Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

NRC verzint ALWEER nepnieuws over Russische invloeden (en legt ons woorden in de mond)

Wat krijg je als een krant die internet niet snapt, een verhaal gaat maken over internet? NEPNIEUWS! Zo ook vandaag weer in NRC. Jep. Ze doen het weer. Met inclusief leugens over GeenStijl. Dit mailde "mediaredacteur" Reinier Kist vrijdagmorgen:

Bel maar na als je t niet gelooft

(Opklik voor groot)

Dit was ons schaterlachende antwoord op hun spijkers op laag water fopjacht op een paar embedded tweets bij waargebeurde nieuwsfeiten, en verder hebben we rustig afgewacht tot ze zich weer aan dezelfde steen zouden stoten.

Canardkrant probeert het nog eens.

(Opklik voor groot)

En ja hoor. Wat maakt die nepnieuwsfabriek aan het Rokin van onze melige mail? Een citaat dat we helemaal nooit gebruikt of gezegd hebben, over beschuldigingen die te hilarisch zijn om serieus te nemen. Oei! Wederhoor verdraaien en verbuigen, dat lijkt ons niet geheel in lijn met de NRC Code voor goed journalistiek gedrag! Houdt dan helemaal niemand zich daar nog aan daar? Tssk, tsssk.

FAKE NEWS

Voor wie het nu nog niet duidelijk is: in de topics waar NRC naar verwijst, stonden tweets met video's van nieuwsfeiten. Enkele van die tweets waren kennelijk afkomstig van (Russische) trollaccounts, en die accounts zijn door twitter verwijderd. We hebben ze via andere bronnen alsnog er in gezet, want het was allemaal echt nieuws met echte feiten, alleen toevallig (ook) door trollen gedeeld. Big deal. In dit topic staat een filmpje dat wereldwijd het nieuws haalde, van een Amerikaanse agent die een onschuldige neger doodschiet. In dit topic slopen banlieubandieten een Parijse bus en dat kun je best onder moslimterreur scharen want het waren echt geen blanke jochies (en bovendien was de primaire aanleiding niet die bus, maar een dom stukje van Grunberg). In dit topic verzamelden we wat beeldmateriaal van een mars tegen sharia. En in dit topic wordt Marine le Pen op het podium belaagd door een tietenprotest. Allemaal waar gebeurd.

Maar NRC ziet overal RUSSISCHE COMPLOTTEN en slaat daarmee wild om zich heen (zie ook: de afzichtelijke Omtzigt Canard die nog steeds niet hersteld is.) En zo is ineens iedereen schuldig, zelfs een van hun eigen NRC-verslaggevers, hoewel ook hij feitelijk nieuws retweette dat toevallig door een trollaccount werd gedeeld. En dat is dus het punt wat ze in die analoge fopnieuwsfabriek niet snappen: wat de inhoud betreft, waren de tweets gewoon feitelijk. De kracht van goeie trollaccounts is namelijk dat ze 90% van de tijd feiten & waarheden delen. Het is die laatste 10% waar je voor moet waken. NRC draait dat om, spoort een magere 30 van die feitelijke tweets op die in 2 jaar bij 10 mediamerken hebben gestaan, verzint daar vanuit de antirussische tunnelvisie een eigen context bij en voilà: ineens leiden alle media aan "Russische invloeden". Le Canard NRCé ziet weer eens 100 spookrijders op dezelfde weg waar wij d'r allemaal maar eentje zien: NRC zelf.

Nee, geen link naar NRC want je moet sturend nepnieuws niet verder helpen verspreiden. U kunt nog wél stemmen op Le Canard NRCé in de NRC Fotowedstrijd.

Reaguursels

Inloggen

Rambler.ru meldt zonet dat Poroshenko met zijn regering op omvallen staat.
Rambler.ru meldt dat de stemming in Polen zich fel tegen de EU keert. Ze verwachten toenadering tussen Polen en Rusland, net zoals de (handels-)relaties tussen Rusland en Tsjechië en Hongarije inmiddels sterk aan het verbeteren zijn. Straks komt de binnenkort ex-president Donald Tusk wie weet in hetzelfde parket als de premier van Catalonië, dat hij asiel aan moet vragen in Brussel.

Eeuwig..Op..Vakantie | 09-12-17 | 20:01

Leuk trouwens die anti-Soros retoriek. Het enige wat Soros doet is geld geven aan anti-Poetin en anti-Sovjet organisaties. Maar wel leuk om te zien.

De Koreaanse Slet | 09-12-17 | 18:33 | 2

Hoe kom je daar bij?
Heeft hij je dat verteld?
Wat is zijn motivatie vraag ik me dan af..

De man was bereid om in oorlogstijd zijn medemens uit te leveren aan SS-ers en hielp ze van hun bezittingen af, zijn motivatie daar voor is bekend, dat hij anti Putin/Sovjet is heb ik hem nog niet horen zeggen.

Lionfromzion | 10-12-17 | 05:06

Als het dat maar was. De tegenwoordige overspoeling door boten met roetpieten wordt ook netjes met geld van ome George gefinancierd.

Benesha | 10-12-17 | 11:32

Hoe werkt dat nou bij een krant?
Iemand schrijft stukje en dient dat in ter publicatie.
Dan is er toch een ander die wel bij zijn volle verstand is die dat doorleest en dan verzoekt om de feiten niet te verdraaien en het dan opnieuw voor te leggen?
Of is zo een eind- of hoofdredactie wegbezuinigd geworden?

Gele Beer | 09-12-17 | 18:21 | 1

Die redactie controleert maar op 1 ding blijkbaar en dat is kunnen we de leugen verspreiden ipv zijn we hier feiten aan het verspreiden.

Vermoedelijk een soort ronde tafel sessie waar iedereen van alles mag roepen, sommige dingen worden op een bord geschreven, andere dingen niet.

Lionfromzion | 10-12-17 | 05:08

Kom dan met een verslaggever die trollenfabriek inlopen.
O nee dat gaat NRC te diep, we hebben een lijst van een of ander Amerikaans instituut, wij gaan niet de bron verifiëren.

trollenfabriek hahahaha stelletje trollen bij de NRC

IPNP | 09-12-17 | 18:03

Volgens mij is het abonnementen aantal gestaag aan het dalen. Laatst stond er weer een groep NRC staartverkopers die trollenkrant aan de man te brengen voor 5 euris voor drie jaar als je 50-plusser was... Dus de doelgroep eronder is er inmiddels achter wat een kudt krant het is (geworden) onder die Neder-Belg. Probleem lost zich vanzelf op.

Rest In Privacy | 09-12-17 | 17:12

Ik doe eigenlijk nooit meer uitspraken over trollen en MH17. Mijn opinie is dat er in de MH17 héél véél gewezen wordt, maar nauwelijks tastbaar bewijs wordt geleverd. Als je met zijn tweeën op het Leidseplein naar boven gaat wijzen, staan er in no time honderden mensen naar boven te kijken. Er is dan vast helemaal niks te zien, maar in de media de volgende dag kun je lezen wat er voor ware dingen zijn gesignaleerd.
Volgende proef: roep keihard brand in een schouwburg (doe maar bij een optreden van de grappenmaker Joep) en aanschouw de reactie van het publiek.

Graaf van Egmont | 09-12-17 | 16:49 | 8

Rusland heeft belangrijkere dingen om zich zorgen over te maken dan Oekraïne: het nieuwe voetbalstadion van Kaliningrad zakt weg in een moeras en het peperdure nieuwe dak op het voetbalstadion van Sint Petersburg wordt lek geprikt door aalscholvers. Wie denkt dat 'Rusland' of 'Poetin' zo bezig is met de Oekraïense uitroeipolitiek van maffiabazen onderling, die heeft een gaatje laten pikken in zijn hoofddeksel. Oekraïne is een non-issue, het is pure wegkijk-ellende waarin het gewone volk geslachtofferd wordt door de EU, door hoe heten die enge mannetjes: zij zijn verantwoordelijk voor deze bende.

Eeuwig..Op..Vakantie | 09-12-17 | 19:01

Onafhankelijk onderzoek is het zowiezo niet, ongeacht de uitkomst moeten er eerst een aantal landen fiat geven voor publicatie.

De lijst met landen weet ik niet meer maar dat er grote belangen bij spelen is zeker.

Lionfromzion | 10-12-17 | 05:13

@De Koreaanse Slet Volgens mij is het redelijk goed gedocumenteerd dat de VS bezig was met een puppet regime te installeren in Oekraine, dat Rusland daar een vuist in heeft gestoken lijkt me niet meer dan logisch, dat de EU uiteindelijk zich in de zaak gemengd heeft en dergelijke expansiedrift liet zien opmerkelijk.

Als je er in geinteresseerd was kon je het zelf opzoeken, nu gebruik je het alleen maar om je opponent in de discussie zwakker te laten lijken, want waarom zou die jou wel meer vertellen? Zelf scherm je tegelijkertijd dat je opponent niet kan lezen want anders had hij/zij het zelf wel geweten..

Hele kinderachtige manier van discussieren, als je het discussieren kunt noemen; je brengt zelf geen enkel feit in..

Je insinueert dat Rusland iets gedaan heeft, zonder te zeggen wat, en als iemand het niet weet is hij/zij dom.

Je veinst interesse voor een ander zijn standpunt door "Vertel me er meer over." te schrijven, terwijl het overduidelijk is dat je geen enkele intentie hebt om je te laten overtuigen (zie je insinuatie).

Over troll accounts gesproken pff

Lionfromzion | 10-12-17 | 05:22
▼ 5 antwoorden verborgen

De benaming Le Canard NRCé, is een veel te grote eer die NRC toegeworpen wordt. Overduidelijk een knipoog naar de Canard Enchainé, een van de allerbeste politieke satire bladen. NRC kan nog niet eens in de schaduw van de pispot staan van dat blad.

Nebuchednezzar | 09-12-17 | 16:46

Allemaal leuk en aardig maar je kan toch niet met droge ogen beweren dat er onder de reaguurders geen pro-Russische trollen cq. nuttige idioten rondlopen? Ik bedoel laten we elkaar geen mietje noemen.

Het lijkt me dat het NRC daar op doelt.

De Koreaanse Slet | 09-12-17 | 16:21 | 11

@De Koreaanse Slet | 09-12-17 | 16:21
Was je maar nuttig.

Rest In Privacy | 10-12-17 | 02:30

Heb je voorbeelden van agitprop zodat ik weet waar je op doelt?
Ik heb de term opgezocht en lees hier al best een tijdje mee, ik heb moeite er een beeld bij te vormen als ik eerlijk ben.

Zowiezo heb ik een beetje moeite met dat hele tse russians are comink verhaal, vooral omdat ik het alleen maar uit de mond hoor van:

Lokale politici, die weinig vertrouwen uitstralen of democratisch gehalte hebben.
EU politici, bovenstaande uitleg volstaat hier ook.
Grote Media bedrijven, zij schrijven alles wat de bovenstaande categorien willen, plus alles wat maar met paniek te maken kan hebben.

Is het niet verdacht dat het hele anti-Russische sentiment ineens uit de kast is getrokken toen dat hele Oekraine kutverhaal de kop op stak, mh17, het referendum etc.

Dat er op de dag van de mh17 crash door de Amerikanen direct naar Rusland werd gewezen, inclusief het trajectory, maar jaren later is het bewijs nog steeds niet boven tafel.

Je zou denken dat het zelfs via postduiven inmiddels wel een keertje binnen zou zijn dat bewijs toch?
Want je gaat natuurlijk niet zonder bewijs gelijk roepen dat een ander het gedaan heeft als een klein kind, tenzij je het zelf gedaan hebt dan misschien.. Om verwarring te zaaien.

Het moet rusland of oekraine wel geweest zijn! Want het merk raket!
Is behoorlijk achterlijke redenering als je het mij vraagt, we geven oostenrijk ook niet overal de schuld van omdat zij toevallig glocks produceren toch?

Lionfromzion | 10-12-17 | 05:49

De Koreaanse Slet | 09-12-17 | 18:13
Dat is ook weer zo'n lekker trollige reactie. Dat iemand een geheel tegengestelde mening heeft en daaraan vasthoudt maakt het nog niet automatisch agitprop. Laat staan dat iemand zich moedwillig voor andermans karretje laat spannen. Nuttige idioten zijn er altijd, maar dat geldt voor elk wederzijds standpunt. Mensen veranderen nu eenmaal niet makkelijk van mening en niemand vindt het leuk ongelijk te krijgen.

Wat mij aan die MH17 discussie irriteert is dat beide zijden de hakken in het zand zetten en onmiddelijk in de kramp schieten als iemand met tegenwerpingen komt. Alles is ofwel Soros\VS\EU- ofwel Rusland-propaganda. En ik geloof best dat het beide bestaat, maar laat gewoon al het bewijs aan het licht komen, elk radarbeeld, elk telefoongesprek, informatie van geheime diensten aan alle zijden en laat dat beoordelen door een geheel onafhankelijke partij, of een selectie van partijen die de goedkeuring van alle kanten kan wegdragen. Wellicht een willekeurige jury van Nederlanders, Oekraïeners en Russen, of van mijn part Zwitsers die via geheime stemming mogen aangeven dat ze overtuigd zijn van de aangevoerde bewijzen en argumentatie. Wellicht met als extra criterium dat ze kennis moeten bezitten over BUK's, vliegtuigen of andere zaken. Dan hebben redelijke mensen in ieder geval weinig reden meer om aan een onafhankelijke uitkomst te twijfelen, zelfs al wordt die dan door de verliezer verworpen.

Je kunt op zich de OVV of het Nederlandse OM op hun blauwe ogen geloven, maar laten we niet ontkennen dat het de redelijke verdenking van mogelijke politieke belangenverstrengeling niet wegneemt als het onderzoek en rechtszaak wordt gedaan door iemand die door de Nederlandse politiek is benoemd, i.p.v. door alle partijen in het conflict of een willekeurige selectie. En Nederland heeft (via de EU) een belang in het conflict daar, door de expliciete steun voor de staatsgreep tegen de democratisch gekozen president en het loswrikken van Oekraïne uit de invloedsfeer van Rusland om het binnen de EU-sfeer te krijgen, met alle gevolgen van dien. Iets wat we (de EU) gewoon nooit hadden moeten doen, want in feite heeft dat de deur voor Poetin, de annexatie van de Krim, afscheiding van Oost-Oekraïne en voor die hele MH17-tragedie opengezet.

Overigens lijkt een tragische vergissing d.m.v. een BUK van de separatisten aangeleverd door de Russen me persoonlijk nog het meest plausibele scenario gezien de gegeven informatie. Maar ik heb me er verder niet in verdiept, niet de vereiste expertise en geen bewijzen uit eerste hand.

Wol | 10-12-17 | 10:27
▼ 8 antwoorden verborgen

Over Rusland hoef je geen nepnieuws te verzinnen die diskwalificeren zichzelf constant met hun gedrag om het daarna te ontkenen. De kleren van de keizer.

devil13 | 09-12-17 | 16:21 | 7

Devil13: wat een ongelukkige naam. Nu vind ik dat Putin het in Syrië uitstekend gedaan heeft tegen de IS-aanhangers en de opstandige gewapende Soenieten in Syrië. Daar zal jij hey wel niet mee eens zijn natuurlijk. De Amerikanem en hun Saoedische vrienden hebben IS gefinancierd om als splijtzwam te dienen tegen de Shia-regeringen in Irak,Iran,Syrië en Libanon. De enige die er in zijn blote kont staat zijn de Yankees en hun bondgenoten in het Midden-Oosten. Blij dat de Russen dat gajes uitgeroeid hebben,maar daat zal jij het als links kereltje het wel niet mee eens zijn toch?

Eendragtmaaktmagt | 09-12-17 | 18:04

Eendragtmaaktmagt | 09-12-17 | 18:04

Wat een cofabulatie.

Man man man.

Poetin heeft letterlijk niets gedaan tegen Daesh. Zijn enige interesse was de haven.

De Koreaanse Slet | 09-12-17 | 18:19

Er bestaat bij jou geen twijfel slet..

Als ik die ene bekende KGB defect mag geloven dan is de kans vrij klein dat extreem rechts zich voor het karretje laat spannen, simpelweg door naar de resultaten te kijken..

1 Extreem rechts is extreem klein, het is dus een weinig effectieve campagne.

2 Er is momenteel niet echt een oorlog aan de gang met Rusland, om er momenteel actief tijd/geld in te stoppen, of nu je taktieken laten doorschemeren lijkt me contra productief?

3 En dit lijkt wat op punt 1.. De man waar ik het over had Yuri Bezmenov een KGB defect die bijv het hele SJW verhaal in de 80's al voorspelde beschrijft de taktieken die toen werden gebruikt, in die tijden was het relevanter om actieve operaties te hebben en de gevolgen van die operaties zijn in een ver gevorderd stadium, oftewel dat draait al een aantal generaties mee. En heeft op dit moment hoge posities bekleed en zorgt er momenteel voor dat de gemeenschap zich van binnenuit ontmantelt.
Als je naar die cijfers kijkt (wie stemden allemaal links de afgelopen 20 jaar ofzo) dan zie je wel een resultaat dat een succesvolle operatie beschrijft.

We zijn aan het ruzien over genderneutrale toiletten en zwarte piet terwijl er genoeg zaken te bespreken zijn die wel enig nut dienen.
Missie geslaagd zou ik denken, zeker in de geest van die tijd.

De mensen die nu Rusland zus en zo schreeuwen die hebben volgens mij helemaal niet door dat ze zelf een product zijn van dat oude Sovjet beleid, dat is het geniale gedeelte er van zeg maar..

Het is toch achterlijk om te denken dat Rusland op dit punt in de geschiedenis de wereld moet gaan veroveren dmv een paar twitter accountjes? Op zijn best kan ik me voorstellen dat die twitter accountjes bepaalde zaken van die grote operatie activeren danwel sturen, de gemiddelde SJW heeft echter niet zoveel sturing nodig, je spint ze 3x rond, laat ze een tweet lezen en ze tuigen een demonstratie op of gaan geweld dirigeren..

Als we jouw aanname nemen: extreem rechts laat zich voor het karretje van Rusland spannen, hoe uit zich dit dan?
Hoe is Putin gebaat bij nationalisten (dat is de enige rechtse groep met enige massa, we nemen dus aan dat het een effectieve strategie is).
Het enige wat ik dan kan bedenken is dat Putin geen sterke EU wil, en dus nationalisme kweekt omdat dat het kryptoniet van de EU is?
Hoe is dat beleid effectief op de USA? Werkt niet..

Als je kijkt naar wat de SJW's en genderblenders allemaal aan het slopen zijn zowel hier, als in de USA en met welke aantallen dit gebeurt en hoe verlammend het is voor alle discussies en dus vooruitgang, en hoe diep geworteld het inmiddels ineens is geworden omdat het op scholen en tegenwoordig zelfs op peuter/basisscholen wordt geleerd dan weet ik wel wat ik zou kiezen als taktiek, ik denk dat je daar geen putin voor hoeft te heten om het militair nut in te zien van een volledig gefeminiseerde samenleving die zelfs als ze het zouden willen niet meer kan vechten, en als ze het kunnen komen ze er niet aan toe want er moet gediscussieerd worden.

Zowiezo zie je ook voornamelijk communistische geluiden vanuit die hoek komen en nergens anders, dit komt omdat het oude propaganda is die toen relevant was, nu is het dat totaal niet meer eigenlijk die discussie is redelijk afgesloten in het westen, maar toch lopen er hele horden puisterige jankerds te roepen dat communisme geweldig is, zonder enig bewijs of ervaring er mee.

De hele EU is meer communistisch dan democratisch ingericht als je de laag stof die er op ligt er af blaast..

Wat dat betreft hebben de Sovjets gewoon gewonnen, echter bestaan Sovjets niet meer dus zit eigenlijk niemand er op te wachten, zelfs Putin ondervindt hier nadeel van denk ik persoonlijk maargoed dat is mijn mening maar..

Ik ben benieuwd of je eens de diepte in wilt duiken en je redeneringen eens openbaart ipv je mening als feit te brengen zonder enige vorm van onderbouwing..

Misschien komen we er achter dat jij een troll bent, of ik, zonder dat we ons er van bewust waren, kunnen we ons laten genezen wellicht?

Lionfromzion | 10-12-17 | 06:32
▼ 4 antwoorden verborgen

Owow, NRC redactie voelt zich te kakken gezet .. zijn te kakken gezet, en terecht.
De enige juiste reactie op dat wraakzuchtige mailtje is humor.
En NRC, de kunst van moddergooien, zwartmaken: je moet pas modder gooien als je zelf schoon bent. Zeker als je het verhaal '(wij zijn goed, )zij zijn fout' wilt vertellen.
Is ook lastig, je wordt door de financierders en grotebroek-ophouders gesommeerd terug te slaan, maar je komt niet verder dan wat embedded getweet als bijlage bij een artikel en tadaah, GeenStijl is fake-nieuws! Haha tuurlijk, zelfs je buurman trekt een wenkbrauw omhoog als je daarmee komt...

Kouwe Kees | 09-12-17 | 16:16

GeenStijl kwaliteitsjournalisten baseren hun nieuwsfeiten moedwillig op Russische trolaccounts, want ja, het is is een Russische trol maar toevallig kloppen zijn nieuwsfeiten. En dan nog een lesje Herken de Trol geven alsof GeenStijl er zo veel van af weet. Wat een totale onlogische reactie dit. Zou gewoon eens toegeven dat je je bronnen eens wat grondiger moet onderzoeken in plaats van zo hoog van de toren blazen dat NRC hier verkeert zou zitten.

Koender223 | 09-12-17 | 16:09 | 3

@koender
Ik zie het hier persoonlijk niet als een serieus informatieknooppunt; daar zijn betere kanalen voor. "Men" lijkt echter veel belang toe te kennen aan een internetspeeltje dat vooral goed bezocht wordt door complottheoretici[*] en onsamenhangende tegelschrijvers.
Daar zou ik dan weer het fijne van willen weten. Wie wil wie waarvan overtuigen en waarom[**}?

[*] Waar ik mezelf nadrukkelijk ook toe reken; altijd op zoek naar bevestiging van buitensporig ongefundeerde overtuigingen en alternatieve meningen met een hoog "ziejewel" gehalte
[**] Ken uw klassiekers

kindapaas | 09-12-17 | 16:23

Alle respect voor GeenStijl, maar je ziet hen toch niet direct als journalisten of "kwaliteitsmedia"? NRC profileert zich wél als zodanig dus voor haar zou de lat aanzienlijk hoger moeten liggen dan zo'n politiek gemotiveerd (of om headlines te scoren) stukje over Omtzigt of spijkers op laag water zoeken over trollen op GeenStijl. Trollen vind je op elke site, van elke soort.

En een link plaatsen naar een website of een persoon omdat door die site of persoon feiten of meningen worden geuit waar je het mee eens bent is geen misdaad. Net zoals het oproepen van een getuige tijdens een proces om over een bepaald feit te spreken niet betekent dat je van hem of haar alles zou geloven op ieder ander gebied. Het maakt je dus niet verantwoordelijk voor alle andere dingen die op zo'n site staan. Ik kan het soms ook met een specifieke uitspraak van Stalin of Mao eens zijn, maar het maakt me geen communist en ik zie hen niet als een betrouwbare bron op elk gebied (de meeste niet zelfs).

Het feit dat je een link naar een site geeft maakt je net zo min verantwoordelijk voor iedere uitspraak of (on)waarheid die er staat als dat de bezorger die de NRC in je deur gooit verantwoordelijk is voor elke letter, punt en komma die erin wordt gezet en eerst een disclaimer moet invullen met welke artikelen en bronnen hij het wel en niet eens is.

Als de Duivel zegt 1 + 1 = 2, maakt dat het nog niet onwaar omdat hij een boosaardige bron is.

Wol | 09-12-17 | 16:24

GeenStijl heeft precies in de smiezen waar het NRC op uit is met dat mailtje.
Dit is geen advies van NRC m.b.t. zorgvuldiger bron checken, maar een valkuil. Ga er serieus of ontkennend op in en ze hebben weer wat om over te schrijven. Nee, uitlachen (als in "Serieus? Is dit jullie set-up? Hahaha.") is juist niet verkeerd.

Kouwe Kees | 09-12-17 | 16:26

Dus we hebben een door onbekenden gestart twitter-draadje, met aan de ene kant:
-mogelijk russische trollen
En aan de andere kant:
-onbezoldigde zich niet bewuste UN-informanten en mogelijk ook hun remote conrollers

En vervolgens moet GeenStijl hierover verantwoording afleggen vanwege embedding in één of ander volkomen random topic?!

kindapaas | 09-12-17 | 16:01 | 1

Het is de media industrie!
Die willen dat iedereen betaalt voor ieder hyperlinkje, en mocht je onbedoeld een linkje plaatsen naar de "verkeerde" content dan sturen ze het liefst gelijk een drone strike op je af en roven je bankrekening leeg..

Of was het NRC niet 1 van de kranten die een paar jaar terug probeerde aanvankelijk te maken dat wij ze zouden gaan compenseren voor teruglopende inkomsten ivm internet..?

Lionfromzion | 10-12-17 | 06:45

Hans Wiegel haalt in de Televaag ook al subtiel uit naar het NRC. Wat een bagger levert het NRC toch af.

BozePaarseMan | 09-12-17 | 15:49

Zelden zo'n dodebomenfabriek gezien die zo snel z'n eigen graf groef.

RussischeTrol | 09-12-17 | 15:45

Een Trollenfabriek? Maken die van die koddige speelgoedpopjes met lang psychedelisch gekleurd haar? Wat een onzin zeg, iedereen weet dat echte Trollen uit Scandinavië komen. Vraag maar aan die Zweedse minister Ollongren. Het feit dat ze nepnieuws verspreidt over nepsites met nepnieuws toont aan dat ze zuiver trollenbloed in haar aderen heeft lopen, en de nobele kunst van het trollen tot in de finesses beheerst.

Wist u trouwens dat trollen blauw bloed hebben en in feite alle adel en koninghuizen ter wereld van ze afstammen? Dan weet u het nu, dat is gewoon een feit dat u kunt opzoeken op internet en verifiëren met vele onafhankelijke bronnen. Er is zelfs een Russische site over, waarvan de naam me even ontschoten is.

Net zoals iedereen met een functionerend brein weet dat nieuws slechts vertrouwd kan worden indien het door een autoriteit gebracht wordt. Want die liegen niet, nooit. Propaganda wordt altijd bedreven door private personen en stijlloze websites, nooit door media of overheden. Behalve de media en overheid van De Vijand natuurlijk. Vraag maar aan uw lokale autoriteiten, zoals de kwaliteitsmedia, waaronder de NRC en de Volkskrant en de NOS\NPO en uiteraard uw overheid zelve, dankzij wie u altijd rustig kunt gaan slapen. Die heeft nooit gelogen, zeker niet over dat u rustig kon gaan slapen. Want uw overheid waakt over u. Of u dat nu leuk vindt, of niet... Daar hebben we dat Sleepnet voor: om te kunnen waken voor u, onbetrouwbare kritische burger. En door via de elite banden met de kwaliteitsmedia te onderhouden en ze in het geval van de NOS\NPO direct te financieren. Dat maakt ze wel zo onafhankelijk. Daardoor hebben die geen financiële, persoonlijke of politieke belangen in het brengen of belichten van nieuws en zijn dus per definitie betrouwbaar. Dat u het maar even weet, stijlloze lezer...

Dé Vijand, dat moet u ook weten, is Rusland en in het bijzonder Poetin. Niet China, met haar communistische dictatuur met die aardige meneer Xi als roerganger. Niet onverkozen militaire president Sisi van Egypte. Dat is onze bondgenoot tegen het islamisme, nadat onze eerdere inschatting dat democratie en Islam goed samen gaan een kleine misrekening was. Zelfs kwaliteitsmedia en autoriteiten kunnen nu eenmaal slechts 99,9% waarheid en goede voorspelllingen garanderen.

De Vijand is dus niet bijvoorbeeld Erdogan. Dat is een lastig geval van NAVO-bondgenoot met licht despotische trekjes en verzamelaar van potentiële vluchtelingen. Let wel: vluchtelingen hè? Als u denkt dat er veel gelukszoekers tussen zitten bent u verkeerd geïnformeerd door Poetin en neonazi's. De Vijand is ook niet Maduro of Mugabe, die hun landen aan de bedelstaf gebracht hebben en totaal lak aan democratie of burgerrechten, want daar hebben we geen enkel belang bij confrontatie. Dat soort ellende onder bruin tot aangebrande volkeren is puur een interne aangelegenheid. Ook is het niet koning (oh, sorry, te vroeg naar buiten gebracht?) ik bedoel kroonprins MBS van Saoedi-Arabië. Die man is zo betrouwbaar als een Mortgage Backed Security. Hij weet in ieder geval op gelijke wijze centjes uit de zakken van zijn familie en volk te kloppen. Dat hij Jemen platbrandt doet niet ter zake, dat is de schuld van de Kleine Satan, Iran. Wist u dat olie, in de juiste handen, een goed smeermiddel is? Dat terzijde.

En natuurlijk kunt u zelf geen onderscheid maken tussen waarheid en leugens zeg. Feiten kunt u niet natrekken via de gegeven bronnen. U bent niet in staat te beseffen dat vrijwel alles wat u "weet" uit de tweede hand wordt aangereikt door mensen die er niet zelf bij waren. U kunt niet begrijpen dat mensen die u nieuws of roddels vertellen daar persoonlijke belangen bij hebben, moedwillig liegen of zelf misschien misleid zijn.

Dat soort onderscheid kan slechts een autoriteit, een expert, maken. Wat domme mensen en Trollen met het lelijke nepwoord "censuur" aanduiden, maar weten zij veel. Censuur is eigenlijk gewoon heel goed, en werkt ook prima. Vraag maar aan Grote Satan Poetin die dankzij het buiten de media houden van wat hij geheel onterecht "nepnieuws" noemt over hem of zijn tegenkandidaten, en het sluiten van NGO's en "nepmedia" die onpatriottische dingen over hem of Rusland zeggen, erin slaagt om door meer dan 75% van de Russen verkozen te worden. De Vijand is listig, snapt u? Zoiets zou een echte betrouwbare autoriteit nooit doen.

Of iemand dan ook echt een expert of betrouwbare autoriteit is, daarbij moet u gewoon op uw gevoel vertrouwen. Want dat kunt u wel inschatten. Wie gelooft u nu, een oprecht Nederlands politicus of een neppe Rus? U bent toch ook een Nederlander, en u bent wel betrouwbaar, nou dan. Vertrouw op uw gevoel, niet op ratio of feiten. Net zoals u over een specifiek onderwerp of een Ja/Nee vraag tijdens een referendum maar beter kunt zwijgen en uw gebrek aan kennis accepteren, maar wel in staat bent om uw verkozen politici op betrouwbaarheid, waarheidsliefde en alle standpunten uit hun inwisselbare partijprogramma's te beoordelen. Gewoon, door uw onderbuik te volgen.

Dit volledig betrouwbare, 100% op feiten en logica berustende nieuws werd u gebracht door Tr... eh, Wol.

Wol | 09-12-17 | 15:43 | 1

Die "neppe Rus is goed, doet me denken aan mijn favoriete Heinz grap:
"Hallo, in ben Neptunus, de koning van de zee."
"Oh dus je bent NEP tunus, niet de echte Tunus?"

Wel een wat lang verhaal overigens, maar goed geargumenteerd. Verkoopt men u een citroen als was het een knol, goede raad vindt men bij Wol!

kindapaas | 10-12-17 | 03:40

Is met dank aan Bellingcat nu hosanna Russische generaal aan schandpaal. Echte vraag moet zijn en blijft wáárom MH17 daar in de eerste plaats vloog? Gold daar een vliegverbod. @pieteromtzigt was nog lang niet klaar hiermee

legobuster | 09-12-17 | 15:35 | 1

Een beschuldiging van Bellingcat is niet echt aan de schandpaal gaan natuurlijk. Iedereen weet dat dat een nepnieuwsfabriek van Soros is, dus niet geloofwaardig.

accijnstoerist | 09-12-17 | 16:46

De Soros adepten en Clinton groupies proberen van Rusland de nieuwe zondebok te maken.
Erg doorzichtig en bijzonder platvloers.
Ik ben voor goede banden met alle redelijke mensen of ze nu van Amerikaanse of Russische komaf zijn.
De ruziestokers en herrieschoppers uit de Soros clan en de Clinton bende vallen daar niet onder.

kempenaer | 09-12-17 | 15:25

LOL de ene troll is de andere niet zo blijkt maar weer.
We zijn dus bijna helemaal compleet, EU internet monitoring en bijsturing, EU defensie, EU munt.

Onze sleepwet zal wel een prototype zijn die EU wijd wordt gelanceerd zodra de eerste leger regimenten klaar staan, tot die tijd is het alleen maar complimentair inzetbaar voor deze internet spionnen.

Ze beginnen met cijfers en feiten verspreiden, dit zal snel omslaan in blackmail enz om mensen te motiveren de EU leuk in het daglicht te zetten.

Het vorige seizoen van Southpark is voor 90% geimplementeerd, tijd voor nieuwjaar!

Lionfromzion | 10-12-17 | 07:02

wie houdt er nou niet van dit soort reply's?

Geenstijl, hartelijk bedankt voor een beetje humor :D

just another liberal | 09-12-17 | 15:14

Kan dit niet wat harder gespeeld worden? Oplichters als NRC en Reinier Kist dienen strafrechtelijk vervolgd te worden.

obominotie | 09-12-17 | 15:12

Achter elke dode boom schuilt een Rus.

Lewis Lewinsky | 09-12-17 | 15:07 | 1

Heel Rusland Bakt. Vroeger ging het met schaken altijd om Rusland vs. Nederland. Sindsdien heeft Calimero een Ruslandcomplex.

Eeuwig..Op..Vakantie | 09-12-17 | 15:20

Новый Роттердамский курант: het sneeuwt, het dooit, het dooieboomt, het nieuwst en het nepnieuwst, het Sorost en karaktermoordt, ra ra wat is dat?

Eeuwig..Op..Vakantie | 09-12-17 | 15:02 | 1

Nep Ridicule Complotdenkers?

MoltisantiBeer | 09-12-17 | 15:12

Ach, komt spuit elf weer [NRC]! Stelletje watjes. Te laf om met realiteit om te gaan. Dan maar hun opgedrongen nep waarheden maar verkondigen. Hoe politiek correct wilt men het hebben? Alsof genoeg mensen dat soviet trucje niet doorhebben (demense met functionerende hersenen dan, in tegenstelling tot die "kollektiv" gasten en hun gepapagaai). Deze muppets... Links is rechts, boven is onder. En maar blijven verzuipen in het eigen gelijk. Droevig! Al is de leugen nog zo snel, de... Enfin, ik hoef het spreekwoord niet eens af te maken.

Welke parallelle universum leven deze gasten in? Blijf onzin maar lang genoeg herhalen en het wordt vanzelf waar? Serieus? "self fullfilling prophecy" niet begrepen. Het werkt namelijk altijd tegen jou.

Raar. Zelfs mijn kat komt in opstand als ik een dode NRC boom als schijtpapier in dat beest haar schijthol gebruik. Hoe zou dat nou komen?

Ik erger me aan dit soort muppets. Het gaat voornamelijk om hun en hun eigen gelijk. Hoor en wederhoor? Feiten? Iz da outkering? Sodemieter op NRC! En ja. GS zet jullie te kakken. Schot voor open doel! Jullie gasten vallen in jullie eigen gegraven kuil (nog zo'n pareltje van Nederlandse spreekwoorden, men weet wel, wie een kuil graaft voor een ander...)

Meh. Ze gaan het niet leren.

Standvastig | 09-12-17 | 15:02

Ooit in mijn jonge jaren gezond links, wat ik nog steeds ben.
Betrokken bij maatschappelijke ontwikkelingen bleek dat de NRC de enige courant was die voor mij direct verifieerbaar juist schreef wat er gebeurd was.
Toen Volkskrant opgezegd en mij gelaafd aan de heldere en strakke berichtgeving.
Op een gegeven moment ook de NRC opgezegd, het was onleesbaar aan het worden.
Alles lijkt wel aan gort, zoals van Gend en Loos.
En nee dat gaat niet over Nederlandse identiteit, die zal me een rot zorg zijn, al ben ik wel blij als Nederlander tegen een verbaal stootje te kunnen vergeleken bij de humorloze Duitsers, moslims en 'feministen'.
Zo dom zijn vrouwen echt niet, net zomin als negers slaven zijn of blanken wreed.

Het NRC is door de zelfde waanideeën gesloopt.
Mocht er zoiets als 'white privilege' (in Nederland) bestaan, dan is de NRC white mans burden.

Tang_Li | 09-12-17 | 14:26 | 2

Wij hadden vroeger ook de NRC. Ondanks dat mijn pa en ma en ik zelf ook rechts ben, was de journalistiek bij NRC van echt topniveau. Ondanks dat het een linkse krant is en was, kon je er vroeger in elk geval op vertrouwen dat wat erin staat ook juist is. Een jaar of 15 geleden zeiden mijn pa en ma al dat het te veel op propaganda begon te lijken en sinds een paar jaar zie ik pas in wat ze bedoelden.

barryvantiggele | 09-12-17 | 14:56

Klopt de NRC zou ik nog overwegen als krant, in tegenstelling tot wat er nog meer te krijgen is. Maar ze hebben zichzelf helemaal te kak gezet, ongeloof waardig gemaakt en de mensen voorgelogen. Bij mij ben je dan af.
Ik lees alleen nog de krantjes van de Etos, Kruidvat, BCc, mediamarkt, C1000 en Jumbo die graties in de bus vallen.

boerk | 09-12-17 | 15:11

Haha .. die openstaande tabs in die browser ("NRC is een kutkrant"), moest lachen!

Watching the Wheels | 09-12-17 | 14:23 | 1

"De kracht van goeie trollaccounts is namelijk dat ze 90% van de tijd feiten & waarheden delen. Het is die laatste 10% waar je voor moet waken." In feite werkt NRC net zoals die trollaccounts. Vaak brengen ze nieuws dat deugt en dan zo nu en dan een berichtje ertussen om Omtzigt zwart te maken (op verzoek van?).

Watching the Wheels | 09-12-17 | 14:28

"Vrijgegeven door het Amerikaanse Congres" is het nieuwe "wetenschappelijk aanbevolen door een Zwitsers instituut".

LibertasSimplex | 09-12-17 | 14:21

Dank je wel.

Roze_bril_drager | 09-12-17 | 14:20

Voor mij leeft de.het.NRC enkel via de tpoic of GS.
GS houdt het levend zeg maar.

Rest In Privacy | 09-12-17 | 13:56

Wat een dieptrieste teloorgang van een krant waar ik ooit met plezier meer dan 200 gulden per jaar voor betaalde, van mijn kleine wetenschappers salarisje....

echt_links | 09-12-17 | 13:48 | 1

Nogmaals het is puur een kwestie van overleven. Schrijven wat er wordt op- of voorgelegd, anders heb je als massamedia geen bestaansrecht meer.
Het AD doet dat vooral met 'gesponsorde' artikelen wat dan als nieuws wordt verkocht. NRC is de spreekbuis van beleidsbepalend Nederland.

litebyte | 09-12-17 | 14:00

Een krant moet onafhankelijk nieuws geven en de feiten. Anders functioneert de democratie niet meer. Gelukkig is er GeenStijl nog om het ware te duiden voor ons. Hoe meer comptetitie hoe hoger de kwaliteit toch! NRC is dat dat dunne stukje gevouwen papier in de krantenstandaard bij de kassa van de Emté? Goh, niet geweten.

DitjaarkrijgikAOW | 09-12-17 | 13:47 | 1

Nee, een krant moet dat helemaal niet. Elke krant heeft een richting. Een krant moet wel doen aan waarheid en goed en terdege journalistiek onderzoek.

Het/de NRC doet dit niet.

litebyte | 09-12-17 | 14:03

De Niet voor Rede vatbaar Courant probeert terug te slaan na de ontmaskering van hun nepnieuws in de Omtzigt-affaire. Ook mislukt.

duh! | 09-12-17 | 13:38 | 1

Zat ik ook aan te denken, wordt nog een lastige periode voor het 'vrijdenkend roze' :-)

litebyte | 09-12-17 | 14:05

Jongens, jongens, jongens. Als iederen nou eerst eens gaat opzoeken wat een (internet)troll nou exact is. Kijk anders ff de docu "We are legion".

Hem | 09-12-17 | 13:35

Ga nu dan eindeklijk maar echt NRC opzeggen. Ik dacht dat ik er te lui voor was maar ergernis wint het. Bravo NRC.

Holein1 | 09-12-17 | 13:23 | 2

Done, opluchting overheerst.

Holein1 | 09-12-17 | 13:40

Daar ben ik jaloers op. Dat ik niet kan meer kan opzeggen, want dat heb ik tien jaar geleden al gedaan.

Vod Kanockers | 09-12-17 | 13:59

@NRC: Waarom wordt er nooit geschreven over nepnieuws uit Brussel?

accijnstoerist | 09-12-17 | 13:21 | 1

Of echt nieuws over de leugens uit brussel.

Swonchek | 09-12-17 | 14:10

Zoek de verschillen:
NRC zegt dat GS zegt: 'er is niks mis met eigen berichtgeving'.
GeenStijl zegt over de vier voorbeeldjes: 'het zat inderdaad helemaal anders'.
Kinderen, kinderen toch.
Dit verschil is geen kierende tochtigheid meer.
Dit verschil is geen kathedraal aan ruimte meer.
Ik hoef niet te stoken in dezen. Dat zou zinloze heelal-verwarming zijn.
Ik heb 'n beter voorstel, dan dat journalisten over andere journalisten gaan beklagen bij de Raad voor de Journalistiek.
Kunnen die jongens (en meisjes) bij GeenStijl geen knipkaart voor bij de hoeren sturen naar de NRC; / het NRC-Handelsblad?
*als ze er geen gebruik van maken zegt dat iets over de humorloosheid van NRC;
*als ze er wel gebruik van maken, zegt dat over de jongens van NRC; "geen peil, of ze kunnen er ónder".
win / win
(is dezelfde methode als bij judo; trek aan 't jasje, zodat je de ander dwingt z'n gewicht naar 't ene of andere standbeen te verschuiven, en daarna is dát standbeen onderuit te vegen; beenworp/heupworp/schouderworp)

Der Paulie | 09-12-17 | 13:10 | 2

Maar de grote vraag : is de knipkaart voor de hoeren als aftrek post of bedrijfskosten op te voeren?

Swonchek | 09-12-17 | 14:13

Swonchek | 09-12-17 | 14:13
Goed nieuws.
De knipkaart voor de hoeren is aftrekbaar;
1e BTW driemaandelijks gewoon te verrekenen;
2e Box 1: bedrijfskosten; inkomsten bijtelling bescheiden percentage, afhankelijk van in welke schaal je al zit;
3e box 2: bedrijfskosten 'relatiekosten; dus toch aftrekpost, ha ha.

Der Paulie | 09-12-17 | 17:07

We kunnen er natuurlijk hartelijk om lachen..

Maar die trollen zijn als vergif,
en kunnen uitgroeien tot een kankergezwel in onze samenleving.
Alleen sukkels laten zich voor andermans (arabisch/islamitisch of russisch/communistisch) karretje spannen.
Hoe groter het aantal sukkels, hoe sneller onze cultuur zal worden weggegumd.

Arausio | 09-12-17 | 13:07 | 2

Je bent bij de karrtjes het Brusselse karretje vergeten. Je weet wel, dat karretje dat op de heenweg een karrevracht met euro's meeneemt en op de terugweg een karrevracht gelukszoekers van islamitische persuasie. Dat karretje zie ik persoonlijk liever als eerste in de wielen worden gereden.

accijnstoerist | 09-12-17 | 13:24

Het Brussels karretje is een hele grote trolkar. Grote kantoren met mega budgetten die er voor zorgen dat het perfide EU nieuws via allerlei kanalen bereikt. En natuurlijk is elk verprutst EU project een reden voor meer EU.

Graaier | 09-12-17 | 18:27

Wat is eigenlijk het lezersbereik van GS? Hoeveel dagelijkse lezers? Dat zou ik wel willen weten, dit ivm vergelijking met bv NRC of VK

Fontanarossa | 09-12-17 | 13:03

Dode bomen mensjes spelen met de grote jongens. En dan is er nog geeneens vuurwerk.

De luis | 09-12-17 | 13:01

Het fake news is dat NRC ooit zal winnen, dat ze daar retarded zijn is dan weer wel waar..

Bijtendehond | 09-12-17 | 15:34

De gedigt Le Canard Ennercé

Hee een Russisch schatkistje
Kwak, kwak, kwak, kwakkerdekwak
Hee een Russisch schatkistje

Lewis Lewinsky | 09-12-17 | 12:52

Eerlijk duurt het langst.

Knoopsgat | 09-12-17 | 12:47 | 3

Ik wacht nog streeds op een groot en diepgaand onderzoeksartikel in het/de NRC over de enorme smerige oorlog in Yemen gefinancierd mede door tal van westerse bedrijven en met goedkeuring van de hypocriete klote EU die tegen Saudi Arabia geen maatregelen durft te nemen om financieel-economische redenen.

Het is zo doorzichtbaar tegenwoordig hoe massamedia en de grijze laffe middenpolitiek op elkaar af zijn gestemd.

litebyte | 09-12-17 | 13:37

@lifebyte Dat Midden-Oosten kader kent een lange traditie van MSM fakenews emo+gedachtencontrole. Zo waren er -om een dwarsstraat te noemen- de gestolen coufeuse babys in Koeweit en Colinn Powels weapons of mass destruction om de perpetual Irak oorlog met nu al 1,2 miljoen+ doden te starten. Of wat te denken van Syrie op basis van gifgas en zgn White Helmet NGO hulpverleners. Gifgas dat werd bewezen door dezelfde Brown Moses aka Elliot Higgins aka Bellingcat MH17. Hulpverleners als bewezen proxy leger die aanslagen in scene zetten waarbij de slachtoffers na videoopname weer opstaan. Benghazi Libie als doorvoerstation voor Amerikaanse oorlogstuig aan ISIS. Al Qaida dat het ene decenia vijand is, het volgende bondgenoot, het volgende weer vijand en ga zo door.

HdJ | 09-12-17 | 14:17

De enige outlet die al 10+ jaar op een ongeschonden waarheidgehalte zit is Wikileaks. Let that sink in for a moment

HdJ | 09-12-17 | 14:20

Sinds Hillary verloren heeft door die Russische trollen, loopt het de spuigaten uit. Iemand al die nep-overheidsite gevonden waar Ollongren ons voor waarschuwde? Misschien leuk voor een artikeltje in het NRC.

Voorjaarsmoe | 09-12-17 | 12:46 | 6

Als toevoeging er moet weer een vijandsbeeld geschapen worden m.b.t. de Russen - Sesamstraat voor Volwassenen (1Vandaag) maar ook het/de NRC zijn toonbeelden om de Henk en Ingirds te overtuigen dat 'wij' goed zijn en de Russen slecht.

Terwijl feitelijk 'we' beide even slecht zijn, alleen de uitvoering gebeurt op een andere manier.

litebyte | 09-12-17 | 13:50

@ litebyte | 09-12-17 | 13:47

Heb niet alles gezien van Lubach, weet je welke uitzending dat was ? Overigens is een website zo aangepast maar het meest slappe is natuurlijk dat Ollogren met heel grote woorden kwam maar niet de specifieke website wilde benoemen.

Roze_bril_drager | 09-12-17 | 14:03

Hoeveel oorlogen zouden al gestart of opevoerd zijn als Hillary president was geworden?

Rest In Privacy | 09-12-17 | 15:03
▼ 3 antwoorden verborgen

Vergeet iedere vorm van inhoud. Dit is sektarisme. En als de dictator de hete adem in zijn net voelt dan wordt hij woedend. En stuurt hij de inquisitie op pad om zijn tegenstanders af te slachten.

Orakel1958 | 09-12-17 | 12:43

De opdracht vanuit de grootste trollenfabriek op aarde, het conglomeraat VSEU-Transatlantische Commissie (Brown Moses Bellingcrap)-Corporate Controlled Oligarchen MSM (+kant en klare voorleesstukjes voor Staatszenders alla NPO/NOS) is in deze heel simpel en ook al veelvuldig beschreven in diverse boeken door whistleblower journalisten. Het gaat louter om de frame, de headline, de chocoletter, de pagecrawl. Dat is wat blijft hangen bij de goegemeente die 2 minuten radionieuws per dag luistert of de huisvrouw die naast de krantendisplay in de supermarkt staat te wachten. Zoek bv Omzigt MH17 vanuit een Google buiten Nederland en je vind op de eerste pages alleen dat een Ducth MP heeft gelogen inzake MH17. Dat het allemaal BS is en achteraf nihil wordt gerectificeerd is totaal niet belangrijk qua mind control. Specifiek in dit geval moet elke dag blijven hangen dat alles wat mis is in de wereld de schuld is van Russen. Gisteren zijn bv CNN ABC NBC ook weer compleet uit de bocht gevlogen inzake Trump-Wikileaks-Rusland en hard teruggefloten maar daarvoor moet je dus verder kijken dan het 8 uur hoernaal want die rectificeren die fabels zelfden of nooit. Specifiek inzake MH17 qua propaganda mechanisme en timing is het zo uit het boekje > Dader (onbewezen) direct benoemen in tientallen media en vervolgens de zaak frustreren en rekken totdat de aandacht en detailkennis is verslapt en/of nog te veelgevraagd is om overzicht te houden. Wel blijf je dader in allerlei andere contecten aanwijzen. Op een zeker moment pols je de algemene concensus (bv Omzigt casus) en kom je terug op eerder aangewezen dader. Heeft de VVD-WODC het VVD-OVV er overigens al op gewezen dat hun rapportconclusies wetenschappelijk gezien niet kloppen (1 van de 100 voorbeeldjes hierom twitter.com/TSlicht/status/9378318275... ) of is dat niet wenselijk voor de Verenigde Staten van Europa incl hofleverancier van gefabriceerde audiobewijzen Oekraiene?

HdJ | 09-12-17 | 12:41 | 4

Klopt mijn google searches lokaal geven een compleet andere als die via vpn op een nederlands ip adres.

Swonchek | 09-12-17 | 14:15

Ik was eergisteren in België, maar de VRT kan er ook wat van.
Een of ander praatprogramma op 91.7 FM (Oost-Vlaanderen, geen idee welke zender dat is) moest er nogal op hameren dat die Palestijnen heel erg zielig waren, nu Jeruzalem door Trump als hoofdstad van Israël wordt beschouwd.
Geen onvertogen woord over de Palestijnen. Want die zijn lief.
Aldus de VRT.

Bijtendehond | 09-12-17 | 15:30

bravo!

superjan | 09-12-17 | 19:56
▼ 1 antwoord verborgen

Dit is een opmaat van een van de gelijkgeschakelde media om sites als GeenStijl verboden te krijgen.

meneer Q | 09-12-17 | 12:40 | 1

NRC weet zelf heel goed dat ze gif verspreiden en heeft het aantal te lezen artikelen op vijf per dag gemaximeerd. Meer is dodelijk.

Lewis Lewinsky | 09-12-17 | 12:34 | 1

Per maand

Fontanarossa | 09-12-17 | 13:05

Internet trollen verspreiden niet alleen nepnieuws, het merendeel is echt nieuws. Het gaat om het gericht sturen en verspreiden van informatie. En blijkbaar is dat die russen gelukt.
Bronnen checken, daar gaat het in deze om. Dat scheelt een boel gezeik.

goed_begin | 09-12-17 | 12:33

Langzaam worden de geesten rijp gemaakt om het onwelgevallige geen stijl te gaan verbieden.

kaasfondue | 09-12-17 | 12:32 | 3

Zo zie ik het ook. Is altijd zo geweest, als je kritiek hebt op het gezag dan word je kapot gemaakt. GS heeft kritiek op DH en de EU. Tja... normaal hoef je maar 1 keer kritiek te hebben om totaal kapot gemaakt te worden. En GS levert aan de lopende band kritiek. Dus ja... Een vier sterren generaal heeft vanuit het Pentagon ook al eens gemopperd op GS. En dat deed ie niet zo zachtzinnig. Hij zei niet GS, maar de boodschap was duidelijk. Kijk VVMU geldt zolang het gezag ermee eens is of dat ze je niet irritant vinden. En het gezag vindt GS duidelijk irritant.

Príncipe | 09-12-17 | 14:30

"Ouwe" Joris is volgens mij allang een onion-website aan het opzetten...

Bijtendehond | 09-12-17 | 15:27

Bijtendehond | 09-12-17 | 15:27

:-) Haha... Een onion kunnen ze ook blokken. ;-)

Tijdens het Spaanse referendum hadden ze een ipfs gateway geblokt. ;)

Príncipe | 09-12-17 | 15:40

De NRC doet de jaren vijftig nog eens over. "Achter elke boom schuilt een fellow traveller van de Russen. Heus. Echt waar. De FBI zegt het zelf, evenals Ollongren, dus we hebben twee onafhankelijke bronnen".

Lewis Lewinsky | 09-12-17 | 12:31 | 1

Lol.

Lupuslupus | 09-12-17 | 12:45

Pathos ethos en mythos. Tendentieus, ondgefundeert en nodeloos kwetsend. Is de hele media wereld behalve GS nou dom ofzo? Nope. Geenstijl is tien keer zo goed en wrijft hard in de peopvlekken die de anderen.met hun moralistisch gezever en gedraai achterlaten. Moeten ze maar gewoon toegeven dat ze bij de mensen aan hun gedachtenwereld willen sleutelen. Ook half nieuws is verslavend.

LifeCatcher | 09-12-17 | 12:31

Hoi. Ik ben zelf, sinds vorig jaar Augustus, een Russische trol. Hoewel ik daar in meerdere posts op gewezen heb, heeft men niet de minste moeite gedaan om mij te ontmaskeren. Ik kon (en kan nog steeds) gewoon mijn pro-Russische gang gaan. Hup Rusland! Wat zie je er goed uit Poetin! Het westen is hypocriet en Moskou niet! Dat soort dingen dus. Kan allemaal hier op GS, zonder dat iemand mijn getrol ook maar een strobreed in de weg legt. Men houdt hier duidelijk de spreekwoordelijke hand boven het hoofd van de Russische trol.

Kwijldraad | 09-12-17 | 12:30 | 2

U kunt hier al die dingen zeggen over welke wereldleider of land dan ook. Als u erop uit bent om ontmaskerd te worden en een ban te krijgen, dan zult u uw getrol naar een hoger plan moeten tillen, want dit is zo onschuldig als het eerste gepruttel van een willekeurige Zwitsal.

dulcinea | 09-12-17 | 12:58

Het is gewoon niet leuk dat, ondanks dat je super je best doet om een goede Russische trol te zijn, het gevoel krijgt dat je niet serieus genomen wordt.
Wisten jullie trouwens dat in Rusland #metoo helemaal geen issue is? Boeit niemand wat. Terwijl daar de mannen nog wel het allermannelijkst zijn. Vast niet. Maar het is wel zo.

Kwijldraad | 09-12-17 | 16:37

Met een man in grijs pak die objectief het nieuws brengt valt niets te verdienen. Nieuws is show geworden een verdienmodel en dan moet het zo smeuïg mogelijk.

Dutch_Holland | 09-12-17 | 12:30

Volgens de NPO blijkt uit een enquete dat PVV-stemmers de enige zijn tegen een vuurwerkverbod. Over nepnieuws gesproken. Alsof er aan mensen is gevraagd: bent u tegen vuurwerk en op welke partij stemt u?
Ga vooral door met PVV-ers als domme tokkies weg te zetten. Dit land is weggegeven door dezelfde linkse leeghoofden die ook de publieke opinie bepalen.

Jack Jersey | 09-12-17 | 12:27

Haal mijn nieuws alleen nog maar van internet en uiteraard uit de Donald Duck.

eerstneukendanpraten | 09-12-17 | 12:24 | 3

Zeker niet alles vertrouwen wat je Donald (Duck) hoort zeggen...
Nog 1 keer:
youtu.be/oE0z9IorQmQ

Hemmenaar7 | 09-12-17 | 12:56

Kostelijk :-)

Swonchek | 09-12-17 | 14:18

@hemmenaar7 meer dan kostelijk !!!!

Swonchek | 09-12-17 | 14:20
-weggejorist-
feike-astma | 09-12-17 | 12:24

Het was niet verstandig van de NRC om een woord vuil te maken aan GS, de spreekbuis van des Vaderlands' onderbuik. Als alle drek zich hier verzamelt, kan de rest van het land (> 80%) gewoon aan het werk en op een volwassen manier met elkaar omgaan.

PeterD | 09-12-17 | 12:23 | 5

Voor de combinatie "van des" mag je je schoolgeld terug gaan vragen...
/*necrosis mode uit*/

vette_shit | 09-12-17 | 14:01

Peter weet het beter.....

Swonchek | 09-12-17 | 14:22

Swonchek | 09-12-17 | 14:22

Of weet het voor geen meter.

Bijtendehond | 09-12-17 | 15:23
▼ 2 antwoorden verborgen

Russische troll accounts afkomstig uit een heuse trollenfabriek. Ik heb nog steeds geen idee hoe ik die kan herkennen op Twitter. Iemand wat voorbeelden?

NV_2017 | 09-12-17 | 12:21 | 9

@Luivend | 09-12-17 | 12:47
Haha! Goed gezegd.

Lewis Lewinsky | 09-12-17 | 12:54

@Lupuslupus | 09-12-17 | 12:49
Hulde voor jouw opa. Je hebt het van geen vreemde, zie ik.

Lewis Lewinsky | 09-12-17 | 12:55

Ik ken wel een plaats die Trolhättan heet. Maar dat ligt in Zweden.
Er staat wel een fabriek.

Bijtendehond | 09-12-17 | 15:22
▼ 6 antwoorden verborgen

lang geleden was het een krant die leuke en interessante items had.ik zeg lang geleden.
nu is het een politiek correct en huichelachtig blaadje dat door extreem links is geannexeerd en waarin voornamelijk onzin staat.
besteed maar geen aandacht aan die zooi,doe ik ook niet.

pejoar | 09-12-17 | 12:20

Nepnieuws Regio Courant

Mahatma | 09-12-17 | 12:20

Tip voor NRC, hou je geest niet tegen een slijpsteen.

Einde van de Domheid | 09-12-17 | 12:20

Kom op, het kan toch gewoon zo zijn dat de redacteuren van de enige kwaliteitskrant van Nederland niets begrepen hebben van het internet en/of Email??
Nog los van de vraag of ze van andere dingen iets begrepen hebben.... waarover men ook zo zijn twijfels kan hebben.....
Maar ja, Vermeersch, een Belg... wat wil je ;))

mallekater | 09-12-17 | 12:19

Bij mij in het dorp staan regelmatig studentjes marketing en communcatie (of vergelijkbare flutstudies) de NRC uit te venten en dan kan ik het niet laten om ze even uit te leggen met welke zinloze actie ze bezig zijn en voor wat voor obsolete types ze werken.
.
Ik zou zeggen: compleet negeren, die hap. Laat ze lekker hun propaganda op papier kliederen (met, jawel, ook een digitale versie); ze snappen niet dat niemand meer journalisten nodig heeft om de wereld te duiden. Ik vond journalisten ook vóór het Internet-tijdperk al op z'n minst zwaar incompetent; van elk artikel over een onderwerp waar ik toevallig achtergrondkennis over had, klopte meestal minder dan de helft.
.
Kortom: NRC, weg ermee!

Brou Is Back | 09-12-17 | 12:19

Maar goed "NRC, de baksteen door het raam bij de vrije geest".

Jan Passant mk2 | 09-12-17 | 12:16

De NRC is inderdaad een kudtkrant. Maar ook in de shit drijft soms een pareltje. Laatst hadden ze een zeer lezenswaardig artikel over vrijwillige euthanasie, en over waar je de spullen haalt. Bij de dierenwinkel in Peru dus. Dat had ik zonder de NRC toch maar mooi niet geweten.

quigg | 09-12-17 | 12:14

Krijgt het NRC gratis nieuwsfeitjes van onze Zweedse Ollegren, als het NRC haar van voorbeelden voorziet?
Alles om het niet zelfdenkende, naïeve stemvee maar op de x66 te laten stemmen. En een ander besmeuren (zonder inhoud), ach erger dan een Marcel van Dammetje wordt het toch niet. En de gemiddelde burger die alleen indoctrinatie voer van de NPO krijgt, die durft niet buiten de lijntjes te kleuren bij de verkiezingen.
Wel is wordt de paniek steeds groter en doorzichter.

bananabanana | 09-12-17 | 12:11

Zo zo, Geenstijl durft een telefoontje van NRC niet aan. Probeer eens een niet-cynische vorm van communicatie voor meer duidelijkheid, in plaats van dit zwakke en voorspelbare artikel. Maar hey, dit is Geenstijl, die maken geen fouten, toch?

Mr.Cooper | 09-12-17 | 12:11 | 5

Allicht. Als je niet eens meer pretendeert objectief te willen zijn, kun je je ook niet meer vergalopperen. En op GS' pueriele masker van cynisme en desillusie ketst ieder beroep op zelfreflectie af. Lekker makkelijk. Voor de eigen parochianen maakt het vanzelfsprekend geen verschil, die zijn gewoon blij dat ze weer schuimbekkend mogen fulmineren tegen de MSM / deugmensen / policors of wat de newspeakers hier nu weer hebben verzonnen. GeenStijl is OVER.

Wirkstoff | 09-12-17 | 12:34

Jij vond die mail als een echte nieuwsgaring overkomen? "Russische twittertrollen", die op een door Twitter samengestelde lijst, vrijgegeven door het Amerikaanse congres, te vinden zijn. Hoe kan men daarin meer duidelijkheid bieden, zulke luchtfiets-sprookjes? Mijn hemel, ik had zelf geen enkele reactie gegeven aan die geloofsgek.

Luivend | 09-12-17 | 12:35

@Wirkstoff | 09-12-17 | 12:34
In jouw beperkte wereldje is GS vast over.

Blijft wel de vraag; waarom maak je speciaal een zwitsal accountje aan om dit te zeggen? Blijkbaar vindt je GS dus wel degelijk belangrijk.

Rest In Privacy | 09-12-17 | 13:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Toch bijzonder dat het NRC kan checken of het Russische trol accounts zijn, als ze geen ip-nummers hebben.
Het lijstje bevat alleen aliassen en twitter user-id-'s
democrats-intelligence.house.gov/uplo...

2_amazing | 09-12-17 | 12:09 | 2

NRC heeft met succes het algoritme van de vieze cirkel toegepast.

Lewis Lewinsky | 09-12-17 | 12:11

Lewis Lewinsky | Hoe gaat dat in zijn werk?

2_amazing | 09-12-17 | 13:13

De NRC is tegenwoordig niet meer dan een activistenblaadje. Net als alle msm volkomen geïnfesteerd met linksige activisten, milieufreaks, doorgedraaide diversiteitspropagandisten en vooral wanhopige babyboomers. Fake News, gewoon niet meer serieus te nemen. Wanhoop omdat we dat allemaal allang weten, en dus probeert men ons middels beledigingen en bedreigingen (heulen met de Russen e.d.) terug in het gareel te krijgen. Wij, de deplorables, wij buigen niet.

Rest In Privacy | 09-12-17 | 12:06

Misschien is alles een misvatting, en verstaan ze bij die krant alleen Belgisch.

LibertasSimplex | 09-12-17 | 12:06
-weggejorist-
adjudant | 09-12-17 | 12:06 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Misselijke,smerige campagne van die hufters van NRC, en inderdaad je komt ze wel eens tegen overduidelijke troll accounts van de Russen of niet, kun je toch niet zien, maar feiten kloppen. Zo blij dat ik dat kutblad niet meer lees, maar zij verspreiden in ieder geval wel hun eigen leugens.

Zwizalletju | 09-12-17 | 12:05

“Ze Russians..., aargh populisten..., rasiessss”
.
Vvd, pvda, d66, cda en consorten komen niet verder dan problemen benoemen. Waar zijn de echte oplossingen?
.
Nogal Wilderiaans tot nu.

Parel van het Zuiden | 09-12-17 | 12:05

NRC heeft trouwens wel een draai van 180° gemaakt tegenover Rusland. Als je een paar jaar geleden las wat NRC over de Baltische landen Estland, Letland en Litouwen schreef, dan hadden die zich in 1940 juichend aangesloten bij het arbeidersparadijs de Sovjet-Unie, hadden ze tijdens de Duitse bezetting massaal gecollaboreerd, maar in 1944 de Russen weer juichend als bevrijders binnengehaald, maar waren ze na 1991 ineens weer massaal nazi geworden, die arme zielige Russen gingen onderdrukken. Laat dat nu net het Russische standpunt zijn, dat NRC kritiekloos nakwaakte... En nu is NRC ineens anti-Russisch geworden. Moet je zo'n opportunistisch krantje serieus nemen?

MAD1950 | 09-12-17 | 12:05

"Bij atoomaanval schuilen onder de keldertrap. Courant mede nemend."
Bedankt, Nieuwe Rot Courant.

Lewis Lewinsky | 09-12-17 | 12:04

"Er was die nacht inderdaad een bus in brand gestoken, maar geen enkele politiek correcte courant repte van Allahoe Akbar".
Nivootje hoor, NSB Akbarblad. Nou.
*pantoffelend in fauteuil courant lezen doet, jaren 50 alweer neuriënd*

Lewis Lewinsky | 09-12-17 | 12:01

Aanvankelijk dacht ik: goeie satiricus die Reinier Kist!
Maar hij meent 't serieus?! Veel dommer kan het niet, NRCé.

Fijnstoffer | 09-12-17 | 12:01

De NRC is vandaag om meerdere redenen allesbehalve een kwaliteitskrant. Alleen de hoofdredacteur en de ombudsman lijken er nog in te geloven. De krant is de weg kwijt omdat het een puinhoop is op de redactie.

Abu Bachouca | 09-12-17 | 12:00

De redactie van de NRC moet zich concentreren waar ze goed in is: wijn, meubels, bestek en bootreisjes verkopen.

Irnerius | 09-12-17 | 12:00 | 1

Bootreisjes over de Wolga, waarbij 't krantje voor de dagelijkse foeragering van spionnenromannetjes Smiley's zorgt.

Eeuwig..Op..Vakantie | 09-12-17 | 13:57

Heb wel enige lof over voor het organisatievermogen van politiekcorrecten.
Zoveel simultane heksenjachten ‘runnen’ lijkt me geen sinecure. Ik zie tussen de lastercampagnes tegen populisten, islamcriticasters en eurosceptici inmiddels de demonsering jegens eigen burgers en niet-policorpijpers niet meer. Hoe doen ze dat toch?

Parel van het Zuiden | 09-12-17 | 12:00 | 1

De enige reden waarom links agressiever, alomtegenwoordig en beter georganiseerd lijkt, is omdat rechts de hele week moet gaan werken om hun uitkeringen te betalen.

Smelldacoffee | 11-12-17 | 03:36

Gisteren hebben ze toch die Russische generaal ontmaskerd op basis van zijn stemgeluid. Dus een generaal die betrokken zou zijn bij MH17 gaat nadat de ramp plaats heeft gevonden mee werken aan 2 telefonische interviews met vage journalisten onder welke dekmantel dan ook ? Werkelijk, FSB vindt dat allemaal een goed idee ?

Roze_bril_drager | 09-12-17 | 11:55 | 3

Las dat de man helemaal niet in de buurt was.

gato | 09-12-17 | 12:58

Ze en ontmaskerd?
Omdat dat op een of andere katten website staat?
Nou dan schrijf ik hier dat Thabo Mbeki erachter zit. Vanaf nu is dat de versie.
Facepalm

Is dit nog nieuws? | 09-12-17 | 13:55

Bellingcat is lekker bezig

Swonchek | 09-12-17 | 14:28

Effe dimmen GeenStijl. Beetje NRC in de zeik nemen. Terwijl jullie weten dat ze alles letterlijk nemen. Elk woord van jullie zorgt voor paniek en onbegrip. “Moet je nou eens kijken wat die Neandertalers van GeenStijl nu weer schrijven. Parbleu”.

Nivelleermarionet | 09-12-17 | 11:55 | 1

Bang?

Rest In Privacy | 09-12-17 | 11:57

Krankzinnig artikel in NRC is krankzinnig. Puur McCartyisme.

Lewis Lewinsky | 09-12-17 | 11:54 | 1

Is GS de website die niet genoemd mocht worden door Trollongren ? Worden de (ik begin te geloven zwaar gesubsieerde) MSM gemobiliseerd in de aanloop naar een onderzoek en ban van GS ?
Zomaar wat vragen.

Dosvedanya.

boccelullus | 09-12-17 | 11:52

... fabriek is wat overdreven.

Russische ZZP troll

wezen | 09-12-17 | 11:52

De Gutmenschen zijn op cursus geweest in Amerika. Sinds hun terugkomst zien zij Russische invloeden bij al hun tegenstanders, alsmede vrouwonvriendelijkheid en haat tegen LGBXK?YZ communities. Het hele nieuws vullen zij daarmee, zorgelijk kijkend over zoveel onfatsoen.

Daar inhoudelijk op ingaan is de valkuil, want wie ontkent geeft aan dat er mogelijk iets waar is van idiote laster. Dat was ook de kracht van de Godwin, leidt de aandacht af van het onderwerp zodat er alleen nog over de ontkenning "gedebatteerd" wordt.

Doe als Trump, haal je schouders op en zeg "Fake News".
Want dat is het.

Jan Passant mk2 | 09-12-17 | 11:50 | 1

Het heeft niet zoveel met werkelijke Gutmenchen te maken - meer met overleven van een media organisatie die zich verbonden voelt met tientallen andere media organisaties die het zelfde lot treft: 'schrijven' wat je 'opgedragen' wordt, anders is het einde - kranten worden geleid door investeerders, niet door redacties.

Geen ruimte, zowel qua mentaliteit als financieen om werkelijk eens goede onderzoeksjournalistiek uit te kunnen voeren. Alles wordt van elkaar overgetyped en overgehyped. Als de NYT of Guardian het schrijft dan staat het geheid ook in de/het NRC, Volkskrant, AD, Trouw... en als het niet teveel tekst bevat ook in de Televaag.

litebyte | 09-12-17 | 12:01

Een vriend van me, een druk baasje, heeft dat nrc next als enige nieuwsbron. Het levert leuke discussies op zal ik maar zeggen.

Rest In Privacy | 09-12-17 | 11:48 | 1

Ja triest dat er nog hele groepen mensen zijn die nog steeds denken dat NRC een kwaliteitskrant is en die shit tot zich nemen omdat de NRC op tafel zo erudiet lijkt. Wat een bagger in die krant.

Janneus | 09-12-17 | 12:17

Wij hebben maar 2 vaste trollen hier en dat zijn Berbaar en DKS. De laatste valt af voor dat kutkrantje want is zeer anti Rusland. Dus NRC doe je ding en print alle plempsels van Berbaar uit en analyseer die hap, vinden wij ook wel geinig.

drs. P | 09-12-17 | 11:43 | 3

Vroegah, toen de Gutmenschen de Russen van oude Sovjet Unie nog zagen als een baken van licht & politieke beschaving, toen had je daar twee kranten.
De een heette (vertaald) "De Waarheid" (Pravda), de ander "Het nieuws" (Izvestia).

Een riskant Russisch grapje was toen "Er staat geen Nieuws in De Waarheid en geen Waarheid in Het Nieuws".

Dat geldt inmiddels ook voor "ons" partijnieuws van de MSM, het NRC voorop.

Jan Passant mk2 | 09-12-17 | 12:06

Klopt. DKS is een VVD trol, misschien zelfs in dienst van de eu. Maar betaald wordt ie zeker. Vergeet die advertenties van een paar jaar geleden niet, waarbij er gevraagd werd om trollen voor Nederlandse nieuwsfora.

Baski | 09-12-17 | 13:44

Geinige wetenswaardigheden

Swonchek | 09-12-17 | 14:30

Strategie is goed van Geenstijl. frappez toujours. Net zolang er buiten de GSbubble ook aandacht komt voor andere zienswijzen. De MSM zijn nu inmiddels al geirriteerd aan het raken en berichten vaak over wat GS wel allemaal niet trollt/beweert/roept. Dit trekt natuurlijk nieuwe lezers voor dit forum aan.
Voor de vaste meelezers/reaguurders komt af en toe een onderwerpje wel eens te vaak aan bod (behalve die witte onderbroek natuurlijk, die kan altijd), maar dat is dan maar even zo. Ga door met het aanpakken van de dromende deugers!!!!

Rest In Privacy | 09-12-17 | 11:36 | 1

Buiten dat; als GS een fictieve bubbel was, zou het sowieso niet zo lang bestaan en een bedreiging zijn voor de 'echte' media (maar ook voor politieke figuren en andere machtshebbers). Het is de werkelijkheid van deze tijd van polarisatie en massa-leugens, we leven in een vooroorlogse tijd. Naoorlogse tijd is reeds voorbij sinds de jaren 80.

Luivend | 09-12-17 | 11:46

NRC werkt volgens de Goebbels doctrine. Herhaal een leugen net zolang tot iedereen je gelooft.

boccelullus | 09-12-17 | 11:29 | 1

het is het Rutteriaaans tijdperk... vergeet niet welke invloed Rutten heeft op de media.. ik zie zelfs een complot!

fikkieblijf! | 09-12-17 | 11:37

Stakkers met hun Boek en Talibaan.

Montgomery Burns | 09-12-17 | 11:28

Gaat erin als gesneden koek bij de NRC lezer. Heerlijk vanuit je GL/D66 bakfietsbubbel afgeven op Geenstijl. Als je als MSM zulke frames neerzet, moet je niet gek opkijken dat mensen buiten de bubbel gaan kijken hoe het echt zit.

Duifmans | 09-12-17 | 11:28 | 1

Let wel dat de bron van het kwaad openlijk zwart op wit gedrukt staat: GeenStijl & Powned. Een beetje nieuwsgierige lezer gaat daar zijn Lux opsteken en ontdekt Libertas.

Eeuwig..Op..Vakantie | 09-12-17 | 14:05

Vandaar ook de inschattingsfout van Jan Roos en de GeenPeil initiatief-nemers: Zij dachten goud gevonden te hebben:
Door het leven in een eigen bubble zagen zij niet dat hun idee totaal niet leefde onder de Nederlandse bevolking.
Just sayin' Staar je niet blind op je eigen bubble.

King of the Oneliner | 09-12-17 | 11:26 | 3

Komen er ook nog verstandige reaguursels vandaag of is dat teveel gevraagd?

Wobbelplatte | 09-12-17 | 11:45

Ik denk dat Jan Roos meer besef heeft dan jij ij je hele pink. Hij trok de kar en het aantal stemmen 330.000 werd gehaald, maar Rutte gebruikte een inlegvelletje. Maar wat doe jij, de krant lezen. Dan heb ik meer bewondering voor Jan Roos en Geenstijl die hun nek durven uit te steken.

gato | 09-12-17 | 12:00

Mee eens, Wobbelplatte, ik begrijp hier ook niet veel van.

Rest In Privacy | 09-12-17 | 12:02

Je moet wel reageren natuurlijk ivm geloofwaardigheid, maar het is wel niveautje 'je jokt', 'nee, jij jokt joh!'

merel veld | 09-12-17 | 11:26

Trol verwijt andere trol nepnieuws te verspreiden.

Al-Dente | 09-12-17 | 11:26 | 2

Noem je GeenStijl nu een trol?

Is dit nog nieuws? | 09-12-17 | 13:53

@Is dit nog nieuws? | 09-12-17 | 13:53

Nee joh, dat zou ik niet durven. GS is me als alternatief nieuwsmedium daarvoor veel te dierbaar.

Ik doelde uiteraard op de anti-Putin trol (NRC) die de pro-Putin trol verwijt een vervelende trol te zijn en nepnieuws verspreidt.

Al-Dente | 09-12-17 | 17:33

Volwassen kleuter Kist heeft volgens zijn Linkedin 9 jaar op de UVA gezeten, en werkt ruim 8 jaar bij dat vod. Het verklaart veel. Men leert in die combinatie blijkbaar 'geloven' in alles behalve werkelijkheid. Wat een absurde tijd dat het allemaal maar kan.

Luivend | 09-12-17 | 11:25

Nu geloofde ik de kranten al een tijdje niet meer, maar die karaktermoord op Omtzigt was de absolute druppel. Probleem is alleen dat ze zich en masse onschendbaar achten. Te debiel, maar ja.

Gervano | 09-12-17 | 11:24

Van Jole, de MH17, Nederlandse referenda over sleepwet of oekraine: GeenStijl leeft echt in een autistische bubbel van maar blijven hameren op het eigen gelijk.
De rest van Nederland interesseert het absoluut geen biet, al deze onderwerpen, en het is ook totaal geen issue bij 95% van de gewone Nederlander die niet in de journalistiek, media of politiek werkt..

King of the Oneliner | 09-12-17 | 11:22 | 10

Niet niet maar biet ^

Hemmenaar7 | 09-12-17 | 12:47

Zeg, doe je nu een berbaartje? Kom op, verlaag je zelf toch niet zo.

Baski | 09-12-17 | 13:42

Dumba$$ 95% van de gewone nederlander leeft met zijn kop in het zand omdat ze A. de realiteit niet willen zien. B. Te dom zijn om te helpen peopen. Take ur pick bro.....

Swonchek | 09-12-17 | 14:33
▼ 7 antwoorden verborgen

Tis de nieuwe stok om GS mee te slaan.

Kanarie_Geil | 09-12-17 | 11:21

De splinter en de balk.
Treffend uitgevoerd door de nepnieuws fabriek aan het Rokin te Amsterdam.

pjotr nicknaamtov | 09-12-17 | 11:20

Less, less, less... nrc

Paaldanseres | 09-12-17 | 11:19

NRC ontwikkelt een Geenstijl-fetisj.

Rest In Privacy | 09-12-17 | 11:19 | 3

Dat gevoel is wederzijds inmiddels.

Gervano | 09-12-17 | 11:25

t begint hier meer als een stukje guerrilla marketing over te komen.

Stortkoker | 09-12-17 | 11:53

Het betekent dat de GSpoep ook werkelijk plakt in de NRCburelen, dat het hun de oren, de keyboards en de printers uitdrukt.

Eeuwig..Op..Vakantie | 09-12-17 | 14:11

'Geenstijl laat in een reactie blijken dat er niks mis met de eigen berichtgeving'. Zo, gefixt NRC, factuur is onderweg naar het Rokin.

Ardbeg | 09-12-17 | 11:18

Probleem is dat GS maar door een relatief kleine groep gelezen word terwijl een veel grotere groep de leugens van NRC leest en gelooft.

2voor12 | 09-12-17 | 11:18 | 4

Ik weet zeker dat GS een veel groter lezersbereik heeft dan de Vlaamsche meubelgids! En GS wordt wel degelijk ook gelezen door de machtigen, de beleidsmakers, alleen vinden ze het niet PC om daar voor uit te komen

Fontanarossa | 09-12-17 | 11:22

Ik denk niet dat NRC een groter bereik heeft dan GS, zelfs als dat zo zijn heeft GS nog steeds meer hogeropgeleiden die daardoor meer invloed hebben op de samenleving.

Deviant | 09-12-17 | 12:42

GS 1,8mln unieke bezoekers p maand. NRC (next) samen oplage beneden 155duizend

Hemmenaar7 | 09-12-17 | 12:49
▼ 1 antwoord verborgen

Misschien wel de slechtste krant van Nederland. Slijpsteen voor de veest.

JTKDM | 09-12-17 | 11:18

“Because ze Russians....”
.
Ik moet altijd heel hard lachen als zo’n politiekcorrect speenvarkentje erover begint te krijsen.
.
Voor zogenaamd seculieren hebben politiekcorrecten een flinke neiging tot religie. Naast het deugevangelie van absolute waarheid dus nu ook een satan gevonden.
.
Trieste schepseltjes hoor, ze vochten zo tegen het geloof van hun ouders, maar konden uiteindelijk toch niet zonder....

Parel van het Zuiden | 09-12-17 | 11:17 | 1

Het is gewoon het ene geloof vervangen door het andere.

En het enge is, in dat geloof van die ouders zat de doctrine dat íedereen schuldig en zondig is, ook de meest dogmatische gelovigen. In het SJW-geloof zijn de predikers smetteloos correct en deugend in hun eigen beleving en vanuit die arrogante en narcistische houding nemen ze iedereen de maat.

raskol | 09-12-17 | 11:53

Trollenfabriek! LOL!

noerg | 09-12-17 | 11:16 | 2

Als je, net als NRC, internetvrees hebt dan weet je niet precies wat een troll is.
Daar komen dan hilarische stukjes die goed vallen bij andere dodebomenfans.

HA BIER!1! | 09-12-17 | 12:27

Fabriek is misschien het verkeerde woord, maar ik zou de logistiek ervan niet onderschatten. Je zult de trollen eerst moeten vangen in het wild, een onderkomen voor ze regelen, ze voederen, trainen, indoctrineren, etc.

LiniaalRectaal | 09-12-17 | 14:36

Ik geloof niet dat het concrete Russische invloeden zijn. Wat wel raar is aan rechterzijde is dat er compleet voorbijgegaan wordt aan het feit dat MH17 werd neergehaald door nationalisten.

Anders gezegd, zou de discussie ook gaan over Omtzigt, NRC of een schreeuwende Hans van Baalen, als moslimterroristen verantwoordelijk waren geweest?

Bakito | 09-12-17 | 11:15

Blijkbaar ligt het goed bij het partijkartel en hun mediavriendjes om maar te roepen dat er in Moskou onzichtbare mensen Ingezet worden om hel en verdoemenis over ons af te roepen. Andersom is er overigens meer reden tot onrust. Sinds WO 2 zijn de NAVO en de EU uitgebreid tot aan de Russische grens en zijn de NATO legers tig keer groter. Afijn, D’66, CDA en VVD kunnen hun anti Russische nu via hun ministers kwijt en hun bevriende media gaat daar met nepnieuws nog eens flink aan bijdragen. Kots. Het echte gevaar zijn volgens mij de Islamofascisten. Maar tja die zitten op de hoek van de straat. Dat is zo dichtbij dat ze daar bang voor zijn en daarom laf zwijgen.

Graaier | 09-12-17 | 11:15

LoL
Als je twijfelt aan de officiële versie van MH17 dan ben je nu al een anti Rusland troll.

Is dit nog nieuws? | 09-12-17 | 11:13 | 4

Even ter verduidelijking: 3 vlindertjes vinden en dan concluderen dat het een BUK was, terwijl bij een BUK het er honderden zouden moeten zijn. Statistisch gezien onmogelijk. Maar goed. Dream on.

Is dit nog nieuws? | 09-12-17 | 11:18

Zelfs de Telegraaf gelooft niet zo in het verhaal van de generaal.

gato | 09-12-17 | 11:25

ipv anti-Rusland troll bedoelen jullie toch Rusland troll? Immers, de officiele MH17 versie schuift de schuld bij Rusland in de schoenen.

NasiGordon | 09-12-17 | 11:40
▼ 1 antwoord verborgen

Die "Media reporter" is ongetwijfeld 21 jaar ofzo, wat een gejank.

Luivend | 09-12-17 | 11:11

NRC heeft die fotowedstrijd gereset, volgens mij.

obi1 | 09-12-17 | 11:10 | 3

Oh nee, ik raaskal. Het is ook nog vroeg.

obi1 | 09-12-17 | 11:14

Gisteren om deze tijd 1600 votes voor canard

Is dit nog nieuws? | 09-12-17 | 11:14
-weggejorist-
feike-astma | 09-12-17 | 11:17

Hoe zou een 80-jarige die dat vod nog leest kijken naar een stuk over "Russische Twittertrollen"? Het heeft toch niets met verslag doen van gebeurtenissen te maken?

Luivend | 09-12-17 | 11:09 | 1

Ik heb gisteren naar The Hobbits gekeken. Zouden die trollen in die film soms de twittertrollen zijn?

Bijtendehond | 09-12-17 | 15:10

Bij het NRC weet je dat het nepnieuws is als de eerste letter op papier wordt gedrukt.

RenHoek | 09-12-17 | 11:09

Die NRC troep lees ik al jaren niet meer.

ReligionSucks | 09-12-17 | 11:07

Hoe geef je de reactie van een idioot weer? Nou, idioot natuurlijk.

Koos Knak | 09-12-17 | 11:06 | 3

Zeg dan: “Geenstijl zijn reactie was louter sarcastisch.”

Waarom is het zo fucking moeilijk voor de media om reacties van derden te verspreiden zonder een eigen plasje of niet geheel correct, vaak insinuerende samenvatting van te maken.

Als er iets moeilijk is met communiceren is de ander zijn bewoording samen te vatten zonder verlies van nuances en exacte bedoeling.

Fuck de media. Ben er zo klaar mee. Neem nauwelijks nog volledig serieus. En dat geld ook voor Geenstijl.

Een paar podcasts krijgen van mij die gratie. En nee. Dat is niet Infowars....

Trans_Fimmermans | 09-12-17 | 11:57

*Geenstijl haar reactie

HA BIER!1! | 09-12-17 | 12:25

@Ha_Bier!1!
Het is "het GeenStijl", dus GeenStijl zijn reactie. Nog beter: GeenStijls reactie, gewoon genitief.

Synecdoche | 09-12-17 | 13:37

Precies de reden dat ik NRC, of welke andere krant dan ook, nooit lees.

HypoPseudo | 09-12-17 | 11:04
-weggejorist-
feike-astma | 09-12-17 | 11:04 | 1

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl