achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

LIVE MH17. KONING WILLY SPREEKT DE NATIE TOE

Nu live op Koninklijke NPO Nederland 1, de Koninklijke NPO Nederland 2 en álle Koninklijke NPO radiozenders: de koninklijke Koning Willy. Die gaat via de beeldbuis contact leggen met de ganse natie over het gesprek aangaande de discussie over het onderwerp waar we over praten: MH17. Zal onze koning naar de aanslag verwijzen als 'de vliegramp'? Komt het Sochi-biertje met Poetin nog ter sprake? Kan de Koning de nationale gemoederen tot bedaren brengen? We hangen aan 's mans lippen. Maar eerst komt Manager-President Rutte weer aan het woord. De vooraf opgenomen speech van Willy moet nog snel even afgemonteerd worden.
UPDATE: Ja hoor. Ook Willy spint de massamoord op onschuldige Nederlanders & andere internationale burgers als 'een ramp'. Hele tekst in de lees verder. Wim & Max gaan ondertussen weer terug naar hun verkansiehuisje.
UPDATE: De Dodentrein gaat vanavond om 19:00 uur naar Charkov, stoffelijke overschotten daarna zo snel mogelijk naar Nederland (aldus de regering van Oekraïne). Charkov heeft een luchthaven, waar een Nederlandse C130-Hercules staat.
UPDATE: Next up in de livestream: POTUS Obama terugkijken.
UPDATE: Obama draait er niet omheen: de Russen zijn betrokken en verantwoordelijk voor deze gerichte aanslag op onschuldige burgers, en Poetin moet derhalve zorgen voor "immediate and full access to the crash site". Kortom. POTUS zegt alles wat velen in Nederland wellicht van Rutte hadden willen horen.
Korte verklaring van Zijne Majesteit de Koning na de nabestaandenbijeenkomst in Nieuwegein 21 juli 2014 "Vanmiddag kwam een grote groep nabestaanden bij elkaar van de slachtoffers van de vliegramp in het oosten van Oekraïne. Mijn vrouw en ik waren daarbij. Wij zijn diep geraakt door de schrijnende, persoonlijke verhalen van mensen die dierbaren hebben verloren. Mensen wier leven in scherven ligt. Hun verdriet, hun onmacht en hun wanhoop snijden ons door de ziel. Veel mensen zeiden ons: "Wij willen tenminste waardig afscheid kunnen nemen van onze dierbaren." We begrijpen hun frustratie en hun gekwetstheid. En we delen hun innige wens dat er klaarheid komt over de oorzaak van deze ramp. We weten dat hun verlies niet meer goed te maken is. Het verdriet is immens. Het enige dat wij vandaag konden doen, is bij hen zijn en luisteren naar hun verhaal. De afgelopen dagen zijn overal in het land mensen bij elkaar gekomen. Ook in de komende tijd zal dat gebeuren. In bedrijven. Op scholen. Bij sportverenigingen. En in huiskamers overal in Nederland. Mensen laten elkaar niet los. Dat is vooral van belang in deze dagen, nu ons land zo op de proef wordt gesteld en zoveel landgenoten overweldigd zijn door verdriet. Dat wij elkaar vasthouden. Dat wij elkaar steunen en opvangen waar mogelijk. En dat we ons hart openstellen voor iedereen die zijn of haar verhaal wil delen. Nu, maar ook in de maanden en jaren die volgen. Ik wil graag mijn waardering uitspreken voor al die mensen die zich bekommeren om de getroffenen. Familie, vrienden, buren, collega's, clubgenoten. U bent zo nodig nu! Ik wil ook mijn waardering uiten voor de honderden professionals die ondersteunen bij de vele droevige en moeilijke taken die moeten worden verricht. Mijn vrouw en ik leven mee met alle getroffenen die in rouw zijn gedompeld. In gedachten zijn we bij hen. Dat geldt evenzeer voor mijn moeder en de overige leden van mijn familie die zich in deze donkere dagen extra nauw met het land verbonden voelen. Deze vreselijke ramp heeft een diepe wond geslagen in onze samenleving. Het litteken zal zichtbaar en voelbaar blijven. Tot in lengte van jaren. In diepste nood komt het aan op innerlijke kracht, compassie en onderlinge verbondenheid. Het zijn die eigenschappen waar ons land op cruciale momenten over blijkt te beschikken." dekoningdrinkt.jpg

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.