achtergrond

Geenstijl

Quinsy Gario is een terrorist. Geef hem NIETS

klikkenvoorquinsy.jpgNederland onderhandelt niet met terroristen. Nederland geeft wel subsidies, uitkeringen en talloze vormen van sociale begeleiding aan terroristen - zie de zich van de samenleving afwendende polderjihadi's. Maar Nederland onderhandelt niet met terroristen. Quinsy Gario is ook zo'n terrorist en met Quinsy Gario zouden we ook niet moeten onderhandelen. Gesubsidieerd als kunstenaar. Een uitkering genoten als kunstenaar. Sociale begeleiding gekregen in de vorm van een klimaat waarin cultuur en kunst - hoe belabberd ook - worden gekoesterd en geknuffeld. En net zoals de polderjihadi's geeft ook Gario al die vrijzinnige ruimhartigheid de brutale middelvinger, omdat hij een 'hoger doel' voor ogen heeft. De gesubsidieerde nietsnut wil meer. Erkenning. Voor hem, voor zijn huidskleur en voor het slavernijverleden van zijn voorouders. En daar moet Nederland voor boeten. Surrender your Sinterklaas and no one gets hurt, zegt hij, en hij stuurt een trawant, een docent maatschappijleraar nota bene, vooruit met dreigementen van geweld en agressie tegen een warm en sfeervol kinderfeest. Nu moeten Sinterklaasintochten zelfs al beveiligd worden. Zwarte Piet is een levend beeld uit onze cultuur, en de GarioGruppe bestormt hem. Quinsy Gario bedrijft cultureel fascisme en gestaag groeit zijn gevolg. Niet in absolute aantallen, maar zijn piepkleine schare Pietenrammers krijgt wel steeds grotere podia.


kicking and screaming door de Dordtse politie werd verwijderd bij de Sinterklaasintocht in 2011, heeft langzaam gevolg gekregen bij mensen die allemaal vroeger als kind Sinterklaas gevierd hebben, met of zelfs áls Zwarte Piet, en wier kinderen nu nog steeds graag Sinterklaas willen vieren [zie bewijsvideo hieronder]. Deze opruiing tegen de Nederlandse (volks-)cultuur wordt gewillig gepropageerd door de NPO, nooit te beroerd voor een stukje moreel activisme. Zo is het op tv herhalen van de docu 'Zwarte Piet en ik' uit 2012 best uit te leggen als kwaadaardige haatzaaierij, bedoeld om nog meer mensen op te hitsen tégen een culturele traditie die door een overweldigende meerderheid van de Nederlanders als een waardevol, gezinsversterkend familiefeest wordt gezien. Een traditie die bovendien (en ondanks dat er vanuit historisch perspectief heus wel karikaturale kenmerken aan Zwarte Piet kunnen worden toegeschreven) door niemand als een besmet, racistisch feest werd gezien - totdat Gario en zijn minimale minderheid van enkele tientallen ophitsers hun steeds agressiever wordende agitprop begonnen te spuien.
Samen met zijn trawanten is Quinsy Gario ten strijde getrokken: rapper Jerry Afriyie (aka Kno'Ledge Cesare), GroenLinks fractievoorzitter te Amsterdam Zuidoost Iwan Leeuwin (weinig geliefd, overigens) en maatschappijleraar Romeo Grot (ook 020-Bijlmer), en geholpen door Anousha Nzume bij P&W (hierboven) en de eerder genoemde Piet-docu van NPO-journo Bibi Fadlalla, maar ook door de roomblanke horden Goed Volk die normaal gezien hun Marsen der Beschaving lopen tégen demonisering van alles wat weerloos is, en vóór het behoud van cultuur en traditie.

Eerst kwam de shirtjescampagne (onder de gesubsidieerde noemer van een 'kunstproject') op Zwarte Piet is Racisme. Toen de schotschriften op website Roet in het Eten. Daarna volgden de fakkels op Joop en de hooivorken in de Volkskrant. (VK verwijderde overigens nog een opiniestuk met racistische teksten over blanken - u leest het hier terug.) Tezamen trekken zij ten strijde om Neerlands grootste culturele (kinder-) traditie kapot te maken. Cultuur is blijkbaar echt alleen voor de elite, voor het gewone volk rest slechts het eeuwige verheffingsideaal zoals dat door de socialistische elite van VARA, Volkskrant en PvdA wordt uitgedragen. In dat eenzijdige beschavingsoffensief is de 'les' over vermeend, maar vergezocht racisme die Quinsy Gario ons probeert op te dringen het volgende hoofdstuk in een leergang die naar de heilstaat moet leiden. En als het even kan ook naar de pot met het goud van de genoegdoening in de vorm van herstelbetalingen voor nooit meer ongedaan te maken historische slavernijpraktijken van onze voorouders.

Maar Quinsy Gario is geen verheffer, en ook geen leider of voorganger. Quinsy Gario is een schreeuwer, een opruiende ronselaar en een cultuurterrorist. En Nederland onderhandelt niet met terroristen. Zeker niet als de slachtoffers louter weerloze tradities en onschuldige kinderen zijn.

P.S. Dit zijn géén excuses, Romeo Grot. Dit is de schuld afschuiven op anderen.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.