achtergrond

Geenstijl

Een jaar Trump. Even lachen om liberal tears

Niet (meer) beschikbaar

Natuurlijk, het is niet leuk dat een oranje buffoon de tofgaafste en belangrijkste republiek op aarde hep overgenomen, maar gottegot wat is het leuk om te lachen om deugers in paniek. Het blijft een heerlijk gegeven dat net op het moment dat er vanuit werd gegaan dat de "first female president" de kroon zou worden op acht jaar verval in zieligheid, morele overspanning en een politiek correcte doodscultus van rancuneuze schreeuwlelijken daar ineens de God Emperor Trump was. Kennelijk is een onsympathieke, criminele en oorlogszuchtige heks naar voren duwen op een kar van raciale en interseksuele agitatie toch niet de beste strategie en won de man met een duidelijk verhaal over stenen, centjes en de puurheid van het blanke ras een Amerika waar je gedrag en de wil om er wat van te maken belangrijker is dan je kleurtje of het ding in je jeans. Blijkbaar staat zoiets vulgairs als stenen sjouwen en hotelletjes bouwen toch wat  dichterbij de identiteit van de gewone Amerikaan dan hermeneutische discussies over het precieze aantal genders en het uitgummen van driekwart van de woordenboeken (om over de geschiedenisboeken nog maar te zwijgen) wegens permakwets. 

De balans na een jaar Trump? Tja. Het rommelt maar een beetje voort. De muur staat er nog niet, er wordt touw getrokken om de zorgwetten, de evangelicals proberen lelijk te doen tegen vrouwen en we zien de prez voornamelijk als ie weer zijn thoughts and prayers de wereld instuurt omdat er weer een of andere halve tamme met een automatisch wapen een hoop mensen naar the great bbq in the sky heeft gestuurd. Er is nog steeds geen endgame voor de eindeloze oorlogen in de zandbak, rocket boy komt steeds dichterbij en we zien vooral veel gekke memes over de hakjes van Melania. De culturele oorlogen gaan echter door en worden steeds geweldadiger: van Tiki Torches tot linkspoten  die agressief "safe spaces" opeisen, de strijd wordt steeds minder vaak met woorden uitgevochten. Sad!  

Was het onder Hills wezenlijk anders geweest? Vast - maar echt veel beter waarschijnlijk niet. Het aartscorrupte haatbroekpak was ongetwijfeld net zo business-friendly als Trump geweest, maar dan met de bonus dat er ineens ook marinierslaarzen in Teheran stonden. Ook zou de academische hardlinkse eenheidsworst met een sausje van genderperversie en de verering van duistere krabbelbeschavinkjes (hoi Linda Sarsour) vast niet slechter geworden zijn van de morele boost van de "first female president". 

Maar goed, daar gaat het allemaal niet om. Het gaat voornamelijk om het lachen om linksprogressieve mensen die ineens hun hysterische droom in duigen zien vallen met de verkiezing van de Cheeto Caesar. Liberal tears smaken immers het zoetst. Zo'n jaartje Trump is bijna net zo lekker als het angstvallige zwijgen van 's vaderlands hypervocale heksenjachtfeministen die ineens muisstil zijn als hun paus Franciscus van zijn voetstuk lazert. MAGA!

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Trump op COLLEGE TOUR

maar dan zonder twan huis of hoe heet die miserabele acteur

@Spartacus | 10-09-23 | 16:45 | 184 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.