achtergrond

Geenstijl

Ebru Umar - Kees de Racistische Rotterdammert

Nul sympathie voor Kees maar ik begrijp hem wél.
Ook hij is het slachtoffer van veertig jaar PvdA, VVD, CDA, D66 en CU.

Vijftig jaar multiculgelul door de strot van de gewone Nederlander duwen, terwijl ze zelf in hun blanke wijken vertoeven waar de enige gekleurde Nederlander met een vreemde naam de werkster is. Vijftig jaar moskeeën als paddenstoelen uit de grond stampen – maar niet in hun eigen achtertuin. Vijftig jaar laag- tot niet opgeleiden buitenlanders importeren, vijftig jaar alle uitkeringen die we hebben, exporteren. Vijftig jaar Kees en de zijnen marginaliseren ten koste van vreemdelingen die inmiddels Nederlanders zijn of tenminste hadden moeten zijn. In vijftig jaar gemarginaliseerd worden tot uitzondering die woont in de voormalige volksbuurt op Rotterdam Zuid. Kees heeft gelijk: zij hebben niet om onze komst gevraagd. Wij zijn hem in zijn mik geschoven, hem en zovelen anderen. Velen van ons hebben het goed gedaan, velen van ons staan voor Nederland, voor velen van ons zijn ‘zij’ net zo ongewenst als voor Kees en zijn vrienden. Maar degenen die de boel verzieken, de straat en staat overnemen, worden er steeds meer. En nog steeds zien PvdA, VVD, CDA, D66 en CU migranten als slachtoffer, nog steeds hebben PvdA, VVD, CDA, D66 en CU geen oog voor de oorspronkelijke bevolking. Bedankt hé, Stef Blok – met je excuses.

Kees is een lul maar wel ónze lul.

Kees is een Rotterdammert uit Zuid die de afgelopen vijftig jaar in de steek is gelaten door de politiek – door politici die Rotterdam regeren en politici die vanuit Den Haag de grenzen openzetten. 

Dat Kees niet kan redeneren, is een gegeven – de massa kan dat niet.

Dat Kees racistisch is en discrimineert, is ook een gegeven – de massa doet dat. 

Dat Kees boos is, is begrijpelijk – de massa ook.

Dat politici lacherig doen over types als Kees, is gekmakend. Die burgeroorlog komt niet omdat 15 miljoen Nederlanders hetzelfde denken als Kees. De burgeroorlog komt omdat politici het contact met de burgers kwijt zijn en politiek zien als een debatarena waarin álles wat krom is, recht gepraat kan worden. Waar leugens de waarheid zijn geworden, normverlies een gegeven en landverraad het mantra. Types als Kees zien door hun machteloosheid de vijand in alles en iedereen die geen Kees heet, terwijl de vijand die alles faciliteert de m/v in Den Haag is die geilt op macht. De burgeroorlog die mede mogelijk wordt gemaakt door PvdA, VVD, CDA, D66, CU/ SGP én GroenLinks zal Nederlanders tegen elkaar opzetten terwijl degenen die het faciliteren rustig blijven zitten, op het stadhuis van Rotterdam dan wel het Binnenhof in Den Haag.

De enige manier om die burgeroorlog die Nederlanders tegen elkaar zal opzetten en mede mogelijk gemaakt wordt door PvdA, VVD, CDA, D66, CU/ SGP én GroenLinks, te vermijden, is om álle Kees’en van Nederland te horen en serieus te nemen. Te beginnen in Rotterdam, waar Barbara Kathmann (PvdA), Vincent Karremans (VVD), Judith Bokhove (GL), Tjalling Vonk (CU/ SGP), Said Kasmi (D66) en Sven de Langen (CDA) erg druk zijn met het uitsluiten van Leefbaar Rotterdam Kees. Dankzij deze stadsverraders kun je eigenlijk alleen maar sympathie voor Kees krijgen.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.