Met deze lifehack kun je veel meer pizza eten!
Bezorgrestaurants haten hem. Cardiologen zijn hem dankbaar voor de werkverschaffing
Vandaag op het bord van het GeenStijl Planbureau voor de Keukenomgeving: Twee pizza's. TEGELIJK! Lijkt simpel, maar kom er maar eens op. Overigens is dit na deze gezonde suggestie en dit schuldige pleziertje alweer de derde culinaire tip van de week van onze Cortés! Wat weinig mensen weten, is dat hij behalve cartoonist ook gepromoveerd fysicus is - en dat soort expertise komt enorm goed van pas in de keuken, dat begrijpt u wel als u de ingewikkelde ruimtelijke formule ziet die na de breek onthuld wordt. Laat je er niet door afschrikken, iedereen kan deze spectaculaire lifehack thuis toepassen. Gewoon. Omdat de pioniers van de pizzabereiding, die zich niet wilden neerleggen bij het dilemma van een ronde heerlijkheid op een vierkante bakplaat, u voor zijn gegaan. Nederland, innovatieland!
Schematische Formule Ezelsbrug Kwadranten Verduidelijking
Reaguursels
InloggenPizza's zijn niet CO2 neutraal. Alleen rauw plantaardig materiaal uit je eigen achtertuin. Belasten dus die pizza's en ovens.
Nee dank u!
Ik ga niet acht keer mijn klauwen verbranden als het in twee keer kan.
Tip: Pak de pizza voortaan bij de korst vast. Die koelt het snelste af.
Met deze geniale oplossing ligt een Nobelprijs binnen handbereik denk ik.
In een oven passen makkelijk 2 pizza's boven elkaar. Kortom, een moeilijke oplossing voor een niet bestaand probleem.
Moet je wel 2 van die roosters hebben...
En ik weet niet wat voor een oven jij hebt, maar in mijn oven is er dan altijd 1 bodem niet goed gegaard. Of je bent zo iemand die geen enkele culinaire eis hebt en alles je mond inpropt
Ik heb een 90cm brede oven voor het echte bakwerk. 2 pizzas, 3 kippen braden, 25 cupcakes, genoeg ontbijtbroodjes voor 5 personen etc. Voor het kleinere werk heb ik een Luchtfrituur©️®️™️. Maar dit trucje is echt top! #Vierkantepizzaisgeenpizza
Hier nog een. Ideaal
Ja maar... mijn bord is rond.
Hoi Albert.
Dat is zeker een vermeldenswaardig probleem.
Hier heb ik reeds enkele jaren vierkante borden en een ronde pizza was dus al jarenlang een pain in de ass.
Maar nu hebben we de oplossing.
Dank aan GS.
Dit plan wordt in briljantie alleen nog overtreffen door zijn genialiteit!
Eén woord: Briljant!
Overenigineered. pbs.twimg.com/media/C8b6M2NXUAIPXhF.j...
Gewoon alle vier de ovens van de AGA op standje hell...
Niet rond = niet pizza.
Het is verdomme niet normaal dat dit nu pas is uitgevonden. Weet je wel hoe vaak ik lauwe kutpizza;s onderin en veel te gare (lees zwarte) pizza bovenin had. Nu kan ik door met mijn leven.
Roetveeg pizza’s mag ik hopen...
Ben op een leeftijd dat een halve pizza ruim voldoende moet zijn en voor de rest ik op groene blaadjes zit te konijnen. En dan laten Julie zo'n heerlijke plaat vol zien!
Keuzes Jan, keuzes...
Verander je nick: Jan, lijden
Door al dat pizza vreten warmt ondertussen wel.het klimaat op.
100.000.000 pizza ovens tegelijk aan over de hele wereld!! Elke dag weer.
Zou Klaver Jasses ook wel.eens een vegetarische pizza verorberen?
Tip, altijd al een echte Ferrari willen hebben? Koop een Ferrari Pizza oven!
Ik heb zelf een Ferrari F40 1/18
Of je maakt een vierkante pizza
Flammkuchen dus
Je kunt ze ook bovenop elkaar leggen. Met de vullingen naar elkaar maak je een soort calzone, en gestapeld krijg je een soort pizzatoren. In een beetje oven kun je minstens 12 op elkaar kwijt.
En de bodems dan?
@kotelet | 09-03-19 | 21:09:
Fuck de bodems!
Die ene pijl loopt niet goed. Die moet naar dat stuk er naast
Bak gewoon de bodem ook zelf, en meteen vierkant. Kost te veel tijd? maak het deeg in de broodbakmachine en bak een hele stapel bodems voor in de vriezer.
Yep, life is all about math.
Bij ons in de ISS eten we dubbelzijde pizza's.
Thuis kan ik inmiddels een vrijwel perfecte roti kip maken en ook pizza lukt aardig maar een lekker broodje shoarma, het blijft behelpen. Zelfs met lamsvlees. Haalt het niet bij Ben Cohen.
Misschien wat wreedaardiger slachten?
@HogeNood | 09-03-19 | 20:22: Hmm, in de supermarkt is het meestal varkensvlees. Dat snap ik dan weer niet. Welke islamitische zij-stroming doet dat?
Je zou eigenlijk een paar van die ouwe rakkers van 40-45 moeten hebben. Die weten wel hoe lang iets in de oven moet voordat het klaar is.
Leuk man. Not.
Hoewel ik moest lachen - ik houd wel van Hele Foute Grappen - denk ik niet dat deze reactie een blijvertje is.
Decadentie is beschaving in verval.
Dit is decadent.
Als je nooit aan anderen denkt dan zou het leuk kunnen zijn. Psychopaat.
Je doet je naam eer aan. Eerlijkheidshalve, ik moest wel even lachen.
grof doen om het grof doen. dat is zo 2000
Deugvolk alom
Ik maak mijn vierkante bakblikpizza gewoon zelf, quattro stagioni!
Lekker, met van die verbrandde randen en zompige bodem. Een pizza heeft een korte hoge temperatuur nodig. Geen HTK oven die het ding klaar'suddert'......
Een grote vierkante croissant met groente, lekkur.
@kotelet | 09-03-19 | 20:09:
pizza klaarsuddert
<proest koffie uit>
@kotelet | 09-03-19 | 20:09: De gemiddelde HTK kok prutst ook maar wat... als je oven niet heet genoeg wordt: Weber vol houtskool en bakken met die pizzasteen... maar da’s meestal teveel gevraagd ofzo...
Weet je wie ook stukjes in een oven deed?
Die heks uit Hans en Grietje?
@Sliptong | 09-03-19 | 20:02: Fout!! Het was Adolf Hitler. Tenminste, hij niet persoonlijk maar het toenmalige Nazi-regime, die bevolen dit aan dwangarbeiders in bezet Polen maar ook in ... ach laat maar.
@Mammeloe | 09-03-19 | 20:14
De heks uit Hans en Grietje deed het eerder.
@omanders | 09-03-19 | 20:17: Nou moet je oppassen. Die heks deed dat nog handmatig, de Duitsers hebben het tot een industrieel proces van massamoord verheven, met een walgelijke precisie en vernuft. De Geallieerden dwongen na de capitulatie (of eigenlijk wapenstilstand) de burgers uit omringende dorpen ... ach, dit heeft geen zin zo.
@Mammeloe | 09-03-19 | 20:22: Die Duitsers verbrandde de lijken uit praktische redenen. Omdat er anders ziektes uitbraken..... Het is eigenlijk nog kattenpis, als je kijkt wat men allemaal met gevangenen heeft uitgespookt.
@omanders | 09-03-19 | 20:17:
Dat was niet toevallig een Duits sprookje.
Er waren meer 'leiders' die en masse mensen naar het leven stonden. Geen idee, hoeveel ovens hier bij betrokken waren. Messen wel tegenwoordig.
@omanders | 09-03-19 | 20:17:
Dat wou ik zeggen, maar je was me voor. Het was trouwens Grietje die de heks in de oven duwde. Kniesoor die daar op let.
Cortés doet Descartes, brillant. Doet me denken aan de wijnkurken in een doos als ezelsbruggetje voor 6 quarksmaken
Leven is te kort voor smaakloze sloeberpizza uit de diepvries.
Beter naar Napels voor een echte.
Een goeie lasagne vind ik trouwens nog lekkerder dan een pizza. Maar goed, daarvoor moet je wel bij een echte Italiaan zijn. En die zijn er niet zo veel meer tegenwoordig. De meeste Italianen van tegenwoordig zijn eigenlijk gewoon stiekem Turken of Tunesiërs. Waar ik op zich geen probleem mee heb hoor. Ik beoordeel mensen op hun pizza's, niet op hun afkomst.
Turkse pizza kan ook lekker zijn!
@Rudolph_Hesje | 09-03-19 | 19:57:
Turken kunnen prima pizza's bakken, maar zo'n echte typische Turkse pizza, nee, het kan mij niet bekoren. Althans, niet die dingen die ze in de supermarkt verkopen als Turkse pizza's.
@VanBukkem | 09-03-19 | 19:51
"Ik beoordeel mensen op hun pizza's, niet op hun afkomst"
Hahaha, top tegel VanBukkem!!
Zouden meer mensjes moeten doen trouwens.
Fijne avond!
Dan kan ik je Istrie aanbevelen, Was tot 1948 van Italie. Mooie streek met heerlijke Italiaanse restaurants. Voor geen drol en geen euro.
@Mammeloe
Istrië, ben ik geweest, jawel. Heerlijk eten daar inderdaad. Ze gooien gewoon alles op de grill.
Nee, wat het eten betreft kunnen we nog heel wat leren van die zuid Europeanen. Ga maar eens na: hoe verder je naar het noorden gaat, hoe slechter het vreten wordt. Het eten in Scandinavië bijvoorbeeld is al helemaal niet te hachelen. Da's nog erger als hier.
Maar goed, jij weet het allemaal wél. Tof!
@VanBukkem | 09-03-19 | 20:16: Dus nooit geen goed gegrilde elandenbiefstuk gegeten?
Elandenbiefstuk niet. Elandenworst wel. Ik vond het niet lekker; erg vet.
over het algemeen zijn diepvries-pizza's niet te nassen. veel zout en suiker. zelf maken is veel beter. of ga naar je lokale pizzasmurf.
Ja, dat weten we wel. Maar daar gaat dit topic niet over.
Het gaat er om wanneer de snelle ongezonde hap een keer nodig is, maar de ruimte in de oven niet voldoet.
@Jackanders | 09-03-19 | 19:47:
Gewoon zorgen dat je een adequate oven hebt.
Hier, als het zou moeten, twee op het bovenste rooster en twee op het onderste.
Ting........ eten voor iedereen.
Het is allemaal niet zo moeilijk.
Je moet ook niet die goedkope eigenwinkelmerkpizza's nemen. Je moet gewoon die van Dr. Oetker nemen. Die zijn prima te hachelen. Maar nog beter is natuurlijk gewoon een pizza bestellen.
@Berbaar
Weet ik, maar jij weet ook dat het zelfs met een adequate oven niet meer lukt als er tien komen eten.
@Jackanders | 09-03-19 | 20:00:
Ja maar ja, je moet ook geen tien mensen uitnodigen om te komen eten.
Mijn god, waar begin je aan.
@Jackanders | 09-03-19 | 20:00:
Twee keukens, twee ovens.
Geen zorgen, tien kunnen er hier pizza eten ;)
@VanBukkem | 09-03-19 | 20:04
Waarom niet? Zijn vaak de leukste avonden.
@Berbaar | 09-03-19 | 20:05:
Twee keukens voor 8/10 diepvries-pizza's, doe maar duur. ;)
@Jackanders | 09-03-19 | 20:26:
Heeft niets met duur doen te maken en alles met van twee huizen ooit één maken.
Berbaar in/aan de casa di mamma gheheh
Ik heb een tweede rooster gekocht, kan ook, wel erg origineel!!
Voor lekkere dingen moet je terug naar vroeger, gemalen koffie uit de DE koffiemolen en dan zetten in de Moccamaster.
Fucking hell wat een lekkere koffie!!
Zie ook www.youtube.com/watch?v=YokKp3pwVFc
(pizzaboeren kunnen natuurlijk ook meteen pizzae bakken met zijden van r en 2π)
Toch wel een van de grootste Italiaanse uitvindingen ooit: de pizza.
Uit armoede, je laatste etensresten op een stuk brood de oven in.
@Mammeloe
Een typisch geval van van de nood een deugd maken zegmaar.
Maar ik wil altijd een ei in het midden.
Doe es lifehacken dan.
Pissa's????
Ik snapte wat je bedoelde.
En broed is brood hè.
Ik weet het nog goed, mijn eerste pizza met kappertjes en ansjovis. Op een Franse camping. Ik spoog direct het hele boel er weer uit. Brrr, niks voor een Hollander.
Inmiddels kan ik het wel waarderen. Franse campings.
Alleen die plees. Turkse toiletten heten die martelwerktuigen.
@Glasgow Argus | 09-03-19 | 19:55: Nee joh, wij doen alleen de 5 sterren resorts.
Pizza... bah. Doe mij maar normaal een bonk vlees met wat erbij. En dan ben ik maar een vrouw.
Als fabrikanten nou eens vierkanten of rechthoekige pizza’s gaan maken dan scheelt dat heel veel verpakkingsmateriaal..... Maar dan worden de dozen kleiner en kan de klant minder goed optisch bedondert worden, dus gaat dat niet (snel) gebeuren..... De consument is natuurlijk de vervuiler, dat is duidelijk, daarom betalen wij verpakkingstaks.
Of een ronde doos...
@Bennie Verbaasd | 09-03-19 | 20:26:
Vierkant is efficienter.
Laat de diepvries-pizza ontdooien, gooi op één helft nog wat extra ingrediënten (kaas, ui, knoflook, gehakt, tonijn, zalm, tomaat, paprika, nou ja, wat je lekker vindt eigenlijk).
Vouw de ontdooide pizza dubbel en knijp de elkaar ontmoetende randen met duim en wijsvinger tot één geheel.
Herhaal dit voor pizza nr 2 en je hebt twee home made calzone's die qua oppervlakte op het rooster niet groter zijn dan een enkele casa di mama.
Vergeet je niet om royaal extra vergine olijfolie na te sprenkelen? Een van de weinige valide gebruiksmogelijkheden van die kostelijke olie. Er in bakken is uiteraard sowieso uit den boze.
Pizzadelletje of een Loempizza, allebei niet te vreten.
Mijn kinderen zijn er dol op, ik word er dol van.
Pizza is kinderverjaardagsvreten. Oké, een puntje als je lekker aangeschoten bent.
Trouwens, waarom zou een cardioloog moeilijk doen over pissa's? het is niks anders dan broed met een groentespread en wat kaas en andere vleeswaren. Of je moet die Amerikaanse pizza's hebben die te dik,te vet,en twintig ingrediënten hebben
In mijn pizzaoven gaan makkelijk drie pizza's dus waarom moeilijk doen??
Snob.
@Baron Clappique
Ik bestel mijn pizza's altijd.
Drie kleine kutpizzaatjes zeker.
Gewoon op elkaar leggen, passen er wel twintig in je oventje.
Sushi komt overigens oorspronkelijk uit Noorwegen, maar dit terzijde.
De gekweekte zalm wél, maar de rijst....?
Roomsushi’s komen bij de HEMA vandaan.
@Ruimedenker | 09-03-19 | 19:29: Geen idee, was op tv.
Döner komt uit Berlijn.
Mijn complimenten voor de maker van deze pizza
je kan duidelijk zien dat er veel werk en tijd is ingestoken
de vele variaties van groenten, olijven en kaas
de liefde voor de pizza druipt ervan af
ik ben wel benieuwd naar de prijs van de getoonde pizza
Gewoon rond in de Ferrari
www.avdweb.nl/Article_files/Miscellan...
In de supermarkt kan je in het koelvak verse vierkante pizzabodem kopen. Even afrollen en insmeren met tomatensaus en beleggen naar inzicht.
LOL pizzabodem maken kan mijn nichtje van 6 nog, die hoef je toch niet te kopen?
@Berbaar | 09-03-19 | 19:25: Ik wil je nichtje niet afrollen, insmeren met tomatensaus en beleggen naar inzicht. Dat klinkt erg strafbaar.
@Ggroengras | 09-03-19 | 19:29:
Heel goed.
Iedereen die mijn nichtje te na zou willen komen komt mijn best wel grote zwager tegen gelukkig ;)
@Berbaar | 09-03-19 | 19:35: snap ik. En zoveel saus heb ik ook niet.
Een briljant praktisch meetkundige uitdaging op een eenvoudig doch charmate wijze opgelost.
Meer pizza, liever een goede halve pizza.
Ja lekker handig dat al het vet van je pizza's afloopt. Weg smaak, weg schone oven.
Funny, dit heeft mijn zoon vorige week met zijn vrienden gedaan. "Ja, zo konden er meer pizza's tegelijk in."
Oh, wel met een schaar.
Mijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn nu ik dit weet.
Uhmmmm....Pizza! Maar ik heb al heel veel pizza gegeten dus dat vind ik tegenwoordig niet meer heel lekker
Hoi, flikker er dan meteen een lading ananas op. 4 pizza's tegelijk, die, als je de rechthoekige zijden spiegelt ofwel 4 aparte vierhoekige pizza's oplevert, of, afhankelijk van de grootte van uw houtoven, een oneindig aantal driehoekige pizzapunten. De ronde afsnijdsels kunt u gebruiken als calzone's . Dat laatste vereist overigens een uiterst virtuoze kneedtechniek. Deze bakvorm: nl.wikipedia.org/wiki/Cirkels_van_Joh...
Eet smakelijk!
Met excuses, hier is een wiskundige onjuistheid ingeslopen. Houtoven dient uiteraard steenoven te zijn. Zonder die laatste is een pizza sowieso maar wat ongerezen deeg met een kwakkie kaas en tomaat er boven op. My bad.
- edit: en wij niet voor gratuite wijsneuzerigheid over wat jij allemaal al gezien hebt -
Hij weet toch wat hij gezien heeft? Kan het dan gratuit zijn?
Ik geloof niet dat GeenStijl een goede pizzabezorger heeft. Deze zijn helemaal niet gebakken.
Ik leg ze op elkaar en draai ze halverwege om. Morgen liggen ze toch in de plee, dus niet te moeilijk doen.
Ziet er goor uit.
Het is ook energiezuinig. Wat leuk!
Kan eenvoudiger... Beide pizza's halveren en naast elkaar afgeschoven plaatsen.
/* sarcasm mode */ G E N I A A L
next...
Fake. Ik heb de foto geprint en twee mooie cirkels gemaakt, uiteraard soort bij soort,daar hou ik van. De twee passen gewoon op het rek. Extra nadeel is het nu weglopende gesmolten kaas. Ben ik nu autistisch?
Nu autistisch? Waarschijnlijk al eerder.
Beetje tweets van Cortés jatten ja.
Wat een zure gast is dat op dat twatter; consequent elke reactie aftwatten.
Eensch dus; laat z’n baksels lekker daar.
Cortés heeft z'n twitter op slot gedaan.
Een pizzapuzzel.
Pizza maak je zelf, in iedere vorm die je wil.
Pizza's uit de super of van de bestelboer zijn niet te hachelen.
Sowieso pizza meh, wel een hapje Italiaans aan de haven straks maar geen pizza.
Pizza eet je in Italië als voorgerecht om vervolgens een heerlijke pasta of visschotel te verorberen en dat spoel je dan weg met een Chianti
Zijn we het eindelijk een keer met elkaar eens!
@Fatwabuster | 09-03-19 | 19:08:
antipasti -> primi -> secondi -> dolci
en dan een mooie grappa.
Life is good ;)
@Berbaar | 09-03-19 | 19:12:
Een mooie Grappa,..... juist ja.
Zeg, zeilertje, blijven we wel even bij de les?!
De Italianen hebben Proseco, si.
De Fransen hebben Cognac, oui!
Een pizza hoort pas gesneden te worden na bereiding!
Dit kan nog net ergonomisch gezien:
pbs.twimg.com/media/C8b6M2NXUAIPXhF.j...
Maar dit is de beste manier om 2 pizza's te bereiden:
cdn.shopify.com/s/files/1/1204/5544/p...
Die 2e, dat mag de pizzabakker voor me doen. Die 1e, mweh, ziet er cheap uit.
Zie je wel: het was gewoon een zionistisch komplot, die ronde pizza!
Pizza.. en ik moet zo met de schoonfamilie uit eten..
Eén keer je verlies pakken met een ferme NEE. Geen neuqsex vanavond maar daarna een levenlang plezier. WellusNietus? “Neuh, die gaat liever voetbal kijken vanavond.”
REAGEER OOK