achtergrond

Geenstijl

Een op drie (!) gezinnen straks in energie-armoede, "hoge winsten leveranciers voorlopig niet extra belast"

Energiearmoede, een soort ziekte van Lyme veroorzaakt door de teek MARX FLUTTE

Nationale inflatie: 11,6%, supermarktinflatie: 18,5%, koophuis: 98% duurder dan in 2013 en inmiddels volstrekt onhaalbaar voor 'normale starters' en klap daar dan nog eens een  stijging energiekosten van 108% (!) en stijgend bij op. Ja, dan krijg je eenderde van dit land wel de energiearmoede in natuurlijk.

"Nu nog zijn 1 miljoen huishoudens meer dan 10% van hun inkomen kwijt aan gas en stroom, maar dat worden er 2,5 miljoen, verwacht Essent. Zij krijgen te maken met zogenoemde energie-armoede: door de enorme stook- en stroomkosten wordt het doen van andere vaste uitgaven, zoals huur of hypotheek en de boodschappen, zo goed als ondoenlijk."

Energieleverancier Vattenfall meldde vorige week ook al ongeveer hetzelfde onder de vermelding dat jaarnota's met zo'n VIERDUIZEND EURO stijgen, en ook Eneco meldt gelijksoortige cijfers. Essent, Vattenfall en Eneco zijn verantwoordelijk voor zo'n driekwart van de Nederlandse energieleveringen. 

"We hebben de overheid nodig om de pijn van de hoge prijs te verzachten,” zegt Essent-topvrouw. Ja, heel begaan allemaal. Maar waar komen die "hoge winsten" van energieleveranciers dan vandaan die vervolgens "voorlopig niet extra belast" worden?

Maar ondertussen hè: "HOGE WINSTEN ENERGIEBEDRIJVEN VOORLOPIG NIET EXTRA BELAST"

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.