achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Hoera! Gouden bergen voor het populisme!

Wierd Duk, WEAPONIZED met de cijfers van Jan van de Beek, in een krant waarvan het sociaal wenselijk is om 'm te wantrouwen, met een verhaal dat je bij de "betrouwbare" NOS nooit hoort.

We hoorden ergens een vaag belletje rinkelen toen we de combi Duk & Demo_Demo lazen, want het duo doemdenkers trad ook al eens samen op bij de vorige werkgever van Wierd. Ditmaal doen ze hun demografische zwanenzang van de samenhang in de Telebelg: "Als de huidige trend zich doorzet hebben we aan het eind van deze eeuw miljoenen inwoners die zich niet met Nederland identificeren. Nederland zal dan een heel ander land worden." (mirror) Het is de open deur die je niet in mág trappen, want dan gaan ikjes ergens weer hele dagen gillen dat je een fascist bent. Maar toch, het #iswelzo en dat is niet alleen de onderbuik van de onderklasse, het zijn demografische trends die - duur woord - geëxtrapoleerd worden richting de toekomst. In termen als "cruciale vraag" en "urgent" vrezen de bezorgdeburgerfluisteraar van de Basisweg en de boze broer van Leo Lucassen voor de teloorgang van de tompouce, het einde van het vrije biertje en de sloop van de sociale cohesie in het straatbeeld. Ja, we doen er een tikje luchtig over want in de meest vertrouwde media van Nederland lees je nooit zulke spookverhalen over de import van armoede, culturele ongelijkheid en religieuze regressie dus het zal allemaal wel ontzettend meevallen. Wel jammer is dat als we zo doorgaan met ons allen, Van de Beek "gouden tijden voor populisten" voorspelt. Zoals Leo Lucassen, die met zijn simpele retoriek over ingewikkelde vraagstukken maar blijft beweren dat alles vanzelf goed komt met immigratie, integratie & islam:

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Europese Patriotten - Jan van de Beek

Dr. Jan van de Beek: *De komst van één asielzoeker of statushouder kost de schatkist netto ongeveer acht ton. Asielmigratie helpt de verzorgingsstaat om zeep. Zo simpel is dat. *

Interview door Arthur van Amerongen

@Redactie | 08-07-23 | 21:30 | 455 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.