Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Dennis Honing legt salafismereflex van Jozias uit

Aars Bucket Challenge

De man met de gouden tanden - tevens vriend van de site - dook weer eens op in de mail, en met zijn welbevinden publiceren we hier een stukkie tekst van Dennis Honing over de vreemde reflex van Jozias van Aartsen om fundamentalisme de hand te reiken.

Burgermeester van Aartsen wil ook in Amsterdam samenwerken met salafisten. Mijn visietje daarop: 

1 - Van Aartsen ging in Den Haag in zee met de As-Sunnah moskee, een moskee die voorheen geld inzamelde voor de jihad in de Kaukasus, een imam had die ziekten en de dood wenste voor Ayaan Hirsi Magan en Theo van Gogh, en een klas had waar jongens als de reeds veroordeelde Azzedine C. ooit werden opgeleid. Deze moskee maakte een praktische ommezwaai, maar heeft dat theologisch nooit nader kunnen verklaren - en niemand wist dus of de zwaai naar links, ook weer een zwaai naar rechts zou kunnen worden. Van Aartsen gokte dus. (En gokte verkeerd - red.)

2 - Er is een subgroep van salafisten die trouwer is aan de Nederlandse overheid dan welke andere islamitische groepering dan ook. Dit is echt zo. Alleen zijn er meerdere salafistische groepen in Amsterdam, en als Van Aartsen in Den Haag al koos voor de 'verkeerde' groep, wie zegt dan dat hij het in Amsterdam wel goed zal doen in zijnkeuze? 

3 - Het voornaamste punt, denk ik: Wat Van Aartsen doet, is eenzelfde soort fenomeen als het gemeentelijke inzetten van buurtvaders. Met name de Marokkaanse jongeren zijn een last voor de grote en middelgrote steden. Deze jongeren hebben geen respect voor blanke omwonenden, stadswachten en agenten. Waar ze wel respect voor hebben zijn twee, door culturele opvoedingen voorgeprogrammeerde zaken. Te weten: soortgenoten en praktiserende moslims. Dus door buurtvaders in te zetten gaat een seculiere gemeente leunen op het culturele fenomeen dat het voor Marokkanen een schande is om uit te vallen tegen een oudere mede-Marokkaan, die uiteraard (zoals alle Marokkaanse mannen van die generatie) zelf ook weer kinderen hebben waar men een schaamte tegenover zou kunnen voelen, of onderling conflict mee zou kunnen creëren. Met deze salafisten werkt het gelijksoortig. Veel Marokkaanse jongeren ervaren een op schuldgevoel gestookt respect tegenover praktiserende moslims. Deze salafisten worden dan gezien als hen die wél kozen voor 'het goede'. Het zijn niet zozeer bakens van licht, maar temeer een spiegel van de eigen 'wereldse' imperfectie. Tegen deze bakens van watzoumoeten kun je natuurlijk niet uitvallen. Dit zijn mannen van God. 

Van Aartsen had het als koloniale functionaris in Java niet slecht gedaan met deze spelletjes. Helaas voor hem zijn we aanbeland in 2018, en zijn we niet op Java maar staan we op de eigen kleigrond. En daar staat dit koloniseren van het eigene heel laf. Heel zwak. Heel onzeker. Om nog maar te zwijgen over het feit dat we tegen de Marokkaanse jeugd zeggen: 'Het is logisch dat jullie blanke buurtbewoners en wijkagenten uitschelden en negeren, veel beter is de vermaning van de eigen etnisch culturele groep'.

Reaguursels

Inloggen

Leest de beleidsadviseur van Van Aartsen even mee?
(meneer zal wel geen tijd hebben, maar jij kunt het toch wel even aankaarten en voorlezen bij zijn ontbijt?)

SaintNick | 24-06-18 | 04:24

Hulde voor Honing op GS!

Guust Kadaver | 23-06-18 | 23:02

Men moet voor handhaving helemaal geen beroep doen op religie en hun volgers. De wet geldt hier voor (bijna) iedereen en het is onzin (alweer) uitzonderingen te maken voor (alweer) Marokkanen. De overheid is bang weer op lange tenen te staan. Aan salafisten of welke geloofsdenominatie dan ook moet men geen publieke macht geven. Kerk en staat zijn gescheiden, ga daar niet aan tornen door te geloven dat die lui die ze zo slecht hebben opgevoed op straat iets kunnen bereiken. Buurtvaders hebben hun eigen problemen met Nederland.
Geloof achter de voordeur, politie op straat. (Ja, politie, geen dwaze handhavers).
Van Aartsen moet gewoon ook naar huis. Hij is van '47. Stel eens een grens aan die politieke snabbelaars, er staan zat mensen aan de zijlijn, die een prima job kunnen doen en niet aan de bak komen. van Aartsen houdt een stoel bezet die voor gepensioneerden niet bedoeld is.

eastender | 23-06-18 | 20:29

Een zelf-Jozias,... euh,.. Joris.

horsteknots | 23-06-18 | 20:09

"Op U almag vas vertrouwend,
Het ons Vadere gebou.
Skenk ook ons die krag, o Yaweh,
Om te handhaaf en te hou.

Dat die erwe van ons vadere,
Vir ons kindre erwe bly,
Knegte van die Allerhoogste
Teen die hele wereld vry.

Soos ons vadere vertou het,
Leer ons ook vertrou Yaweh,
Met ons land en onse nasie,
Sal dit wel wees, God regeer."

Ziet er oubollig uit, maar toch, hadden Van Aartsen en zijn kliek maar een onsje van dit gevoel voor ons land, onze cultuur en onze normen & waarden. Dan zouden ze nimmer de hand reiken aan die verachterlijke lieden die onze normen & waarden verkrachten, spugen op onze cultuur en ons land uitvreten. *middelvinger geeft*

BlowingBubbles | 23-06-18 | 19:45

Prettig om een beetje duiding te lezen.
Edoch, wat links als bronnen zou ook wel mogen.
Bv die subgroep NL-knuffelende salafisten: wie zijn dat en waarom doen ze dat?

Draak van de Kempen | 23-06-18 | 19:31 | 1

Dat heb ik je een kwartier geleden uitgelegd

hmariavanempel | 23-06-18 | 19:35

Ik neem Dennis Honing, de munafiq der lage landen niet serieus. Laat hem eerst maar eens de correcte betekenis van salafisme definiëren.

mocroGS | 23-06-18 | 19:23 | 1

Munafiq, munafiq. Volgens mij identificeert hij zich nog steeds als moslim toch?

BlowingBubbles | 23-06-18 | 20:00

"Er is een subgroep van salafisten die trouwer is aan de Nederlandse overheid dan welke andere islamitische groepering dan ook. Dit is echt zo". Inderdaad want dat zijn de z.g. zuivere koranisten die uitsluitend de Heilige Koran als kenbron aanvaarden en alle door mensen opgetekende hadith verwerpen. Van Aartsen heeft dat van Aboutaleb (ik ben ook een salafist) gehoord en omdat je kwaad het beste met minder kwaad bestrijdt verdienen deze salafisten alle steun www.islam-koran.net/page/homepage

hmariavanempel | 23-06-18 | 19:15

Wat Van Aartsen doet is gewoon het faillissement uitroepen van de uitvoerende macht. Dat hij daarmee het probleem alleen maar groter en groter maakt, snapt hij niet of het interesseert hem niet. Die man is een groter gevaar dan het salafisme.

ILF2 | 23-06-18 | 19:11

Honing slaat het belangrijkste argument tegen samenwerking over, maakt het in elk geval niet expliciet: de meeste Salafistische groeperingen zijn in het geheel niet van plan om te integreren, nooit niet, never niet. Hun kijk op de werkelijkheid, dus op Allah en op de opdracht die Allah aan de 'ware moslim' stelt is absoluut en niet te veranderen en bepaalt tot in de kleinste details elk handelen, inclusief samenwerken.
Trap er niet in!

Schoorsteenveger | 23-06-18 | 19:10

In Marokko zullen jongeren nooit een agent uitschelden. Ze kijken wel uit. Ze weten donders goed wat er dan gebeurt. Al die politie studiereisjes naar Marokko hebben blijkbaar geen inzicht gegeven hoe je dit probleem oplost. In de 60er jaren hadden we nog mariniers die het Centraal station schoonveegden. Maar ja, sinds we het leger zo goed als afgeschaft hebben is die hoop ook vervlogen.

BonSens | 23-06-18 | 18:57

van aarsten is een soort 'Petain' van de huidige tijd. Beiden schuldig aan: ' Hoogverraad en samenwerking met de vijand '
Petain kreeg min of meer gratie vanwege z'n grote verdiensten in de 1e WO. Dus geen gratie voor van Aartsen.

" Hij werd schuldig bevonden aan hoogverraad en samenwerking met de vijand. Met de kleinst mogelijke meerderheid spraken hof en jury de doodstraf uit, maar adviseerden tegelijk gratie te verlenen vanwege zijn hoge leeftijd. Hij werd ook veroordeeld tot 'nationale onwaardigheid', waardoor hij zijn burgerrechten verloor.

De Gaulle zette de doodstraf meteen om in levenslange opsluiting"

Ervaringsdeskundige | 23-06-18 | 18:27

Waarom moeten wij die geestelijke armoede genaamd islam eigenlijk
respecteren?
islam is een pakket politieke schroot met een wel heel dun laagje
religie dat nergens zijn zaakjes op orde heeft. ( bedankt Henk)
Vanaf de uitvinding van de islam heeft deze cult parasitair gedrag
vertoond, waarom denkt men dat dat nu nog te veranderen is?
Het zit vast verankerd in die inteelt genen.

Wat nog geen eeuw geleden is gebeurd in Duitsland via indoctrinatie van
de jeugd dmv de hitlerjugend, laat zien hoe snel je het volk naar
je ( destructieve) hand kunt zetten.
nl.wikipedia.org/wiki/Hitlerjugend

Laat dat even bezinken, en vergelijk het dan met de islam.

Dit zal wel snel weggejorist en opgerot zijn, maar denk er maar
eens over na.

getzappad | 23-06-18 | 18:18

Die Dennis gaat veels te diep wat Van Aartsen betreft. Das gewoon een schijtlaars. Zo’n type wat ze in z’n jeugd eens of meerdere malen ongelooflijk hard op z’n bek getimmerd krijgt door mensen zoals ik, gewoon omdat ze het verdienen .

Accident_Prone | 23-06-18 | 17:59

Jaren geleden pleitte Lubbers al eens voor strafkampen voor bepaalde soorten tuig van de richel. Of dat in alle gevallen even goed zou werken, weet ik niet. Maar dat de Marokkaanse treiter- en criminaliteitsjeugd wellicht gebaat zou zijn bij een heropvoeding in zo'n strafkamp, met een - laten we zeggen Marokkaans - regime lijkt me niet onmogelijk. Het zou in ieder geval het proberen waard zijn. Gewoon, een zeer straf regime, lijfstraffen, harde discipline. Opgelegd door blanke Nederlandse bewakers, zodat ze weten dat niet iedere autochtone vertegenwoordiger van de overheid zich laat middelvingeren door Mocrojeugd. Dat zal allemaal wel erg racistisch en 'rechtsongelijk' zijn, maar bijzondere omstandigheden vragen om bijzondere maatregelen. Na pakweg vier decennia Marokkaanse straatterreur is het wel duidelijk dat een zachte aanpak absoluut niet werkt. Dan moet de wind maar eens uit een iets andere hoek gaan waaien. Misschien begrijpen ze dát wel.

KeesBruin | 23-06-18 | 17:43 | 2

Het zou al een pluspunt zijn om ze in kampen bijeen te hebben!
En sommige opleidingen duren nu eenmaal heel lang.

getzappad | 23-06-18 | 18:20

Het beste werkt de Duitse aanpak: Naar het land van hun andere paspoort en niet meer terug komen. Verbanning laat ze allemaal een toontje lager zingen.
Die kampen met zwaar regime zijn trouwens al uitgeprobeerd met zeer strenge Marokkaanse bewakers en dat is geen succes geworden.

eastender | 23-06-18 | 20:14

Men kan pas met de islam praten en deals maken als deze de verlichting heeft bereikt. Zolang dat niet het geval is, moet men de islam als een ideologie beschouwen vergelijkbaar met communisme maar dan op steroïden.

Schepvogel | 23-06-18 | 17:36

Tijd voor Trump om ons te ruilen !wij naar hun en hun uitschot naar ons . Morgen nog als het kan .Maar linkse mensen moeten hier blijven

automaat | 23-06-18 | 17:22

Ik zou veel meer van Dennis persoonlijk willen weten. Over zijn eigen leven.

frisenfruitig | 23-06-18 | 17:22 | 1

Hij heeft een boek. Uit eigen ervaring kan ik u vertellen dat het interessant is en makkelijk weg leest. Even naar bol.com dus.

Schepvogel | 23-06-18 | 17:34

Fijn om van Dennis te horen. Ik mag hem wel.

frisenfruitig | 23-06-18 | 17:20

Van Aartsen, een geboren laf bek. Staat voor niets, heeft geen ruggegraad, staat nergens voor. Hij staat alleen voor zijn eigen financiële gewin en positie. Het aanstellen van buurtvaders en/of coaches, een grotere fout kun je niet maken. Iedere burger die hier in het Korninkrijkje aan de Noordzee woont, dient zich aan de Nederlandse wet te houden. Ik maak derhalve niet uit waar je vandaan komt en welke culturele achtergrond je hebt. Het enige wat wij moeten doen in Nederland, is HANDHAVEN. En dat doen we nu net niet en zeker niet naar dit soort groepen. Want hey, racisme, discriminatie, etnisch profilering enz. enz. Dus we doen niets. Met dank aan lieden zoals van Aartsen. Ga eens kijken hoe ze dit in Marokko doen. Deze Marokkaanse lafbekjes durven daar niet eens een agent aan te kijken. Daar wel. Hier lachen ze om oom agent. Sterker nog, oom agent wil graag vrienden met hen worden. Dit is Nederland anno 2018.

De Evangelist | 23-06-18 | 17:18

Niet islamitische kinderen worden door diverse scholen naar moskeeën gebracht om ze multicultureel te maken. Daar wordt ze geleerd met het voorhoofdje op het kleedje in de richting van Mekka te bidden. Soms leren ze "Allah Akbar!" te roepen.

"Stop het ‘bidden’ van schoolkinderen in de moskee!"
klapuitdeschool.nl/

Kijken of moslims zouden toestaan dat hun kinderen naar kerken werden gebracht om daar het Onze Vader te leren bidden...

Langeweg | 23-06-18 | 16:54 | 2

Die kerken zijn inmiddels leeg, draaien op de laatste vrijwilligers en die zijn over 15 jaar dood.

hagelkruis | 23-06-18 | 17:15

hagelkruis | 23-06-18 | 17:15 En god zag dat het goed was.

getzappad | 23-06-18 | 17:18

Dennis Honing is te emotioneel betrokken bij dit onderwerp en kan dus met moeite twee stappen vooruit denken. Vandaar dat hij allerlei irrelevante zaken erbij haalt zoals wat Marokkaanse jongeren zouden denken. Van Aartsen is ten eerste een pragmaticus en ten tweede een extreem ervaren bestuurder. Om dit te kunnen moet je ten eerste jezelf emotioneel kunnen distantiëren en puur op logica een onderwerp kunnen benaderen. Wil je weten wat er in je stad gebeurt dan zal je regelmatig contact moeten hebben met allerlei mensen - met de meeste zal je hoogstwaarschijnlijk weinig tot niets gemeen hebben. Wat inhoudelijk de aard van het Jodendom, christendom, Atheïsme, Hindoeïsme of islam is doet in een seculiere staat totaal niet ter zake. Mits je je aan de geldende wetten houdt mag je zo orthodox of heterodox geloven als je hartje belieft. Inclusief krulpijpen, zwarte kousen en lange baarden.

koter | 23-06-18 | 16:48 | 4

Langeweg | 23-06-18 | 16:57

Dan hadden de Nederlanders vanaf het begin geen pluriform land moeten nastreven. Of alleen migratie moeten toestaan vanuit landen met ongeveer dezelfde cultuur (praktisch gezien Scandinavië en in mindere mate Duitsland). Probleempje is dat deze landen precies dezelfde dilemma's hebben. Het dilemma was in de jaren 60 toen dit allemaal begon - vrouwenemancipatie en immigratie. Het een kan niet zonder het ander. Het eerste gaat gepaard met sterk teruglopende nationale geboortecijfers en dus een behoefte aan importeren van nieuwe mensjes. Waarom denk je dat feministen zo pro migratie zijn? Ze weten dat dit direct van belang is voor hun zaak. Waarom denk je dat de VN nu heel sterk inzet op vrouwenemancipatie in de derde wereld (met name Afrika)? Op deze wijze loopt het geboortecijfer terug die nu oncontroleerbaar is. Het punt is niet de vrouwen op zich maar controle op de bevolkingsaanwas.

koter | 23-06-18 | 17:14

"Van Aartsen is een extreem ervaren bestuurder", lees ik hierboven. Is het nu de bedoeling dat we van die kwalificatie ondersteboven zijn? Niet gewoon 'ervaren', nee 'extreem ervaren'. Laat me toch niet lachen. De meeste bestuurders kunnen nog geen deuk in een pakje boter slaan. Dat bleek tijdens dat Watersnood van 1953 op pijnlijke wijze, en nadien is het er zeker niet beter op geworden. De talloze waanzinnige maatregelen van burgemeesters die we de laatste jaren voorbij hebben zien komen bewijzen dit ten volle. Pappen en nat houden, buigen, nog dieper buigen, weg kijken, onder het tapijt vegen, negeren, dáár zijn onze bestuurders bedreven in. Extreem bedreven.

KeesBruin | 23-06-18 | 17:49

Ik zie niet in waarom er meer mensen naar Nederland zouden moeten komen. Alsof die mensen zelf nooit oud zullen worden en dan zelf ook zorg nodig zullen hebben. Of laten we dan nóg meer mensen binnen, om voor die mensen te zorgen?
We staan al op de 29e plaats op de lijst van 237 landen qua bevolkingsdichtheid:
"Lijst van landen naar bevolkingsdichtheid"
nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_lande...

Maar er zijn er die het zien als een wedstrijd die gewonnen moet worden: ons landje moet nummer 1 worden! De grenzen wijd open -want de wereld is van iedereen- en alles hier met woontorens volbouwen, dé oplossing. The sky is the limit. Er is nog genoeg groen in Duitland, dus dat hebben we niet nodig.

Alsof het zo'n ramp zou zijn als we met wat minder mensen in ons al overvolle landje zouden moeten leven...

Langeweg | 23-06-18 | 18:02
▼ 1 antwoord verborgen

De reflex waarin kruiperds als Van Aartsen schieten, is niets anders dan het gevolg van het Stockholm-syndroom; onze samenleving wordt continu gegijzeld door de islam. Of die gijzeling nu gepleegd wordt door 'extreme' of 'gematigde' moslims, is niet interessant. Beide vormen ze immers de subversieve bagger uit de zelfde giftige bron.

Bakken met geld gaan er noodgedwongen naar allerlei maatregelen om de gevolgen van die gijzeling te verlichten: Merkel-lego in zowat elke stad in West-Europa, bewakingscamera's overal, permanente bewaking bij joodse scholen & andere joodse instellingen, permanente bewaking van Amerikaanse consulaten & ambassades, permanente bewaking van politici, schrijvers, cartoonisten en opiniemakers, kostbare en ongemak veroorzakende veiligheidsmaatregelen op luchthavens, in vliegtuigen, in metrotreinen en metrostations, enzovoort.

Daarnaast voelen hele bevolkingsgroepen (met name de politiek correcten en andere ruggengraatlozen) continu het Damocles-zwaard van dreigende racisme-beschuldigingen boven hun hoofd hangen. Met een al even dreigende sociale uitsluiting als gevolg.

Een puurdere vorm van gijzeling is nauwelijks denkbaar.

Dan is er voor velen, onder wie Van Aartsen & soortgenoten, kennelijk maar één reflex mogelijk: vriendjes worden met je doodsvijand. En er ook nog voor in de bres springen.

Dat heet "Stockholm-syndroom".
Een ware epidemie in deze tijd, waarin heel West-Europa wordt overlopen door barbaren met voor-middeleeuws gedachtegoed, afkomstig uit een tijd dat men nog dacht dat de aarde plat was en de zon & de maan als goden werden aanbeden.

Er zijn beslist andere manieren om om te gaan met gijzelnemers. Maar als ik die hier beschrijf, krijg ik waarschijnlijk een perma-ban.

Peter Emile | 23-06-18 | 16:43

Er zijn mensen die het best vinden dat ons land steeds meer wordt als Saoedi Arabië. En niet alleen onder de moslims. (Kwestie van onderbewuste zelf-haat. Andere "culturen" zijn altijd "beter" dan de onze volgens de linkse denkers. En daar maken moslims geraffineerd misbruik van. O.a. door voortdurend "discriminatie" en "vrijheid van godsdienst" te roepen, dus zich als zielige slachtoffers voor te stellen van "islamofoben."

Langeweg | 23-06-18 | 16:39 | 3

Haha wordt als Saoedi Arabië lol
Overdrijven is ook een vak.

Berbaar | 23-06-18 | 16:45

Grapjas. Kom net uit het centrum. Nederland doet eerder denken aan Sodom en Gomorrah dan aan SA. Zelden zoveel nichten gezien in skinny jeans en moeders en dochters die saampjes in hotpants door de stad slenteren en daarachter een onderdanige Nederlandse man die slaafs de spulletjes draagt. Ook viel me op - nu veel mensen halfnaakt rondlopen - hoeveel dames tatoes hebben --- hele lelijke tatoes op rare plekken zoals de hals of nek. De moslimas lijken vooral verward. Ze dragen exact dezelfde kleding als hun Nederlanders collega's (strakke kleding) en een hoofddoek. Lijkt me een typisch geval van defeats the purpose. Wat is het nut van een hoofddoek als je daaronder onthullende kleding draagt?

koter | 23-06-18 | 16:56

Ik persoonlijk vind dat de middel/grote steden meer op Marokko/Turkije beginnen te lijken. Dus dat beloofd weinig goeds voor de komende 40 jaar. Slappe lullen zoals van Aartsen daar hebben we iig geen ene tering aan.

Wasbakplasser | 23-06-18 | 17:16

Sam van Rooy/Voor Vrijheid Dus Tegen Islamisering/pag.222:
'Een islamist is een moslim die haast heeft'

Van deze notie heeft J. van A. geen enkel benul.

Ernst Oosters8389 | 23-06-18 | 16:17

Dus voor de boring van mijn veiligheid ben ik afhankelijk van islamitische vaders, begrijp ik het nou goed. Geef die dan ook gelijk maar een lasergun dan kunnen we de politie opdoeken. Die chantage door islamieten dat zij de boel (als enige) kunnen sussen moet genegeerd worden en gewoon heel hard optreden tegen relschoppers en overlastgevers. Zoals ze nu bezig zijn is het invoeren van se sharia al gestart. Bedankt van Aartsen.

Ben Hetzat | 23-06-18 | 16:02

Hoe kan Van Aartsen dezelfde keuze maken nu is gebleken dat hij door As Sounnah moskee is voorgelogen? Door het onderzoek van NRC bleek dat men achter gesloten deuren nog steeds de radicale cq. Ware islam predikte.

Is het gedrag van Van Aartsen:
1. Kwade opzet
2. Infantiele naïviteit/grenzeloze domheid
3. Dementie

Andere opties zijn er niet wat mij betreft.

HenkvdMast | 23-06-18 | 16:00 | 5

Ik denk een ziekelijke arrogantie.

Rest In Privacy | 23-06-18 | 16:43

Angst. Gewoon angst, voor agressieve moslims, angst om voor racist/facist/ISlamofoob uitgemaakt te worden, angst om in de spiegel te kijken en tegen jezelf te zeggen dat je het mis had, gewoon, pure angst. Jozias is een hele bange man.

Graaisnaaiert | 23-06-18 | 16:53

4. Dikke betonplaat voor z'n kop als gevolg van jarenlang over het paard getild elitarisme.

EefjeWentelteefje | 23-06-18 | 16:53
▼ 2 antwoorden verborgen

Eng ventje

oostvooruit | 23-06-18 | 15:59 | 1

Frank Snoeks. Goeie sportverslaggever. Leuke man.

beau van rtl | 23-06-18 | 16:21
-weggejorist-
beau van rtl | 23-06-18 | 15:58 | 2

Waarom, oh waarom hebben wij in dit land.... gemeentes aangesteld om met het onderwerp 'radicalisatie' om te gaan? En waarom zetten wij daar bestuurders op die daar totaal geen ervaring mee hebben, 'ondersteund' door plaatselijke dienders wiens enige kennis van de ontwikkelingen van de radicale islam gebaseerd is op de schransgewoonten tijdens de jaarlijkse politie-iftar (betaald door zo'n zelfde gemeente)???
-
Islam is de grootste bedreiging voor het voortbestaan van het avondland., de grootste bedreiging voor het voortbestaan van onze beschaving.
-
Wanneer komt dat centrale overheidsorgaan, bestukt met ver gaande bevoegdheden, dat zich uitsluitend bezig houdt met analyse, preventie en bestrijding?
-
Wanneer houdt dit jánkende dilletantisme nu eens op?

bisbisbis | 23-06-18 | 15:58

Alle islamisten het land uit. Een andere oplossing is er niet. Geen geleuter, geen gesprekken en al helemaal geen subsidies of ondersteuning. Gewoonweg het land uittrappen.

kwark001 | 23-06-18 | 15:35

Besteed geen aandacht meer aan dat stuk stront (Kapo van het verraad), over 4 weken kan die naar het bejaarden- of gekkenhuis.

zimmerschwanz | 23-06-18 | 15:13 | 2
-weggejorist-
hagelkruis | 23-06-18 | 15:25

hagelkruis | 23-06-18 | 15:25
Kibboets-boy Wilders. LOL.

schijtzat | 23-06-18 | 15:47

Oplossing is heel simpel, veel harder handhaven & zero tolerance. Al dit gelul van ''ze accepteren alleen iets van gelijk pigment of religie'' is het probleem omdraaien.
Zachte heelmeesters etc.

Chemokar | 23-06-18 | 15:12

Honing mist het gezamenlijk beleven van rituelen van zijn oorspronkelijke culturele bron, en daarom zoekt hij dit bij moslims.
Zijn zn eigen woorden, en blijkbaar was dat genoeg voor hem ooit gruwelijke gedachten te hebben waaruit hij schijnbaar nu gederadicaliseerd is.
Dus het psychotrope effect van een gedeelde ervaring en een ongecultiveerd begrip van het individu versus 'wij' zorgt voor de bagger die die man de wereld in slingert.

Zoltan | 23-06-18 | 15:10

Wat v.Aartsen doet is "politiek bedrijven"
Dat is niet zijn taak en dat is nooit de taak van een burgemeester,hij is verantwoordelijk voor de veiligheid in zijn stad.
Die taak voert hij slecht c.q. niet uit.
En dat moet benoemt worden!

pejoar | 23-06-18 | 15:05

Ik woon ver van Amsterdam en wil hier dus ook geen oordeel voer hem vellen. Ik vind de door GeenStijl geplaatste fotomontage boven het artikel misselijk makend.
Ook van Dennis de Honing weet ik niet wat ik moet denken. Zie ook www.geenstijl.nl/5085742/aleikum_sala.... Waarom is hij destijds gestopt met de columns?
Zoals ik gisteren ook al bij een ander item opmerkte. Praten en samenwerken is altijd goed, maar niet met organisaties die zich net aan de wet houden en het verdommen de Westerse waarden en normen te hanteren.

Mannes | 23-06-18 | 15:02 | 3

"die zich niet aan de wet houden"

Mannes | 23-06-18 | 15:03

"Ik vind de door GeenStijl geplaatste fotomontage boven het artikel misselijk makend."

Typisch. Dat heb ik nou ook. Terwijl ik op zich niet zozeer tegen gemanipuleerde/gefotoshopte afbeeldingen ben. Ook niet als het onderwerp heel erg schokkend is; ik bedoel, 9/11 was schokkend genoeg, lijkt me, maar ik herinner me een gemanipuleerde foto waarop op één van de Twin Towers een lachende toerist zich laat fotograferen, terwijl achter hem een groot vliegtuig op het punt staat het gebouw binnen te vliegen. Vond ik toch grappig, terwijl het onderwerk, nogmaals, echt niet grappig was. Die gefotoshopte kop van Pechtold temidden van pro-Sharia demonstranten - afkomstig van de PVV - vond ik ook grappig, en dat hele gedoe over die nep PVV poster die DENK zou hebben overwogen te gebruiken, vond ik zelf toch "much ado about nothing" (hoewel ik DENK een enge kutpartij vind, hoor, hou me ten goede.

Maar Van Aartsen in zo'n rode overall, met Jihadi John achter hem - nu weliswaar met een ice bucket challenge, maar je weet dat hij op de echt foto een groot mes vadthoudt, vlak voordat hij een onschuldige het hoofd ermee afsnijdt, ik kan het niet helpen, maar mijn maag draait ervan om.

Dr_Johnson | 23-06-18 | 15:25

Mee eens, zeer slechte smaak. Maar ja hè, 'Geen Stijl'.

EefjeWentelteefje | 23-06-18 | 16:55

salafisten zijn meaugeaulen! Maar hee, als ze kamelenpis willen drinken, hun kont met hun linkerhand af willen vegen, en hun tanden willen poetsen met een stokje, dan moeten ze dat zelf weten. Oh, en tyf eens op met die meaugeaul van een Honing!

tata1981 | 23-06-18 | 14:57 | 3

Jawel, Laurens Jan Brinkhorst.

beau van rtl | 23-06-18 | 16:16

sorry, is voor Ayatholla.

beau van rtl | 23-06-18 | 16:18

oew ja. gadverdamme

Rest In Privacy | 23-06-18 | 21:24

Ik zal het salafisme reflex van arrogante regenteske elitaire academici uitleggen.
Ze kunnen het namelijk absoluut niet uitstaan dat klaarblijkelijk het gepeupel het al die jaren bij het rechte eind heeft gehad wat betreft moslims.
Dat ongeschoolde gepeupel, waar gastarbeiders in de volkswijk werden gedumpt, had al vrij snel door wat voor een vlees ze in de kuip hadden en maakte dat niet gehinderd door politieke correctheid al vrij vroeg duidelijk.

Maar de academische elite wist het natuurlijk beter.
Die racistische domme arbeiders moesten hun bek houden.

30 jaar later blijven ze, Om hun ongelijk maar niet toe te hoeven geven, op zoek naar verbinding, deugende moslims die nog maar eens een kansje krijgen met een voorgetrokken baantje (Elatik) etc etc,
Alles, alles, alles om hun ongelijk maar niet toe te hoeven geven.

Pure arrogantie. En een grotere arrogante kwal als van Aarsten zul je niet snel vinden.

Rest In Privacy | 23-06-18 | 14:55 | 2


Jawel, Laurens Jan Brinkhorst.

beau van rtl | 23-06-18 | 16:17

Net weer even een filmpje gekeken van de goede man.
Mijn god wat een kwal. had zn dochter zich niet in het konkluk huis geneukt?

Rest In Privacy | 23-06-18 | 21:45

Ook hier gaat het weer stuklopen op de nuance. En laat dat nou precies het ideale vaarwater zijn waar bv de haagse mosq dankbaar gebruik van maakte. Mijnheer Honing, geen enkele salafisten club zal toegeven tegen het NL stelsel te zijn. Geen 1. Men zal vooral weer collectief roepen dat ''wij'' er niets van begrijpen, geen bal van de islam snappen, etc etc. Dit is namelijk de standaard procedure. Al jaren. En laten we wel wezen, dit gaat over wat wij in NL noemen streng gereformeerden. Of in modern nederlands, volstrekt geflipte reli wappies.
Want wat blijkbaar voor sommige relis als normaal wordt ervaren, ziet er voor een gemm nederlander toch echt volkomen surrealistisch uit. Om niet te zeggen knettergek. met als extra bonus de afdeling koppensnellers en plofbaarden.
Ik verwijs daarom ook liever even naar het recentelijk gerommel met motorclubs en gerechtelijke uitspraak.

Chemokar | 23-06-18 | 14:55 | 2

Fout. De meest streng gereformeerden hier te lande respecteren de scheiding tussen kerk en staat. Ze kunnen moeite, mogelijk veel moeite, hebben met diverse wetten en regelgeving, echter houden ze zich aan de wet en de regelgeving. Indien zij het nodig achten, tekenen ze protest aan, conform de wet.

Arachne | 23-06-18 | 16:48

Correct, t punt was meer dat een gemm ontkerkelijkte nederlander er t zelfde tegenaan zal kijken. Het blijft een soort van Amish of een vreemde sekte. Waarbij deze sekte nog een extreem gewelddadige variant kent. De essentie van de aanpak hierboven omschreven is namelijk precies wat de islamisten willen. Men wil de jeugd bij de sekte hebben. Zo snel mogelijk.

Chemokar | 23-06-18 | 19:05

Ach ja, bang om in dezelfde "hoek" te worden gedrukt als Wilders spreekt menig politicus zich liever uit voor dan tegen dit soort misstanden. Ze zitten er voor zichzelf, in tegenstelling tot de echte politici die zich uit durven te spreken.
Struisvogels.

Is dit nog nieuws? | 23-06-18 | 14:55

Van Aartslui wil gewoon met rust worden gelaten, voor zijn gevoel is hij al lang met pensioen.

Bokito ergo sum | 23-06-18 | 14:44 | 1

Daar heb ik goed om moeten lachen, dank!

LuckyGirl | 23-06-18 | 15:02

"Van Aartsen had het als koloniale functionaris in Java niet slecht gedaan met deze spelletjes. Helaas voor hem zijn we aanbeland in 2018, en zijn we niet op Java maar staan we op de eigen kleigrond." Een rake vergelijking. Van Aartsen is zo bang voor Atjeh-achtige toestanden, dat hij zo lief mogelijk aanschurkt tegen de schurken.

Eeuwig..Op..Vakantie | 23-06-18 | 14:37

Van Aartsen begon zijn burgemeesterschap in Den Haag met een hele grote bek, hij zou het allemaal anders doen. Hij sloot buurthuizen, jeugdwerk in de probleemwijken op de schop en ging hard optreden. Met als gevolg dat de hele boel escaleerde. denhaag.raadsinformatie.nl/modules/13...
Daarna moest hij wel met de moskee samenwerken om de rust terug te laten keren, de rust in de media that is.
Na het hele gedoe rondom Mitch Henriquez besloot van Aartsen om er ook geen geheim meer van te maken en vroeg de moskee om de orde te herstellen.
www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/ru...

MogeWijEveOvergeve | 23-06-18 | 14:34 | 2

Wat achteraf dus domweg chantage bleek te zijn. Oh kijk problemen! alleen wij kunnen het wel oplossen hoor! Want het meest krankzinnige aan het voorstel van de heer Honing is nog dat je de reljugend laat sturen door streng gereformeerden, waarvan je nu al op je vingers af kan tellen dat ook daar weer een potentieel religekkie uit voort gaat komen. Dit is niets anders dan de boel verder islamiseren, en natuurlijk zo jong mogelijk.
Respecteer je oom agent niet? Dan heb je een probleem. Zo simpel is het, maar ga dat maar uitleggen als je gelooft in sprookjes zoals de heer Honing doet. Die komt met giftige sprookjes als tegenzet.

Chemokar | 23-06-18 | 15:04

@Chemokar | 23-06-18 | 15:04
Het is geen voorstel van de heer Honing, hij refereert naar van Aartsen die hele wijken met jeugd richting de moskee heeft geduwd omdat de man volledig incompetent is.
Of juist wel competent is, maar een hele andere agenda heeft dan hij doet geloven.

MogeWijEveOvergeve | 23-06-18 | 15:18

Goed stukje. Slechte burgemeester. Hopelijk ondervindt hij de gevolgen van zijn daden nog tijdens zijn leven.

Vreetkonijn | 23-06-18 | 14:32 | 2

Tja dat is niet zeker, gezien het vullis dat wereldwijd overal mee weg komt. Maar gelukkig komt die gerechtigheid dan wèl na zijn leven op aarde.

Lupuslupus | 23-06-18 | 14:39

Ik hoop het met u, Lupuslupus.

Vreetkonijn | 23-06-18 | 16:58

Is Dennis nu voor of tegen het boerkaverbod ?

hmariavanempel | 23-06-18 | 14:30 | 2

Nou, die burkadraagsters hebben geen overwicht op straathangers.
Maar Dennis leek wel te suggereren dat een uitruil iets zou zijn:
Als de mannen religieus overwicht nodig hebben dan kunnen die mannen hun vrouwen niet zonder burka over straat laten gaan, dat klinkt logisch.
Dus ja, ik denk dat Dennis tegen het verbod is zonder het te willen zeggen.
Ik moet zeggen, een overtuigend argument, ware het niet dat ik vind dat overlast niet door buurtvaders opgelost dient te worden.
Ze moeten naar de politie leren luisteren, dat probleem blijft gewoon bestaan.
Dus weg met die gezichtsbedekking of terug met de bivakmuts, integraalhelm, enz.
Juist in een tijd met verhoogde kans op aanslagen lijkt mij het eerste de betere keuze.

LuckyGirl | 23-06-18 | 15:00

Gewoon voluit svp, want veroordeeld en dus vervalt de reden voor persoonsafscherming middels initiaalvermelding: Azzedine Choukoud (34) – alias Abou Moussa.

sockpuppet | 23-06-18 | 14:27

Kan deze man niet met pensioen?? Ga lekker bridgen met je vrindjes, veel beter!

Spaansche Griep | 23-06-18 | 14:23 | 1

Bridgen is haram. En gezellig en leuk. Dat mag niet van zijn ideologische broodheren.

Graaisnaaiert | 23-06-18 | 16:50

Zeer recent heeft van Aartsen zich verweert tegen deze breed gedragen verwijten en zijn reactie komt erop neer dat zijn aanpak conform onderzoeken is die hij heeft laten doen door de Universiteit. Ik ken die rapporten niet en vraag mij af hoe ver het al is als je een onderzoek moet laten doen hoe je salafisten moet benaderen opdat ze zich niet van de maatschappij afkeren (wat ze toch wel doen):
www.at5.nl/gemist/tv/145/26808/-

Simon_GS | 23-06-18 | 14:23 | 3

Bestuurders die hun besluiten laten leiden door onderzoeken van een universiteit hebben een geheime agenda die zij rechtvaardigen middels het onderzoek en tevens kunnen ze wijzen naar de betreffende onderzoeksinstantie wanneer die besluiten negatieve gevolgen hebben.

Het is een techniek, een bestuurderstrucje, dat radicale besluiten mogelijk maakt en tegelijkertijd de directe aansprakelijkheid daarvoor afwendt op een derde partij.

ChatBot | 23-06-18 | 14:28

@Simon-GS en ChatBot. Uitstekende bijdragen! De Modus Operandi van de Nederlandse bestuurder(s) met chirurgische precisie uiteengezet.

dysdiadochokinese | 23-06-18 | 14:49

Macht zonder aansprakelijkheid.
Zijn taak is om alles om zeep te hepen zodat elke volgende burgemeester als een opluchting wordt ervaren.

LuckyGirl | 23-06-18 | 14:51

De gematigden durven zich niet uit te spreken tegen de ultra-orthodoxen, uit vrees voor godheid/hel/'broeders'.
Vandaar die brief over de klederdracht van een kleine ultra-orthodoxe groep.

marjen | 23-06-18 | 14:22 | 3

De gematigde islam of gematigde islamieten bestaat/bestaat niet. De 'gematigden' houden uw benen vast terwijl de fanatieken uw hoofd er af zagen. Als de volgens u (en velen die de oogjes nog niet zo goed open hebben) gematigden zouden bestaan, zouden ze in de meerderheid zijn en hùn visie afdwingen. Maar helaas, ze bestaan niet. Wie zijn ogen de laatste 20 jaar open heeft gehad, hoeft alleen maar om zich heen te kijken om te zien dat de woestijnkledij alsmaar meer het openbare leven bezet. Je kunt er - behalve dan in kleine dorpjes - gewoon niet meer omheen. Overal waaien de veroveringsvlaggen van de islam en vervangen de hutten van de maangod de Christelijke kerken.

Lupuslupus | 23-06-18 | 15:15

Lupuslupus
Het verschil tussen de gematigde islam en de radicale islam, is als het verschil tussen een stoptrein en een intercity.
Maar ze hebben allebei hetzelfde eindstation.

Rest In Privacy | 23-06-18 | 16:18

Ik zou het antisemitisme bij Van Aartsen niet willen uitvlakken. Als minister van BuZa voerde hij al een kruistocht tegen Israël. Vervolgens zijn openlijke dedain voor de angst van de Joodse restauranteigenaar en zijn hooghartige weigering om die man te woord te staan.

De echte Stolwijker | 23-06-18 | 14:20 | 1

Dat ook ja. De man lijkt ideologisch beter op zijn plaats bij X66 dan bij de VVD.

Graaisnaaiert | 23-06-18 | 16:49

Het is sowieso een verademing om weer eens sinds lange tijd te lezen over blanke mensen, in plaats van witte mensen. Dus daarvoor alleen al bedankt, Dennis.

JackStick | 23-06-18 | 14:20

Ach van Aartsen. De oude man is uitgerangeerd, en hij weet dat het geen leuk einde zal worden van zijn carrière..

Mark_D_NL | 23-06-18 | 14:17 | 1

Nou, dat dacht ik niet. Die gaat even de luwte in en heeft in no time weer een leuk baantje waarin hij , tegen een veel te hoog salaris, kan blijven hoeren snoeren en taxirijden. Commissaris van dit, buitengewoon lid van dat, dit smerige, corrupte vuilnis blijft onaantastbaar, dankzij de monarchie. Je kunt ze nooit afrekenen op hun verantwoordelijkheden. Arrogante hufters.

beau van rtl | 23-06-18 | 15:52

We hebben intussen genoeg kennis van islam en salafisten. We weten allemaal waar de islam voor staat en kunnen dat zien in elk land waar de islam de meerderheid heeft. Daar veranderen mooie en tolerante praatjes van moslims die hier wonen niets aan, want iedereen kan weten dat die tolerantie niet meer geldt als ze een meerderheid hebben.
Dus als je, met deze kennis, opereert als van Aartsen dan ben je een slappe zak, een cultuurrelativist en een landverrader. In WO II had hij bij de NSB gezeten. Mooier kan ik het niet maken.

Franker | 23-06-18 | 14:14 | 5

@Analysis | 23-06-18 | 14:36

Verraad tegen welk volk?

Arachne | 23-06-18 | 16:39

@Beau: en dan schaffen we de monarchie af. En dan herinstalleren we de Heeren 17, zoals in de tijd van de Republiek. En u denkt serieus dat er dan wat verandert? Wie denkt u dat er in die Heeren 17 plaats gaan nemen? Dan zijn dezelfde figuren die nu al achter de schermen aan de touwtjes trekken hoor, met dezelfde lijntjes en doelstelling. Label verandert, maar de praktijk blijft hetzelfde.

Graaisnaaiert | 23-06-18 | 16:47

Graaisnaaiert. We gaan niet een paar eeuwen terug natuurlijk. Wij gaan gewoon de democratie terugbrengen en de macht weghalen bij de elite rondom mevr. Beatrix. Dan krijgen we niet te maken met een Argentijns meisje die plotseling onze koningin wordt of met een ex bvd agente die we hare koninklijke hoogheid prinses mabel van oranje mogen noemen. Verder denk ik , dat wanneer we weer de mogelijkheid om zelf te kiezen wie we op belangrijke plekken zetten, het toch een beetje eerlijker gaat en het belangrijker is wat je kan, dan wie je kent. Nepotisme viert momenteel hoogtij en we de verkeerde mensen op belangrijke functies krijgen.
In een paar jaar zullen we de zaak niet kunnen veranderen, want daar is tijd voor nodig. We moeten ergens beginnen. Verder niets tegen de familie persoonlijk, maar het is niet meer van deze tijd. Dus sturen we die voorgoed op vakantie en gaan we het toch eens proberen

beau van rtl | 23-06-18 | 21:06
▼ 2 antwoorden verborgen

Dank GS en dank Dennis, zoals zowat altijd weer een goede analyse van iemand die weet waar hij het over heeft.
Tsja. Lijkt me weer behoorlijk 'on spot'.

EefjeWentelteefje | 23-06-18 | 14:10 | 1

'On the spot' of 'spot on'?

kleurdoosje | 23-06-18 | 18:24

Kudt Belgen. Was zeker geen penalty

beau van rtl | 23-06-18 | 14:09 | 7

Die nederlandse kudtverslaggever heeft denk ik 3 1 voor de Belgen gegokt. Wat een wezenloze ouweheer is dat.

beau van rtl | 23-06-18 | 14:31

Ouwehoer.

beau van rtl | 23-06-18 | 14:32

Jammer. Bijna 2 2

beau van rtl | 23-06-18 | 14:32
▼ 4 antwoorden verborgen

Bangerik met een Stockholm syndroom.

Plorkface | 23-06-18 | 14:07

Jeetje .....

doskabouter | 23-06-18 | 14:06

Niet alleen Jozias. Het lijkt wel of ze allemaal last hebben van het Stockholmsyndroom.

Mastermattie | 23-06-18 | 14:06

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl