achtergrond

Geenstijl

LIVE. Persconferentie + Crisisoverleg Ramkoers IV

Gaat Ramkoers Rutte ook hier sorry zeggen?

De dag na de nacht voor de avond (of wordt het wéér nachtwerk?). Maar voordat de coalitiegesprekken hervat worden, nu eerst de wekelijkse persconferentie van de minister-president na de ministerraad.  De voorbeschouwing gaf hij vanmorgen vroeg al aan Tom Staallive: U gaat vragen over migratie en ik ga er niks over zeggen. Maar gaat Mark 'Ramkoers' Rutte in het zaaltje vol journalisten nu ook - net zoals aan zijn collega's - de natie zijn excuses aanbieden, een land dat de afgelopen 24 uur tussen hoop en vrees verkeerde dat het vierde kabinet Rutte zou vallen?
AANSLUITEND: Hier updates over HET OVERLEG (rond 16u15 verder, schatten wij)
UPDATE: Saai, saai, saai, Rutte laat zich niet uitlokken en zegt helemaal niets. Feliciteert wel op aandringen van BNR BNR met behoud van zijn FM-frequentie. Nieuwkomer en concurrent Financial News Radio komt niet ter sprake. Coalitieoverleg gaat om 17.15 uur verder.
UPDATE: Volgens de T. lag vannacht de al eerder besproken asielalfabet-oplossing op tafel. Maar verschillende variaties van de herinvoering van een tweestatusstelsel werden binnen de coalitie afgeschoten. Vandaag wordt een nieuw Geheim Plan van asielstaatssecretaris Eric van der Burg besproken.
UPDATE: Er staat - naar Ruttiaans gebruik - Indisch op tafel.
UPDATE: Het Geheime Plan van Van der Burg is bekend: een noodknop (of ventiel). Daarmee kan de gezinshereniging tijdelijk stopgezet worden wanneer de asielinstroom uit de spuigaten loopt. Dat moet wel wettelijk geregeld worden en de vraag is of dat kan. Vicepremier Carola Schouten (CU) is in ieder geval onderweg naar de onderhandelingstafel.
LIVESTREAM: Van de deur

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Mark Rutte werkt wat Kamervragen weg

Vinkt Prins Bernhard, Peppie van Houwelingen en SSjoerdsma af

@Bas Paternotte | 01-12-23 | 21:00 | 132 reacties

Mark, Meloni is weer op de markt!

Italiaanse premier dumpt vriend na juice op hysterische toettoetboingboing TV

@Bas Paternotte | 21-10-23 | 18:00 | 90 reacties

Feest. Geert Wilders is 60 en trakteert

Op Kamervragen over schieten met een mitrailleur op een foto van zijn hoofd

@Bas Paternotte | 06-09-23 | 12:00 | 174 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.