achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Door Omtzigtinator geïnitieerd slooprapport sloopt corrupte bende Raad van Europa

Mooi dat sinds CDA'er Pieter Omtzigt door de NRC onder de bus is gemieterd Pieter Omtzigt onverstoorbaar blijft doen waar Pieter Omtzigt zo goed in is: spitten en de vuile grond naar boven halen.

In casu bij zijn eigen old boys network, de Raad van Europa, alwaar hij zelfs het hoofd durft te eisen van zijn eigen fractievoorzitter Preda. De Raad van Europa is een non-EU-clubje dat zich bezighoudt met het bevorderen van mensenrechten alsmede democratie - dat bleek volgens een ESI-rapport te gebeuren door middel van horloges, juwelen, contracten, reisjes, tapijten, hoertjes en enorme hoeveelheden kaviaar. En nu is er het door de Omtzigtman geïnitieerde externe rapport (PDF), een vernietigend carnaval van ongemak van dik tweehonderd pagina's. "Ze namen giften aan, gaven het niet op en zijn dus waarschijnlijk corrupt geweest", aldus Der Omtzigtinator tegen WNL. Hmmmm, even nadenken, hadden we daar maar een Nederlands voorbeeld van...

Enfin, kernwoord is Azerbeidzjan, want Azerbeidzjan is het meest krakkemikkige kneusje uit de klas. Azerbeidzjan is een soort Turkije, maar dan Azerbeidzjan, en als je niet op de vingers getikt wil worden door de Raad van Europa moet je andere dingen bedenken. Nou hoe zou het nou komen dat Azerbeidzjan nog nooit is aangepakt? Wat wil je ook, als je 318 leden uit 47 landen in een zaal flikkert en alle afgevaardigden uit bananenrepublieken kunnen ruiken aan de geur van cash en macht. Nu kunnen er op basis van een rapportje een paar poppetjes (we lezen Eduard Lintner, Stef Goris, Jaakko Laakso, Karin S. Woldseth en Göran Lindblad, alsmede Luca Volontè, Elkhan Suleymanov, Muslum Mammadov, alsmede Pedro Agramunt) sneuvelen, hulde Omtzigt en zijn Duitse collaborateur Frank Schwabe, maar dat maakt voor het verrotte systeem natuurlijk geen zak uit - kijk naar een dooie club als de FIFA, waar de ene chantabele seniele Zwitser wordt vervangen door een andere chantabele Zwitserse idioot en er ondanks een boel zalvende woorden niks is veranderd. Van D66-miepje Marietje Schaake mogen parlementariërs in de toekomst in ieder geval geen Scheveningse appartementjes meer aannemen.  Win-wi.. Verrek! Het Nederlandse voorbeeld!

Dit belangrijke rapport gaat over de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa (niet het Europees parlement). Corruptie van parlementariers veroordeel ik zeer. Fijne dag Patrick

Patrick Savalle
Patrick Savalle
@patricksavalle

Your comment @MarietjeSchaake ? You are wasting our money it seems. Where is your arrogant, morally superior finger pointing now?

4
Reply

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.