VegaSlagers dolblij om OPHEF om VegaSlagers
Social
Hoera! We hebben een relletje. Vegetarische slagers mogen geen kipstuckjes, speckjes en roockworstjens meer zeggen want verwarrend volgens de sudderlaplobby, en nu raakt de vegetarische kack snoeihard de ventilator. Nog even afgezien of slagers zich wel slager mogen noemen als ze alleen maar brockjes gefermenteerde sojapoep in een blender keilen en vervolgens in karbonade-vormpjes gieten, en nog afgezien van de aan misdaden tegen de menselijkheid grenzende schrijfwijze van kipstuckjes en speckjes is dit weer NEDERLAND REGELTJESLAND op zijn allersmalst. Wie in een supermarqkt het onderscheid tussen doodvermoord dier en SJW-voer voor natte tosti's niet kan zien, zou die supermarqkt helemaal niet in mogen. Zeau. Iemand nog een Radler?
Reaguursels
InloggenWat is dit voor gezeik, er staat overduidelijk VEGETARISCHE kipstuckjes op de verpakking. Ik eet ook vlees maar die vleesindustrie is niet bepaald frisse business. Lijkt me juist goed dat er ook een alternatief is, en triest dat dat nu zo wordt dwarsgezeten. De CDA boeren hebben weer goed gelobbied.
Sigaren-boer. Coffee(?)-shop. Huisjes-melker? Bar-keeper? Tegel-zetter? Peper-noot. Tamp-ón? Schuim banaantjes. Zeeuwse babbelaars. Stroop soldaatjes (euh) Ik snap wel dat onze nieuwe buren het Nederlands lastig vinden.
Ik snap deze ophef niet. Als je melk koopt moet je er op kunnen vertrouwen dat het melk is, als je kaas koopt dat het kaas is, en als je vlees koopt dat het vlees is. Gelukkig zijn daar wetten en regels voor gemaakt en is er een instantie die deze probeert te handhaven. Dat een handige ondernemer daar onder uit probeert te komen door de woorden fout te spellen, maakt het niet opeens legaal en onschuldig.
Overigens breng ik binnenkort 'toofu' blokjes op de markt, gemaakt van legbatterij-eieren en varkenscollageen. Moet kunnen toch?
Ze zijn lekker hoor, die speckjes, worst etc. van de vegaman. Probeer ze maar eens. Wel een beetje duur, maar lekkerder dan echt vlees vind ik, en gezond. Minder vet, zout, etc. Echt gezeur om over de benaming te vallen. Doe iets aan het ritueel slachten, dat is pas erg.
Troll alert.
Vegan lobby ah promoten?
Volgens mij wordt er net zoveel oerwoud plat gebrand voor nieuwe sojavelden als voor nieuwe grasvelden voor hamburger&co.. Dus vega of vlees, noem ze gewoon oerwoud-pyromanen.
Sojavelden worden juist bijna exclusief aangelegd voor rundvoeder. Sojavelden voor (directe) menselijke consumptie is een klein fractie van het sojateelt...
@ hellend_flak.
Bullshit. De soja die gebruikt word in de veehouderij is sojaschroot. Dat is soja die gecrushed is voor de olie voor humane consumptie. De schroot is een leftover plantaardige eiwitbron wat rundvee om zet in dierlijk (hoogwaardig) eiwit.
BraadWorstLul | 03-10-17 | 13:09
Nonsens, pectine wordt gemaakt van oa. suikerbieten en appelschillen. De pa van Anne Frank had er een bedrijf in, koekel "Opekta" maar eens.
Blij dat de NVWA z'n prioriteiten op orde heeft. Hormoonvlees en fipronil eieren worden ongemoeid gelaten, maar hier maken ze werk van.
Een fiets noem je ook geen trapauto.
Vermakelijk topic dit.
Heeft iemand de winstmarges die de vega slager maakt voor mij?
10000%
lijkt mij wat veel TDB
De marketing lul die gedacht heeft dat als je "plakkerige sojakruimels" spelt als geheaqt, dat dat dan wel goed is. Die mag mee naar het bos. Iedereen die m verdedigd mag ook mee.
Een biologische krop sla met een verdwaalde bladluis of slakje. Mag dat volgens een goed vegetariër of veganist besprenkeld worden met azijn? Of ben je dan een dierenbeul?
Vegetariërs vallen voor mij in dezelfde categorie als "genderneutraal." Het zijn van die mensen die door decennialange linkse brainwashing totaal aan zichzelf zijn gaan twijfelen.
Aan de ene kant zijn ze gehersenspoeld tegen vlees, maar aan de andere kant moeten al die rare vegetarische 'hapjes' dan weer wél op vlees lijken. WTF?! Als je vegetariër bent, eet dan een krop sla, maar waarom moet die krop sla er dan uitzien als een gehaktbal?
"Vegetarische balletjes," "vegetarische speklapjes," "vegetarische schnitzels," "vegetarische hamburgers" enz enz.
Blijkbaar voelen al die 'genderneutrale vegetariërs' duivelsgoed aan dat een normaal mens ( = omnivoor) toch gewoon een stuk lekker mals vlees eet.
Die zogenaamde vegetarische slager (bestaat niet) zal het ook allemaal wel worst zijn. De "vega" industrie (Unilever) heeft bloed geroken van het grote "feel good" geld. En zij vinden dat er best wel wat meer sukkels kunnen zijn die goud geld uit kunnen geven aan meelproducten. Die producten zijn nog duurder dan wagyu biefstuk maar de kostprijs van die brei is natuurlijk een schijntje.
Win -Win!!
Het gaat er niet om dat ze het niet lusten, maar dat ze het originele product niet willen eten, of het niet meer van de dokter mogen.
Vegatarisch... zullen we dan vleeseters vaginarisch gaan noemen?
Voedingsproducten hebben meestal minimum eisen. Als je niet aan die eisen voldoet mag je de benaming niet voeren. Ook niet als het product gemaakt is met betere alternatieven.
Jam en marmelade moeten volgens de EU-regels 50 tot 55 procent toegevoegde suikers hebben en pectine is het verplichte verdikkingsmiddel.
Pectine is net als gelatine gemaakt uit beenderen (beenderlijm).
Zonnatura verkocht/verkoopt een vruchtenspread voor op brood. Het bindingsmiddel is ingekookt perensap en dat zorgt ook voor een groot deel van de suikers. U begrijpt waarom dat geen jam is, maar wel duurder?
Of probeert u als soja-melker platte kaas, yoghurt of boter te verkopen? U voldoet niet aan de minimum hoeveelheden natuurlijke zuiglingenvoeding.
Vroeger heette de vegetarische slager nog gewoon de groenteboer.
Hear hear!
Dat is toch de ex van Marianne?
Hij eet nu zelf een lekkere biefstuk , want mag hij weer.
Last year he was eating Marianne
De kat van Marianne mag nu weer een blikje met 'wild' (angorakonijn) of 'gevogelte' (eend) in plaats van soja-brokjes met broccoli.
Katten willen muis. Daarom begrijp ik ook niet dat er nog altijd geen Whiskas met muis bestaat.
Juncker. Zit ook niks in.
Ik heb laatst nog vegetariër gegeten, en ik was blij verrast dat het toch best wel naar echt vlees smaakte.
Heb je een vegetariër gegeten? Ja, die smaakt inderdaad naar vleesch. Of heb je vegetarisch gegeten en het gevoel gehad dat de vegetariër op je bordje lag?
hehe, nee ik bedoelde echt vegetariër :)
Al vermoed ik dat ze eigenlijk ook naar tofu smaken
Hier, neem een frikadel om tot rust te komen.
Lekker, dank je.
Ik ga snel nog winkelen voor kipstuckjes! #collectorsitem!
Straks moet het nog "vegetarische-stuckjes (te bereiden zoals kip, maar zonder de bloody mess of salmonella)" gaan heten.
Nog even en er is ophef omdat de groentes onverdoofd geslacht worden .......
Sterker nog: fruit eet je levend.
Maar de vraag blijft; wat eet een vegetarische kanibaal...?
Die eet natuurlijk groenteboer
'Groenteboer' slaat ook nergens op.
Andere druiven en kokosmakronen.
NVWA is niet voor niets een NGO die deel is van de schemercampagne van Ekonomische zaken. Niet van Volksgezondheid dat woord kunnen ze in de tweede kamer al jaren niet eens meer spellen. EZ zit weer op schoot ("partnership") bij de vleesindustrie.
Glasgow Argus | 03-10-17 | 11:00
hahaha, die kende ik nog niet.
Vind 'Radler' in de afsluiting wel echt te ver gaan hoor, ik als fietser wil niet 'geassocialiseerd' worden met alcoholvrij bier! Doe er wat aan! Meer regels!
Ik heb een hekel aan Veganisten maar tegenwoordig ook aan vegetariërs. Net zulke deugdrammers als linksmenschen en hypocrieten als moslims en christenen. Beide maken onderdeel uit van een sekte die het niet schroomd om via fascistische middelen u en ik te dwingen wat er op ons bord moet liggen. Een goede SJW'er is ook een vegetariër of veganist, onthoud dat goed.
Maar mogen ze nou wel of niet van je "vegetarische kip", "vegetarische kip" noemen? Wil je die fascisten dat verbieden?
Ze doen maar lekker. NVWA moet niet zo zeiken, al vind ik het lachwekkend een vegetarische kipburger lol
Kom of zeg. Er staat verdorie levensgroot 'vegetarisch' op de verpakking. Dan moet je wel behoorlijke intellectuele problemen hebben wil je denken dat je toch vlees koopt. Misschien moet men de verwarring bij de snoepafdeling eens aanpakken, in plaats van termen als 'banaantjes', 'kersen' en 'zure appelslierten' dient alles hernoemd te worden naar 'suiker met smaak- en kleurstoffen'. Blijkbaar hebben de fruittelers niet zulke diepe zakken als de vleesindustrie...
Dit!
Ik heb veel meer problemen met de z.g. fruitige gezondheids-sprookjes op verpakkingen dan met vegetarische stuckjes of gehacked :)
Bigi Bana Boy | 03-10-17 | 10:49 |
Mijn buren waren 3 weken op vakantie in een stacaravan. Moe dat ze waren toen ze thuiskwamen.
Die van ons werden uit de Beekse bergen gegooid want ze wilden op een gazelle fietsen
Mijn zoontje kocht ooit een zak Heksenheel. Bleek achteraf dat mijn schoonmoeder nog leefde.
Mijn buren hebben een keer een Kip caravan gekocht en kwamen er thuis pas achter dat het helemaal geen kip was. Hij werd ook na uren bakken maar niet gaar.
Maar daar hoor je de NVWA niet over hé ?
Oh die wonen hiernaast ..
... of het gebeurt vaker. Ga maar eens aan het werk. Hoe laat begint "Bert en Hennie op safari"?
Het is gewoon een poging om het succes te stoppen, anders zouden ze "spekkies" (snoep) ook wel verbieden.
Keuringsdienst van Waarde (programma) toont voortdurend aan dat producten niet zijn wat er op staat, Sardientjes zijn Haring enz. en nu is het ineens een probleem.
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) =
gif fiproni =
onderdeel voedselmaffia =
allemaal CDA en VVD......
toch?
Maar giftige goia-bessen mogen wel weer...
Hoe past dat in dit plaatje?
en mensen die Buckler (Heineken 0.0) mogen ook geen kerels meer heten
Rommelende Onderbuik | 03-10-17 | 10:46 |
Inderdaad! Wat dacht je van borstlappen? Daar kun je toch mooi een fantastische creatie van maken.
Ik wilde laatst een Neger zoenen, maar dat mag niet meer.
Ofschoon men met recht kans preken van misleiding als men in plaats van een lekker spekje een stukje zompige tofu in de maag gesplitst krijgt, gaan de regeltjes met betrekking het totaal verbieden gaat mij ook te ver.
Een waarschuwing op de verpakking dat het om vieze namaak meuk betreft, volstaat wat mij betreft.
En nogmaals doe ik de oproep aan de vega-branche: houd op met die fantasieloze imitatiemeuk. En maak originele, eigen producten die qua smaak en textuur ook zonder een echte vleesvariant hun bestaansrecht zouden hebben.
Het is heel simpel: door het vorm en uiterlijk op vlees te laten lijken, is de drempel veel lager om het voor "nieuwelingen" eens te proberen. Genoeg mensen die best wat minder vlees willen eten (omdat ze begrijpen dat dat beter is voor de wereld, voor de dieren, en vooral ook voor zichzelf) en dit maakt het gewoon toegankelijker. Prima zaak toch?
Dezelfde naam voor verschillende producten gebruiken geeft verwarring en onduidelijkheid.
Taal is al moeilijk genoeg, met een beetje fantasie kan elk product een eigen naam worden gegeven.
Bierviltje = "Horeca Riser"
Biologische_Dildo, zie je wel!
ja, laat dat prioriteiten stellen maar over aan de NVWA.
Allemaal gezeik om een succesvolle formule dwars te zitten. Voor iedereen en zijn moeder is duidelijk dat de producten van de vegetarische slager van niet dierlijke herkomst zijn. De producten zijn als lijn herkenbaar en liggen in een schap met verga producten.
En dan valt de NVWA, het agentschap dat bijvoorbeeld de stelselmatige toevoeging van verboden stoffen als fipronil in de schoonmaak van kippenstallen niet wist te onderkennen, over een naampje waaronder een product in het schap ligt.
Nou kom ik wel vaker in een supermarkt, en vrijwel alle voorverpakte en voorbewerkte producten willen iets laten geloven aan de naive consument, wat het absoluut niet gaat waarmaken. Paprikachips. Ook zoiets. Niks met paprika. Aardappelschijfjes, flinterdum gesneden, gefrituurd en vervolgens van kleur-, geur- en smaakstoffen voorzien.
Vruchtenyoghurt. Kip nuggets, geperste dierlijke proteinen in een of ander beslag.
Het zou de NVWA sieren wanneer ze inhoudelijk zouden kijken wat er fout gaat in de voedselketen, en dat is echt heel veel, en ophouden met dit soort van buhnevoetbal.
Het is alleen niet de NVWA die deze regels stelt, maar de Europese commissie geloof ik.
We zijn zo gek, zo intens debiel dat we tegenwoordig gewoon alles pikken, vernieuwde dreft idiots.
Ik ben dol op vlees, eet het graag. Maar wij zouden best een beetje minder mogen eten, of in ieder geval wat meer betalen zodat de dieren een beter leven hebben.
Wat dat betreft vind ik de Vegetarische Slager best ok. Die burgers die ze verkopen zijn best prima te kanen en prima op een broodje met wat kaas, ui, sla en tomaat. Eens a twee keer in de week eet ik een vleesvervanger. Zonder dollen, mozarellacordonbleu met zongedroogde tomaat is prima of zo'n groenteburger. En nee, ik ben geen hippie met ongewassen haren. Gewoon een rechts stemmende, boze blanke man.
Die vlees lobby dat zijn gewoon scumbags van de bovenste plank. Ik ben een vlees eter en zal altijd vlees blijven eten. Maar hoe het grootste deel van de vleesindustrie omgaat met dieren is gewoon te walgelijk voor woorden en een smet op onze mooie maatschappij
Mee eens en dus ook geen drama als iets vegetarische kip heet.
En vergeet dat rituele slachten niet, onethisch, niet van deze tijd.
Watching the Wheels | 03-10-17 | 10:39
Dat had allang verboden moeten worden. Maar ach toen de Joodse lobby erachter kwam trokken VVDers en PVVers hun stem in
Ja, zo ziet nikolaos het ook.
De vleesindustrie is inderdaad gemeen: die dode dieren worden gehouden in koude koelcellen, zonder daglicht.
Na jaren op de radijsveredelingsafdeling te hebben gewerkt ,valt de bitterheid van de radijs weg bij het zoet van Rutte 2 .... oh wacht nee .
Waarom moeten vegetariërs hun producten naar vleesproducten noemen. Dat is mij een raadsel.
Marketing grap: over paar maanden rechtszaak, in beroep, dit gaat jaren duren.
Knap om het zo uit te stippelen en het druipt van de "wie kan daar nou tegen zijn" dat is de zwakke plek van Nederlanders, feel good.
Het zijn de marketeers met die ideeën dat dat moet, niet de vegetariërs. Die zal het worst zijn.
Het vernoemen naar een herkenbaarheid is handig voor de integratie/acceptatie. Dus "klaar te maken zoals spek" . Dat is niet alleen marketingtechnisch handig, maar ook voor de eindgebruiker die het best wel wil proberen maar geen idee heeft wat je met "klompje vegetarische lupine" nou eigenlijk kunt bakken. En als je dan een "lekker voor door de stamp"-voorbeeld geeft dan gaat die verkoop makkelijker.
En dat is nou juist waar de vleeslobby bang voor is.
Dus wat er gaat gebeuren is dat de naam weer iets aangepast wordt EN dat de grens opgezocht wordt van vertrouwde productbenamingen/eigenschappen. De suikerindustrie doet niet anders met hun gezonde fruitclaims.
Het is een beetje zielig van de stervende vleesindustrie(pun intended).
De paardenvisser, de visbakker, de sojapattisier, de rijstkoker, de kikkerbillenjager, de koeienkweker, de tomatenslager.
Allemaal mooie beroepen. Er is nog een wereld te winnen.
Dank je wel voor dit superlachmoment, Ristretto...
Ik blijf maar gewoon eten wat ik altijd al deed.
Het is me altijd goed bevallen.
Luxe discussies. Over een paar maanden waneer de Euro compleet instort en de banken sluiten en er dus geen cash geld in omnloop meer komt. En er grote tekorten ontstaan in de Supermarketn. Dan zullen de Hipsters de eerste zijn die hun eigen hond of kat opvreten.
Gewoon iets met een moestuintje en een paar kippetjes??
Jetta Klijnsma was haar tijd vooruit.
Kalkoenspek! Er zijn serieus slagers die dat verkopen.
Raadseltje:
Het heeft 1 schaamlip.
Een halve kalkoen.
Hoe worden die vegetarische stierenkloten eigenlijk gemaakt?
Die soja is ook nog eens genetisch gemanipuleerd.
ze maken alles van lupine
Nee hoor, ook veel van soja.
Alles van lupine? Is de soja dan weer duur? Al dat fabriekseten is flexibel.
Ik ken een moslim die altijd Kips leverworst op zijn brood doet.
Wahahaha! Zooooo grappig. Niet verklappen, hè? (of juist wel ..... )
De Vegetarische Slager heeft gelijk. Niemand, een enkele NVWA gek uitgezonderd, die deze produkten koop en ook maar één sekonde denkt dat het hier om echt vlees gaat. De NVWA is een beetje de weg kwijt de laatste tijd. Te veel fipronyl uitsmijters gegeten in de kantine.
En goji bessen.
Harry Turtle | 03-10-17 | 10:30
Proest
Hoorde vanmorgen een interview met iemand van NVWA die op de reactie van een vegetarische slager die meldde dat hij nog nooit klachten had gehad, aangaf dat ze bij de NVWA wel een (1!) klacht hadden gehad.
Het MPA schandaal is nóg groter decorrespondent.nl/7354/hoe-de-overhe...
En blanke mensen mag je wel wit noemen?
Nee zowel blank als wit mag niet anders rascist
Gisteren op het NOSJournaal werd de Las Vegas-moordenaar aangeduid als wit.
Tja, Evocatus
Laatst een tegevarische 'cordon blue' gegeten.
Vlees hoort dood stuk beest te zijn. Al dat andere vervangende spul is gelul van een dronken aardbei met geitenwollen sokken en/of zo'n zelfgehaakt macramé ding aan (Memien Holboog tiepje).
He lekker, een topic met problemen op Nederlands niveau.
Jammer, nieuw eu-regel.
Als de vleeslobby in paniek begint te raken, betekent dat dat de vegaproducten niet smerig genoeg meer zijn om er lachend de schouders over op te halen.
Marktaandeel groeit en "men "eet niet elke dag meer vlees .
Dat voelen ze nu dus , de Liberale strijd mag weer beginnen ..... sarren maar...
Mooi dat we ons hier druk over kunnen maken in Nederlandje. Waar den werkenden mensch iederen dag in zijn aarsch genaaid wordt.
Bij mij om de hoek staat al efkes een mooi vet varken te wachten op de leer. Ouwerwetsch en een overheerlijk eerlijk stukkie vlees. Soya ammehoela.
Is pindakaas een zuivelproduct?
Als je dan zo nodig minder vlees wilt eten, eet dan een of twee keer per week geen vlees en blijf ver van al die vega producten . Eet een gerecht met ei of een bonensoep en niet te vergeten vis
Want vissen zijn komkommers met kieuwen?
Vooral die met antibiotica gevoerde kweekzalm uit Noorwegen en/of Schotland.
Wat dacht je van kweekforel en die vissen die uit Azië komen?
Lekker vol met resistente bacteriën.
Vis... een zee van gezondheid!
Het best kan je gewoon zelf je vis vangen. Nederlands water is best schoon. En een voorntje is goed te eten, was vroeger een delicatesse. Ook Karpers, tot een kilo of 3 a 4, zijn lekker. En stekelbaarsjes doen het goed in de Airfryer! Worden ze lekker knapperig van.
Behalve de gekweekte soorten zoals atlantische zalm, forel en pangasius zijn de overige soorten vis die hun hele leven vrij in zee hebben geleefd en natuurlijk voedsel hebben gegeten. Haring, makreel staat bol van de omega 3 vetzuren. Schol, kabeljauw, tong en nog veel meer lekkers.
Ik ben pro-Sprot!
Pro-Harder!
Pro-Spiering!
Mjammm. Evocatus
Een vegetarische slagert = contradictio in termini.
Maar wanneer treed de NVWA op tegengestelde gebruik van zalmforel? Die vis bestaat ook al niet enmag als naam ook al niet gebruikt worden
Kut autocorrect
In kokosbrood zit ook geen brood
Ook geen kokos volgens mij
Ik las Vegas Slachter
Ik, Las Vegas slachter. Dat las ik
+1
+2
Groenteboeren zijn in de ogen van planten ook slachters.
Planten hebben geen ogen...
Is een eu- richtlijn, in Duitsland heeft een grootslager recent ook een tik op de vingers gehad, alle vegetarische producten met vleesnamen zoals salami, ham, schnitzel und do weiter moesten of uit productie of een niet aan vlees verwante naam krijgen.
Pindakaas.
Tijgerbrood.
Een vegetarische slager is net zoiets als een nederlandse marokkaan.
Geweldig!
Alleen als hij "rationeel" is :)
Ik mag graag vlees eten, maar is het nu echt nodig om een vegetarisch stukje marktwerking zo dwars te gaan zitten?
Heeft toch zeker wat weg van een politiek gemotiveerde aanval vanuit de vleesindustrie. Er is niets mis met het eten van vlees maar dan wel graag met mate en van verantwoorde herkomst.
De volledige vleesindustrie spuwt meer CO2 de lucht, verbruikt meer energie en water dan de hele luchtvaartindustrie (vervoer) bij elkaar. Willen we iets doen aan het klimaatprobleem dan moeten we sowieso de vleesindustrie aanpakken.
een Vegan anaal nemen, maakt dat je dan tuinman ?
Lol
Kannibaal concentraat.
REAGEER OOK