achtergrond

Geenstijl

LIVE. Juncker doet Natte Scheet of the EUnion

Het is weer tijd voor de EUROPEAN STATE OF THE UNION, een zelffeliciteerspeech van de EU die altijd min of meer gelijk valt met de herdenking van 9/11 maar daar qua feestvreugde net niet aan kan tippen.

Blauwgeglazuurde cupcakes met gele sterren voor iedereen! Karige cappuccino met goedkope melk uit de corporate koffiemachine, in kartonnen bekers die aan alle 562261 EU-reglementen voor kartonnen koffiebekers voldoen! En Ode to Joy op standje 11 uit de krakende bedrijfsintercom! "Het Europese elan lijkt teruggekeerd", zo kopiëren de propagandalaven van Gelauff in dienst van het EU Persbureau Staatsomroep NOS klakkeloos uit een decreet van Juncker. Wuif weg die wankelbanken in Italië, vergeet de geplette Griekse economie, nevermind de uitzichtloze migrantenmalaise, hou op over de Hongaarse herverdeelquota, pareer discussie over de EU oorlogspolemiek met Polen, maak geen ophef over de wrange situatie op de Oekraïense oorlogsbodem, ga niet op het populistenorgel over Europese omvolking en speel vooral geen blame games over Brexit. Het gaat vandaag even helemaal FAN TAS TIES met "wat ze in de Brusselse vergaderzalen soms liefkozend 'het Europese project' noemen" (dixit NOS). "De populistische lente is een Europese lente geworden", citeert de Staatsomroep ook nog uit de traanbuizen van Timmerfrans. Mooi. Dus dan nu zonder verder oponthoud. DE LIVESTREAM:

p.s. Misschien moet je nog wel ff snel een scheut buitenlands gedestilleerd in je cappuccino gieten voor je op play drukt. Doet Jean Claude Juncker, de verlichte voorganger van het Europese ideaal, zelf immers ook om zich staande te houden in het theater van de wrange lach en de krokodillentranen te Brussel. Feedback geven achteraf kan hierrr in 27 talen plus Koeterwaals, Bargoens en Plat Tokkie. Verboden woorden: 'Nexit', 'grenscontrole' en 'guldenterug!!1!'

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.