achtergrond

Geenstijl

Bassiehof – De week van MH17

xxxIk zag voormalig NOS Journaal-hoofdredacteur Hans Laroes deze week op dat dekselse Twitter een nabestaande van de MH17-crash aanvallen. De door de dubieuze miljardair George Soros gefinancierde oud-PvdA-voorzitter Michiel van Hulten deed hetzelfde met mijn gabber Van Rossem. Zijn kompaan en voormalig adviseur van Sarah ‘Crazy’ Palin Joshua Livestro deed ook een duit in het zakje. De voormalig VPRO-hoofdredacteur en Mediafonds belastinggeldverdeler Hans Maarten ‘H&M’ van den Brink nagelde de kersverse VNL-voorman Jan Roos ondertussen aan het kruis als fan van Poetin (Vleugelliefhebber Thierry Baudet overigens ook maar, die gaat nul zetels halen dus /care). En Wierd Duk moest natuurlijk h-e-l-e-m-a-a-l kapot want die had het gore lef gehad de verkeerde mensen te hebben geïnterviewd over de kwestie.

Daarna zag ik minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders opeens in ferme bewoordingen de Russische ambassadeur ontbieden. Vervolgens begreep ik dat het Kremlin de Nederlandse ambassadeur maandag op het matje roept waarop de minister-president van de Onderste Steen zaterdagavond duidelijk maakte dat Onze Vrouw in Moskou daar enkele harde noten zal kraken.

U begrijpt: langzaam maar zeker trok ik mij om zoveel hypocrisie huil-lachend in foetushouding terug op de bank, maar toen was daar gelukkig VNL-Kamerlid Louis Bontes. In een communiqué kort na de presentatie van de uitkomsten van het JIT-onderzoek meldde hij:
“Nu de Russische betrokkenheid bij de aanslag op de MH17 onomstotelijk is aangetoond, moet premier Rutte keihard met de vuist op tafel slaan. Zoals VNL al eerder aangaf moeten er zwaardere economische sancties tegen Rusland worden ingesteld en de Russische ambassadeur worden uitgewezen. Rusland is medeverantwoordelijk voor de moord op bijna 200 Nederlanders. Dat werd vandaag met sluitend bewijs aangetoond. We zagen dat de Russische BUK-installatie over de grens werd gebracht.”

Geen woorden maar daden, zegt Bontes. En dat zal hij binnenkort in het debat over de uitkomsten van het onderzoek ongetwijfeld herhalen.

Hij zal de enige zijn.

Want de rest van zijn collega’s in Kamer en Kabinet doen het in de broek voor Poetin.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.