achtergrond

Geenstijl

LIVE! Klimaatdebat met Klaas 'Duurzaam' Dijkhoff

Gaat het vandaag wel door, of is Klaas weer aan het klimaatspijbelen?

Het klimaat is een interessant fenomeen. Als je als overheid bijvoorbeeld 4% bijtelling rekent over peperdure stekkerbakken (en dus een onevenredig belastingvoordeel aan grootverdieners geeft), vliegen de Tesla's en elektrische Jaguars als door natuurlijke warmtebronnen verhitte broodjes over de toonbank. Maar helaas: zodra je de regels aanscherpt en vanaf 50.000 euro ineens de normale bijtellingstarieven van 22% gaat heffen (zoals per 1 januari geval is), slaat het kopersklimaat in hogere kringen meteen om, en daalt de kooplust voor Tesla's S en X en Jaguars I-pace met bijna 100 procent: van duizenden in december, naar bijna nul in het nieuwe jaar. Corrigeer ons als we het verkeerd zien. Maar dat zegt best wel veel over de prioritering van de portemonnee boven de planeet. De rijken bekijken het klimaat puur rekenkundig. Gelukkig maar dan, dat de vvd alle paupers aan de warmtepomp gaat dwingen. De coalitie heeft Klaas Dijkhoff vandaag speciaal uitgenodigd om te komen klimaatdrammen over de COlaagtweetje-normen van Edje Raketje. Is praten met meel in de mond eigenlijk slecht voor het milieu? Asking for a Kia-driver... (Hier overigens de sprekerslijst.)
Instant Updates: Het CDA bewees Dijkhoff vanmorgen een duurzame dienst, en voor de datalovers: hierrr bij Sargasso (jaja!) het klimaatdebat als twitterwolk. Wierd is een "schreeuwer", volgens de sandaalsokken aldaar. LIVE tweets na de breek.
UPDATE 16u50: Wilders wappert met dit topic naar Jetten en bevraagt hem over de hypocrisie van de vele vliegreizen van de D'66er. Video:
UPDATE 19u50: Nieuw topic, hierrrr verder.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.