achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

10 sukkels die je geen bier moet voeren op #ll17

Het is weer Lowlands dit weekend. En daar zijn behalve vrolijke festivalmensen en dito GS-redacteuren ook een heleboel stomme figuren. Doe maar met grote boog eromheen lopen.

10. Anne Fleur Ilgün

Bijna-collega die niet bij GeenStijl mocht van haar communistenvriendje, maar dat is voorbij, want inmiddels is ze door haar familie uitgehuwelijkt aan Kees de Koning-apostel Ismail Ilgün. Anne Fleur Ilgün komt op Lowlands wat vertellen over trolls en victim blaming en in het geval van Anne Fleur Ilgün gaat het dan snel over Anne Fleur Ilgün zelf, omdat ze nog altijd politiebeveiliging heeft voor rechtsracisistische pianoliefhebbers uit Lavendellië. Geef onder geen beding bier aan Anne Fleur, flikker het dan liever met beker en al in de struikjes, en mocht het volgende een drijfveer zijn: Anne Fleur Ilgün mag geeneens alcohol van haar geloof.

9. Michiel Beelen

Geen idee of Michiel Beelen nog leeft, maar altijd als er ergens wat aandacht op te eisen is staat hij met zijn kinderachtige vissershoedje weer vooraan. De man die zich iedere week live op de radio laat pijpen door een hoer is bovendien een gore fascist, omdat Mein Kampf zijn favoriete boek is. Maar goed, als je Beelen een pils geeft krijgt ie een pavlovreactie en rent hij linea recta naar een auto om de weg op te gaan. Flikker dat bier derhalve maar in zijn gezicht, dat vindt hij namelijk wel leuk.

8. Georgina Verbaan

Georgina Verbaan wilde Kim Verduyn worden, maar ze was way minder goed dan Angela Schijf, en dus werd ze maar Hedwig Harmsen. Dat is, samen met de rol Janet uit Costa en de interviews in de bladen die je leest voor de interviews, ook direct hoe de mensen Georgina Verbaan kennen. Tegenwoordig vraagt ze aan jeune premiers wat ze vinden van aanslagen, maar als racistische ouderen een compleet bejaardentehuis terroriseren vertikt ze het om Henk Krol op de vingers te tikken. Geen bier geven, dat zal haar leren.

7. Tineke Ceelen

Vluchtelingprotagonist Tineke Ceelen is al een miljoen jaar directrice van Stichting Vluchteling en die arme vluchtelingen hebben het sindsdien alleen maar kutter en kutter en kutter gekregen, allemaal ondanks (of dankzij) Tineke Ceelen. En dat voor meer dan 133.000 ballen per jaar. Op het Stichting Vluchteling Compound kun je voor een muntje douchen en naar de wc, maar als je dat doet heb je geen muntje meer om bier van te halen en aan Tineke Ceelen te geven. Jammer dan. Bonusopdracht: iedereen zonder entreekaartje voor Lowlands à la Ceuta over de omheining klimmen, kunnen we in de praktijk zien hoe Tineke Ceelen dealt met gelukzoekers.

6. Dolf Jansen

Geef Dolf Jansen in godsnaam geen bier! Dan gaat hij stuk. Geef hem broodkorsten, aardappelschillen en water. Help de man.

5. Ismail Ilgün

Keen keld wel honger, jammer voor Ismail, want hij mag sowieso geen twee bruine boterhammen van de profeet. Dan kun je het beter zelf opdrinken, nietwaar? Bovendien haalt Ismail bij Vootje alleen blikken energydrink. Tuig van de richel, dat is het, maar met Kees de Koning als reclasseringsambtenaar en Anne Fleur Ilgün als vrouw wordt het misschien nog wel wat. Als je zijn tent zoekt: hij logeert in het buurthuis van Dronten.

4. Lilliane Ploumen

"Internationale superheld", aldus Lowlands. Nou nee, Batman is een internationale superheld, Lilliane Ploumen is gewoon een PvdA'er en een asociale haatheks (© Zentgraaff) die straks weer bij een dik betalende NGO gaat werken, of ergens burgemeester wordt, en al haar deugdzame volgers op die manier overdwars in de bek tuft.

3. Herman Brusselmans

Eigenlijk moet je Herman Brusselmans wél bier geven, want Herman Brusselmans is een mooie vent. Wij maken ons echter zorgen om Stephanie Afrifa die een pleidooi komt houden over 'mannelijke kwetsbaarheid'. Dat sentimentele geknoei over hoe mooi het is als mannen doetjes zijn, zucht. Neem Herman Brusselmans in bescherming tegen zichzelf en geef hem geen bier. Of wacht, geef hem maar wél bier, en geef Stephanie Afrifa geen bier.

2. Frits Philips

Frits Philips komt een pluim in de reet van Karl Marx stoppen en dan weet je wel voldoende: genoeg Lowlands-volk aanwezig om gezellig met de voetjes te stampen. Bier kost echter 2,75 euro, een volstrekt onmarxiaans kutbedrag, en dat maakt alle Lowlandsmarxisten uitermate hypocriet. Dus laat Philips (ja die van die lampjes) maar lekker z'n eigen pils kopen van z'n megasalaris.

1. Saskia Noort

"GeenStijl, een nagel aan de doodskist van onze samenleving en beschaving." Kom nou Sas, we hebben niet met je geknikkerd. Bovendien verwar je GeenStijl met aanslagen, islamextremisme en rechtsextremisme en dus zouden we je pertinent niet doen en geen bier geven.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.