achtergrond

Geenstijl

Op de divan - Bontenbal doet het in zijn broek voor Omtzigt, huilt uit in NRC

'Ik moet een drempel over'

CDA-voorman Henri Bontenbal speelde vorige week in NRC de Sigrid Slachtofferkaart toen hij werd gevraagd waarom hij wel BBB'ster Caroline van der Plas en niet Pieter Omtzigt (NSC) aanviel over een motie aangaande een verhoging van het minimumloon die het tweetal had ingediend. Vandaag staat hij wederom in de courant en mag hij op de divan bij NRC's Lamyae Aharouay aan wie hij meer wil vertellen over zijn issues met Omtzigt:

De kans is overigens klein dat Bontenbal die 'inhoudelijke campagne' met Omtzigt gaat voeren, de CDA'er zit afgaande op de peilingen aan de electorale kindertafel en zal tot 22 november toch echt met mindere goden in debat moeten.

'Ik vind het tragisch wat er is gebeurd'

Bontenbal die zijn politieke carrière te danken heeft aan Omtzigt worstelt innerlijk met de Eik van Enschede, zo valt te lezen:

Juist ja, Bontenbal vond een en ander zo 'tragisch' dat hij er destijds met zijn maatje Derk Boswijk grappen over maakte op X.

Eigenlijk is het allemaal de schuld van Wopke

Enfin, het lijdend voorwerp heeft er minder moeite mee om voorganger Wopke Hoekstra nog een trap na te geven zo blijkt:

Toch toont de CDA-lijsttrekker enig zelfinzicht als hij vertelt zich meer volksvertegenwoordiger dan bestuurder te voelen terwijl het bij Hoekstra juist andersom was:

De rest van Nederland ook, Bontenbal.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.