achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Kranten plaatsen enorme advertentie in kranten voor lagere belasting voor kranten

Prachtig, die betrokkenheid van nieuwsmedia bij de verworpenen der aarde

Alle kranten vandaag:

Nou jongens. Al die columns en onderzoekswerkstukjes over belastingontwijkende bierfamilies, narcistische premierskandidaten en DRUK OP DE RECHTSSTAAT kunnen in: het ronde archief. Want als het puntje bij paaltje komt zijn de Nederlandse media (deze media) toch vooral bezorgd om de ECHTE slachtoffers van het hoofdlijnenakkoord: asielzoekers statushouders azaanroepers natuurliefhebbers langstudeerders festivalgangers frietzeggers onderwijzers fietsers ambtenaren hotelbezoekers DE MEDIA. 

De BTW op journalistiek gaat namelijk omhoog van 9% naar 21% (sowieso moeten die 2 verschillende tarieven kapot, red.) en nu zijn de hoofdredacties bezorgd. Om hun eigen bonus natuurlijk, niet om de freelancers die ze al jarenlang uitknijpen. In hoofdredacteurstaal: "Als het belang van de rechtsstaat echt hoog in het vaandel staat: schrap deze maatregel." Het staat er echt. Belgische miljardenconcerns die helemaal groen en geel zien van alle overheidssubsidie doen alsof een BTW-verhoging een serieuze bedreiging vormt van de rechtsstaat. Ja kom nou.

PS: Ja de BTW op uw GeenStijl Premium abo gaat ook omhoog. Reuze kut. Word lid.
BONUS: Deze voorspelbare column van professioneel lulkoekkussen Marcia Luyten waarin de btw op boeken en kranten aanleiding vormt tot een (in de Tweede Kamer vermoedelijk verboden) nazi-vergelijking.

Echt onafhankelijke media steunen?

Bedrag:

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.