achtergrond

Geenstijl

Azarkan stuurt woedende klaagmail aan Kamer

Farid Azkaban haat openbaarheid en lekken. Hier dus een lekje van zijn mail aan alle Kamerleden. Komt die zeikmail van het perfide racebaitende pillenbekje aan zijn kleega's: 

Aan: Leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Geachte collegae,

Middels deze brief stellen wij u gaarne op de hoogte van het overtreden van de artikelen 7.1, 7.4 en 7.6 van de richtlijnen voor het maken van opnamen in de gebouwen van de Tweede Kamer[1], door de BNNVARA journalisten Hans van Waas en David van der Wilde en, met goedkeuring van, Peter Kee.

Wellicht heeft u kennis genomen van de publicatie van Omroep BNNVARA, De Nieuws BV, van 20 juni 2018. Hierin zijn een aantal geluidsfragmenten te horen, welke zonder toestemming op de fractiekamer van DENK zijn opgenomen. Bij deze opnames waren ook medewerkers van de fractie aanwezig die onderdeel waren van een discussie.

Het is tegen alle parlementaire journalistieke regels in om opnames te maken in fractiekamers in de Tweede Kamer zonder toestemming van Kamerleden. Hiermee wordt ook een grens overschreden die niet is vertoond in de parlementaire verslaggeving. Volgens de opgestelde richtlijnen zijn onder meer de factiekamers en het ledenrestaurant plekken waar toegang, dan wel opnames zonder toestemming, niet worden getolereerd.

Wij stellen vast dat hiermee het vertrouwen tussen alle Kamerleden en journalisten van BNNVARA, in het bijzonder de parlementaire verslaggevers Peter Kee, David van der Wilde en Hans van Waas, ernstig geschaad is. Inmiddels hebben wij hier ook melding van gemaakt bij het presidium.

Gelet op het bovenstaande gaan wij er vanuit dat uw fractie hier ook last van kan ondervinden, wellicht buiten uw medeweten heeft ondervonden, en derhalve ons zal ondersteunen in de klacht welke wij indienen bij het presidium.

Met vriendelijke groet,

* *

* Drs Farid Azarkan Msc RE MRICS*

\

Fractievoorzitter DENK

[1] 7.1 Het is niet toegestaan om Kamerleden en/of bewindslieden aan te spreken met ingeschakelde opnameapparatuur, tenzij zij hiervoor toestemming hebben verleend.

7.4 Ambtenaren en medewerkers van de fracties mogen nimmer door media met ingeschakelde opnameapparatuur worden aangesproken.

7.6 Toegang tot bij fracties in gebruik zijnde ruimten kan alleen door de fracties worden verleend. Het verblijven en/ of het maken van opnamen in de voorruimten bij de ingangen van de fractiekamers is zonder uitdrukkelijke toestemming van de fractievoorlichters niet toegestaan.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.