Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De 18 van 2018

ik heb al een boek

Het wordt weer een literair jaar, 2018. Het ene boek na het andere komt eraan. Zoveel dode bomen dat u door het bos het boek van de maand bij DWDD niet meer ziet. Daarom selecteerde de GS Boekenbijlage 18 boeken om komend jaar in de gaten te houden.

18. Hij koud, zij koud, maar het warmt op - Janneke Pielsdraaier
De roman waar iedereen op zit te wachten. Eindelijk een genderneutrale afrekening met het klimaatprobleem. Of een klimaatneutrale afrekening met het genderprobleem. Hoe dan ook. Een omgebouwde ijsbeer speelt de hoofdrol in deze gelaagde coming-of-age-roman van Pielsdraaier, die de controverse niet schuwt. Zo komt de vleesetende heteroseksuele cisgender witte man er bekaaid vanaf in Pielsdraaiers universum. Dat zal hem leren!

17. Praat urban met me - Bliksem Kardol
Stadsdichter en spoken word artist Bliksem Kardol beschrijft in rauwe, uitgebeende poëzie het leven op de straat. Waar je skateboard soms kapot is en je ook wel eens niet kan bellen omdat je je telefoontje met je volgepilde harses door de plee hebt gespoeld tijdens een event - geen festival, kom nou, wie gaat er nog naar festivals.

16. Ben ik dan geen mens - Eva Achterlangs
Eva Achterlangs verkent in deze pamflettistische novelle het wezen van het vrouw-zijn. In veertien hoofdstukken die allemaal over haar eigen kut gaan laat ze zien hoe de rol van de vrouw door de eeuwen heen is geëvolueerd. Achterlangs duwt hard op de plekken waar het schuurt.

15. Een boek van Geert Mak
Ja Geert Mak zal vast wel weer een boek uitbrengen en die lijst moet gvd toch vol of niet dan. Dus. Boek. Mak. Kopen. Doet iedereen.

14. Hij was maar een bever - Marie-Louise van Groningen
Kinderboek over een ongelukkig bevertje dat het leven als bever maar saai vindt. Dan ontmoet hij de Mismaakte Merel, de Verongelijkte Varaan en de Boze Bosuil. Met zijn allen klagen ze het Dierenbos aan omdat het ongelijkheid in de hand werkt. Ze bereiken er niets mee maar hebben wel een hoop lol samen.

13. De ware geschiedenis van de islam - Jurre Boomkever
Jurre Boomkever is een keer in de moskee bij hem om de hoek geweest en dat waren hartstikke aardige mensen. Toch hoort Jurre op feestjes vaak onaardige dingen over de islam. Vanuit een frisse en onbevooroordeelde blik is hij zich vervolgens in de islam gaan verdiepen en kwam alleen maar leuke dingen tegen. Wisten jullie bijvoorbeeld dat 'algebra' eigenlijk een Arabisch woord is? Jurre heeft deze en nog veel meer fascinerende feiten over de islamitische wereld op een rij gezet om voor eens en voor altijd een einde te maken aan de negatieve stereotypering van moslims.

12. Ben ik eigenlijk wel zwart genoeg? - Julia de Vries
Het institutioneel racistisch late kapitalisme wordt scherp bevraagd in deze overrompelende stream of consciousness door een vrouw van kleur. Julia de Vries (36, 1/16e Afro-Brabants) gebruikt haar agency voor een kijkje achter het masker van validisme en witte onschuld. Must read.

11. Je mag ook helemaal niks meer zeggen - Uriël Huijbregts
Uriël Huijbregts is geen racist, maar hij heeft wel een pleurishekel aan iedereen die niet uit Nederland komt. Surinamers, Marokkanen, Turken en ander gespuis moet 'optiefen' anders krijgen ze met Uriël te maken. Verschillende uitgevers weigerden Uriëls boek, maar dat zijn allemaal nazi's. Leve het vrije woord en leve Uriël Huijbregts. Wel jammer dat de hoofdstukindeling niet overeenkomt met de inhoudsopgave.

10. Monkelend misprijzen - Pim Wennekens
Pim Wennekens heeft een Xenos-bord met 'Home is where the heart is' in zijn woonkamer want met de ironie van Pim Wennekens kun je tenminste lachen. Bespiegelingen aangaande mode, discriminatie en de selfie-cultuur worden afgewisseld met persoonlijke ontboezemingen over masturbatie en drankzucht. 2018 wordt het jaar van de doorbraak van Pim Wennekens, aldus Pim Wennekens. Maar dan ironisch.

9. Gerda revisited - Frederieke Balsnijder
Frisse roman van Balsnijder, die zich na een carrière als actrice fulltime op het schrijven heeft gestort. Balsnijder verrast met rake typeringen, herkenbare situaties en pikante humor. Hoofdpersoon Gerda Havertong (geen familie) ontpopt zich van verlegen muurbloempje tot niets ontziende vamp die zich onderdompelt in een wereld van seks, macht en verleidingen.

8. Patriarchale pindakaas - Evelien Ruiterslaars
Filosofe Evelien Ruiterslaars laat aan de hand van alledaagse voorbeelden zien hoe ons denken wordt beheerst door oude machtsverhoudingen. Zo blijkt uit sociaal-psychologisch onderzoek dat mannen die van pindakaas houden vaker vrouwen aanranden dan mannen die nog nooit pindakaas hebben gegeten. Ruiterslaars' verrassende inzichten houden je een spiegel voor en zorgen ervoor dat je anders kijkt naar de wereld om je heen.

7. De studentenjaren van Pip 'Boebie' Rongstamper - Aloysius Tuinman
Eerste deel in de succesvolle reeks over Pip Rongstamper, nazaat van de koning van Pommeren en student aan de Universiteit van Lelystad. Pip krijgt het aan de stok met de doerakken van jongensdipsuut 'Ceterum Censeo' en wordt door rector Hazentong belast met een geheime missie.

6. Waarom ik de buschauffeur altijd gedag zeg - Wilbert Thomassen
Wilbert Thomassen schrijft in een bloeddoorlopen Bildungsroman het schuldgevoel over zijn jeugd als witte zoon van een hoogleraar scheikunde en lerares biologie van zich af. Thomassen houdt een dapper pleidooi om de Ander vooraleerst als mens te zien en bewijst dat je ook zonder kwetsend taalgebruik je gedachten aan het papier kunt toevertrouwen.

5. Dialectische verkenning over mijn vaderland - Harry van Hoogmade
Het is eigenlijk heel simpel. Harry van Hoogmade heeft er nog eens goed over nagedacht en legt aan de hand van 143 grafieken en 17 oplossingen uit hoe Nederland van alle problemen omtrent immigratie, integratie en islam af kan komen. Vooral oplossing 13 van Harry, die een treintjesfanaat is, zal u verbazen.

4. Idi Amin, het echte verhaal - Henk Stouwdam
Veel mensen kennen Idi Amin als de gruwelijke dictator die zijn volk onderdrukte en zijn tegenstanders met sardonisch genoegen aan verschrikkelijke martelingen onderwierp. Maar Idi had ook een zachte kant. Vanuit zijn villa in Valkenburg blikt hij samen met kritisch interviewer Henk Stouwdam terug op zijn veelbewogen leven.

3. Een rusteloos verlangen - Snutsko Doldrift
Dichter/troubadour Snutsko weet als geen ander de diepere vragen des levens te vangen in holle metaforen en bij nader inzien contradictoire aforismen. Ook deze bundel staat vol hermetische poëzie zoals zij bedoeld is. Snutsko strikes again.

2. Ik kies voor mezelf - Angela Helmtrokker
Na jaren haar mond te hebben gehouden over de keer dat iemand haar knie aanraakte, spreekt Angela Helmtrokker zich uit. Ze reconstrueert nauwgezet de gebeurtenissen en gaat de confrontatie met de dader aan in een boek dat voor veel vrouwen, maar helaas ook voor veel mannen, maar al te herkenbaar is.

1. Mijn strijd - Appie Hitler
Voormalig aquarellist Appie Hitler stapt over naar de literatuur en komt met een gewaagde schets van de samenleving anno nu. Een boek dat je als lezer niet koud laat, maar aanzet tot concrete actie. Zo zie je maar weer wat woorden wel niet vermogen.

Reaguursels

Inloggen

Complimenten Ronaldo voor deze stichtelijke culturele bijdrage. Mijn moeilijke bril is van genot van mijn neus gegleden, maar is toen gelukkig op het nippertje blijven hangen aan mijn pijp.

Cepalislam500mg | 03-01-18 | 23:42

Geweldig artikel en geweldig commentaar. Dank jullie wel allemaal, hard moeten lachen.

O2Neutraal | 03-01-18 | 19:48

Er is net een nieuwe versie van Mijn Kamp uitgekomen. Anti PVV-boekje over pvv’er met een vakantiekamp voor pvv’ers...

sjeesdus | 03-01-18 | 16:43 | 1

Domweg gelukkig in Duindorp - Baby Rasta

Afrikaanse student antropologie vestigt zich in Scheveningse wijk Duindorp, en verliest zichzelf in een orgie van locale tradities: nachtelijke dranksessies rond rokende vuurtonnen, het stoken van illegale drank, bijstand- en creditcardfraude, bordeelbezoek, klapperaap- en midwinternegerjagen, pallets-en kerstbomen rauzen en inbreken in luxueuze penthousecomplexen. Nadat hij zich op ieder traditioneel onderdeel van de stamtradities heeft bewezen wordt hij uiteindelijk als eerste Afrikaan lid van het Duindorpvolk.

De Briemusketier | 03-01-18 | 16:29

" Geert Mak", bah, schrijft verhaaltjes over uit de geschiedenisboekjes uit de tijd van mijn vader toen die op de HBS zat.
Met daarom heen een "wollig" taalgebruik.
Wat wordt die man overschat.

outdoor | 03-01-18 | 14:56

Telefoongesprek uit "Sylvana in Africa."

Gloria : Are there any ATMs (cash machines) in South Africa? Can you send me a list of them in JHB, Cape Town, Knysna and Jeffrey's Bay?
South Africa tourist information : ... and what did your last slave die of?

Gloria: I was in South Africa in 1969, and I want to contact the man I dated while I was staying in Hillbrow. Can you help?
South Africa tourist information: Yes, and you will still have to pay him by the hour.

Gloria: Can you send me the Vienna Boys' Choir schedule?
South Africa tourist information: Aus-tri-a is that quaint little country bordering Ger-man-y, which is... oh forget it. Sure, the Vienna Boys Choir plays every Tuesday night in Hillbrow, straight after the Koala Bear races. Come naked.

De Briemusketier | 03-01-18 | 14:50

Hoe een rondje te maken van een sterretje. Co-auteurs J. Marijnissen en A. Pechtold, specialisten op naaigebied, geven een heldere instructie die voor iedere leek te volgen is.

MyCatIsDoingThis | 03-01-18 | 10:45

Valt me trouwens op dat Youpie hier wel eens tussen de comments zit te graaien om zijn shows te vullen. Maar dat is een ander boek.

MyCatIsDoingThis | 03-01-18 | 10:42

Leestip van Mycat:
Hoe kan ik mijn herdershond volblaffen in 10 oprekkende oefeningen.

MyCatIsDoingThis | 03-01-18 | 10:41

Hahahahahaha.

swebe | 03-01-18 | 09:42

" Door het Geitenoog "
Een verfrissende kijk op het migratie succes en de zegeningen van de ware islam door Professor Leo Rucassen .

Castor12 | 03-01-18 | 09:20

In bed met Baudet / AF Dekker (Nederlandstalig 264 pagina's )
Als Thierry, een aantrekkelijke promovendus uit Amsterdam, wordt benaderd door extreem linkse Anna en haar vriendin Sunny, blijkt dat dit duo een merkwaardig voorstel voor hem heeft. Ze vragen hem of hij wil bijverdienen als gezelschapsheer. Thierry is intelligent, zelfverzekerd en charmant; precies de eigenschappen waaraan de links denkende vrouw van nu behoefte heeft.
Geld verdienen door met enge en niet te slimme vrouwen te converseren, te flirten en soms meer: Thierry is gevleid en gefascineerd en hij besluit op het aanbod in te gaan…..

Nalek | 03-01-18 | 09:11 | 1

Die Thierry toch. Wat een moeder-Theresaachtige zelfopoffering van de voorganger van de partij van de Liefde.

kaasfondue | 03-01-18 | 09:43

Een vooruitblik op het komende seizoen DWDD op een pagina , da´s verrotte handig !

Castor12 | 03-01-18 | 08:46 | 1

Compleet met gastenlijst, Ozcan en Akyol, o en natuurlijk Peter R. de Vries en Syl Simons.

klaas.heitinga | 03-01-18 | 11:59

Wat een artikel Ronaldo. Opnieuw gelezen bij het koffie gnuiven. Met name boek twee, Ik Kies Voor Mezelf, is erg confronterend.
Ook voor mij. Juist voor mij. Ook ik heb een keer bijna iemands knie aangeraakt.

LibertasSimplex | 03-01-18 | 08:35

2. Ik kies voor mezelf - Angela Helmtrokker
==
Boek nummer 2, geweldig!

meneer Q | 03-01-18 | 08:25

Een reis naar de Filippijnen. Een verslag uit 1879 van een NL expeditie , waarin ook de gedeelten van het land waar de religie van de vrede heerste aan de orde komen. Ook toen al volop aanslagen en kopje klieven.
www.gutenberg.org/ebooks/13236

daytripper | 03-01-18 | 08:23

American gods: neil gaiman, best een leuk boek

Hellsmurfje | 03-01-18 | 08:13

Bol.com levert niet in Spanje en Spaanse boeken hoef ik niet,

gato | 03-01-18 | 07:40

Nadat God verdween uit Jorwerd, is Geert Mak daar alweer teruggekeerd?

Brulboei_61SB | 03-01-18 | 07:20

Moestuin op rolletjes - Jellejetta (Jetta) Klijnsma (Altamira Becht 2018)

Openhartig boek over tuinieren met een beperking, zingeving en culinaire zelfredzaamheid. Met een uitgebreid voorwoord van W. Moorlag

atheïstisch stemvee | 03-01-18 | 07:14 | 1

Geen geld AOW-er???
Begin een moestuintje aldus deze pvda-muts.

meneer Q | 03-01-18 | 08:45

Hmm, jullie hebben helemaal gemist dat Julia de Vries alweer een tijdje Jumia Natazhumia heet?

NV_2017 | 03-01-18 | 07:05

Wat ik mis in dit rijtje is het nieuwe boek van Minister president Kutrutte.
Hoe het is leider van een land worden met liegen en bedriegen ( 1ste druk ).

Gokmaar | 03-01-18 | 06:50 | 1

Dat is een inlegvelletje geworden!

Rest In Privacy | 03-01-18 | 10:44

Achterhoedegececht. Analfabetisme is de trend.

Rest In Privacy | 03-01-18 | 06:42

Mag het licht uit? - Acht. R. Kamer
In deze razendknap geschreven politieke pageturner over een goedlachse premier van een door voortdurende regenval geteisterd land, worden darkrooms dan weer wel dan weer niet metaforisch maar telkens treffend gebruikt. Maar wat blijft er over als voor de laatste keer in een hete en in eerste instantie amoureuze worsteling tussen de hoofdpersoon en de leider van een ongekozen supermacht in wording onbedoeld het licht toch weer aangaat?

VP732 | 03-01-18 | 05:57

@Biff Eagleburger
Ik lig toch al weer een uur na te hikken over "yoki drink met speed" ( welk een prachtige reaguurnick) en "een mislukt napalmbombardement op Zoetermeer".

De Briemusketier | 03-01-18 | 03:49

Jammer dat één van belangrijkste titels mist in het lijstje, en dat is het boek over één van meest spraakmakende verhalen van 2017, waarbij het slachtoffer van een verkrachting haar eigen dader opspoorde. Het boek is zeer relevant, en zal ook alle feiten genadeloos bloot leggen. Hoe de politie faalde, en hoe geniaal zij, haar moeder, en een vriend, de klopjacht op hem openden. Hoe het monster Mohammed werd gepakt. www.bruna.nl/boeken/de-jacht-op-mijn-...

Lubitch | 03-01-18 | 03:28

Partijkartel, banencarrousel, frikandel - Lodewijk Asscher.

Een ontnuchterend en realistisch boek over de hedendaagse politiek voor iedereen die zelf politicus wil worden.

De Briemusketier | 03-01-18 | 03:18

Het Meisje en de Vis. Door wijlen reaguurder Smuts.

Een korte thriller, over een jonge vrouw die reageert op een contactadvertentie en meanderend langs brandende Pravda's en lesbische visvrouwen uit Oost-Siberië zichzelf tegenkomt.

SDI | 03-01-18 | 03:01

Sylvana in Afrika
Vriendinnen Sylvana en Gloria gaan op zoek naar hun roots. Zij verwachten een idillische samenleving vol vredelievende mensen die in perfecte balans met de natuur leven. De zoektocht naar hun utopie veranderd echter al snel in een nachtmerrie. Nadat ze beroofd en verkracht voor dood op de straten van Hillbrow - Johannesburg zijn achtergelaten vluchten ze terug naar Nederland. Daar volgt een jarenlange strijd tegen het besef dat ze zich alleen veilig en thuis voelen in een witte samenleving.

lieverdeauddanreaud | 03-01-18 | 02:08 | 7

@lieverdeauddanreaud
Schitterend!

Lewis Lewinsky | 03-01-18 | 03:07

@LuckyGirl
Natuurlijk een open einde, want dat moet van Koot & Bie
LOL @ De Briemusketier
Geografie is verwarrend voor sommigen. Zo had het personeel van de Oostenrijkse ambassade hier vaak een t-shirt aan met: No Kangeroos in Austria.....
@ Lewis Lewinsky
Dank!

lieverdeauddanreaud | 03-01-18 | 03:57

Ik voorzie die titel voor 2019. Stakker en Wekker moeten hun inspiratie nog even uit uw tegel opdoen - spontaan iets origineels en creatiefs is er niet bij.

Guido | 03-01-18 | 10:02
▼ 4 antwoorden verborgen

Godsamme GeenStijl, hebben we een harde woei des doods... heb ik er nog niet 1 bericht over gelezen! Foei!

EvT | 03-01-18 | 01:56

Lieve mensen. Off topic. Maar zag, dat jullie ook nog wakker waren, dus ik heb een vraag: Sylvana heeft een lijst. Met allemaal mensen.
Er staat een 'dame' op. Die psychiater is geweest. Prima.
Enz enz
Er staat een vreer op. En let op: het mag niet met hoofdletter, want dat mag niet.
Mijn vraag is eigenlijk: wat gaan al die gasten verdienen?
Ik heb een beetje gegoogled en zag kleine stad een bijdrage van rond 2 a 300 euro.
Maar grote stad, dan toch wel veel werk en toch wel rond max 2500 euro. Als bijverdienste.
Hoe zit het nou precies met die gemeenteraadverkiezingen? Grote steden?
Gaan al die mensen op die lijst van Sylvana, gewoon een salaris krijgen of doen ze het uit de grond van hun hart? Om gewoon betaald te krijgen voor het gezeik, wat ze normaal gesproken ook al doen, zonder er voor betaald te worden?
I"m just wondering.......

sunshine&rain | 03-01-18 | 01:29 | 4

PrinsesStoepje, dat bedoel ik dus. Melden al die 'speciale' typetjes, zich nou aan bij Sylvana, hier in Amsterdam, met in vooruitzicht, een maandloon? Extra verdienste erbij? Grote stad? Krijgt iedereen op de lijst, jouw bedrag, 2209,35 bruto?

sunshine&rain | 03-01-18 | 01:53

Voor de meeste kandidaat-politici in de steden is dat de primaire motivatie. Alleen in kleine gemeenten, waar je een fooitje krijgt voor het raadswerk, zul je de meest ideële politici vinden. En juist in kleine gemeenten is het voor veel partijen dus ook heel moeilijk om kandidaten te vinden voor de lijst. Dus: ja. Die lieden van Bij1 (en van alle andere lijsten in 020 - en andere steden) doen het voor het geld. Verder zit er niet zoveel achter. En bij een landelijke partij ook de hoop om opgemerkt te worden door de kandidatencommissie of kieslijstcommissie voor een stoeltje in Den Haag of Brussel. Maar ook daarvoor als primaire motivatie: geld. In Den Haag (en zeker Brussel) is nog meer te halen. En, als je dat een beetje goed doet en je houdt het 3 a 4 periodes vol, dan ben je tot je pensioen klaar, zelfs zonder bonusbaantje van de bestuurderscaroussel, die je op zich ook nog verwachten daarna.

Stormageddon | 03-01-18 | 03:19

De tegenhanger van een vrouw is toch de man? De tegenhanger van een dame is de heer! Zelfs dat krijgen ze niet goed voor elkaar. En wij zien ze als dreiging? LOL
Het is dus: dameer of vram,

Rest In Privacy | 03-01-18 | 10:49
▼ 1 antwoord verborgen

Curling, A Brief History.
Het langverwachte werk dat alle anderen overbodig maakt
Camiel Curlings krijgt een aantrekkelijke omkoopsom aangeboden om van curling een olympische sport te maken.
Met beide vuisten en elleboogwerk weet hij door te dringen tot de duistere top van de curlinglobby.
Uiteindelijk beseft hij dat het, net als bij curling, allemaal gaat om het loslaten.

LuckyGirl | 03-01-18 | 01:23 | 1

Alvast excuses aan de mede tegelaars: Camiel-toe Curlings. Het was gewoon sterker dan mij, ik moest hem maken.

Ruikbaard | 03-01-18 | 02:08

Prijsneuken met een versierde lul - Jules Deelder
Het langverwachte verslag van Deelder over zijn ervaringen in televisie- en theaterland, voor en achter de schermen.

De Briemusketier | 03-01-18 | 01:18 | 3

Die titel is toch van Smeets, OS'88?

PresidenteDeConjovia | 03-01-18 | 01:21

Smeets heeft op de OS 88 aan meerdere titels behaald, idd. Dat mag ik zeggen.

De Briemusketier | 03-01-18 | 01:52

Smeets won de 500 meter Dames. In de kleedkamer.

Glasgow Argus | 03-01-18 | 09:48

Dat kan je ook anders zeggen ! - Ernst Hirsch Ballin & Jort Kelder

De Briemusketier | 03-01-18 | 01:11

Oeger de Ploeger - Biff Eagleburger (Bezige Bij - 2014)

Een biografie over Oege Bergsma, wereld- en olympisch kampioen tractorpulling.
Eagleburger zet een indringend en persoonlijk portret neer van Bergsma en zijn voorliefde voor avontuur, jongenshoeren, bruut geweld en yokidrink met speed. Het neemt je mee in een duizelingwekkende reis langs de mooiste moddertracks in Europa, een zoektocht naar geluk en zijn nooit opgeloste liquidatie na een mislukt napalmbombardement op Zoetermeer.
Een must-read voor de sportliefhebber.

5/5

Biff Eagleburger | 03-01-18 | 00:56 | 1

Waar kan ik in intekenen ?

De Briemusketier | 03-01-18 | 01:06

Goud !- Jack van Gelder
Autobiografie van Jack van Gelder, door Jack van Gelder, waarin hij zijn carrière van beginnend fotomodel tot gearriveerd mediatycoon belicht, en een zwaargewicht in de sportwereld werd. Met cd waarop alle geluidsfragmenten van het EK 1988.

De Briemusketier | 03-01-18 | 00:55 | 3

Inclusief akoestische- en karaokeversie van 100x DENNIS BERGKAMP!, wk '98?

PresidenteDeConjovia | 03-01-18 | 01:10

Jawel, de geremasterde 2018 versie.

De Briemusketier | 03-01-18 | 01:14

Verkocht!

PresidenteDeConjovia | 03-01-18 | 01:15

Voor het rappen de Moskee uit - Rapper Boef. Een essentieel naslagwerk van de Peoples Poet van de Lage Landen over hoe die vunzige kechs in alle standjes veilig genomen kunnen worden zonder dat je risico loopt je wajong uitkering met nageslacht te moeten delen. Met verschillende technieken voor meerderjarige en minderjarige kechs. Voor de broeders die moeite hebben met lezen komt dit meesterwerk met handige uitvouwbladen met tekeningen. In kleur!

Carlitros | 03-01-18 | 00:43 | 4

@miko. Tsja, CDA-eras. Die mogen wat mij betreft wel uitgewoond worden door Boef. Allemaal. Behalve Omtzigt. En Balkenende als eerste, en zonder glijmiddel.

Carlitros | 03-01-18 | 01:03

Of met zand in de vaseline.

LuckyGirl | 03-01-18 | 01:25

LuckyGirl | 03-01-18 | 01:2
Damn guurrrllll,you are mean!

miko | 03-01-18 | 01:27
▼ 1 antwoord verborgen

Santaclaus holocaust / Dick Bruna.
Makkelijk te begrijpen revisionistische propaganda voor de ongeletterden.

LuckyGirl | 03-01-18 | 00:43 | 1

Hmm, dat heeft potentieel. B is van Beer in een eigentijds jasje?

PresidenteDeConjovia | 03-01-18 | 01:10

Dikste LOL @ Universiteit van Lelystad trouwens.

PresidenteDeConjovia | 03-01-18 | 00:42

Het boek van Stephen Hawking over zwarte gaten. Bijna net zo spannend als het Zwartboek van de Blanke Koloniaal van de bekende en getalenteerde schrijfster Sylvana.

Nivelleermarionet | 03-01-18 | 00:41 | 2

Netjes, hoe je twee uiteinden van de IQ schaal in één tegel samenbrengt.

PresidenteDeConjovia | 03-01-18 | 01:11

Eigenlijk dus gewoon nivelleren met een hoofdletter N.

PresidenteDeConjovia | 03-01-18 | 01:12

Eten voor 30: eetbaar psychiatrisch kookboek, Cailin Kuit

RickTheDick | 03-01-18 | 00:33

De kapsels van Gijp - Michel van Egmond.
Derde in de reeks. Anecdotes van René van dee Gijp over bekende en minder bekende Nederlanders en internationale voetbalhelden, van vroeger en nu aan de hand van hun kapsels en haarmode door de jaren heen. Gaat weer helemaal nergens over, dus zal wel weer een bestseller worden.

Stormageddon | 03-01-18 | 00:28

MARK!!! Een buklaaf zijn verhaal- Door P.R.E Mier.
Een verhaal van buigen, slikken en doorgaan,alles voor het ene werkelijke doel,een plaats bij de allerhoogste,de drie-eenheid van de nieuwe supermogendheid.

miko | 03-01-18 | 00:25 | 1

Mark en buk... met tegoedbon voor de Onderste Steen™?

PresidenteDeConjovia | 03-01-18 | 01:16

De laatste... Stond mij in eerste instantie tegen. Ook te makkelijk. Maar bij nader inzien steengoed en vertelt een hele goede boodschap.

Mark van Leeuwen | 03-01-18 | 00:24

Had u al koffie gehad ? - Frederick Jacobse & Theodorus van Es
Jacobse & van es kijken vanuit verzorgingstehuis De avondzon terug op een bewogen leven vol ups en vooral downs. Voorwoord: Snackbar "De haringkoning".

De Briemusketier | 03-01-18 | 00:22

"The pennis ring of fire*
Een zelfhulpboek.

Rest In Privacy | 03-01-18 | 00:22

Heej Ce ça wat hebben we nou afgesproken.

kaasfondue | 03-01-18 | 00:24

Driebanden met cockring voor dummies?

Lewis Lewinsky | 03-01-18 | 00:26

De bus naar de eindhalte - F.O.P. Tieven.
Autobiografische roman van een lager wal geraakte Officier van Justitie, die na een periode van drank, drugs en verkeerde vrienden het politieke circuit zichzelf een taakstraf oplegt en buschauffeur wordt op de lijn naar de eindhalte, heel symbolisch bij een crematorium in Haarlem. Rommelig geschreven met beroerd taalgebruik dat juristen eigen is, maar fascinerend door de beschrijvingen van de eindeloze stroom buspassagiers, waaronder (hoe ongeloofwaardig!) zijn voormalige baas, de premier van Nederland.

Stormageddon | 03-01-18 | 00:15 | 6

@ LL: De f was weggevallen
Fred Teeven: 'Ongeluk in Wassenaar kwam omdat ik zat te fappen'

Jan Dribbel | 03-01-18 | 00:40

@Jan Dribbel: LOL

Lewis Lewinsky | 03-01-18 | 00:54
▼ 3 antwoorden verborgen

Lady First! - Hillary Rodham Clinton.
Over hoe één vrouw de wereld redde van Donald J. Trump.
1000.000 stuks gratis af te halen bij de ramsj.

LuckyGirl | 03-01-18 | 00:13 | 2

Verder gratis op te halen 17,5 Miljoen inlegvelletjes en "blanco" stembiljetten 2017.
Voor de 17,5 miljoen "blanco" stemvellen GR verkiezingen 2018 vraag ik tussen de 5 en 10 duizend Euro, bieden mag ook.
Nu ben ik echt weg! Doei doei!

Rest In Privacy | 03-01-18 | 00:19

Truste!

LuckyGirl | 03-01-18 | 00:20

Are you talkin to me ? - Joris van Loghausen
Waarin van Loghausen zijn traumatiserende ervaringen met reaguurders bij weblog geenstijl van zich afschrijft, wild om zich heen trapt en niemand spaart.

De Briemusketier | 03-01-18 | 00:12 | 1

Geweldig!

Lewis Lewinsky | 03-01-18 | 00:13

Dat van die hamburger, dat was ik niet!
Aan de hand van het archief van het VN octrooibureau geeft de Grote Leider Kim ziek Un een gedegen inkijk in zijn uitvindingen.
Een must read voor wie het met de feiten niet zo nauw neemt.

Febofiel | 03-01-18 | 00:12

Meer van dit soort topics!

LuckyGirl | 03-01-18 | 00:06

Hengel! - De verrassende debuutroman van hans Kraay jr.
Een moderne existentiële roman over een ex-voetballer die verdwaald in de verwarrende jungle van de voetbalwereld maar zichzelf uiteindelijk verrassend terugvind aan de waterkant.

De Briemusketier | 03-01-18 | 00:02

De neger in mij - Sunny Bergpersoon.
Felrealistische roman over een witte vrouw die worstelt met haar witte privilege, haar feminisme en haar zwaar geschapen zwarte vriend uit de Congo. Tegen de achtergrond van de strijd tegen Zwarte Piet, de slag bij Joure en het verdriet van Dokkum. Verrassende wendingen en een onvoorspelbaar einde tekenen dit boek van louter hoogtepunten en orgastische taalvondsten.

Stormageddon | 02-01-18 | 23:58 | 2

Een neger in elke vrouw!

Lewis Lewinsky | 03-01-18 | 00:04

Dat dingetje op sterk water op het buro van Sunny Bergman is dat het dingetje van de Congolese vriend?

Jan Dribbel | 03-01-18 | 00:07

Scharlaken Pluche - Kafka Ollongren
Een inleiding in puppietraining en erotiek.
Ongewild wordt de lezer meegesleept in dit meedogenloze pamflet waarin elektrische halsbanden en vrouwenbesnijdenis elkaar luchtig afwisselen.
Wees er snel bij want de auteur verbied binnenkort haar eigen werk-iets waar zelfs haar critici enkel van kunnen dromen.

LuckyGirl | 02-01-18 | 23:50 | 1

LOL
"Elektrische halsband erbij?"
"Nee, doe maar een vrouwenbesnijdenis".

Lewis Lewinsky | 03-01-18 | 00:01

Mine, mine, mine! - Jonas Brialmont
Hoe een digitale koempel een fortuin vergaarde met Bitcoins minen in Zuid-Limburg. Streekroman.

H. Caulfield | 02-01-18 | 23:50

Jetta's fietstips, Een reis langs alle onbekende Bed & Breakfastgelegenheden in Drenthe, voor als je echt even onbereikbaar wil zijn.

De Briemusketier | 02-01-18 | 23:48

Ach, off-topic, dat wel. Maar Beatrix von Storch van de AfD wordt Wilders 2 (het rijmt!)

D.Ormin | 02-01-18 | 23:47 | 6

@LuckyGirl | 02-01-18 | 23:59
Dat wordt een must have.

Lewis Lewinsky | 03-01-18 | 00:02

Vier tweets per minuut over Beatrix von Storch.

Lewis Lewinsky | 03-01-18 | 00:21

Krankzinnige toestanden in voorheen Duitsland. Zie uit naar het topic daarover morgen.

Lewis Lewinsky | 03-01-18 | 01:02
▼ 3 antwoorden verborgen

Dromen over Dionne. 300 gedichten - Cumberto Tan
Urineren zonder kleren - Patries van Snies
Kaakfracturen, atlaswervelbloedingen en ander ongemak - Kamiel Oerslinks
Het socialistische media-imperium. Een verhandeling in vijf essays - Matthijs van Rottekerk
Het geheim van onze worstenvingers - Van Baelen & Wyegel
Mijn sneeuwwitte neusgaten - Cornelis Heukeroth
De geschiedenis van mijn klompvoet - Lusiel Ingo
Haten voor beginners - Pierre-Raymond le Frisièn

Tot zover, tot morgen!

Billy Ocean | 02-01-18 | 23:47 | 1

LOL

Lewis Lewinsky | 02-01-18 | 23:53

Soldaat van het eerste uur
Een historische roman over het leven van Mohammed Bouyeri, de heilige soldaat van de jihad tegen de joods/christelijke overheersing. De roman schetst een waarheidsgetrouw beeld van de eerste daad van verzet tot de glorieuze stichting van het Kalifaat der lage landen.

lieverdeauddanreaud | 02-01-18 | 23:46 | 1

Jag!

Lewis Lewinsky | 02-01-18 | 23:49

Moorlag's Mooisten, het handboek voor de moderne personeelsmanager met alle schijn-, misleiding- en omzeilingsconstructies in een overzichtelijk rijtje bijeengebracht, aangevuld met handige belastingtips om misbruikte subsidies maximaal te sublimeren.
.
Dennis Bergkamp: "Ik dacht alles te weten over schijnbewegingen, wat een boek, geef die man ook een standbeeld!"

De Briemusketier | 02-01-18 | 23:45

81 - Aap, noot, mies. Een handleiding over hoe je je overal beledigd over kunt voelen. Van opmerkingen van J. Derksen tot het feit dat je gewoon een noot bent of Mies heet.
S. Simons met voetnoten van Bij1 hbtlxyz partijleden

Olleke | 02-01-18 | 23:34 | 2

Dat boek zou verboden moeten worden!

Lewis Lewinsky | 02-01-18 | 23:40

Mis het titelloze boek met enkel zwarte bladzijden over de interne zoektocht van Jop naar zijn veilige unieke zelf dat zich afspeelt in het continue spanningsveld van de CAO levensmiddelen en detailhandel.

Bruno Alaska | 02-01-18 | 23:33

*Rab foor bgineurs*

Rest In Privacy | 02-01-18 | 23:31 | 3

Ok, Ce ça, bedtijd!

kaasfondue | 02-01-18 | 23:33

@ kaasfondue | 02-01-18 | 23:33
Hahaha, ja het wordt tijd. De nachtploeg neemt het stokje over. Truste voor zo kaas.

Rest In Privacy | 02-01-18 | 23:37

See you tomorrow.

kaasfondue | 02-01-18 | 23:48

Stop De Persen! - PvdM Waarin een grote krant zichzelf om een hoop stront wikkelt, in brand vliegt en niemand het uittrapt-of pist.

LuckyGirl | 02-01-18 | 23:25 | 1

Stop met persen. De krant is volgescheten.

Lewis Lewinsky | 02-01-18 | 23:28

111. De reagurende reaguurder in actie. Deel drie alweer van de serie. Lewinsky neemt de lezer mee naar zijn zolderkamer, zijn plakkerige pijamabroek, zijn flirts op de interwebz en de veldslagen aldaar met de Linkse Kerk, de trollen en de niets ontziende goedmenschen die Nederland kapodt maken. Maar er gloort hoop. Dit boek mag, in de luxe editie met leeslint, in geen serieus te nemen boekenkast ontbreken.

Lewis Lewinsky | 02-01-18 | 23:20

"Vreer, de zwervende gevreesde veinser"
Een leidraad in de wereld van "White privilidge".
Categorie: SciFi/Drama/.

Rest In Privacy | 02-01-18 | 23:20

Camiel Eurlings, "sla ik mijn vrouw echt wel hard genoeg?" hét komende boek van 2018, waarin Eurlings voorgoed zijn naam als sm-connaisseur vestigt én Theo van Gogh rechts inhaalt.

De Briemusketier | 02-01-18 | 23:15 | 1

Met extra verbindende quotes, van echte lieve moslims, met veel goede slag en make-up tips. Graties op het bijgevoegde inlegvelletje.

Rest In Privacy | 02-01-18 | 23:23

De gevolgen van de oorzaak zullen uiteindelijk resulteren in het resultaat. (Originele titel: Cofveve). In zijn eerste autobiografie kijkt Donald Trump terug op zijn succesvolle jaar als Potus. Zo succesvol dat dat nooit door iemand anders verbroken kan worden. Ook ligt hij een tipje van de sluier op over hoe hij in z'n eentje het klimaat redde.

Sinterbikske | 02-01-18 | 23:12

66. Mijn penthouse. Over de verlegen Alexander en zijn speciale vriend. Intieme verhalen die de lezer doen gloeien. Van privé naar privéër. Van privèër naar priveest. Subliem debuut van Anders Pechstein. Hoort op elk nachtkastje!

Lewis Lewinsky | 02-01-18 | 23:11 | 2

Dank, nu zit ik weer met dat beeld in m'n hoofd. Ik weet niet wat het is met Alexander dat ik me hem zo makkelijk als schandknaapje kan voorstellen.

lieverdeauddanreaud | 02-01-18 | 23:17

Ja, wat zou dat toch zijn? */Groet sarcastisch varken.

kaasfondue | 02-01-18 | 23:25

Knakworst en mosterdgas - Yvette Poels. Aangrijpende keukenroman.

LibertasSimplex | 02-01-18 | 23:07

#metoo. Een meeslepende psychologische thriller over een grooming gang op de 6e verdieping van een bejaardentehuis in Lutjebroek, geschreven door debutante Patricia Paay.

Sinterbikske | 02-01-18 | 23:04

Mark droomt van fleshlights - een gelogen autobiografische ontdekkingsreis van 1 plakkerig inlegvel.

LuckyGirl | 02-01-18 | 23:01

Psychoseks met Caitlin. Duik bij haar naar binnen als Mr. Bean in de X-mas kalkoen. Voel de warmte van het roode nest. Zuig de multicultibeklemming in als nooit tevoren. Verfoei uzelf terwijl uw blanke voorhuid langzaam zwart kleurt.

Eeuwig..Op..Vakantie | 02-01-18 | 22:58

Raqqa aan het Noordzeekanaal - De postume autobiografie van Eberhard van der Laan.

Kapitein Stijlvol | 02-01-18 | 22:57 | 2

En niet te vergeten: ‘Zelfverdediging voor dummies’ door Camiel Eurlings.

Kapitein Stijlvol | 02-01-18 | 23:02

Met een voorwoord van meester Knoops.

Lewis Lewinsky | 02-01-18 | 23:25

Geinige dodebomenpraat van linksche signatuur. Jammer dat er geen progressieve GeenStijl bestaat voor een tegenschrift.

Organische evolutie | 02-01-18 | 22:55 | 1

Vergeet t. Progressief Nederland zit qua humor in een. regressiefase.

kaasfondue | 02-01-18 | 23:17

Vrij naar Gummbah

Rest In Privacy | 02-01-18 | 22:53 | 1

Ik mis 50 tinten RAL 4010

NatNiks | 02-01-18 | 22:51 | 2

50 shades of rape.

LuckyGirl | 02-01-18 | 23:02

"50 tinten witte onderbroeken"
De biografie van Van Jole waarin hij zijn voorliefde voor Mieles verder toelicht.
De "booksigning" is is het plaza hotel te Amsterdam -kamer 18 van 9 t/m 23 uur.

Rest In Privacy | 02-01-18 | 23:08

Kan ik daar een voorlees milf bij krijgen!?want zonder kleurplaten in braille begin ik er niet aan.

Plorkface | 02-01-18 | 22:51

Mag Ik dan bij Jouw Vrouw - Peter R. de Vries
Ontheemding. Geslachtsziekten. Altijd een alibi!

LibertasSimplex | 02-01-18 | 22:48 | 10

Truste, Butters.

Lewis Lewinsky | 02-01-18 | 23:46

@ Lewis Lewinsky | 02-01-18 | 23:42
Aha, Ik was vroeger meer de keeper bij voetbal en humor ;) Troeste en doe ff normaal verder.

Rest In Privacy | 02-01-18 | 23:47

@Ce ca! | 02-01-18 | 23:40
Jazeker :)

Lewis Lewinsky | 02-01-18 | 23:58
▼ 7 antwoorden verborgen

Ce ca! | 02-01-18 | 22:35
Adult swim! Pas laatst ontdekt. In m'n broek gezeken om een cartoon van Jeroom. Die slimste mens belg.

LibertasSimplex | 02-01-18 | 22:41 | 1

THnx
*gaat adult swim & jisketfet films kijken*

Rest In Privacy | 02-01-18 | 22:45

19. Uno pesto particolare. Door Diavola Mogherini, het tot nu toe verborgen jongere zusje van de Eu commissaris. Het gaat over een trieste plattelandsgeschiedenis in de bergen van de wilde Abruzzen. Het gaat over verraad, familieeer en wie het testament van Nonna Nina bemachtigt.
Het geheim van de lekkerste pest ooit.
Moord, intriges, FIAT’s en prosecco wisselen elkaar in snel tempo af. Vertaald op verbluffende emotionele wijze door Esther Witpaard en Theo Zwart

ristretto | 02-01-18 | 22:40

Succes is een keuze - Eibert J. den Haan
Een moderne parabel waarbij Den Haan haarfijn uitlegt hoe hij in slechts twaalf maanden maar liefst acht volgers op Twitter bereikte.

H. Caulfield | 02-01-18 | 22:39 | 1

Ah, daar heeft Katjoek Bolder het van!

Organische evolutie | 02-01-18 | 22:50

Ik mis nog de vrouwenroman met gedurfde hilarische zelfspot.

lingo star | 02-01-18 | 22:39

Ce ca! | 02-01-18 | 22:28
Nou, eigenlijk was ik van de weeromstuit serieus. Ik zeg dat hier nooit. Want voor je het weet heb je hier tegenwoordig in je woordelijke onschuld ineens de één of andere ongestelde hulpjoris in je nek, maar de man is op z'n zachtst gezegd ondergewaardeerd.

LibertasSimplex | 02-01-18 | 22:38 | 1

Hahaha ongestelde hulpjoris, Weer een minderheid erbij in Nederland.Net wat we nodig hebben :)

Rest In Privacy | 02-01-18 | 22:48

Schitterend schrijfsel, Ronaldo. Behalve dan Mijn Kamp van A. Hitler op 1. Waarom moest dat nou?

Lewis Lewinsky | 02-01-18 | 22:33 | 6

@ chicago river | 02-01-18 | 22:47
In mijn ogen mag alles gezegd worden binnen de wet. En een eigen mening blijft een eigen mening. Ik zal zelfs vechten voor Sylvana zodat zij vrij haar onzin mag spuien. (gaat mond spoelen :) Het feit blijft dat pas als alle kanten belicht zijn,men een evenwichtige EIGEN mening er op na mag/kan hebben.

Rest In Privacy | 02-01-18 | 22:53

Ce ca! | 02-01-18 | 22:53
oproepen van geweld tegen vrouwen, homo's of joden - dat zou verboden moeten zijn. Toch?

Glasgow Argus | 02-01-18 | 22:58

@ Glasgow Argus | 02-01-18 | 22:58
Uiteraard en ik weet waar u op duid. Maar gaat u het OM de wet even uitleggen of toelichten, ik niet?

Rest In Privacy | 02-01-18 | 23:12
▼ 3 antwoorden verborgen

Mijn favorite schrijver staat er natuurlijk weer niet bij:
Barend Balhoofd, wie kent hem niet.

Jan Dribbel | 02-01-18 | 22:31 | 1

De schrijver van Driebanden voor Dummies?

Lewis Lewinsky | 02-01-18 | 22:37

1/16 Afro Brabants

Prachtig.

Teleo | 02-01-18 | 22:28

Ronaldo. Ik vind dit een briljant stuk. Exact die quasi intellectuele toon, die je geregeld hoort als literatuur wordt besproken.

Het_Genie | 02-01-18 | 22:27

Ce ca! | 02-01-18 | 22:04
Allemaal klassieken, vind ik. At your service :)

LibertasSimplex | 02-01-18 | 22:26 | 1

Hahaha, en wat de lijst hierboven betreft, ik wacht tot de film ervan graties online is te vinden.
Peace! :)
Verder nog:
robot chicken
moral oral
Eigenlijk alles van "adult swim"
George Carlin.
Andy Kaufman
And many more.

Rest In Privacy | 02-01-18 | 22:35

Ce ca! | 02-01-18 | 22:04
Pritt Stift.

LibertasSimplex | 02-01-18 | 22:22 | 1

LOL, Ja ok Jiskefet was leuk en ook Van Kotten en de Bie. Hans Teeuwen natuurlijk. Waardeberg en de Jong, ook zo een juweeltje.

Rest In Privacy | 02-01-18 | 22:28

Ce ca! | 02-01-18 | 22:04
Reve. Moet ik alles nog van lezen maar dat hout je tog.

LibertasSimplex | 02-01-18 | 22:22

Ja, ik heb een vent gepijpt - JBC
In een fascinerende, meeslepende en vaak ontroerende reis neemt JBC ons mee langs de voor velen onbekende wereld van de herenliefde. Van het rimmen van gebleekte heren aars tot en met de verfijndere orale bevredigingstechnieken, JBC beschrijft e.e.a. vanuit zijn onnavolgbare kikvorsperspectief. Verassend en confronterend!

echt_links | 02-01-18 | 22:21

Het zit op de bank en het beft - Breghje Nbamé-Severijns.
Psychologische thriller met daarin vakkundig verweefde aanklacht tegen de onderdrukking van de Rwandese visboeren tijdens Carnaval.

de Voorzittert | 02-01-18 | 22:20 | 1

Briljant. Ik heb het boek besteld en de filmrechten vast laten leggen. Halina in de hoofdrol.

ristretto | 03-01-18 | 10:08

Ce ca! | 02-01-18 | 22:04
Jiskefet

LibertasSimplex | 02-01-18 | 22:20 | 1

Ik wacht op de gereviseerde editie van Gloria Wekkers boek, waarin alle niet-wetenschappelijke inhoud is weggestreept zodat er alleen maar zwarte blijdzijden overblijven. Zwarte bladzijden die dan volgens haar volgelingen en gebedsgemeente aan de UvA en VU exemplarisch zijn voor het culturele archief van de witte man, waardoor dan toch weer relevant is en een bewijs is voor institutioneel Nederlands racisme alsook de de censuur van de witte wetenschap die de zwarte stem snoert. Of zo.
saltmines.nl/2018/01/02/gloria-wekker...

Stormageddon | 02-01-18 | 22:18

Ce ca! | 02-01-18 | 22:04
Koot en Bie. Klasbakken.

LibertasSimplex | 02-01-18 | 22:18

Geenstijl goes (rechtsdragende) De Speld. Meer, meer, meer,

WernerT | 02-01-18 | 22:18 | 1

Rechtsprikke(le)nde Speld.

PresidenteDeConjovia | 03-01-18 | 00:39

Wat nog mist in deze lijst is het persoonlijke relaas van Robert M., getiteld "Ik stopte alleen maar mijn leuter in een kleuter", over het grote onrecht dat hem als kinderliefhebber pur sang is aangedaan.

MickeyGouda | 02-01-18 | 22:17

Ronaldo, jij ook de beste wensen voor 2018. Dank voor het uitzoeken, maar ga toch maar overslaan.
Blijf wachten, met smart, op het boek van Anne Fleur.

sunshine&rain | 02-01-18 | 22:16

Swipe! - Job Sliphorst.
Een hedendaagse roman. Echt hedendaags.

LibertasSimplex | 02-01-18 | 22:12

nr.19, die van 't plaatje graag, dank u.

vliegende knorrepot | 02-01-18 | 22:11 | 1

Volgende week in het stripboekentopic.

kaasfondue | 02-01-18 | 23:02

Testosteron bommen op Europa-Gerda savage

miko | 02-01-18 | 22:08

Noem mij geen sneeuwvlokje - Maan van Rotshandel
In de confrontatie met de keiharde buitenwereld ontdekt Van Rotshandel de scheppende kracht van haar gevoelsleven. Met gesloten ogen creëert zij een universum van intens vrouwelijke creativiteit en grenzeloze acceptatie . Waarin alles simpelweg kan zijn wat het is.

Mike_DB | 02-01-18 | 22:08

Witte onderbroeken in december-Joke den Uijl

miko | 02-01-18 | 22:07

mèh...

Curryworst2018 | 02-01-18 | 22:06

Probeer Asterix en het 1e Legioen.
´De Egyptenaar wil een kamer met uitzicht op zee.´
Let op de rondwalende kat paar plaatjes ergens rond pagina 3.
Broeva, Haro!

chicago river | 02-01-18 | 22:06 | 1

Kom in mijn armen!

LuckyGirl | 02-01-18 | 22:49

NRC thriller over een cruise in de Adriatische zee met alle overgebleven lezers aan boord, waarbij na elke lezing door een topkwaliteits journo lootjes worden getrokken wie de volgende voltooid leven gegadigde is. Terwijl de loveboat koers zet naar Lampedusa vinden enkele wakker gebleven NRC-lezers uit, dat ze gruwelijk in het ootje worden genomen....

Eeuwig..Op..Vakantie | 02-01-18 | 22:06 | 3

hahaha ik kan niet wachten. Wanneer varen ze uit op de Titanic?

echtpaul | 02-01-18 | 22:17

Ja maar wat is de titel?

Lewis Lewinsky | 02-01-18 | 22:30

NRC thriller

Eeuwig..Op..Vakantie | 02-01-18 | 22:46

Ondanks smeekbedes toch doorblaffen - F van Jole
237 criteria voor de vrijheid van meningsuiting - A. Pechtold
Zwartboek - S. Simons
10 manieren om je spraakgebrek weg te neuken - Peter R de Vries

skoftig | 02-01-18 | 22:02 | 1

Wie zou Jolo's ghostwriter zijn?

PresidenteDeConjovia | 03-01-18 | 00:38

Dan toch maar liever Jack Vance...

Mr.Napkin | 02-01-18 | 22:02

Inspirerend stukje van Ronaldo op eerste blik. Maar wie nader leest, ziet dat de stijl overeenkomt met ene Herman Brusselmans. Conclusie Ronaldo heeft ook eens een boek van een echte schrijver gelezen.

AttoMelani | 02-01-18 | 22:01

Wat is er mis met een “lees verder”?
Zulke lappen tekst zijn overbodig voor hen die hier geen behoefte aan hebben.

Leffe Blonde | 02-01-18 | 22:01

Lezen was oneindig veel leuker toen men je nog niet de godganse tijd een salonfähige mening wilde opdringen.

MickeyGouda | 02-01-18 | 22:00 | 1

Dat moet dan op de kleuterschool geweest zijn. Nijntje of zo. En toen moesten we Nina al lievvvv vinden. Vanaf de basisschool was het al boekverslagen van correcte literatuur maken.

PresidenteDeConjovia | 03-01-18 | 00:37

Brandende kruizen op het balkon. Grietje Mbe 'Ntwakazulu-Jansen. Erotische thriller.

LibertasSimplex | 02-01-18 | 21:58 | 3

LOL!

LuckyGirl | 02-01-18 | 22:48

Geniaal!

Rest In Privacy | 02-01-18 | 22:55

Ik voel een Nobelprijs aankomen.

PresidenteDeConjovia | 03-01-18 | 00:36

Köln Hauptbahnhof geschichten -Ghassan kunduracı

miko | 02-01-18 | 21:52

Sjees wat fijn boekrecenties en aanraders mooi. Maar ik moet eerst 10 kleine nikkertjes nog uitlezen.

bigs | 02-01-18 | 21:51

En voor Bij1 :
One Flew Over the Cuckoo's Nest, Ken Kesey ! (gewoon KK en neen, geen KKK!)

Mazoeza | 02-01-18 | 21:48

Litle Britain
Not the nine o,clock news.
Spitting Image.
Blackadder.
The young ones.
Allemaal klassiekers. En met welke soort humor moet de Nederlander zich gelukkig stellen. Youp en Freek. Zeiken en zeuren als verdienmodel.Waar kennen wij dat ook al weer van.

Rest In Privacy | 02-01-18 | 22:04

The young ones and Bottom, wat een lol, dat tentje en die koelkasrt
Rick Mayal veels te vroeg overleden, was ook nog in de veertig.

gato | 03-01-18 | 07:37

Belle Alarma-Een leven als een SJW in moderne tijden,een handleiding. De bezige bij.

miko | 02-01-18 | 21:45

Ik mis de eeuwige heruitgave van de koran, dat boek wat ze al 1400 lezen in de hoop op een happy end .

Een must read voor elke nog niet geactiveerde mohammedaan i.c. gematigde moslim en voor hen die een gezonde portie islamofobie willen opdoen.

Tevens een handboek voor veel nog niet veroordeelden om inzake pedofilie, afslachtingen, antisemitisme en haat in 't algemeen ter verdediging een beroep op te kunnen doen.

Zou zeggen samen met mein kampf op # 1.

Mazoeza | 02-01-18 | 21:44

Ik ga voor nummer 11 tja waarom ook niet...

aardv@rk | 02-01-18 | 21:43

Is de alcohol nog niet uitgewerkt? Wat een geblaat zeg...

Sarcastisch varken | 02-01-18 | 21:40 | 1

Als dit sarcasme is ben ik een konijn. Dit kan zoveel beter.

kaasfondue | 02-01-18 | 23:08

Geen Suske en Wiske?
Met de nieuwe tekenstijl ook geschikt voor het heden.
Heb ik begrepen.

Nuchternederland | 02-01-18 | 21:36

ik heb al een boek.

Glasgow Argus | 02-01-18 | 21:36 | 1

De Koran hoop ik?

PresidenteDeConjovia | 03-01-18 | 00:36

Maar Hitler heette toch helemaal geen Albert?!

Rest In Privacy | 02-01-18 | 21:35 | 2

AH Erlebnis

Eeuwig..Op..Vakantie | 02-01-18 | 21:43

Lol. +1

Tikkie Terug | 03-01-18 | 08:24

Zijn ze al ergens gratis te downloaden voor m'n e-reader ? Verders een leuk stukkie !

Vesta | 02-01-18 | 21:35 | 1

Op proef kun je deze lezen:
Een wereld zonder ijs en vuur - Arin Tinek
Arin geeft in zijn laatste werk stof tot nadenken. Een verhaal over het leven van Arin, als hij emigreerd naar Frankrijk, alwaar hij deelneemt aan de klimaattop in Parijs en tussendoor aan klimaatwetenschap doet voor heftige subsidies. Met behulp van schuldgevoelens en grafieken neemt Arin de lezer flink de maat en hij vergeet ook niet te beschrijven hoe hij veel geld uitgeeft aan reisjes en cocaine. Zijn creatieve gebruik van het woord wetenschap en incompleet bewijs levert de nodige stof tot nadenken. Vooral wanneer hij opeens alles omdraait en oproept om meer fossiele brandstoffen te gaan gebruiken.

O2Neutraal | 03-01-18 | 20:03

Oplossing dertien. Allemaal!

LibertasSimplex | 02-01-18 | 21:34

Twijfel of ik ze via Bol ga bestellen en dan lekker op mijn E-reader ga lezen of naar een hippe boekhandel en daar lekker keuvelen met een goed glas thee.

Nacho_Vidal | 02-01-18 | 21:33 | 1

Heerlijk.
Grijnzen was zelden zo groot hier.

chicago river | 02-01-18 | 22:01

Nou ja, boek 1 kan er nog mee door

lingo star | 02-01-18 | 21:31

Graag dat boek van Henk Stouwdam. Mits het niet te kritisch is natuurlijk.

Rest In Privacy | 02-01-18 | 21:31 | 2

Idi Amin is een inspirerende Afrikaanse leider-van-kleur. Heel creatief ook, met die krokodillen van hem die tikkertje speelden met falende Oegandese Olympiërs.

Rest In Privacy | 02-01-18 | 21:33

Rolmodel van Mugabe

PresidenteDeConjovia | 03-01-18 | 00:35

Meteen alle 18 besteld! Spelen toch niet Europees meer. En het WK? Laat ook maar.

de Voorzittert | 02-01-18 | 21:30

1 al gelezen, de rest geeft me geen aanleiding een nieuwe boekenplank bij te timmeren.

BlowingBubbles | 02-01-18 | 21:30

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken