Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Gezellige islamitische fundamentalisten mailen Eerste Kamer over boerkaverbod

ik heeeeb hier een briehieeeef voor de Eerste Kameeheeeer

Knipperdeplak uit de doorgestuurde mail van een kuchend Eerste Kamerlid. Allemaal gezellige clubs die iets vinden van het boerkaverbod. Lezen jullie mee, Nieuwsuur en NRC? Je hebt helemaal geen BuZa-lijsten meer nodig zo! 

Extraspeciale tip voor alle ambtenaren die in dialoog willen gaan met gematigde moslims: even naar beneden scrollen, op wat linkjes klikken en kijken of de moslimclub die u dood wilt knuffelen ook op deze lijst staat. En u daarna afvragen of u wel helemaal goed bij uw kokosnoot bent.

Onderwerp: Wilt u zo vriendelijk zijn om dit met uw hart te lezen?

In de Naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle

Een gezamenlijke veroordeling van de ‘Wet gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding’

Geachte leden van de Eerste Kamer der Staten-Generaal,

Als vertegenwoordigers van de Islamitische gemeenschap schrijven wij u aan inzake de wet gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding, waar u uiteindelijk over zult besluiten (waarvan het proces op 17 januari 2017 in gang zal worden gezet). 

Onder ons bevinden zich verschillende imaams, predikers, politici en andere vertegenwoordigers van de Islamitische gemeenschap in Nederland, die zich gezamenlijk zorgen maken over deze wet. Wij willen graag deze gelegenheid nemen om u te verzoeken deze discriminerende wet niet door te voeren, vanwege de volgende redenen: 

• Hoewel het verbod op directe wijze enkel van toepassing is op een kleine groep vrouwen, raakt dit de gehele Islamitische gemeenschap, omdat het een aanval is op de Islamitische identiteit waar ongeveer een miljoen mensen in Nederland zich aan vasthouden. Dit is omdat het dragen van een niqab een Islamitische uiting is, gebaseerd op een mening in de Islamitische jurisprudentie welke wordt bewezen door de Islamitische teksten. 

• Wanneer we echter de uitzonderingen op het verbod  lezen, valt er te concluderen dat het wetsvoorstel zodanig is opgesteld dat het doel van openbare veiligheid niet het argument is om een verbod te stellen, maar dat het verbod enkel geldt voor een persoon die vanuit een Islamitische overtuiging gezichtsbedekkende kleding wil dragen. Dit laat zien dat er duidelijk met twee maten gemeten wordt en dat een groep van de moslimvrouwen het mikpunt wordt; je mag immers wel gezichtsbedekkende kleding dragen als het uit gezondheidheidsredenen, veiligheidheidsredenen, wegens een beroep, een sport, of culturele activiteit is. Het enige wat nog overblijft is dus het dragen van gezichtsbedekkende kleding vanuit Islamitische overtuiging. Dit staat haaks op hetgeen wat in Nederland wordt geclaimd, dat eenieder volgens de wet met gelijkheid wordt behandeld.

• Dit wetsvoorstel dwingt deze groep vrouwen in isolement te leven, ver buiten de samenleving. Een dergelijk geforceerde segregatie zal hun bestaansrecht in verschillende domeinen in de samenleving ontnemen. Dit uitsluitingsmechanisme op basis van iemands overtuiging staat lijnrecht tegenover het inclusiviteitsprincipe waar Nederland zegt voor te staan.

• De claim dat het dragen van een boerka of niqab onderdrukking van de vrouw is, is niet feitelijk onderbouwd. Ten eerste omdat de vrouwen ondanks de uiterst negatieve beeldvorming er toch bewust voor kiezen om gezichtsbedekkende kleding te dragen. Dit getuigt eerder van moed en overtuiging, dan van onderdrukking. Ten tweede is dit een aanname waar men zonder onderzoek vanuit gaat en probeert de overheid hiermee dus juist de vrouw te onderdrukken, door haar op te leggen wat ze wel en niet mag. Zij mag namelijk niet de boerka of niqab dragen, ongeacht wat haar mening hierover is, want men gaat ervan uit dat het onderdrukking is. 

Dit zijn slechts enkele argumenten, waarbij aangetoond wordt dat deze nieuwe wet een discriminerende en oneerlijke wet is, welke een directe aanval is op de identiteit van een grote groep mensen in Nederland. Wij verzoeken u dan ook namens de Islamitische gemeenschap in Nederland om rechtvaardig en objectief te zijn in uw oordeel en deze wet af te keuren. 

De weg die de overheid wil bewandelen om dit verbod in te stellen is juist de weg die zij claimt te bestrijden, namelijk de weg van onderdrukking, discriminatie en intolerantie. Wij hopen dat u als leden van de Eerste Kamer der Staten-Generaal niet voor dit kwaad zal kiezen, maar voor rechtvaardigheid en acceptatie van de alteriteit van de ander.


Hoogachtend,

Imam Bassam El Saleh
Sheikh Fawaz Jneid
Okay Pala (mediavertegenwoordiger van Hizb ut Tahrir Nederland)
Remy Soekirman (imam en prediker)
Imam Abdul-Jabbar van de Ven
Arnoud van Doorn
Anna Vogel (Centrum De Middenweg) 
Saoed Khadjé (Dar-al-'Ilm Islamstudies)
Mohammed Akkouh (Promoslim)
Monsif el Ouassidi (prediker)
Abderrahman Aboe Joewairiah (docent)
Ustadh Said Amrani 
Ismail Benbouker (imam moskee Quba, Den Haag) 
Imam Mohammed Zaeem Misbah (imam van Moskee Taqwa, Amsterdam)
Umair Bantvawala (spreker)
Samenwerking Moskeebesturen Brabant en Zeeland (SMBZ), waaraan onderstaande moskeeën deelnemen: 
-El-Feth Moskee, Tilburg
-Moskee Arrahman, Breda
-Moskee Assalaam, Zundert
-Moskee At-Taqwa, Etten-Leur
-Marokkaans Islamitisch Centrum, Roosendaal
-Moskee El Feth, Bergen op Zoom
-Stichting Arrahman Moskee, Goes
-Stichting Touba Moskee, Vlissingen
-Stichting Moskee Almohsinin, Oosterhout
-Stichting Al Rahman Moskee, Middelburg
Stichting Waqf 
Moskee Al Fourqaan, Eindhoven 
Moskee Mimar Sinan, Den Haag
Moslimjongeren Culemborg
Moskee At Taqwa, Culemborg
Stichting as-Soennah, Den Haag
Stichting Weldoener, Rotterdam
Essalam Islamic Cultural Centre Rotterdam (ICC Essalam)
De Blauwe Moskee, Amsterdam 
SMJ (Stichting MoslimJongeren)
Stichting alFitrah 
Stichting Arabiyyah
Moskee Al Ichlaas (IGN)
Stichting El Tawheed, Amsterdam
Stichting Eenheid, Leidschendam
Moskee Almouwahidin, Naaldwijk
Stichting Islamitische Moskee  Errahmane, Nieuwerkerk aan den IJssel
Stichting Taubah, Veenendaal
Moskee el Oemma, Den Haag
Stichting Geef Islam Door
SIO (Stichting Islamitisch Onderwijs)
Stichting Halal Voeding en Voedsel (HVV), Den Haag
Stichting Dar al-Arqam, Rotterdam
Moslim Kids Entertainment [WUT, GS]
Muslim Fit [WUTTERDEWUT, GS]
Werkgroep Blijf van mijn Niqaab af
Dawahzusters Nederland 
HIYA
Partij van de Eenheid
Stichting Meld Islamofobie 
Advocatenkantoor RAZA, Rotterdam
Oemma Nieuws
Fann oel- 'Arabiyya
European Dawah Foundation
Hisaab
#TegenNiqabverbod

Naschrift GS Staat uw club onder deze brief terwijl u nooit wat ondertekend heeft en niks met deze bende engerds te maken wilt hebben? Laat het ons weten via nietinmijnnaam@geenstijl.nl! 

Reaguursels

Inloggen

Ik tel in dat rijtje 60 organistaties.
Oftewel 60 x minimaal € 100000 subsidie per jaar = € 6 miljoen

En wat brengen die clubjes financieel op?

Professor Kluns | 24-06-18 | 09:46

Als ik mij voor mijn daden zou schamen, zou ik ook onherkenbaar in een burka willen rondlopen.

Munchhausen | 24-06-18 | 03:33

Mensen die voor het toestaan van de niqaab zijn vinden het best dat het leven hier steeds meer zo wordt als in Saoedi Arabië. Dat is overduidelijk.

Langeweg | 23-06-18 | 16:09

Geen halve maatregelen ben ik ook voor.
totaal verbod op elke uiting van deze islamitische nazistische ideologie.
En stoppen met subsidies aan deze clubs.

siempie2696 | 23-06-18 | 11:16

We gaan de kerstkalkoen toch niet vragen, of ze niet opgegeten wil worden?

oliebolletje123 | 23-06-18 | 10:56
-weggejorist-
Part Beek7581 | 23-06-18 | 10:01

Dat het westen en zuiden van dit land ruim is vertegenwoordigd in deze lijst moge geen verrassing (meer) zijn.

Fi-Bu-Bla | 23-06-18 | 01:04

Burka/niqaab-gedoe vat ik altijd als volgt samen: Als je jezelf zo nodig wil verstoppen moet je niet buiten komen.

Braboblanke | 22-06-18 | 23:29 | 1

LOL

HypoPseudo | 23-06-18 | 07:38

"deze discriminerende wet"
Jullie discrimineren vrouwen, stupide primaten.

Rest In Privacy | 22-06-18 | 21:46

Daar gaan we weer.

Het is (moet) verboden (zijn) om in het openbaar VOLLEDIG gezichtsbedekkende kleding te dragen in het publieke domein en bij het vervullen van publieke functies. Of dat nu een burka, integraalhelm met geblindeerd vizier, bivakmuts of weet ík veel wat is; gewoon niét. Heeft niks met achterstellen van religie/ discriminatie te maken.

Daarentegen is een niqab/hoofddoek (= niét VOLLEDIG gezichtsbedekkend) wel, maar mag iedere instantie of werkgever incidenteel geheel zelf bepalen of dat in haar domein is toegestaan. Precies zoals dat geldt voor petjes, hoeden of weet ík veel wat. Heeft óók niks met achterstellen van religie/ discriminatie te maken. Immers geldt: zint het je niet, dan kun je een deur verder om te vragen of je dáár mag werken.

Moeilijk allemaal hè, stelletje onhebbelijk-intolerante zandbakquerulanten ?!

HypoPseudo | 22-06-18 | 21:13

God is met mij. Lang leve de discriminatie, intolerantie en repressie want de Nederlandse samenleving gaat vóór op geïmporteerde gemeenschappen die hier komen klepzeiken over hun identiteit en die het nooit hebben over die van het land van aankomst. Dit is een land waar vrouwen willen wonen. Wij hebben hier ons best gedaan om religieuze kwezelarij naar de marge te verwijzen en hebben hier andere opvattingen over gelijkheid en vrijheid en de Nederlandse vrouwen hebben dat nadrukkelijk in hun traditie. Wij, mannen en vrouwen, hebben hier een samenleving gerealiseerd die velen van andere herkomst heeft welkom geheten. Blijf niet aandringen met zaken die haaks op deze wereld staan. Ik wordt fysiek onpasselijk als ik vrouwen in burqa tegen kom. Wij zijn hier baas in eigen buik en in en op eigen hoofd. Wie in Nederland wil wonen volgt de emancipatoire positie van vrouwen en die zijn niet verantwoordelijk voor de zeden of het denken van mannen. Let op. God is met ons en de mooie wereld die hier is gecreëerd geven we niet op voor een teruggang naar de misère van de middeleeuwen, de misère van islamitische landen en de idealen en de misère van het islamisme.
Spreek ons niet aan op eigenschappen die deze democratische samenleving hebben gevormd en die je wil misbruiken voor je stiekeme agenda.
Nog eens: God is met ons. De rijkdom aan deze kant van de wereld, in materiële en immateriële zin, gaan we niet verkwanselen aan een zooitje handelaren in godsdienstwanen. Onze God is met ons. Die God neemt de vorm, de kleur en de vreugde aan die wij willen, die is humanistisch, joods, protestant, katholiek, boeddhistisch, hindu, die is man, vrouw en kind, flora en fauna, die is geld, welvaart, welzijn, die is van het goede leven, van vrijheid van mening en gedachten, van godsdienstkritiek en belediging. In een wereld waarin wij willen leven. En het is er héél nadrukkelijk niet Eén die van vrouwen vraagt in onderworpenheid en verborgenheid te bestaan.

eastender | 22-06-18 | 20:53 | 2

Volgende keer iets korter.

zeertegendradig | 22-06-18 | 22:56

Prachtig geschreven.

Dokter_Monster | 23-06-18 | 08:08

Waarom spant er niemand een rechtzaak aan omdat de koran beledigend en discriminerend is voor veel groepen zoals ongelovige, homos etc. Dan kan er ook niet meer uit voorgedragen worden in de moskee?

TilburgDeGekste | 22-06-18 | 20:35 | 2

u vergeet vrouwen en joden.
Het is een schande dat dit geloof in een beschaafde rechtstaat beleden mag worden.
En vrijheid van godsdienst moet aangepast worden in vrijheid van godsdienst MITS het niet tegenstrijdig is met de wet.
Dus opgeflikkerd met die islam

Rest In Privacy | 22-06-18 | 21:50

@ayatholla_buttbanger. Ik hoop zo erg dat knappe koppen zich hierover gaan buigen, en mazen in de wet kunnen vinden, die stellen dat het toestaan van deze ideologie een staatsvijandelijk feit zou zijn waarmee we onszelf om zeep helpen.

Je kan toch niet tolerant zijn voor iets wat jouw staat wil vernietigen?

We moeten wel eerst erkennen dat de islam uit is op overheersing.
Helaas denkt deugdelijk links nog steeds dat wij, ook in 60% moslim 40% westerse verhouding, in vrede met elkander zullen leven. Wat een volslagen utopie is.

letopuwzaak | 22-06-18 | 22:28

Uit ervaring weet ik dat een paar managementlagen in het onderwijs 63 kleuren stront aan het schijten zijn; de islam klopt aan de deur met erg redelijke eisen, of ze even geholpen kunnen worden.
Dat werk ( verdient daarom zo goed).
De premier weet dat en is schielijk een europabaantje aan het fixen.
What makes him tick ? , the bloody fear my dear.
Godverdomme.

Hensmunter69 | 22-06-18 | 20:21
-weggejorist-
Mazoeza | 22-06-18 | 20:20

Kennelijk is er niemand van de profeetprutsers die het Nederlands een beetje beheerst......
.
En douw dat barmhartige en genadevolle maar in die plek waar mohammedaanse jonge vrouwen zich voor het huwelijk laten nemen !

Mazoeza | 22-06-18 | 20:18 | 1

Daarover bestaan zelfs hele fora!!
Hoe je je kan laten nemen op manieren dat allah niet snapt dat je seks hebt.

letopuwzaak | 22-06-18 | 22:21

Anna vogel op de lijst. Een tot de islam bekeerde kaaskop, met een hoge functie bij het ministerie van economische zaken. Bizar dat mensen met zulke ideeën bij onze overheid werken en bij gemeentes zo weet ik helaas uit eigen ervaring is de islamisering nog veel verder doorgeslagen.

zeertegendradig | 22-06-18 | 20:11

Door die gearrangeerde huwelijken worden vaak echt lelijke wijven aan mannen gekoppeld, die boerka dient om dat te verbergen anders wordt het eergevoel van die kerels gekwetst, daarom moeten ze bedekt. Het zwart draagt er dan nog toe bij dat ze zoveel mogelijk binnen moeten blijven want in de hitte is het volledig onverdraagzaam om daarin rond te lopen....
Trouwens in de ko 'r an staat toch ook dat ongelovigen etc. gedood moeten worden. Gaan ze zich daarop straks ook beroepen bij de rechter als ze iemand de strot af snijden... zou in Duitsland al gebeurd zijn.
En zich maar afvragen waarom ze steeds meer gehaat en gediscrimineerd worden....

A333aan | 22-06-18 | 20:05
-weggejorist-
pro1991 | 22-06-18 | 20:01

Dank voor de lijst met namen, van organisaties de tegen de joods/christelijke samenleving zijn. CDA, ChristenUnie, SGP lees u mee..

rotterdammeraanzee | 22-06-18 | 19:58

Er zijn blijkbaar nogal wat moslims en moslimas die denken dat Allah een beschamende fout heeft gemaakt door vrouwelijke lichamen te scheppen. Een fout van Allah die zij vol schaamte moeten verbergen...

Langeweg | 22-06-18 | 19:54 | 1

Dat figuur heeft nog wel meer steekjes laten vallen, voorhuid moet eraf evenals een clitoris. Zoals G. Carlin ooit eens zei: 'If this is what a supreme being can make, I'm not impressed.'

Jezusaapje | 22-06-18 | 20:46

In een open samenleving gebaseerd op gelijke rechten voor man en vrouw zijn de vodden een belediging voor onze cultuur.
Ik stel voor dat ze verhuizen naar een islamitisch land waarin de vrouwen bij wet in vodden moeten lopen.
Doeiii alle moskeeën, stichtingen en andere dubieuze belasting constructies.

I.P standing up | 22-06-18 | 19:45

Dus dan maar een wet maken waarin gezegd wordt dat in Nederland verboden is islamitische wetten te volgen..

Rene046 | 22-06-18 | 19:39 | 1

Opgelost. Volgende probleem.

schijtzat | 23-06-18 | 07:10

"Dit wetsvoorstel dwingt deze groep vrouwen in isolement te leven, ver buiten de samenleving."

Ja, want met een boerka aan sta je zo lekker midden in de samenleving....
Ga toch weg. (En dat bedoel ik letterlijk)

Tapu | 22-06-18 | 19:24

Wanneer wordt dat freakin' Hizb ut Tahrir nu eindelijk eens verboden in Nederland?

R van Perzie | 22-06-18 | 19:16

Lees ik hier nu in één keer de namen en organisaties van de hele top van het 5e colonne leger in Nederland .

blauwe zander | 22-06-18 | 18:56

"Dit uitsluitingsmechanisme op basis van iemands overtuiging", lees ik hierboven, zoals uit de pen van de klagende moslims en hun nuttige, autochtone idioten vloeit.
Over 'uitsluitingsmechanismen gesproken: volgens de islam ben ik een ongelovige hond, wiens kop er maar het beste vanaf gehakt kan worden. Dat is godverdomme pas een 'uitsluitingsmechanisme'!
Leer mij de Nederlandse moslims kennen! Janken en de slachtofferrol opeisen, en voortdurend een beroep doen op onze westerse tolerantie. Totdat ze de touwtjes zelf in handen hebben, dan worden wij derderangsburgers. In het beste geval, in het ongunstigste geval worden we gewoon lijken.

KeesBruin | 22-06-18 | 18:35

Dit zegt de koran over gezichtsbedekkende kleding voor de vrouw volgens soera 24 vers 31:

"En zeg tegen de gelovige vrouwen dat zij hun blikken moeten neerslaan en over hun geslachtsdelen (d.w.z. over hun kuisheid) moeten waken, en (dat zij) hun schoonheid niet (moeten) onthullen, behalve datgene wat daar zichtbaar van is. En (laat) hen hun (hoofd)sluiers (d.w.z. hun hidjabs) over hun kraagopening (d.w.z. over hun hals en borst) heen slaan en niets van hun schoonheid onthullen, behalve aan hun echtgenoten, of hun vaders, of de vaders van hun echtgenoten, of hun zonen, of de zonen van hun echtgenoten, of hun broers, of de zonen van hun broers, of de zonen van hun zussen, of hun vrouwen (d.w.z. hun moslimzusters), of wat hun rechterhand bezit (d.w.z. de slavinnen), of (hun) volgers (d.w.z. degenen die hun achterna komen voor eten) onder de mannen die geen geslachtsdrang hebben, of de kinderen die geen oog hebben voor de intieme delen van vrouwen.
En laat hen niet met hun voeten stampen, zodat datgene wat zij aan schoonheden verhullen, niet prijs zal worden gegeven. En toon allen berouw aan Allah, o gelovigen, opdat jullie succesvol zullen zijn."

Het is dus een verplichting volgens de koran en niet vrijblijvend. Die verplichting is er nu dus al voor alle vrouwelijke inwoners van landen waar het islamitische recht volgens de sharia heerst.
Luister naar wat Anni Cyrus hierover als ervaringsdeskundige zegt: youtu.be/1_4lXboyujw?t=107

ccr316 | 22-06-18 | 18:28 | 1

Vertaalverschillen en interpretatieverschillen zijn er op dit punt genoeg, het is slecht van je om dat te verhullen. Daarnaast zagen we dit niet in ons straatbeeld en evenmin in dat in allerlei islamitische landen. Die waren allemaal massaal bezig ongelovig te wezen. Geloof je het zelf, dat gleuter? Maar hoe het ook zij, het is hier geen islamitisch land en geloofsuitingen zijn hier dan ook beperkt. Slik het maar lekker of stik er vrolijk in.

sockpuppet | 22-06-18 | 23:48

Waarom kunnen we nou helaas niet gewoon zeggen; Klopt. Wij willen die uitingen van de islam hier niet. Je hebt gelijk en dat is heel discriminerend en toch willen wij het niet. Ga maar lekker weg als het je niet bevalt.
Waarom waarom waarom kunnen wij dit niet.

letopuwzaak | 22-06-18 | 18:14 | 3

Grondwet artikel 1.

A.U.EnLeven | 22-06-18 | 18:29

Dit dus.

JackStick | 22-06-18 | 18:29

Het is zo triest. Onze eigen wetten misbruiken om ons over te nemen.

letopuwzaak | 22-06-18 | 22:18

"(waarvan het proces op 17 januari 2017 in gang zal worden gezet)."

Erg oude brief dus.

Hem | 22-06-18 | 18:09

...'Dit wetsvoorstel dwingt deze groep vrouwen in isolement te leven, ver buiten de samenleving.'... Hoezo????

Zenzeo | 22-06-18 | 18:07 | 1

Het eerste wat ik dacht was; dan verandert er dus niks. Daar staan ze al. Ze doen niet mee en willen niet meedoen. Ze willen gratis geld en daarom wonen ze hier en nu moeten wij ons aan hen aanpassen.

Eng lang lijstje trouwens.

letopuwzaak | 22-06-18 | 18:12

Mooie e-mail.

"je mag immers wel gezichtsbedekkende kleding dragen als het uit gezondheidheidsredenen, veiligheidheidsredenen, wegens een beroep, een sport, of culturele activiteit is."

Maar religie is dus geen culturele activiteit....?

Het slaat allemaal nogal als een tang op een varken/ schaap.
De reden dat het wordt verboden is omdat het 2018 is en we digitale gezichtsherkenning hebben omarmt in openbare ruimte.

Met een Niqab of hoofddoek hebben we geen ene moer aan gezichtsherkenning technologie en om toekomstige perikelen hiermee te voorkomen is er besloten een verbod op hoofddoeken in te voeren. Eveneens ook vanwege verkeersveiligheid en verhoogde ongevallen op conto van Moslima's welke deels zijn verblind in de ooghoeken in geval ze deelnemen aan het verkeer.

Zouden we de Niqaab of hoofddoek toestaan dan weet je ook dat criminelen hier in de nabije toekomst misbruik van zullen gaan maken. En daarom mag een hoofddoek van mij betreft verboden worden.

Ik mag helaas ook geen jointjes roken op kantoor of in de kroeg. Maar daarom doe ik dit ook enkel thuis. Net zoals bijv. een Moslima thuis gemakkelijk haar niqaab of hoofddoek mag dragen. Buiten de deur dien je je als voorbeeldige Nederlander te gedragen want je bent hier in Nederland en niet in een moslimstaat en als dat niet bevalt, dan kun je altijd besluiten elders te gaan wonen waar men wel de Niqaab en hoofddoek tolereert.

Rest In Privacy | 22-06-18 | 17:36 | 1

U snapt het.

JackStick | 22-06-18 | 18:35

Als je zo aan je geloof hecht, dat je gesluierd wil lopen, moet je zelf weten. Als deze wet er door is en je gaat niet meer over straat omdat je alleen ongesluierd mag rondlopen, dan is dat een keuze die je maakt obv je geloof.

Als je dus niet meer op straat wil, dan is dat een eigen keuze. Nederland is een seculiere staat waarbij het geloof binnenshuis dient te worden uitgeoefend. Daar is men vrij om te doen en te laten wat men wil, mits dit binnen de wet blijft.

jezusisonzin | 22-06-18 | 17:35

Q; “Dit wetsvoorstel dwingt deze groep vrouwen in isolement te leven, ver buiten de samenleving.”

Of ze dat nu al niet doen. Die “gewaden” mogen vreemde mannen niet de hand schudden en ik meen dat ze er zelfs niet mee willen/mogen praten. Er is niemand, buiten misschien de eigen gemeenschap, die hier ook maar één woord mee zou willen wisselen en eerlijk, ik schrok me te pletter toen ik er zo eentje voor het eerst live zag. Het voelde vreselijk unheimisch en iedereen die ik hierover gesproken heb, denkt er precies zo over.

Als je zo nodig volledig verpakt wilt rondlopen, ga je maar naar een land waar ze dat als normaal beschouwen, hier doen we het in ieder geval niet!

Claudia M. | 22-06-18 | 17:32 | 1

indeedy. ze leven al in een isolement.

BenPakdee | 22-06-18 | 18:19

Een moslima heeft vrije keus, en hangt een doekje voor haar neus.
Gejank in de morgen baart wat Nederlanders zorgen, maar gebel in de nacht is al lang niet verdacht.
Wat in een boekje is gekomen, wordt als waarheid aangenomen. Alleen wanneer het uitkomt voor de groep, Cherry picking uit de regels, rest is troep.
Draag van mijn part niks of een Nie-Jaap, jij en niet ik loopt voor aap. Je hebt de Vrijheid gehad m te dragen zonder klagen, maar het was wederom niet voldoende, en nu is het klaar, vindt je dat nu geen zonde?
Stop met huilen en met verschuilen, draag je steentje bij en wordt wat waard, daarna zul je zien, wordt je niet gehaat.

Martexx | 22-06-18 | 17:15 | 1

Neklullarie, altijd leukl, nu, kun jij mij zuigen, aan mijn peuk.

BenPakdee | 22-06-18 | 18:21

Ach, uiteindelijk is het wat mij betreft redelijk simpel.

Op straat rondlopen als gemaskerde struikrover doen we niet in het moderne, open, democratische, seculiere westen. En moslims zou ik in deze kwestie slechts een simpele keus willen voorleggen: aanpassen of oppleuren.

Dr_Johnson | 22-06-18 | 17:04

Geen enkele vrouw heeft meegetekend. Mag niet. "Bek houden hoer, en trek die burka over je hoofd!"

funkyd | 22-06-18 | 17:01 | 2

Jij schrijft wat ik denk.

pickalilly | 22-06-18 | 17:03

Jij schrijft niet precies wat ik denk, maar wel de waarheid.

schijtzat | 23-06-18 | 07:21

Men zegt: Ten eerste omdat de vrouwen ondanks de uiterst negatieve beeldvorming er toch bewust voor kiezen om gezichtsbedekkende kleding te dragen. Dit getuigt eerder van moed en overtuiging, dan van onderdrukking.
Waar ik vraagtekens bijzet omdat de druk vanuit de omgeving heel groot is dit te doen en ten tweede, vrouwen die dit niet doen in islamitische landen zwaar gestraft worden door onder andere steniging. Deze mensen willen Nederland langzaam maar zeker veranderen in een islamitische staat onder de noemer vrijheid van Godsdienst. Misschien moet deze wet inderdaad maar eens aangepast worden voordat men de Sharia hier ook gaat toepassen.

MoonBeebe | 22-06-18 | 17:00 | 2

zou die 10 vrouwen die in Nedeland zo achterlijk erbij willen lopen toch eens door een psychiater laten testen. Zou mij niet verbazen als het vooral stoornissen betreft wat onder die zwarte-hete-bacterieophogende lappen zich verschuilt. Bang om contact te maken, bang om een ander aan te spreken, bang om het ware gezicht te laten zien, bang voor de zon, bang voor enz enz.. dat mannen dit als moed en eerbied voor Allah beschouwen betekend meteen ook dat al die miljoenen vrouwen in het westen blijkbaar geen moed en eerbied voor wie dan ook zouden hebben..

daarnaast vind ik het voor jonge kinderen een schaamteloze vertoning als zij op stap dienen te gaan met een moeder die afschuw en verwondering oproept als zij zich begeeft op straat.. lijkt mij opvoedkundig toch echt een vreemd identificatiemodel..

fikkieblijf! | 22-06-18 | 17:22

fikkieblijf! | 22-06-18 | 17:22
Maar ach, die kinderen. Zo leren die zonen hoe ze hun moeders, zussen en toekomstige vrouwen kunnen onderdrukken en die dochters hoe ze moeten buigen als half waardig wezen.

schijtzat | 23-06-18 | 07:24

Zo, indrukwekkende lijst. Veel subsidiegeld op een rijtje. En dat allemaal voor het 'vasthouden aan Islamitische identiteit'.
Het boerkaverbod zorgt voor isolatie uit de samenleving?
De Nederlandse samenleving, of de 'islamitische'?
Want volgens mij is er al jaren een parallelle samenleving, gesponsord door ons aller belastinggeld.
Heel simpel: komt dat verbod er niet, zal ik in een bivak-latexpak rond gaan lopen buiten werktijd. Lekker anoniem, toch de Nederlandse identiteit uitdragen. Die zegt dan: dit lichaam mag gezien worden, maar mijn hoofd is enkel voor Nederlanders die samen met mij aan de Nederlandse identiteit vast willen houden. Denk dat ik binnen een week in de bak zit.

A.U.EnLeven | 22-06-18 | 16:49

Als dit nou was ondertekend door alleen vrouwen, dan was het nog wat. Maar de app komt uit de mouw bij de tekst:

""• Dit wetsvoorstel dwingt deze groep vrouwen in isolement te leven, ver buiten de samenleving. Een dergelijk geforceerde segregatie zal hun bestaansrecht in verschillende domeinen in de samenleving ontnemen""

Hahaha. Dat is fraai. Die vrouwen worden niet door een wet gedwongen thuis te blijven maar door hun mannen. Dat gedeelte van de logica is kennelijk even weggevallen uit de redenering.

Dit toont exact aan waarom geen duimbreed aan dit soort lui moet worden toegegeven.

Beste_Landgenoten | 22-06-18 | 16:48

Jihad is een sluipmoordenaar.
Kruipt steeds een stukje dichterbij om uiteindelijk het genadeschot te lossen.

Ruimedenker | 22-06-18 | 16:42

Ik word zo allejézus moe van die moslims, maar nóg moeierder word ik van blanke, autochtone Nederlanders die erin meegaan. Tief allemaal even op zeg. Een km of 8000 als het kan.

Bill_Evans | 22-06-18 | 16:41

Nou als Ollongren het verzoek net zo behandelt als de zorgpunten van de Nederlandse burger (referendumwet, sleepnetwet, verplichte orgaanafdracht) dan maak ik me totaal geen zorgen. Dat burkaverbod komt er dan gewoon.

Rest In Privacy | 22-06-18 | 16:32 | 1

Persoonlijk verwacht ik dat de EK juist deze 'experts' en volk wel aux serieux neemt en het boerkaverbod verwerpt.

VreemdEend | 22-06-18 | 18:09

En de dames in iran maar knokken om hier onderuit te komen.

Chemokar | 22-06-18 | 16:26 | 1

en binnekort Saoudi Arabia.. waar vrouwen tegenwoordig het recht hebben om zelf achter het stuur plaats te nemen!

fikkieblijf! | 22-06-18 | 16:27

"Het enige wat nog overblijft is dus het dragen van gezichtsbedekkende kleding vanuit Islamitische overtuiging." Neen, tenzij je toegeeft dat met een bivakmuts op een bank binnen rennen en gillen om geld ook gebeurt vanuit Islamitische overtuiging.

"Dit wetsvoorstel dwingt deze groep vrouwen in isolement te leven, ver buiten de samenleving." Nou moe, dus met zo'n Palestijns tentenkamp op je waffel rondlopen zorgt er niet voor dat je in isolement leeft?

shoarma4belgium | 22-06-18 | 16:21 | 1

Inderdaad. Bovendien kun je islamitisch zijn zonder rond te lopen in een compleet afgeschermde tent. In de meeste islamitische landen zijn de gezichten niet volledig bedekt.
Een ultra-orthodoxe groep eist dit soort tenten waarbij geen stukje huid zichtbaar is. Dat is de groep die ook de dood op 'afvalligheid' propageert. Zo'n groep mogen we NOOIT tegemoet komen. Zo'n groep mag zelfs wettelijk verboden worden.

marjen | 22-06-18 | 16:32

Hoe zou DENK deze brief samenvatten? Met "Trap er niet in!"? Stomme ideologie. Aan het lijstje te zien zijn er best veel clubjes die op een of andere manier een boterham proberen te verdienen met het promoten van vrouwenonderdrukking.

r@face | 22-06-18 | 16:20

De islam is briljant: het staat opgeschreven en daarmee bewezen! Als er één narcistisch geloof is...

PrakkerT | 22-06-18 | 16:14

Het is inderdaad vreemd dat een regering, die tot doel heeft om de snelle islamisering in Nederland te promoten (motie Halsema, verklaring van Marrakech etc.), en daar ook heel goed in slaagt, nu een beperking in aanbrengt.

arbeid_loutert | 22-06-18 | 16:14

Extreem politiek incorrect?
-
nvu.info/partijprogramma.html
-
Lees eens voordat je gaat schuimbekken en fulmineren.

oplichter | 22-06-18 | 16:03

Deze post stond als reactie op fb bij de partij Denk. Het is een lang verhaal. Maar het is gewoon waar.
De hele dag van ‘s morgens vroeg tot ’s avonds laat worden we in de media om de oren geslagen met moslims en hun islam. Of we dat nou willen of niet.

Moslims vinden dat ze worden gediscrimineerd. Moslims vinden dat er haat tegen hen wordt gezaaid. Moslims vinden dat ze te weinig kansen krijgen op de arbeidsmarkt. Moslims vinden dat er te weinig naar ze geluisterd wordt. Moslims vinden dat hun geloof te vaak in een negatief daglicht wordt geplaatst. Moslims vinden dat zij niet serieus genomen worden. Moslims eisen respect.

Maar waarom zou ik in hemelsnaam begrip, laat staan respect, moeten opbrengen voor gecultiveerde domheid? Voor volstrekt willekeurige krankzinnige gebruiken en regeltjes? Voor de inherente onderdrukking van vrouwen en homo’s? Voor ingebakken kindermisbruik? Voor agressie en machogedrag? Voor mohammedanen die elkaar in het Midden-Oosten elke dag weer de hersens inslaan? Een derde deel van alle moslims wereldwijd, ongeveer half miljard mensen, bestaat uit extremisten. Zij vinden dat je iemand mag vermoorden als hij of zij besluit niet langer in Allah te geloven en uit de islam te treden.

Het hele leven wordt tegenwoordig beheerst door gezeik met de islam, gejammer over en door moslims, gezanik over en met Marokkanen, gezeur over en van Turken. Dit slokt de media helemaal op. Non-discussies over of iets halal of haram is. Over wat wel en niet mag tijdens ramadan. En hoe niet-moslims zich dan dienen te gedragen om respect te tonen. Over het gejengel van de islamitische gebedsoproep (azaan) en of we die in de publieke ruimte moeten toestaan. Of er speciale gebedsruimtes voor moslims moeten worden ingericht in openbare gebouwen. Welke muziek je wel of niet mag luisteren als moslim. Of mannen vrouwen de hand mogen schudden, ja of nee. Of sharia-rechtspraak ook in het Westen kan worden ingevoerd voor moslims. Wat de imam ergens van vindt, van ingegroeide teennagels tot ruimtevaart. Of Islamitische Staat, de Taliban, Al Qaida, Boko Haram en al die andere islamitische terreur­organisaties nou wel of geen exponenten zijn van de islam. Of de islam moet worden onderwezen op openbare scholen. Of het uitbetalen van rente is toegestaan. Of vrouwen gescheiden moeten zwemmen of niet. Of het presenteren van onwelgevallige uitslagen van enquêtes onder moslims, nou wel of niet stigmatiserend is. Of imams die joden en homo’s dood wensen wel of geen haatpredikers zijn. Of moslims Westerlingen ‘Fijne Kerstdagen‘ mogen wensen of niet. Gedram over de bouw van megamoskeeën overal in Nederland, zo groot en zo veel mogelijk. Ga maar door. De waanzin houdt niet op.

Je komt niet meer toe aan leuke dingen, zoals muziek, film, literatuur, kunst, hersengymnastiek, wetenschappelijk bespiegelingen, filosofische overpeinzingen, onbelemmerde humor, open gedachtewisselingen, enzovoort, enzovoort. Kortom: de zaken die het leven verrijken en mooi maken. Nee, de hele dag worden we met moslims en hun islam geconfronteerd. Meestal in negatieve zin, met dood, verderf, criminaliteit, misbruik en geweeklaag. Vaak vanwege trivialiteiten in en rondom de islam. En regelmatig in geforceerd positieve zin, omdat het mainstream journaille het tot hun taak rekent om moslims en de islam zoveel mogelijk in een gunstig daglicht te plaatsen. Ter compensatie van al het eerdergenoemde slechte nieuws.

Dit alles maakt mij enorm islam-moe. Ik heb het helemaal gehad met dat eeuwige gejeremieer en die voortdurende exclusieve focus op moslims als zogenaamde ‘slachtoffers’ van onze Westerse maatschappij. Hou toch op! Iedereen die zich een beetje schikt krijgt hier meer kansen dan waar ook ter wereld.

Ik wil eigenlijk helemaal geen tijd verspillen aan die geïnstitutionaliseerde achterlijkheid. Maar ik moet wel, want het dringt zich aan mij op, op een agressieve dominante manier, in de media, op internet, in de samenleving. Het beukt op je in, dag na dag, week na week, maand na maand, het hele jaar door. De enige manier om je hieraan te onttrekken is je volledig af te sluiten. Ik luister en kijk al nauwelijks meer naar de publieke omroep. En de nieuws- en actualiteiten­programma’s van de commerciële omroep zijn al niet veel beter. Ik betrap me erop dat ik steeds minder kranten lees. In de mainstream media is eenzijdigheid troef. Ik voel me geestelijk gegijzeld.

Nederland en de rest van Europa worden steeds minder vrij. Elke dag wordt ons geïnstrueerd hoe we moeten denken over moslims en de islam. Een open samenleving die zich voortdurend moet aanpassen aan de eisen van één groep is geen open samenleving meer. Nog een paar decennia en het vrije Westen is dood. Ten prooi gevallen aan één groep eeuwig verontwaardigde relatieve nieuwkomers, die eisend en jammerend door het leven gaan. Een bevolkingsgroep die nog altijd groeit. Een verongelijkte groep die haar stempel op de Westerse wereld wil drukken. Koste wat het kost. Liefst zo luidruchtig en opzichtig mogelijk.

Ik zie het somber in. Welkom in de toekomst van Europa!

franck7020 | 22-06-18 | 15:58 | 12

@Poesmobiel: dank hiervoor. Ik ben niet de enige. Dat helpt ook. 1 ander iemand die net als ik heeft beseft dat de moloch van politiek en media te groot is om tegen te strijden. Maar het leven, het eigen leven, is nooit groot genoeg. Het goede voorbeeld geven, en schijt hebben aan alles wat volgens waarheden van anderen rationeel en gevoelsmatig tot iets anders moet leiden.
Ik ben een Nederlander, en zal de rest van mijn leven mijn omgeving laten zien dat ik geloof in de Nederlandse normen en waarden, die uitdragen in positieve zin. Het recht van de sterkste zal gelden; het zal even duren met alle meeheulers en deugers, maar we komen er wel. Allemaal individueel, maar dan uiteindelijk toch als volk. Fuck de elite, het volk zijn de 'gewone' mensen, die leven kunnen waarderen zonder al dat elitaire gezeik en discriminatiegejank. Mensen die mensen voelen, en niet macht of geld.

A.U.EnLeven | 22-06-18 | 19:11

Heel herkenbaar.

Goed advies om met elkaar de mooie dingen in onze samenleving vast te houden en uit te bouwen van Poesmobiel.
En nee zeggen tegen al wat islam is. Waar we kunnen..

Lezen op GS heeft (en bepaalde reaguurders hebben) mij al veel troost geboden. Al vér voor ik een account maakte, en toen ik me hopeloos voelde afdrijven van mijn overwegend linkse vriendenkring. (Niet links- links en steeds meer ogen gaan open, maar toch het duurt zo lang)

letopuwzaak | 22-06-18 | 21:57

En geloof mij, de schellen gaan ook van de linkse ogen vallen. Ik merk het op mij heen. Ze ZIJN namelijk helemaal niet voor vrouwenonderdrukking, (wanneer zij een verhaal van een Iraanse vrouw horen kunnen zij ook niet anders dan haar hoofddoek-afgooien ondersteunen) maar zij denken de islam te moeten steunen.
Media koos ervoor daár niet over te schrijven, maar over stageplekjes voor Fatima. Arme fatima die soms een plek niet kreeg en Bettina wel.

Linkse deugders hebben vaak gewoon niet door wat voor een in- en in verrotte ideologie ons land aan het overnemen is.
Het klopt, dat zij in hun mooie wijken wonen maar op een gegeven moment worden de true colors echt wel zichtbaar..

Helaas staan er dan in elke gemeente wel al moskeeën.. maar het volk gaat langzaam wakker worden. Denk ik. Hoop ik.

Maar die media... ik heb sinds een jaar weer tv. Maar ik had een fijner leven zonder de npo propaganda.
Lijkt wél of er steeds meer echte documentairemakers (sinan can) het woord krijgen aan de praattafels. Maar het is precair.

letopuwzaak | 22-06-18 | 22:12
▼ 9 antwoorden verborgen

Dat is hun m.o.: de democratische waarden van een land gebruiken om uiteindelijk hun monocratie en theocratie door te drukken... ik heb niets met politiek, maar ga me actief bij FVD inzetten om hier iets tegen te doen.

Samui07 | 22-06-18 | 15:55

Dat van ' barmhartig en genadigvolle' móet eerst maar eens worden bewezen.
Zijn volgelingen bewijzen het tegendeel

Ollie B. Bommel | 22-06-18 | 15:54

Allereerst mijn welgemeende excuses aan de Joris van dienst voor de serverruimte waar ik weer beslag op ga leggen met deze kneiter van een tegel.
Laat mij eens wat gaten in het betoog van dit Paard van Troje schieten met de islamitische geschriften(!) bij de hand:

Punt 1 - U gaat al nat bij; "Dit is omdat het dragen van een niqab een Islamitische uiting is, gebaseerd op een mening in de Islamitische jurisprudentie...()" Dit is geen mening, het is Sharia. Sharia is bindend. U zegt het zelf al. "... bewezen wordt door de islamitische teksten.". U spreekt uzelf hier dus tegen in dezelfde zin. Sharia is Sharia, daar doet men niet aan "halfjes". Net zo min als je een beetje zwanger of een beetje dood kunt zijn. Je gaat all in. Wel geeft u met deze uitleg een prachtig staaltje Taqiyya weg. En daar het merendeel van NL nog niet het flauwste benul heeft van wat er eigenlijk écht gepredikt wordt in de islam komt u ermee weg. Zo niet bij mij. Ik ben wél op de hoogte van de geschriften en regels. Dus uw claim houdt geen stand.

Punt 2 - Gezichtsbedekkende kledij vanwege o.a. veiligheids- of gezondheidheidsredenen, wegens een beroep, een sport, of culturele activiteit etc. wordt gedragen op een passende plaats zoals het werk, sportveld/-hal etc. alwaar het gewenst of zelfs verplicht is zich aan deze regels in bv de Arbowet te houden. In de dagelijkse omgang op straat hoef ik echter niet te proberen met mijn lashelm op door het leven te gaan want dan word ik acuut in de kraag gegrepen door de Lange Arm der Wet. U schermt met: "Dit staat haaks op hetgeen wat in Nederland wordt geclaimd, dat eenieder volgens de wet met gelijkheid wordt behandeld." U weet echter donders goed dat in de islam zéér actief wordt gedaan aan segregatie, discriminatie en zelfs achterstelling op zowel sekse, ras(!), alsmede het niet-moslim zijn e.d.. Dus u eist van ons iets dat u zelf nóóit zult geven. Juist.

Punt 3 - Het enige dat vrouwen in een gedwongen isolement dwingt zijn de islamitische geschriften en islamitische wetgeving. U kiest er zélf voor u niet aan te passen aan het land dat u een plaats bood omdat dit regelrecht tegen uw islamitische wetgeving indruist. Derhalve is e.e.a. niet compatibel en zouden we ons moeten afvragen of we dit hele mislukte experiment niet beter kunnen afblazen verder. U kunt hier prima islamiet zijn maar; u zult wel door het leven dienen te gaan in een andere hoedanigheid dan wandelende parasol in een land waar dit van oudsher niet de gewoonte noch gewenst is. Verder staat het u vrij te bidden, ramadan te houden etc..

Punt 4 - Uw bewering: "De claim dat het dragen van een boerka of niqab onderdrukking van de vrouw is, is niet feitelijk onderbouwd." houdt ook al geen water. Ik zou u tot tranen toe kunnen vervelen met bewijzen waaruit blijkt dat dit wel degelijk een ernstige onderdrukking van de vrouw is, opgelegd door islamitische wetgeving. Maar dan weet ik zeker dat ik slaande ruzie krijg met de Joris van dienst wegens opgevreten serverruimte. Desgewenst kan ik u de van toepassing zijnde Soera en Shariawetten per mail doen toekomen in een Word document.

Evenmin getuigt dit van moed dan wel overtuiging. Waar dit wel van getuigt is de wil tot actieve separatie en segregatie naar de inheemse niet-moslim bevolking toe. Het is een vlag, een veroveringsvlag waarmee vrouwen in het gezicht wapperen van de gastsamenleving. Ze distantiëren zich hiermee niet alleen van de inheemse niet-moslim en zijn samenleving, maar geven hiermee ook actief aan zich verheven en beter te voelen als de "onreine varkens, hoeren en honden" waar ze tussen wonen. Uw claim dat de NL overheid de de islamitische vrouw met de wetgeving wil onderdrukken is dan ook een gotspe. Een grotere gotspe dan deze had u niet verzonnen kunnen krijgen...

En als laatste de uitsmijter:
"De weg die de overheid wil bewandelen om dit verbod in te stellen is juist de weg die zij claimt te bestrijden, namelijk de weg van onderdrukking, discriminatie en intolerantie."
Het is vooral úw groep die de discriminatie, intolerantie en onderdrukking laat zien in de Openbare Ruimte naar alles dat geen moslim is. Ik neem het u niet eens kwalijk want u doet slechts wat de islam u opdraagt. Maar probeert u a.u.b. niet de zaken om te draaien want u zet uzelf daarmee voor schut. We kunnen namelijk op dagelijkse basis ervaren hoe hard uw groep haar best doet de discriminatie, intolerantie e.d. tentoon te spreiden naar andersdenkenden in de gastsamenleving. Verder adviseer ik u dringend om eens om te zien naar een islamitisch land van keuze. Ik denk dat zowel de inheemse niet-moslims als ook uw groep vele malen gelukkiger zullen worden indien we ieder onze afzonderlijke weg gaan...

Sjefke7807 | 22-06-18 | 15:52 | 6

Duidelijk tegeltje, geen woord frans bij.

Datkanjenietmenen | 22-06-18 | 16:50

Deze kan ingelijst en opgestuurd!

letopuwzaak | 22-06-18 | 21:46

' U kunt hier prima islamiet zijn maar; u zult wel door het leven dienen te gaan in een andere hoedanigheid dan wandelende parasol..'
*proest!*

letopuwzaak | 22-06-18 | 21:48
▼ 3 antwoorden verborgen

Handig om die malafide en frauderende As-Soennah moskee in het lijstje op te nemen...

Jan6887 | 22-06-18 | 15:48 | 1

Fraude op ongelovigen wordt aanbevolen door de koran.
Aangezien de islam binnenkort de norm is is het dus een pluspunt.

oplichter | 22-06-18 | 15:54

Gadverdamme. De jihadistische gemeenschap is nogal divers. Allemaal bondgenoten van onze antifa/linkse gemeenschap. De slopers van Nederland, mede mogelijk gemaakt door de VVD.

Fijnstoffer | 22-06-18 | 15:46 | 1

Rutte is genetisch toch een doodlopend spoor hetzelfde voor Hitler kloon Merkel.
Ik kan niet anders constateren dat deze volksverraders gestuurd zijn door Allah himself.

oplichter | 22-06-18 | 15:50

Hoeveel subsidie krijgen bovenstaande stichtingen eigenlijk?

Rest In Privacy | 22-06-18 | 15:44

Ik voel er wel iets voor om hier een raadgevend referendum over te organiseren.

klaaaaz | 22-06-18 | 15:44 | 1

Een bindend referendum!

Datkanjenietmenen | 22-06-18 | 17:48

islam = vrijheid van het omgekeerd beredeneren..... diepe zucht. Dus vrouwen mogen niet naar buiten zonder niqaab en dat is vrijheid volgens de islam? Dit land is gek aan het worden. (was het al) Hup eerste kamer hou poot stijf, verbied de niqaab van vrouwenonderdrukking, bevrijd ze en vier 5 mei. En als ze het huis niet uit mogen, dan is daar maar 1 reden voor, en dat is islam.

Datkanjenietmenen | 22-06-18 | 15:43

Wij zullen de geschiedenis ingaan als het volk dat zelfgenocide pleegde, geleid door onvruchtbare leiders, en vraatzuchtige mensachtige puddingen, die ons naar de afgrond leidden omdat Allah het wilde.

oplichter | 22-06-18 | 15:43

Waarom worden dit soort brieven alleen door mannen geschreven en niet door een vrouw?

Sinclair | 22-06-18 | 15:39

Kunnen die lui echt de stoommachine niet uitvinden? Moeten wij het uitleggen?

Jos Tiebent | 22-06-18 | 15:36

Geen turkse vertegenwoordiging. Zijn die meer van de verlichting?

Papa Jones | 22-06-18 | 15:32

Kan er geen brief komen waarin de burgers van Nederland zich richten uit naam van de Koning en zijn Koningin. dat zij niet wensen te worden geconfronteerd met volledig gesluierde zwarte vrouwen of mannen.. want je weet namenlijk nooit niet wie er onder zit, vandaar ook dat verbod op gezichtsbedekkende kledij.
en dan ondertekenen met duizenden en duizenden oh wacht.. dan is het natuurlijk weer populisme en racisme..

fikkieblijf! | 22-06-18 | 15:31

Boerka is een verlengde Bivakmust, ergo verboten, doe maar achter je voordeur.

Hallalieheliaal | 22-06-18 | 15:28

"Dit wetsvoorstel dwingt deze groep vrouwen in isolement te leven, ver buiten de samenleving."

Had ik het toch helemaal mis.

menage | 22-06-18 | 15:24
-weggejorist-
fikkieblijf! | 22-06-18 | 15:24 | 1

Wie maakt er even een opsomming van landen/streken waar je zonder enig probleem de hele dag in je niqaab kunt lopen?

NeedIsaymore? | 22-06-18 | 15:24 | 2

dat zijn de landen rond de landen waar ze uit "gevlucht" zijn, ipv 300 km naar saoedie dinges en zo gaan ze 800m met een boot naar Ons.

Hallalieheliaal | 22-06-18 | 15:26

8000 km.... dislexie is een bitch

Hallalieheliaal | 22-06-18 | 15:27

"... dat het verbod enkel geldt voor een persoon die vanuit een Islamitische overtuiging gezichtsbedekkende kleding wil dragen..."
Nee, eikels, het verbod geldt, behoudens duidelijk omschreven uitzonderingen, het dragen van gezichtsbedekkende kleding. Het is van de buitenzijde absoluut onmogelijk om vast te stellen welke overtuiging de drager (m/v) van die kleding heeft, als die overtuiging er al is.

Schoorsteenveger | 22-06-18 | 15:19 | 2

Die wet is er al, want bivakmutsen mag niet en die dingen zijn verlengde bivakmutsen voor islammutsen.

Hallalieheliaal | 22-06-18 | 15:23

En kkk-uitdossingen

Jos Tiebent | 22-06-18 | 15:31

Je suis nimby. Doe dat maar lekker in je eigen achterland.

Jos Tiebent | 22-06-18 | 15:18 | 1

haathutten sluiten en alle soepsidies intrekken, niet mee eens.... Doeiiiiii

Hallalieheliaal | 22-06-18 | 15:25

"het gelaat moet ten alle tijden zichtbaar zijn" Dat is mijn standpunt.
Behalve bij het verbergen van de identiteit door middel van een zwart balkje.

Dus voor de islamistische vrienden onder ons: wel zwartbalkje, geen nikaab/niqaab/nigiaap/niquaab enz.

Het Licht | 22-06-18 | 15:15

Volgens mij zie ik 0 vrouwen in t lijstje staan. Terwijl het toch echt over deze vrouwen zelf gaat. Toch typisch?

Freert Gilders | 22-06-18 | 15:11 | 2

Vrouwen zijn binnen de islam gelijk. Aan de geit op de savanne.
Die kan ook niet spreken of voor zichzelf opkomen, uweettog.

EefjeWentelteefje | 22-06-18 | 15:21

vrouwen mogen zich niet uitspreken, dienen in een hokje van de keuken stilletjes het eten naar binnen te werken, nadat de heren te hebben bediend die als het te warm is zelfs half naakt mogen verpozen.

fikkieblijf! | 22-06-18 | 15:26

Dat zijn wel heel erg veel belangenclubjes. In ons land willen wij op een normale open manier met elkaar communiceren. Gezichtsuitdrukkingen spelen daarbij een belangrijke rol. Wil je dit niet, dan kun je in alle vrijheid naar een land vertrekken waar geen verbod geldt.

Mannes | 22-06-18 | 15:06

Vorig jaar zomer was ik met mijn vrouw in Praag.
Daar zag ik twee gebeurtenissen met betrekking tot dit onderwerp. Wij waren midden in het centrum van Praag en het weer was lekker warm 28 graden.
We liepen langs een terrasje. Daar zat een compleet gesluierde islamitische vrouw, geheel zwart met alleen de ogen zichtbaar. De man bij haar zat in een korte zomerse broek, met een luchtig bloesje en open sandalen en met een donkere zonnebril op. Zichtbaar genoot hij van het lekkere warme weer. (Hij had de ogen dus wel bedekt, maar zij niet.)
Daarvoor liepen wij over de beroemde brug die de twee helften van de stad met elkaar verbindt. Daar zagen wij een geheel gesluierde islamitische vrouw omringt door 3 a 4 mannen waarbij de sluier even werd losgemaakt omdat ze onwel was geworden. Niemand mocht haar ongesluierd zien, vandaar dat er islamitische mannen omheen stonden. Twee voorbeelden van, in mijn ogen, een absurde situatie, geheel ten koste van de vrouwen. Bizar. Ik was compleet verbaasd.

Alucard | 22-06-18 | 15:02 | 2

Volgens bepaalde zich volledig ten onrechte 'feministen' noemende personen is dit allemaal uit vrije wil.

Ja hallo en ik ben de reïncarnatie van koningin Nefertiti.

EefjeWentelteefje | 22-06-18 | 15:06

@eefje.......
Mooi, ik hoop dat je ogen nu wel allebei voorzien zijn van een pupil ?

C.Martel | 22-06-18 | 18:05

Voor degenen hier aanwezig die kinderen en/of kleinkinderen hebben zoals ik, en wellicht de tijd van leven hebben om achterkleinkinderen te zien geboren worden, heb ik een welgemeend advies: Als je daadwerkelijk van je (achter)(klein) kinderen houdt en ze in een vrij en vreedzaam leven wilt zien opgroeien; werp islam dan zo ver mogelijk van je af. Bestrijdt die ellendige religie waar mogelijk en denk aan de toekomst van je nageslacht.
Ik heb vele jaren gekend zonder dat achterlijke islam gedoe en uit ervaring sprekende kan ik zeggen dat het de betere jaren van mijn leven waren.

Memek | 22-06-18 | 14:57 | 2

Ik kan dit helaas alleen maar beamen.

ja,diedus! | 22-06-18 | 15:12

Ik kan dit helaas alleen maar beamen, stop het voor we in 2030 onder sharia zitten.

Hallalieheliaal | 22-06-18 | 15:20

Wat ze thuis doen moeten ze zelf weten , maar niet in openbare ruimten en uit de buurt van kinderen.

gato | 22-06-18 | 14:53 | 1

"hunnie" doen thuis de tent uit, want dan is er niemand te kwetsen.

Hallalieheliaal | 22-06-18 | 15:21

Dat lijstje met plaatsnamen is ook handig als je op zoek bent naar een nieuwe woning. Hoe verder richting Dokkum hoe minder je van deze overlast merkt.

W_F | 22-06-18 | 14:53 | 3

Daar zat ik ook aan te denken toen ik die bloemlezing van zelfverklaarde achterlijkheid las.

Wekkertje | 22-06-18 | 14:56

nog een paar jaar en ik zit in Hongarije, ik zal nog wel eens reageren hier, want daar heb ik ook glasvezel, misschien nog wat pics erbij.

Hallalieheliaal | 22-06-18 | 15:22

Het gaat uitstekend met mijn cursus Spaans.

EefjeWentelteefje | 22-06-18 | 15:28

Nu nog even in diezelfde wet een amendementje opnemen dat personen of organisaties die tegen deze wet zijn verboden, respectievelijk uitgewezen moeten worden, omdat zij de Nederlandse normen en waarden niet respecteren. Dan is dit lijstje alvast een begin.

BonSens | 22-06-18 | 14:51

De weg die de overheid wil bewandelen om dit verbod in te stellen is juist de weg die zij claimt te bestrijden, namelijk de weg van onderdrukking, discriminatie en intolerantie. wHAHAHA, Ja en dat is nu net waarom we zo pissig worden van dit soort volk, draai het maar weer om, zeg maar dat wij niet tolerant zijn, we zullen je verdomme is laten zien wat niet tolerantie is, oh wacht je bent juist hierheen gevlucht omdat het hier zo vreedzaam en tolerant is.. willen we graag zou houden, dus opzouten graag!

testpilot101 | 22-06-18 | 14:50

Ik haakte af bij "In de naam van Allah".

ZegMaar | 22-06-18 | 14:49 | 2

Dan is de rek in een betoog er i.d.d gelijk uit.

ja,diedus! | 22-06-18 | 15:13

Exact. Een brief beginnen uit naam van Allah illustreert perfect waarom een boerkaverbod zo hard nodig is. Maar ja, islam en verplaatsingsvermogen...

ZegMaar | 22-06-18 | 16:02

Flikker nou eindelijk eens op met jullie achterlijke tenten en ga bijv. naar die grote zandbak-camping in Saoedi Arabië. Neem een kameel met trekhaak dan kun je er ook nog een caravan achter hangen.

Nelis SplitBloes | 22-06-18 | 14:49

En nooit zullen ze ophouden met drammen. Die vrouwen mogen best in een totaal zwarte tent rondlopen hoor. Maar in de publieke ruimte willen we kunnen zien met wie we te maken hebben. Duidelijk?! Dus niet zo lopen zeiken en klagen.
En de moslims zijn degenen die dan de vrouwen thuis houden, niet onze wet.

marjen | 22-06-18 | 14:49

De hele 5de colonne op een rijtje.

Janneus | 22-06-18 | 14:48 | 1

Nou, niet de hele. Ik zie geen Rutte / Pechtold / Buma / Klaver / Asscher etc in het rijtje staan. Pruttelen voor de bühne over de kopvod, maar op alle ander vlakke n diep diep bukken voor die idioten.

HaatbaardKnipper | 22-06-18 | 15:03

Volgende stappen:
-Schapen mogen gewoon op het balkon afgeslacht worden
-Homo;s moeten de gevolgen aanvaarden
-Vrouwen mogen uitgehuwelijkt worden
-Ramandan is officieel feest met extra vakantiedagen
-Kerst wordt afgeschaft
-Alle naaktschilderijen zijn verboden
-Vrouwen en mannen mogen uitsluitend gescheiden worden bij het zwemmen
-Kerkklokken zijn verboden
-Mannen stemmen voor hun vrouwen
-Zoals bij Allah mogen dinderen vanaf 9 seksuele omgang hebben
-Lachen over de islam is ten strengste verboden
-Moslims krijgen een volledige omroep
-Vrijdag is een vrije dag
-Mannen hoeven geen hand te geven aan ongelovigen
-Marokkaanse voetballers zijn (zoals de NPO) "onze jongens".
En ga zo maar door.......
Nederland in de uitverkoop. We kijken er naar en durven niets te zeggen omdat we anders niet politiek correct zijn. "Een volk dat voor tirannen zwicht"

Kamervraag | 22-06-18 | 14:47 | 1

En welk leger gaan ze meebrengen om dat af te dwingen ?

Lt-Kol Kilgore | 22-06-18 | 15:39

Als een boerka mag, mag een Ku Klux Klan outfit compleet met witte puntmuts dan ook ? Just asking ... Beide uitdossingen staan voor zeer intolerante en gewelddadige levensbeschouwingen waarin uitsluiting, uitstoting en uiteindelijk uitroeiing van anderen c.q. andersdenkenden een kerntaak is.

euroka | 22-06-18 | 14:46 | 1

Probeer het eens , mijn zegen ( en gelijk ) heb je.

ja,diedus! | 22-06-18 | 15:14

Het is hier geen spookhuis, ga naar Saudi-Arabië met je textiele gevangenis.
Het menselijk gelaat is een wonder van expressie. En dat ga je bedekken?

Red Pill | 22-06-18 | 14:46

Da's een mooi lijstje van instanties waarvan de financiële situatie eens haarfijn uitgekamd zou kunnen worden.

coolvibe | 22-06-18 | 14:46

Knap veel van dat volk in Nederland zo aan dat lijstje te zien.

Wekkertje | 22-06-18 | 14:45

Jeetje... wat een gezellig rijtje islamitische organisaties of clubs zeg. En dat allemaal in Nederland.
Een en al bedrijvigheid. Wedden dat deze clubjes uitsluitend uit mannen bestaan ?
Een boerka staat in Nederland synoniem voor sluiers die het gezicht bedekken. Maar letterlijk is de boerka een chador, een gewaad uit Afghanistan uit één stuk met een roostertje voor de ogen. In Nederland wordt ook de nikab vaak als boerka betiteld, een gezichtssluier waarbij de ogen nog wel zichtbaar zijn.

Het kabinet wil dat gezichtsbedekkende kleding − dus niet alleen de boerka, maar ook de bivakmuts − wordt verboden in het onderwijs, de zorg, bussen en treinen en in overheidsgebouwen. Op straat moet de boerka af als de politie daarom vraagt voor identificatie. Als niet aan het verbod wordt voldaan, riskeert de overtreedster een boete, een bedrag van maximaal 405 euro.
Het kabinet wil met de nieuwe wet een duidelijke norm stellen in de samenleving. In scholen, ziekenhuizen, openbaar vervoer en het gemeentehuis moet iedereen zijn gezicht tonen, vanwege de dienstverlening en de veiligheid
Wanneer het beperkte verbod precies wordt ingevoerd, moet later duidelijk worden. Per 1 januari geldt al een andere afspraak uit het regeerakkoord: iemand die een gezichtsbedekkend gewaad draagt, heeft minder recht op bijstand als pogingen om een baan te vinden daardoor worden belemmerd.
Een boerkaverbod, was dat er niet al?
Nee, maar het invoeren ervan is al wel vaker geprobeerd. Geert Wilders probeerde een algeheel verbod van het islamitische gewaad, maar dat zou discriminerend zijn geweest en in strijd zijn met internationale verdragen. Om dat te omzeilen, wilde het vorige kabinet van VVD, CDA en gedoogpartner PVV een eind maken aan alle gezichtsbedekkende kleding, op straffe van een boete.
Die poging strandde door de val van het kabinet-Rutte I. De Raad van State had al stevige kritiek geuit op het wetsvoorstel: vrouwen zouden zelf moeten weten of ze wel of geen boerka dragen.

In feite is het recht om een boerka te dragen grote onzin. In Tunesië is het zelfs verboden. Overal. Dus... waarom doen ze hier in Nederland (Kabibet Rutte) weer zo ongelofelijk moeilijk ?
Brief kan gewoon in de prullenmand. Weg ermee. Hier gelden onze waarden en normen.

Alucard | 22-06-18 | 14:41 | 3

Helemaal mee eens! Nou ja, ze mogen die brief wel sturen (we wonen immers in een democratie), maar alles afwegende zou onze regering niet tot een andere conclusie kunnen komen.

Rest In Privacy | 22-06-18 | 14:42

En zo is het maar net. Hup, in het ronde archief, die brief.
Door de plee spoelen mag ook.

EefjeWentelteefje | 22-06-18 | 15:13

Hoe meer rechtspersonen, hoe meer soepsidie.

Guido | 22-06-18 | 15:17

Als wij 300.000 handtekeningen hebben om enige inspraak te hebben m.b.t. wetswijzingen, dan volstaat dit piepkleine lijstje met Islamitische gemeenschappen natuurlijk niet. Toch?

JackStick | 22-06-18 | 14:40

Laatst de serie Fauda op Netflix gezien. (Jammer genoeg was het tweede seizoen erg slecht, terwijl het eerste seizoen écht top was). In die serie komen joodse en arabische vrouwen voor die gekleed zijn in lange zwarte gewaden, gezicht onbedekt. En soms zijn deze vrouwen desondanks erg sexy. Dus ik kan me voorstellen dat sommige groeperingen ook het gezicht van de vrouwen bedekt willen zien en dat ze wijdere gewaden dragen, zodat elke vrouwelijke vorm of uiting is verdwenen. Dan geen kans meer op aantrekkingskracht.

Wie is er nou gek?!

Rest In Privacy | 22-06-18 | 14:37 | 4

De gefrustreerde geile mannetjes die onvoldoende zelfbeheersing hebben en vrouwen dwingen tot het dragen. #Keulen

Wekkertje | 22-06-18 | 14:48

Ik ken alleen maar Joodse vrouwen in IDF-gevechtspak, en die zien er heel wat smakelijker uit dan die wandelende 1-persoons bungalowtenten.

Nelis SplitBloes | 22-06-18 | 14:54

Nelis SplitBloes | 22-06-18 | 14:54 Dan toch even kijken. Het vrouwelijke lid (pun intended?) van het team weet hoe ze moet infiltreren. Voor de goede orde: ik ben geen kleine jongen maar ik zou haar niet durven doen.

Rest In Privacy | 22-06-18 | 15:21
▼ 1 antwoord verborgen

Wat een ontzettend handig lijstje voor de diensten en onze overheden.

BlowingBubbles | 22-06-18 | 14:37 | 2

Exact hetzelfde lijstje dat de politie al heeft om alle iftarbijeenkomsten te bezoeken. Lekkere vrinden

Ruimedenker | 22-06-18 | 14:46

Zoals de brandweer?

Nelis SplitBloes | 22-06-18 | 14:55

100% van de niet Duitsers in Duitsland willen haar houden.
Grote Syrische aanhang, vanzelfsprekend.

Ruimedenker | 22-06-18 | 14:37

Het groeit en dat gaat de goede richting op.
Van de resterende 57% zullen er mensen zijn die geen mening hebben. Dus of ze allemaal voor Merkel zijn, dat betwijfel ik.

Memek | 22-06-18 | 14:39

Yeah, 57% ligt dus nog steeds te slapen.

C.Martel | 22-06-18 | 18:08
▼ 1 antwoord verborgen

Opzouten met die voddenkoppen, ga lekker in de zandbakken spelen waar u vandaan bent gekomen, verwekt bent, neder geworpen of anderszins. Oplazeren, ja!!

jale | 22-06-18 | 14:35 | 1

Ikke niet wille want in zandbak geen gratiez geld.

Nelis SplitBloes | 22-06-18 | 14:56

Lekker voortaan binnenspelen dan maar. Scheelt ook een hoop overlast.

Pierre Lebon | 22-06-18 | 14:34

Weet iemand hoe je lid kunt worden van de "Werkgroep Blijf van mijn Niqaab af"? Lijkt me een bijzonder gezellig clubje.

Aveecee | 22-06-18 | 14:34 | 3

Haha, Bedankt Knisperende_Tissue

Aveecee | 22-06-18 | 14:47

Je weet nooit wie er lid zijn bij zo'n club ...

Simon_GS | 22-06-18 | 16:08

Die tweede klopt al niet: als het koud is mag ik ook geen bivakmuts op. Zie Jan Roos die dat wel deed en meteen in de houtgreep werd genomen. Ook mag ik mijn integraalhelm niet ophouden als ik niet op mijn brommer of motor zit. En ik gok dat als ik met een American President - masker een bank binnenwandel, ik ook door beveiligers besprongen zal worden. En als horrorclown over straat wil, wordt ik ook aangehouden. Of door dorpsjugend in elkaar gemept. Überhaupt buiten carnavalstijd om met wat voor masker dan ook de straat op lijkt me niet iets wat nog mag.
Dus er zijn nog zat andere beperkingen door deze wet te bedenken dan alleen die arme moslimaatjes.

J. Jarig | 22-06-18 | 14:33

Het is maar een zeer beperkt verbod n.l. in het onderwijs, de zorg, het openbaar vervoer en overheidsgebouwen. Van mij mogen er nog wel wat locaties bij zoals winkels, sport accommodaties, bioscopen, uitgaanscentra, eetgelegenheden en privé vervoersmiddelen. Opvallend aan de brief vind ik dat men allerhande argumenten hanteert waarom de onderbouwing niet zou kloppen. Iets wat men nooit doet als het gaat om geloofsteksten.

Simon_GS | 22-06-18 | 14:31

In een open samenleving past geen islam

Eddy67 | 22-06-18 | 14:30 | 2

U heeft helemaal gelijk.

Graaisnaaiert | 22-06-18 | 14:48

Waarom flikkeren we ze dan niet het land uit?

Nelis SplitBloes | 22-06-18 | 14:51

Waarom vallen die mosselmannen toch altijd weer hun vrouwen lastig? Als we nu eens al hun haatpaleizen het land uit pleuren zou het leefklimaat hier een stuk vriendelijker worden.

ljcoster | 22-06-18 | 14:30

vooral deze : 'Islamitische jurisprudentie'. BRRRRRRR

hinkelepink | 22-06-18 | 14:28

Nee, padvinders staan er niet bij dus ik kan weer slapen.

Omebert | 22-06-18 | 14:28

Gewoon allemaal met gezichtsbedekking gaan lopen, dan moet je eens kijken hoe snel de wet er doorkomt.

BigShow | 22-06-18 | 14:28

Sjeik Afwas roert zich weer.

ljcoster | 22-06-18 | 14:27

In de Naam van Het Vliegend Spaghettimonster, de Kronkelige, de Melige

Een gezamenlijke veroordeling van de ‘Wet gedeeltelijk verbod haarbedekkend vergiet’

Jodelahie | 22-06-18 | 14:26 | 1

Mogen ooglapjes nog wel?
Arrggghhh

Rest In Privacy | 22-06-18 | 14:39

"ongeacht wat haar mening hierover is".

Nou, dat vat het mooi samen. In hun heilige boekje staat ook dat de mening van vrouwen niet telt.

gekwetst | 22-06-18 | 14:23

Ga lekker terug naar je zandbak.

vanrechteren | 22-06-18 | 14:22

'' (waarvan het proces op 17 januari 2017 in gang zal worden gezet). ''
Dan zou dit proces al bijna 1.5 jaar in gang zijn.

Peter1985 | 22-06-18 | 14:21

Zoveel islamitische stichtingen die de passie komen preken. Ik vraag me af waar dat soort organisaties zijn als er weer eens een islamitische aanslag is gepleegd.
Spreken ze dan ook klassikaal hun afschuw en afkeuring uit.
Nee dus, simpelweg omdat islam een tribale religie is die alleen naar binnen werkt en niet naar buiten, die zichzelf uitsluit en afsluit van westerse waarden.
En slechts hun kop op steken om ergens over te zeiken.
Terugkijkend op mijn huidige leven stel ik vast dat ik vele jaren heb gekend zonder dat islam gekeutel in dit land, dat waren de mooie jaren.

Memek | 22-06-18 | 14:21 | 1

Inderdaad, er is nog nooit één imam geweest die na een aanslag in het openbaar zei dat dit niet de Islam is die hij predikt.

JackStick | 22-06-18 | 14:31

Altijd handig, zo'n lijstje met haatbaarden en haathutten, en domme autochtone helpers. Weet de AIVD, die toch fors onderbemand is, meteen wie ze in de gaten moeten houden.

Hommel | 22-06-18 | 14:20

Even slightly off-topic: Waarom is het van het één op het andere moment helemaal normaal is om als vrouw je wenkbrauwen te tekenen? Niet subtiel accentueren, maar gewoon volle bak watervaste stift erop. Hoe nepper hoe beter. Trek als we die kant op gaan alsjeblieft een boerka over je knar want het is keileluk jonguh!

Makro777 | 22-06-18 | 14:19 | 7

@Standvastig | 22-06-18 | 14:54
Haha, stoppelbaardje is prima hoor! Best wel sexy zelfs.

Maar van die bossen zuurkool onder aan je kin, nou nee.
Ik vond Messi altijd een leuk ventje, nu hij ook al voor die rare baard-trend is gevallen niet meer.

EefjeWentelteefje | 22-06-18 | 15:18

Sinds hij die baard draagt is hij minder gaan voetballen. Vind het er altijd zo onverzorgd/ongezond uitzien. Alsof ze iets onder de leden hebben. Kijk ook Onno Hoes, Hammerstein - die is ziek -, Hans Kesting - die's ook ziek, Graham Norton etc. etc....

Graaisnaaiert | 22-06-18 | 16:16

@roodborstje1 Sorry als ik je/u beledigd heb, oprecht. Ik doelde vooral op inhoudsloze dozen die maximaal voor penis gaan tegen elk aannemelijk bod.

Makro777 | 22-06-18 | 20:38
▼ 4 antwoorden verborgen

"In de Naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle" En gestopt met lezen, onzin.

HanMar2 | 22-06-18 | 14:17 | 1

Ik heb erg mijn best gedaan maar kwam tot 'Islamitische jurisprudentie'.

hinkelepink | 22-06-18 | 14:31

“Dit wetsvoorstel dwingt deze groep vrouwen in isolement te leven, ver buiten de samenleving”. HAHAHAHA

JackStick | 22-06-18 | 14:17

Wat dacht je van vitamine D gebrek, getinte huid, hoofdbedekking en lange gewaden.

sastro | 22-06-18 | 14:15

Tsja, remigreren is natuurlijk ook altijd nog een keuze.

Binnenbaan | 22-06-18 | 14:14 | 1

Frontex vaart altijd weer leeg terug naar Afrika. Ik zie mogelijkheden.
Na treinen naar het Oosten, volgt de boot naar het Zuiden.
#Godwinwin

Rest In Privacy | 22-06-18 | 14:17

Een lijst vol dubbelpaspoorters...
Zie de relevantie niet helemaal.

Parel van het Zuiden | 22-06-18 | 14:14

Het Westen moet geïslamiseerd worden, en hier is via animatie te zien waar de stromen migranten vandaan komen om het hier net zo te maken als het daar is, en naar welke landen ze gaan in Europa. Je kunt door je pijltje op een land te zetten de naam van dat land zien, en aan het eind tonen verticale witte balkjes de hoeveel migranten die al binnen zijn gekomen in elk Europees land:

"The Flow of Immigration Towards Europe"
thesoundingline.com/flow-asylum-seeker...

Langeweg | 22-06-18 | 14:12 | 2

PS:
Als het je te langzaam mocht gaan, je kan de snelheid waarmee de migranten zinds 2012 hierheen komen versneld weer laten geven.
Elk witte pijltje stelt 25 migranten voor.

Langeweg | 22-06-18 | 14:19

Dat doet me ergens aan denken. Ik heb dat al eerder gezien. In een natuurprogramma. Iets over sprinkhanen.

Nivelleermarionet | 22-06-18 | 14:22

Handig zo een lijst met onaangepaste Nep Nederlanders.
Weet u nog de laatste keer dat zo een lijst handig was?
:)

Rest In Privacy | 22-06-18 | 14:12

Neemt niet weg dat ik wel eens vrouwen gezien heb waarvan ik wilde dat ze een burka hadden gedragen...

what has been seen can never be unseen

Flatulent | 22-06-18 | 14:11

Typerend dat de lijst vol staat met mannelijke namen, en de enige vrouwelijke naam Anna is.

Peter1985 | 22-06-18 | 14:10 | 1

Klik even op die pagina. "Bekeerling" staat er met hoofdletters. Het nieuwe "zwakbegaafd" dus.

Graaisnaaiert | 22-06-18 | 14:50

@redactie. Na dit topic hebben we wel een jetsertopic verdient...

Zatkniss | 22-06-18 | 14:08 | 2

Die zitten vandaag onder een burka.

Lt-Kol Kilgore | 22-06-18 | 14:14

Nog even wachten tot half vijf.

normanius | 22-06-18 | 14:27

Gematigde moslims bestaan niet, er bestaan slechts moslims. Eenmaal moslim voor altijd moslim.
Dan kun je als moslim wat de westerse kant op gaan, je aanpassen en je zelf dan gematigd noemen/vinden; als het minaretje bij het paaltje komt zul je islam gehoorzamen anders is het net als bij alle niet islamieten: je kiest voor allah, anders de dood.
Boerka verbod prima, absoluut doorvoeren, en sancties handhaven.
Alles wat islam de pas afsnijdt is een goede zaak.

Memek | 22-06-18 | 14:07

"De weg die de overheid wil bewandelen om dit verbod in te stellen is juist de weg die zij claimt te bestrijden, namelijk de weg van onderdrukking, discriminatie en intolerantie."

En dat uit de mond van islamisten over een verbod op een kledingstuk dat is voortbestaan uit hun onderdrukking, discriminatie en intolerantie tegenover vrouwen...

Grappig.

a4p | 22-06-18 | 14:06

Bij het klikken op dit topic, begon mijn virusscanner spontaan over de rooie te flippen.

3 virusses found. (HIGH RISK).
pig_allah_1000ad.exe.
vommit_muslim.exe
destroy_islam.ini

Click "here" to destroy these files 'for good'.

Paaldanseres | 22-06-18 | 14:06 | 1

Ik had zelfs 72_virgins_free.exe. Dat woordje "free" vond ik maar verdacht. Niks is gratis. Ook de boel maar opgeschoond.

Standvastig | 22-06-18 | 14:20

Wedden dat de Eerste Kamer buigt? Er hoeft namelijk maar één moslim te klagen en dit zijn er veel..

lulleficatie | 22-06-18 | 14:05 | 1

Ze denken zelf op 1 mln te zitten, dus de helft

Rest In Privacy | 22-06-18 | 14:10

Toch handig, zo’n overzicht van Stichtingen ter Bevordering van de Integratie in de Cultuur van het Gewaardeerde Gastland. In keurig Nederlands, ongetwijfeld geschreven door een Nederlandse NSB-er van Hollandse komaf. Ik hoop dat GeenStijl als wraak een extreem onthullende VrijMiBo verzorgt. Ter compensatie van mijn verpeste dag doordat jullie de drogbeelden van de Tenten van de Haat weer bij me hebben opgeroepen.
Donder toch op, achterlijke kutlims.

Nivelleermarionet | 22-06-18 | 14:05 | 1

En ze hangen allemaal aan de soepsidiekraan. Anders komen ze niet van hun reet hoor
...

Rest In Privacy | 22-06-18 | 14:08

Stichting "Geef de Islam door" als in: "Joh geef jij de islam effe door, ik ben mijn godje kwijt".

ChatBot | 22-06-18 | 14:05 | 1

Allah staat naast de mosterd, in de koelkast deur naast de groene olijven.

Mark_D_NL | 22-06-18 | 14:08

Als je ergens in gelooft is dat al genoeg, als je je kleedt naar je geloof, wil je laten zien dat je ergens bij wilt horen. Dat is de weg van uitsluiten van andere gelovigen. Waarna de Joodse ruiten er weer eens uitliggen of onze homo's laf aangevallen worden. Heel chique allemaal met je tafelkeedje.

Rest In Privacy | 22-06-18 | 14:05 | 4

@Binnenbaan | 22-06-18 | 14:17
Hebben we spuit 11 weer! Welkom.

Het punt ontgaat u. Gewoon paal en perk stellen. Dus we maken een uitzondering voor deze toverfiguur stalkers? Niet slim. Het enige waar deze figuren op uit zijn is alles islam maken. Die vrouwen zijn sowieso al uitgesloten. Hebben wij niet gedaan, hebben hun voor gekozen. Je kan toch ook een theedoek op je harses dragen? Prima. Alleen deze stakkers zitten salifisme op te dringen. Ze vinden zich speciaal, dus moet voor hun allemaal uitzonderingen gemaakt worden? Nee, dus.

Standvastig | 22-06-18 | 14:35

@Binnenbaan | 22-06-18 | 14:17 |
Whataboutisms much? U heeft werkelijk geen benul hóe hard u de plank mis slaat....

Sjefke7807 | 22-06-18 | 14:59

@Binnenbaan.... Joden horen qua traditie wel bij Nederland. Al eeuwenlang!!!! Ze hebben grote invloed gehad op NL op allerlei gebied. Als die booslims de kans krijgen maken ze het karwei af waar de Duitsers destijds noodgedwongen mee moesten stoppen.

Nelis SplitBloes | 22-06-18 | 15:06
▼ 1 antwoord verborgen

• Dit wetsvoorstel dwingt deze groep vrouwen in isolement te leven, ver buiten de samenleving.... Hahaha hahaha hahaha hahaha,, das echt een hele goeie, bedankt voor het lachen

Oetiohnegentechnik | 22-06-18 | 14:03 | 1

Niemand dwingt ze. Ze mogen ook (ver) buiten Nederland gaan wonen.

Flatulent | 22-06-18 | 14:05

#TegenNiqabverbod zal ook nooit eens voor een niqabverbod zijn potverdorie.

WodieBlumensind | 22-06-18 | 14:03

Nou, gelukkig is het vrijdag dus tieten en bier dag.. Burp! Trek uit die burka, en laat je tieten zien! PLOP!

Mark_D_NL | 22-06-18 | 14:03

Opvallend is dat deze verklaring wordt ondertekend door voornamelijk mannen.
Althans zo lijkt t

bartjeau | 22-06-18 | 14:02 | 2

Hahaha, ja de man vertelt wel even wat de vrouw wilt. Dat is nou vrijheid, snap je dat niet..!

Mark_D_NL | 22-06-18 | 14:04

Krijg je als bepaalde secteleden meisjes verbieden onderwijs te volgen.

Graaisnaaiert | 22-06-18 | 14:51

"Dit wetsvoorstel dwingt deze groep vrouwen in isolement te leven, ver buiten de samenleving."

Mwoehahaha, uche uche kuchkuch...

Sans Comique | 22-06-18 | 13:59 | 2

Exact. Wat een baarlijke nonsens. Nee, als ze als gemaskerde struikrover over straat kunnen en in de bus kunnen zitten, dan halen ze zichzelf echt uit het isolement, hoor, dan bevinden ze zich met heel hun wezen "binnen de samenlevig"; inclusiviteit enzo.

Dr_Johnson | 22-06-18 | 14:11

Kan mij niet ver genoeg zijn om eerlijk te zijn. Moet en we alleen niet de reutjes vergeten, die mogen ook ophoepelen.

Graaisnaaiert | 22-06-18 | 14:52

Maar je mag wel je gezicht bedekken ivm een culturele aktiviteit. Dus ik denk zo dat er straks dametjes zijn die een niquaab dragen in het kader van ' de dag van de sluier' , in het kader van 'de dag dat alles in zijde is verpakt', in het kader van de ' dag van de onzichtbare puistjes' enz.

Koos Knak | 22-06-18 | 13:59 | 2

Mag ik dan ook de hele dag meteen bivak muts op lopen? Lekker bij de slijter een biertje halen enzo en bij de bank mn geld opnemen?

boerk | 22-06-18 | 14:07

Ja, je mag een festival houden waarbij iedereen een niquaab draagt. Op de openbare weg is het een ander verhaal.

Sans Comique | 22-06-18 | 14:21

Maar ja, hoe onzinnig deze brief ook is, is deze brief nou net opgesteld nav het Eerste Kamer besluit? Want de zinsnede:

" (waarvan het proces op 17 januari 2017 in gang zal worden gezet)."

lijkt er toch echt op te wijzen dat deze brief dateert van ca anderhalf jaar geleden. Indien dat zo is, waarom was het destijds dan geen nieuws? Althans, ik kan me echt niet herinneren toen iets over een dergelijke brief in het nieuws of op internet te zijn tegengekomen.

Anyway, zelf vind ik het meest verontrustende uit deze brief het volgende:

"Hoewel het verbod op directe wijze enkel van toepassing is op een kleine groep vrouwen, raakt dit de gehele Islamitische gemeenschap, omdat het een aanval is op de Islamitische identiteit waar ongeveer een miljoen mensen in Nederland zich aan vasthouden."

Kennelijk geen één moslim te vinden die vindt dat Nederland als modern, westers, democratisch, seculier land het recht heeft om mensen te verbieden in overheidsgebouwen, de zorg, het onderwijs, en het OV, met functionarissen aldaar te communiceren als gemaskerde struikrover. Nee, het gaat volgens hen weliswaar om een "kleine groep vrouwen", maar "like magic" sluiten de islamitische rijen zich tot één onbeweeglijk, zwart blok, want ze voelen zich alle 1 miljoen aangevallen. Het is de reden dat ik "at the end of the day" die hele islam diep wantrouw, want telkens blijkt het vermaledijde "wij-zij denken", waarvoor wij autochtone Nederlanders voortdurend de les gelezen worden, niet zozeer van "ons" uit te gaan, maar overduidelijk van hen.

Dr_Johnson | 22-06-18 | 13:58 | 1

Top! Exact zo is t.

Bill Cosby | 22-06-18 | 14:02

Ik krijg de indruk dat alleen islamitische mánnen deze brief hebben ondertekend. Wanneer islamitische vrouwen zo graag ronddartelen in een tent, waarom horen we juist hén niet?
Of is het dan toch: wij mannen vinden dat vrouwen niet aan westerse ogen kunnen worden blootgesteld. Dan maar in huis opsluiten. Feminisme & Islam is een niet bestaande combi.

Winter_is_coming | 22-06-18 | 13:57 | 3

Die vrouwen kunnen niet bij hun pen.

piloot47 | 22-06-18 | 13:59

Vrouwen mogen niet naar buiten, men gooit telkens post door de kijkgleuf.

boerk | 22-06-18 | 14:09

Om een pen te kunnen hanteren moet je naar school zijn gegaan. En we weten allemaal hoe turboISlamisten als de Taliban daarover denken...

Graaisnaaiert | 22-06-18 | 14:53

Islam is een virus, overal waar het komt wordt de omgeving ermee besmet en linkse mensen zijn er extreem vatbaar voor. Sterph islam, sterph!

eerstneukendanpraten | 22-06-18 | 13:56

Is het niet een unicum dat een advocatenkantoor zo openlijk lobby'd bij de overheid om een wet aan te passen. Iets met trias politica.

Verder gelukkig maar dat al deze lui wel blijken te kunnen lezen en schrijven. Omdat het altijd zo stil blijft na terroristische aanslagen. Ik verwacht veel steunbetuigingen van ondergetekenden bij de volgende niets-met-ons-te-maken-ontploffing.

Foolonthehill | 22-06-18 | 13:55 | 1

Foolonthehill | 22-06-18 | 13:55 | reageer Slechts 1 naam Ferdinand Grapperhaus. Overigens kwam ik net in het trappenhuis 1 van mijn Turkse buurvrouwen tegen. Op mijn vraag "En Buuf, hoe kijk jij tegen dat Niqaabverbod aan?"kreeg ik precies dezelfde blik zoals ik die ook van Westerse vrouwen gewend ben.

Rest In Privacy | 22-06-18 | 14:05

Uit de naam van mijn middelvinger (moge de vinkentering met je zijn)

Nee, ga weg. Met je taqiyya.

Standvastig | 22-06-18 | 13:55

Islam, naar een goed NL-gezegde: Geef ze één vinger en ze pakken je hele land.
(beetje satire mag toch wel haha? Of is het waar?)

1.000.000 aanhangers in NL lees ik.
En nu al zoveel problemen met islam-aanhangers.
- Is 2/3 van de Marokkaanse jongens niet in aanraking geweest met politie/justitie?
- Verhoogd % schoolverlaters?
- Overmatig gebruik van sociale stelsel/uitkeringen (dan gemiddeld)?
- Overmatig gebruik gezondheidszorg (dan gemiddeld)?
- Minder tot geen respect voor westerse democratische wetgeving, voorkeur voor sharia?
- Minder tot geen respect voor andersdenkende/-andersgelovigen: Christenen, Joden en homo's?

Stel het worden 2.000.000 en daarna 3.000.000 aanhangers.
Misschien en wie weet zullen de sociaal/cultureel/juridische problemen wel exponentieel toenemen? We zullen zien.

Kijk maar naar landen waar 90%-100% islam is. Het zijn bijna allemaal (semi)dictaturen. Gelukkig maar, want hoe houd je anders aanhangers van zo'n fascistische agressieve (Jihad richting andersdenkenden/-gelovigen) ideologie rustig en vredig. Dat kan bijna niet anders dan door een (semi)dictatuur.

In 100% islamlanden waar ze teugels richting vrijheid iets hebben laten vieren (ietsjes meer vrijheden), is het dood en verderf:
- Afghanistan, Irak, Lybië.
- In Egypte vrijheid geprobeerd: Puinhoop. Snel weer van teruggekomen, gelukkig.

Hoe dat komt? Omdat de islam een agressieve ideologie is die bijna dezelfde bouwstenen heeft als het fascisme en nazisme: kijk maar naar 100% islamlanden.
1. Gelijkschakeling: De hele samenleving moet gelijkgeschakeld worden onder één ideologie: fascisme en islam zijn hier gelijk in. Alle organisaties, instituties (onderwijs, rechtspraak-sharia), alle groeperingen moeten gelijkgeschakeld worden, die de islam als uitgangspunt moeten nemen/hebben.
2. Geen democratisch vrijheden meer, zoals VvMU.
3. Andersdenkenden/-andersgelovigen moeten net als bij fascisme/nazisme uit de samenleving verwijderd worden, vaak met de dood tot gevolg. Bij Nazi's waren het de Joden, Roma en homo's. Bij de islam: Christenen, Joden en homo's.

Zoals vroeger het fascisme/nazisme is de islam HET kankergezwel van deze tijd. Dat de wereld, indien niet gestopt, doet ondergaan.

Jan3863 | 22-06-18 | 13:54 | 4

Hij is er niet?

Eierbal-is-fijn | 22-06-18 | 14:06

Friedrich von Hayek schreef in zijn boek "Road to serfdom" (1944) dat een steds verdergaande "verlinksing van de maatschappij", fascisme het natuurlijke gevolg van. Nee, niet logische gevolg, natuurlijke gevolg.

Tel hierbij de toename van de islam, bij, een idelogie die door linkse PvdA/Groenlinks politici/stemmers/media/OM/rechters verheerlijk worden.
(islam en links zijn 2-handen-op-1-buik)

En misschien, als Hayek gelijk krijgt, krijgen we versneld een linkse en islam chaos, waardoor versneld vernieuwd fascisme het natuurlijke gevolg kan zijn. Het volk kan het een keer zat worden. Wie weet, we zullen zien.

Indien zo, bedankt PvdA/Groenlinks politici/stemmers/media (van NPO, VK, NRC etc), linkse stadsbestuurders, linkse onderwijzers, OM en linkse rechters voor de versnelde, indien Hayek gelijk krijgt, richting vernieuwd fascisme. Bedankt, het is jullie linkse schuld!! Omdat jullie jullie kop-in-het-zand-steken inzake de gevaren die islam met zich meebrengt. Bedankt links...

Jan3863 | 22-06-18 | 14:13

@ Jan3863 | 22-06-18 | 14:13
Laat het dan dus racisme zijn tegen een Fascistische ideologie i.p.v. een huidskleur.En dan word het weer gezellig.

Rest In Privacy | 23-06-18 | 01:59
▼ 1 antwoord verborgen

Ik vind overigens dat die Asha ten Broeke best verplicht mag worden om in een boerka over straat te gaan, maar er valt geen katoen tegen te produceren om die helemaal in te pakken.

Rest In Privacy | 22-06-18 | 13:53

“De claim dat het dragen van een boerka of niqab onderdrukking van de vrouw is, is niet feitelijk onderbouwd. Ten eerste omdat de vrouwen ondanks de uiterst negatieve beeldvorming er toch bewust voor kiezen om gezichtsbedekkende kleding te dragen”
.
Dit is wel degelijk feitelijk onderbouwd, aangezien slechts Islamitische vrouwen “bewust” hiervoor kiezen. Niet-moslims kiezen nooit bewust voor gezichtsbedekkende kleding, waaruit dus valt af te leiden dat dit geen bewuste, maar een onbewuste keuze is, opgelegd door het geloof.

De Islamitische gemeenschap kan helemaal niet naar zichzelf kijken vanuit de bril van westerse normen en waarden. Dat blijkt wel uit het feit dat ze werkelijk denken bewust te kiezen voor gezichtsbedekkende kleding, zo gebrainwasht zijn ze dus. Moslims zijn om die reden dus niet degenen die een geloofwaardige interpretatie van onze Nederlandse wetgeving kunnen geven (maar niet geschoten is altijd mis).

JackStick | 22-06-18 | 13:52

Wel interessant ook dat ze claimen deze oproep vanuit de gehele islamitische samenleving te doen. Dat ze tegelijkertijd zeggen dat het maar een kleine groep vrouwen betreft. Maar dat deze groep vrouwen door de negatieve publiciteit rondom de boerka juist moedig zijn dat ze hem durven te dragen. M.a.w. de andere moslims zijn nog niet moedig genoeg.. en dus komt hier de inktzwarte kant van de conservatieve islam in Nederland naar boven. De bedoeling is kennelijk dat steeds meer vrouwen het gaan durven de bedekking te gaan dragen. Dus als de sodemieter verbieden die hap!

Europees_Aanbesteed | 22-06-18 | 13:52

“Dit is omdat het dragen van een niqab een Islamitische uiting is, gebaseerd op een mening in de Islamitische jurisprudentie welke wordt bewezen door de Islamitische teksten. “

Islamitische jurisprudentie wordt dus BEWEZEN door islamitische teksten; een wc-eend in een burka, zeg maar. Holy Habbakuk, wat hebben die mohammedaans gehandicapten toch een garnalenbreintjes.

Hetze Haatstra | 22-06-18 | 13:52

Ik had mijn leesbril net even niet op en las per ongeluk Mohammed Akkouh (Porno slim) in plaats van Mohammed Akkouh (Promoslim) …………….. sorry!

GeneralDirector | 22-06-18 | 13:51 | 1

Maar is het dan promo-slim of pro-moslim.. vragen vragen.

Europees_Aanbesteed | 22-06-18 | 13:54

Als mijn kinderen (12 en 15) met dit soort leugens zouden aankomen, kunnen ze een uur naar boven zonder internet om er even over na te denken.
*Dit wetsvoorstel dwingt deze groep vrouwen in isolement te leven, ver buiten de samenleving.*
Hoe bedoel je, ervoor kiezen in je eigen achterlijke bubbel te blijven?
Pim (maar ook Hirsi Ali) zei het al! www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...

benjeallanggek | 22-06-18 | 13:50

Onjuist (en dan dus fakenews of zo?): "Het enige wat nog overblijft is dus het dragen van gezichtsbedekkende kleding vanuit Islamitische overtuiging."
Ofwel alle antifa mafkezen zijn islamitisch ofwel het verbod raakt meer groepen dan fanaten van imaginaire vriendjes. Blijkbaar kijken deze knakkers geen journaal tijdens linkse 'demonstraties'.

Winter_is_coming | 22-06-18 | 13:49

Vertaling: jullie hinderen ons in onze islamitische eisen.
Want wij zijn islamitisch en islamitisch is belangrijk en iedereen moet islamitisch even belangrijk vinden en als jullie dat niet vinden dan zijn wij gekwetst in onze islamitische gevoelens en de wet houdt in zijn algemeenheid te weinig rekening met onze islamitische wensen en de islamitische vrouwen die dit treft zijn dus heel zielig want zonder zo'n burka/niqab kunnen zijn hun islamitische overtuigingen niet genoeg laten zien.

Beste ondertekenaars van die brief, als jullie echt zo begaan zijn met de rechten en vrijheden van islamitische vrouwen, erken dan eens dat er druk wordt uitgeoefend op vrouwen om een vorm van hoofd- of gezichtsbedekking te dragen. Jullie gaan alleen uit van degenen die het ding uit vrije wil dragen, maar komen niet op voor degenen die onder zware druk verplicht worden het te dragen. Niet iedereen vindt islam even geweldig als jullie, ook niet binnen de islamitische gemeenschap.

Braboblanke | 22-06-18 | 13:49

Wow, Moslim Kids entertainment met leuke islamitische opvoedkundige kinderseries zoals Wollah & Psssst

Tsjernodebiel | 22-06-18 | 13:48

Als ik de brief zo lees vermoed ik dat de term drogreden volkomen onbekend is in de Islamitische wereld

Kristal Suiker | 22-06-18 | 13:48 | 1

Wat wel groot is in die wereld: altijd, maar dan ook werkelijk altijd, de schuld van ellende aan anderen toewijzen. Zelfs hun eigen 'god' als dat zo uitkomt. Zelfreflectie is geen woord in het arabische vocabulaire.

Winter_is_coming | 22-06-18 | 13:51

"Dit is omdat het dragen van een niqab een Islamitische uiting is, gebaseerd op een mening in de Islamitische jurisprudentie welke wordt bewezen door de Islamitische teksten. "

Gelukkig, ik haalde nog net op tijd de wc.
Wie-oh-wie krijgt dit soort gezemel uit zijn of haar pen, en erger nog, wie of wat neemt dit serieus?

Opzouten met die lappen. Ga maar terug naar je zandbak. En wel direct.

EefjeWentelteefje | 22-06-18 | 13:47 | 1

"wordt bewezen door de Islamitische teksten. " - Ik heb een Sesamstraat boek en.. ach laat maar.

Mark_D_NL | 22-06-18 | 13:52

In het oosten zegen ze dan: "De goed wies kapot."

WaltKowalski | 22-06-18 | 13:47

Ik haak al af bij "In de naam van allah...".

053 | 22-06-18 | 13:46 | 3

Hebben jullie aan hem gevraagd of hij het ook met jullie brief eens is?

Winter_is_coming | 22-06-18 | 13:52

Nou, inderdaad. Het is wel zo netjes (en een kleine moeite) om er even kopie: allah in te vermelden.

053 | 22-06-18 | 14:09

Gewoon aanklagen voor valsheid in geschiften.
Allah kan deze brief niet geschreven hebben.
Trouwens bij het moslim geloof schijnen veel mensen Allah te verwarren met hun man of zo.
Voor de vrouw is de hoofddoek een belangrijk middel om blijk te geven van haar gehoorzaamheid en loyaliteit aan Allah.
.
Een goede leider verwacht geen blinde loyaliteit maar nodigt ondergeschikten uit om twijfels uit te spreken en vragen te stellen.

Rene046 | 22-06-18 | 20:09

Mooi man, je drukt op een knopj en daar komt het slachtoffer gedoe weer. Ooohhh, wij zijn zielig en jullie zijn stout.

EmilioEsteves | 22-06-18 | 13:46

Toch leuk dat je in Nederland openlijk kan vragen aan den Poletiek of ze mee willen helpen aan het onderdrukken van vrouwen, het mishandelen en vergiftigen van kinderen en het ondermijnen van gelijkwaardigheid. En niemand die je dan iets doet.. snappen deze mensen dat ze hun eigen vrijheden de nek om willen draaien.

Mark_D_NL | 22-06-18 | 13:45 | 1

Maar oh-wee als je hetzelfde probeert maar in plaats van een zwarte vuilniszak, een witte puntmuts draagt...

EefjeWentelteefje | 22-06-18 | 13:48

Aan alle moslimgekkies:

Wij hebben uw brief inzake het burkaverbod gelezen.

Allah bestaat niet. Het komt misschien als een schok voor u maar u gelooft in een stelletje sprookjes. Dat betekent ook dat al die voorschriften over burka's dragen, maar ook homo's van hoge gebouwen gooien, ramadan, naar Mekka reizen en andere onzinnigheden allemaal flauwekul zijn.

Dit was een mededeling van de overheid. Wij hopen u hiermee van dienst geweest te zijn.

Knufter | 22-06-18 | 13:45 | 1

Nog wel even in het Arabisch vertalen, aub.

Bijtendehond | 22-06-18 | 13:51

Word doodziek van alle gedoe. Als die kleine van mij reeds in de supermarkt zijn zak chips wil leegvreten, dan zeg ik Nee. Zonder uitleg. Waarom moet alles worden uitgelegd, ik ben 30 jaar ouder als dat joch, klaar ermee.
Verder wil ik iemand die in mijn huis een gesprek wil voeren met een gezichtsbedekking nog om lichaam heen erop wijzen dat ik daar geen zin in heb, van mij mag die persoon doen wat ie wil, maar niet in mijn huis, en het is mijn recht om Geen Uitleg te geven. #Doodziek

zwemverbrander | 22-06-18 | 13:45

Mooie lijst van inrichtingen voor geestelijk gestoorden

Oromis | 22-06-18 | 13:44 | 1

lijst van verwarde mensen

Ofzo2 | 22-06-18 | 13:51

Even los van dit citaat (waarvan het proces op 17 januari 2017 in gang zal worden gezet). mijn complimenten voor het onderschrift. #whodunnit

Rest In Privacy | 22-06-18 | 13:44

Bij de pica: Wat een grote neus heeft die linkse, zeg.

bergsbeklimmer | 22-06-18 | 13:44 | 1

voor mediterrane dames die de menopauze gepasseerd zijn wil ik dan ook een uitzondering maken.

zeiksmurf | 22-06-18 | 13:49

Da's een fikse lijst, reuze handig voor bijltjesdag.
Hoeveel miljoenen aan soepsidie gaat daar heen per jaar?

Abject | 22-06-18 | 13:43

Ik ken lang niet al deze clubjes (gelukkig). Maar het feit dat samen met een aantal bekende haatclubs/haatjurken danwel totaal geflipte haatwappies op een lijst staan, is meer dan voldoende bewijs dat ze geen van allen deugen! Met Salafisten hoef je niet te praten (is totaal zinloos), je moet hen slechts bespotten en belachelijk maken. En dat is eigenlijk een fluitje van een cent, het meeste voorwerk doen ze zelf al.

kunstliefhebber | 22-06-18 | 13:43

Antwoord Eerste Kamer: bedankt voor de brief. Gaan we niet doen ! Volgende onderwerp.

aamert | 22-06-18 | 13:42

Het ware beter geweest een verbod op het houden van humanoïde pinguins in te stellen.

pennestront | 22-06-18 | 13:41

niet 1 stichting op minder dan 100km van hier. Houden zo.

zeiksmurfin heeft overigens gewoon een spijkerbroek aan. zoals t heurt op casual friday.

zeiksmurf | 22-06-18 | 13:41

De scheiding van kerk en staat, maar dat geld dus niet in Europa, daar staat geloof op een hoger niveau dan de politiek.

FreeVogelaar | 22-06-18 | 13:40 | 1

En het trieste is dat dat dus niet altijd zo geweest is. Europa werd juist gekenmerkt door een constante strijd tussen 'geestelijke' en 'wereldlijke' macht. Dat heet koningen en keizers die steeds met de kerk in de klinsch lagen. Die strijd en die constante betwisting van de macht heeft ons uniek gemaakt daaruit zijn een sterkere middenklasse en democratie geboren. In de islamitische wereld bijvoorbeeld was die macht altijd samen en dus veel sterker en moeilijker te betwisten. Daarom dus meer trots op onze Europese roots en verdedig ze ook eens verdomme!

Europees_Aanbesteed | 22-06-18 | 14:04

Jezus, allah, godverdomme en zegen de kinderneuker mohammed.... die islam gekkies hebben veel clubjes. Eng.

Mark_D_NL | 22-06-18 | 13:39 | 2

In Engeland hebben ze dat groots in praktijk gebracht.

FreeVogelaar | 22-06-18 | 13:43

@FreeVogelaar
Kleuterneuken is ook volkssport nummer 1 daar.

Roger-Rabbit | 22-06-18 | 13:46

Ja, joh, ik loop ook altijd met een volgelaats-gasmasker of bivakmuts over straat.

#Moetkunnen

Bijtendehond | 22-06-18 | 13:39

Mwoehahahaha: "gebaseerd op een mening in de Islamitische jurisprudentie welke wordt bewezen door de Islamitische teksten".
Gebaseerd op gelul in onzinnige flauwekul die wordt bewezen door dezelfde onzinigge flauewekul.

Punksmurf | 22-06-18 | 13:38 | 1

Je slaat volledig de plank mis met die quote. Ik vind toevallig die zin ook interessant bij het lezen van de brief maar om een hele andere reden: het suggereert dat er sprake is van een andere (geldende) wet & regelgeving die de Nederlandse overstijgt.

Was dat niet precies de zorg in diverse Europese landen (o.a. Groot Brittannië)? Wat geeft dit aan in de Nederlandse context? Zorgelijk?

Albasalix | 22-06-18 | 13:59

Och, volgens diezelfde 'Islamitische jurisprudentie' is het totaal cool om afvallige het hoekje om te helpen, dus hoe serieus moeten we dat eenmaal nemen?

Rest In Privacy | 22-06-18 | 13:38

Al die gasten, instellingen, stichtingen, geestelijk gestoorden, terroristen of hoe die oproerkraaiers ook maar genoemd worden, hoeveel geld gaat daar per maand aan subsidies naar toe??

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 22-06-18 | 13:38

Ja... mooie brief. Gaan we niet doen.... Verder nog iets?

RenHoek | 22-06-18 | 13:36

We worden bedreigd door...

kibambam | 22-06-18 | 13:36

> Dit wetsvoorstel dwingt deze groep vrouwen in isolement te leven, ver buiten de samenleving.
Dit is nou Godverdomme juist het probleem, stelletje eikels! Ongelofelijk, ze geven gewoon toe dat ze hun vrouwen opsluiten. "Nee hoor, eigen keuze van die vrouwen", hoor ik een blonde bakfietsAmsterdamse zeggen. Ja, ammehoela!

koeberg | 22-06-18 | 13:36
-weggejorist-
piloot47 | 22-06-18 | 13:36 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Salafistische huilstruiken proberen uitgestelde stemming burkaverbod te beïnvloeden met jankspam aan Eerste Kamerleden die ieder weldenkend mens alleen maar meer motiveert om voor een algeheel burkaverbod te zijn. Vooral als je het lijstje mede ondertekenaars bekijkt. Hoe meer ik lees, hoe meer ik voor ben.

Robin Hood | 22-06-18 | 13:35

In naam van de Here Jezus de heiland.
In de naam van de Heilige Boeda
In de naam van Jahew
In de naam van Visnu
In de naam van de natuurgeesten
In de naam van Ahoera Mazda
In de naam van niemand (atheisten)
Stop met het vernederen en vervolgen van mijn gelovigen. Behandel hen, zoals u behandeld wordt in de Kaffur wereld. Om arm de vrede en weest geweldloos
Ondertekenaars:
De rest van de Mensheid

Zatkniss | 22-06-18 | 13:34 | 5

Ahoera Mazda? Is dat die van die auto's? En wie de fuck is Jahew?

Bijtendehond | 22-06-18 | 13:46

Bijtendehond | 22-06-18 | 13:46 | favoriet |
en.wikipedia.org/wiki/Ahura_Mazda
Ahoera (engels Ahura) werd aanbeden bij de Perzen en nog steeds in Iran. Weliswaar erg onderdrukt en zijn gelovigen worden vaak van de ademziekte afgeholpen door de Allahfanclub
Bij Jahweh had ik verkeerd gespeld, dat is de god der joden zoals u weet

Zatkniss | 22-06-18 | 13:52

Vrij zijn van religie zou ook leuk zijn.

Rest In Privacy | 22-06-18 | 14:24
▼ 2 antwoorden verborgen

Foto om misselijk van te worden.

BosrandDirk | 22-06-18 | 13:34

Hee, een brief van Allah de Barmhartige himself. Wat leuk. Maar.

Wat raar dat er altijd tientallen goedbetaalde beroepsmoslims opstaan om namens Allah te spreken wanneer er weer eens wat te eisen of te aanklagen valt.
Die lui zijn uiteraard nooit thuis of bereikbaar wanneer er namens deze zelfde Allah gruweldaden worden verricht. Doe deze brief dus ook maar in de prullenbak van de mensheid. Bij de lege en NIET ondertekende brieven van Allah, zeg maar.

Jan Passant mk2 | 22-06-18 | 13:34

Als je dat allemaal zo rete belangrijk, wtf doé je dan in een christelijk land? Ga dan gvd wonen in een islamitisch land. Donder op hier en ga lekker met zn allen dingen niet eten, beesten doodmartelen en homo's van torenhoge gebouwen gooien, ergens in een zandbak. Beetje onthoofden af en toe als er iets te vieren valt. Vermaak je dan dáár met wat je zo graag doet.

Ik ben zo ontzettend moe van al het geven wat wij alsmaar moeten doen. Het is nooit genoeg voor die zuigende kudtreligie die alleen maar onderdrukking, wraak, bloed, marteling, dood en verderf propageert. De tiefus voor al die islamieten. Ik heb er zo het schijt aan dat ik stront tekort kom.

Dutchbeaurouge | 22-06-18 | 13:34

"Dit wetsvoorstel dwingt deze groep vrouwen in isolement te leven"
Hoe durven ze het op te schrijven... Die ene zin zou voor de leden van de EK genoeg moeten zijn om die brief direct in de prullenbak te gooien en volledig te negeren.

Bytemaster | 22-06-18 | 13:33

Oprotten met volledig bedekte religieuze kleding uit de publieke ruimtes en het liefst zelfs openbare ruimtes! Past niet in Nederland, discussie klaar!

Indoneesje | 22-06-18 | 13:33

Nederlandse waarden/normen/cultuur en wetten accepteren/respecteren en er naar handelen, anders elders je heil zoeken.

Rest In Privacy | 22-06-18 | 13:32

Ik heb de brief nog niet helemaal gelezen, maar als je een brief aan de Kamer opent met 'uit naam van allah' dan ben je echt niet goed bij je harses en moet er sowieso niet naar je geluisterd worden. Als je zegt uit naam van je denkbeeldige god te spreken dan ben je af. Zo open je toch geen brief man.

XaleX_2 | 22-06-18 | 13:32

O, okee. Nou dan mag het wel. Ook omdat het in Marokko nu verboden is en dat is natuurlijk discriminatie.
Maar dit zijn de voorwaarden:
- alleen binnenshuis
- alleen voor mannen én vrouwen
- niet voor kinderen onder de 18
- alleen witte of oranje stof.
Fijn dat we eruit zijn!

Poesmobiel | 22-06-18 | 13:32 | 2

Alleen voor mannen en vrouwen? Huh, en de geit dan?

TheseDays00 | 22-06-18 | 13:33

TheseDays00 | 22-06-18 | 13:33
Je hebt gelijk, maar alleen voor de binnengeit.

Poesmobiel | 22-06-18 | 13:35

Zijn ze vergeten Van Aartsen te vermelden?

lulkoekhapper | 22-06-18 | 13:31

"Dit wetsvoorstel dwingt deze groep vrouwen in isolement te leven, ver buiten de samenleving." Volgens mij doet vooral de islamitische groepsdruk dat.

Na het lezen van de eerste regel kun je al stoppen. De "genadevolle"? Ze g dat eens tegen al diegenen die door islam worden vervolgd, getreiterd, onthoofd, opgeblazen, etc? Zeg dat eens tegen de bevolking van Israël?

Islam is een pest op deze aardkloot. Overal waar islam komt gaat de boel stuk.

BlondHaarBlauweOgen | 22-06-18 | 13:30

Mooi lijstje van foute clubs en personen. AIVD, doe er wat mee!
Enne, als je de ISlamist wilt uithangen, er liggen bezuiden de MZ en ten oosten van de Bosporus 2 continenten waar je elkaar kunt besnijden, elkaar kunt stenigen, elkaar kunt ophangen, handen afhakken, onthoofden, vrouwen meppen, jezelf verstoppen in poetsdoeken en legertenten en ongegeneerd homo's kunt doden en Joden kunt haten.
Waarom, goddomme, zijn jullie dan hier? Ophoepelen, maak de samenleving daar maar stuk. Niet hier.

Graaisnaaiert | 22-06-18 | 13:28 | 2

Wat dacht je alleen al van die stichtingen, ze hangen allemaal aan het gratis geld belastinginfuus!

FreeVogelaar | 22-06-18 | 13:31

Ik wist niet dat we zoveel van die haathutten hadden in Nederland.

flesje | 22-06-18 | 13:31

De domheid die zo n kopvod uitstraalt en dat in 2018.

Feroces | 22-06-18 | 13:27

Vrouwen in burka en nikab komen al amper buiten tenzij om even flink met zo'n mohammedaanse vlag de buurtkinderen de stuipen op het lijf te wapperen.
Overigens een mooie lijst met alle vrienden van Van Aartsen. Oprollen en uitzetten.

Van Zessen Klaar. | 22-06-18 | 13:27 | 2

+1
Als je hoofdletters gebruikt en er dus een naam van maakt zou je 'De Vrienden Van Aartsen Live' zelfs misschien commercieel kunnen uitmelken

Clint_Plint | 22-06-18 | 13:29

En dan nog als ze thuis zijn mogen ze niet tussen de mannen eten...
En moeten ze in de moskee achteraan zitten.
echte discriminatie...

Rene046 | 22-06-18 | 19:51

Spontaan zit dat nummer 'Ich will' van Rammstein in m'n hoofd...

kibambam | 22-06-18 | 13:26

Wat zijn er veel voetbalclubs bijgekomen (in de laagste onderafdeling)

hagelkruis | 22-06-18 | 13:26

Nee, gewoon gestoorde, lelijke, oninteressante moeilijkmevrouw. Kan niet aan de man komen dus keert zich van de samenleving af en laat zich gewillig meevoeren naar het afvoerputje van de beschaving, namelijk ISlam. Heel simpel, je wikkelt je in doeken en gaat heel hard lopen roepen dat iedereen tegen je is, hoef je niets meer zelf te doen, krijg je sloten subsidie, media-aandacht en omdat er toch nieuwe frontsoldaatjes in die broedkazernes moeten worden gekweekt krijg je zo af en toe nog eens een veeg ook. Moet van de profeet.

Graaisnaaiert | 22-06-18 | 16:05

En weer wordt de racismekaart getrokken en weer voelen alleen de muzelmannen zich slachtoffer. Want nee, beste baardmensen, deze wet geldt niet alleen voor jullie. Die geldt voor mij net zo goed. En voor alle andere wel verstandige mensen in dit land ook. Dat ik nou het fatsoen en respect heb om mijn vrouw met geen boerka of een ander kopvod te bedekken betekent niet dat die wet daarmee automatisch niet voor mij geldt. Denk na! Of is dat alweer teveel gevraagd?

Jodelahie | 22-06-18 | 13:26 | 2

islam is zowieso niet eens een ras. Maar de domheid regeert tegenwoordig.

Islam is een zieke haatideologie, of die nu beleden wordt door een pikzwarte Midden-Afrikaan, een beige Marokkaanse Barbaar of een helblonde Fries uit Dikketietenturfstraveen. En heeft dus niets met ras te maken.

Desondanks denk ik dat ze dat in de politiek en MSM dondersgoed weten. Maar racisme klinkt zo lekker ferm, niemand wil racist genoemd worden toch?
En dus wordt de term te pas en te onpas gebruikt voor misselijke propaganda en demagogische doeleinden.

Clint_Plint | 22-06-18 | 13:34

"En weer wordt de racismekaart getrokken "
Tja, ze komen er ook altijd mee weg, dus trekken hem zo vaak ze kunnen.

FreeVogelaar | 22-06-18 | 13:35

Altijd wel mooi hoe moslims argumenteren.

"• Dit wetsvoorstel dwingt deze groep vrouwen in isolement te leven, ver buiten de samenleving. Een dergelijk geforceerde segregatie zal hun bestaansrecht in verschillende domeinen in de samenleving ontnemen. Dit uitsluitingsmechanisme op basis van iemands overtuiging staat lijnrecht tegenover het inclusiviteitsprincipe waar Nederland zegt voor te staan."

Ah, dus omdat wij vrouwen verbieden om als vuilniszak over straat te gaan DWINGEN wij ze om niet meer naar onderwijs, de zorg, het openbaar vervoer en overheidsgebouwen te gaan. Juist. Of wordt dat juist bepaald door jullie moslimgekkies die haar mishandelen en denigreren wanneer ze geen stofdoek of vuilniszak draagt?

"Ten eerste omdat de vrouwen ondanks de uiterst negatieve beeldvorming er toch bewust voor kiezen om gezichtsbedekkende kleding te dragen. Dit getuigt eerder van moed en overtuiging, dan van onderdrukking."

Bewust moed en overtuiging om niet door mannen bespuugd/beledigd te willen worden, of door de vader/man geslagen te willen worden.
Tjah, als het alternatief is om mishandeld en gedenigreerd te worden in alle opzichten van je leven, dan ga je wel "bewust" zo'n vuilniszak aantrekken ja.

" Zij mag namelijk niet de boerka of niqab dragen, ongeacht wat haar mening hierover is, want men gaat ervan uit dat het onderdrukking is. "

Zij mag ook niet NIET de niqab of boerka dragen blijkbaar. Want ze kan niet meer naar de bovengenoemde dingen toe als ze ze niet draagt volgens jullie. Toch? Isolement enzo? Als ze de niqab of boerka gewoon niet hoeft te dragen van jullie, dan kan ze prima alle dingen doen die ze wilt. Maar dat mag dan weer niet van jullie vieze moslimmannen.

Ga toch weg vieze teringlijders.

Dibs | 22-06-18 | 13:25 | 1

Juist! Omdraaien die hap.

letopuwzaak | 22-06-18 | 18:18

Ik mis de ondertekening door Halalsema

Genoegelijk | 22-06-18 | 13:24

"Dit wetsvoorstel dwingt deze groep vrouwen in isolement te leven"
En dat doet zo'n vuilniszak niet?

Serieus, Redactie... deze brief verdient een scherpe close-read

Mastermattie | 22-06-18 | 13:24 | 1

Haha.. dacht ik ook toen ik het las. Wat een ontzettende hypocrisie!

Europees_Aanbesteed | 22-06-18 | 13:41

Takiyya: "Het is toegestaan tot liegen en/of veinzen naar ongelovigen.
I rest my case.

De Evangelist | 22-06-18 | 13:24

anna vogel (Centrum De Middenweg):
@CMiddenweg
Persoonlijke groei van onze bezoekers op de weg van Allah (swA) is ons ultieme doel. Vertrekpunt is het innerlijk
Kots

langzullenweleven | 22-06-18 | 13:23

Nederland kennende zal er niet gehandhaafd worden op het boerkaverbod. Allemaal leuk en aardig die wetten en regels, maar als het niet gehandhaafd wordt heb je er niks aan.

Erno-NL | 22-06-18 | 13:22 | 3

Maar als je straks een keer je integraalhelm ophoudt..

Europees_Aanbesteed | 22-06-18 | 13:42

Republiek Amsterdam heeft al te kennen gegeven dat ze dit niet handhaven.

drs kwenie | 22-06-18 | 14:08

Schiphol krijgt als openbare ruimte sowieso een ontheffing.

hmariavanempel | 22-06-18 | 15:48

Lol, staan onderstaande twee punten niet ontzettend haaks op elkaar? Why the fuck raken ze in een isolement als ze er ZELF voor kiezen gezichtsbedekkende kleding te dragen?

• Dit wetsvoorstel dwingt deze groep vrouwen in isolement te leven, ver buiten de samenleving. Een dergelijk geforceerde segregatie zal hun bestaansrecht in verschillende domeinen in de samenleving ontnemen. Dit uitsluitingsmechanisme op basis van iemands overtuiging staat lijnrecht tegenover het inclusiviteitsprincipe waar Nederland zegt voor te staan.

• De claim dat het dragen van een boerka of niqab onderdrukking van de vrouw is, is niet feitelijk onderbouwd. Ten eerste omdat de vrouwen ondanks de uiterst negatieve beeldvorming er toch bewust voor kiezen om gezichtsbedekkende kleding te dragen.

dk-- | 22-06-18 | 13:22 | 3

Dit is het dus. Je kan die lui voor geen moer vertrouwen.
Moslims liegen, bedriegen, zeiken, zaniken en spelen het slachtoffer net zolang tot het doel (een meerderheid) bereikt is. Dan volgt er tirannie jegens alle anders denkenden. Een korte kijk in de geschiedenis leert ons genoeg over de pislam, alleen in Den Haag zijn ze schijnbaar nog steeds onder de illusie dat we ooit samen allemaal onder de regenboog kunnen dansen.

Steakduboeuff | 22-06-18 | 13:40

Logica is aan de aanhangers van sprookjesgoden doorgaans niet besteed.

EefjeWentelteefje | 22-06-18 | 13:54

Exact bij deze twee alinea's zakte mijn broek ook af. Hoe kun je dit bij volle bewustzijn zo opschrijven en denken dat het steek houdt? Wel mooi dat ze het probleem zelf even duidelijk laten zien. Die vrouwen raken in een isolement want...? Ze mogen van de islam de straat niet op zonder die tenten? Ze mogen van hun besneden inteeltkereltjes de straat niet op zonder die tenten? Maar het is de Nederlandse wet die ze onderdrukt, hoor. Gefeliciteerd, heldere lichten.

Dr. Snoepjes | 22-06-18 | 15:21

"Dit laat zien dat er duidelijk met twee maten gemeten wordt"
Zeggen zij..... mafkezen!

Mastermattie | 22-06-18 | 13:21

Ik was het aan lezen, en ben een eind gekomen. Maar dit is gewoon pure kanker. Niet de discussie voeren, niet naar luisteren. "Wij vertegenwoordigen" - nee. "Ja maar staat geschreven in ónze wetten" - nee. "Ja maar discriminaas.." - nee. "Wij willen vrouwen graag onderdrukken!!!" - nee. Normaal doen, en anders oprotten, gauw.

Een paard | 22-06-18 | 13:21

Tja, die site wil natuurlijk zoveel mogelijk vitamine D pillen verkopen. Als deze wet er doorkomt, dan zijn er minder mensen die die pillen nodig hebben.

boertige_bokkerijder | 22-06-18 | 13:28

Namens de PvdD: ik wil een verbod op onverdoofd slachten. (Behalve voor varkens)

Bauchschmertzen | 22-06-18 | 13:21 | 1

Ook voor varkens. Eén lijn trekken.

koeberg | 22-06-18 | 13:43

Werkgroep Blijf van mijn niqaab af.... Hoe verzin je het roflol

normanius | 22-06-18 | 13:21 | 1

Ze kunnen dus toch wel werken. En nog wel buitenshuis ook. Ik zeg, ball and chain en naar de kassen om te plukken. Hoeft geen kwartje bijstandspoen meer naartoe.

Graaisnaaiert | 22-06-18 | 16:01

Als ik in mijn blote kont en een varkensmasker op, op een vrijdagmiddag bij een moskee ga staan getuigd dat ook van "van moed en overtuiging, dan van onderdrukking". Maar daarmee mag het nog niet.

bozzie46 | 22-06-18 | 13:19 | 2

lol !

aamert | 22-06-18 | 13:38

Wauw, episch comment! +10

Vanilla | 22-06-18 | 14:54

Zal best zijn, maar stichting Steek Islam in je Reet is weer fel tegen en die stichting heeft heel veel leden. Meer leden dan er moslims zijn in Nederland dus deze hele discussie is onnodig.
Boerka is in Nederland verboden en als je zo graag die Boerka aan wil, dan kun je altijd emigreren naar een plek waar het gewoon is vrouwen bij wet en religie te onderdrukken en zo'n boerka juist toejuichen.

Maar niet hier.

Fratello | 22-06-18 | 13:19

Misschien kunnen ze een referendum organiseren?

Is dit nog nieuws? | 22-06-18 | 13:18 | 2

Oprecht een uitstekend idee. Ben wel benieuwd hoe de Nederlander hier over denkt. Ik vermoed dat de uitslag wel wat teweeg zal brengen. Helaas is het referendum (bijna) dood.

Lochos | 22-06-18 | 14:23

Nou... penthouse dan maar ff bellen... oh wacht...

Paaldanseres | 22-06-18 | 15:50

Van Aartsen heeft zijn todo list.

ristretto | 22-06-18 | 13:18

"deze discriminerende wet"
Balk-oog: Wel eens gelezen hoe er in de koran gediscrimineerd wordt tussen mannen en vrouwen? Tussen moslims en niet-moslims? Que?

Mastermattie | 22-06-18 | 13:18

Jammer dan. Onze wet.

Ries13 | 22-06-18 | 13:17 | 2

Nog wel, niet lang meer en er is sharia.

Is dit nog nieuws? | 22-06-18 | 13:18

@Is dit nog nieuws?
Kort zullen we leven,
kort zullen we leven,
kort zullen we leven in de sharia,
in de sharia,
in de sharia

Mastermattie | 22-06-18 | 13:29

Mag ik een teiltje, ff kotsen

WaltherP99 | 22-06-18 | 13:17

"Eenieder moet voor zichzelf beslissen of hij/zij/x zich helemaal laat inpakken of niet."

Rest In Privacy | 22-06-18 | 13:16 | 1

Hehe. De ironie!

Is dit nog nieuws? | 22-06-18 | 13:19

Is het percentage vrouwen vs mannen van de ondertekenaars te bepalen?

TheseDays00 | 22-06-18 | 13:16

Vrouwenhatende onderdrukkers altijd -1

Rest In Privacy | 22-06-18 | 13:14

Mooi overzichtje voor intrekken ANBI en stoppen uitkeringen.
*Groepsticket boeken doet*
PS, Wel goed om te zien dat Allah inmiddels ook kan mailen ("In de Naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle")

Mastermattie | 22-06-18 | 13:14 | 4

Mag niet.

newray | 22-06-18 | 13:34

Het intrekken van financiele overheidssteun, volledig mee eens. We hoeven niet anti-onze-fundamentele-waarden-clubjes te sponsoren.
Alleen het deporteren van mensen en vereniging slechts om andere overtuigingen is het verkwanselen van je eigen waarden.
Tenzij deze de democratie omver willen werpen. En of dat zo is, vind ik zeker een discussie waardig.

Tot die tijd: He who fights with monsters should be careful lest he thereby become a monster. And if thou gaze long into an abyss, the abyss will also gaze into thee." ... Nietzsche

Trans_Fimmermans | 22-06-18 | 15:19

Allah bestaat niet, dus in zijn naam mailen is pure kolder. Je kunt meteen stoppen met lezen.

Koning Willy | 22-06-18 | 16:39
▼ 1 antwoord verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl