achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Hamas vuurt vanuit Rafah raketten op Tel Aviv af

Ze schieten op Schlijper

Ze schieten op Schlijper. Maanden geleden voor het laatst begrijpen we van de rakettentellers maar Hamas vuurt zondag dus weer ouderwets op Tel Aviv. Die lanceringen vinden plaats in het ruim 100 kilometer zuidelijker gelegen Rafah. En daar komt zoals gebruikelijk in het Midden-Oosten clowntje clusterfuck om de hoek kijken. Want Israël moet van het Internationaal Gerechtshof in Den Haag het laatste Hamas-bolwerk dus met rust laten. Het is ook een kwestie van prioriteiten van Hamas, ze hadden vanmorgen bijvoorbeeld ook kunnen helpen met uitpakken: vanuit Egypte rijden de vrachtwagens met hulpgoederen namelijk weer naar binnen. Maar ja, Hamas heeft nergens zin in.
Update 22:29 - Bij een Israëlische tegenaanval op Rafah is een tentenkamp geraakt en zouden vluchtelingen om het leven gekomen zijn, meldt Reuters
Update 23:09 - IDF bevestigt dat er na een aanval op terroristen brand is uitgebroken en dat er 'een aantal niet-betrokkenen gewond is geraakt'. Het leger doet onderzoek.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Brief anti-Israëlische studenten uit 13 steden: "Protesten gaan door, niks kan en zal ons stoppen"

Om elke verwarring te voorkomen: dit waren en zijn geen vredesdemonstraties, maar pro-oorlogsdemonstraties met als enige bezwaar dat de verkeerde kant wint

@Spartacus | 14-06-24 | 12:15 | 274 reacties

Hamas publiceert nieuwe foto's van "gedode IDF-commando en uitrusting", suggereert dat het "een huurling" is

De IDF ontkende de ontvoering van een commando op 26 mei onmiddellijk: "De IDF benadrukt dat er geen sprake is van een ontvoering van een soldaat."

@Spartacus | 02-06-24 | 13:37 | 130 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.