achtergrond

Geenstijl

Vrijdaggebed: 'Hun democratie, niet de onze'

Salaam alaikum en welkom bij het vrijdagmiddaggebed. Vandaag willen we graag een preek houden over de moeizame aspecten van de vrijheid van meningsuiting in relatie tot de islam. Het lijkt er vaak op dat de islam louter negatief in het nieuws komt, en dat de verhoudingen in de berichtgeving over moslims scheefgegroeid zijn op een manier die tegenstellingen versterkt. Velen rekenen dat Geert Wilders en zijn aanhangers aan, maar ook "websites op internet" en natuurlijk de onderbuik van reaguurders. Feit is, dat wanneer driekwart van de nedermoslims openlijk juicht voor de jihadi's in hun midden, je niet raar op moet kijken dat tweederde van de Nederlanders van mening is dat de islamitische cultuur niet bij Nederland hoort. Feit is ook dat jihadronselaars, salafistische moslims en overige hardliners van de religie van de vrede openlijk voor tegenstellingen, parallelle samenlevingen en een islamitische staat pleiten. Hun momentum groeit nu ze worden gekozen in gemeenteraden, uitgenodigd bij NPO-talkshows en serieus genomen door de NOS. Ze verhullen hun gezichten maar dragen wel openlijk hun islamitische swastika's op Cruyff Courts en bij de Dokwerker. Ze plannen zelfs demonstraties om te juichen vóór de barbaarse daden van ISIS. Natuurlijk, het zijn er maar een paar. Maar ze hebben grote invloed, vooral op verwarde jongeren, en ze zijn schaamteloos. Ze wíllen dat we zien, horen en lezen dat ze ons heimelijk haten. Zoals Syriëronselaar Azzedine "Abou Moussa" Choukoud op Facebook (mirror), en Abou Hafs hierboven in een preek op YouTube, waarin hij zegt dat je niet mag lijken op de kuffar, niet mag klinken als de kuffar en je niet mag verlagen tot de kuffar. Die 'kuffar' is uiteraard de Nederlander, de westerling, de gastheer van de democratie waarin je dit soort uitspraken mag doen.
Maar ze zijn gehaaid genoeg om binnen de letter van de wet te blijven. Dus geen oproepen tot geweld, maar opdrachten tot segregatie, tot een schaduwsamenleving onder de onze, maar met behoud van uitkering én de democratische vrijheid om dit soort oproepen te mogen doen. En wat doen de Jonge Democraten van D66? Die nodigen Maiwand de Mafklapper uit voor een lezing over zijn ideale wereld - die de ondergang van de onze betekent. Je kan, nee: moet je afvragen of wij onze vrijheid van meningsuiting, onze democratie en onze rechtsstaat wel willen laten misbruiken door dit rapalje, die alle drie verwerpen en willen vervangen voor een kalifaat, met sharia, onder de wil en leiding van hun imaginaire vriendje Allah. Voor degenen die het niet trekken om een half uur lang in hun eigen taal aan te moeten horen hoe verderfelijk en onwenselijk zij als niet-moslims zijn: hieronder hebben we een paar kernkwoots van Abou Hafs onder elkaar gezet. Zodat u eens rustig kunt laten bezinken hoe deze hypocriete predikers van haat en verdeeldheid onze democratie en de vrijheid van meningsuiting misbruiken om te pleiten voor het verwerpen van precies die twee Verlichte verworvenheden, om ze te kunnen vervangen door een repressieve islamitische staat onder sharia-wetgeving waarin on- en andersgelovigen (en sji'ieten) hun leven niet zeker zijn.

Transcript haatpreek Abou Maf
Over aanpassen aan de Nederlandse samenleving: "Dat soort elementen van baardje trimmen, handje schudden, met homo's op een bootje gaan dansen op de Amsterdamse grachten: dat zijn niet de aspecten waar de islamitische identiteit mee geassocieerd wil worden." (2m19s)

"Onze identiteit is uniek, omdat hij gebaseerd is op een religie die uniek is. Willen wij dat unieke karakter behouden, dan moeten wij ons onderscheiden van degenen die niet moslim zijn. Dat zijn dus de kuffar. Daarvan moeten wij ons onderscheiden. Maar als je vandaag spreekt over het onderscheiden van de kuffar, dan plaatst men jou in het hokje van de radicalen. Maar was de profeet radicaal? Nee. Het onderscheiden van de kuffar is een opdracht van de profeet!" (3m42s)

"Als jij mensen gaat imiteren, en je gaat doen of jij zo bent, is een bewijs dat jij van die groep houdt. Als jij de kuffar imiteert in uiterlijke zaken, gaat dat leiden tot imitatie in innerlijke zaken. En wie wil er nou geassocieerd worden met het innerlijk van een kuffar? Wie wie nou het hart hebben van een kuffar?" (10m18s)

"Een bijdrage leveren aan de feestdagen van de kuffar, is een bijdrage aan de essentie van dat feest en de essentie van dat feest is in het minst erge geval een leugen, en in het ergste geval ongeloof en afgoderij! En door bij te dragen aan dat feest, dragen wij ook bij aan die afgoderij die daar in zit! Het is de moslim verboden de ongelovigen te imiteren in hun tradities en feestdagen en dagen van aanbidding!" (12m26s)

Over moslims die niet de "zuivere islam" aanhangen: "Je verlaat het perfecte, wat je gekregen hebt van Allah, voor wat? Ik wil niet zeggen het imperfecte, maar wel het meest lage!" (17m43s)

Over de Westerse vrijheid: "Het is niet zomaar een levensstijl. Het is een van de meest decadente in de wereld. Een levensstijl waarin alle normen met betrekking tot fatsoenlijk gedrag zijn vervaagd. Alles wat een zieke geest kan bedenken, is mogelijk. Allemaal onder de slogan waarmee ze de wereld al jaren teisteren: individuele vrijheid. Vrij vertaald betekent dat voor ons: mijn zieke geest mag zelf bedenken wat hij mag doen. En je ziet ook dat ze altijd bezig zijn met het rechtvaardigen van dat krankzinnige gedrag." (20m40s)

Verongelijkt: "Degene die afkeer heeft van dit soort krankzinnige gedrag, die wordt juist vreemd gevonden." (22m00s)

"In de Westerse beschaving heeft het een legale status verworven en er zijn allerlei maatregelen genomen om dit soort vunzigheden te normaliseren, bijvoorbeeld door het op te nemen in het onderwijsprogramma, en onze kinderen te injecteren met ideeën dat het heel normaal is dat een man op een goed moment in zijn leven besluit om vrouw te worden. [...] Ondanks dit zijn er nog steeds moslims die zich modelleren naar deze beschaving, en er naar opkijken. Maar de Westerse beschaving is in werkelijkheid een Fata Morgana. Van een afstandje lijkt het wel wat, maar als je dichterbij komt blijkt het uiteindelijk niks te zijn." (22m20s)

“Overal waar je een mogelijkheid ziet om je te onderscheiden van de kuffar, dien je die mogelijkheid aan te nemen. Zelfs in goede zaken. We horen namelijk moslims wel eens zeggen: 'Ja maar wij imiteren alleen in goede zaken'. Maar dan zeggen wij: Wat voor goeds wil jij wat er niet in de islam zit?” (27m45s)

Kijk: Zelfs de polletiek voelt zich bedreigd en wil de rechtsstaat beter verankeren in de Grondwet. Nu het nog kan.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Ondertussen, openlijk in vele moskeeën

Wie begrijpt waarom dit vrijuit kan, mag het ons uitleggen

@Van Rossem | 26-10-23 | 19:33 | 382 reacties

Kogel door moskee. Geen hoofddoek bij pliesie

Eindelijk. Minister Dilan Jeweetzelf-Hysterieus gaat ergens over

@Pritt Stift | 28-06-23 | 09:25 | 212 reacties

Nieuw sociaal fenomeen: Ramadanonderbreking

Ook spelers hebben nu het bord op schoot TIJDENS de wedstrijd

@Van Rossem | 02-04-23 | 15:15 | 302 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.