achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Steekpartij Leiden: een dode, twee gewonden, politie zoekt "Man, Li Getint, ong 20jr"

Oh jee

DSI aanwezig

DSI aanwezig

Vanochtend heeft een "man, ko haar, do getint, baardje, do blw trui, do broek, gewond aan hoofd" om zich heen gestoken aan de Oude Rijn in Leiden en zijn volgens Omroep West drie mensen zwaargewond. De politie vraagt mensen uit te kijken naar de vermoedelijke dader en deze vooral niet zelf te benaderen. "Meerdere ambulances en twee traumahelikopters zijn opgeroepen. Ook zijn leden van het arrestatieteam aanwezig. Boven de stad cirkelt een politiehelikopter." We houden u op de hoogte. 
UPDATE: Steekpartij was in Diaconaal Centrum De Bakkerij
UPDATE: Nieuws over slachtoffers bij Omroep West: "Volgens de voorzitter gaat het om een betaalde medewerker, een vrijwilliger en iemand die er werkt namens een andere organisatie die een ruimte in het pand huurt. Voorzitter Bert Verweij maakt zich zorgen over de toestand van de slachtoffers. 'De berichten zijn niet gunstig', laat hij weten."
UPDATE: 66-jarige Leidenaar overleden 
UPDATE: Er is iemand gearresteerd, maar politie wil nog niet zeggen of dat de verdachte is
UPDATE: Ondertussen staat er op Burgernet nog een ander signalement: "Man, Li Getint, ong 20jr, 1.75m,Slank,Kort haar, baardje, Blw T-shirt,Sp.broek,Zw pet, Letsel aan hoofd!"
UPDATE: Video van een aanhouding op de Lammermarkt (via)
UPDATE: Politie bevestigt niet of aanhouding om verdachte gaat
UPDATE: NOS meldt nu dat de aanhouding inderdaad van de verdachte is. "De verdachte is rond 15.00 uur aangehouden op de Langegracht in Leiden, niet ver van de Oude Rijn. (bij de Lammermarkt, red.) *De politie weet nog niet zeker of hij ook echt de dader is. Dat wordt nog onderzocht." 
*UPDATE: Winkelmedewerkster uit de buurt in de T. kent de verdachte: *"De licht getinte man oogt niet heel stabiel, en dat is hij ook niet, zegt de medewerkster, die de man herkende. „Hij loopt hier wel vaker langs. Als hij ’goed’ is, is er niks aan de hand. Maar als hij niet in goede toestand verkeert, dan is hij ontoerekeningsvatbaar.” Bronnen bevestigen dat de man in een hulptraject zit en bekend staat als geestelijk labiel."
*UPDATE 19 juli: De eerste verdachte is vrijgelaten, een tweede verdachte zit nog wel vast. "Volgens de politie 'is niet de verkeerde persoon aangehouden'. "We hebben niet zomaar iemand van straat geplukt", zegt een woordvoerder."

UPDATE - Nog meer beelden arrestatie

AANHOUDING MOGELIJKE DADER

Op de #Langegracht in #Leiden is rond 15.00 uur een man aangehouden in verband met het steekincident aan de #OudeRijn. Wij onderzoeken of hij hier daadwerkelijk bij betrokken is geweest. Ons onderzoek gaat volop door. Heb je meer informatie? Bel 112.

Politie Eenheid Den Haag
Politie Eenheid Den Haag
@POL_DenHaag

Vanmorgen is bij het steekincident aan de #OudeRijn in #Leiden een 66-jarige Leidenaar overleden. Wij zijn nog steeds op zoek naar de verdachte. Heb jij informatie of camerabeelden? Bel dan 0800-6070 of anoniem @M08007000 @PolitieLeiden politie.nl/nieuws/2023/ju…

25
Reply

UPDATE - Iets ander signalement

Eerste signalement

Eerste signalement

Eerste signalement

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Feynman en/of Feiten – Kinderrechten

Hoe vaak moeten kinderen onze naïviteit en experimenten nog dulden?

@Feynman | 23-03-24 | 19:01 | 203 reacties

INTERVIEW: Oud-politicus Ehsan Jami promoveert op etnisch registreren: meten is weten.

Het was even stil rond Ehsan Jami. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 werd hij in Rotterdam verkozen voor Leefbaar Rotterdam als hoogste nieuwkomer op plek 5. Met ingang van 30 april 2021 stopte Jami als gemeenteraadslid vanwege zijn nieuwe functie als griffier op Sint-Eustatius en nu is hij terug in Nederland om te promoveren aan de Universiteit van Leiden.

@Arthur van Amerongen | 03-02-24 | 22:02 | 618 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.