Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Ebru Umar - Kees de Racistische Rotterdammert

Nul sympathie voor Kees maar ik begrijp hem wél.
Ook hij is het slachtoffer van veertig jaar PvdA, VVD, CDA, D66 en CU.

Vijftig jaar multiculgelul door de strot van de gewone Nederlander duwen, terwijl ze zelf in hun blanke wijken vertoeven waar de enige gekleurde Nederlander met een vreemde naam de werkster is. Vijftig jaar moskeeën als paddenstoelen uit de grond stampen – maar niet in hun eigen achtertuin. Vijftig jaar laag- tot niet opgeleiden buitenlanders importeren, vijftig jaar alle uitkeringen die we hebben, exporteren. Vijftig jaar Kees en de zijnen marginaliseren ten koste van vreemdelingen die inmiddels Nederlanders zijn of tenminste hadden moeten zijn. In vijftig jaar gemarginaliseerd worden tot uitzondering die woont in de voormalige volksbuurt op Rotterdam Zuid. Kees heeft gelijk: zij hebben niet om onze komst gevraagd. Wij zijn hem in zijn mik geschoven, hem en zovelen anderen. Velen van ons hebben het goed gedaan, velen van ons staan voor Nederland, voor velen van ons zijn ‘zij’ net zo ongewenst als voor Kees en zijn vrienden. Maar degenen die de boel verzieken, de straat en staat overnemen, worden er steeds meer. En nog steeds zien PvdA, VVD, CDA, D66 en CU migranten als slachtoffer, nog steeds hebben PvdA, VVD, CDA, D66 en CU geen oog voor de oorspronkelijke bevolking. Bedankt hé, Stef Blok – met je excuses.

Kees is een lul maar wel ónze lul.

Kees is een Rotterdammert uit Zuid die de afgelopen vijftig jaar in de steek is gelaten door de politiek – door politici die Rotterdam regeren en politici die vanuit Den Haag de grenzen openzetten. 

Dat Kees niet kan redeneren, is een gegeven – de massa kan dat niet.

Dat Kees racistisch is en discrimineert, is ook een gegeven – de massa doet dat. 

Dat Kees boos is, is begrijpelijk – de massa ook.

Dat politici lacherig doen over types als Kees, is gekmakend. Die burgeroorlog komt niet omdat 15 miljoen Nederlanders hetzelfde denken als Kees. De burgeroorlog komt omdat politici het contact met de burgers kwijt zijn en politiek zien als een debatarena waarin álles wat krom is, recht gepraat kan worden. Waar leugens de waarheid zijn geworden, normverlies een gegeven en landverraad het mantra. Types als Kees zien door hun machteloosheid de vijand in alles en iedereen die geen Kees heet, terwijl de vijand die alles faciliteert de m/v in Den Haag is die geilt op macht. De burgeroorlog die mede mogelijk wordt gemaakt door PvdA, VVD, CDA, D66, CU/ SGP én GroenLinks zal Nederlanders tegen elkaar opzetten terwijl degenen die het faciliteren rustig blijven zitten, op het stadhuis van Rotterdam dan wel het Binnenhof in Den Haag.

De enige manier om die burgeroorlog die Nederlanders tegen elkaar zal opzetten en mede mogelijk gemaakt wordt door PvdA, VVD, CDA, D66, CU/ SGP én GroenLinks, te vermijden, is om álle Kees’en van Nederland te horen en serieus te nemen. Te beginnen in Rotterdam, waar Barbara Kathmann (PvdA), Vincent Karremans (VVD), Judith Bokhove (GL), Tjalling Vonk (CU/ SGP), Said Kasmi (D66) en Sven de Langen (CDA) erg druk zijn met het uitsluiten van Leefbaar Rotterdam Kees. Dankzij deze stadsverraders kun je eigenlijk alleen maar sympathie voor Kees krijgen.

Reaguursels

Inloggen

En nog iets voor Ebru, ongeacht wat je schrijft, of ik er mee eens ben of niet, als moslim zijnde, ik vind echt dat je ballen hebt! Het is echt brave en bold, je hebt echt een krachtige stem. Het is belachelijk dat je je niet kan uiten zonder dat je continue op straat achter je om moet kijken. Voice of the new generation!

Romanholiday | 31-07-18 | 01:49

Ik vind het verschrikkelijk hoe mensen zich in Nederland voelen en ik begrijp ook waar de woede vandaan komt. Ik ben zelf moslim, van arabische afkomst. Ik moet zeggen dat ik nog nooit gediscrimineerd ben. Nederlanders zijn ontzettend aardig, en ik weet natuurlijk ook hoe ze tegen over de Islam staan, en dat vertellen ze ook aan mij, ze kunnen zich gewoon uiten en zo hoort het ook, en we gaan goed met elkaar om. Ik word uitgenodigd voor kerst dinners, wanneer ik suikerfeest of ramadan aan het vieren ben neem ik wat lekkers voor iedereen mee. We praten heel open over alles. Er worden vaak grappen gemaakt over de islam, en ik kan er omlachen, I mean why is everyone so serious? Maar het verschil is dat ze mij niet alleen zien als 'moslim', ze kennen mij goed, weten wie ik ben, zien het geloof niet als identiteit. Als je je gewoon aan de regels houdt, je werk goed doet, je best doet om je te integreren, respect hebt, iedereen in zijn waarde laat, de taal spreekt etc heb je nergens last van Wat ik jammer vind aan dit filmpje, is inderdaad hoe fel Gladys reageert. Het is niet nodig, misschien is er een reden waarom de meneer in de eerste instantie de opmerkingen heeft gemaakt? Misschien waren de dames luidruchtig op straat? Is natuurlijk kwetsend maar we weten het hele verhaal niet. Ik kan mij haast niet voorstellen dat iemand uit het niets zulke opmerkingen maakt, kan natuurlijk ik heb het zelf nooit meegemaakt, er is altijd wel een aanleiding.

Romanholiday | 31-07-18 | 01:29

Nederlanders zijn nou eenmaal hypocriet. Ze denken hetzelfde als Kees, maar toch steken ze liever een mes in zijn rug, zodat ze kunnen roepen dat hij een racistische tokkie is .

Wat ik wel vind is dat Kees beter een kopvod, man in jurk of opgeschoren sissende Fin had kunnen aanspreken. Negers zijn over het algemeen beter geintegreerd dan Moslims, tenzij je specifiek naar Antillianen of Somaliers gaat kijken.

Erno-NL | 30-07-18 | 12:56

We zitten in een overgangs fase,een regering,met de hakken over de sloot de baas.Ze hebben een compromis gesloten elkaar niet af te haken.
Dat gaat zo ver,dat ze de leugens van reutel accepteren
Het land blijvend vol pompen,met economische vluchters,die ze nog steeds asiel zoekers noemen
De behandeling van deze mensen kost bakken met geld,een hele industrie leeft er van.
De laatste primeur,het toverwoord milieu,n.l onder een stolp brengen.
kosten geschat op 200 miljard,50% van de n.l heeft nog geen €5000 op de bank staan,velen hebben alleen maar schuld.
Natuurlijk is het milieu ontzettend belangrijk,maar mensen van hun spaarcentjes afhelpen ,maakt ze politiek bewust.
Nijpels de man van de 2 wasmachines,zit vol ideen,als een bok vol keutels.
De rotzooi in de grote steden,trekt alleen al massa,s touristen ook voor een stikki,en voor hun pikki,maar het oudste beroep zit in de verdomhoek.
Waar moeten de behoeftigen nu heen,komt er een trekautomaat om de hoek.
De opkomst van denk,is de voorbode van de rotzooi die in het verschiet ligt.

soledad | 30-07-18 | 12:11

Je suis Kees!

Rest In Privacy | 30-07-18 | 06:32

Een hoogtepunt van Ebru op Geenstijl.
Empathisch, veroordelend en analiserend.
Je ziet types als Kees ook steeds vaker op deze site opduiken.

Rest In Privacy | 30-07-18 | 04:51

Die Kees is dat de broer van en heet ie Towers ?????

Mazoeza | 30-07-18 | 01:10 | 1

Eerste wat ik dacht!

Ggroengras | 30-07-18 | 01:30

Ik hak even in op die ‘velen van ons’.
Ten eerste staan veel van die ‘velen’ niet geheel onwelwillend tegenover sharia. Ten tweede zijn er best veel van die ‘velen’ naar IS getrokken. (Ik neem even aan dat je die ouders die meerdere keren alarm sloegen dat hun zoon IS intenties had tot de ‘velen’ rekent).
Hieroverheen mis je het feit dat deze (zgn) meerderheid niet relevant is. Ter duiding; de meeste Duitsers waren geen nazi, maar de nazi kwamen tot 80 miljoen doden, de meeste Russen waren geen stalinist, maar de stalinisten doodden 40 miljoen mensen, de meeste Chinezen waren geen maoist, maar de Maoisten hebben 30 miljoen mensen vermoord.
Ook agiteer je, zoals wel vaker, tegen de onmacht van de overheid (rechtstaat) om op te treden tegen de subversievere karakters die je als ‘zij’ ziet.
Combineer dit met de waarschijnlijk goed bedoelde waarschuwingen die je geeft voor de gevolgen die een passieve houding tov extremisme gaat opleveren en het vervloeken van Nederlandse naïviteit en het is bijna onvoorstelbaar dat er nog nooit een meute ‘velen van ons’ na een zoveelste haatpreek op vrijdagnacht moskeeën platbranden en volledig moslim gaan op alle geloofsdragers.
Bijna.

Alquest | 29-07-18 | 23:57

Mevrouw Gladys Cleve, werd vooral bijzonder fel toen Kees het punt maakte over roots hebben in een land. Om dat te kunnen hebben moet je al generaties verbonden zijn met je geboortegrond, Kees had een punt en Gladys wist het, vandaar haar steeds hogere en hardere toon.

Batavi Magistralis | 29-07-18 | 23:52

Het tegengestelde van populisme (voor het volk) is het elitisme (boven het volk).
De adel bestaat nog steeds, alleen verhullen ze het nu beter in hun woorden.

Alleycat | 29-07-18 | 23:26

Schreeuwers op de fiets , je ziet er steeds meer.
En Kees is het slachtoffer van de ongebreidelde import van een cultuur die hier niet past.
Van haters van de vrijheid, mohammed-junks, autoctonenhaters, enz, enz.

Jan Dribbel | 29-07-18 | 23:21 | 1

En die cultuur die hier niet past is meestal op latere leeftijd naar Nederland gekomen en heeft daarom verkeersles op de lagere school gemist. En als je deze cultuur er op wijst dat we hier de hand uitsteken als we fietsen, vraagt de cultuur, welke hand?

gratias | 29-07-18 | 23:44

Het valt wel op dat mensen die claimen te weten wat “de massa” vindt nooit de massa mee weten te krijgen. Misschien komt dat omdat het gros van de mensen vindt dat je uit je nek lult?

Ggroengras | 29-07-18 | 23:14

Het grote probleem, dat zit 'em niet in welke politieke partij dan ook maar. Het grote probleem zit bij de kiezers. In maart 2017 deden er maar liefst zo'n 28 partijen mee. En ondanks dat, zitten we nu met de uitkomst zoals ie was. De Kiezer, die verrekt het, om tot zich door te laten dringen vanwat er nu werkelijk aan de hand is.De schuldige: dat bent u en ik, die weigeren ons rode potloodje in een ander vakje te zetten. Nuja, althans de meerderheid dan.
Bij de laatste peiling stond de VVD nóg steeds bovenaan
Hoe ken dat ?

Flippher | 29-07-18 | 23:08 | 1

@Flip.
Propaganda werkt!

kindapaas | 30-07-18 | 09:55

Kees heeft gelijk. Gladys gaat steeds harder praten. Ik herken dat gedrag wel van mijn eigen kinderen, die doen dat ook wanneer ze hun eigen (on)gelijk willen opdringen. Verbaal darmee niet echt wat je van een politicus mag verwachten, maar dankzij haar huidskleur gaat mevrouw vast nog wel de selectie halen. Hopelijk heeft mevrouw dan nog wel het fatsoen om eerst een beetje behoorlijk Nederlands te leren, of anders in ieder geval toch Rotterdams.

Pierre Tombal | 29-07-18 | 22:49

De linksen en hun voorgangers hebben Kees zijn wijk en zijn leven afgenomen. Een racist was hij nooit - vroeger stemde hij altijd vast op de PvdA. Ze moeten zich rotschamen die idealisten.

J.Slavink | 29-07-18 | 22:27

Ebru, als een partij de grootste is maar niet meerderheid heeft betekent dat dat de rest van de bevolking niet zoveel zin heeft in het beleid van Leefbaar.. Een college/regering moet de meerderheid van de bevolking representateren( min de helft+1) en daarvoor moeten partijen samenwerken, en samenwerken kan alleen maar als alle partijen daar zin in hebben. Want als we jouw redenering hadden gevolgd was nu Denk de baas (van nul naar 3 is relatief de grootste winst) en ik vermoed zo dat je dat niet wilt (en ik ook niet)

ECLP | 29-07-18 | 21:17 | 4

Rare redenatie. Het is helemaal niet zo dat de grondwet zegt dat je een meerderheid van partijen nodig hebt om een regering/bestuur te vormen. Helaas is dat fabeltje door gesijpeld in onze politiek. De grootse partij mag het voortouw nemen in het vormen van een bestuur voor 4 jaar. Het is natuurlijk altijd handig als je zo veel mogelijk partijen uit de volksvertegenwoordiging mee hebt bij je bestuurlijke wensen maar niet noodzakelijk, is ook beter want dan worden zaken op een normale manier bij geschaafd zodat iedereen daar min of meer tevreden mee kan zijn. Wat er in R'dam gebeurt is echt fout. Een meerderheid van de volksvertegenwoordiging heeft bij voorbaat gezegd alles te blokkeren indien Leefbaar een bestuur gaat vormen. Dat is obstructie van de Democratie gezien een partij zich moet uitspreken als ze voor dingen zijn en wanneer ze tegen dingen zijn. Daarom heeft de kiezer hen gekozen. Helaas zijn we die fase in Nederland al voorbij. Coalitie partijen stemmen vaak tegen zaken terwijl ze voor zijn en andersom en dit alles omdat ze zo nodig moeten besturen. Het heeft weinig met democratie te maken, we leven in een democratie in verval en er is tot op heden geen partij die dat wil aanpakken. Nee ook FVD niet!!

Toetsiemonster | 29-07-18 | 22:12

Standaard reactie van mensen die zichzelf links noemen en rechts als oorzaak van hun problemen noemen. Een ieder die SP, PvdA, GL, CDA etcetera stemt doet dat niet omdat ze voor de betreffende partijen zijn maar omdat ze tegen de PVV zijn. Of Leefbaar. Ongetwijfeld zelf een D66 stemmer, want die partij heeft nu eenmaal als enige standpunt dat ze tegen de PVV zijn. Zei er iemand one-issue partij? Feit is dat het politieke handjeklap na de verkiezingen zo langzaamaan flink begint op te vallen en steeds meer mensen irriteert. Iets met kruiken en water en krak.

Pierre Tombal | 29-07-18 | 23:06

Zo kan je niet redeneren, dat is echt ridicuul. De rest is versplintert dus er is geen sprake van dat een meerderheid ' dat niet wil'.
Je kan Leefbaar uitsluiten dmv een coalitie van honderd kleine kutpartijtjes, maar dat neemt niet weg hoe Rotterdam gestemd heeft!

letopuwzaak | 30-07-18 | 00:01
▼ 1 antwoord verborgen

Link begint ergens middenin,
ff naar begin schuiven voor een 'sfeerplaatje' ... ... kotselijk

Kijkeensaan | 29-07-18 | 21:15

Ongelofelijk dat niemand te hulp schiet en dat smerige tuig een lesje leert.

Oblast68 | 29-07-18 | 22:12

Ze hebben blijkbaar niet door dat de Duitse wolf op zijn pik trappen net zo gevaarlijk is als een Russische beer op zijn staart.

Rest In Privacy | 30-07-18 | 04:55

Zet de SP en de PvdD ook maar in je rijtje, Ebru... simpel en alleen omdat zij moties over Islam en allochtonen (kortom, de Multikul) niet steunen van de PVV en/of FvD.

Keyboardspeler | 29-07-18 | 20:53 | 2

Niet mee eens. CDA VVD en PvdA zijn al in wisselde samenstellingen 50 jaar aan de macht. Deze partijen hebben de gastarbeiders hier naartoe gehaald en ons de EU en de euro ingerommeld. Linkse partijen willen mensen allemaal dezelfde vrijheid en rechten geven. Dus is het logisch dat zij volgens hun eigen partijprogramma niet voor discriminerende moties kunnen stemmen die gaan over de mensen die HIER AL ZIJN. Als SP in de jaren 80/90 aan de knoppen zat hadden we misschien geen gastarbeiders gehad hier of moesten ze verplicht terug met een zak geld (slimme investering achteraf), waren we niet aan de euro begonnen.

Rest In Privacy | 29-07-18 | 23:24

Links wil alle mense gelijk, klopt.
Als de minderen het niet beter kunnen krijgen (door inspanning) dan worden de rijkere (midden) klassen maar armer gemaakt.

boerk | 30-07-18 | 07:57

Briljante insteek van Ebru, onze eigen Kut Kees.

Uw Verzekeringsadvis | 29-07-18 | 20:17

Het filmpje waarin Kees op zijn fiets de voloptueuze Gladys aanspreekt. Vanaf vrijwel het begin werd dit opgenomen.
Nadat Gladys zei dat ze in Nederland geboren was, net zoals haar voorouders.

Het achterlijke van Gladys is, dat ze niet alleen om de naam van Kees vroeg, maar ook zijn adres. Plus op film opnemen en op internet smijten.

Kees was rustig en vond het best gezellig om een praatje te maken met Gladys.

Ik blijf er bij dat het schandalig was van de jongere Gladys, om deze oude man in een hoek te zetten en op internet dit filmpje te plaatsen.

Asociaal.

Moestuinier | 29-07-18 | 20:13 | 1

Ze wilde zijn naam en adres zodat ze aangifte kon doen bij RADAR (Rotterdamse AntiDiscriminatie AktieRaad).

Mijn GS nick magnie | 29-07-18 | 22:17

Ik werk in de offshore in een multi culturele samenleving. Mijn collegas komen uit de USA, Canada, Brazilie, Venezuela, Spanje, Portugal, UK, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Zwitserland, Noorwegen, Polen Rusland, Oekraine, Nigeria, Congo, Zuid Afrika, Filipijnen, Zuid Korea en zal nog wel wat vergeten zijn. SDe meesten zijn Christelijk sommigen Islamist, en Atheist. De enige reden dat dit allemaal prima werkt is, omdat we regels hebben die voor ieder gelijk zijn en keihard worden gehandhaafd en gerespecteerd. Drie waarschuwingen en je staat op straat, zonder pardon. Als we een multi culturele samenleving in Nederland zouden willen, kan dat ook alleen maar met keiharde regels en handhaving. Ben je uitgeprocedeerd, of respecteer je niet de Nederlandse wetgeving en vrijheden, verlaat je gewongen het land.

echtpaul | 29-07-18 | 19:47 | 4

Overigens ben ik volledig klaar met Multikul, en buitenlanders die voldoen aan de bovenbeschreven rechten zonder plichtenbrigade krijgen van mij de koude schouder, daar wordt door mij geen calorie aan verspild.

De Briemusketier | 29-07-18 | 20:11

Je zit er vierkant naast, bij jou gaat het over werk, mensen die geld verdienen, hier over niet werken en gratis geld.

Uw Verzekeringsadvis | 29-07-18 | 20:15

@Uw Verzekeringsadvis | 29-07-18 | 20:15. U hebt gelijk dat het verschil met de multikul waanzin in NL is dat de mensen zich in die offshore business gelijk voelen vanwege werk etc ... neemt niet weg dat als Nederland zich als een weekdier bijft gedragen wij in Nederland gezien zijn en " echtpaul" heeft volkomen gelijk

daytripper | 30-07-18 | 03:05
▼ 1 antwoord verborgen

Nog even en er is maar 1 oplossing: gemengde huwelijken verplicht stellen. Halfbloedjes maken. Dat schopt een hoop wij-hunnie van die vlaggenzwaaiers onderuit.

kloopindeslootjijook | 29-07-18 | 19:01 | 2

Dat geldt allang. Het wordt al ruim 2 tot 3 decennia maatschappelijk gestimuleerd en wenselijk geacht om als vrouw met een exotisch bloedje te focken. De rekening is dan weer wel vaak voor de witte man door ons belastingstelsel

Flow82 | 29-07-18 | 19:39
-weggejorist-
blabla9899 | 29-07-18 | 20:08

Er komt zeker een burgeroorlog. Het zal voornamelijk een gevecht worden tussen Hollandse mannen van middelbare leeftijd en Marokkaanse brugklassers.

Cobarde | 29-07-18 | 18:47 | 1

@Cobarde
Goed gezien. Er is opzettelijk een generatiekloof over etnische breuklijnen gecreëerd, zodat opkomen voor je belangen onmiddellijk in het "juiste" bakje valt.

kindapaas | 30-07-18 | 10:06

Ik was ook een Kees. Ik zag de onstuitbare Islam onheil al 10 jaar geleden. Spaar. Verkoop alles van waarde. Verlaat ( je mag het vluchten noemen, whatever) je vaderland. De strijd is al lang verloren. Wat de Ned politicie bezielt, het is mij een raadsel. ( Mark ' deze steen gooi ik verre van mij, hier herken ik mij totaal niet in, en laat mij nu even met rust, ik ben fijn op vacantie in Marrakesh op kosten van de Shell/Unilever, met mijn 13 jarige Turkse neefje' R. ) Landverraders zijn het allemaal. Islam kont likkers. Zoek voor u zelf een veilig heenkomen. Australie, Canada. Zelfs de USA. Het is er beter, ik garandeer het u. Doe het voor u kinderen, uw dochters. En kijk op veilige afstand hoe Nederland en de EU de Islam goot in gaan.

LasVegasTheGuy | 29-07-18 | 18:37 | 2

daarom wil ik geen kinderen. ik geef het 20-25 jaar dat is het hier eenzelfde sjithole als zimbabwe/z-afrika. wil ik mn kinderen niet aandoen. tenzij veel geld=meerdere paspoorten, is tegenwoordig ook het grote streven van mensen met veel geld.

blabla9899 | 29-07-18 | 20:11

@blablabla
Of maak juist extra veel kindjes als tegenwicht tegen de islamitische fokdrift. Ergens moet een begin gemaakt worden tegen die invasie. Ik snap je argument dat je dat je kinderen niet wilt aandoen, maar als alle autochtonen zo redeneren gaat de islamisering nog veel sneller dan nu. Maak veel kindjes en voed ze strijdbaar op, zodat we een getalsmatig en cultureel tegenwicht hebben.

Braboblanke | 30-07-18 | 11:15

Jan Boskamp zou zeggen... ''rot toch op joh''.

sociaal_econoom | 29-07-18 | 18:22

Dus Gladys moet zich maar laten uitschelden door Kees en begrip tonen dag in en dag uit. Donder toch op zeg. Wat een debiel stuk. Gladys is hier geboren heeft helemaal niets te maken met Kees.

Chow | 29-07-18 | 18:19 | 1

Het is andersom. Kees wordt door Gladys uitgemaakt voor racist.

Baron Clappique | 29-07-18 | 18:22

Minstens twee keer een n teveel in je verhaal.
“niet opgeleiden buitenlanders”
“en zovelen anderen”

Verbandmeester | 29-07-18 | 17:52

Kees = dom, kees = een lul. Ebru = Kees. Ebru = een domme lul. Jullie = Kees? Jullie = een domme lul. Simpele wiskunde.

Balgesjaakt | 29-07-18 | 17:44 | 1

Ebru=kut.

Baron Clappique | 29-07-18 | 18:22

Je suis Kees aussi

De-Gebefte-Bever | 29-07-18 | 17:36

Kees is geen racist, Kees praat met Gladys. Kees is zodoende een echte verwarde man die onbewust doch wanhopig aandacht vraagt voor racistische waandenkbeelden die zijn ontstaan door ongelijkheidsgebeurtenissen in zijn leven.
Nou, dat is gelukt. Ik hoop dat Kees nu ook hulp krijgt, zoals vele anderen niet eens zouden hoeven vragen om hulp. Maar Kees is géén racist; racisten praten niet met wie ze haten.

Mensdier | 29-07-18 | 16:58 | 2

Gladys : " Ik vind dit discriminatie ... Ik vind van wel. " Zeer goed onderbouwd toch ? Maar goed, het was op die dag ook erg warm voor Kees. Wel 33 graden, aldus Gladys. Gladys kan daar vast vel beter tegen, dus ze zal toch wel ergens gelijk hebben.

Baron Clappique | 29-07-18 | 17:09

Weet u dat zeker? Af en toe kom ik weleens op een meeting, omdat ik meegevraagd wordt voor een dagje uit. Leuk en sympatiek denk je dan, als Kees. Sta je s'avonds ineens naar een brandend kruis te bidden, temidden van figuren in een wit gewaad, aangemoedigd door iemand die zich Grand Wizard noemt. Dat is best wel curieus.

lokoolokie | 29-07-18 | 17:36

SNap nog steeds wie heeft beslotendat kees een racist is. Is er al een rechter aan te pas gekomen? Of heb ik iets gemist. Of heeft het domme collectief besloten dat Kees een racist is... stelletje fucking schapen dat jullie er rond lopen. man, man, man...

Mark_D_NL | 29-07-18 | 16:52 | 1

Helemaal met je eens.

Baron Clappique | 29-07-18 | 16:57

Leuk hoor Ebru, maar Kees wil jou ook gewoon eruit hebben.

Mather | 29-07-18 | 16:33 | 2

Topreaguursel.

Baron Clappique | 29-07-18 | 18:13

Onzin om dat zo te zeggen.

letopuwzaak | 30-07-18 | 00:09

Ruim 40 jaar (sinds het verdrag van Straatsburg) is de islam gepromoot als een verrijking voor Europa. Zie anno 2018 het resultaat......

Eddy67 | 29-07-18 | 16:29

Leefbaar is akkoord gegaan met Paul Rosenmuller als onderhandelaar. Tja, dan weet je dat je dat vroeg of laat gaat betreuren.

Rest In Privacy | 29-07-18 | 16:29 | 1

Zeker.

Lupuslupus | 29-07-18 | 16:31

We lijken hier overwegend op één lijn te zitten en ook te weten waar we op afstevenen: burgeroorlog.
Dus, beste mede-reaguurders,
-Volgen we al wapentraining?
-Zitten we al op krav-maga of een andere vechtsport? -Gaan we de eerstvolgende keer wél PVV of Fvd stemmen?
-Boycotten we massaal die shoarmatent en patattent die vroeger van snack Arie en nu van snack Aziz is?
Dan vandaag nog aanmelden. Die burgeroorlog wint zichzelf niet, hoor.

Rest In Privacy | 29-07-18 | 16:17 | 5

Of pak je spulletjes en verkas. Waar ga jij dan voor vechten? Voor wat, voor wie.. En wie is dan je leider.... Baudet? Tsja, hilarisch shit dus dat hele Burgeroorlog ding.

Mark_D_NL | 29-07-18 | 16:54

Dr Rico | 29-07-18 | 16:17

Ik heb met Aziz van de shoarma tent net zomin een probleem als met Wong van de Chinees.
Ik heb een probleem met incompetente bestuurders die voor "laaghangend blad" gaan en weigeren te handhaven.
Zonder uitzondering is alle migratie gerelateerde ellende die we in dit land ondervinden hierop terug te voeren.

der_feldwebel | 29-07-18 | 16:55

Waarom zou ik snack Aziz boycotten? Vent werkt voor zijn centen en je kan er meestal nog mee lachen ook. Burgeroorlog gevoerd door een stel reaguurders, nou dat zal wat worden.

De Ongematigde | 29-07-18 | 17:09
▼ 2 antwoorden verborgen

Diversiteit is niet iets onschuldigs, de crisis in 2008 is veroorzaakt door diversiteit. Mensen, voornamelijk donkere kregen leningen voor zaken voornamelijk huizen die zij normaal niet konden krijgen, maar door 'affirmative action' kregen zij die, waar de overheid eigenlijk bemiddelde tussen bank en klant.
Die leningen waren zo'n $4.5 trillion waard, ik wist niet of dat veel was maar er is zo'n $80 trillion in waarde op aarde dus dat is best veel.
Diversiteit heeft ons letterlijk al op de rand van de afgrond gebracht, eigenlijk zijn we nog aan het herstellen van de diversiteit.
www.youtube.com/watch?v=8Nbvd3FOLUA

Papierversnipperaar | 29-07-18 | 16:10 | 1

@snip
De euvels van deze tijd:
-private banking (geldscheppen zonder onderpand met vergelijkbare waarde)
-samengestelde interest (met ongeremde groeidwang tot gevolg terwijl alle natuurlijke voorraden eindig zijn)
-faillissementswetten waardoor rijken kunnen investeren met geleend geld; gaat het mis dan zijn ze alleen aansprakelijk voor de inleg, niet voor de verliezen. Gaat het goed, dan gaan de winsten offshore.

kindapaas | 30-07-18 | 10:17

Ik ben bepaalt geen socialist, maar als er iemand met het karakter en persoonlijkheid van Mr.Drees zou opstaan zou ik meteen op hem/haar stemmen van welke partij deze persoon ook zou zijn en ik denk minstens half Nederland met mij.

streknek | 29-07-18 | 16:00 | 2

Helemaal mee eens! Toen was geluk nog gewoon.

JohnWalker | 29-07-18 | 16:10

Daar ben ik ook bang voor.

Papa Jones | 29-07-18 | 16:22

"Vijftig jaar multiculgelul door de strot van de gewone Nederlander duwen, terwijl ze zelf in hun blanke wijken vertoeven waar de enige gekleurde Nederlander met een vreemde naam de werkster is. "

Dat dus. ik heb ook een vriend, beste vent maar man, man, man, wat wil die graag laten blijken dat hij deugd. Continue postjes op zijn FB om te ranten op PVV, Wilder, Baudet en ander rechtextremistisch gajes, maar de enige Marokkaan die die kent is de schoonmaker op zijn werk. Woont in roomblanke wijk, geen enkel niet autochtone vriend of zelfs maar kennis, maar toch maar blèren dat 'vluchtelingen' welkom zijn. Daad bij het woord voegen is er natuurlijk niet bij, geen cent wordt er naar een goed doel overgemaakt, geen uur vrijwilligerswerk in bijvoorbeeld een AZC gedaan, gewoon naar Turkije op vakantie gaan, want principes zijn leuk, alleen niet als je er iets voor moet doen of laten. Maar wel een mening over mensen zoals die Kees hebben die aan de lijve de overlast meemaken. En zich dan moreel superieur voelen. Typisch links: do as I say, not do as I do. Zum kotzen.

De Ongematigde | 29-07-18 | 15:58 | 3

Vriend? Beste man? Zo’n loser zou niet tot mijn vriendenkring behoren.

Accident_Prone | 29-07-18 | 16:04

Accident_Prone. Als hij zijn policor praatjes voor zich houd, is het een prima kerel. Ik ben geen Joop figuur die vrienden op politieke voorkeuren uitkiest.

De Ongematigde | 29-07-18 | 17:04

@Accident_Prone: Je hebt door dat je dan eigenlijk precies hetzelfde doet? Alleen met gelijkgestemden mee omgaan, en de kloof tussen verschillende opvattingen alleen maar groter maken? Waarom zou vriendschap af moeten hangen van politieke ideeën?

jacovisscher | 29-07-18 | 17:08

In de basis komt het allemaal hier op neer: het belonen van goed gedrag en het bestraffen van slecht gedrag. Wat er de laatste 20 jaar gebeurt -op allerlei gebied- is het omgekeerde daarvan; slecht gedrag wordt beloond en goed gedrag wordt bestraft. Tegelijkertijd zijn de mensen die het slechte gedrag belonen de eersten om een moreel oordeel te vellen over degenen die deze onrechtvaardigheid niet langer verdragen en dat op een of andere manier laten merken. Dat is een belangrijke oorzaak voor de massale onvrede, onder allerlei bevolkingsgroepen.

Braboblanke | 29-07-18 | 15:48 | 1

Helemaal mee eens!

matrixbluepill | 29-07-18 | 18:58

""Zichtbare kerktorens vandaag zijn vaak monumenten van onvoorstelbare terreur, toen. Keurig weggeschreven door geschiedenis kenners. Het resultaat is de plof Nederlander die je alles kan wijsmaken, net als de kip.""
@ biltong | 29-07-18 | 14:53
Nu hebben we moskeeen als "monumenten van onvoorstelbare terreur"; ook nu weer probeert de overheid dat "keurig weg te schrijven". Echter, nu hebben we internet en hebben (helaas nog te weinig kiezers) verstand gekregen en wordt men langzaam wakker

telelezer | 29-07-18 | 15:40 | 1

Niet om het een of ander, maar ook alle liefdadigheidsorganisaties zijn ontstaan vanuit de kerk. Kloosterlingen waren degenen die vanuit hun eed, de zorg op zich namen voor armen, behoeftigen en bejaarden. Dat wordt ook nog wel eens vergeten.

Braboblanke | 29-07-18 | 15:56

Kees is gewoon zwaar telul, oorzaak doordat hij naar de Morcro/ Turkse bakker, kapper, groenteboer, islamitischeslager, kleermaker, garage, gaat om wat eurootjes tebesparen, omdat de belastingdienst hem helemaal uitkleed, om de uitkeringen te betalen aan het gros van deze import Nederlanders. Waarvan er steeds meer bijkomen hetgeen mogelijk is gemaakt door de linkse partijen.

Goedverdoemme | 29-07-18 | 15:37 | 1

En jij doet dat anders ?

Baron Clappique | 29-07-18 | 16:59

Een burgeroorlog? Dit laffe volk dat vooral aan zichzelf, hun eigen ik en hun inkomen denkt?Dat de andere kant opkijkt als er iemand op straat in elkaar geslagen wordt? Nog te laf om pepperspray te kopen wegens de straf op verboden wapenbezit? Dat in het openbaar zwijgt uit angst voor het verlies van werk of inkomen? Dat laf blijft stemmen en zich zoet laat houden met Talpa-brood en dito spelen?

Helaas trekken vaak alleen demensen met een wat lager i.q. hun mond open.Dat komt de deugers goed uit.

Dominee en koopman gaat niet zo goed samen met iets als een burgeroorlog.

HoezoStom? | 29-07-18 | 15:28 | 2

De burgeroorlog komt wel maar dat zal de tata opgelegd worden, de bakra zal niet zelf beginnen. Milities van een bepaald niet nader te noemen geloof zullen het initiatief nemen wanneer ze met genoeg man zijn. Eerst zullen de buurten vallen. Daarna stadsdelen. Daarna steden. En uiteindelijk zullen milities plunderend en verkrachtend door hele provincies heen trekken.

Politici, rijke tata's, hoge ambtenaren, MSM mannetjes/vrouwtjes/hetjes, wetenschappers en banksters zullen het land al lang zijn uit gevlucht. Slechts stamelend dat "wir haben es nicht gewusst". De rijkere middenklasse (wat er nog van over is) wordt gedwongen in compounds te wonen, hun lot afwachtend. De rest buiten compounds is de klos. En velen zullen vertwijfeld zich afvragen, terwijl ze verkocht worden in slavernij, "we hebben ze toch welkom gezongen?".

Graaf_van_Hogendorp | 29-07-18 | 15:43

Graaf van hogendorp, wat denkt u wel niet dat wij ons gewillig naar de slachtbank gaan laten leiden? Zoals ik hoor op het werk en in de straat, zullen al die deugvrouwtjes ,mannetjes en al die moslimwijven die bij vluchteligenwerk werken hun straf niet ontlopen. Ook onze politici zullen berecht worden voor hun verraad en arrogantie.

Zezijngekinbrussel | 29-07-18 | 17:48

1. De zin “marginaliseren ten koste van vreemdelingen” klopt niet bij de rest van het verhaal.
2. “ Velen “ moet zijn “ de minderheid”, dit gezien de verkiezingsuitslag.
3. “.. velen van ons staan voor Nederland..” moet zijn “velen zijn tegen Nederland”.
4. Kees is geen lul.
5. Kees is niet racistisch.
6. Kees discimineert niet.
7. 15 miljoen Nederlanders denken niet hetzelfde als Kees.

Conclusie : Ebru kan niet redeneren en Ebru is een kut.

Baron Clappique | 29-07-18 | 15:26 | 11

@ HoezoStom? | 29-07-18 | 17:01
Deze reactie zegt veel over uw eigen verstandelijke vermogens en racistische denkbeelden.

Baron Clappique | 29-07-18 | 17:23

@ Baron. Je mist echniet t hele stukken.Door God mag weten wat. Ik ind Kees ,nie.t minderwaardig, maar jouw persoonlijk getinte re actie op Ebru .

Daarnaastmisr jouw redenatie logica. Iemand is niet minderwaardig vanwege zijn of haar mening.

Hoe feiten die dubbel te checken zijn mij een racist maken met een laag i.q. is mij een raadsel. Ik zap ook wel helemaal fout zitten als ik zeg dat uw mening misschien weo typerend bent voor de doorsnee Nederlander, althans in mijn beleving, het heefy geen zin om daar voor te sterven.

Als Darwin gelijk had over leefd het westen het nooit.

begin nou maar over typo's, melkmuil!

HoezoStom? | 29-07-18 | 19:19

bisbisbis | 29-07-18 | 15:28: Mij niet, maar ik ben dan ook Jantje. Dat deel van het volk dat niet op de VU of UVA een vodje cadeau hebben gekregen. Ziet u de grammaticale fout, of spelfout, want ik ben maar een domme boer. Doe even normaal. Dit land gaat naar de klote toe, puur, omdat we massaal lopen te buigen voor intolerant volk. Ik ben geen kikker die je kan koken in een pan, zonder dat ie eruit springt. En het blijkt dat ik niet de enige ben.

lokoolokie | 29-07-18 | 19:30
▼ 8 antwoorden verborgen

Prima stuk van Ebru. Ik begrijp Kees wel, Kees is van de oude stempel, die heeft alle ellende zien ontstaan. Kees wordt gevoed door de opgedrongen multiculti-waanzin waarin we zijn beland.

BozePaarseMan | 29-07-18 | 15:21

Ik begrijp Kees ook wel. Kees is al zijn hele leven geconfronteerd met leugens van de boven hem gestelden. Alles wat Kees de afgelopen veertig jaar niét wilde is gebeurd: De 'gastarbeiders' bleken toch geen gasten maar nieuwe bewoners. Die héél veel kinderen kregen. Die tot 's avonds laat de straat op gestuurd werden en hele wijken onleefbaar maakten. Kees zag hoe de ene na de andere moskee verrees, en de 'gastarbeiders' van weleer zich ontpopten tot orthodoxe moslims. Die hun eigen taal bleven spreken. En een schotel aan hun balkon hingen. En toen dát eenmaal achter de rug was, toen begon de 'vluchtelingenstroom' zo'n beetje goed op gang te komen. En van de boven hem gestelden moest Kees dat allemaal gewéldig vinden. En omdat hij dat niét vindt, wordt Kees behandeld als uitschot, 'white trash'.

Zenzeo | 29-07-18 | 15:17 | 2

Mooi samengevat.

druipsmurf | 29-07-18 | 16:45

Eens. Kees wordt hier op een schandalige wijze geframed.

Baron Clappique | 29-07-18 | 17:47

En toch blijft Kees stug PvdA stemmen, want Kees is nou eenmaal een arbeider.

gjk4all | 29-07-18 | 15:11 | 1

En de allochtonen hebben nu hun eigen partijen.

Mart6037 | 29-07-18 | 15:13

Ebru. Een Turks wijf die SGP de schuld geeft van de multiculti ellende in Rotterdam omdat ze leefbaar uitsluiten. Weet je wat jou probleem is? Je bent een Turk en daarom heb je nogal moeite met democratie.

Arjan9401 | 29-07-18 | 15:01 | 8

Ga ff je zure gal ergens anders uitkotsen. Doe normaal idioot. Dit zegt heel veel over jezelf. U is een minderwaardig mens ! Ebru is een topperT. TTFFOE !

Koffie ? | 29-07-18 | 16:46

Mijnheer Z.Pruim: wat een emotie! En wat leidt deze boze emotie toch weer tot vooringenomen conclusies. Ebru geeft SGP niet 'de schuld' maar noemt deze in 1 adem met de politieke partijen die gezamenlijk Leefbaar als de grootst gekozen partij uitsluiten. De SGP draagt dus een collectieve schuld door ondemocratisch handelen. Landelijk heb ik SGP gestemd wat mij plaatst op het vlak van conservatief rechts. Ze noemen SGP ook wel de christelijke PVV. Een Geuzennaam dus.... Maar ik schaam mij ervoor dat de Rotterdamse SGP Leefbaar heeft uitgesloten. Ondemocratisch. Ontoelaatbaar. Schaamteloos. Helaas. Het is teleurstellend. Pim zou zich in zijn graf omdraaien. Ga ff kijken. Waarschijnlijk heeft-ie dat nu ook gedaan.

matrixbluepill | 29-07-18 | 19:12

matrixbluepill | 29-07-18 | 19:12: Wat mij betreft ontnemen ze u uw stemrecht. Elk normaal opgevoed mens weet dat religie en politiek een foute combinatie is. Weet u dat eigenlijk Kerk en staat gescheiden zijn. De SGP, CU, CDA en andere op het geloof gebaseerde eigenbelanghebbers hebben ons alleen maar ellende opgeleverd. De enige keer dat een politieke partij echt iets heeft toegevoegd aan Nederland, was toen de arme versleten drommels een tientje kregen. Daar kon je toen een zeiljacht van leasen. En nu, in 2018, landverraad en spelletjes om de macht te hebben. Waardeloos, in mijn optiek.

lokoolokie | 29-07-18 | 20:10
▼ 5 antwoorden verborgen

Kees is een boze gek die jammer genoeg zijn feiten niet helemaal weet en daarbij compleet de verkeerde mensen / Nederlanders aanspreekt.
Ebru for president.

Schepvogel | 29-07-18 | 15:01

Tot zover dit programma in de zendtijd voor politieke partijen. GeenStijl kruipt Baudet in z'n kont.

Arjan9401 | 29-07-18 | 14:59 | 7

@BozePaarseMan | 29-07-18 | 16:26
Lul je nou muddaFUKKA? Alternatieven? Zijn er. Simpel zieltje. Kusje. Of had je liever fellatio?

Standvastig | 29-07-18 | 16:31

@standvastig. Ik doe een poging, u komt met niets zero noppes. Ja oke, met clowneske uitspraken.

BozePaarseMan | 29-07-18 | 16:47

@BozePaarseMan | 29-07-18 | 16:47
Ik ben ook een met een speelse houding. Fuck, heb zelfs de wat kan het mij schelen certificaat behaald.

Ik maak een observatie. Waar verplicht dat mij om met een oplossing te komen? Gooi het in de groep. En ipv meedenken, wil je liever aan mijn balletjes kietelen.

Standvastig | 29-07-18 | 16:52
▼ 4 antwoorden verborgen

In alle objectiviteit durf ik te veronderstellen dat er heel erg veel mensen zijn die denken zoals Kees. Hij is verbaal wellicht niet in staat zijn gevoelens goed te uiten en spreekt niet altijd de juiste personen aan maar ervaart wat hij ervaart en voelt zich vervolgens niet gehoord. Ebru slaat wat mij betreft dan ook de spijker op de kop met haar artikel.

DasNouJammer | 29-07-18 | 14:58

Tja, Ebru, ik begrijp je verhaal. Alleen jammer dat er nog zoveel niet-Kezen zijn die dit allemaal mogelijk maken door op die partijen te stemmen. De vraag is of ze dat ooit niet zullen doen?

Goedzo | 29-07-18 | 14:54

Ebru vergeet de gevolgen van 1000 jaar bijbel inquisitie. Niet inteelt, maar dat maakte de Nederlander, koning, en industrie. Met de VOC als getuige. Liever Turks dan paaps was hun slogan. Zichtbare kerktorens vandaag zijn vaak monumenten van onvoorstelbare terreur, toen. Keurig weggeschreven door geschiedenis kenners. Het resultaat is de plof Nederlander die je alles kan wijsmaken, net als de kip.

biltong | 29-07-18 | 14:53 | 4

Wat kan de tijd dan veranderen als dat waar is
Morgengen moet ik mijn baard laten staan en mijn vrouw een boerka
Onzin? De homo's hebben ze al bijna mak.

Mart6037 | 29-07-18 | 15:12

Wat een verwarring en dat nog wel voor zo'n laag IQ. Indrukwekkend. U bent vers voer voor NewAge goeroes, aliens en raptilian conspiracies. Succes met de lijm.

matrixbluepill | 29-07-18 | 19:16

Lupuslupus | 29-07-18 | 14:57: ~Mafklapper. De reactie is gewoon prima. Leer uw geschiedenis, maar dat doet niemand meer in 2018. Dat gaat u in de jaren '20 opbreken. Dat is geen dreigement, maar toekomstige realiteit. Wen er maar aan!

lokoolokie | 29-07-18 | 21:22
▼ 1 antwoord verborgen

Hadden we nog maar mensen als Mr.Drees of zijn zoon. Dat waren pas echte politici met een hart EN verstand. Maar wij moeten het doen met een zootje over het paard getilde leugenaars, schorem is het ,maar ik heb tenminste gelukkig nooit op ze gestemd.

streknek | 29-07-18 | 14:50 | 4

@ Lupuslupus | 29-07-18 | 15:03
Rutte komt ook op de fiets, soms ook lopend, en leeft erg zuinig.

Baron Clappique | 29-07-18 | 15:13

" Lupuslupus | 29-07-18 | 15:03
Ik zat op de HBS in de Beeklaan; pal tegenover het huis van Drees. Hij zat vaak voor het raam en zwaaide dan naar ons kinderen als we in de straat liepen; onvergetelijk.

telelezer | 29-07-18 | 15:23

Baron Clappique | 29-07-18 | 15:13
Hij moet zuinig leven, tenslotte kon hij net met de hakken over de sloot een penthouse kopen in Benoordenhout van anderhalf miljoen. Een ander krijgt hem gratis.

Jezusaapje | 29-07-18 | 16:29
▼ 1 antwoord verborgen

Het is altijd de schuld van een ander, of je nu Ebru heet of Kees of Peter-Jan.
Als Ebru of Kees een stukje schrijft over wat ie zelf fout doet, dan pas ben ik onder de indruk.

Bauchschmertzen | 29-07-18 | 14:47 | 3

Begin zelf eens met een voorzetje over waarin jij eigenlijk niet goed scoort.

Buerman | 29-07-18 | 14:57

Ik vooral wanneer bijvoorbeeld Pechtold, Rutte eentje van Vluchtelingenwerk een stuk zou schrijven over wat ze allemaal fout doen. Wordt dan wel een lang stuk.

Mart6037 | 29-07-18 | 15:08

Ik erger me kapot aan de krimspraak en het accent van Marokkanen en Turken, maar niet aan een Fries of Limburgs accent.

Bauchschmertzen | 29-07-18 | 15:46

Hier komt pas een burgeroorlog als de arbeidersklasse en de middenklasse in een grote economische crisis terechtkomen en niets te verliezen hebben. Nu hebben we teveel geld om de boel rustig te houden. We kunnen rustig verder consumeren tot we erbij neervallen. Geldt ook voor het Islamofascisme. Kunnen de meeste kudtburgers nog steeds ontwijken. Tot het moment dat het bijna iedereen de strot uitkomt, omdat moslims een probleem hebben met ales wat leuk of ondeugend is. Dan pas zal de shit the fan hitten.

Graaier | 29-07-18 | 14:43

Vijftig jaar Kees en de zijnen marginaliseren ten koste van vreemdelingen die inmiddels Nederlanders zijn of tenminste hadden moeten zijn.
Ligt het aan mij of klopt deze zin niet?
Ik zou denken dat Kees gemarginaliseerd is juist ten bate van vreemdelingen etc.
Misschien heb ik de strekking van het stuk niet begrepen.

D-Fens_1963 | 29-07-18 | 14:40 | 2

Lees de zin nog eens dan..

schoon-schip-maken | 29-07-18 | 14:55

Ten faveure zou het noeten zijn. Je hebt gelijk.

Buerman | 29-07-18 | 14:58

Kees is niet de lul van heel wegkijkend Nederland. In meerderheid stemmen we al >50 jaar non-stop Weg-Met-Ons. Dat is generatie op generatie ondanks dat de steden van de FC Denk worden, dat we een miljoenmiljard onnodige belasting betalen en er tot Sint-Juttemis heiboel is met sissende uitwassen van de Derde Generatie berbers en tegenwoordig Astronauten/Apothekers. Daar moet de onnozele Nederlander toch ook buiten de grachtengordel last van hebben zou je denken.

de Voorzittert | 29-07-18 | 14:38

Kees?, Kees Verhoeven, die ook al?.

Pelforth | 29-07-18 | 14:37
-weggejorist-
morten | 29-07-18 | 14:36 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

"Dat Kees niet kan redeneren, is een gegeven – de massa kan dat niet".

Zo, die zit.

Papa Jones | 29-07-18 | 14:30 | 1

Die zit helemaal niet. Kees kan wel redeneren. Ebru en jij kunnen dat duidelijk niet.

Baron Clappique | 29-07-18 | 18:42

En dan te weten dat Groen linkse Judith Bokhove, die zo'n groot aanhanger is van het multiculturele, is opgegroeid in Kralingen. Zeer beschermd, in een groot herenhuis aan de Avenue Concordia. Ook voor haar studie hoefde zij de wijk niet uit. Dit soort mensen weet dus wat goed is voor ons.

darius | 29-07-18 | 14:28 | 2

Lijkt me interssant om eens uit te zoeken hoe dat met andere boven ons gestelden zit. Of, benader het positief, laten we eens kijken welke politici er wél in een door hen zo geprezen multiculture wijk wonen en hun kinderen naar een gemengde school doen.

DasNouJammer | 29-07-18 | 15:03

Dat soort mensen praat graag over samenleven, integreren en omgaan met andere culturen. Zelf blijven ze uiteraard liever veilig in hun eigen deugbubbel, in lekkere monoculturele wijken, zonder wakker te worden van het gekrijs van je arabische buren waarvan je niet weet of ze ruzie hebben of gewoon converseren.

Graaisnaaiert | 29-07-18 | 15:06

Kees is niet mijn lul, Ebru.

Cheeky Bastard | 29-07-18 | 14:19 | 1

*met zo'n nick..*
'I'm not your dick, bill!'

Kouwe Kees | 29-07-18 | 14:28

Leg je er maar bij neer Ebru. Accepteer het en gewoon maar afwachten hoe het gaat lopen. Ik woon in Rotterdam- Zuid, overigens in een buurtje waar het tot rondom 150 meter prima wonen is, maar als ik eens in 1 van de zijstraten van de Groene Hilledijk loop of de Bijerlandselaan dan schrik je je echt te pletter. Daar lopen de vrouwen in zwarte burka's en niquaabs. Die zien onze politici niet. Die roepen dan: het zijn er maar een paar. Overigens is het Kees zijn eigen schuld, want Kees heeft jarenlang PvdA gestemd en toen Fortuin kwam had Kees het een beetje door om daarna vervolgens te roepen: ik stem niet want ze zijn allemaal hetzelfde. Een volk krijgt de leiders etc. ......

darius | 29-07-18 | 14:14 | 3

Geluksvogel. Hier open je het raam en hoor je arabisch of een of ander midden Afrikaans dialect. Er gaan dagen voorbij dat je geen Nederlands hoort. Dat is niet vreemd, want iedereen die knaken over had is weggevlucht. Ze doen hier aan stadsvernieuwing. Dat doen ze in meerdere fasen. De autochtonen die graag bij de binnenstad wilden wonen hebben massaal hun dure miniwoninkjes te koop gezet. Die zijn zich kapot geschrokken en schijten 7 kleuren stront, want de sfeer is gewoonweg niet prettig. Ons marktplein is totaal overgenomen door buitenlanders. De wekelijkse markt is weg. Ja, en staan wat islamitische ondernemers, maar de gebruikelijke standhouders zijn verdwenen. De AH, dat altijd hartstikke druk was, is een stervende zwaan. En zo kan ik nog uren doorgaan. De islam is een puriteinse monocultuur. Dubbelop qua zinsopbouw, maar het is wel zo. Kees ziet dat gebeuren en kan of wil niet weg. Wie gaat Kees helpen?

lokoolokie | 29-07-18 | 15:00

Arme Kees,
Hij is niet het helderste lichtje in de kerstboom. Was altijd voor de medemens en stemde ook zo.
Fortuyn deed Kees zijn ogen open, Fortuyn liet helder zien dat degevestigde partijen allemaal de boel belazerden. Daarvoor was het policolor wat de klok sloeg, op de staatstelevee.
En nu krijgt die arme Kees, ook nog de schuld van u?
Mag ik vragen op welke partijen u gestemd heeft, zolang u mocht stemmen, en vooral waarom?

MarcS | 29-07-18 | 16:29

MarcS | 29-07-18 | 16:29: Ja dat mag u vragen. Toen ik meerderjarig was, stemde ik op D66. Dat was toen nog een andere partij. Elk normaal denkend mens zou dat begrijpen in die tijd. Twee jaar later ging ik in het buitenland spelen. Toen ik weer terug was stemde ik een keer op een partij die ook graag in een wit tenue denkt de wereld te veranderen. Nou, dat is gewoon onzin. Later ging ik netjes links stemmen. Die zorgden ervoor dat ik bijna van de voedselbank afhankelijk werd. Where the hell moet ik naartoe. Zeg het mij maar. En nee, ik ben geen Kees, ik ben een Klaas en Ik heb me verdiept in de ellende en ik doe niet aan zelfmoord.

lokoolokie | 29-07-18 | 22:06

Ebru sterk stukje omdenken.
-
Wat natuurlijk kwalijk is en ik echt anders zie dan Kees, is dat of ik iemand mag niet laat afhangen van iemand huidskleur maar van iemands houding en gedrag. Er blind vanuit gaan dat dat andersom ook zo is, doe ik dan weer niet meer. Kijk inderdaad maar naar het onfatsoenlijke vooringenomen uitsluiten door de X66, GroenLinks, PvdA en triest genoeg zelfs de VDD in Rotterdam van Leefbaar Rotterdam (grootste partij).
-
Waar Kees misschien bevreesd voor is, is dat ie zijn hometown aan het krijtraken is. Zoals hem dat lief is (was).
Het naïve Europa zet een hek neer in Marokko, als grensbewaking. Wordt dat met geweld genegeerd wacht de beloning op een levenslang verzorgd leven.
De bevolkingsexplosie, aangewakkerd door de imams, is in Afrika niet het probleem. Nee Europa moet gewoon dat mensonterende hek weghalen en die mensen allemaal opvangen die vluchten voor geweld, want wij waren daar ook blij mee in de Tweede Wereldoorlog.
Zij kunnen straks terecht in Macron z'n veilige banlieu havens rondom Parijs, nu heeft ie als enige Europese EU-aanhanger nog schijnheilig stiekem de grens gesloten tussen Italië en Frankrijk. Macron gaat ook de Islam hervormen, kortom hij heeft alles onder controle.
-
De onmacht, hypocrise en het disrespect voor mensen die hechten aan een ander evenwicht in de bevolkingsopbouw. En zeker geen islamitische meerderheid op termijn wensen, zelfs Pechthold ziet eigenlijk liever blote borsten.
Dat mag en kan niet gezegd worden, want dat is waar het naïeve beleid van X66/CDA/GroenLinks/PvdA op uit aan het draaien is. In de stress roept men enkel bij het benoemen ervan je een racist, islamofoob, xenofoob en volgens Marcel van Dam een nazi (maar die man is niet wijzer, maar enkel sluw moreel achterbaks).
Alleen in Denemarken waar het evenwicht in de bevolkingsopbouw anders is, was de Deense PvdA genoodzaakt de realiteit van de ander onder ogen te komen. Om de verdere neergang van de partij daar te vermijden.

bananabanana | 29-07-18 | 14:13

Na wat schermuteslingen en ingestelde krijgswet ben ik wel benieuwd of de hierboven geschetste tweedeling ook aanwezig is in de uitvoerende /handhavende macht/hamsteren gaat

larie | 29-07-18 | 14:11 | 1

Uitvoerende/handhavende macht staat - grotendeels - aan de kant van de vijand. In ieder geval waar het betreft de commandanten. En het voetvolk heeft dat - op een beetje gemor na - geaccepteerd. Staken voor hoger loon is het enige dat hen interesseert.

Lupuslupus | 29-07-18 | 14:55

Ik zie in de pek en veren waar wijksraadlid Gladys Cleve mee naar Kees smijt een voorbeeld van anti-wit racisme dat onder de bevolkingsgroep waar Gladys Cleve toe behoort (Nederlander met een migratieachtergrond) in omvang toeneemt. Ja, u leest het. Ik schrijf het. Imho is de racist in dit geval mevrouw Gladys Cleve en niet Kees. En wel hierom. Kijk even met me mee naar wat demografische cijfers van Vreewijk.

Cijfers Vreewijk:

Autochtoon of migratie.

2013 - 97,2% autochtoon, 2,1% niet-westers, 0,7% westers.
2014 - 97,1% autochtoon, 2,3% niet-westers, 0,7% westers.
2015 - 58,6% autochtoon, 31,6% niet-westers, 9,8% westers.
2016 - 57,5% autochtoon, 32,5% niet-westers, 10% westers.
2017 - 56,4% autochtoon, 33,6% niet-westers, 10% westers.

Maar als Kees iets lelijk zegt omdat hij boos is over de etnische zuivering van de autochtone bevolking in zijn wijk, dan word hij door een lokale politica (met een migratieachtergrond), die aan dat beleid volle medewerking verleend, geschandnageld als een racist?

(Bron: allecijfers.nl/buurt/vreewijk-rotterd... )

gaffelbaard | 29-07-18 | 14:11 | 6

Veelzeggend dat dergelijke feitelijke gegevens niet in de correctie media genoemd worden. Ze zijn toch ook zichtbaar voor de NPO, Jinek en al die andere correcte lieden? Ik prent ze i.i.g. goed in m'n hoofd voor het geval mij weer eens verweten wordt te overdrijven.

DasNouJammer | 29-07-18 | 15:15

@Gaffelbaard: u hoeft zich niet te verontschuldigen voor eventueel racisme, dat is dit niet, heeft dit niets mee te maken. Uw leefomgeving wordt bijna overnight vervangen, alsof je in Rotterdam naar bed gaat en in Kinshasa of Homs weer opstaat. Gewoon belachelijk. Daar zou geen hond zich senang bij voelen, ook de Jesses Klaver van deze wereld niet, ook de Anja's Meulenbelt niet, als je het ze heel eerlijk zou vragen. Dit is echt vragen om problemen van diegenen die dit al dan niet bewust hebben opgezet.

Graaisnaaiert | 29-07-18 | 15:37

Hier kom je uit op 68% Autochtoon. Wat ik betwijfel, maar goed. Voor de rest is het Turken, Negers, Polen en ander vreemd volk. 20 jaar geleden klonk hier nog piratenmuziek en zaten we met zijn allen een stel kratten bier op te drinken. Nu mag je niet meer op straat alcohol drinken. Het gljidt maar af en dat is een serieus probleem.

lokoolokie | 29-07-18 | 15:44
▼ 3 antwoorden verborgen

Kees doet me denken aan de kraandrijver die naar beneden klauterde en ging zingen op het podium.

Ernst Oosters8389 | 29-07-18 | 14:05 | 1

Gelukkig zijn er ook nog mensen die een grappige draai aan het geheel geven. Ik ga straks met een glimlach naar bed, ondanks de ellende waar we in zitten. Hulde voor u.

lokoolokie | 29-07-18 | 15:50

Stel je voor dat Kees landelijk een eigen politieke partij zou kunnen lanceren. Dat wordt vast een uitslag om naar uit te kijken.

Notenkraker | 29-07-18 | 14:03 | 2

Het 'Trump' effect.

JohnWalker | 29-07-18 | 14:35

JohnWalker | 29-07-18 | 14:35
Zoets. Eerder het onvrede-effect.
Stemmen op de grootst gemene deler, vooral wegens gebrek aan beter.

Notenkraker | 29-07-18 | 15:10

"Dat politici lacherig doen over types als Kees, is gekmakend. ". Dit zou ik toch heel erg graag vervangen door boosmakend. Onze politici (uitzonderingen daargelaten) willen de goede mensen uithangen, maar dit gaat ten koste van "de gewone man'die dagelijk wordt geconfronteerd met de uitwassen van de multiculturele samenleving. En die ook nogeens de rekening daarvoor krijgt gepresenteerd. Het wordt tijd voor heropvoedingskampen voor zogenaamde Deugers die het land kapotmaken.

zimmerschwanz | 29-07-18 | 14:02 | 1

Ik zie net Rotterdammers uit hun plaat gaan op de TV. Dat gedrag en het vuur missen wij. Daar komen ze met het mes tussen de tanden de Burgemeester bestrijden. Hier duikt men met elkaar de kroeg in. Uiteindelijk bereikt niemand iets. Er verandert geen ruk, maar de vechtlust daar aan de Maas ruikt wel naar meer. Fuck Feyenoord.

lokoolokie | 29-07-18 | 22:35

Kees is helemaal geen lul, mogelijk wat simpel. Hij is een gewone man die ziet en merkt dat hij (en wij) op een ongelooflijke manier beflikkert worden door de politiek en geen andere weet zijn frustratie te uiten. Kees is een held.

Prof. Tuinstoel | 29-07-18 | 14:01 | 2

Kees mag de puinhoop opruimen die de politici ervan gemaakt hebben.

JohnWalker | 29-07-18 | 14:27

Kees is geen lul. Kees is gewoon een verwarde man.

Braboblanke | 29-07-18 | 15:38

Een Marokkaanse vriend van me zei gisteren tegen me: ‘Als ik een Nederlander zou zijn, zou ik op de PVV stemmen. Nu stem ik Denk. Er staan 2 groepen tegenover elkaar en je kiest dan partij voor je eigen mensen.’ Hij is net zo goed een Kees.

Mr_Natural | 29-07-18 | 14:01 | 7

Notenkraker | 29-07-18 | 15:16
Redenatiekunde nul.
Jouw bewering: omdat er geen keuze is bij geboorte/huidskleur bestaat zoiets als 'eigen' niet.
Zoiets als: omdat je niet kunt kiezen voor regen of zonneschijn bestaat het weer niet.
Dat, waarde nul, is aanzet tot lulkoekerij

bodemloos | 29-07-18 | 19:55

Dit is exact de reden waarom ook gematigde moslims een gevaar zijn voor de seculiere samenleving. Hoe aardig en “Westers” ze ook zijn

Buddingpuks | 29-07-18 | 20:01

bodemloos | 29-07-18 | 19:55
Redeneringskunde -1
Bedoeld wordt dat je een wereldburger moet zijn met redpect voor iedereen, wie if wat je ook bent.
Capice?

Notenkraker | 29-07-18 | 21:18
▼ 4 antwoorden verborgen

Het blijft hetzelfde liedje , elke keer maar weer. Oude dogma's blijven telkens weer opgeld doen. " brutalen hebben de halve wereld en binnenkort heel Nederland"
Beroepsmatig heb ik veel van doen met onze nieuwe Nederlanders en zo nu en dan ook met de verantwoordelijke politici. De nieuwkomers vinden het doodnormaal dat alles geregeld is en hebben nauwelijks enig respect voor autochtonen. ( ja dat is erg generaliserend, maar zeer realistisch). De verantwoordelijke politici knikken netjes en geven je moeiteloos gelijk, maar weigeren iets concreets te doen en trekken zich terug in penthouses en allochtoon vrije buurten. Ik ben al te ver om cynisch te zíjn. Tis sparen, huis afbetalen en wegwezen.

neusfluit5 | 29-07-18 | 14:00 | 1

Of blijven en veel kindjes produceren. En voor de rest vind ik hier hetzelfde van toepassing als in de gebieden waar iedereen vandaan vlucht: zo krijg je wel een brain drain. Als iedereen met een beetje potentie weg gaat wordt het nog knap moeilijk om de boel ten goede te keren. Neem je verantwoordelijkheid, kom op voor je land en blijf.

Braboblanke | 29-07-18 | 15:41

Zeer treffend verwoord Ebru, hulde!

saintinel | 29-07-18 | 14:00

Meer Kezen moeten anders kiezen om wat te veranderen. Maar de meeste Kezen missen het inzicht om te snappen dat alleen het Forum voor Democratie wat kan veranderen. Al kan dat alleen als veel Kezen FvD kiezen. En of dat gaat gebeuren? Stom stemvee blijft stemmen op abattoirpartijen. Het gevolg daarvan is dat zij en wij over enige tijd collectief worden geslacht.

bloothommel | 29-07-18 | 14:00 | 1

Dat is totaal gelul. (Uw eerste stukje) Ik ben een Piet en ondervind dezelfde ellende. Te arm om op te rotten, te trots om dit alles op het beloop te laten. Normale arme mensen stemmen nimmer op de VVD, FvD of PVV. De eerste partij, omdat wij arme sloebers, ook naar de portemonnee moeten kijken. De overigen zorgen ervoor dat je werkloos wordt en onder een brug moet gaan wonen. Dit is Nederland anno 2018. Over de linker flank hoef ik hier niets te orakelen. Die deugen niet. Waar moet Kees in godsnaam naartoe.

lokoolokie | 29-07-18 | 16:40

Het enige foute aan de opmerkingen van Blok is dat hij ze heeft ingetrokken. Aan VVD heb je niets. In verkiezingstijd beloven ze krachtige oplossingen. Daarna zeggen ze steevast, sorry, mag niet, van de EU. Dijkhof is er groot mee geworden. En daarna als de woede weer weg is gaan ze verder met krachtige oplossingen, maar dan voor hun vriendjes van Shell en Unilever. Al die elite woont toch in blanke wijken waar je nergens last van hebt. Geen sympathie voor Kees maar wel begrip.

HijgentHert | 29-07-18 | 13:59 | 1

CDA idem. Heb nu iemand in mijn eigen omgeving eindelijk, eindelijk aan het twijfelen gebracht wat betreft stemmen op het cda (uit gewoonte). Doe het niet, je hebt er niets aan. Af en toe een beetje stoere dingen roepen en als het er op aan komt stemmen ze in de tweede kamer vrolijk mee met de rest.

Braboblanke | 29-07-18 | 15:44

Een Turkse die burgeroorlog voorspellingen doet. Brrr....

MagIkAlWeer | 29-07-18 | 13:58 | 3

Ebru is Nederlander en heeft ervaren hoe het is om in haar moederland haar mening niet te mogen uiten. Een deskundige bij uitstek.

JohnWalker | 29-07-18 | 15:00

Helemaal gelijk, JohnWalker.

Maris v.d Hof5393 | 29-07-18 | 15:23

Volgens Kees is ze geen Nederlander.

Weelildragon | 29-07-18 | 18:01

Om te beginnen, ze moeten die kakkerlakken daar aan de Maas zo snel mogelijk afsteken en laten afzinken in de Noordzee. Verder is het totale onzin, dat een Turkse mijn belangen staat te verdedigen. Wij Zuiderlingen kunnen dat prima zelf. Nog een punt; Als we vandaag stoppen met de bevoorrading van de Hollandse koffieshops en scooterdealers, dan is Leiden in last. Of Rotterdam, Amsterdam wordt een warzone, wegens gebrek aan... . Jullie hangen aan onze tiet, maar op een gegeven moment moet je zelf leren drinken. Gewoon, omdat het op een bepaald moment wel lang genoeg geduurt heeft. Geef ons, onze vrijheid terug, of kom eens met een grote zak geld. Dan kunnen we hier ook weer gewoon wonen, leven en lol maken. Ik zeg er wel bij, dat die Turkse geen kwaadaardig mens is, en ze zich geen zorgen hoeft te maken als ze ooit voet op zuiderlijke bodem zet.

lokoolokie | 29-07-18 | 13:56 | 9

du Roi Soleil | 29-07-18 | 14:02
Vietnam is inmiddels een veilig land en half Nederland gaat naar Turkije op vakantie. Dus er kan wel wat worden uitgezet...

Ommezwaai | 29-07-18 | 14:36

Allochtonen komen inderdaad niet met 't kofschip.
-
Eerder met het fokschip.

bisbisbis | 29-07-18 | 15:34

bisbisbis | 29-07-18 | 15:34: Sorry, ik heb geen fatsoenlijk toetsenbord. Daarnaast heb ik geen editfunctie, dus het barst van de taalfouten. Ik ben een arm mens, en kan me geen premium lidmaatschap veroorloven. Net zoals Henk dat niet kan door alle shit.

lokoolokie | 29-07-18 | 17:10
▼ 6 antwoorden verborgen

"Kees" wordt inderdaad mede mogelijk gemaakt door 50 jaar falende integratiepolitiek. En het gaat nog veel erger worden, ook in de rest van het land, met die asieltsunami van de laatste jaren.
Overigens erger ik me wel aan het kwakoetaaltje van die Gladys Cleve. Je bent hier geboren, je ouders zijn geboren, dan hoef je geen Nederlands te praten alsof je net voor het eerst in Nederland komt. Je bent politica nota bene, gedraag je dan ook zo.

Graaisnaaiert | 29-07-18 | 13:54

Goed stuk Ebru. Schudt het stoffige bed maar op en hopen dat onze politici wakker worden uit hun winterslaap. Las in Welt.de dat Erdogan door Merkel eind september is uitgenodigd voor een officieel staatsbezoek met militair eerbetoon in Duisland. En dat terwijl hij onlangs Duitse (en Nederlandse) politici en burgers uitmaakte voor Nazi's en facisten. De eigenwaarde van onze politici is tot een nulpunt gedaald.

JohnWalker | 29-07-18 | 13:53 | 3

Erdogan maakt iedereen uit voor nazi. Het ironische is, dat dit stuk gajes zelf het handboek voor nazisme vrijwel letterlijk volgt. En we weten allemaal hoe het met de nazis afliep.

lokoolokie | 29-07-18 | 14:10

Hij volgt het dictators handboek vrijwel geheel. Hij kent en gebruikt alle elementen die dictators al gebruiken sinds en ook al voorafgaand aan de Romeinen. In Turkije en de Turken hier zien niet eens dat hij kopieert. Overigens heeft hij de Islam erbij gehaald. Een klasssiek geloof voor kuddegedrag, haat tegen andersdenkenden en discipline mistte Hitler.

Graaier | 29-07-18 | 14:52

Wat hebben Stalin, Hitler, saddam en Erdogan gemeen? Mmm...

Notenkraker | 29-07-18 | 15:19

Ze hoeven niet te luisteren, ze moeten nu handelen. In dit tempo is het over 20 jaar burgeroorlog hier. En het zal een bloedige worden waar menig genocide bij zal verbleken.

Oepsie1234 | 29-07-18 | 13:53

#weesgeenKees
.. aldus politiek Den Haag

marcoplarco | 29-07-18 | 13:52


Aspirant politica
Gladys Cleve
Politieke Beweging Armoedebestrijding Rotterdam
januari 2018 – heden (7 maanden)

demaup | 29-07-18 | 13:52

jaja Ebru Umar. Oprotten naar je eigen land. Volgens deze meneer ben je geen Nederlander, je ouders zijn namelijk niet in Nederland geboren en tevens heb jij geen historische binding met dit land. Terug naar Turkije dus Ebru, Erdogan wacht op je.

Nappa | 29-07-18 | 13:49 | 1

Ach we bouwen wel een Bantoestan voor Ebru en die paar andere (redelijk) goeien van niet-Neerlandsche origine.

VeelTeSteil | 29-07-18 | 13:52

Burgeroorlog is wel een worst-kees scenario.

Ars Vivendi | 29-07-18 | 13:48

De vraag is natuurlijk wel, Ebru, of jij Kees nu ook niet voor je politieke karretje spant, want uiteindelijk gaat je stukje toch over het uitsluiten van Leefbaar. Neem je hem nu echt serieus of is hij niet meer dan een handige stepping stone om je poltieke puntje te scoren?

JamesMurphy | 29-07-18 | 13:47 | 3

Als je een politiek punt wilt scoren, en iemand is een prachtig voorbeeld... hoe kun je die dan niet serieus nemen?

Papa Jones | 29-07-18 | 14:37

@Papa Jones Prachtig voorbeeld van wat? Leefbaar uitsluiten is Kees uitsluiten?

JamesMurphy | 29-07-18 | 15:40

Misschien stemt Glays wel leefbaar. Maar/en staat ze terecht op respectvolle omgangsvormen op straat.

kaasfondue | 29-07-18 | 16:11

Toch even over Gladys. Op Linkedin beschrijft ze haar werk. Geen enkele keer 'zwart' geen enkele keer 'wij' of 'slavernij' of ander gezemel.

Spreekt voor Gladys. Dus: Kees een lul, maar wel onze lul, maar Gladys is ook gewoon onze Gladys. Beide zijn slachtoffer van een uit de hand gelopen situatie.

Ik denk dat ze maar eens tegenover elkaar moeten gaan zitten bij Weltschmertz of zo, misschien bloeit er iets op. Dennis Honing mag scheidsrechter zijn.

Knufter | 29-07-18 | 13:46 | 6

Yups, onze Gladys. Als je onze Gladys ontkent ontken je dus ook ons koloniale verleden. Zo simpel ligt het. Maakt verder niet uit of je in #teamKees of #teamGladys zit of neutraal met wat chipjes daar de discussie kijkt. Hoef ze zelf beiden niet over de vloer, om eerlijk te zijn. Mensen die andere mensen om niets uitkafferen op de fiets zijn niet mijn soort mensen en die Gladys tettert me teveel voor een normale conversatie.

Graaisnaaiert | 29-07-18 | 14:06

Graaisnaaiert | 29-07-18 | 14:06
Tering man. Moet dit zo dom? Gladys kan gewoon terug naar haar eigen land hoor. Let jij maar op.

VeelTeSteil | 29-07-18 | 14:17

VeelTeSteil, Als Nederland niet haar eigen land is, wat is dan wel haar eigen land?

Suriname? Dat was eigenlijks het land van de Indianen.
Naar een land in Afrika dan? De ´landen´ van haar voorouders bestaan daar niet meer.

Weelildragon | 29-07-18 | 19:02
▼ 3 antwoorden verborgen

Die confrontatie tussen meneer Kees en die dame die door hem 'aangesproken' werd, daarin is al tien keer meer dialoog te lezen dan in veel zwaargesubsidieerde klaagprojecten. Mevrouw is duidelijk bereid om de nuance te blijven zien en met meneer Kees op argument de discussie aan te gaan, en Kees voelt haarfijn aan dat-ie, als-ie overeind wil blijven, in elk geval niet door kan gaan met ongenuanceerd schreeuwen. Ik zie geen diepe haat, aan beide zijden niet, en ook geen allesoverheersende Waarheid waaraan niet te tornen valt. Ik zie pijn en frustratie aan beide zijden, bij mensen die zich, ieder op zijn manier, staande proberen te houden en er het beste van proberen te maken.
Kees is een beetje een zielige ouwe zeur, eenzaam ook waarschijnlijk, terend op het wellicht weinig goede dat hem in zijn leven ten deel is gevallen. Hij ontmoet hier een sterke vrouw, zo lijkt het mij, die ook het nodige voor haar kiezen heeft gehad maar over haar eigen schaduw weet heen te stappen. Welke politieke partij, zo vraag ik mij af, verdient het om haar stem te krijgen?

Schoorsteenveger | 29-07-18 | 13:46 | 1

Kees uit Rotterdam is niet het probleem, Gladys uit Rotterdam is niet het probleem en volgens mij voelen ze dat allebei aan. Maar inderdaad, al meer interactie in een filmpje van enkele minuten dan in jaren gesubsidieerde roeptoeterij.

Kouwe Kees | 29-07-18 | 14:23

Ja mense, we pikken het gewoon hoor, net als Kees. We kijken er naar en doen niks. 0, nul, nada. Alleen achter ons toetsenbord zitten en lekker k$nkeren. E-l-k-e dag weer. Incl. ikzelf. En er gaat echt niks veranderen. Tenzij minstens 100.000 Kezen het Binnenhof afbreken. En daarmee een punt maken. Maar nee, dat doen we niet. Zolang "er zijn nog brood en spelen zijn", zoals een andere reaguurdert terecht opmerkte onlangs. Dus, later we vooral niks doen en ons blijven ergeren. Afgesproken?
.

inderdaad geen stijl | 29-07-18 | 13:45 | 1

Een economische crisis die de depressie van 1929 doet verbleken ligt op de loer. Dat kan maar zo de katalysator zijn van wat velen verwachten. En het is geen kwestie óf het gaat gebeuren. Maar neem het niet per se van mij aan.. Kijk eens wat interviews van een Jim Rogers, Peter Schiff of andere economen en investeerders met reputatie.

PaRaR | 29-07-18 | 16:20

Ben het niet eens Ebru met de tekst "Kees de racistische Rotterdammer".
Ik denk niet dat deze Kees echt iets heeft tegen andere huidskleuren.
Ik denk dat het bij Kees alleen maar gaat over dat gedrag van die andere huidskleuren.
Maar boven alles denk ik dat deze Kees een ontzettende hekel heeft aan die hypocriete kutpolitici.

pejoar | 29-07-18 | 13:41 | 4

Berbaar | 29-07-18 | 13:49
Gladys en andere lieden van allochtone origine trekken liever gelijk de racismekaart. Is wel zo handig en voorkomt een hoop discussies. En mocht dat geen probaat middel blijken te zijn, haalt Gladys gewoon het slavernijverleden van Nederland erbij.

Ommezwaai | 29-07-18 | 13:58

@Berbaar: om willekeurige passanten uit te gaan lopen kafferen slaat helemaal nergens op. Gewoon onfatsoenlijk. Dan ben je als mens een totaalfaal, willekeurig het kleurtje wat je hebt.

Graaisnaaiert | 29-07-18 | 14:19

@Graaisnaaiert | 29-07-18 | 14:19
Eens dat is verre van normaal.
Neemt niet weg dat ik het chiquer van Gladys had gevonden als ze Kees tegen zichzelf in bescherming had genomen.
Hoewel ik haar keuze wel weer kan begrijpen want een keurig geïntegreerde mevrouw als Gladys die week in week uit met dit soort mafklappers geconfronteerd wordt, wil dat natuurlijk ook wel eens laten zien.

Berbaar | 29-07-18 | 14:30
▼ 1 antwoord verborgen

Zelfs bij mijn broer, een hoog opgeleide, gedistingeerde heer met een blinkende carrière achter zich en de rust en rede zelve spuit het vuur uit de ogen, alleen al bij het noemen van Pechtolds naam.
En dat zegt vooral iets over die corrupte schoft, pechtold met z'n bange vissenogen en z'n smerige minzame valse grijns. De overgrote meerderheid van het Haagse zooitje landverraders is overigens van het zelfde slag als Pechtold. It's all scum.

Van Zessen Klaar. | 29-07-18 | 13:40 | 1

Daar spreekt aardig wat , overigens begrijpelijke, haat uit. Ook zeer fraai verwoordt . +10. Ook ik zal met deze reactie neergezet worden als een rechtse idioot , maar ze moesten es weten .

daytripper | 29-07-18 | 13:43

Kees is prototype PVV-ert: inrendabel en roeptoeterend

Bakito | 29-07-18 | 13:39 | 17

VeelTeSteil | 29-07-18 | 13:55
Zal voor een groot deel afgekeurd zijn vanwege mentale ongemakken.. Klust in het weekeinde een beetje bij en kan op die manier een riant leventje leiden met zorg en huurtoeslagen...

Ommezwaai | 29-07-18 | 14:02

Ommezwaai | 29-07-18 | 14:02
Totdat ie door de afdeling handhaving door de mangel gehaald wordt en door het OM gegijzeld. Dan is dat pas humor om te lachen.

VeelTeSteil | 29-07-18 | 14:19

Kees is een realist. En laat hem wat bijklussen, erg genoeg dat ie dat nog moet doen.

JohnWalker | 29-07-18 | 15:17
▼ 14 antwoorden verborgen

@ ebru: velen? Valt zwaar tegen. Maar heel klein groepje wat nut heeft gehad.

WayneGretzky*99* | 29-07-18 | 13:38 | 1

WayneGretzky*99* | 29-07-18 | 13:38 | En uit die relatief kleine groep doen de media maar wat graag aan cherry-picking ..

daytripper | 29-07-18 | 13:48

Het groter wordende deel van het geímporteerde volk dat, zoals Ebru terecht zegt, "de staat en de straat "overneemt heeft geluk dat de gutmensch naast lijdend aan de deug-ziekte ook een weekdier is , dus met die burgeroorlog zal het zo'n vaart niet lopen .

daytripper | 29-07-18 | 13:37 | 3

Wacht maar af tot op een zeker moment demense het goed zat zijn.. Achterstellen van de autochtone bevolking is de nummer 1 voedingsbodem voor onrust. En iedereen weet waar onrust onder de bevolking toe kan leiden.

Ommezwaai | 29-07-18 | 13:40

Als je oudjes weg kan laten teren in verzorgingstehuizen heb je genoeg empathie voor grootschalige deportaties zou ik zeggen..

schoon-schip-maken | 29-07-18 | 13:42

@Ommezwaai | 29-07-18 | 13:40 | ik help het je hopen , maar aan de peilingen kun je zien dat 60% nog in een diep coma verkeert.

daytripper | 29-07-18 | 13:50

Well done Gladys Cleve, dat is dus een zware overtreding van de AVG. Eerst nog even een flinke boete aftikken voordat we je eruit zetten.

VeelTeSteil | 29-07-18 | 13:36 | 2

Hoho.
Niks uitzetten, gewoon op eigen kracht terugroeien natuurlijk.

schoon-schip-maken | 29-07-18 | 13:37

schoon-schip-maken | 29-07-18 | 13:37
En zelf het bootje betalen.

VeelTeSteil | 29-07-18 | 13:38

Ik woonde eens met een ex in een veels te dure woning in een veels te nette vinexwijk in Utrecht. Om ons heen hadden we te maken met surinamers (hindoe), chinezen, polen, een gezin uit India (engels sprekend) en wat inheemse bevolking van hier. En dat ging er fantastisch multicureel en gezellig aan toe. Die "allochtonen" deelden ook dezelfde fatsoensnormen en waarden. Maar in andere wijken met moslims en noord-afrikanen gaat het er toch echt een tikkel(tje) anders aan toe. En dat is kennis. En uit voorzorg heb ik die kennis opgeslagen in mijn onderbuik voordat de linkse deugers mij gaan brainspoelen.

Leptob | 29-07-18 | 13:35 | 4

Wat vroeger kennis was noemt met tegenwoordig zelfbehoud.
Ja, de jungle komt inderdaad echt wel korterbij...

Notenkraker | 29-07-18 | 13:42

Parkwijk is de eerste wijk van Leidsche Rijn waar het wéér fout gaat.

Ruimedenker | 29-07-18 | 13:50

@Leptob: Een gemeenschappelijke ( koloniale ) geschiedenis helpt een hoop. Het zijn juist nieuwkomers uit een bepaalde regio en/of met een bepaalde ideologie waar een hoop ellende uit voortkomt. En dat gat nog veel en veel erger worden.

Graaisnaaiert | 29-07-18 | 14:26
▼ 1 antwoord verborgen

Mag wel uitkijken dat ie geen cold Case gaat worden met je porum op t web.

schoon-schip-maken | 29-07-18 | 13:34 | 2

Cold case heeft een tegel boven de uwe geplempdt...

Ommezwaai | 29-07-18 | 13:37

Ghehe

Kouwe Kees | 29-07-18 | 13:37

Kees is een lul maar wel ónze lul.
Zo kan hij flink zeiken, en wil hij af en toe aan z'n trekken komen. Dat Kees nu al enkele decennia droog staat terwijl klootzakken, kutjes en pratende anussen wel aandacht krijgen doet zijn kopje hangen. Een beetje aandacht en hij zwelt van trots. Is er iemand die Kees een aai over de bol wilt geven?!

Kouwe Kees | 29-07-18 | 13:33 | 2

Je kan beter het probleem aanpakken.

WayneGretzky*99* | 29-07-18 | 13:39

Ja, dat klopt. Maar niemand in een daarvoor geschikte positie durft stappen te zetten. Stiiiigmaaaa. Dan maar Kees uit Rotterdam onder de bus gooien, en toegegeven, hij vraagt er ook wel om.

Kouwe Kees | 29-07-18 | 14:03

Als er maar oorlog komt SAN vind ik het allang goed. Oorlog is een gruwel en een misdaad tegen de menselijkheid pur sang, maar helaas iedere 60 jaar onontbeerlijk om de maatschappij op het rechte pad te krijgen.

du Roi Soleil | 29-07-18 | 13:33 | 6

Het is echt vreselijk dat de omstandigheden zo zijn geworden dat men weer naar een oorlog verlangt! Want dat is het ergste dat een volk kan overkomen en de 2e Wereldoorlog zal bij de komende oorlog kinderspel blijken te zijn: eten op de bon, 1 bon per week voor een half broodje waar 3 personen van moeten eten: 35 gulden dus maak daar nu maar het 10-voudige van. Tulpenbollen- en suikerbietensoep, 15.000 mensen die doodvielen - gewoon op straat - van de honger, op een bevolking die de helft was van nu dus dat worden op zijn minst 30.000 hongerdoden. Tel daarbij op 2 sneeuwvlok generaties wiens enige ergernis is dat ze hun tel. niet kunnen opladen en verder nooit enig kwaad is overkomen. Die gaan als eerste voor de bijl.
Resumerend: iedereen die naar een oorlog verlangt is stapel, stapelgek en zou moeten worden opgesloten.

Lupuslupus | 29-07-18 | 14:03

Lupuslupus | 29-07-18 | 14:03
Dan noemen we het een slag. De Slag om Nederland. Die paar miljoen personae non gratae kunnen we binnen een dag weg-NS'en en KLM'en. Alles sal reg kom als ons alsmal ons plig doen

VeelTeSteil | 29-07-18 | 14:22

@Lupus: wijze woorden. Mensen die "de" oorlog niet zelf hebben meegemaakt of ouders hebben die pas na die oorlog geboren zijn hebben geen flauw benul waar ze over praten. 5 jaar lang je bek houden, bomen omzagen op de gracht en hopen dat je niet werd gesnapt "want pang", zwanen stropen uit de gracht tulpenbollen, tijdens bombardementen naar buiten worden gejaagd omdat je moeder ligt te bevallen, granaatscherven op je dak vinden, foute Nederlanders in het appartement onder je zodat je op je tenen moet lopen "want zij hebben connecties", dat soort dingen... Het is zo makkelijk, lekker factfree filosoferen over " de oorlog" en "de zuivering" maar hoe het er daadwerkelijk aan toe ging, geen flauw benul hebben ze.

Graaisnaaiert | 29-07-18 | 14:31
▼ 3 antwoorden verborgen

De massa is racistisch en discriminerend. Oh?
Welke massa? En hoe groot is die dan?

Bat-Adam | 29-07-18 | 13:28

Dat Kees geen stemrecht zou moeten hebben, dat begrijpt de massa ook wel.
Jammer dat velen nu weer kruipen om in het gevlei bij mevr. Umar te komen.

Skunk57 | 29-07-18 | 13:26 | 12

schoon-schip-maken - precies, plus een heleboel.

Maris v.d Hof5393 | 29-07-18 | 15:02

Sjefke, wat heeft u dit geweldig verwoord. Helaas zijn het parels voor de zwijnen, maar niettemin hartstikke waar.

Maris v.d Hof5393 | 29-07-18 | 15:09

Sjefke +veel

Ben Hetzat | 29-07-18 | 17:45
▼ 9 antwoorden verborgen

Helemaal mee eens Ebru.
En dan nu de oplossing in hapklare brokken aan de politici serveren want iedere vorm van gezond verstand en logisch redeneren ontbreekt bij het gros van de huidige politici.

Gravin v Kippenbouth | 29-07-18 | 13:23 | 2

Het zijn technocraten met angst voor het onbekende. Die breng je niets meer bij.

Mark_D_NL | 29-07-18 | 13:24

Wat de boer niet kent eet die niet.

Haeruna | 29-07-18 | 14:47

De linksmiechels weten dat ze alleen de volledige macht kunnen toe-eigenen nadat ze de bestaande samenleving tot de grond hebben afgebrand. Uit de As van chaos en anarchie zullen zij rijzen als de nieuwe Effendi en het maakt voor hun niet uit hoe de plebs gekleurd zijn. Hoe dommer en crimineler hoe beter, Want de linkse economie kan alleen draaiend gehouden worden middels goedkope dwangarbeid in hun Gulag systeem.

PoetsPielemans | 29-07-18 | 13:22 | 9

@Joost2B , De Europese elite is allang omgevolkt. Zoniet van lichaam danwel van Geest.

PoetsPielemans | 29-07-18 | 14:34

@Lupuslupus | 29-07-18 | 14:07
Voor de verandering het met U eens.
U bent dan ook de enige die hier die 2 landen vergelijkt.
LOL

Berbaar | 29-07-18 | 14:35

Gelukkig kan droeftoeter Berbaar nog echt lachen op zijn favoriete GeenStijl. Die debiele Mark Rutte VVD grimas gaat toch pijn doen op den duur.

kaasfondue | 29-07-18 | 15:57
▼ 6 antwoorden verborgen

Terwijl R'dam slechts een stad is. Een punt op de kaart van wat vijftig jaqr geleden ondanks de diversiteit (jawel) met kop en schouders het leükste werelddeel was.
De burgeroorlog kómt er, en maakt deel uit van het Masterplan van bankiers, grootindustriëlen en een uitgelezen elite.

Notenkraker | 29-07-18 | 13:22 | 2

Weet niet hoe zo'n meesterlijk plan het voor bankiers is, hun onderpanden te laten verbouwen in Aleppo-stijl.

PresidenteDeConjovia | 29-07-18 | 13:57

PresidenteDeConjovia | 29-07-18 | 13:57
Het gaat wel wat verder dan dat: oorlog is een godsgeschenk voor de economie. Zoals Europa vanaf 1945 werd heropgebouwd met aanzienlijk Amerikaans kapitaal en dito industrie.
De puppetmasters zelf verblijven onder de palmbomen, maak u geen illusies.
Een leger is ook niet nodig: het is de EU-kudde versus the desert people.
For the record: ik probeer humanistisch te denken maar zie de toekomst pessimistisch tegemoet.

Notenkraker | 29-07-18 | 14:17

Kees staat er gekleurd op lol
Verder Ebru wees blij dat de VVD haat verantwoordelijkheid heeft genomen met deze regenboogcoalitie anders had je Denk/NIDA aan het roer gekregen.
Dat Kees dat niet weet begrijp ik, dat Ebru doet alsof ze dat niet weet begrijp ik ook.

Berbaar | 29-07-18 | 13:21 | 8

Wahahaha verantwoordelijkheid genomen. Wahaha wat ben je toch hilarisch dom.

WayneGretzky*99* | 29-07-18 | 13:41

Dat noemen we de duivel uitdrijven met Beëlzebub.

piloot47 | 29-07-18 | 13:56

WayneGretzky*99* | 29-07-18 | 13:41
"VVx heeft de verantwoordelijkheid genomen...." Yep, dat hoor je steeds meer uit die hoek. Steekhoudende argumenten zijn daar al een tijdje opgedroogd......

Muchnadt | 29-07-18 | 14:37
▼ 5 antwoorden verborgen

Tja wat moet je er van zeggen..
Zorg dat je voorbereid bent op t onaangename, Uw bewindvoerders zijn het in elk geval niet.

Pang pang pang.

schoon-schip-maken | 29-07-18 | 13:20 | 1

'Pang pang pang'.
Nog nooit zo hard wrang moeten lachen!

Notenkraker | 29-07-18 | 13:23

Vorige keer na twee zinnen. Nu na de eerste zin al gestopt met lezen.

DrumPiet | 29-07-18 | 13:20 | 9

Het word je al steeds sneller te moeilijk hè pietje?!!

WayneGretzky*99* | 29-07-18 | 13:42

Dit is geen slecht stukje hoor, DP.

Graaisnaaiert | 29-07-18 | 15:00

En er toch een mening over hebben.. Zo typisch

Ben Hetzat | 29-07-18 | 17:37
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik zou zeggen dat het meervoud van Kees ‘Kezen’ is. En verder dat je niet alle Kezen over één kam moet scheren maar case by case moet beoordelen.

Stormageddon | 29-07-18 | 13:20 | 6

't Is meer een test-kees!

Ars Vivendi | 29-07-18 | 13:47

Volgens Ewoud Sanders in zijn Eponiemenwoordenboek: "Bij het woord kezen denkt menigeen in eerste instantie aan ‘met eene vrouw lijfgemeenschap hebben’, zoals Van Dale het in 1924 omschreef. Maar in feite is de oudste betekenis van dit woord ‘aan de politiek der Kezen meedoen’ of ‘patriottische sympathieën hebben’. Bij ‘Kees’ is het niet anders. De betekenis ‘vrouwelijk geslachtsdeel’ is pas in zwang gekomen nadat het woord eerst, vanaf ongeveer 1780, een scheldnaam was geweest voor de patriotten of tegenstanders van stadhouder Willem V."
En is onze Rotterdamse Kees een patriot of niet?

Synecdoche | 29-07-18 | 16:59
▼ 3 antwoorden verborgen

Ebru, wanneer ga je de opstand leiden via de politiek....? of wil je dat anderen de hete kolen voor je uit het vuur halen middels een echte revolte.....??

klaar-is-kees | 29-07-18 | 13:19 | 1

Ik zie Ebru nog wel eens op de verkiezingslijst van Thierry verschijnen, wat ik u brom.
,
Toepasselijke nick, dat overigens wel.

Ommezwaai | 29-07-18 | 13:21
-weggejorist-
Rest In Privacy | 29-07-18 | 13:19 | 3

De Christenunie, Opgericht: 22 januari 2000

drastic | 29-07-18 | 13:19 | 4

Das ambtenarenredenatie.
Poppetje verschuiven en je handen wassen in onschuld(ig wachtgeld)..

schoon-schip-maken | 29-07-18 | 13:23

" Ook hij is het slachtoffer van veertig jaar PvdA, VVD, CDA, D66 en CU."

drastic | 29-07-18 | 13:24

@drastic En dat klopt dus, GPV gaat terug tot 1948, voorlopers van de RPF zijn nog ouder. CU heeft ook al meer dan 40 jaar historie.

JamesMurphy | 29-07-18 | 13:35
▼ 1 antwoord verborgen

Ik wacht even op de meningen van Drumpiet en/of Bakito. Voorspelbaar over "PVV Tokkies", ik weet het.
Hierna neem ik wel plaats achter het orgel.....

Ommezwaai | 29-07-18 | 13:18 | 9

Lupuslupus | 29-07-18 | 14:13
Driekwart van Nederland kan niet met de realiteit omgaan dus wordt je racist genoemd. Onderhand betekend dat dus echt niks meer.

Volle klassen met kanslozen is de reden dat mijn schriftelijk Nederlands op een slechte dag best beroerd en vooral onsamenhangend is. Met dank aan links dat ons onderwijs totaal verkracht heeft.

VeelTeSteil | 29-07-18 | 14:29

Lupuslupus | 29-07-18 | 14:13

30 is al te veel. Het zou eigenlijk 20~24 leerlingen moeten zijn.

Haeruna | 29-07-18 | 14:53

In mijn middelbare schooltijd - jaren 80 - kregen allochtone kinderen naschoolse bijles in Nederlandse taal, spreken en schrijven, het zogenaamde 9e uur, ook wel het nablijfuurtje genoemd. Maar goed, dat waren er nog geen 10 op een school van - ik geloof - 800. Toen was het nog te "handelen". Tegenwoordig is dat een ander verhaal. Dus ligt de verantwoordelijkheid bij de ouders om je kroost naar een fatsoenlijke school te doen, met zo weinig mogelijk foute import.

Graaisnaaiert | 29-07-18 | 14:57
▼ 6 antwoorden verborgen

Burgeroorlog, cool. Dan behoor ik tot de gematigde rebellen.

Mark_D_NL | 29-07-18 | 13:17 | 1

Dat bepaalt het Witte Huis, begrepen?

PresidenteDeConjovia | 29-07-18 | 13:56

Bij de volgende verkiezingen gaan we massaal toch weer voor Marc Pinokkio Rutte, Arrogander Pechthouse of Bijbrand van Suma Haers stemmen. We leren het namelijk nooit. Eerst moet kennelijk alles kapot. We worden straks overspoeld door gretige Afrikanen met honger naar gratis geld en zorg. Ze komen met grof geweld de grens over. Het is een invasie maar zo wordt het niet uitgelegd door de EU. Je hoeft dus niet in oorlog te zijn met een land om het vervolgens gelegitimeerd door onze zwakke flauwekul wetjes binnen te vallen.

ILF2 | 29-07-18 | 13:17 | 4

waarom denk je dat we nog op papier stemmen, frauderen gaat daar het gemakkelijkst. stemmen natellen dat gaat op papier ook gemakkelijk. de enne stapel donder je zo op de andere stapel. en maar blijven volhouden dat elektronisch stemmen onbetrouwbaar is. die automatische verkeersboetes en voor ingevulde belasting aanslagen zijn zeker ook niet betrouwbaar.

Rest In Privacy | 29-07-18 | 13:44

Slecht advies hoor Mark. Als degenen die Nederland willen behouden voor de Nederlanders niet meer gaan stemmen, hebben de Nederland-haters helemaal de macht in handen.
Net zo'n dom idee als het advies om 'blanco' te stemmen. Die stemmen tellen alleen maar mee voor de opkomst en verder nergens anders voor. Dat ze bij de grootste partij geteld worden is een klinkklare leugen.

Lupuslupus | 29-07-18 | 14:18

bert.s - helemaal met je eens. Met wat zekerheden erin gebouwd zou je zelfs vanuit huis elektronisch betrouwbaar kunnen stemmen. Dozen vol vergeten stembiljetten, bij de opening al volle stembussen en islamitisch ingepakte vrouwen, liggend tussen de stapeltjes stembiljetten, optimistisch stemt het allemaal niet. Integendeel, het zijn je reinste derdewereld-praktijken maar wel zonder waarnemers, helaas.

Maris v.d Hof5393 | 29-07-18 | 14:52
▼ 1 antwoord verborgen

Elke lamlul ziet de bui hangen, de burgeroorlog komt er hoe dan ook binnen een aantal jaar als de pleuris helemaal uitgebroken is. Leiders zoals Ebru noemt moeten allemaal voorkomen en berecht worden voor wandaden tegen de burgers. Landverraad en voor wat? Onstabiel Nederland? Het doel is mij altijd nog niet duidelijk. Die linkse partijen zijn totaal de weg kwijt, alles wat de politiek zegt is een leugen.

swagmachine | 29-07-18 | 13:13 | 2

Is al aan de gang. Burgeroorlog in een land waar de burgers zij ontwapend, islam volop in de aanval is en de tegenstanders nog onderling aan het soebatten zijn of de vijand niet eigenlijk gewoon gelijk heeft en een overwinning verdient, dan wel met wortel en tak dient te worden uitgeroeid

Buddingpuks | 29-07-18 | 13:45

Stephan Berndt heeft een paar boeken geschreven, waaronder Refugium. Tientallen helderzienden van naam hebben de afgelopen 100 jaar voorspellingen gedaan over de derde wereldoorlog. In het kort het scenario: burgeroorlog in meerdere Europese landen, bendes die plunderend van plaats naar plaats trekken en kerken vernielen, een kortdurende inval van het Russische leger, overstroming van o.a. Nederland en tot slot (door meerdere helderzienden voorspeld) het terug naar huis sturen van de oorzaak van de burgeroorlog. Triest maar al wel 70 jaar geleden voorspeld. Zeer aan te raden boek! www.amazon.de/Refugium-Sichere-Gebiet...

Wladimir 1928 | 29-07-18 | 15:22

lekker stukje ebru!!

rifraf | 29-07-18 | 13:12

En zo is het! En niets anders! Tijd voor een nieuw en een zuiverend bombardement? Ik ken 'zakelijk', een paar van die "volksvertegenwoordigers" vanuit de Rotterdamse raad, het is werkelijk triefel eerste klas. Ik haal onder mijn schoenzolen meer intelegentie vandaan, dan dat hele linkse verraders zooitje bij elkaar in hun kop hebben.

warriorprincess | 29-07-18 | 13:11 | 3

" Ik haal onder mijn schoenzolen meer intelegentie vandaan".
mooi!

drastic | 29-07-18 | 13:16

Flikker je schoenen eens de raad in dan.

schoon-schip-maken | 29-07-18 | 13:31

schoon-schip-maken | 29-07-18 | 13:31
Vooral in de richting van mensen uit culturen waar een schoen naar je kanis de grootste belediging is.

VeelTeSteil | 29-07-18 | 13:41

Kees heeft het zelf over zich afgeroepen door jarenlang niet of op de verkeerde partij te stemmen.Kees heeft jarenlang geprofiteerd van de gratis geld industrie wegens "rugklachten " en moet nu constateren dat er een nog zieligere groep voor in de plaats is gekomen.

hoeman | 29-07-18 | 13:10 | 8

hoeman| Baggerpraat.

PopeyeKamper | 29-07-18 | 14:01

wees maar niet bang dat er iemand een onsje te veel krijgt. Migranten ouderen zijn straatarm want die hebben een halve aow en een half pensioen dat dan moet aangevuld tot bijstandsniveau dat ze dan vaak nog niet weten ook. Hebben hier ook alle dagen een hernia van het dozen sjouwen voor de can Gend en Loos net als Henk.

zazkia | 29-07-18 | 14:35

@zazkia | 29-07-18 | 14:35
De aanvulling van te weinig AOW gebeurt automatisch, daar heeft een staatssecretaris (PvdA) voor gezorgd.
Hoe die staatssecretaris heette? Aboutaleb, dus die zorgde goed voor zijn mensen.

BBmetR | 29-07-18 | 15:53
▼ 5 antwoorden verborgen

Zet Wijkraadslid Gladys Cleve ook Nederlanders tegen elkaar op door het filmpje op Facebook te plaatsen?

Blunterman | 29-07-18 | 13:09 | 1

Ja.

gaffelbaard | 29-07-18 | 14:22

Mogen ze zomaar de bakkes van Kees op het WWW plaatsen?

Alco-de-Holist | 29-07-18 | 13:09 | 1

Hun wel.

MaxJoling | 29-07-18 | 14:01

Helemaal eens. En dan nog even wat. De enige allochtoon die zij in hun luxe wijken zien, is de expat. De enige die niet deugen, zij de politici, de bestuurders vanuit de (S)Linkse hoek, die in het geheel geen deel uitmaken van deze Samenleving. Wanneer komt "KEES" in opstand tegen deze onnozelen en zichzelf elitair noemen maar het in de verste verte niet zijn.

De Evangelist | 29-07-18 | 13:07

Top Ebru..!

number668 | 29-07-18 | 13:07 | 2

Er is maar 1 manier: stem FvD de volgende keer, en laat je niet overhalen om voor de VVD te stemmen, omdat Rutte weer eens een Turkse minister het land uit gooit (om die een jaar later met alle egards binnen te halen).

pollie3 | 29-07-18 | 13:09

Je suis moi.

pollie3 | 29-07-18 | 13:09

Ok dan.
Je suis Kees.

Ruimedenker | 29-07-18 | 13:06

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl