Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

NRC checkt: '50 miljoen moslims accepteren geweld'

nrcchecktkoopmans.pngWie gisteren PISWOEST was omdat het AD een stukje feiten naar de mensen toe aan het verspreiden was, kan per vandaag uiting geven aan zijn waarheidsaversie door zijn grachtengordelabonnement op NRC op te zeggen. Het liberale avondblad heeft de uitspraken van prof. dr. Koopmans over 50 miljoen moslims die bereid zijn geweld te accepteren om de islam te verdedigen gecheckt. Wat blijkt? Na een noodzakelijke nuancering is er maar één conclusie mogelijk. De gisteren door uw favoriete weblog geciteerde bewering aangaande de 50 miljoen muzelmannen is waar. Zit je dan met je 'schuld van Wierd Duk'-mening. Het is nu ook al de schuld van Maarten Huygen. En van Ruud Koopmans zelf. Gelukkig is er het supersuccesvolle Mindshakes, waar supersuccesvolle millennials die zijn geïnspireerd door de supersuccesvolle nieuwe Vrij Nederland-baas Ward Wijndelts dit nare staaltje islamofobie van boze oude witte mannen in no time zullen debunken. Toch?

Reaguursels

Inloggen

Volgens een onderzoek door oa de Libanees-Amerikaanse Brigitte Gabriel zijn in de 5 grootste moslim landen, Pakistan, Indonesië, Bangladesh de andere, 2 ben ik even kwijt, 77% van de moslims voor de Koran boven de wet van het land. Op de vraag of dat geldt voor de Sharia was de uitkomst altijd nog boven de 50%.

Hoe duidelijk de algemene trend ook is in de Islam, de beweging naar de meer fundamentele orthodoxe Islam, links zal alles doen om het te ontkennen.
De vraag is WAAROM?

Omdat men ervan uitgaat dat iedereen gelijk is, en iedereen goed van hart is.
Omdat men vind dat je niet mag oordelen, handelen, totdat er aantoonbaar bewijs is van daden. Zoals in Berlijn, waar alle seinen op rood stonden maar wettelijk gezien met de kerstmarktkiller niet aan kon pakken. Tot die tijd was hij voor vele iemand die recht had op zijn wereldbeeld, zijn mening en zijn haat. Dat deze vaak tot daden leiden was niet ter zake doende.
Omdat men meent dat racisme en discriminatie iets is wat alleen rechtse domme boze blanke mannen toebehoort.
Omdat men wanneer men de feiten onderkent en erna handelt men vind dat men dat een racist is en derhalve de kop in het zand blijft steken.

Omdat de waarheid in deze niet gezegd mag worden zal men er alles aan doen om met drogredenen, wetenschappers die broddelwerk leveren (Lucassen)aan te tonen dat lieden zoals Ruud Koopmans onbekwaam zijn, aan framing doen, onderzoeken niet deugen etc.

Omdat velen in het land gevestigde namen, partijen geloven, "het was toch op de NOS, werd daar toch echt verteld hoor", zal het veel te lang duren alvorens hier en in veel landen maatregelen genomen kunnen worden die het tij keren.

Kijkende naar wat er in de wereld gebeurt ben ik ervan overtuigd dat het aantal van 50% zeer conservatief laag is gehouden.

Op de afdeling op binnenlandse zaken waar men bedreigingen opspoort dmv big data door alles wat openbaar is te verzamelen en te analyseren en te rapporteren, dan is helder dat eea niet goed gaat. Wanneer men op veel fora, facebook, websites de commentaren leest van allochtonen dan is helder dat de verwijdering tussen de vrije wereld en de islamitische denkbeelden steeds groter wordt. Wanneer zelfs in Europa veel jongeren maar ook ouderen meer een staatsinrichting willen gebaseerd op het geloof, de islam die niets anders tolereert dan moet een ieder helder zijn dat het fout gaat.

Zeker gezien de toespraak van de nieuwe Kalief en Grootvizier Erdogan:
“De moskeeën zijn onze kazernes, de koepels zijn onze helmen, de minaretten onze bajonetten en de gelovigen onze soldaten… Er bestaat geen gematigde of niet-gematigde islam. Islam is islam en dat is het.”
Dit is hetgeen in een groot deel van de islamitische landen de gedachte is en de wens om de ongelovige en dan met name Europa wat men nooit heeft kunnen veroveren alsnog te veroveren omdat Islamitische overheersing nu eenmaal vanuit de Koran, Hadith en Sharia een verplicht doel is.

En ja er zijn moslims die dit anders uitleggen en niet zo zien, diegene die een verlichte Islam voorstaan. Echter in de huidige wereld is dit een immer kleiner wordende minderheid.

Kortom, onze geleerden (groot deel ervan. elite, politici, bestuurders zitten met z'n allen in hun beschermde cocon en willen er niet van weten omdat ze bang zijn van harde maatregelen toe moeten nemen.

Het volk zit met het probleem dat er geen leiders meer zijn die wanneer dit nodig echt de mouwen opstropen en desnoods met bloed aan de handen een karwei afmaken omdat het niet anders kan teneinde ervoor te zorgen dat we in het westen niet op termijn onze vrijheid, onze levenswijze verliezen.

Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

Ad, burger uit Brabant.

Moneytron | 06-01-17 | 01:47

Als je de reacties van bijvoorbeeld de Paus of Peter R. de Vries naar aanleiding van de aanslagen op Charlie Hebdo goed bekijkt dan zijn er zelfs een hoop goedmensen te vinden die het acceptabel vinden om geweld te gebruiken om de Islam te verdedigen.

down | 06-01-17 | 00:52

John Lamaer | 05-01-17 | 19:16
Je bedoelt de sharia politie denk ik?
De andere politie is al druk doende met social media meningen checken en beboeten
En de snelheidsboetes vanaf 1 km te hard rijden...

Upharsin | 05-01-17 | 19:41

-weggejorist-

John Lamaer | 05-01-17 | 19:16

En dan heb je ook nog een groep die nu geen geweld willen maar gemakkelijk gaan meelopen met de groep geweldadigen vanwege groepsdruk/angst. Ben ook wel benieuwd hoe de impact van deze dynamica is.

Upharsin | 05-01-17 | 18:26

Koran en hadith les op de openbare school basisschool in de jaren tachtig. Ik begreep toen nog niet waarom er dag in dag uit, zo'n stijd gevoerd moest worden op het schoolplein.

Wat is NL in de maling genomen door de chronisch manipulerende moslimgemeenschap. Generatie op generatie in een uitzichtloze doctrine.

.... zoals je ziet, de waarheid achterhaald zich wel.

ali komijnekaas | 05-01-17 | 16:58

Las een stukje van een Volkskrant-journalist die durfde verklaren "dat moslims in NL absoluut géén overlast veroorzaken". Welke bril deze man/vrouw draagt weet ik niet maar hij/zij ziet alles niet meer helder. Het merendeel van incidenten met moslims wordt niet bekend gemaakt om de bevolking niet nóg bozer te maken, er zijn dagelijks zeer veel incidenten in de vele AZC's in NL. Ik verneem dit van een mij bekende COA-medewerker.

oter | 05-01-17 | 16:49

-weggejorist-

John Lamaer | 05-01-17 | 16:40

Ik geloof er niks van. Intolerant is praktisch synoniem met de bereidheid tot geweld. Bovendien is de vraagstelling fout want islam gaat over veroveren en onderwerpen. Bij het woord verdedigen denken moslims waarschijnlijk uitsluitend aan de strafmaat voor mensen die zich van islam afwenden of primaire geboden overtreden. Het is zelfs niet ondenkbaar dat bij het grootste deel van de moslims - zo niet alle moslims - geweld jegens andersdenkenden helemaal niet als geweld wordt gezien maar meer als het slachten van een koe of een mug pletten. Want bedenk wel: de moslim is het meest superieure wezen dat deze aarde bewandelt.

Pierre Tombal | 05-01-17 | 15:36

hoeveel islam kan NL aan?

ali komijnekaas | 05-01-17 | 14:58

-weggejorist-

ali komijnekaas | 05-01-17 | 14:57

50 Miljoen haatbaarden
Op dat hele kleine stukje aarde
Die erkennen niet jouw wetten hoor
Die laten jou niet in je waarde
50 Miljoen haatbaarden
Op dat hele kleine stukje aarde
Die lezen heus het briefje niet
Die schieten je aan flarden

Fratello | 05-01-17 | 14:14

Over welk jaar praten we hier... als dit over de periode van 2000-2014 gaat ja.. als we gaan kijken van 2010-2017... schat ik in dat daar weleens een heel ander getal uit kan rollen.. en dan bedoel ik niet positief naar beneden bijgesteld.

fikkieblijf! | 05-01-17 | 14:05

De Islam is een 'geloof' voor zwakke mensen die de normale échte wereld niet aankunnen. Vandaar dat in hun ogen geweld tegen alles anders dan de Islam 'normaal' is. Conclusie; verbieden die sekte!

Arknow | 05-01-17 | 13:49

Dus als ik het onderzoek goed lees: er zijn 1 miljard moslims, 50% hangt een "intolerante vorm van de islam" aan. Daarvan is 5 tot 10% bereid om "geweld te accepteren om het geloof te verdedigen". Dus 25-50 miljoen vinden moslimterrorisme ok. Dat is de potentiële voedingsbodem, maar is daarmee gezegd dat die allemaal tot terroristische actie zullen overgaan (zoals de Grote Blonde Leider suggereert)?
Is er niet een verschil tussen iets ok vinden (hoe verwerpelijk ook) en actief handelen? En de 90% die het niet goedkeuren, deugen ook niet omdat het moslims zijn? Of zal het lonen om alle moslims in de hoek van de terroristen te drijven? Is dat niet juist in de kaart spelen van de terroristen zelf (nog afgezien van de Trumps, Le Pens en Wilders' dezer wereld)?
Voor de moslim liefhebbers onder u: nee, ik ben niet voor Islam of religie in het algemeen. En dat er in Islamitische landen geen kritisch denken mogelijk lijkt te zijn, is een ernstig probleem. Gelooft u nou werkelijk dat een stel moorddadige religekkies (zoals IS) het ooit van ons zullen winnen?

NoblesseOblige | 05-01-17 | 13:28

-weggejorist-

Orakel1958 | 05-01-17 | 13:25

-weggejorist-

Orakel1958 | 05-01-17 | 13:24

@Mark_D_NL | 05-01-17 | 13:00
Szklarska Poręba is niet zo ver van hier, en daar komen we graag. Maar uiteraard Krakow en Zakopane zijn samen met Warsawa en Gdansk het bekendst, alleen alles is hier echt zo ontzettend ver van elkaar! We zijn momenteel zo'n week of 12 per jaar in onze woning in Polen en wat lange weekenden rondom feestdagen, de rest moeten wij helaas ook wonen en werken in Nederland, en ook daar hebben we dat gesplitst, werken tussen Ridderkerk en de Noordzee al naar gelang het aanbod en wonen in Brabant. Maar prettig dat je geïnteresseerd bent Mark_D_NL, ik lees al vanaf het begin dat GeenStijl is verschenen en ik zie je reacties vaak!!

Martec001 | 05-01-17 | 13:24

In Innsbruck hebben de vrouwen volgens de NOS gelukkig alleen last van mannen met een "buitenlands uiterlijk". Beetje late berichtgeving wel, maar het is al zo gewoon, 18 groepsaanrandingen op oudejaarsavond, dat dit nog nauwelijks het nieuws haalt. nos.nl/artikel/2151552-vrouwen-in-inns...

Schaaldier | 05-01-17 | 13:24

Dit valt helemaal niet te 'fact checken'. Sowieso is 'fact check ' inmiddels meer een MSM term geworden om ware feiten te vervormen en mensen op het verkeerde been te zetten. Die chemische aanvallen in Syrië en die massa executies door het Syrische leger waren ook gefact checked door de MSM, en guess what, het bleek allemaal onwaar te zijn en het is keihard gedebunked. Intussen hebben we wel een Rutte die met vacuümbommen retoriek richting Rusland bralt gebaseerd op die onwaarheden en zelfs verdagen 'uit landsbelang' ondertekent op basis van leugens. Maar de MSM heeft het gefact checked dus is het allemaal waar!

XaleX_2 | 05-01-17 | 13:23

Dat ik dit nog mag meemaken. Behoudens het twee pagina's tellende artikel van Ruud Koopmans stonden er nog twee artikelen in het AD van woensdag 4 januari over Christenvervolging in de Islamitische wereld.
*****
Uiteraard zou het fijn zijn geweest als deze "verlichting" 40 jaar eerder zou zijn begonnen. Desalniettemin bij deze mijn voorstel bij de hofvijver beelden te plaatsen van Boer Koekoek, Hans Janmaat, Theo van Gogh en Pim Fortuyn.
*****
En voor hen die echt hardleers zijn:
www.mostdamagingwikileaks.com

Orakel1958 | 05-01-17 | 13:21

Dat haten en geweld gebruiken heeft natuurlijk wel een g;ijdende schaal.
Iedere hoofddoek/zwart gewaad/burka is al een statement van Wij moeten jullie niet. En dat zijn dan vaak nog die oude wijven die misschien niet beter weten.
Maar die jonge meisjes die met een strakke hoofddoek bij de kassa zitten, zitten daar bewust de islam uit te dragen, die zullen misschien niet direct moorden maar wel graag kampbewaker zijn. Of de wissels verschuiven.

ritter vn hüpfburg | 05-01-17 | 13:10

Waarschijnlijk hetzelfde met christenen. Al die abrahamistische woestijnsprookjes zijn SAF*
(* sick as fuck)

dezenicknameisbezet | 05-01-17 | 13:09

Martec001 | 05-01-17 | 11:34
leuk, goede keuze. Al ben ik meer van het zuiden, zakopane die kant op. Leuke plek waar je zit.. !

Mark_D_NL | 05-01-17 | 13:00

Het checken van feiten kan geen kwaad in tijden waarop er veel fake-nieuws is. Het genoemde cijfer is beangstigend, omdat vooral jonge moslims gevoelig zijn voor beïnvloeding van bijvoorbeeld de imam. Laten we hopen dat wanneer deze groep eenmaal gesetteld is het fanatisme verdwijnt.

Mannes | 05-01-17 | 12:51

Ah mooi, dit is nu dus een dubbel-gecheckt *feit*.
Op basis van dit *feit* kunnen we nu *beleid* gaan maken.

hotmint | 05-01-17 | 12:44

Bij der Spiegel hebben ze speciale documentalist-journalisten die eerst een verhaal factchecken voordat het gepubliceerd wordt. Lijkt me niet verkeerd om die gewoonte ook in de NL hoernalistiek over te nemen. Zal wel eerst een hoop witte vlekken opleveren, maar daarna heb je ook wat...

F. von Zeikhoven | 05-01-17 | 12:41

De Koreaanse Slet | 05-01-17 | 11:08
Ah, het selectieve winkelkarretje.
Dat is zo'n kutwagentje waar de wieltjes iedere keer van vastlopen door alle haren en vuilnis die er in zitten.
Kijk maar uit voor je rug slet. Je moet er tenslotte je brood nog mee verdienen.

ristretto | 05-01-17 | 12:40

50 miljoen in een wereld die de islam de religie van de vrede noemt. Islam die oorlog voert tegen deze wereld. Hoeveel moslims hebben die geweldsbereidheid zodra de wereld de moslims klem gaat zetten? Wat als ze werkelijk gaan begrijpen hoe hypocriet westerse meegaandheid is feite is? Wat als 'onze' vrouwen dat eens gaan begrijpen?

Alquest | 05-01-17 | 12:36

Een moslim wilt je keel doorsnijden.
Een gematigde moslim hoopt dat een moslim het doet.
Kortom: In de Islam is er niemand gematigd of vredelievend, dat gaat namelijk tegen de grondbeginselen van de ideologie in: expansie.

Admiraal Balthasar | 05-01-17 | 12:22

De Koreaanse Slet | 05-01-17 | 11:08
Toegegeven ze komen niet verder dan een strijker tegen een moskee te pleuren of een varkenskop ergens neerleggen maar de ambitie is er wel tenminste!

Precies. Risico = kans * impact

Gen. Maximus | 05-01-17 | 12:03

Ik ben blij met Koopmans die voor mijn soort mensen uit redelijk onverdachte hoek komt. Het is juist belangrijk dat de boodschap een keer uit sociaal-democratisch hoek komt, net zoals ik blij met Paul Schefffer's werk was. voor mij is dit té belangrijk om een rechts-extremisten of aan rechts-populisten over te laten. Het is zaak dat juist het midden (denk ook aan de D66 burgermeester van Weerd) het nu een keer echt oppakt. Als dat de verdienste van Geert Wilders is, dan hulde voor deze man. Ik hoop dat conservatief-christelijk, liberaal en sociaal-democratisch Nederland nu een keer wakker worden en een alternatief voor de PVV cum suis bieden.

Bigi Bana Boy | 05-01-17 | 12:00

De zegeningen van het vredelievende geloof worden ook in 2017 weer dagelijks tot ons gebracht via de diverse media.
"Dit programma werd mede mogelijk gemaakt door Allah."

Drs. H. Wiegel | 05-01-17 | 11:58

50 miljoen??
Dat is meer dan de postcode loterij. Waar kan ik loten kopen.

miko | 05-01-17 | 11:55

@De Koreaanse Slet | 05-01-17 | 11:08

2 miljoen pvv aanhangers? Nee, u bedoelt 2 miljoen burgers die *aangeven* op de pvv te gaan stemmen.
Als u de laatste tijd iets geleerd moet hebben, dan is het wel om de resultaten van politieke polls (welke dan ook) niet al te serieus meer moet nemen.

"... Kijk op het leven als 5% van alle moslims ter wereld..."
De moslims die ik ken die hebben geen vergelijkbare kijk op het leven als pvv'ers. Geen idee waar u dus deze verbale diaree vandaan haalt. losstaande dat dit soort vergelijkingen als een paardepiemel op een cafedeur slaan.

".. Zet je toch te denken over de potentie van de PVV..."
Potentie en PVV... het begint beide met een P, maar voor de rest houdt elke relatie op. Dus weer iets wat geen nut heeft om in deze ... kuch islam discussie aan te geven.

losstaande daarvan, u kan nog zoveel de PVV bij elke discussie trekken, maar het heeft allemaal geen enkele nut, met die uitzondering als u zelf actief in de politiek zit (pvda/VVD/D66/GL) en de pvv wilt gebruiken voor uw eigen populistische propaganda. Maar gezien de tijd dat u hier doorbrengt op GS, vraag ik af of u niet bedlegerig bent en naast hier uw tiepsels te plaatsen verder hele dagen uit het raam ligt te staren.

litebyte | 05-01-17 | 11:44

Het hanteren van de 5%-regel over het aantal moslims in de USA is ook al achterhaald, en nu met de 45% verzetswillenden islamieten zal dat percentage wel omlaag gebracht moeten worden om het risico niet onbeheersbaar te laten worden, ook de controle en het afluisteren/monitoren van bepaalde bijbelgroepjes zal een risico niet geheel kunnen uitsluiten.
Het achterhalen van de 66.000 Hollandse spookjongeren die wel afhankelijk zijn van een uitkering???? maar niet zijn te traceren voor de instanties??? en het risico dat zij in criminele activiteiten gaan uitblinken, gaat de politiek ze opsporen,....... zucht, faal na faal na faal en blijven wegkijken

hovawart | 05-01-17 | 11:39

@Mark_D_NL | 05-01-17 | 11:26
Nabij Zagan, maar bekender is Zielona-Gora, een stuk zuidelijker daarvan. Net over de Duitse grens dus.

Martec001 | 05-01-17 | 11:34

@Glasgow Argus | 05-01-17 | 10:25
Plaasmoorde is iets van het binnenland, Noord Kaap, Vrijstaat, Gauteng en Mpumalanga. Er zijn wel wat moordzaken geweest in de Kaap, maar daar was dan sprake van een conflict tussen dader(s) en slachtoffer(s), niet betalen voor geleverd werk of zoiets.
Bij plaasmoorde gaat het om groepen die afgelegen boerderijen "bezoeken", vaak word er niets gestolen, maar worden bewoners op gruwelijke wijze afgeslacht.
Er zijn blanken die wel in plaatsjes zoals Ladismith in de Kaap durven wonen, (ook op een plaas), maar voor geen prijs in Ladysmith in Natal, die ik in m'n opsomming hierboven vergeten had.

hotnot | 05-01-17 | 11:31

Martec001 | 05-01-17 | 11:20
In welk gebied zit je in Polen? uit nieuwsgierigheid...

Mark_D_NL | 05-01-17 | 11:26

@Zeddegeizot | 05-01-17 | 10:58

De islam is op zichzelf geen ziekte maar een ideologie.
De islam kan wel leiden tot relifrenie, maar dat kan elke religie.

litebyte | 05-01-17 | 11:25

Politievakbond ACP roept dat agenten op straat zich onveilig voelen.......................... en de burger dan?
De Agenten zijn het vertrouwen in de politiek verloren,...... en de burger dan?
geef de ambtenaren snel wat extra loonsverhoging dan houden zij wel hun mond, politieke faalhazerij, blijft de politiek dit probleem europa-breed ontkennen?, lidstaten zonder grenzen blijken niet te besturen en rondreizende mekkastrijders vinden steun,onderdak en bewondering in elke moskee..
Stuurloos en reddeloos verloren door import van eensgezinde geweldadige hordes met brede steun door hun geloofs-excuus.
Een rechtbank die aanneemt dat een detentie of enkelbandje een probaat middel is om een geloofsovertuiging te onderdrukken is gevaarlijker dan een boze booskijker op straat.

hovawart | 05-01-17 | 11:24

Hoe meer er komen, hoe meer ze zich ook begeven in gebieden waar voorheen alleen blanke linkse mensen vertoefden. Aanslagen plegen ze niet in "tokkie" gebied, bijvoorbeeld de zwarte markt in Beverwijk, maar op kerstmarkten..... Zelf heb ik hier in Polen nergens last van, een misdragende migrant wordt er hier door het volk zelf letterlijk uitgeslagen, maar ik lach me kapot dat heel die linkse politiek nu zelf gaat voelen hoe hun beleid het meest een bedreiging voor hun eigen leefwereld vormt. We denken er aan om een camping te beginnen hier op onze boerderij, moslim vrij gebied, en de campinggast die een foto maakt van een hoofddoek winkelend in een supermarkt alhier krijgt een prijs!!!

Martec001 | 05-01-17 | 11:20

Helaas is een al genoeg.

J.Slavink | 05-01-17 | 11:20

Of het er nu vijftig miljoen zijn of honderd, eigenlijk doet het er niet zoveel toe. Weet u hoeveel leden de Waffen SS - de gewaoende tak van Adolf Hitler' s SchutzStaffel? Inclusief de paramilitairen van de Germaansche SS toch niet veel meer dan een miljoen. En daarmee hadden ze voldoende gevechtskracht om heel europa op zijn fundamenten te laten schudden.
Vijftig miljoen, ongeveer 5% van het aantal islamieten wereldwijd. Van de vijftig tot zeventig miljoen moslims in europa - uitgaande van een normaalverdeling - 2,5 miljoen die geweld best wel joppie vinden. Geen reden tot bezorgdheid, toch?

Glasgow Argus | 05-01-17 | 11:19

Mindshake ooit succesvol? Waarom heb ik er dan nog NOOIT van gehoord? Ik behoor wel niet tot de doelgroep, maar ook niet tot de doelgroep van Joop. En dat ken ik wel...

Bijtendehond | 05-01-17 | 11:11

Ben7943 | 05-01-17 | 10:57

Gisteren linkte een reaguurder dat maar liefst 25% van de PVV aanhang eenzelfde mening is toegedaan. Om dat overzichtelijk te maken... Er zijn zo'n 2 miljoen PVV aanhangers, ongeveer 500,000 hebben dus dezelfde kijk op het leven als 5% van alle moslims ter wereld. Zet je toch te denken over de potentie van de PVV. Toegegeven ze komen niet verder dan een strijker tegen een moskee te pleuren of een varkenskop ergens neerleggen maar de ambitie is er wel tenminste!

De Koreaanse Slet | 05-01-17 | 11:08

Het gaat pas beginnen als wij tot daden overgaan om onszelf te beschermen tegen onze vijanden. Dat moet natuurlijk wel snel gebeuren, want zij gaan het qua aantallen natuurlijk gewoon winnen.

deEerlijkeLeugenaar | 05-01-17 | 11:07

Het antwoord van mensen met een gedegen moreel kompas laat zich raden: "er zijn vast veel meer dan 50 miljoen niet-deze-religie-aanhangers die geweld accepteren tegen wel-deze-religie-aanhangers"

een_mike | 05-01-17 | 11:07

50 miljoen die bereid zijn geweld te gebruiken. En deze 50 miljoen verdubbeld door een nu zwijgende meerderheid. Vergeet niet dat de groeps/cultuur druk onder moslims vele malen hoger is. Islam is een collectivistische religie, terwijl de Westerse samenleving in Europa veel meer geïndividualiseerd is. De conclusie is, dat de problemen met moslim immigranten alleen maar groter zullen worden. Mede doordat de vluchtelingen komen uit landen met een nog sterkere tribale, islamitische en meer collectivistische achtergrond. De vraag is niet of maar wanneer de pleuris uitbreekt.

Indoneesje | 05-01-17 | 11:07

Intesting. Als er moslims zijn die het niet eens zijn met het verdedigen van islam op deze manier, zijn ze dan niet aan het morrelen en twijfelen aan de wetten? Is dat niet het begin tussen scheiding van moraal en religie?
Interesting...

kloopindeslootjijook | 05-01-17 | 11:06

Je ziet nu dat de nederturken (ook België) over het algemeen de aanslagen ook al goedkeuren. Dan zie je dus werkelijk hoe ziek de islam is.
Er moeten nog genoeg wegkijkers en goedpraters de realiteit in getrokken worden.
Hoeveel “vrede” moet er nog verspreid worden?.
De haatislam hoort in Europa NIET thuis.

Antitheïst | 05-01-17 | 11:06

Met 2 miljard moslims is de rekensom snel gemaakt.
1.5 miljard is tegen U.
de overige 500 miljoen pas als zij aan de winnende hand zijn.
Is opdracht en opzet van de islam , zij houden zich eraan , anders koppie eraf. -Door angst geen keus- is onze vijand.
Ergo islam is nog steeds in oorlog met ons en wij geven ze eerst thee. Heel nederland heet Karremans , en ook die was een politieke puppet .
Zoek geen vijand als de leider voor je de vijand aait en jou slaat.
Off topic ; Dat Trump president wordt heeft alles met die strijd te maken..... in elke vorm die je maar kunt bedenken.

medelmo | 05-01-17 | 11:04

De rest van de moslims staat geweld van andere moslims gewoon toe en als het er op aan komt doet men braaf mee.

watergeus | 05-01-17 | 11:03

Iets wat ik interessant vind aan het fenomeen "ideologische islam", is niet zozeer het geweld. We moeten nou toch onderhand wel doorhebben dat ideologieen gepaard gaan met geweld (want hokjesdenken) en dat de ideologie uiteindelijk altijd de backseat krijgt t.o.v. het uitroeien van de tegenstanders ervan. Zie nazi-Duitsland, communistisch Rusland, communistisch China, etc.
Het grote verschil met de islam is dat islam sterk verspreid is over de wereld en al een tijd meegaat. Ik ben vooral benieuwd wat dat laatste gaat doen met "de behandeling" ertegen. De Nazi's waren geconcentreerd in Duitsland (makkelijk doelwit) en zijn van buitenaf kapotgemaakt. Het communistisch regime in Rusland is van binnenuit kapotgemaakt. De islam is dun verspreid over een hoop landen (en natuurlijk dik verspreid in het MO) en het lijkt er niet op dat het ooit
van binnenuit kapot gemaakt gaat worden vanuit het epicentrum.
Het grote voordeel is dat islam een beetje de ideologie van de losers is. De landen waar de islam sterk aanwezig is voegen (olie daargelaten) vrijwel niets toe aan de wereld (cultureel, wetenschappelijk, technologisch, etc.). Buiten de moslimlanden is islam een geloof dat vooral wordt beleid door sociaal-economisch zwakkeren.
Als je bedenkt dat 50 miljoen moslims wereldwijd bereid zijn om geweld te accepteren, is het OF een wonder, OF een teken van totale incompetentie, dat er nog geen aanslagen zijn geweest met meer impact. Ik houd het op het laatste.
Maar zelf als men uit zou gaan van een wijd verspreide ideologie die mild (incompetent) maar agressief (veel gewelddadige volgers) is, dan blijft de vraag:
hoe behandel je zoiets?

ZegMaar | 05-01-17 | 11:01

Maar.... dat zijn er toch meer dan dat er Nazi's waren die bereid waren geweld toe te passen?
En.... die boekjes zijn toch ook verboden?
Wat is dan het verschil?

GeFlipt | 05-01-17 | 11:00

50 miljoen moslims in Europa?

frits1685 | 05-01-17 | 10:59

@De echte Stolwijker | 05-01-17 | 10:14
Echt, nee dat kan nie waar zijn volgens Sylvana. Je hoort binnenkort van haar

Tostiman | 05-01-17 | 10:59

Donnie Brasco | 05-01-17 | 10:39
Nee. Het is een geestesziekte.

Zeddegeizot | 05-01-17 | 10:58

zwartzondersuiker | 05-01-17 | 10:46

Het artikel spreekt niet over aanslagen, maar over de bereidheid van moslims hun geloof met geweld te verdedigen. Reken maar dat een grote groep Amerikaanse christenen daar ook toe bereid is als hun geloof in gevaar komt.

Ben7943 | 05-01-17 | 10:57

Titje | 05-01-17 | 10:15. Zoals alles uit zijn mond ; een leugen.;-)

medelmo | 05-01-17 | 10:54

Er daarom MOET islam verboden worden , overal.

endtotrolling | 05-01-17 | 10:52

necrosis | 05-01-17 | 10:46

De rendieren hadden nog een hoop ATV-dagen en die moesten nog op voor 1 januari.

eerstneukendanpraten | 05-01-17 | 10:50

Allemaal de schuld van Greet. En van GeenStijl. Hup Claudia de Breij: maak een leuke grap en pas op de kramp bij het weglachen! Tis bijna weer tijd voor een nieuwe ploflim trouwens, gelukkig is het morgen weer vrijdag.

de Voorzittert | 05-01-17 | 10:49

Waar komt dan die bewering vandaan dat de islam vrede is?
Koonkluk Huis | 05-01-17 | 10:40
Het woord Islam betekent 'onderwerping' of 'overgave', maar komt oorspronkelijk van het woord Salaam dat 'vrede' of 'veiligheid' betekent.

Met dezelfde logica kun je ook kunnen concluderen dat Islam staat voor 'tot vrede onderwerpen', oftewel een dwingende vorm van vrede.

Fappelmoes | 05-01-17 | 10:48

Zaten al die linksen en andere gutmenschen maar in een eigen land dat ze dan lekker de grond in konden kalifateren.

Helaas zit ik een deel vh jaar samen met die linkse idioten in hetzelfde land. Mss beter dat deel vh jaar naar 0 te laten afnemen.

Poekieman | 05-01-17 | 10:47

Ben7943 | 05-01-17 | 10:31

U is nu serieus? Er zijn wekelijks ook zoveel aanslagen in Amerika hé.

zwartzondersuiker | 05-01-17 | 10:46

@eerstneukendanpraten | 05-01-17 | 10:43
Als jij de kerstman bent, waarom heb ik dit jaar dan niets gekregen?
;)

necrosis | 05-01-17 | 10:46

eerder 50 miljoen toepassers en de rest volgt gewoon.

eriksweet | 05-01-17 | 10:44

Koonkluk Huis | 05-01-17 | 10:40

Van de islam zelf

komtdatschot | 05-01-17 | 10:43

Zolang de mensheid bestaat moet je hetgeen wat je bezit verdedigen en beschermen. Anders pikt een ander het in of gaat ermee aan de haal. Nu zijn er mensen die denken dat het niet zo is. Raar eigenlijk, zo naïeve ondoordachte mening, zeker tegenover feiten.

ikdenkwat | 05-01-17 | 10:43

JohnLocke | 05-01-17 | 10:19

Eensch! Hitler bezocht trouwens in 1941 de grootmoefti van Jeruzalem. Daarbij werd mede gesproken over de Joden en toen opperde deze moslim al dat de wereld beter af zou zijn indien alle Joden over de kling zouden worden gejaagd. Dat hoefde Hitler zich geen twee keer te laten zeggen. Toen onlangs dit nogmaals viral ging wist Merkel niet hoe snel ze moest zeggen dat de holocaust niets met de islam te maken had en dat dit een 100% Duits ding was. En ik ben de Kerstman...

eerstneukendanpraten | 05-01-17 | 10:43

@Glasgow Argus | 05-01-17 | 10:05
Klopt, dit zijn diegene die het toegeven, doe het maar maal 10

Tostiman | 05-01-17 | 10:42

geweld accepteren is iets anders dan geweld toepassen om je eigen waandenkbeelden aan een ander op te leggen.

eriksweet | 05-01-17 | 10:41

Die vreedzame meerderheid zal strak overlopen worden of zelfs gaan meelopen met de gewelddadigen dus daar hoeven we niets van te verwachten. Deze worden zelfs nu al bedreigt dus houden verder hun mond. Merkel had toch uit ervaringen om haar heen ook kunnen weten hoe dit werkte toen ze het wir schaffen das uitsprak.

Therapietje | 05-01-17 | 10:41

Donnie Brasco | 05-01-17 | 10:39

Nee, een ideologie, net zoals het fascisme.

litebyte | 05-01-17 | 10:40

Waar komt dan die bewering vandaan dat de islam vrede is?

Rest In Privacy | 05-01-17 | 10:40

Dus als ik het allemaal goed begrijp zijn er zo,n 50.000.000 potentiele IS koppensnellers.
Daar kun je inderdaad wel een oorlog mee beginnen.

komtdatschot | 05-01-17 | 10:40

Zou islam ook een ras zijn ?

Donnie Brasco | 05-01-17 | 10:39

@ZI | 05-01-17 | 10:28
Precies waarom de politiek voor een vlucht naar voren kiest (meer moslims) i.p.v. minder*3.

Rest In Privacy | 05-01-17 | 10:39

Ik denk dat het er ook meer zijn.Het past hier gewoon niet.Die moslims moeten daar blijven waar ze horen.Namelijk in het oosten.Ver van het westen weg .Ieder dat zijne toch ? En dan ontwikkelingshulp daar naar toe,wat eigenlijk onnodig is ,maar goed beter als hier opvangen.

altijdfeest | 05-01-17 | 10:37

Het relifascisme is tot de dag van vandaag het grootste gevaar voor deze aardkloot.

@ikzalhandhaven | 05-01-17 | 10:32

Wat is de Nederlandse cultuur?

litebyte | 05-01-17 | 10:35

@JohnLocke | 05-01-17 | 10:21
Genau.

Rest In Privacy | 05-01-17 | 10:35

Tja, er zijn nu eenmaal verschillende soorten moslims. Nee, niet gematigde en extremistische moslims.
Alle moslims zijn het namelijk over iets eens, namelijk dat mohammed de beste islamiet was, en dat je als hem moet leven om goed moslim te zijn. Daaruit volgt dat de verschillende soorten moslims zijn de actieve moslim, die op dat moment aan het moorden, verkrachten, stelen, liegen, en/of bedriegen enzovoort is, net als mohammed (zoals die anijs of hoe heet die laatst), en de passieve moslim, die op dat moment even niet die dingen aan het doen is.

destemmert | 05-01-17 | 10:32

Wie hier zou geen geweld toestaan om Nederland of de Nederlandse cultuur te verdedigen?

ikzalhandhaven | 05-01-17 | 10:32

Ongetwijfeld dat je bij een onderzoek onder christenen, bijvoorbeeld evangelisten in de VS, dezelfde resultaten krijgt. Tenslotte overleeft elke religie alleen door zich af te zetten tegen "de anderen", zonder verschillen geen religie.

Ben7943 | 05-01-17 | 10:31

Goh. Slechts 50 miljoen vrouwenmeppende, nichtenkeilende Jodenhaters? Lijkt mij een vrij terughoudende schatting.

Zeddegeizot | 05-01-17 | 10:28

Denk dat het merendeel hier ook te porren valt voor een portie geweld als het gaat om, ik noem maar wat, een inbreker in je huis. Kortom: als er iemand zit aan iets wat jou dierbaar is. Voor moslims is dat hun geloof, dat is de ellende ook meteen. Die religekkies plaatsen hun geloof boven alles (zie je dus ook in dat onderzoek) en daarmee vinden ze het voldoende om geweld ervoor te accepteren. Interessanter is om je af te vragen hoe je dat bestrijd. Met deze cijfers is het enger om ze eruit te gooien, dat zal ze vooral gaat triggeren om geweld te gebruiken. Als je dat gaat doen, moet je goed voorbereid zijn...

ZI | 05-01-17 | 10:28

Op straat zie ik maar zeer weinig moslims vrolijk kijken of lachen. En waar ze in de meerderheid zijn zie ik de rest ook niet meer lachen.

kwark001 | 05-01-17 | 10:27

Hopelijk helpt dit onderzoek om wat van die vreselijke linksige policor oogkleppendragers de waarheid in te laten zien. (Misschien..... een heel klein beetje....).

Reden waarom milennials hier tegenin gaan is door dat ze decennia lang brainwashing hebben gehad op scholen en televisie. Van jongs af aan. Bizar dat dit zomaar gebeurt.

Ogen_Open01 | 05-01-17 | 10:26

hotnot | 05-01-17 | 10:22
En hebben jullie het dan ook wel eens over plaasmoorde?

Glasgow Argus | 05-01-17 | 10:25

Geweld gebruiken om je geloof te verdedigen is minder erg dan geweld gebruiken om je geloof te verspreiden. Hoewel 'verdedigen' een rekbaar begrip is...

Pi Mol | 05-01-17 | 10:25

Ik heb hier in m'n zuid afrikaanse dorp nogal eens discussies met witmensen die kleurlingen als een soort untermensch beschouwen. Maar jullie zijn ook racisten, krijg ik dan te horen, jullie tegen je Marokkanen en Surinamers. Dan vraag ik weer: hoeveel keer en waar hebben jullie nou bomaanslagen meegemaakt door kleurlingen? Bij ons daar overzee is het bijna ieder dag raak. Ja, wat drive-by shootings in de townships rond Cape Town. En, oh ja Pagad, People Against Gangsterism And Drugs. Maar dat zijn mossels, zeg ik, en wel die van de ergste soort, nl soenni's. Het is gewoon een gewelddadig soort mensen, zie dat nou eens.
Ter aanvulling: kleurlingen vind je in de Kaap, in de rest van het land wonen zwarten, die weer onderverdeeld zijn in verschillende tribes waarvan de Zoeloe en Xhosa de grootste twee zijn.

hotnot | 05-01-17 | 10:22

McMarx | 05-01-17 | 10:19
In de oorlog waren ook niet alle Duitsers fanatiek gelovig in het nationaal-socialisme. Hoeveel Duitsers gingen er uiteindelijk in het verzet? Over de afgelopen eeuwen waren ook niet alle moslims in de islamtische landen fanatiek gelovig. Hoeveel niet-moslims wonen er nog?

Rest In Privacy | 05-01-17 | 10:21

Gaat de deugpers met de rug tegen de muur nu ineens feiten presenteren aan hun ommuurde reservaatlezertjes, zodat straks een omslag in hun "objectieve" berichtgeving niet als verrassing komt?

Homo homini lupus | 05-01-17 | 10:21

eerstneukendanpraten | 05-01-17 | 10:16
Landen als Saudi-Arabië, Iran, etc. hebben in ieder geval een gebrek aan diversiteit waar Hitler jaloers op zou zijn. Wat dat betreft klopt het zeker.

Maar als je als atheïst, jood of christen kijkt naar wat er is gebeurd in de afgelopen eeuwen met je groepsgenoten/lotgenoten in deze landen (of Turkije, remember the genocide?) dan zou je nog best ver kunnen komen met de stelling in 1933 dat nazi's de nieuwe moslims waren. Niet voor niets was de Armeense genocide een voorbeeld voor Hitler.

Rest In Privacy | 05-01-17 | 10:19

Als het erop aankomt zal de overgrote meerderheid van de moslims ook daadwerkelijk geweld gebruiken. Meedoen met de groep/doctrine.

Rest In Privacy | 05-01-17 | 10:19

Geloof van de vrede damens en heren!

Kees.kwarktas | 05-01-17 | 10:17

Moslims zijn de nieuwe nazi's en de niet-moslims de nieuwe Joden, aldus een wijs medereaguurder.

eerstneukendanpraten | 05-01-17 | 10:16

En deze fundamentalisten zijn, met dank aan links, al diep geinfiltreerd in de NL (Europese) samenleving en politiek.

maar toch | 05-01-17 | 10:16

50 miljoen? Ik heb een bos knoflook bij de voordeur hangen en het tuinpad bestrooid met Tasmaanse kruidnagelen. Ik heb er nog nooit een gezien.

Pedronegro | 05-01-17 | 10:15

Rutte heeft gezegd, Wij zijn met meer. Hoe moet ik dat nu uitleggen?

Titje | 05-01-17 | 10:15

roze_bril | 05-01-17 | 10:10
Ooit eens een boekje gelezen van Ton van der Lee, een wat weekdierachtige, linkse Afrika-reiziger en cineast. Hij beschreef een verbijsterend racisme, grenzend aan nazisme, in het overgangsgebied tussen Sahara en Centraal Afrika. Van moslims tegen zwarten uiteraard, voortvloeiend uit een virulent superioriteitsgevoel.

De echte Stolwijker | 05-01-17 | 10:14

Roeptoeterlinks.

van stampij | 05-01-17 | 10:14

Verdedigen? Verdedigen doe je wanneer je wordt aangevallen. Dus wanneer Greet begint met uitzetten.

flame_me | 05-01-17 | 10:13

-weggejorist-

ikzalhandhaven | 05-01-17 | 10:12

En wie hier accepteert er geweld om onze cultuur te verdedigen? Is toch heel normaal?

ikzalhandhaven | 05-01-17 | 10:11

En opvallend is dat hij wijst op het feit dat moslims zichzelf superieur vinden. Fouten worden extern toegekend. Eigenlijk wat we hier altijd al zeggen.

roze_bril | 05-01-17 | 10:10

Het stuk was ook al vanmorgen te lezen in het PvdA-huisblad het Dagblad vh Noorden. Langzaam lijkt deuglinks Geert Wilders gelijk te geven dat er hier aanzienlijke problemen omtrent de migratie aanwezig zijn. Het enige wat ik op Koopmans tegen heb. Is dat hij vindt dat als men zegt dat Merkel bloed aan de handen heeft, dat dat smakeloos is. Nou, dat vind ik dan weer smakeloos. Want ik kan er niks anders van maken.

roze_bril | 05-01-17 | 10:09

Heb zojuist een proefabonnement op NRC genomen. Meer van dit soort checks graag.

De echte Stolwijker | 05-01-17 | 10:09

Laat het even op u inwerken ..... drie keer de totale bevolking van Nederland is bereid ons uit te moorden.

Maar er is niks aan de hand en het heeft natuurlijk niks met de islam te maken.

James Lastig | 05-01-17 | 10:09

Op de anderhalf miljard wonen die allemaal in het buitenland aldus de minister van binnenlandse zaken (vrij naar Herman Finkers). Fuck statistiek en kijk maar, nog geen aanslag in Nederland met anderhalve dode. Droom verder extreemlinks.

TheseDays00 | 05-01-17 | 10:08

Nou. Fijn, en toen?

hotnot | 05-01-17 | 10:06

Wegkijken tot (gesubsidieerde) kunst verheffen. Links kan het.

yamahaha | 05-01-17 | 10:06

Vijftig miljoen? Ongeloofwaardig. Het zijn er veel meer.

Glasgow Argus | 05-01-17 | 10:05

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland