achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

The Voice-rapport: Kandidaat maandenlang lastiggevallen door 'machtige medewerker'

Sfeer bij programma was "flirterig, fysiek en knuffelig"

Daar is eindelijk het resultaat van het onderzoek dat producent ITV zelf liet uitvoeren naar de misstanden bij The Voice en de conclusies zijn... voorzichtig. Ja, er hing een flirterige sfeer bij de opnames van de talentenshow, maar dat is bij andere TV-producties ook. En ja, een kandidaat werd maandenlang lastiggevallen met "Whatsapp-berichten en verbale opmerkingen met seksuele connotatie" door een persoon "die ze beschouwde als machtig" (Jeroentje, was jij dat?, red), maar dat was allemaal intern al afgehandeld met een foei-gesprek. In totaal kwamen bij de onderzoekers 58 meldingen binnen, waarbij twaalf klagers zijn geadviseerd om aangifte te doen. Daar leest u echter verder niets over in dit rapport, want: "Wij benadrukken dat het Ongepast Gedrag dat wij hebben onderzocht, naar zijn aard minder ernstig is dan sommige beschuldigingen die zijn gedaan in de pers, omdat wij op basis van de gemaakte afspraken met het Openbaar Ministerie en de politie geen onderzoek hebben gedaan naar mogelijk strafbare feiten zoals aanranding en verkrachting." Daarmee is dit een flutrapport dat alleen aantoont dat het veelvuldige ongepaste gedrag paste binnen de open sfeer die heerste op de werkvloer en dat de machtig geachte medewerker een volhoudende viespeuk was. Gewoon doorlopen mensen: zolang u de aanrandingen en verkrachtingen negeert, is er helemaal niets aan de hand!

Teleurstellend

De onderzoeksbevindingen zijn niets minder dan teleurstellend te noemen. Op verschillende vlakken. Het valt vooral op dat de waarheid over wie wat wist op welk moment de dichte mist in wordt geduwd. Uiteraard is het wel duidelijk wier belangen daarmee worden gediend.

Sébas Diekstra
Sébas Diekstra
@sebasdiekstra

Vanochtend publiceerde ITV een persbericht met een document met informatie over het eigen onderzoek naar de misstanden binnen The Voice of Holland. Te raadplegen via: itvstudios.nl/itv-plcs-react…

21
Reply

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.