Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

CBS: "Nepprofessor @LeoLucassen praat poep"

geldgeldgeldgeld.jpgPijnlijke week voor de immigratie > HOSANNA roepers ter linkerzijde. Hadden we eerder deze week al de goedmoedige RTL-verslaggever Jaap van Deurzen met zijn ONTLUISTERENDE repo over GELD GELD GELD eisende migranten in Zweden. Nu is daar ook een deskundoloog van het Centraal Bureau der Statistiek (CBS) die roept dat Leo Lucassen maar wat uit zijn nekhaar kletst. Nepprof Lucassen loopt al maanden te schermen met niks-aan-de-hand cijfers, stelt-niks-voor statistiekjes en zie-je-wel staafdiagrammen uit de Negenties, toen we hier ook een tsunami van ontheemdiërs als nieuwe buren kregen. Maar nu blijkt dat de populaire telefoonklapper-wetenschapper er faliekant naast zit met zijn nepstatistieken. Zegt De Man van het CBS dus is het waar. En dat mag Leo zometeen eens gaan uitleggen bij Buitenhof, in een nu al legendarisch spannende editie over de asieltsunami van zingende baardmannen hoogopgeleide geluksbrengers. Ook met sharia-gekkie Maurits Berger en Wim van Rooy, auteur van het nu al legendarische boek Waarover Men Niet Spreekt. Wakker worden. Nederland1.

Reaguursels

Inloggen

Wim van Rooy
Opinies over Waarover men niet spreekt:

Benno Barnard:
‘Wim van Rooy spreekt al jarenlang de waarheid, terwijl door het marxisme verwarde babyboomers nog altijd hun fantasieën aan ons proberen op te dringen. Maar menige denker – van Etienne Vermeersch tot Maarten Boudry – wijst tegenwoordig op de gevaren waar hij als eerste voor waarschuwde.
Lees dit boek en schrei bittere tranen over alle verloren tijd.”

www.waarovermennietspreekt.be/waarover...

Ella | 04-11-15 | 20:45

Gewoon naar Belgie verkassen. Daar kun je zonder al te veel poespas de titel Professor voeren.

waragainstclimate | 02-11-15 | 13:10

In plaats van het gaat u maar slapen van Leo Lucassen en Maurits Berger bij gelijkgeschakelde media zie ik liever een reportage over andere geluiden uit Duitsland. Ik trap zelf wel af:
.
www.youtube.com/watch?v=kv00omV94zs

Takki Yah | 01-11-15 | 23:26

Wat een goed voorbeeld van de STUITENDE ARROGANTIE van de zogenaamde elite. Half uurtje onthutsende tv, die Leo Lucassen móet haast wel familie zijn van Ad Melkert.

Voor mij aanleiding om nu eindelijk eens een accountje aan te maken bij Geen Stijl. Wel grappig dat de meest wijze woorden tegenwoordig uit België komen.

De Vrolijke Populist | 01-11-15 | 22:39

Ik blijf het optreden van van Rooy toch niet zo sterk vinden als velen hier beweren. Ja, hij bleef netjes en vrij rustig maar hij had beide heren toch gewoon kunnen fileren. Wetenschappers bestrijd je met feitenkennis. Als iemand een beroep doet op oude onderzoeken wat betreft vluchtelingen (Moslims), kom je gewoon met cijfers in landen waar de Islam de boel overgenomen heeft en coexitentie met andere geloven onmogelijk heeft gemaakt.
Als de Rooy verwijst naar communisten en fascisten die in het begin niet groot waren en met geweld de boel hebben overgenomen en je opponent komt met de CPN als als een Nlds tegenvoorbeeld, kan je natuurlijk meteen wijzen op het feit dat de CPN nooit geweldadig is geweest in Nld.
En als Maurits Berger met een verhaal komt dat de Moslims zich Nlder voelen sla hem dan om de oren met het feit waren al diezelfde zich Nlds voelende Moslims hun bruiden dan uit het buitenland halen en zich tot nog toe nauwelijks uitkijken naar een Nldse autotochtone partner. En dat inmiddels tot 3de en 4de generatie aan toe.

ultraman | 01-11-15 | 21:32

notamused | 01-11-15 | 20:05
Exact.
Duik maar eens in de geschiedenis van die resoluties. De OIC (Organization of Islamic Cooperation) heeft in 1999 bij de VN afgedwongen dat het bekritiseren van een godsdienst of godsdienstige groep gezien moest worden als het beledigen van de individuele gelovige. Elke kritiek op de Islam kon zo afgedaan worden als belediging van de individuele moslim. Het kwaadaardige van deze resolutie was dat hiermee de bescherming van het individu binnen de groep waartoe het behoort of verondersteld wordt te behoren volledig verdwenen was. Een onderdrukkend geloof kon op basis van deze resolutie niet op het onderdrukken van het individu worden aangesproken.
Dat heeft geleid tot forse kritiek, met uiteindelijk de aanpassing naar 16/18, waarin het individu, en niet het systeem of de groep als criterium wordt genomen.
Niet dat de VN naar de letter van deze resolutie leeft....

Schoorsteenveger | 01-11-15 | 20:32

Schoorsteenveger | 01-11-15 | 19:15 Tja. Maar dat betreft dus dit: “Resolution 16/18, Combating intolerance, negative stereotyping and stigmatization of, and discrimination, incitement to violence, and violence against persons based on religion or belief, was adopted by the UN Human Rights Council in March 2011.” berkleycenter.georgetown.edu/publicati... En dat lijkt mij toch handig in het bestrijden van wat er in menig moskee te berde wordt gebracht. ‘Belief’ kan trouwens van alles betekenen aan wereldbeeld, wereldbeschouwing, metafysica. En de intolerante islam is algemeen intolerant, haatzaaiend, stigmatiserend, discriminerend en tot geweld oproepend jegens iedereen die niet fanaat islam is. Alleen al een begrip als ‘Dar el harb’ is op te vatten als negatieve stereotypering.

notamused | 01-11-15 | 20:05

notamused | 01-11-15 | 18:40
"Het je uitspreken als voorstander van de Universele Rechten van de Mens is op vele plaatsen in de wereld een levensgevaarlijke aangelegenheid, en dat kan het ook wel eens worden in de westerse wereld."
Die Universele Rechten zijn al lang niet meer wat ze waren.
freedomhouse.org/blog/trouble-blasphe...
De VN heeft in 2011 schoorvoetend de door het OIC afgedwongen 'defamation of religions resolution' bijgesteld naar een minder scherpe en weer op het individu gerichte 'resolution 16/18'. Maar het is tekenend hoe zelfd de VN bereid is gebleken om het individu zijn rechten te ontnemen ten gunste van de rechten van de groep die dat individu onderdrukt.
Hier ten lande heeft Rouvoet eenzelfde houding laten zien door een kerkelijke groepering te beschouwen als te behoren tot de privé-sfeer van de individuele gelovige, om aldus alle kritiek op die groep als inbreuk op de privacy te verklaren.

Schoorsteenveger | 01-11-15 | 19:15

@ultraman | 01-11-15 | 18:38

Dat is mijn ervaring ook, maar wonderwel werden 8 van de 8 reacties gisteren en vandaag in één topic allemaal doorgelaten. Wat niet wegneemt dat moderatie vooraf ontzettend ruk is.

BenBinnen | 01-11-15 | 19:05

Heb er twee besteld, doe er meteen 1 cadeau aan een 'vriend' die mij sinds een jaar fascist pleegt te noemen.

Dionah Carlinton Hou | 01-11-15 | 18:53

Het islamonderzoek is inmiddels zover gevorderd, dat Mohammed waarschijnlijk nooit bestaan heeft, dat de Koran ongeveer een eeuw later bedacht is dan verondersteld, en dat de weinige prestaties in wetenschap en filosofie puur te danken zijn aan het intellectuele kapitaal van de veroverde culturen. De islam is een totalitarisme dat zich handhaaft en verbreidt via hersenspoeling en terreur en die overal waar het maar de kans krijgt een toestand van terreur en exploitatie instelt. Het kon bijvoorbeeld Noord-Afrika en het Midden-Oosten veroveren omdat het Byzantijnse Rijk en het Perzische Rijk verzwakt waren door onderlinge oorlogen en de pest. Het heeft ook geprobeerd Europa te veroveren (Spanje, Frankrijk, Oostenrijk) en het heeft eeuwenlang de Europees-Mediterrane wereld geterroriseerd met piraterij en slavernij. De islam staat vijandig tegen universele mensenrechten en wetenschap, scheiding van kerk en staat, scheiding der machten, vrouwen, honden, homo’s, sport, alcohol, muziek, kunst, andersdenkenden, enzovoort. De islam is dermate destructief dat de gemiddelde westerling helemaal niet bevatten kan hoe destructief het is. De enorme wreedheid gaat het voorstellingsvermogen te boven. Wat daarbij niet helpt, dat is het politiek correct schoonpoetsen van de islam, dat het een religie van de vrede is, dat het vol van barmhartigheid is, en dat haar wetgeving heel goed te rijmen is met de wetgeving van moderne open samenleving. De islam heeft nooit een proces van pacificatie en humanisering ondergaan zoals het christendom dat wel heeft. Enkele eeuwen terug werd de ketter nog verbrand op de brandstapel, maar bijvoorbeeld Monty Python’s ‘Life of Brian’ genereerde geen moordaanslagen noch oproepen daartoe. Zoals een cartoon van Mohammed als bom juist wel wereldwijd en in ook de westerse landen een moordlustige hysterie opriep, waarvan ook velen slachtoffer werden, en die geleid heeft tot een klimaat van angst en censuur en zelfcensuur. Het politiek correcte wegkijken van de destructieve aard van de islam en het ondertussen importeren van miljoenen moslims is een megagroot sociaal experiment dat waarschijnlijk gaat resulteren in een interne oorlog tussen voor- en tegenstanders van de moderne open samenleving. Het je uitspreken als voorstander van de Universele Rechten van de Mens is op vele plaatsen in de wereld een levensgevaarlijke aangelegenheid, en dat kan het ook wel eens worden in de westerse wereld.

notamused | 01-11-15 | 18:40

frisenfruitig | 01-11-15 | 18:26

Moet je eens Joop proberen. Waarschijnlijk worden 10 van de 10 nette reacties niet geplaatst.

ultraman | 01-11-15 | 18:38

Zag het al eerder voorbijkomen: Hier wordt mijn commentaar tenminste geplaatst. Bij de Telegraaf niet. 9 van de 10 keer worden mijn altijd nette reacties niet geplaatst.

frisenfruitig | 01-11-15 | 18:26

Blondendom | 01-11-15 | 16:58
Dan kom je zijn ex, Petra Stienen, ook weer tegen. Nog zo'n figuur die is vastgelopen in de eigen kijk op de dingen en daar in volhardt, waar de werjkelijkheid ook mee aan komt dragen. Die Berger is zo'n figuur die al te lang in al te veel vrijheid de arabist uit heeft kunnen hangen, en zich zo ongeveer een profeet en ziener waant. Het soort mens dat zichzelf graag hoort praten, dat graag zichzelf aanpraat visie te ghebben, gebaseerd op diep inzicht, en zich vervolgens ongevraagd een status aan gaat meten. Dat lukt aardig in een land alwaar de discussie zodanige vormen aan heeft genomen dat elk kritisch geluid richting Islam bij voorbaat verdacht is. Dan is het verdomd gemakkelijk om in te spelen op de ijdelheid van zo'n figuur die zichzelf op het schild heeft gehesen en maar al te graag laat zien hoe terecht dat is.
Er lopen veel van deze lieden rond in Europa, prooi van manipulerende sheikhs en ander tuig met agenda's die weinig te maken hebben met integratie.
Bij Berger moet ik denken aan Carlos Castaneda en zijn 'De Lessen van Don Juan'. Voorbeeld van hoe je je als een kip zonder kop uit kunt leveren aan de macht en de 'wijsheid' van een ander, zonder nog zelf na te willen denken.

Schoorsteenveger | 01-11-15 | 18:10

Is Lea Lucassen al eens in het buitenland geweest? Of überhaupt buiten geweest?Lijkt mij een echte studeerkamer geleerde, die de werkelijkheid denkt te kunnen begrijpen a.d.h.v. cijfers en statistieken van derden.

lulleficatie | 01-11-15 | 17:55

Het merendeel zou niet fanatiek zei Lucassen geruststellend.
A. Hij kan dat niet weten B. Alarm!!Zo'n 40@% fanatieke moslims- meest jonge mannen zijn laten we binnen. Zoals te verwachten laat de NOS presentator dat natuurlijk passeren. Och het meerendeel valt best mee.

J.Slavink | 01-11-15 | 17:11

-weggejorist-

CS6X | 01-11-15 | 16:55

Die Zweden gaan ook flinke shit krijgen door dit krankzinnige asielbeleid. Dat zij dit zelf niet snappen is onbegrijpelijk. Persoonlijk vind ik het goed om een beperkt aantal welwillende mensen op te nemen in de samenleving, mits zij iets (willen) toevoegen en de Westerse normen en waarden respecteren. Kanslozen, criminelen en Islam-fanatici nooit opnemen. Zoals Trump ook vorige week zei: bouw 'save-zones' in de regio dáár en vang daar de mensen op. EN laat de rijke Golfstaten (mee)betalen! Hoe kun je hier op tegen zijn??! En hoe kun je niet snappen dat het opnemen van duizenden, tienduizenden, honderduizenden moslims binnen afzienbare tijd zeer grote problemen gaat geven door botsende culturen/ normen en waarden. Uiteindelijk zal er een burgeroorlog komen door oplopende spanningen, en mijn voorspelling is dat dit uiteindelijk ook zal gaan gebeuren in landen als Duitsland, Engeland, Zweden en Nederland. Met dank aan de naieve mensen die verantwoordelijk zijn voor dit beleid.

CS6X | 01-11-15 | 16:55

ABBA had in 1976 een vooruitziende blik: "Money, Money, Money"! Buitenhof top-uitzending bevestigde het beeld van linksmenschen als huichelende hypocrieten die precies weten wat anderen moeten denken en doen. Zij haalden meteen het bekende trucje van stal met de stelling "niet alle moslims zijn hetzelfde". Kudos voor Van Rooij die desondanks onverstoorbaar, feitelijk en vriendelijk bleef. Hoogtepunt waren wel zijn laatste woorden over de misplaatste verongelijktheid van veel moslims: "christenen vragen 'wat heb ik fout gedaan', moslims vragen 'wie heeft mij dit aangedaan'". Idd. legendarische aflevering over Eurabia in wording. Hoe je er ook in staat, terugkijken is aanbevolen als je de uitzending gemist hebt.

begint | 01-11-15 | 16:52

Wim de Rooy collumnist voor Geenstijl.. Dat verzacht het gemis van Hans Jansen.

wadrianusgg | 01-11-15 | 16:45

-weggejorist-

alice in wonderland | 01-11-15 | 16:37

@meneer der meneren | 01-11-15 | 14:45

Wat, en dit is zeker als nep fictie gewoon gepubliceerd ook nog?

Balaverde | 01-11-15 | 16:19

@simpelman | 01-11-15 | 16:05

Mooie link inderdaad. Hier voor wat meer info over Tulsi: www.zerohedge.com/news/2015-10-31/cong...

Verder is dit gewoon een liegende linkse wetenschapper zoals al vele voor hem.

Balaverde | 01-11-15 | 16:17

@squadra | 01-11-15 | 14:38
precies.
Die Lucassen leek wel een slak in een aquarium, hij zoog zich met die rare zuignaplippen vast aan mijn tv-scherm en zei niets van enige waarde.

Dionah Carlinton Hou | 01-11-15 | 16:13

@ijskogel | 01-11-15 | 15:35
Lucassen en Berger zijn alleen géén intellectuelen, het zijn simpele praters, niets academisch aan dat onzinnige gelul van ze.

Dionah Carlinton Hou | 01-11-15 | 16:11

Zowel Lucassen als Berger lijken kast te hebben van een intellectueel Stockholm syndroom (hetje vereenzelvigen met de belangen van de andere partij).
Ook merkwaardig dat de man (Lucassen die zo schermt met onderzoekjes en statistieken) het onderzoek van Koopmans over het percentage moslims dat de Koran boven de grondwet van een land stelt niet noemt.
Overigens bakt de moderator van het gesprek er ook weinig van, die doet het er ook maar bij als opvulling van de zondag.

ijskogel | 01-11-15 | 15:35

BenBinnen | 01-11-15 | 14:32
Excuses, ik had u niet gelezen.
Dandruff | 01-11-15 | 14:43
Wat jammer dat u niet aan tafel zat!

Poesmobiel | 01-11-15 | 15:15

Ik had dit artikel niet gelezen toen ik naar Buitenhof zat te kijken waar die Leo Lucassen zat te oreren. Ik heb verschillende keren tegen mijn vrouw gezegd: waar heeft die vent het over; hij praat wartaal; wat een nep professor.
Berger deed overigens niet onder voor Lucassen en om het belang van zijn betoog het nodige gewicht te geven kon hij de toevoeging ”Ik ben wetenschapper” niet nalaten.
Ik heb beide heren echter niet kunnen betrappen op het uitdelen van kwalificaties aan PVV-aanhangers als tokkies, nazi’s en meer van dat strooigoed van de wegkijkers, maar impliciet droop de afkeer er wel van af.
Wim van Rooy, de Belgische intellectuele duizendpoot, de voorman van de Belgische Bergida-beweging had een duidelijk en consistent verhaal. Eigenlijk is hij de Belgische Geert Wilders.
Proficiat België.

Frans Bierings | 01-11-15 | 15:08

@Dhr. de Wit | 01-11-15 | 12:51
Yep wij moeten respect hebben (lees accepteren) dat ze zo doen omdat ze uit een kapotte maatschappij komen. Dat door hun toedoen die van ons er aan gaat, hoe logisch ook, wil men niet erkennen.

MarcS | 01-11-15 | 14:50

McMarx | 01-11-15 | 14:42,

Als eurotokkie uniek was zou hij misschien een vehikel (zonder r) voor GS reaguurders kunnen zijn.
Maar wat et steeds roept hoor ik ook dagelijks op TV, in de journalistiek, in de politiek; zelfs van "wetenschappers" als Lucassen en Berger (vandaag bij Buitenhof).

Het weerleggen van veelgehoorde leugens is geen "behoefte" van sommigen, het is een noodzaak voor het behoud van de democratie.

Dandruff | 01-11-15 | 14:49

@McMarx | 01-11-15 | 14:42

Ik ervaar, gezien de opmerkingen, een andere indruk.
Maar genoeg nu over deze persoon.

Buiswater | 01-11-15 | 14:49

@Eurotokkie | 01-11-15 | 12:45
Welke beelden?
Ik heb het over het algemeen. Dus niet door uw vooropgezette filtertje bekeken maar echt in het algemeen.

Overigens, vroeg ik om antwoorden van mensen met een beetje verstand. Dat u zich geroepen voelt .......

MarcS | 01-11-15 | 14:49

Lucassen en Berger beleven een andere wereld.
Ver weg van de realiteit. Deze mensen drukken ons het moeras in.

vanvandaag | 01-11-15 | 14:46

@Dhr. de Wit | 01-11-15 | 12:19
Ik denk dat het nu vooral de moslims zijn die het 'ware' woord komen brengen. Goedschiks / kwaadschiks.

Ik weet dat ik iedere dag risico loop als ik weer eens in mijn auto stap om naar elders te gaan. Maar door niet te drinken, zelf op te letten probeer ik het risico voor iedereen te minimaliseren. Door mijn gordel om te doen, probeer ik het risico voor mijn lichaam in te perken, evenals met de airbags etc.
Ook doe ik de ramen en deuren in mijn huis dicht om de kans op inbraak zo minimaal mogelijk te houden.

Waarom men niet inziet dat niet alle moslims goed zijn en het daarom wellicht verstandiger is om ze niet toe te laten snap ik niet. Echt niet.

MarcS | 01-11-15 | 14:46

Een herdruk van "De ondergang van Nederland : land der naïeve dwazen" uit 1990 zou ook mooi zijn. Staat alles ook al in beschreven. Anders gewoon even naar de bibliotheek.

Titel:
De ondergang van Nederland : land der naïeve dwazen / Mohamed Rasoel ; [vert. door Serke Pronkheer]
Auteur:

Mohamed Rasoel is pseud. (ISNI 0000 0000 2956 1662)
Jaar:

1990
ISBN:

90-5142-035-8
3 soortgelijke titels
Amsterdam, Openbare Bibliotheek Amsterdam
Amsterdam, Stadsarchief Amsterdam
Assen, Stichting Biblionet Drenthe
Den Haag, Bibliotheek Den Haag
Den Haag, Koninklijke Bibliotheek Documentlevering
Eindhoven, Fontys Hogescholen
Grave, Dedicon Grave
Groningen, Bibliotheek Rijksuniversiteit Groningen Universiteitsbibliotheek
Leiden, Universitaire Bibliotheken Leiden BLD - UB
Maastricht, Centre Céramique Afdeling IBL
Middelburg, ZB Planbureau en Bibliotheek voor Zeeland IBL
Rotterdam, Erasmus Universiteit Rotterdam Universiteitsbibliotheek (Library Learning Center)
Tilburg, Bibliotheek Midden-Brabant Afd. I.B.L.

meneer der meneren | 01-11-15 | 14:45

Poesmobiel | 01-11-15 | 14:30,

Berger loog, en Berger weet dat hij loog.
Daarom heeft hij zijn stelling wel steeds aangepast (van 98% naar 95% naar 90%), maar nooit fundamenteel onderbouwd.
Dat kan ook niet.
Ik zou geen 5 overeenkomsten tussen onze wetgeving en de sharia kunnen noemen, laat staan 10 of zelfs 100. 90% is idioot, zelfs 10% is onhaalbaar.

Maar stel dat Berger gelijk zou heben.
Stel dat zowel de sharia als de Nederlandse wet precies 5 regeltjes zouden hebben. En stel dat 1 van die regeltjes overeen zou komen, dus 20%, dus dat ronden we naar boven af; 90%.
Dan zijn de sharia en de beschaafde wegeving nog steeds onverenigbaar.
Vooral vanwege 3 kernpunten van de sharia;
- de demonische visie op het verschil tussen staatszaken en familiekwesties.
- de principiële ongelijkheid van mensen;
- het totaalverbod op elke vorm van redelijkheid;

Dandruff | 01-11-15 | 14:43

@Buiswater | 01-11-15 | 14:29
Eurotokkie moet je niet zien als een persoon maar als een verhikel waarmee de reaguurders hun standpunt duidelijk kunnen/willen maken.
Gezien de hoeveelheid response op Eurotokkie is daar blijkbaar behoefte aan.

Rest In Privacy | 01-11-15 | 14:42

Mussert had stinkend jaloers geweest op zoveel aanhangers die de vijand met zoveel glorie verwelkomen .

blauwe zander | 01-11-15 | 14:41

Wat
notamused | 01-11-15 | 14:32
zegt.
In Nederland is er sinds kort VerenOfLood.nu

Zeer informatief en amusant tegelijk van David Wood en Nabeel.
The Original Burn the Quran Day
www.youtube.com/watch?v=91AM7665cbo
Over het tamme schaap van Aïsha o.a.

Fransg | 01-11-15 | 14:38

Stuitend slecht tafelgesprek.
Leidse politiek correcte ¨intellectuelen¨ tegen een Belgische meneer die wel dingen weet en snapt.
Onbegrijpelijk hoe die Lucassen professor kan zijn.
Hij zegt maar wat. En noemt alles uit zijn eigen mond feiten. Vreemde mimiek ook.
Maurits Berger van hetzelfde Leidse laken een zo mogelijk nog nauwer pak. Die man is gewoon dom. Kan niet helder formuleren.
Van Rooy leek me wanhopig met zoveel onwil, onbegrip en onnozelheid. Wat de meeste Nederlanders dagelijks ervaren zeg maar.

squadra | 01-11-15 | 14:38

@Brou Is Back | 01-11-15 | 14:09
Ja, zo'n computer, tablet of E-reader die elke 3 jaar vervangen wordt is lekker milieuvriendelijk.

Rest In Privacy | 01-11-15 | 14:37

@Poesmobiel | 01-11-15 | 14:30

Zie mijn comment van 13:24.

BenBinnen | 01-11-15 | 14:32

Het is net of Lucassen en Berger doen alsof de Koran niet bestaat en totaal geen effect heeft op het gedrag van mensen. En toch komt er steeds meer in beeld over de Koran en Mohammed en de Islamitische geschiedenis. Waarbij het opvalt dat mensen vanuit heel verschillende achtergronden toch steeds tot eenzelfde verhaal komen. Een verhaal waar uit valt af te leiden dat de islam zeer incompatible is met de moderne westerse cultuur. Waarop een kind snapt dat het massaal importeren van moslims in die moderne westerse cultuur enorme problemen gaat geven. Maar wetenschappers als Lucassen en Berger lijken ervoor te kiezen om dit alles strak te negeren of anders sterk te relativeren en te bagatelliseren. Waarnaast politiek correcte geestverwanten niet te beroerd zijn om brengers van dit soort informatie weg te demoniseren. Ik hoop dat Wim van Rooy goed gelezen wordt. Het betreft het zoveelste boek dat tracht een bres te slaan in de Grote Muur van politieke correctheid, zoals we daar al vele jaren mee te maken hebben. Wat betreft kritische informatie over de islam, zie bijvoorbeeld op internet, websites en video’s: Hamed Abdel-Samad, Robert Spencer, Bill Warner, Tom Holland, William Federer , Robert R. Reilly, David Suurland, Douglas Murray, Nicolai Sennels, David Wood, Jonathan Matusitz, Wafa Sultan, Udo Ulfkotte, Daniel Johnson, Christian Zeits, Hans-Peter Raddatz, Karl-Albrecht Schachtschneider, Oscar Freysinger, Anne-Marie Waters, Melanie Phillips, Geert Wilders, Sam Harris, Hans Jansen, Ayaan Hirsi Ali, Bernard Lewis, Sam Salomon, Ibn Warraq, Ali Sina, Daniel Pipes, Sabatina James, Andrew Bostom, Harry Richardson, Richard Dawkins, Raymond Ibrahim, Irshad Manji, Nonie Darwish, Christopher Caldwell, Michael Stürzenberger, Michael Mannheimer, Geert Wilders, Steven Coughlin, Howard Bloom, Christopher Hitchens, Oriana Fallaci, Nick van Riel, Anders Gravers, Daniel Pipes, Nasin Ben Iman, Pat Condell, Elisabeth Sabaditsch-Wolff, Allen West, Necla Kelek, Bat Yeor, Paul Weston, Mark Steyn, Srdja Trifkovic, Lars Hedegaard en Sami Aldeeb.

notamused | 01-11-15 | 14:32

Volgens de racist-scheldende Gutmenschen is immigratie een zegen voor de linkse mensheid. Als Geert Wilders nog even vermoord wordt en iedereen met een afwijkend wereldbeeld in een heropvoedingskamp wordt gestopt, dan zal de hemel van de multiculturele wereld zich openen.

Overal gezelligheid met islamitische eettentjes en vrede & verdraagzaamheid voor iedereen (behalve voor joden en homo's en mensen die zich niet onderwerpen aan de profeet M. te M., maar dat spreekt vanzelf).

Iedereen een baan en aan het werk bij de stichting; of het anti-islamdiscriminatie bureau.

Jan Passant mk2 | 01-11-15 | 14:31

Diegene dit dit allemaal wil betalen mag zijn hand opsteken .

iopeth | 01-11-15 | 14:30

Hamed Abdel-Samad, Robert Spencer, Bill Warner, Tom Holland, William Federer, Robert R. Reilly, David Suurland, Douglas Murray, Nicolai Sennels, David Wood, Jonathan Matusitz, Wafa Sultan, Udo Ulfkotte, Daniel Johnson, Christian Zeits, Hans-Peter Raddatz, Karl-Albrecht Schachtschneider, Oscar Freysinger, Anne-Marie Waters, Melanie Phillips, Geert Wilders, Sam Harris, Hans Jansen, Ayaan Hirsi Ali, Bernard Lewis, Sam Salomon, Ibn Warraq, Ali Sina, Daniel Pipes, Sabatina James, Andrew Bostom, Harry Richardson, Richard Dawkins, Raymond Ibrahim, Irshad Manji, Nonie Darwish, Christopher Caldwell, Michael Stürzenberger, Michael Mannheimer, Steven Coughlin, Howard Bloom, Christopher Hitchens, Oriana Fallaci, Anders Gravers, Daniel Pipes, Nasin Ben Iman, Pat Condell, Sam van Rooy, Elisabeth Sabaditsch-Wolff, Allen West, Necla Kelek, Bat Yeor, Paul Weston, Mark Steyn, Srdja Trifkovic en Sami Aldeeb.

notamused | 01-11-15 | 14:30

Maurits Berger is ook de man die beweert dat de sharia voor meer dan 90% gelijk is aan ons rechtssysteem. Als dat zo is, dan is dus inderdaad een klein percentage genoeg om een enorm groot en griezelig verschil uit te maken.

Poesmobiel | 01-11-15 | 14:30

Wat mij nou steeds vaker opvalt tijdens reaguursels met betrekking tot de EU en aanverwante onderwerpen, is dat het halverwege de discussie steeds maar weer gaat om te proberen uit te leggen aan Eurotokkie dat Hij/zij het niet begrijpt, dat hij/zij niet de juiste cijfers hanteert, dat hij/zij reageert op een manier waardoor de stoom in je hoofd een uitweg probeert te vinden. En hij/zij vindt dat heerlijk. hoe negatiever er over hem/haar wordt gereaguurd hoe geiler hij/zij er van wordt. Trap er niet in. Negeer die kw*l. Eurotokkie is onverbetelijk.

Buiswater | 01-11-15 | 14:29

Eurotokkie | 01-11-15 | 14:19,

Er doen ook veel verhalen de ronde over UFO's, maar alleen idioten zien dat als referentie.

Dat dat aantal van 90.000 niet klopt, is zelfs door Leo Lucassen toegegeven.

Nogmaals, informeer jezelf.

Dandruff | 01-11-15 | 14:27

Berger baseerde zich grotendeels op eigen ervaringen, wat zijn argumenten in één klap naar de prullenbak verwijst. Voorbeeld: hij refereerde meerdere malen aan zijn interactie met 'studenten'. Universiteaire studenten van islamitische komaf/ arabische cultuur vertegenwoordigen op z'n best de 5% intelligentste en meest verlichte mensen binnen deze groep. ze zijn dus op zijn minst niet representatief.

Berger's positie kwam het best voor het licht toen hij de tegenwerping maakte dat het standpunt van zijn tegenstander in het debat, en het verontruste deel van het volk, op 'weinig vertrouwen' gebaseerd is. Daarmee bedoelende dat een vertrekpunt van wantrouwen diskwalificerend werkt.

Berger vergeet daarmee het centrale credo in de wetenschap voor het gemak even: wantrouw alles totdat uit observatie blijkt dat het waar is.

Lucassen zat er als een verongelijkt prototype wetenschapper die zijn geliojk heeft bepaald op basis van 'gedegen' onderzoek. Hij maakt daarmee dezelfde fout: niet leren van het verleden en vergeten kritisch te zijn op de onderzoeken die in het verleden de 'waarheid' bepaalden.

De studie die hij aanhaalt zijn door de actualiteit al lang ingehaald. Een grote meerderheid van Nederland was voorafgaand aan deze crisis nog van mening dat we de integratie van niet westerse allochtonen tussen jaren 60 en 90 als faliekante mislukking moeten beschouwen. Dat blijkt uit harde statistieken over economische afhankelijkheid en aandeel in criminaliteit van deze groepen, om nog maar niet te spreken over de economische kosten van al die gefaalde integratieprogramma's.

Pas op het moment dat er een nieuw emotioneel argument werd toegevoegd (kenmerkend daarvoor was de reactie op 'de foto'), zijn we weer van koers veranderd en is er opeens weer sprake van een noodzaak om in beginsel te 'vertrouwen' op de integratie van wat hij kenmerk als gelijksoortige bevolkingsgroepen.

Al met al haalde ik uit deze buitenhof een duidelijk beeld:
Dhr Lucassen was er nadrukkelijk om zijn gelijk te halen/brengen, niet om een discussie te voeren over zijn 'feiten'. Helaas zat er ook niemand die hem op die feiten kon bestrijden. Het was goed geweest een sceptisch statisticus van het CBS of SCP erbij te betrekken.

Dhr Berger zit er met een duidelijk door zijn achtegrond gekleurede mening, waarbij hij zich weinig op feiten baseert. Hij is een exponent van zijn generatie en wenst zijn besluiten op vertrouwen en positiviteit te baseren, boven ervaringen en feiten. Respect voor de mening van anderen heeft hij vrij weinig lijkt het, al komt hij erg oprecht over: hij gelooft wat hij zegt.

Onze belgische criticaster (ben de naam even kwijt) vind zijn argumenten met name in geschiedkundige parallelen en secundair ook uit eigen ervaring en netwerk. Dat maakt hem niet veel meer overtuigend voor de werkelijk neutrale toehoorder.

Al met al heb ik voor alledrie dezelfde vraag na afloop: waarom hebben jullie het consequent alleen over veiligheid, en niet over de culturele en economische impact? Veiligheid is relatief eenvoudig in vergelijking met die andere 2 probleemgebieden.

F#ckingAwesome | 01-11-15 | 14:26

Lucassen en Berger voerden aan dat met name de Syrische vluchtelingen wegvluchten voor de onderdrukkende Islam en dan ook niet geacht moeten worden een dergelijke onderdrukking hier te willen invoeren. Dat lijkt mij wishful thinking. Het lijkt mij heel goed mogelijk dat ook die zogenaamde "gematigde Moslims" standpunten uitdragen die haaks staan op de beginselen van onze rechtstaat. Zo neem ik aan dat een zekere mate van homofobie en van antisemitisme domweg is wat zij van huis uit gewend zijn.

JoopRe | 01-11-15 | 14:26

@gaffelbaard | 01-11-15 | 14:07
Zo is het. De hineininterpretierung van statistieken door individuen als Lucassen is schadelijker voor een maatschappij dan ebola. Het wordt nu toch echt tijd voor een herijking van het universitair onderwijs. Misschien iets voor het Kabinet Wilders I.

isitsoornot | 01-11-15 | 14:24

gaffelbaard | 01-11-15 | 14:11
Dandruff | 01-11-15 | 14:11
Dit aantal doet de ronde en wordt als referentie gezien, je kan er lang overgaan discussiëren maar ga er maar vanuit dat het ca 90.000 zijn geweest.

Eurotokkie | 01-11-15 | 14:19

Ik kijk niet naar staatspropaganda... alhoewel GeenStijl daar soms erg veel op lijkt

De hersenloze | 01-11-15 | 14:18

Is eurotokkie een asielzoeker uit Eritrea?

Dutch_Holland | 01-11-15 | 14:18

Eurotokkie | 01-11-15 | 14:02,

Nee, je hebt het juist niet over het aantal.
Want de cijfers kloppen niet, zoals aangetoond.

Dandruff | 01-11-15 | 14:11

Eurotokkie | 01-11-15 | 14:02

Ja, het aantal van een piepklein moment in de geschiedenis, daar focus op leggend, en zo de aantallen van een grotere periode (dan alleen die ene kleine momentopname) verneukend en verkrachtend met de bedoeling mensen een vals beeld voor te spiegelen en te proberen het als waarheid te presenteren.
Leuk geprobeerd Eurotokkie.
Alleen eh...
Niemand die er nog in stinkt.

gaffelbaard | 01-11-15 | 14:11

isitsoornot | 01-11-15 | 13:57
Lucassen bewerkt en manipuleert statistieken net zolang tot er een resultaat uitkomt waarmee hij de bevolking een vals beeld kan voorspiegelen.
.
____
.

Sociaal-psychologen zijn activisten vermomd als wetenschappers
.
www.elsevier.nl/Kennis/blogs/2015/11/S...

Rest In Privacy | 01-11-15 | 14:10

Dat boek "Waarover men niet spreekt" is er alleen maar in dode-bomen-versie en dus bizar duur; wanneer houden we nu eens op met papier?

Brou Is Back | 01-11-15 | 14:09

isitsoornot | 01-11-15 | 13:57

Lucassen bewerkt en manipuleert statistieken net zolang tot er een resultaat uitkomt waarmee hij de bevolking een vals beeld kan voorspiegelen.

Het failliet van intellectuelen.
Dit soort nep-wetenschappers (want dat is het; statistiek) denken op eenzame hoogte te staan en beseffen zich niet dat Statline van CBS echt niet zo moeilijk is en iedere burger met een beetje mbo of havo niveau echt geen mensen als Lucassen nodig heeft om de statistieken te kunnen raadplegen en zelf zijn/haar mening daarop te kunnen baseren.

gaffelbaard | 01-11-15 | 14:07

Als we in dit debat nou eens kaf van koren scheiden. Er zijn wetenschappers en meningschappers. De sociologie bestaat vooral uit de laatsten.

Parel van het Zuiden | 01-11-15 | 14:07

Tekenend artikeltje van alweer een aantal jaren geleden:
www.elsevier.nl/Algemeen/blogs/2012/6/...
Haatbaard die een sharia-raad in Nederland wil, eentje mét bevoegdheden natuurlijk, en een vergoelijkende Maurits Berger die ons geruststelt dat het bij zo'n raad slechts om een "geschillencommissie" handelt.
Ziehier hoe stelselmatig gewerkt is en gewerkt wordt aan taboes.

Schoorsteenveger | 01-11-15 | 14:06

Die Lucassen brengt het allemaal heel mooi, feitje hier, theorietje daar, maar het is overduidelijk dat hij nog geen moment uit zijn ivoren toren is afgedaald.
Verder sluit ik me aan bij de reaguurders die pleiten voor een column voor Van Rooy. Geef die man hier een plaats!

DonSwami | 01-11-15 | 14:04

Ja, het ontbreekt aan elke vorm van realisme. Het wensdenken op dat niveau is zo jammer. Waarom gaat men niet gewoon uit van de realiteit in plaats van vol te proberen te houden dat het allemaal koek en ei is met de islam?

Walter E. Kurtz | 01-11-15 | 14:03

Ze blijven de werkelijkheid maar ontkennen, de Islam-knuffelaars... Die Belgische auteur is de enige die het scherp ziet.
.
De Islamiet is vanaf zijn geboorte geïndoctrineerd met maar één doel en opdracht: verspreidt de Islam waar de Islam niet heerst (Dar-al-harb, huis van de oorlog). Wijlen Hans Jansen (hij ruste in vrede) heeft het al vaak uitgelegd, maar de staatsuitvreters willen maar niet luisteren...
.
Dat andere setje "Islam apologizers" zit er alleen maar om hun baantjes in stand te houden; zij moeten de staatsruif waaruit ze vreten, gevuld houden.
.
Ik ga in elk geval dat boek van die Belg kopen; de overtuiging heb ik al. een paar extra argumenten kan geen kwaad.

Brou Is Back | 01-11-15 | 14:02

gaffelbaard | 01-11-15 | 13:56
Ja dus, ik heb het over het aantal en niet over de herkomst.

Eurotokkie | 01-11-15 | 14:02

Buitenhof; de hoogmis van de linkse kerk. Met Hogepriesteres, hoe heet ze ook alweer... eh Marcia of zo met bij behorende misdienaren.
De discussie is onderhand wel bekend evenals de argumenten. Ik blijf tegen teveel asielzoekers en aanverwanten even als hun "Nederlandsche" handlangers.
Daar kan geen zgn hoogleraar tegen op. Sterker, juist daarom vanwege hun foute argumenten in een wetenschappelijk jasje. Dus ik stem...? Jawel, Geert.

Goedzo | 01-11-15 | 13:58

Ik zag een angstige man, Maurits Berger, die fanatiek de islam zat te verdedigen. Want doet hij dat niet, dan wordt hij maandag in het eerste college dat hij geeft gestenigd door zijn moslim-studentjes. Dat weet hij donders goed. Zover is het dus al gekomen. De scholen worden bevolkt door bange mensen met slappe knieën die weten dat ze geen leven meer zouden hebben als ze moslim-onwelgevallige dingen zouden zeggen. Verder mist Lucassen - waarschijnlijk omdat ook hij een product is van decennialang hupsafladderonderwijs - de eruditie om de visie van Wilders te begrijpen en heeft hij moeite met het begrip causaliteit.

isitsoornot | 01-11-15 | 13:57

Hier mag kritiek op de Islam worden gepost, doe ik dat bij de Telegraaf of de kranten van Wegener dan wordt de reactie stelselmatig niet geplaatst. Vvmu. aan mijn hoela, maar wel allemaal roepen Je suis Charlie

Mo het varken | 01-11-15 | 13:57

Realiseer me net dat het ook Buitenhof was waar Cliteur als columnist vertrok omdat niet het gevoel had dat hij zich vrijelijk kon uiten over.. tja.. hmmm... over welke religie ging dat ook alweer?

iB€€R | 01-11-15 | 13:56

Eurotokkie | 01-11-15 | 12:14
Linkse retoriek. Doorzichtig als wat. Niemand trapt er meer in Eurotokkie, alleen jij nog wel.

De stroom in de jaren negentig toen waren voornamelijk joegoslaven; westerlingen dus. En Europeaan als idzv dat ze geboren zijn op het europees continent (eu lidstaat werden ze daarna pas). De media hier schrijft altijd over de zielige moslims toen, bla bla Karremans, afgevoerd, genocide enz. maar ... Een groot deel binnen die groep was ook christelijk; die vluchtten toen voor balkanoorlogvoerende islamieten zoals de Army of Islam bekend om onthoofdingen www.icty.org/en/press/tribunal-convict... an andere oorlogsmisdaden zoals deze hier: serbiasos.blogspot.nl/2012/06/warning-... Wil niemand horen, wil media hier vooral niet over schrijven, maar is toch echt gebeurd.
En nog iets...
Cijfers van het artikel gaan terug tot jaren negentig, maar ik ben geboren in een tijd daar voor. Sinds Band Aid (dat was ivm hongersnoden afrika) bestaat de grote, grote meerderheid van asielzoekers uit islamieten en islamieten die vluchten voor islamitisch geweld.
Maar verder niks slechts over de islamieten natuurlijk....

gaffelbaard | 01-11-15 | 13:56

Maurits Berger is in Damascus geschoold door sjeik Ahmed Muaz al-Khatib (Soefi met banden met het Moslimbroederschap). Deze sjeik was even de leider van de Syrische Nationale Coalitie die als doel heeft om Assad te verjagen: shoebat.com/2014/05/08/obama-sought-os...

Geen fijne man.

Nu is die sjeik overigens vervangen door een Wahabist, omdat Saudi-Arabie meer geld bood aan het Syrische verzet dan het moslimbroederschap (volgens de afgezette sjeik).

tipo | 01-11-15 | 13:54

Eurotokkie is gewoon een pseudononiem van Jolo.

Trio Rimba | 01-11-15 | 13:54

Wat een ongelooflijke stroom domheid komt er uit die Berger en Scheffer.
Zo ziende blind.
Zo fout.
Ze vluchten voor de problemen en willen hier rustig wonen.
www.youtube.com/watch?v=pviV4-F825w

domheid regeert | 01-11-15 | 13:52

Nareizigers worden niet meer meegeteld. Dat zal vast uit "humane" (lees: naïeve c.q. ideologische) redenen zo zijn geregeld. Maar het riekt toch ook naar het rommelen met cijfers door de overheid, en dus naar het verspreiden van desinformatie.

Trio Rimba | 01-11-15 | 13:50

Eurotokkie | 01-11-15 | 13:10,

Als je nou eerst leest waar het over gaat.
Die man van het CBS (Servaas van der Laan) geeft duidelijk aan waarom die cijfers die jij hanteert niet kloppen.

Tot zo ver de controleerbare cijfers, dan nu de overige controleerbare feiten:
1.
- Destijds ging het grotendeels om "echte" asielzoekers, dus mensen die echt vluchtten voor geweld; gelukszoekers liepen zelfs het risico te worden terug gestuurd (al gebeurde dat nauwelijks).
- Nu gaat het vooral om gelukszoekers die door verschillende oorlogsgebieden heenreizen, alvorens ze vanuit het veilige Turkije naar het veilige Griekenland afreizen, waarna ze door nog 4 of 5 landen ver trekken naar het land met de beste sociale voorzieningen.
- De EU maakt zelfs reclame voor deze goudzoekers, door op websites te publiceren welke EU-landen de beste sociale voorzieningen en de hoogste uitkeringen verstrekken.

2.
- Ook de cijfers van destijds vertellen niet het hele verhaal. Zo zijn onderzoeken over de relatie asielzoekers en werkloosheid/criminaliteit/extremisme etc heel lang taboe geweest, en nog steeds. Voor zover er al onderzoeken zijn, wordt daar vaak mee gerommeld.
- Daarnaast gingen veel ex-Joegoslaven van destijds na de oorlog daar terug naar hun land; dat zie je in de cijfers over immigratie niet terug.
- Nu zien we vooral veel Egyptenaren, Somaliërs, Afghanen, Pakistanen, en soms ook wel Syriërs vluchten vanuit Turkije. Maar zolang de islam bestaat zullen hun landen nooit vreedzame democratieën worden; dus gaan zij nooit meer terug.
- Veel Irakezen uit de negenties zijn bijvoorbeeld hier gebleven, en hoewel zij beter integreerden dan bijvoorbeeld Marokkanen, was een relatief groot percentage van hen 10 jaar later nog steeds werkloos (rond de 50%).
- Andere landen, met name Denemarken en Zweden kregen zelfs met reeksen van verkrachtingen door Irakezen te maken; al zijn precieze cijfers ook daar taboe.

Nog los van het totaalplaatje. Het is vrij normaal dat immigranten zich aanpassen aan de mensen die ergens al wonen. Vandaar dat immigranten in de jaren '50, '60, '70 en zelfs '80 zich meestal aanpasten aan de autochtonen. Oudere Marokkanen zijn om die reden vaak beter geïntegreerd dan hun (klein) kinderen, die Nederlanders "haram" vinden.
In een tijd dat alle grote steden van Europa islamiseren, ligt het voor de hand dat immigranten die daar terecht komen mee-islamiseren. Ze moeten wel, doen zij dat niet dan worden zij daar met geweld toe gedwongen.
Die situatie speelde in het Nederland van 1995 nog niet.

Kortom, die man van het CBS heeft volkomen gelijk.
De situatie in de jaren '90 is niet te vergelijken met de situatie nu.
Mensen met enige kennis van zaken doen dat dus ook niet.

Dandruff | 01-11-15 | 13:50

francisca van jole | 01-11-15 | 13:41
Ik kijk buitenhof al in geen jaren meer, de laatste keer was met Ronald Plasterk toen nog als columnist.

Eurotokkie | 01-11-15 | 13:48

@ Mark Verheijen | 01-11-15 | 12:17

De mogelijkheid van prepaid bellen, internet en simlockvrije telefoons is in onze zanderige contreien al bijna 20 jaar bekend.
Gek dat dit in nl blijkbaar nog wel onbekend is

De gezellige Syrier | 01-11-15 | 13:47

Die Lucassen is dus een fopprofessor, die zijn gegevens waar hij mee moet werken, niet bijwerkt. Werken met oude gegevens is niet van deze tijd. Maar hem gehoord hebbende, weet policorprof daar wel een punt aan te draaien.

Rest In Privacy | 01-11-15 | 13:47

Eurotokkie | 01-11-15 | 13:33
"En al die jaren is er niet veel gedaan om te zoeken naar een oplossing..."
Al die jaren is er systematisch gewerkt aan het blokkeren van oplossingen, is ons het zwijgen opgelegd. Die weinigen die zich de mond niet lieten snoeren hadden het niet gemakkelijk, en een enkeling heeft het met de dood moeten bekopen.
Het speelt al heel lang ja. Destijds werd er openlijk gedemonstreerd tegen De Duivelsversen met protestboden waarop te lezen stond "Rushdie moet dood".
www.npogeschiedenis.nl/.imaging/stk/ge...
Niemand die deze leuzen serieus wilde nemen. Nee, we moesten leren begrijpen dat 'de moslim' zich terecht tot in het diepst van zijn ziel gekrenkt voelde en er begrip voor opbrengen dat hij een schrijver dood wilde.
Niks veranderd sindsdien, of erger nog, het is ten kwade veranderd. Toen kon je nog in alle naïviteit verontwaardigd zijn over zoveel haat en over het gemak waarmee de dood van een ander werd verlangd, nu, als je eenzelfde verontwaardiging toont, gaat er meteen een Gutmensch-motor lopen, op volle toeren, om al jouw emoties verdacht te maken en al jouw woorden te vangen in zorgvuldig geconstrueerde taboes.
Nee, er is niet veel gedaan. De Salafistische moskeeën roepen op hun websites hun gelovigen openlijk op om vooral niet te integreren, en wij vinden dat prima en doen er het zwijgen toe.

Schoorsteenveger | 01-11-15 | 13:46

Ik heb de Buitenhof afleveringen voorbereid en begeleid met wat Tweets ..
CDA-Europarlementarier Wim van de Camp keek blijkbaar ook:
twitter.com/frgroenendijk/status/6607...

Fransg | 01-11-15 | 13:46

Wim van Rooy werd tegengewerkt met zijn boek. Zijn uitgever werd ontslagen.
cult.tpo.nl...
Koop dat boek !
www.deblauwetijger.com...
hotnot | 01-11-15 | 13:14

Via Bol kan je 'm ook gewoon bestellen. Mijne komt dinsdag binnen.

Van Rooy schreef ook De Malaise van de Multiculturaliteit en was redacteur van bundel "De Islam: Kritische Essays over een Politieke Religie" én van een bundel over de EU "Europa wankelt." Lees die man.

iB€€R | 01-11-15 | 13:45

@Buiswater | 01-11-15 | 13:41
Sorry, moest even wat stoom afblazen... zal hem verder weer negeren.

Slipsnifter | 01-11-15 | 13:42

@Kat van T | 01-11-15 | 13:07
Prima, als die wat zinnigs te melden hebben. Maar zal wel een kostelijk geintje van PJ zijn.

Driewerf Hoezee | 01-11-15 | 13:42

Heb het gemist, zit nu ongevraagd naar schaatsen te kijken,
Is het fragment waar het om gaat ergens te bekijken ?

francisca van jole | 01-11-15 | 13:41

@Slipsnifter | 01-11-15 | 13:36

Niet reageren!

Buiswater | 01-11-15 | 13:41

Ga het boek zeker kopen.

Dionah Carlinton Hou | 01-11-15 | 13:40

Als je de ogen sluit, dan zie je niks.

Rest In Privacy | 01-11-15 | 13:38

@Eurotokkie | 01-11-15 | 13:33
De tyfus!
Ik kan ook echt op geen enkel draadje kijken zonder jou binnen 2 minuten langs te zien komen.
Ga eens iets nuttigs doen, dweil...

Slipsnifter | 01-11-15 | 13:36

Volg die Wim van Rooij al een tijdje. Hij hield een paar jaar geleden een lezing over de islam op de Uni van Antwerpen. In de zaal vooral studenten met hoofddoekjes die hem het spreken wilde beletten, het was allemaal niet waar en racisme en intimidatie. Het bekende verhaal bij onze 5e Colonne. Kan helaas het filmpje even niet vinden.

Piet Karbiet | 01-11-15 | 13:35

Nog een ontluisterend weetje uit de Elsevier: "Sinds 2014 hoeven nareizigers (zij die komen door gezinshereniging) geen asielaanvraag meer te doen en vallen dus niet langer onder de asielzoekers." What. The. Fuck. Elke keer als je denkt dat nu toch wel zo'n beetje alle leugens zijn doorgeprikt blijkt de werkelijkheid toch nog een stukje erger.

Muxje | 01-11-15 | 13:35

Jeroen Pauw doet valse munt in het zakje:
*voor wie na #buitenhof vreest dat een horde dolle islamieten ons land binnenkomt is er mogelijkheid tot factcheck ontmoeteenvluchteling.nl*
twitter.com/jeroenpauw/status/6607927...

Maar +1 voor *horde dolle islamieten*, Pauw. Spijker op de kop.

Lewis Lewinsky | 01-11-15 | 13:34

waarisdelol | 01-11-15 | 13:15
Natuurlijk zijn er problemen maar deze komen niet in eens nu er
vluchtelingen op de stoep staan, deze problemen zijn er al jaren.
En al die jaren is er niet veel gedaan om te zoeken naar een oplossing, nu vallen mensen over elkaar heen en geven elkaar van alles de schuld.

Eurotokkie | 01-11-15 | 13:33

Leo heeft in ieder geval niets uitgelegd.

De NL-ers hebben geen woord gezegd wat tot een oplossing leidt, anders dan; gewoon accepteren dat mensen anders zijn, dat is hun cultuur.. wat een onzin. Altijd eenrichtingsverkeer en wil er niet in mee doen die zorgt voor problemen. De onwillige autochtoon dus, volslagen mesjogge.

Dionah Carlinton Hou | 01-11-15 | 13:32

Dat plaatje hierboven geeft precies aan wat voor "asielzoekers" hier massaal binnenstromen, en wat voor mensen ik dagelijks in groepjes rond zie hangen.
Jonge, goedverzorgde, licht- tot donkergetinte mannen.
Al babbelend in een voor mij onverstaanbare taal lachend om zich heen kijkend.
Ze lijken zich prima te vermaken.

Slipsnifter | 01-11-15 | 13:31

@Eurotokkie | 01-11-15 | 13:10

Oprechte vraag: Wat hebben die aantallen uit het verleden te maken met de aantallen die we nu wel of niet binnen zouden halen.
Die uit het verleden zijn er al, dus de redenatie "we hadden er toen aantal X dus kunnen we er nu ook aantal Y hebben, gaat niet op.
We krijgen nu dus aantal X(die er al zijn) + Y(die nu komen). Het is niet zo dat de asielzoekers van toen worden ingeruild tegen die van nu. het is en/en.

Op een bepaald moment is de koek op. Gezien het ernstige woningtekort, bezuinigingen op alle vlakken van de met noeste arbeid en hoge belastingen verworven verzorgingsstaat en de voor het gemiddelde gezin nauwelijks nog op te brengen kosten voor normaal levensonderhoud in Nederland, is ons land gewoon vol en hebben we geen geld meer om voor de hele wereld de barmhartige Samaritaan uit te hangen.
Het totale gebrek aan inzicht, controle en handelingsbekwaamheid van de EU, zelfs mbt hun eigen regels(!) dwingt ons tot rigoureus ingrijpen op nationaal niveau. In de praktijk zou dit moeten betekenen: grenzen potdicht en grootschalig filteren en actief uitzetten van alles wat geen direct gevaar loopt en/of ook maar de minste bedreiging vormt voor onze bevolking en verzorgingsstaat.

zeauzitdat | 01-11-15 | 13:31

-weggejorist-

John Dough | 01-11-15 | 13:31

Waar ik me de laatste tijd aan erger - en ook zojuist weer bij Buitenhof - is dat de soft-linkse onderbuik nu steeds zegt: "Wilders SPINT GAREN bij de toenemende aantallen vluchtelingen." Nee! Wilders spint geen garen bij de toenemende aantallen vluchtelingen. Het is een one-issue-partij die als er geen IS-lam meer in dit land was zichzelf onder een begeleiding van een huge feest kon opheffen!
Verbied dit 'gespin'!!!

Aristotalloss | 01-11-15 | 13:30

Schokkend, die zogenaamde discussie bij Buitenhof. "Waarover men niet spreekt" is een boek over wat inmiddels door de Gutmensch tot taboe is verklaard, waarover men gewoonweg niet meer mág praten. Inderdaad, meneer de professor mag beweren dat we niets anders doen dan praten over die Islam, maar dat is een loopgravenoorlog geworden tussen enerzijds de kritikasters en anderzijds degenen die kritiek onmogelijk proberen te maken. Het is geen discussie maar een verwoede poging der Gutmenschen om welke vorm van discussie dan ook op voorhand te blokkeren, en met steeds dezelfde argumenten en schijnargumenten.
De werkelijke discussie met de Islam moet nog beginnen. De 'dialoog' die tot nu toe is gevoerd is er een van zelfislamisering, een zelfkastijding in de vorm van 'begrip' voor de weigering om handen te schudden, op school de Holocaust maar niet meer aan de orde te stellen, enzovoorts.

Schoorsteenveger | 01-11-15 | 13:30

-weggejorist-

bozerealist | 01-11-15 | 13:30

Ik ben er klaar mee... Er gebeurt toch niets. Dit is wat de gevestigde partijen willen en dus blijft het zoals het is en de burger heeft het nakijken.
Hoeveel faalkabinetten hebben we nu al gehad jaar na jaar na decennia na decennia.
Hoeveel geld hadden we gehad als er niet constant zo gigantisch gefaald was. We hebben het hier echt over honderden miljarden.
Hoeveel veiliger was het in de samenleving geweest als we niet zoveel kanslozen onder ons hadden gekregen de laatste jaren die andere normen en waarden kennen op alle vlakken.
Milieu (hoor je niet veel mensen over), ze pleuren echt alles op straat of in de papier of plastic bakken.
Democratisch hebben ze andere gedachten over dan wij. Ze vinden dat ze het democratisch recht hebben ons te vertellen wat we wel/ niet mogen doen en bovenal zeggen.
De arbeidsmentaliteit is bar slecht bij velen.
Ga maar door. Fyra, JSF, immigratiebeleid.. als mijn oma nog zou leven zou ze het niet kunnen geloven hoeveel geld er verloren is gegaan, hoeveel kanslozen we onderdak geven en hoeveel macht Duitsland weer heeft.

Dirk III | 01-11-15 | 13:30

Belgen+1
Groningse uitgevers+1
En ik ga veur het eerst sinds een jaar of 15 weer eens een boek bestellen..........

pennestront | 01-11-15 | 13:27

@tipo | 01-11-15 | 13:16,

1/3de van de bevolking maar hoe groot is de aanhang onder (Arabische) soennieten in Syrië? Ik vermoed dicht tegen de 100%

rode peper | 01-11-15 | 13:26

@Thunderbird | 01-11-15 | 13:00
:)) BMW? wie wil daar nu werken als geboren bloemist, want het schijnt dat ze heel goed blikjes kunnen vullen met een bloemetje.

Dionah Carlinton Hou | 01-11-15 | 13:26

@Ruud5 | 01-11-15 | 13:12

Maurits Berger is niet naïef, maar kwaadaardig. Het is iemand die wordt betaald om overal de boodschap uit te dragen dat de islam redelijk, poeslief en ongevaarlijk is. Zijn uitstraling en manier van spreken vullen dat aan.

Het is echter volstrekte lariekoek, zoals je kunt weten als je het boekje van de mohammedanen leest. Dit heerschap beweerde eerder dat het islamitische recht en ons Nederlandse recht voor 95% overeen kwamen.

Essentiële basisbeginselen zoals vrijheid van geweten, vrijheid van meningsuiting, scheiding van religie en staat, gelijkheid tussen mannen en vrouwen en vrijheid van geloof vallen dan allemaal in de resterende 5% verschil. De uitwerking is een fascistoïde politiek en juridisch systeem, wat een bizar andere samenleving oplevert. Dat is dan maar 5% verschil volgens Berger.

BenBinnen | 01-11-15 | 13:24

@phman68 | 01-11-15 | 13:21
Kijk even naar zijn nick. Konijnenhol dus. Kan niet misen.

Lewis Lewinsky | 01-11-15 | 13:23

Professor Superhirn | 01-11-15 | 13:04
landverrader is ondertussen een geuzennaam.

Eurotokkie | 01-11-15 | 13:22

Drie blanke mensen die op zondagochtend gaan praten over 'die mensen' die bij ons binnenkomen en er maar niet uit komen. Misschien een idee om eens met 'die mensen' te gaan babbelen en eens wat research te doen?
Waar zijn de documentaires en reportages in asielzoekerscentra? Waar zijn de gesprekken met al die vluchtelingen?
kicktherabbit | 01-11-15 | 13:07

U luistert niet naar radio 1? Kijkt niet naar het journaal ? Of een gemiddelde dagelijkse talkshow ? Leest u geen kranten?
We worden overspoeld in de media met eenzijdige verslaggeving over de aanwinst van hoogopgeleiden die nu aan de grens staan te dringen.
Uit welk hol komt u gekropen?

phman68 | 01-11-15 | 13:21

@jopie1 | 01-11-15 | 13:13
LOL, vreselijke kerel was het met zijn blikje..
Het hele boog van de ontkenners van de problemen was gebaseerd op anekdotische drogredenaties, die Nederlandse 'professoren' zijn werkelijk geschift.

Dionah Carlinton Hou | 01-11-15 | 13:21

Lucassen en Maurits waren als de dood om ook maar 1 negatief punt in te brengen over moslims.
Wij Nederlanders waren volgens hen overal de schuldigen maar op de vraag waarom wij geen problemen hadden met mensen die bijv. het boeddhisme aanhangen kwam geen antwoord.

Willem van Rood | 01-11-15 | 13:20

De tafellieden moeten mij 1 Islamitisch land aanwijzen waarbij niet moslims de zelfde rechten hebben als moslim. 1 maar.

roze_bril | 01-11-15 | 13:20

-weggejorist-

Buiswater | 01-11-15 | 13:20

zelden was de foto bij dit artikel zo treffend, vooraan een hele rij met allemaal NIET-Syriers, maar lui uit centraal azie, pakistan oezbekistan en weet ik veel waar vandaan..... allemaal oorlogsvluchtelingen..

gelachewoar | 01-11-15 | 13:19

Wat een ongelooflijke betweter die Lucassen. Zelfs nu de waarheid met het geweld van een tsunami over hem heen rolt, blijft hij stoïcijns zijn eigen gelijk verkondigen (hoe fout die ook maar is). En dat doet hij dan met van die hele irritante maniertjes. Nee, Van Rooij heeft dit debat ruimschoots gewonnen.

kommabijmebinnen | 01-11-15 | 13:19

A3an | 01-11-15 | 13:16

Oh grote machtige. Ik zal het nooit meer doen.

kwark001 | 01-11-15 | 13:18

Held van Rooy. Blijft overeind terwijl Lucassen en Berger allebei poep praten.Man, wat staan die 2 ver van de realiteit af en maar denken dat ze de wijsheid in pacht hebben.
Boek bestellen doet...

Von Mutzenbacher | 01-11-15 | 13:17

Nu heb ik verdomme die Eurotokkie geblokkeerd middels het tool-filter en moet ik nog steeds tientallen reacties onder ogen krijgen van mensen die op zijn dom gezwets ingaan. Deze man kaapt de topics met zijn onzin. Reageren op onzin is niet intelligent ! Negeren please...

A3an | 01-11-15 | 13:16

Van Rooy zegt niet iets, dat niet al 20 jaar door anderen gezegd en ervaren wordt. Die andere twee zijn het daar in de kern mee eens, maar trekken het desondanks uit zijn verband, maken een stropop en verbranden die vervolgens. En die politieke truucs noemen zij dan wetenschap. Van Rooy herkende de stropoppen direct en bluste ze gelijk.

„In Syrië hebben groepen als IS en Jabat al-Nusra steun van eenderde van de bevolking. En dan zou niemand met zulke sympathieën naar Europa proberen te vluchten?” www.nrcreader.nl/artikel/7083/zitten-d...

tipo | 01-11-15 | 13:16

Vijf jaar geleden, toen Syrië nog bestond, riepen de Syriërs elke week op tot de vernietiging van Israël en het Westen.

Nu ze zelf de zegeningen van de echte islam meekrijgen, moet ik solidair zijn.

Maar ik ben het niet.

Mokum Kosher | 01-11-15 | 13:16

En weer denken de islamknuffelaars aan tafel dat ze inhoudelijk over moslims en de islam hebben gepraat terwijl de enige die dat probeerde werd bestreden. "Er zijn problemen, maar..." Dat is de enige manier waarop er over moslims en islam wordt "gepraat". Door het te benoemen wordt het nog niet besproken, maar dat zullen ze nooit snappen. Blij dat van Rooy (per ongeluk) het laatste woord had, hij heeft het verdiend.

waarisdelol | 01-11-15 | 13:15

Van Rooy deed het goed.
Vrees alleen dat veel kijkers niet wisten wie die andere twee waren.

Piet Karbiet | 01-11-15 | 13:13

ik heb ook bloemen op tafel in een blikje nogwel,ben ik nu beschaafd?

jopie1 | 01-11-15 | 13:13

@Eurotokkie | 01-11-15 | 13:10
Je gaat door met liegen, stel ik vast.

Lewis Lewinsky | 01-11-15 | 13:12

Is die Maurits Berger zo naief of speelt hij het? En die Lucassen baseert zich kennelijk alleen op rapporten. Nog eens, het is een ideologie met achterlijke waarden en normen, waar wij in de zeventiger jaren afstand van genomen hebben, en die wij niet meer willen. De gemiddelde moslim, de overgrote meerderheid dus, is tegen abortus, euthanasie en homo's. Bovendien denkt men negatief over joden, in veel gevallen is men zelfs antisemitisch, maar Maurits Berger ziet dat het allemaal wel meevalt. Had graag nog meer gehoord uit de dagelijkse praktijk waar die Belg terecht over begon. Plus het feit dat Nederland (zie de politie, die kun je uitmaken voor van alles), het slapste land ter aarde is.

Ruud5 | 01-11-15 | 13:12

Net gekeken naar Buitenhof.
Hoop zo vreselijk dat Berger en Lucassen gelijk hebben maar mijn boerenverstand denkt helaas iets anders.

Buiswater | 01-11-15 | 13:12

@--sql error-- | 01-11-15 | 13:01

Dat is het verhaaltje wat hij afdraait, maar ik geloof er weinig van dat hij iets anders vertelt dan wat zijn broodheren hem willen laten uitdragen.

Noem het taqqiya, noem het dar-al-nogiets, noem het op zijn Nederlands een platte leugen.

BenBinnen | 01-11-15 | 13:11

zeauzitdat | 01-11-15 | 13:07
Ik kan het wel een mis hebben maar onwaarheden dat komt niet in mijn woordenboek voor, ik heb het over de piekjaren toen er ca 90.000 vluchtelingen zijn opgenomen.

Eurotokkie | 01-11-15 | 13:10

Wim van Rooy wins by K.O.
Professor Superhirn | 01-11-15 | 13:05

Inderdaad, met een mooie slotzin op t eind, de hele moslim problematiek in een notendop.

phman68 | 01-11-15 | 13:10

*Boek bestellen gaat en Leo Lucassen Mohammed cartoon op rug speld*

gentle giant | 01-11-15 | 13:09

Die Lucassen is echt niet normaal.

ET007 | 01-11-15 | 13:09

kicktherabbit | 01-11-15 | 13:07
-
Eens. Al voel ik wel enige sympathie voor Van Rooy. Laten we de lessen van de Grote Volksverhuizingen niet vergeten. Wat betekent meer Islam voor Nederland. Daar mag best over gefilosofeerd worden; en als het betekent dat het niet zo wenselijk is, zullen we daar ook naar moeten handelen. Volgens mij zou dat best een zakelijke discussie kunnen zijn. Alleen moet je dat gejammer over die ene leergierige moslimstudent uit Iran er buiten houden.

Gräf&Stift | 01-11-15 | 13:09

Sorry, maar ik kijk niet naar buitenhof. Dat trek ik gewoon niet meer. Toen ik jong was zou ik er nog wel naar hebben gekeken, een beetje onder de indruk van het officiële toontje en de formulerende oudere volwassenen. Maar nu? Ik kijk nog liever naar het lopen van een vlieg over de muur.

Rest In Privacy | 01-11-15 | 13:09

Wim van Rooy stond behoorlijk zijn mannetje.
Interessant figuur.

ET007 | 01-11-15 | 13:08

Kat van T | 01-11-15 | 13:07
Dat was een grapje van Pieter Jan.

kicktherabbit | 01-11-15 | 13:08

Wat een engnek die Leo Lucassen

marrretje | 01-11-15 | 13:08

super super mijnheer van rooy
al uw boeken komen nu hier in huis

jopie1 | 01-11-15 | 13:08

"Buitenhof met alleen maar mannen, volgende week alleen maar vrouwen!"
GadverDAMME, die policor. Ziekmakend.

Kat van T | 01-11-15 | 13:07

Drie blanke mensen die op zondagochtend gaan praten over 'die mensen' die bij ons binnenkomen en er maar niet uit komen. Misschien een idee om eens met 'die mensen' te gaan babbelen en eens wat research te doen?
Waar zijn de documentaires en reportages in asielzoekerscentra? Waar zijn de gesprekken met al die vluchtelingen? Waar zijn de criminaliteit- en overlastcijfers van al die mogelijke overlast van AZC's waarvoor Nederlanders elkaar bijna de harses inslaan? Het hele debat wordt feitenvrij gevoerd, er worden feiten uit de geschiedenis bijgehaald die ons toevallig goed uitkomen maar geregeld totaal niet relevant zijn in deze situatie.
Wat laat de media het afweten zeg. Deze gasten bij Buitenhof zitten ook weer alleen hun eigen politieke overtuiging te verdedigen en allerlei theorieën op deze mensen los te laten.

kicktherabbit | 01-11-15 | 13:07

@Eurotokkie | 01-11-15 | 12:53

Ik kon je tegengeluid meestal wel waarderen. Vaak was het redelijk onderbouwd en al was ik het vaak niet met je eens, het was in elk geval verfrissend om situaties vanuit een ander perspectief te bezien.
Helaas verval je mbt de 'vluchtelingen' discussie de laatste tijd in platitudes en blijf je hameren op onwaarheden om je gelijk te halen.

zeauzitdat | 01-11-15 | 13:07

@Professor Superhirn | 01-11-15 | 13:05
Die laatste zat er goed op ja.

Nilfisk | 01-11-15 | 13:06

Pff mijn anus kan weer ontspannen. Wat een nutteloos, niets zeggend debat was dit.

CopyCat | 01-11-15 | 13:06

Wim van Rooy wins by K.O.

Professor Superhirn | 01-11-15 | 13:05

*juicht voor de scherpe heer Van Rooy*

Driewerf Hoezee | 01-11-15 | 13:04

Die 2 zijn niet meer te redden.

Nilfisk | 01-11-15 | 13:04

-weggejorist-

Gräf&Stift | 01-11-15 | 13:04

Wat een wanstaltige landverraders, die Leo Lucassen en Maurits Berger.

Professor Superhirn | 01-11-15 | 13:04

@phman68, wat maak je je druk over Roemer.... Vervreemdt zich steeds meer van zijn achterban inzake het vluchtelingenstandpunt. M.a.w. ook de SP zit in het kamp anti-PVV, het is maar wat je als Roemer zijnde het beste vind voor je toekomst op langere termijn. Ik heb sterk de indruk dat de angst voor de politieke elite hem tot die keuze dwingt.

ThePeet | 01-11-15 | 13:04

@necrosis | 01-11-15 | 12:35
Stel je voor dat dat de toekomst van Meeus wordt...

Driewerf Hoezee | 01-11-15 | 13:03

Jezus wat ben ik bij dat die Van Rooy er is. Eindelijk eens een ander verhaal dan die jaren '90 Policor-onderzoeken van Leo Lucassen.

Gräf&Stift | 01-11-15 | 13:03

Deze discussie drijft mij tot waanzin... alle kritiek op ontoelaatbaar gedrag wordt weder-fucking-om weggewuifd als zijnde trauma's. Ze zijn allemaal zo lief, ze zijn allemaal zo getraumatiseerd en ze zijn allemaal zo beschaafd, en iedereen die het daar niet mee eens is, is een rechtsextremist. Hoe kunnen mensen zoals Lucassen hun hoofd zo ver in hun achterwerk hebben zitten... continue onwaarheden verkondigen tegen notabene een deskundige en vervolgens nee schudden en grijnzen als ze tegengesproken worden! Gadverdamme zeg, wat een teken aan de wand.

De Donderaap | 01-11-15 | 13:02

Ik ben een des vredes, maar die Lucassen zou ik echt wel eens een klap op zijn zelfverzekerde smoel willen geven.

BBmetR | 01-11-15 | 13:02

wat een naieve malloot is die Maurits Berger.
totaal geen kennis. lult een end weg, maar zegt helemaal niets inhoudelijks.
1400 jaar ervaring zet hij weg als 'iets van de geschiedenis' en om die reden zou het er niet toe doen (?). Dat zo iemand wetenschapper kan zijn kan alleen in NL.

--sql error-- | 01-11-15 | 13:01

Vluchtelingen willen niet werken. Duitsland is teleurgesteld. Heeft Leo Lucassen het daar ook over gehad? Of past dat niet in zijn verhaaltjes vol leugens?
m.focus.de/regional/bayern/keine-bewer...

Thunderbird | 01-11-15 | 13:00

Ik kon het niet meer aanzien op NSB TV en heb het maar weer weg geklikt, ondanks de goede argumenten van die Belg.

Democrates | 01-11-15 | 13:00

Leo Lucassen is een wegkijker. Het lijkt wel of hij absoluut niet wil accepteren wat er in de realiteit gebeurt. Misschien dat hij bang is dat heel zijn levenswerk dan op valsheid is gebaseerd, maar hoe hij hier iedereen zit voor te liegen is heel gevaarlijk.

heldheino | 01-11-15 | 12:59

Wat doet die Lucassen toch echt minderwaardig ten opzichte van de Rooy.
Ja ja hij is wetenschapper en weet alles.

BBmetR | 01-11-15 | 12:59

-weggejorist-

Bloodzone | 01-11-15 | 12:58

Ik vind ook dat die Leo Lucassen die zichzelf "wetenschapper" noemt echt een walgelijk persoon is, zowel uiterlijk en in debat. Zolang hij maar zegt dat het wetenschappelijk onderzocht is is het allemaal onderbouwt. Ik hoop niet dat hij Christen is.

CopyCat | 01-11-15 | 12:58

Nationale grenzen zijn er blijkbaar alleen nog maar voor de bühne,
zo luidt de boodschap van Merkel. Knettergek! Wanneer deze realiteit goed en wel is doorgedrongen bij de bevolkingen van Europa, kun je hele rare dingen gaan krijgen. Het establishment was al een wanvertoning aan het opvoeren met Griekenland, maar wat er nu gebeurt is niet eens meer een poging tot regie, maar is een live opname van collectieve afgang naar het toilet van het hele establishment. Kijk, daar zit Merkel. Ze doet haar rok omhoog en legt een dikke, walmende bolus in de pot. Rutte, die vlak naast haar zit, laat eerst een dikke scheet, roggelt wat en leegt zijn darmen met een brede grijns.

Rest In Privacy | 01-11-15 | 12:58

Stormageddon | 01-11-15 | 12:54
Deze 2 gaan idd niet samen, niet nu en ook niet over 100 jaar.

Eurotokkie | 01-11-15 | 12:56

GeenStijl, geef Wim van Rooy een column! Zou een goede opvolger van Hans Jansen kunnen zijn.

Dhr. de Wit | 01-11-15 | 12:55

Dit lijkt wel op een discussie die ik in een andere gedaante tien jaar geleden met één of andere apologetische mafketel op deze pagina's had over dit onderwerp. Steeds maar weer dezelfde denkfouten, begripsverwarring, niet willen zien wat het probleem met het dogma van de islam is.

Stormageddon | 01-11-15 | 12:54

zeauzitdat | 01-11-15 | 12:50
Klopt. nog 30.000 vluchtelingen erbij en we zitten op het zelfde aantal dan in de jaren 90.

Eurotokkie | 01-11-15 | 12:53

Ze hebben onderzocht dat merendeel geen orthodoxe moslim is. Dus ze zijn ELKE vluchtende moslim langs gegaan, gevraagd of ze orthodox zijn. Ik kan gewoon niet weg zappen van dit lachwekkende schouwspel.

CopyCat | 01-11-15 | 12:53

Begin jaren '90 poepte het nieuwe Turkse moslimgezin in de buurt hun elfde kinderbijslag ontvangertje uit. Redelijk vaak kwamen er dikke zwarte Duits kenteken draagende Audi's langs, met van die getinte ramen. Moeder en vader asielzoeker hebben nooit een dag gewerkt. Deze familie en hun nageslacht, woont hedendaags nog steeds in diezelfde buurt. Het speelpleintje wordt letterlijk bezet door de groep. Er is nog steeds geen woord Nederlands te horen. Autochtonen en opvallend ook de Baltische kinderen hebben vaak ruzie met de groep, en dan met name de kleine meisjes. Een verreikende cultuur waar je u tegen zegt. Flikker toch op.

EatSleepSlaveRepeat | 01-11-15 | 12:52

Meneer aan tafel zegt dat de islam niets te maken heeft met de problemen die moslims veroorzaken. Het komt volgens hem omdat ze uit een kapotgeschoten maatschappij komen. En daar moeten we dan maar respect voor hebben.
Net zo achterlijk als Merkel die zegt dat criminaliteit door "vluchtelingen" maar voor lief genomen moet worden.

Dhr. de Wit | 01-11-15 | 12:51

@Eurotokkie | 01-11-15 | 12:14

Ik goot vanmorgen anderhalve liter water in een anderhalve liter fles. Volgens jouw redenering kan daar dus nu nog zeker driekwart liter bij?

zeauzitdat | 01-11-15 | 12:50

Veel te laat allemaal. Sukkels.

Rest In Privacy | 01-11-15 | 12:50

Lucassen is de academische versie van Peter.R de Vries

Islamofiel | 01-11-15 | 12:49

@CopyCat | 01-11-15 | 12:48
LOL

Nilfisk | 01-11-15 | 12:49

Je krijgt echt hartkloppingen als je naar deze uitzending kijkt. Ze lopen nog net niet met een Syrische piemel in hun mond.

CopyCat | 01-11-15 | 12:48

-weggejorist-

Eurotokkie | 01-11-15 | 12:48

Jezus Christus wat een lul.

Nilfisk | 01-11-15 | 12:47

(en daar zaten veel bosnische moslims tussen, toch wel een ander soort moslim dan die syriërs).

sennholz | 01-11-15 | 12:47

Wat zit die Lucassen uit zn nek te leuteren zeg.

Nilfisk | 01-11-15 | 12:45

Die Belgische meneer, zou de redactie daar eens achteraan willen gaan ? Ik mis onze huis arabist.

hotnot | 01-11-15 | 12:45

MarcS | 01-11-15 | 12:41
Gezien de beelden is rechts extreem oververtegenwoordigd bij bijeenkomsten over asielzoekers, misschien daarom.

Eurotokkie | 01-11-15 | 12:45

Eurotokkie, ga lekker foto's maken van je schildpad. Want buiten fotograferen mag je niet meer hè, sinds je te vaak in de buurt van speeltuinen bent gesignaleerd.
Dhr. de Wit | 01-11-15 | 12:37
=
Ha ha... "Eurotokkie" is een buitengewoon minderwaardig mens.

meneer Q | 01-11-15 | 12:44

Wim van Rooy mag even de pijnlijke waarheid over de islam vertellen bij de NPO. Wie had dat ooit gedacht.

harbi | 01-11-15 | 12:44

Waarover men niet spreekt. Althans sommige mensen niet. Leo Lucassen bijvoorbeeld. Deze mevrouw wel....

youtube.com/watch?v=unsdKAvTq9o

Stormageddon | 01-11-15 | 12:43

in de jaren '90 had je de balkanoorlog. die vluchtelingen konden zich nog redelijk makkelijk integreren.

sennholz | 01-11-15 | 12:42

Kan iemand, met een beetje verstand, mij uitleggen waarom iedereen die asielzoekers minder ziet zitten als 'rechts extreem / populistisch / rechts-radicaal' wordt aangeduid?

MarcS | 01-11-15 | 12:41

Wow. Kom maar met die NPO-embed, redactie! Voor wie het mist. Vlaamse meneer omschrijft dingen rationeel en keurig.

Driewerf Hoezee | 01-11-15 | 12:41

Goh, ik verlang gewoon terug naar de Tamil tijgerts!

De nieuwe burgerman | 01-11-15 | 12:39

@Lewis Lewinsky | 01-11-15 | 12:32
@roze_bril | 01-11-15 | 12:29
Jongens doe eens rustig, dat zijn feiten waar Eurotokkie niet mee om kan gaan! :-).

MarcS | 01-11-15 | 12:39

Lewis Lewinsky | 01-11-15 | 12:32

Begin jaren 90 waren het er ca 90.000 vluchtelingen.

Eurotokkie | 01-11-15 | 12:38

Eurotokkie, ga lekker foto's maken van je schildpad. Want buiten fotograferen mag je niet meer hè, sinds je te vaak in de buurt van speeltuinen bent gesignaleerd.

Dhr. de Wit | 01-11-15 | 12:37

Wat de neuq is er zo interessant aan de voor-voorverkiezingen van de verkozenen, die gekozen kunnen worden bij de verkiezingen in de VSA? Telkens al die aandacht. Trump, Clinton, andere lui. Mij persoonlijk boeit het helemaal niks, maar het moet constant op de journaals en in de praatprogramma's.

Steeds. Maar. Weer.

Driewerf Hoezee | 01-11-15 | 12:36

@Driewerf Hoezee | 01-11-15 | 12:26
Vroeger was Plasterk nog columnist in Buitenhof, nu is hij minister van afluisteren.

necrosis | 01-11-15 | 12:35

Zet @eurotokkie nou eens bij Buitenhof. Heel Nederland is morgen voorgoed genezen. Gaande de ochtend zijn de meeste grensovergangen al dicht.

Parel van het Zuiden | 01-11-15 | 12:33

Rico Tampeloerus | 01-11-15 | 12:24
Mensen vergeten snel, het probleem was toen veel groter dan nu
maar er was toen de tijd geen sociale media zoals nu.
Vooral door de deze sociale media wordt het probleem veel groter gemaakt dan het is.

Eurotokkie | 01-11-15 | 12:32

Boze moslims in GB krijsen "hakbar"- Kijk vooral naar het gedeelte na 1:58 waar ze steeds agressiever worden! Beangstigend; en dat staat ons ook te wachten..!
Met dank aan de Haagse trawanten van Brussel met hun krankzinnige open grenzen politiek

www.youtube.com/watch?v=oyZDVA2bG0w

telelezer | 01-11-15 | 12:32

In de jaren 90 werd niet het aantal asielzoekers geteld, maar het aantal asielverzoeken. Het kwam voor dat asielzoekers meerdere asielverzoeken indienden. De cijfers tot 2007 bevatten daardoor dubbeltellingen.
Aldus het CBS in 2011.
www.cbs.nl/NR/rdonlyres/5BF7C6B9-E09C-...

Ergo. De 50.000 asielverzoeken in 1994 betroffen misschien maar 20.000 eerste asielverzoeken. Voor 2015 worden 60.000 eerste asielverzoeken verwacht.
*tsunami tsunamiet nu erger en zit op zijn tsunamiest*

Lewis Lewinsky | 01-11-15 | 12:32

Nu op Buitenhof, lekker PVV bashen met Emile Roemer.
Wellicht ook iemand van de PVV uit kunnen nodigen, dan was er nog sprake van een debat, maar ach, NPO.

phman68 | 01-11-15 | 12:32

Roemer in Buitenhof zei iets over ingrijpen in Iran, 'waar de PVV voorstander van was'.

*schrikt*
Daar komen de Perzen!

Driewerf Hoezee | 01-11-15 | 12:31

Buitenhof; verworden tot de spreekbuis van Verhofstadt.

mr. exp. | 01-11-15 | 12:31

'Ook in de jaren negentig kwamen er veel vluchtelingen naar Nederland. Maar niet zo veel als nu, weet hij. Buijt stoort zich eraan dat sommige mensen beweren dat de instroom toen veel groter was dan nu. ‘Gegoochel met cijfers,’ zegt hij, en pakt zijn iPad erbij. ‘Daar staat het aantal op 81.000, en daarmee wordt gesuggereerd dat er dat jaar 81.000 mensen Nederland binnenkwamen. Dat klopt niet: er zaten toen zoveel mensen in de opvang. Maar omdat de doorstroom toen zo langzaam was, ging het ook om mensen die er al langer inzaten.

‘De werkelijke instroom was toen maar iets van 32.000. Dit jaar wordt verwacht dat het er 55.000 tot 60.000 zijn; dat is wel degelijk veel hoger dan in die tijd. Het stuit me tegen de borst dat er met cijfers wordt gegoocheld. En dan niet door mensen die het niet weten, maar door deskundigen als Leo Lucassen, hoogleraar migratiegeschiedenis. Die weet donders goed hoe het precies zit.’
imgur.com/NDObK4m

Prof. D.A.H. Vintik | 01-11-15 | 12:28

Roemer zegt dat de weerstand tegen deze asieltsunami komt door een gebrek aan solidariteit. Nog steeds een populair woord onder linkse geitenbreiers maar wat mij betreft heeft het woord "solidariteit" volledig zijn kracht verloren. Want wat is dat eigenlijk ... "solidariteit"? Voor mij is solidariteit vooral luisteren naar én opkomen voor je eigen cultuur en volk.
En wederom wordt de PVV zwart gemaakt. Fijne "publieke" omroep hè?! Gatverrederrie.

Dhr. de Wit | 01-11-15 | 12:28

Je ziet wat er gebeurt. De interviewer valt Roemer aan op zijn stemverlies richting de PVV. Haalt zelfs een quote van Wouter Bos aan. Doel: PVDA in een goed daglicht zetten.

Rambo John J | 01-11-15 | 12:28

telelezer | 01-11-15 | 12:24
Dit zeg ik helemaal niet.

Eurotokkie | 01-11-15 | 12:27

Buitenhof was toch zo'n hogeropgeleidendingetje? Goh.

Driewerf Hoezee | 01-11-15 | 12:26

Eurotokkie | 01-11-15 | 12:14
Dit is een drogreden. Ik maak even een metafoor met een badkuip: Je kunt 5 centimeter water extra in een badkuip doen.
Dat wil echter nog niet zeggen dat je dit nog een paar keer kunt doen. Op een gegeven moment stroomt alles over.

Rico Tampeloerus | 01-11-15 | 12:24

@ (Z)Eurotokkie | 01-11-15 | 12:19
dus als je volgens u in een bepaalde tijd niet bent geboren dan mag je daar ook geen mening over hebben, Bijv: U bent (waarschijnlijk?) niet in WO-2 geboren; ergo: u mag daar geen mening over hebben? Wat een idioot uitgangspunt.

telelezer | 01-11-15 | 12:24

-weggejorist-

Eurotokkie | 01-11-15 | 12:24

Eurotokkie | 01-11-15 | 12:19

Ik dacht dat ik toen al zo'n 30 was, maar zeker weten doe ik dat niet. Heb last van Alzheimer, Korsakov en mis een hele hoop hersencellen. Kortom de ultieme regeringsleider.

kwark001 | 01-11-15 | 12:23

stroom vluchtelingen in begin jaren 90 2x zoveel was en toen kon Nederland het ook aan.
Eurotokkie | 01-11-15 | 12:14

Dat waren a)'Europese' vluchtelingen, in vergelijking met de huidige instroom redelijk westers en b) Nederland kon het toen ook niet aan, want de criminaliteit onder die groep(en) vluchtelingen ligt een stuk hoger dan onder de autochtone bevolking. 'Aankunnen' houdt meer in dan alleen opvang en huisvesting + uitkering, daartoe behoort uiteindelijk ook integratie. En dat laatste is bij elke vluchtelingengroep (van de voormalige Joegoslaven t/m de Somaliërs/Eritreeërs) hopeloos mislukt.

FrankVeer | 01-11-15 | 12:22

Buitenhof kijken doet al net zoveel pijn tegenwoordig als kijken naar DWDD of Pauw.

Rambo John J | 01-11-15 | 12:22

@Dezenaamhier | 01-11-15 | 12:19
Plus veel!

Bedenk ook even de manier waarop deze groep komt ten opzichte van de groep in de jaren 90.
In de jaren 90 werd er asiel gevraagd, deze groep nu eist asiel, dat geeft er ook nog een keer een heel andere dynamiek aan. Zeker ook omdat er op die eisen word ingegaan, en daarmee word onze eigen positie vreselijk ondermijnt.
Totaal niet te vergelijken met de situatie in de jaren 90.

Energya | 01-11-15 | 12:22

-weggejorist-

Eurotokkie | 01-11-15 | 12:21

@necrosis | 01-11-15 | 12:14
Je hebt gelijk!
Leugens, Ernstige Leugens, Statistieken, Buitenhof TV, Rutte.

Dhr. de Wit | 01-11-15 | 12:20

Buitenhof. Om de Eenzijdigheidsprijs strijdend met Pauw en daarbij ruim op voorsprong. Laat maar zitten.

vraagstaart | 01-11-15 | 12:20

Het verschil met de jaren 90 is dat de islam niet de boventoon voerde al zaten er toen ook een boel moslims tussen. Bovendien waren het een ander soort moslims dan die we nu ontvangen. Nu zijn het vooral barbaarse, ongeschoolde en onbeschaafde vingerwapperaars met nul respect voor Westerse normen en waarden.

Dhr. de Wit | 01-11-15 | 12:19

kwark001 | 01-11-15 | 12:18
Was je überhaupt al geboren begin jaren 90.

Eurotokkie | 01-11-15 | 12:19

Zei ik toch. In dit topic:
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/09/...

*Er zijn geen vergelijkbare cijfers over de jaren 90. In de cijfers uit de jaren 90 werden asielzoekers meerdere keren meegeteld. Dat zeg ik niet, dat zegt cijferleverancier CBS.

*Over de periode 1990–2006 is in dit artikel het
totaal aantal asielverzoeken gegeven. Het gaat hier dus om het aantal asielprocedures, waarbij sommige asielzoekers meer dan eens worden geteld. Vanaf 2007 zijn de aantallen eerste verzoeken weergegeven*.

www.cbs.nl/NR/rdonlyres/5BF7C6B9-E09C-...
Lewis Lewinsky | 11-09-15 | 12:45*

Lewis Lewinsky | 01-11-15 | 12:19

Eurotokkie | 01-11-15 | 12:14
Maar tien hadden we een 2,5 miljoen minder inwoners, geen al 8 jaar durende economische crisis en een marginaal beter functionerende overheid.
Toen is niet nu.

Dezenaamhier | 01-11-15 | 12:19

Mark Verheijen | 01-11-15 | 12:17
Alsof alle vluchtelingen smartphones hebben en geld eisen,lol.

Eurotokkie | 01-11-15 | 12:18

Eurotokkie | 01-11-15 | 12:14

Tokkies hebben over het algemeen geen goed geheugen, althans selectief wel natuurlijk.

kwark001 | 01-11-15 | 12:18

@necrosis | 01-11-15 | 12:13 |
Ik vraag me trouwens af wie de abo's betaalt van hun smartphones...

Waarschijnlijk gewoon een soort kromzwaardenfonds waaruit ook de wapens mee worden betaald waarvoor ze vluchten.

Mark Verheijen | 01-11-15 | 12:17

@Dhr. de Wit | 01-11-15 | 12:12
Je bent Rutte vergeten....

necrosis | 01-11-15 | 12:14

-weggejorist-

Eurotokkie | 01-11-15 | 12:14

Migranten die geld eisen?
Ze waren toch op de vlucht?
Ik vraag me trouwens af wie de abo's betaalt van hun smartphones...

necrosis | 01-11-15 | 12:13

Migranten hadden al bij de buitengrenzen van de EU tegengehouden moeten worden.
Als dat niet kan, dan moeten wij gewoon uit de EU.

King of the Oneliner | 01-11-15 | 12:12

Oplopend gesorteerd: Leugens, Ernstige Leugens, Statistieken, Buitenhof TV.

Dhr. de Wit | 01-11-15 | 12:12

sinds wanneer maken jullie reclame voor de staatszender van het regieme Rutte?

gestopt | 01-11-15 | 12:12

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland