achtergrond

Geenstijl

Gezellig! Soufiane Touzani (NOS) presenteert GEEN evenement met Australische haatpreker in Utrecht

Kijken of ie trucjes kan!

UPDATE: Het management van Soufiane Touzani laat weten dat hij wel gevraagd is voor het evenement, maar dat 'Dawah Groep Utrecht' zijn naam zonder toestemming heeft gebruikt voor de aankondiging:

"Soufiane Touzani is wel gevraagd voor het evenement georganiseerd door Stichting Dawah. Voorafgaand hebben wij expliciet verzocht om informatie over de aanwezige sprekers en programmering. Op het moment van deze aanvraag was het ons echter niet bekend dat de heer Hoblos aanwezig zou zijn. Zodra dit bekend werd, hebben wij per direct te kennen gegeven dat hij niet aanwezig zou zijn op het evenement.

Soufiane staat voor verbinding en inclusiviteit. Als presentator leent hij zich voor diverse debatten, motivationele seminairs met verschillende maatschappelijke thema’s. Zijn doel is om mensen te verbinden en veroordeeld iedere vorm van uitsluiting ten strengste. Hij biedt een platform voor diverse perspectieven, richt zich op positieve empowerment en om vooral een constructief dialoog te blijven voeren met elkaar.

Daarnaast benadrukken wij dat wij nooit een toezegging hebben gedaan dat Soufiane Touzani daadwerkelijk aanwezig zou zijn op het evenement. Het is dan ook erg vervelend dat Soufiane nu zo is geprofileerd, terwijl hij niet op de hoogte was van de aanwezigheid van de aanwezige sprekers.  Deze informatie was voor ons onbekend en essentieel in de overweging van deelname aan het evenement, zoals bij alle evenementen. Zijn foto is ook zonder toestemming gebruikt voor de flyer van het evenement."

Kent u Soufiane Touzani? Die kan heel goed voetballen en ook een beetje presenteren, en daarom maakte hij voor de NOS allemaal lollige filmpjes met internationals rond het EK 2021. Maar ja, het volgende EK is pas in juni en Soufiane moet ook nog andere dingen doen, dus komende zaterdag presenteert hij de 'Purpose of Life' avond van 'Dawah Groep Utrecht' (Vrienden van Van Zanen). Maar u ziet het al op de poster, Soufiane Touzani is niet de hoofdact. Dat is namelijk Mohamed Hoblos, die helemaal uit Australië komt om een uitzinnige menigte toe te spreken. Toevallig heeft de T. zich in Mohamed verdiept, en wat blijkt? "Een gebed overslaan is erger dan een kind aanranden, de massaslachting van 7 oktober was geweldig en wie Hamas veroordeelt, is een verrader. Dat zegt de Australische prediker Mohamed Hoblos, die zaterdag in de Jaarbeurs een opzwepende redevoering houdt." Een soort NOS-liveblogger dus! Zin in zaterdag! Kom zoals je bent!
UPDATE: Hoblos mag Duitsland niet in
UPDATE: Hoblos mag Utrecht niet in. BM Dijksma heeft z'n toegangsbewijs VERBRAND

Leuke man

Een aanwinst voor het publieke debat

Niet te veel lullen Soufiane, gaat allemaal van Mo zijn tijd af

Panna!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.