achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Er Ist Wieder Da: Ruud Koopmans

Veel ophef in januari om de feiten die prof. dr. Ruud Koopmans vanuit zijn Berlijnse pillbox presenteerde in de Dukbode. De strekking: misschien liggen sommige problemen toch een piepklein beetje aan moslims en integratie en immigratie en islam. Misschien hè, het is ook maar een optie. NRC bestempelde '50 miljoen moslims accepteren geweld' in ieder geval als WAAR en dus durft hoogleraar Koopmans nóg een keer aan te treden, nu in De Telegraal. Eigenlijk zegt Koopmans ook wat Hiddema zegt, alleen dan zonder ras, want als je het woord ras gebruikt ben je een gore nazi. Een paar andere hoogte dieptepunten:

"Onder leden van Nederlandse moslims bestaan bijvoorbeeld enorme negatieve opvattingen over homoseksuelen, joden, of moslims die van het geloof afstappen.”

"Moslims moeten hun verantwoordelijkheid nemen en hun afwerende houding van ’dat is ons pakkie-an niet’ laten varen. Mensen zijn namelijk niet gek, die zien ook dat moslims wél massaal de straat op gaan om Erdogan te steunen of om tegen Israël te protesteren."

"Er bestaat een sterke neiging om de oorzaken in de boze buitenwereld te zoeken in plaats van in de eigen gemeenschap. Moslims geven Geert Wilders de schuld, of westers kolonialisme, of Israël, of islamofobie."

"'Geweld heeft niets met de islam te maken' is een drogreden waar je niet meer mee aan kan komen als terroristen zelf verklaren dat ze handelen vanuit het geloof."

"Dat het de schuld van anderen is, zit bij veel moslims heel diep."

Samenvattend aan de moslims: kom eens van die luie reet af en zeg eens iets tegen het kelen van journalisten, het van gebouwen afflikkeren van homo's, het omploegen van winkelstraten en het schoonvegen van metrostations, vliegvelden en concertzalen. En wat kunnen WIJ doen? Harder optreden tegen radicale moslims en beter en meer onderzoeken hoe Nederlandse moslims over de zaken denken. Klinkt best goed en genuanceerd, toch? Maar ja KOOPMANS IS EEN RACIST / KOOPMANS IS EEN FASCIST / KOOPMANS IS NATIONALIST / KOOPMANS IS ISLAMOFOOB / KOOPMANS IS EEN EXTREEMRECHTSE KAPITALIST / KOOPMANS DISCRIMINEERT / WIJ ZIJN MET MEER / WIJ ZIJN STERKER DAN HAAT, ANGST EN VERDEELDHEID

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.