achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Feest voorbij, terug naar de echte wereld. GeenStijl Stamcafé 2023 weer geherveropend

Maar doe ons maar even een tussencolaatje

Jongens wat een weekend om weg te zijn. Duitsland voert z'n bruinkoolstook op omdat de groene gekkies geen schone kernkracht willen en dus de laatste centrales gesloten hebben (lol @ ratio), de premier van Japan werd bijna gehiroshima'd, in India werd een oud-politicus wel effectief kaltgestellt en in Frankrijk staat l'oude Le Pen op het punt om le pipe aan Marianne te geven. Onderwijl hield Nederland een transvlaggetjesdag en o wee de tolerantie wanneer je weigerde om de a-symptomatische veelkleur van de DSM-V hoog in de moraalpaal hijsen. Over de karikaturale vertoning rond een man met een pruik die voorleest uit een kinderboek om te protesteren tegen een politiek besluit in een Amerikaanse staat (het bleef nog lang onrustig in Tennessee), zullen we maar niks zeggen want er is geen polemiek opgewassen tegen zulke  poederpruikparodie

Onderwijl werden wij naargeestige kinderen van Theo van Gogh op onze retraite voorgelezen door Arie Pos, oude vriend en biograaf van Gerrit Komrij, de dichter die ons leerde wat "polemiek" überhaupt betekent. Hij waardeerde de stijlloze manier van schelden, maar de klassieke heaumeau was dan ook uit beduidend wuivender rietsuiker gesneden dan de post-polemische genderbuigers van de narcistische bourgeoisie. Al goed, we hebben onszelf moed en dichtregels ingedronken en  trekken terwijl u alhier in de panelen inklokt verse CO₂-trails over het deplorabele Avondland tussen Algarve en Amsterdam. Thuis even al die ouwe topics terug op hun rechtmatige dd:mm:hh zetten. En dan morgen, gezond weer op voor een volgende twintig jaar vol vrolijke bespiegelingen met een thermometer in de kont van de Nederlandse samenleving.

We accepteren op deze laatste avond van de viering van onszelf overigens nog steeds verjaardagscadeaus in vloeibare of vaste vorm. Want zonder u, geen ons.

"Om even tegen te spreken dat alsmaar boos was"

Ja, dat is Charles Groenhuijsen en ja, dit is echt

Ja, dat is Charles Groenhuijsen en ja, dit is echt

Toen was drag nog heel gewoon

Zennnnnn

Bedrag:

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.