Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Een paar vragen bij een vlag op de #Klimaatmars (plus plaatjes van hele rare bonusvlaggen)

"White supremacy kills people & planet", really?

In het Stamcafé maakten we er zondagavond een lolletje van, want zondagavond en er was autoracen op televee. Maar toch ff serieus - helaas. Er wapperde van alles bij de klimaatmars van zondag (opkomst: een veel lager dan verwachte 10k mensen en vermoedelijk zelfs dat niet). Van de Palestijnse zaak en BIJ1 tot KOZP en transrechten - kennelijk heeft het allemaal met 'het klimaat' te maken. Maar één vlag sprong er tussenuit, eentje die zelfs de persmap heeft gehaald die de organisatie van de Klimaatmars in hi res online heeft gezet, en dat is de vlag die beweert dat "White supremacy kills people & planet". Echt waar? Een demonstratie voor klimaatbeleid of -actie waar 99 procent roomblanke tweeverdieners in herriebloesjes aan deelnemen die contributie betalen aan FNV en AOb, Greenpeace en GroenLinks of Milieudefensie en Oxfam, scharen zich achter een vlag van een beroepsdemonstrerende subsidieminderheid die beweert dat hun "witte suprematie" mensen én de planeet vermoordt? Wie zijn die mensen? En: welke witte suprematie?

De witte suprematie waarmee kolencentrales worden gesloten en kerncentrales worden uitgezet? De witte suprematies die windmolenparken bouwt, zonnepanelen legt en de Russische gastoevoer wil sluiten? De witte suprematie van landen die een akkoord tekenden in Parijs om bepaalde klimaatdoelen te halen, de witte suprematie van rechters die politici dikastocratisch dwingen om stikstofdoelen te halen en daartoe bouwvergunningen intrekken? De witte suprematie van een kabinet dat Schiphol wil laten krimpen, warmtepompen wil verplichten en de agrarische stand wil halveren? De witte suprematie van Brussel misschien, waar ze in onderhandeling zijn met de autoindustrie om de verbrandingsmotor in een goeie tien jaar uit te bannen? De witte suprematie van multinationals die zich een voor een - óók de fossiele industrie - commiteren aan meer duurzaamheid, meer klimaatbewustzijn en meer sturing van het gedrag van hun consumenten?

Over welke "white supremacy" gaat het in vredesnaam, witte klimaatmars-mensen? Chinese kolencentrales zijn niet "wit", maar wel de helft van de wereldwijde nieuwbouw. Nikkelmijnen op de Filipijnen en in Indonesië zijn niet "wit", kobaltmijnen in Afrika zijn niet "wit" - maar wat er uit gehaald wordt, gaat wel (onder andere) in elektrische auto's die worden bestuurd door mensen die aan klimaatmarsen meedoen. Maakt ons niet uit verder, op is op, maar slaat die "white supremacy" dan niet een beetje op jezelf? En vooral: als je vóór het klimaat demonstreert, waarom waren er dan zo veel antikapitalische slogans, marxistische leuzen, "anti-racistische" kreten en die ene idiote vlag over een "white supremacy" die dodelijk zou zijn in een tijd en een wereld waarin vooral blanken het voortouw nemen om "het klimaat" te "redden"? 

Het kan aan ons liggen. Maar als je sceptici van klimaatbeleid wil overtuigen in dit land, moet je ze misschien niet allemaal over één kam scheren met een vermeende onderdrukkingsideologie. De aanhang van Forum voor Democratie wordt ook niet groter door met prinsenvlaggen te zwaaien, zeg maar.

En dan nog eens wat: wat is dit allemaal voor mallotigheid?

En straks weer lekker soep uit eigen tuin!

Reaguursels

Inloggen

Net nog even die live stream terug gekeken. Een hoop waanideeen op dat podium. Vond het publiek ook. Binnen 30 minute was 95% van het publiek WEG. Valt ook wel te begrijpen, aangezien de woke brigade het klimaat protest heeft overgenomen. Een hoop gelul over dat gehandicapten plastik rietjes nodig hebben maar niet jullie vijand zijn... ofzoiets.

Pfff.

mazel_tov | 20-06-22 | 20:42

Ja, we moeten wat schoner leven met z’n allen…
Ja, vliegen is natuurlijk superslecht als we dit teveel doen…
Ja, oude dieselauto’s helpen niet mee om de lucht wat schoner te krijgen…
Ja, zonne-energie en wind-energie lijken me mooie oplossingen…
Maar waar staan deze complete koekwauzen nou allemaal voor/tegen te demonstreren?!?!

KritischeKrikker | 20-06-22 | 20:20

Vragen over een vlag die eruit sprong bij de klimaatmars, zogenaamd zou deze van de White Supremacy zijn. Deze vlag is de Morgenstervlag en heeft helemaal niets met de zogenoemde White Supremacy te maken. Onwetendheid hierover laat weer eens zien dat Nederlanders de nadagen van hun geschiedenis in de Oost (Nederlands Indië) niet kennen en dat leverde onder andere deze beelden op het Haagse Malieveld op. www.youtube.com/watch?v=-5GM_ANc_pU

Die naar mening van POW nieuws onbekende buitenlandse vlag, was de vlag van Nederlands Nieuw-Guinea dat samen met Suriname en de Nederlandse Antillen in de jaren 50 en begin jaren 60 ook bij het Koninkrijk der Nederlanden heeft gehoord.

De Morgenstervlag staat tegenwoordig voor de onafhankelijkheid van de Republiek van West Papoea. De vlag is in 1961 ontworpen door Nicolaas Jouwe Zie: nl.wikipedia.org/wiki/Nicolaas_Jouwe De Nederlandse regering had de bevolking van Nederlands-Nieuw-Guinea op termijn onafhankelijkheid toegezegd. In 1961 werden de eerste stappen in die richting gezet door de verkiezing van de Nieuw-Guinea Raad, een regering van het gebied bestaande uit plaatselijke vertegenwoordigers. Na de verkiezing van de Nieuw-Guinea Raad in 1961 werd de vlag als symbool van het gebied door Nederland erkend en gehesen naast de Nederlandse vlag. Dat was dus in de tijd dus dat Indonesië al bestond maar voordat Nederland, onder grote internationale druk Nederlands Nieuw-Guinea aan de Verenigde Naties heeft overgedragen die het een paar jaar later aan Indonesië overdroeg. Indonesië meent recht te hebben op het bezit van voormalig Nederlands Nieuw-Guinea omdat het deel uitmaakte van Nederlands Indië terwijl de oostelijke helft van het zeer grote eiland Nieuw Guinea onder Australisch bestuur heeft gestaan en daardoor uiteindelijk wel haar onafhankelijkheid heeft gekregen, zie: nl.wikipedia.org/wiki/Papoea-Nieuw-Gu...

De Morgenster vlag is een van de symbolen geworden van de strijd tegen de Indonesische overheersing in de Indonesische provincie Papoea. Zie: nl.wikipedia.org/wiki/Papoea-Nieuw-Gu...
Nicolaas Jouwe (de ontwerper van de vlag) verklaarde dat de rode baan het symbool is van de politieke strijd van de Papoea's voor onafhankelijkheid. De ster stelt de Morgenster voor, die in de mythe van het eiland Biak aan de mythische held van Biak het geheim van welvaart en eeuwig leven (koreri) onthulde. De blauwe en witte horizontale banen vertegenwoordigen de districten van Westelijk Nieuw-Guinea. De Morgenstervlag wordt gebruikt door de Organisasi Papua Merdeka (Organisatie voor een vrij Papoea) dat tot op de dag van vandaag streeft naar een onafhankelijk West Papua. De oprichters van de beweging bestonden uit leden van het Papoea Vrijwilligers Korps dat geheel uit Papoea's bestond. Het korps werd opgericht om bij te dragen aan de verdediging van Nederlands-Nieuw-Guinea tegen de infiltratie van het Indonesische leger. De oprichting van het korps werd eind 959 door de Nederlandse ministerraad goedgekeurd en moest fungeren als een semi-militaire politie voor Nederlands Nieuw-Guinea. De PVK stond in die tijd onder commando van kolonel der mariniers W.A. van Heuven.

Nederland had in de jaren 50 en begin jaren 60 andere plannen met West Papoea dan Indonesië en wilde samen met de bevolking West Papoea naar onafhankelijkheid leiden, zoals dat in de jaren 70 ook met Suriname is gebeurd. Dat Nederlandse streven naar een onafhankelijk West Papoea is dus mede onder internationale druk mislukt en dat leidde uiteindelijk in 1984 in het voormalige Nederlandse overzeese gebiedsdeel tot het uitbreken van een burgeroorlog die tot op heden voortduurt. Zie: nl.wikipedia.org/wiki/Burgeroorlog_in...

Vuurspuger | 20-06-22 | 19:30 | 2

Inmiddels heb ik een documentaire uit 2008 (werd uitgezonden door de IKON) over de ontwerper van de Morgenstervlag en zijn idealen voor een vrije Republiek West Papoea. Koning zonder land, een (bijna) vergeten hoofdstuk uit de laatste jaren van Nederlandse koloniale geschiedenis in de Oost gedurende de periode 1948-1962 met daarin een fragment van een toespraak uit 1962 van minister president Jan de Quay. www.2doc.nl/documentaires/series/2doc...

Vuurspuger | 20-06-22 | 20:48

Lol. Echt bullseye Bart!

Sinterbikske | 20-06-22 | 19:16

Allemaal radicale Links extremisten. Levensgevaarlijk en vaak agressief tuig (na het horen van een andere mening).

Goed-hardt | 20-06-22 | 17:23

Ze laten zicht wel makkelijk voor het karretje spannen. De hele klimaatcrisis is verzonnen door de witte mannen van het WEF.

voldemort | 20-06-22 | 17:17

Ergens sneu dat mensen die het Westen de schuld geven wel hier naartoe migreren en de voordelen plukken van dat destructieve kapitalistische geveelvraat.
Lekker met de laatste telefoon gemaakt door Oeigoeren lekker twitteren en instagrammen terwijl de latte voor je klaargemaakt wordt

Dr.Platypus | 20-06-22 | 17:05

Het is racisme op meta niveau. Door puur en alleen alles af te schuiven op witte mensen, zegt men eigenlijk dat alleen witte mensen zo capabel zijn om dingen te veroorzaken. Aan de goede kant zijn het ook alleen witte mensen die dat doorhebben, erover gaan roepen en de oplossing aanbieden.

Mensen van kleur worden zo volledig uit de vergelijking gehaald, alsof dat dat een soort passieve wezens zijn wier alles overkomt. Aangedaan door witte mensen uiteraard. En.... witte mensen to the rescue.

martymcfly | 20-06-22 | 16:49

Je kunt tegenwoordig geen echte linkse demonstratie hebben zonder een flinke hoeveelheid jodenhaters

Snoorderlag | 20-06-22 | 16:25 | 1

Die zijn nooit weggeweest, maar nu denken ze weer zoveel macht te hebben dat ze het ongestraft kunnen tonen.

Opslag Medium | 20-06-22 | 17:06

En hoe zijn al die mafketels daar eigenlijk gekomen?

drs. P | 20-06-22 | 15:32

Aha een optocht van losgeslagen narcisten die hun eigen waanzin op alle mensen in de wereld projecteren die nog wat met pijn en moeite produceren, uitvinden, corrigeren en je geduldig zullen uitleggen hoe weinig je wel niet weet over zo'n beetje elk onderwerp waar je jezelf goed geïnformeerd over waant.

En hé Bart, snap je de waanzin nog niet, denk je nog steeds zo positief en genuanceerd, zo dwars redelijk van je schuilkelder in Portugal? Wat is er nodig om je cynischer te maken en "extreme clowning" in te zetten zoals Forum dus?

GeenAccount | 20-06-22 | 15:18

De uitkeringstrekker tegen kapitalisme maar wel de staatsruif leegvreten , werken beginnen ze niet aan . Snij je helemaal af van de maatschappij en wordt zelfvoorzienend . Al die bordjes staan aan het eind van de dag op een hoop buiten bij de MAC !

Castor12 | 20-06-22 | 15:12

Ondertuss0n in die Heimat :
"Germany will restart coal-fired power plants and offer incentives for companies to use less natural gas after Russia moved to cut gas flows to Europe."

Asteroid-B612 | 20-06-22 | 15:04

Als die woke en BLM shit ff goed nadenken, en ze laten heel Afrika, de zandratten en de rijst vreters. Meer werken dan met hun knuppeltje spelen. Dan was deze aardkloot niet zo druk bevolkt. Laten ze verhongeren het heeft geen zin om weer graan na toe te sturen. Ze moeten gvd werken. Wat doen ze blanke boeren vermoorden en land van afnemen. Dan afvragen hoe moeten we een boerderij runnen. Rusland is slim bieden Afrikaanse enorm veel pacht grond aan. Hier eigen we boeren weg om nietsnutters een gratis woning te geven die wij moeten dokken

Bartassen | 20-06-22 | 14:10

Nederland is niet erg kapitalistisch. Daarom heeft al dit volk tijd en geld om domme borden te maken. Laten we eerst maar eens stoppen met uitkeringen, subsidies en toeslagen, behalve voor bewezen noodzakelijke gevallen. Vervolgens stellen we de belastingtarieven zo in dat werken vanaf de eerste euro loont en dat meer werken meer loont.
Dan kunnen ze zelf verder kiezen waar ze hun geld willen uitgeven. Viva Kapitalisme!

Pje911 | 20-06-22 | 13:53

Deze gekkies doen me denken aan de mensen die Rutger Castricum opzocht bij demonstraties. Ze zullen heus wel in een hoekje van de samenleving ergens gelijk in hebben, maar ze missen het zicht op het groter geheel. Kapitalisme is slecht, maar het succes van het socialisme is nu ook niet heel overtuigend (Noord-Korea, Cuba). Winst door bedrijven is slecht, maar die smartphone in haar zak komt toch van en winstgevend bedrijf. Deze gekkies doen de klimaatzaak geen goed. Had erg gehoopt op een spandoek dat overbevolking van onze planeet aarde als grote boosdoener zou aanwijzen, maar dat zou weer teveel een logica zijn.

ches | 20-06-22 | 13:51 | 1

/sarcasme modus on
Toch hebben ze ergens een punt. Het socialisme is namelijk historisch gezien heel goed in het uitmoorden van mensen: Stalin, Mao, Pot, en ook Poetin, want ja, dat is een (nationaal) socialist. Goed voor het klimaat! Het weegt alleen niet op tegen de ecologische puinhopen die het socialisme daarnaast altijd produceert.
/sarcasme modus off

radiatorknopje | 20-06-22 | 15:23

Vlag is de Papoea Barat vlag wapperde van medio 1961 tot 1 okt. 62 .Tijdens
het vertrek uit Biak (West N.Guinea) en vaart door de Sorido Lagune voerde
onderzeeboot Dolfijn (S 808) de vlag aan de top van de aanvalsperiscoop.!
De Cdt mocht in NL wel even bij de admiraal komen.

Yeoman | 20-06-22 | 13:21

De hekken van de GGZ stonden kennelijk weer wagenwijd open. Nog nooit zoveel onzinnige teksten bij elkaar gezien. Intelligentie is totaal afwezig bij deze groep mensen. Antisemitisme daarentegen is duidelijk aanwezig. Werken is blijkbaar ook slecht voor het klimaat.

Opblaas_boot | 20-06-22 | 13:03 | 1

We hebben geen hekken bij de GGZ en waarom zouden we? Mensen kunnen psychische problemen krijgen die zo ernstig zijn dat behandeling nodig is, net als met somatische ziekte.
Intelligentie is niet relevant hier.

Deze mensen zullen deels intelligent zijn, dat is het vermogen iets met die intelligentie te doen. Doe je dat niet, dan krijg je dit soort ondeskundige teksten, vaak zelfs aanstootgevend.

Ik verbaas mij er vooral over dat het rondlopen met nationaal socialistische symbolen weerzin en afkeuring oproept, maar met de socialistische symbolen van de USSR, DDR, Che enzovoorts volkomen normaal wordt gevonden.

Nuuk | 20-06-22 | 13:07

Dat bordje van dat bij1 figuur: 'Dekolonisatie is de enige juiste weg' doet religieus aan, bij Jezus Leeft vinden ze ook dat zij de enige juiste weg aan het bewandelen zijn. Ik ben de weg en de waarheid en het leven; niemand komt tot de Vader dan door Mij.

Overigens, als ik moest kiezen tussen die twee dan heb ik liever Jezus Leeft dan Bij1. Het voordeel is dat bij de erfzonde in principe iedereen zondig is ipv alleen blanken.

Tashtego | 20-06-22 | 13:03

Wat dacht je van die 'black supremacy' in landen als Gambia, die hun ecologisch systeem compleet laten uitwonen door China...

Papa Jones | 20-06-22 | 12:59

‘From the river to the Sea’ dat is je reinste vuiligheid in de categorie ‘Endlösung der Judenfrage’

HD50 | 20-06-22 | 12:44 | 1

Ja waarom worden dit soort dog whistles in the crowd nu niet uitgelicht door de media? Past niet in het narratief vermoedelijk.

2tribes | 20-06-22 | 18:48

Ja, mooie plaat, gisteren al een dik kwartier naar zitten kijken. Kijkt weg als een Jan van Haasteren-puzzel: met veel rare mensen, bekeken van bovenaf, en hoe langer je kijkt, hoe meer grappige dingen je vindt.

Zottekap | 20-06-22 | 12:32 | 1

Worden automatisch klimaatdrammers.

likdoorn | 20-06-22 | 12:37

Wat niet te ontkennen valt, na het lezen van al die plaatjes, is dat het klimaat in ieder geval een hoop hersencellen doodt.

echtpaul | 20-06-22 | 12:21

Iemand nog een idee waarom je bij een klimaat demonstratie met de Palestijnse en/of Cubaanse vlag zou moeten lopen zwaaien?... Enne volgens mij zie ik Akwasi ook nog in beeld lopen met de leus 'Zwarte Piet is racisme'

HAL 9000 | 20-06-22 | 12:12 | 2

Omdat ze in dit land een marxistisch klimaat willen creëren. Gaat niet lukken want buiten deze witte D66/GL middenklasse jugend en wat verwarde hippies en andere soepsidiesponsen zit niemand daarop te wachten.

Zij zullen dan ook niet overwinnen maar dienen als nuttige idioten om de samenleving te demoraliseren en te destabiliseren doordat zij zich vervolgens invreten in de macht en een mars door de instituties maken. Zoals hun 1968 """nieuw""" (s)links voorgangers.

Graaf_van_Hogendorp | 20-06-22 | 12:38

Het is geen Cubaanse vlag maar de Morning Star vlag. Om het nog ingewikkelder te maken.

Zuurteregelaar | 20-06-22 | 13:17

De westerse klimaatbeweging is op zoek naar een groep die ze kunnen elimineren. Dat zal weinig positief effect hebben tenzij de economische ondergang van het westen het doel is. Voor klimaatverandering maakt het niet veel meer uit, we zijn voorbij het punt dat we de gevolgen daarvan nog kunnen terug buigen.

RocketMan | 20-06-22 | 12:09

Koekoek

Menko76 | 20-06-22 | 12:05

Wat zich in mijn ogen heeft verzameld is belastingverlichting. Als die clubs die daar meemarsen niet meer gesubsidieerd worden en dat uitgespaarde geld wordt deels teruggegeven aan de belastingbetaler en deels in mindering gebracht op energie accijnzen dan verbeterd de wereld ook. Immers dan houden Nederlanders, ook die van salaris naar salaris leven, meer geld over. Dan worden die mensen gelukkiger en houden die misschien geld over. Waarschijnlijk zal de psychische problematiek is afnemen, want minder geld-stress. Wellicht ontsluit zich zelfs potentieel om verder te innoveren.

ratelaar | 20-06-22 | 12:05 | 1

Het uitgespaarde geld mogen ze wat mij betreft ook wat zonnepanelen van op overheidsgebouwen leggen, als we maar van die nutteloze figuren verlost zijn die beter iets aan de personeelstekorten op de echte arbeidsmarkt verlost zijn.

Sinterbikske | 20-06-22 | 19:25

Kunnen we geen veldje aanwijzen: deze gendermarxisten tegen de tractor boerenlullen

geenjagergeenneeger | 20-06-22 | 12:05

Ideologie is de meest dodelijk ziekte van de afgelopen eeuwen gebleken. Er liepen hier heel wat patienten met de ernstigste symptomen

HD50 | 20-06-22 | 12:05 | 1

In elke idealist schuilt een crypto-fascist

Hiram | 20-06-22 | 12:12

Als ik al die plaatjes zo bekijk, bekruipt me de overtuiging dat hier sprake is van de ultieme geestelijke verwarring.

En het ergste is, dat die chaotische verdwazing het beleid en de daarmee samenhangende destabiliserende geldsmijterij van dit land bepaalt.

Peter Emile | 20-06-22 | 12:02 | 1

Wat u ziet is het ondergang van de witte middenklasse in het westen. Hun jugend hangt geen grrrrristendom, geen klassiek liberalisme, geen kapitalisme (nee er zijn geen kapitalistische landen maar corporatisten, globalisten en crypto communisten) aan. Sic transit gloria mundi.

Wat over is gebleven is post modernisme en neo marxisme. Narcistische en nihilistische ideologieën ontwikkelt om het moraal van de westerse burger te breken en de samenleving te destabiliseren. En vervangen te worden door een nieuwe ideologie die de macht gaat grijpen. Marxisme, fascisme of islamisme. Of (zo mogelijk) nog erger het Chinese systeem.

Graaf_van_Hogendorp | 20-06-22 | 12:33

Dan die mafketel met zijn "zionism = ecocide" bordje.
Israel, een landje dat net half zo groot is als Nederland krijgt weer de schuld.

Asteroid-B612 | 20-06-22 | 11:59 | 2

Je moet er wel even bij zeggen dat er ongeveer 10 miljoen inwoners zijn, wij gaan hard richting 18 miljoen en ze hebben daar hardnekkige Herzl adepten.

P. Breidel | 20-06-22 | 12:17

@P. Breidel | 20-06-22 | 12:17: OK, maar die tien miljoen inwoners zijn niet allemaal "zionisten".

Asteroid-B612 | 20-06-22 | 14:53

Een beter milieu begint bij jezelf. Ik heb afgelopen weekend eindelijk gevonden waarom mijn Harley uit 1981 continue olie op straat spuugde, hij verloor wel een liter op 100 km. Ik hoop dat het olie verbruik nu gedaalt is tot beter dan 1 op 500

Lebowski72 | 20-06-22 | 11:55 | 5

Gewoon een krant er onder leggen, verleden tijd sinds het evolution blok, jammer.

P. Breidel | 20-06-22 | 12:18

@P. Breidel | 20-06-22 | 12:18: Met een Shovelhead mag je dan weer legaal veel meer geluid maken... doe mij maar een Shovel.

Lebowski72 | 20-06-22 | 12:49

Zolang er olieverbruik en/of lekkage is zit er olie in is dat niet het geval bijvullen.

abeltasman | 20-06-22 | 13:42
▼ 2 antwoorden verborgen

Gisteren fietste ik, zoals elke dag, langs het Museumplein op weg naar de binnenstad van 020. Daar waren ze alweer een podium aan het opbouwen. Geen idee wat voor linksmanifestatie daar nou weer gaat plaatsvinden.
Maar het zou ook iets 'cultureels' kunnen zijn natuurlijk. Maar dat komt eigenlijk op het zelfde neer.

Peter Emile | 20-06-22 | 11:54
-weggejorist-
bergsbeklimmer | 20-06-22 | 11:53 | 2

Hey, die lul met dat bord "stel ontkenning klimaat - verandering strafbaar", is dat niet euh..

"Boer" Jur Jacobs uit Eindhoven!?

boerk | 20-06-22 | 11:50 | 1

Ach het klimaat. Het is blijkbaar het grote zwaartepunt waar alle wakkere wokeheid vroeg of laat tot aangetrokken wordt en zoals bij een zwart gat tijdelijk omheen zal draaien om vervolgens tot een ultieme nietszeggende lege brei in de eeuwige vergetelheid te verdwijnen. Laat het maar gebeuren, laat ze er alles op projecteren, aanschouw het en lach erom want het zal alleen nog maar erger worden. In een overwegend nihilistische leefwereld waar jonge mannen en vrouwen alle moeite hebben om diepere betekenis te geven aan het bestaan, gecombineerd met technologische krachten die de meest onuitstaanbare narcistische trekken in de mens doen ontwaken, belonen en versterken, zal de jonge dolende ziel -vatbaar voor pseudo-intellectuele theorieën over complexe materie die zich het liefst als oneliners op een kartonnetje laten uitdrukken- zich schaamteloos blijven manifesteren in de publieke ruimte. De innerlijke ongenoegens en ongemakken over het eigen bestaan kunnen zonder consequentie en pijn geprojecteerd worden op iets groters en externs, waarbij de illusie van de wereldreddende weldoener naar buiten toe zichtbaar wordt gemaakt -en het liefst door de lens van een camera en het oog van de medestander wordt geregistreerd- zodat de deur naar innerlijk zelfonderzoek over motieven en drijfveren op comfortabele wijze vergrendeld blijft. Zie het als een niet heel heilzame maar wellicht noodzakelijke vorm van groepstherapie, bij gebrek aan betere alternatieven.

Thuinman | 20-06-22 | 11:42

Deze groep elimineert zichzelf. Geloofwaardigheid naar 0.
Iedereen voor racist & Co. uitmaken.
En verwonderd zijn waarom overwegend op "rechts" wordt gestemd?

Pfff...

mazel_tov | 20-06-22 | 11:29

White Supremacy kills the planet. Tuurlijk. De witte kookt op gas de Afrikaan op een open houtvuurtje. Qua CO2 uitstoot is dat laatste schadelijker, gelukkig hebben ze weinig om te koken dus dat compenseert weer. Het spandoek heeft gelijk, nu snap ik het.

EmilioEsteves | 20-06-22 | 11:29

Het is een sekte. Binnen hun eigen bubbel klopt het allemaal perfect.

Ivoren Toren | 20-06-22 | 11:29 | 1

Ja, precies. Rare types dit. Er worden meer getintiers door elkaar vermoord.
Vanochtend hoorde ik dat er 200 mensen van een bepaalde stam waren vermoord. Dat soort dingen schijnen ze niet mee te tellen.

bqbq | 20-06-22 | 11:38

Het lijkt, als je al die borden leest, wel of we gekoloniseerd zijn door de Engelsen.

Schoorsteenveger | 20-06-22 | 11:20 | 3

Tijd voor dekolonisatie. Dat zou de wokies toch aan moeten spreken. Give the stolen land back to the indigenous people!

Ivoren Toren | 20-06-22 | 11:25

@Ivoren Toren | 20-06-22 | 11:25:
Geef de Peel terug aan de Aardappeleters!

Schoorsteenveger | 20-06-22 | 11:27

@Ivoren Toren | 20-06-22 | 11:25: Nederland voor de Cananefaten!

ParadiseLost | 20-06-22 | 11:34

Door zo'n bijeenkomst heb je wel alle malloten bij elkaar. Geeft een mooi inzicht in de mentale toestand van dit land. God sta ons bij

Pummetje | 20-06-22 | 11:18 | 2

Nou ja, nog geen 10 duzend man zijn nauwelijks een afspiegeling van dit land.

wilmeister00 | 20-06-22 | 11:34

En het mag allemaal stemmen.

Snertjong | 20-06-22 | 11:46

Het vorige topic hierover noemde dit klimaatmarxisme. En dat is het ook. Marxistische beroepsactivisten dringen binnen in elke beweging die enigszins succesvol is, en nemen hem vervolgens over. Kijk maar naar milieu, klimaat, LGBT, BLM... al die clubs zijn nu vergeven van marxistische slogans, en dan is het niet gek dat de kwesties in elkaar overlopen: klimaat versterkt ongelijkheid, het blanke overwicht zorgt voor een slecht milieu, enzovoort.

Muxje | 20-06-22 | 11:16 | 1

Het is het omgekeerde van wat intersectionality wordt genoemd. Iedereen die zich om welke reden dan ook genaaid voelt verbindt zich met ieder ander die zich genaaid voelt. En dan komen al die ouwe Marxistische slogans weer bovendrijven. Dat Marxisten de boel vernemen, ik zie het niet. Dat quasi-Marxisten, proto-Marxisten, crypto-Marxisten als vliegen op de stront op dit soort initiatieven afkomen, ja, dat geloof ik meteen. Dan hebben ze weer wat om zich aan op te trekken. Anders zitten ze ook maar thuis boos te wezen, vanaf de postermuur gadegeslagen door Che.

Schoorsteenveger | 20-06-22 | 11:26

Dit interessante holistische klimaat perspectief is duidelijk nog te hoog gegrepen voor de reaguurder.

thanseeuwen | 20-06-22 | 11:11

"dekonolisatie is de juiste weg" die heeft letterlijk een bord voor zn kop

Santtulainen | 20-06-22 | 11:10 | 2

Alle kolonisten Nederland uit! Oh wacht...

Ivoren Toren | 20-06-22 | 11:27

Heeft Nederland kolonies, dan ? Ja vroeger, een paar. Weet je wat er gebeurde nadat Indonesie onafhankelijk werd ? Toen werden meteen een half miljoen mensen over de kling gejaagd. En raad eens wie er al snel zelf aan het koloniseren sloeg ? Indonesie. Grappig hoe dit werkt, niet ?

Asteroid-B612 | 20-06-22 | 12:14

lekker constructief en intelligent volk, die gaan de problemen van deze wereld oplossen.

Struikrover3 | 20-06-22 | 11:10

Let op organisaties De Betere Wereld en InternationalInstitute. Ze zijn tegen alles. De blanke is continu het mikpunt. Geen woord over de situatie in Mozambique bijvoorbeeld. Ze hebben blijkbaar niets tegen niet westerse enge regimes. Hoor je hen niet over.

Bij het NOS journaal deed een moslima het woord. Bij KOZP ook vaak, denk je dan. Dat kan niet steeds gratis en voor de wereldvrede alleen zijn.

Iedereen roept hier dat het baanloze losers zijn, maar ik ben bang dat er heel wat volk tussen zit dat werkt bij de overheid en dat bij jouw je geld uit je zak klopt om het op hun knieën aan een statushouder te schenken. Ik besef dat ik die lui Echt Tegen heb. Al krabben ze aan hun gat dan wantrouw ik het al. Hun woorden klinken anders maar ze zijn net zo verwoestend bezig als hun collega geopolitici, de VVDers.

zeurmachine | 20-06-22 | 11:06 | 1

Klopt. Er zitten heel wat academisch achtige mensen tussen. Die hebben baantjes bij instellingen waar het "klimaat" subsidiegeld tegen de plinten klotst.

Boeddha18 | 20-06-22 | 11:16

Op LinkedIn gaat al een mooie foto rond van de troep en het afval dat demonstranten voor het klimaat gisteren hebben achtergelaten bij de Johan Cruijff arena.

Roos | 20-06-22 | 11:04 | 1

Waren ze daar ook al? Is dat door te linken of kan ik er op een of andere manier terecht komen :)
Dat zijn van die hilarische foto’s die de dag weer een extra glimlach geven.
Met die schoolstakingen voor het klimaat, was enkele jaren geleden, had GS bakken met foto’s van de enorme troep die ze achter lieten, en de rijden bij de fastfood!

Nuuk | 20-06-22 | 13:11

"Chinese kolencentrales zijn niet "wit", maar wel de helft van de wereldwijde nieuwbouw. Nikkelmijnen op de Filipijnen en in Indonesië zijn niet "wit", kobaltmijnen in Afrika zijn niet "wit".
.
Allemaal waar maar daar gaat het natuurlijk niet om want zij mogen dat doen want zij zijn zielig en natuurlijk zijn wij koloniaal bezig want...
Echt, dat soort mensen aan die marsen, wat moet je d'rmee.

Graaisnaaiert | 20-06-22 | 11:04 | 1

Kolencentrales zijn altijd zwart. Duh.

ParadiseLost | 20-06-22 | 11:36

Niets zo veranderlijk als het weer ( en een vrouw natuurlijk )

Minus Richels | 20-06-22 | 10:59

Het is een grote uitdaging voor ons als mensen om onszelf opnieuw te verbinden met de planeet waar we op leven. Soms kun je daar moedeloos van worden, omdat we zien dat acties te langzaam gaan. Aan de andere kant zou ik willen stellen dat we ons in een soort culturele revolutie bevinden, in de manier waarop we naar ons als soort, in relatie tot de planeet, kijken. Dit kun je zien in de nieuwe wetgeving van de Europese Unie en in de acties van bedrijven. De laatste paar jaar proberen ook de financiële markten fossiele energie uit te ­faseren, en te bewegen naar duurzame oplossingen. Ze beginnen zelfs te kijken naar zaken als biodiversiteit. Als je dat tien jaar geleden aan iemand had verteld, had die je niet geloofd. Maar het gebeurt op dit moment, en dat is bemoedigend. Dus ik denk dat we op de goede weg zijn. Het enige probleem is dat het nog iets sneller moet. Of het op tijd gaat lukken, daar is de jury nog over in beraad. Maar in ieder geval gaven we onze soort de naam Homo sapiens, de verstandige mens, dus wie weet.’
Carl Folke in New Scientist.

cugel | 20-06-22 | 10:55 | 2

De financiële wereld kijkt maar naar één ding: hoe kan ik meer geld verdienen en meer bonussen binnenharken.

Leffe Blonde | 20-06-22 | 11:10

@Leffe Blonde | 20-06-22 | 11:10: Kon je wel eens gelijk in hebben: I'm OK, fuck you Jack.
De hele wereld mag naar de kloten als ik persoonlijk maar safe ben. Nu zou het niet netjes van mij zijn om op deze site te zeggen aan welke kant van het politieke spectrum ik deze reactie verwacht.

cugel | 20-06-22 | 15:04

Welvaart schijnt vooral te correleren met klimaat. Landen met een gunstig klimaat hebben door de eeuwen heen veel welvaart opgebouwd en ontwikkeling meegemaakt. In het verleden waren het chinezen (nu opnieuw), egyptenaren, grieken, azteken, inca's, etc.
Daarnaast is een sociaal-deomcratie een goed werkend systeem, zijn corruptie en (conservatieve) religie belangrijke remmende factoren.
Met huidskleur heeft het allemaal niet veel te maken. Toevallig wonen er van oorsprong blanken in europa.

zeeman73 | 20-06-22 | 10:54 | 8

@Graaisnaaiert | 20-06-22 | 11:06: HaHa, dus alle donker gekleurde immigranten zullen over een paar duizend jaar gewoon blanken zijn geworden...

zeeman73 | 20-06-22 | 11:40

@zeeman73 | 20-06-22 | 11:40:
Als we hier geen subtropisch klimaat krijgen zou dat wel in de evolutionaire lijn der verwachtingen liggen ja. Maar goed, mensen zijn veel meer mobiel dan tegenwoordig he, als jij ergens zit zitten je nakomelingen daar 1000 jaar later niet meer. Sterker nog, waarschijnlijk zit jij op latere leeftijd ook al lekker te pensioneren in een zonnig en goedkoop land. Maar het is wel aangetoond inderdaad.

Graaisnaaiert | 20-06-22 | 11:46

@zeeman73 | 20-06-22 | 11:40:
Mooi voorbeeld is Japan, dat heeft een vrij geisoleerde geschiedenis en ligt verticaal tov de evenaar. Als je de mensen daar in het uiterste noorden bekijkt, dan zijn dat bijna eskimo's ( je schijnt ze weer zo te mogen noemen tegenwoordig ) en in het uiterste zuiden lijken ze meer op mensen uit Zuidooost Azie dan wat wij als stereotype Japanner zien ( dus een redelijk westers gekleurd persoon met wel die aziatische trekjes, denk aan mensen als Abe ).
Fascinerend om te zien hoe dat eigenlijk werkt, evolutie. Ook bij honden, het stampt allemaal van de wolf af maar als je ziet wat er tegenwoordig voor truttebijtertjes aan een touwtje rondloopt, dan kun je bijna toch niet voorstellen dat de voorouders daarvan grote, sterke wolven waren? En toch is het zo... Al gaat die evolutie natuurlijk veel sneller omdat ze gemiddeld gesproken 7x zo kort leven als wij...

Graaisnaaiert | 20-06-22 | 11:52
▼ 5 antwoorden verborgen

Als de witte mijnheer besluit te stoppen met werken dan wil ik wel eens zien wie van deze lamzakken de kar gaat trekken......

Blonde Nel | 20-06-22 | 10:51 | 3

Kun je goed in Afrika zien.

TheBigKirth | 20-06-22 | 11:03

Kom, u weet het antwoord toch?
De politieke oplossing: migreer eenvoudigweg 'handen' en 'kennis' uit andere landen. Alleen heeft de politiek daar héél veel woorden voor nodig.
In dezelfde rapporten waar deze oplossing in staat, zal het ook vooral rozengeur en maneschijn zijn voor wat er binnen komt; toevallig precies die arbeidersgroepen waar net een tekort aan is; uw land heef teen ernstig tekort aan bouwvakkers? Toevallig, die komen nu met grote aantallen per boot uw kant op. U zoekt ICT-ers? Nou ja zeg, die zitten op een vlotje op weg naar uw kantoortuin! Mooi toch?

EEnzame SchizofrEEN | 20-06-22 | 11:03

Nou, in de IT worden de blanken eruit gebonjourd en de Indiërs erin gevlogen. Ook omdat dat ruimhartig door de staat gesubsidieerd wordt (Indiërs betalen 30% belasting, Nederlanders tegen de 50%).

ParadiseLost | 20-06-22 | 11:39

Het lijkt wel of ze een paar willekeurige klimaat-termen hebben opgeschreven. Een paar van die leuzen zijn echt complete onzin.

usb stok | 20-06-22 | 10:50

Nogal simpel. De zwarte bij1 aanhang is gewoon een zwart Volksfront wat een bloedhekel aan banken heeft. Een intrinsiek racistische club.
Men noemt hun blankehaat white supremacy, net zoals men hun Immer aanwezige jodenhaat verpakt onder de vlag zionisme.

Shortganger | 20-06-22 | 10:50

Hoeveel hondenbezitters liepen er mee?
www.change.inc/mobiliteit/hond-stoot-...
En hoeveel van die demonstranten gaan deze zomer nog met vliegvakantie?
En hoeveel hebben een smartphone? En een volle garderobekast die ieder jaar vernieuwd moet worden? En een barbecue? En kindertjes?

Schoorsteenveger | 20-06-22 | 10:49 | 1

De anti alles en iedereen lobbyist reduceert ons tot schuldigen en dieren tot dingen. Net de kerk en de oude wetenschap. Publiekelijk weghonen is de enige weg uit deze toenemende mentale onderdrukking.

zeurmachine | 20-06-22 | 11:13

Vroegâh liep ik er ook tussen. Hoekom?
Er was, en is, een algeheel maatschappelijk geaccepteerd ehm... "verhaal". Een narratief dat de zogenaamde "main stream media" (MSM) vertellen aan de massa. Een verhaal dat wortelt tot diep in de geschiedenis, vele aftakkingen kent, en verbanden legt, tot en met recente gebeurtenissen. Een complex verhaal over, onder andere, klimaatverandering, hoe culturen ontstonden, groeiden, of teloor gingen, verdienmodellen, en evoluties van machines en denkbeelden. En aan de basis van al dit alles, !ALLES!, liggen onderzoeken. Wetenschappelijke onderzoeken, vaak gedaan door pikkies/bakvisjes/non-binairtjes/etc, altijd in naam van hun publicatiegeile promotors en gepeerreviewd door gelijkdenkende collegawetenschappers. Een hele kolom die stijf stond, en staat, van subsidies en keurslijven. En wee degenen die buiten de paden treden en alternatieve hypotheses ontwikkelen en/of willen navorsen. Geen subsidie, geen promotie en een carrièrelange uitsluiting van sector, gebouw, leerstoel en vakbladen.

Voor sommigen, en voor mij destijds, gingen onderdelen van het verhaal te langzaam. Of een verkeerde kant op, of zijn en waren de maatregelen niet drastisch genoeg. Daarom gingen ik vroegâh en die mensen gisteren de straat op. En of het web op. Mooi ook, want dit zogenaamde 'tegengeluid' (hetgeen geen tegengeluid is, maar verder doorgetrokken verhaallijnen van het grote narratief) geeft je een rol, een doel of zelfs een missie in dit leven. Ik was en zij zijn daardoor iemand. En ook lekker samen, dan stamp je het hardst. Actie, actie, harrrrde actie!

Gisteren liep ik daar niet. Sterker nog, al meer dan 20 jaar loop ik niet mee. Ik ben er inmiddels van overtuigd dat het grote verhaal niet klopt. Veel van wat de MSM vertellen en wat gevestigde wetenschap onderzoekt klopt niet. Thema's die ik interessant vind (o.a. klimaatverandering[en], beschavingsontwikkeling, energie, macro-economie, evolutie - joh!) of belangrijk genoeg om nog eens te onderzoeken (o.a. 9/11) blijken de afgelopen twee decennia steeds sterker te wijzen op een ander groot verhaal. Helaas pindakaas tot op de dag van vandaag zijn deze echte tegengeluiden nog altijd onderwerp van spot, doodzwijgen en uitsluiting.
Klopt daarmee het gehele narratief niet? Geen idee en dat doet er ook niet toe. De processen die dag in dag uit het grote verhaal: ondersteunen, doorontwikkelen en vertellen kloppen in elk geval niet voor "mijn" thema's. En daarmee besmetten ze het geheel.
Hoe alternatief de mottigen hierboven op de foto's ook lijken, ze zijn niet meer en niet minder volgzaam dan veel van de rest van de samenleving.

Hier een aardig filmpje van 23 minuten met vergelijkingen tussen 2006 en 2022 over wat we (meenden te) weten over de diepe geschiedenis van menselijke beschavingen.
The (Updated) Case for Re-Writing History
www.youtube.com/watch?v=DMPChWRtCeU

Organische evolutie | 20-06-22 | 10:49 | 5

Er kwamen eens twee zonderlinge types op tv die drempels in kaart brachten. Ja, drempels. Sommige waren meer dan 1200 jaar oud. Eerst vroeg ik me af waar het op sloeg, maar later vroeg ik me af hoe lang de eerste nederzettingen terug gaan. En het blijkt steeds meer dat de Romeinen geen steden gesticht hebben, maar overgenomen. We weten de helft nog niet vrees ik.

zeurmachine | 20-06-22 | 11:44

@Beste_Landgenoten | 20-06-22 | 11:21: Ik laat alle complottheorieën achterwege. Het eindrapport van dé 9/11 Commission is bekritiseerd door (ook) de commissieleden zelf. Alleen al dat rechtvaardigt bij een gebeurtenis van deze omvang en (nog altijd voortdurende) internationale impact heropening van de zaak.
V.a. hier: en.wikipedia.org/wiki/9/11_Commission...

Organische evolutie | 20-06-22 | 15:06

@Beste_Landgenoten | 20-06-22 | 11:41: (Ik laat achterwege dat Harari sinds Sapiens en Homo Deus een van topadviseurs is van Klaus Schwab...) Dank voor de tip, ik heb beide boeken, inmiddels een keer of drie gelezen en het volgende onderstreept mijn punt.
Göbekli Tepe kan volgens de officiële verhaallijn "beschavingsontwikkeling" niet bestaan. Harari vermeldt dit tempelcomplex in Turkije niet in Sapiens.
nl.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6bekli_Te...

Organische evolutie | 20-06-22 | 15:23
▼ 2 antwoorden verborgen

Overigens, de grote ironie is dat deze puur blanke demonstranten de oplossing verwachten van niet-blanke, onderdrukte en niet-kapitalistische medemensen. Echter die waren massaal afwezig, waarschijnlijk omdat ze "klimaat" weer als een typisch blank druktemaak-dingetje zien. Heb in Nairobi, die inmiddels behoorlijk gedekoloniseerde stad vol niet-blanken, nog nooit een klimaatmars gezien en ook niet in Beijing, een typisch niet-kapitalistische stad.

Zou het kunnen zijn dat juist alleen de blanke hoogopgeleide koloniale kapitalisten zich druk maken over het klimaat?

Beste_Landgenoten | 20-06-22 | 10:49 | 1

Op de plaatjes hoogopgeleide? Handjes op houders eerder.

deja_view | 20-06-22 | 10:58

Toen ik daar gisteren per ongeluk rondliep, werd ik behoorlijk pissig over die "White Supremancy Kills Peolpl & The Planet". Kijk dat je als mongool-gay-LHBTQ-pride, roos-groen-harige dwaas gaat rondlopen, Oke prima. Dat je als puber van 13-14 met je mama en papa achter "Climate Rebellion" nazi-achtige vlaggen gaat lopen, Oke, prima. Maar dat je als blank gezin achter een paar rel-zwarten gaat lopen met een vlag waarin WHITEYS... oftewel BLANKEN de schuld krijgen van de "klimaat change en het doden van mensen" wereldwijd, dan zit er gvd een steekje bij je los en verdien je een eeuwigheid branden, in de diepste krochten van de hel. Stelletje racisten !

"You know the brainwashing is complete, when white people, protest against white people, for being white people"

Omnisofos | 20-06-22 | 10:47 | 1

Vaak loop je in een demonstratie achter een spandoek wat je niet hebt kunnen lezen...

happen_maar | 20-06-22 | 14:17

Goed te zien dat het budget voor geestelijke gezondheidszorg drastisch is verlaagd.

Schriever | 20-06-22 | 10:46

"Dekolonisatie is de enige juiste weg."

Prima, wanneer vertrekken jullie met zijn allen? Want dit land is inheems blank. We zijn hier niet in Amerika waar inderdaad de donkerhuidige inheemse bevolkingen van huis en haard verdreven zijn. Op een van oorsprong blank continent over "White Supremacy" gaan staan te blaten is van een dusdanige blaartrekkende domheid dat er een verbod op zou moeten komen. En dat is het enige dat ik over deze kots-opwekkende onzin kwijt wil. Nu ga ik weer fijn verder met het bestuderen van mijn kernreactors.

Sjefke7807 | 20-06-22 | 10:45 | 5

@ZOMG | 20-06-22 | 11:05:
"As Western scientists and academics have and continue to take advantage of knowledge from and about Indigenous communities (whether in publications[16][17] or through new pharmaceuticals[18][19]), those Indigenous communities are excluded from control over the nature and usage of the newly created knowledge."

Ofwel, wij gemene blanken stelen belangrijke medische kennis van arme onderdrukte inboorlingen. Hihi. De fantasie gaat met de proponenten van deze theorie aan de haal. Blijkbaar leven ze in de veronderstelling dat de echte pure kennis over belangrijke medische therapie ligt bij inheemse volken met hun magische kennis. Ik vind dat bijzonder komisch. De werkelijkheid is dat het leven in een inheemse groep in bijvoorbeeld de Amazone nogal prozaïsch afsteekt bij deze droomwereld. Ze worden niet oud en in de de meeste gevallen sterven ze door simpele ziekten of geweld.

Beste_Landgenoten | 20-06-22 | 11:13

@Beste_Landgenoten | 20-06-22 | 11:13:
Dat is niet inclusief en uitermate stigmatiserend, Landgenoot. Dat wordt binnen X66 absoluut niet op prijs gesteld, dit soort uitspraken. Foei!

Graaisnaaiert | 20-06-22 | 13:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Bij dekolonisatie moet ik altijd hieraan denken: www.youtube.com/watch?v=C9SiRNibD14
Een studente die voorstelt om maar helemaal op nieuw te beginnen met de wetenschap, omdat er in Afrika tovenaars zijn die iemand kunnen raken met opgeroepen bliksem. Ik weet niet wat de ecologische voetafdruk van Afrikaanse tovenaars is, maar misschien zit hier wel de oplossing voor fossielvrije energie.

Blauwpetje | 20-06-22 | 10:43 | 3

@Blauwpetje | 20-06-22 | 10:43 |
Die heb ik een aantal jaar geleden al eens gezien. Ik geloof dat ik ter plekke 10 I.Q. punten verloor gedurende die 4 minuut zoveel dat het filmpje duurde. Als domheid pijnlijk was, dan liep deze tante het de hele dag uit te gillen.

Sjefke7807 | 20-06-22 | 10:57

Kende het filmpje nog niet. Maar ik hoop dat de aanwezigen nu zes jaar later wat wijzer zijn geworden. Echter ik vrees het ergste.

Xbitt | 20-06-22 | 13:12

Moest even denken aan "De lessen van Don Juan" van Carlos Castaneda.

Schoorsteenveger | 20-06-22 | 15:14

Ik durf de gok wel te nemen dat minsten 90% van wat daar loopt, een psychische achtergrond heeft of zou moeten hebben. Van de vrouwen zal zo'n 99% borderliner zijn en sowieso iedereen die daar loopt vindt dat zij zijn gefaald in het leven door de schuld van een ander ipv hun eigen schuld of misschien gewoon niemands schuld.

richardsp1 | 20-06-22 | 10:42 | 1

Denk ik ook. Helemaal mee eens.

antonconstandse | 20-06-22 | 10:46

Huh? Is mijn autootje voltanken ook al racistisch?

edelfigurant | 20-06-22 | 10:37

Lijkt erop of een complete psychiatrische kliniek is losgelaten.

Der Schnitzeljäger | 20-06-22 | 10:36 | 1

Met dank aan de VVD!
*Never forget*
Oftewel met de woorden van Karremans te spreken; "te laat" voor excuses als enigerlei moment in de toekomst de linkse poep zoals die momenteel door de ventilator over ons uitgesproeid wordt, enigszins opgedroogd zal zijn en meer dan alleen zal beginnen jeuken.

D-Fens_1963 | 20-06-22 | 10:48

Hahaha, Airfryer liep er ook met z'n Zwarte Piet leus, wat een triestheid deze nitwits!

lanexx | 20-06-22 | 10:33 | 1

Maar wat heeft onze kindervriend Zwarte Piet te maken met de klimaatcrisis?

Xbitt | 20-06-22 | 10:50

Ik heb iemand ooit het argument horen maken dat nadat marxisme (en haar varianten) zo spectaculair gefaald hebben in de Soviet-Unie en China (waar de onderdrukte boeren en arbeiders alleen maar te lijden hadden onder de leiding van hen die voor hun classe opkwamen) en een stille dood waren gestorven in het westen (waar de arbeiders de voorkeur gaven aan meer welvaart over klassestrijd en geen intresse hadden in orders aan te nemen van ideologen die zeiden het beste met hun voor te hebben maar bar weinig naar hun wensen luisterden), dat haar aanhangers dan maar andere doelen en onderdrukten gingen zoeken om hun strijd tegen de huidige orde voort te zetten en rechtvaardigen. Wat je kreeg was een versnippering van radicalen en radicaal gedachtegoed dat vocht voor klimaat, natuur, social justice, en zat andere doelen ten behoeve van de strijd tegen een bepaalde vorm van (al dan niet ingebeeld) onrecht. En al die groepen hadden 1 ding gemeen; de huidige samenleving moest vallen zodat een heilstaat kon worden gecreerd (onder hun leiding).

Als ik deze meute zo zie, kan ik alleen maar concluderen dat hij gelijk had. Wat je hier ziet zijn gewoon revolutionairen die de huidige samenleving omver willen werpen voor hun heilstaat. Dat is hun doel, beter klimaat of social justice hun excuus. Enige verschillen in ideologie is als hoe een hydra verschillende koppen heeft, maar uiteindelijk zitten ze vast aan hetzelfde lichaam.

quantumcollider | 20-06-22 | 10:32 | 5

Na deze orde een nieuwe wereldorde, met nieuwe onderdrukten waar, eventueel, voor gestreden kan worden. Of ze willen of niet.
Al met al blijft het een pot nat en "elk nadeel heb se voordeel"

Lu_Tze | 20-06-22 | 11:08

@Dandruff | 20-06-22 | 11:01|
Deze zoekt u waarschijnlijk:

- www.youtube.com/watch?v=yErKTVdETpw

Echt een enorme aanrader. En je kunt inderdaad alle hokjes zo afvinken bij wat de beste man zegt.

Sjefke7807 | 20-06-22 | 11:23

Nee. In de demonstratie zie je allemaal mensen die het relatief goed hebben zelf. De arbeiders, die het slecht hebben, die naast hun fulltimebaan in de schoonmaak nog bijstand krijgen, de verpleegkundige die het maar moet doen met een applausje als ze uitgeput 's avonds (of 's morgens na de nachtdienst) thuiskomt: die zie je niet in dit soort demonstraties. De meeste deelnemers van deze demonstraties zijn hersenloze kinderen van rijke rechtse ouders, die nog een beetje aan het puberen zijn.

ParadiseLost | 20-06-22 | 11:51
▼ 2 antwoorden verborgen

Blanke suprematie. WAAR dan?

- blanken zijn maar ongeveer 15% van de wereldbevolking,
- er zijn tientallen landen op deze aarde waar het zo gevaarlijk is, dat ik maar beter er niet naar toe kan gaan, omdat blank ben,
- in de wijk ik woon ben ik, samen met nog 1 adres, de enige NLse adressen in 4 blokken om ons heen,
- in de winkelstraat vlakbij is bijna geen NLse ondernemer meer te vinden, en zie je bij de winkels die in h maanden zijn van allochtone ondernemers 0.0 blanke NLers werken,
- alle scholen in mijn wijk en alle wijken erom heen zijn zgn 'zwarte scholen',
- waar ik woon ben ik een keer zomaar uit het niets bespuugd én meermaals uitgescholden, omdat ik blank ben,
- alle overheidsinstellingen in de gemeente waar ik woon hebben een positief-discriminatie beleid (dat heet tegenwoordig diversiteitsbeleid) dat inhoudt dat bij gelijke geschiktheid ik op basis van mijn huidskleur de baan niet krijg.

Dus, WAAR is die suprematie dan? Waar zijn die privileges dan? Ik zie ze niet.

Wat ik wel zie is een spandoek met een tekst die aanzet tot haat tegen groepen mensen, op basis van huidskleur.

gaffelbaard | 20-06-22 | 10:31 | 2

Behalve dat je zo'n beetje de enige blanke in jouw buurt bent (al je voorbeelden noemend). Misschien ook even melden wat de staat is van al die voorzieningen. Is het een mooie, leuke, gezellige, sociale, welvarende, ontwikkelende, goed onderhouden omgeving? Ik verwacht stiekem van niet, maar wie weet dat je mij kunt verrassen?

richardsp1 | 20-06-22 | 10:40

@richardsp1 | 20-06-22 | 10:40:
De buurt: koop- en huurwoningen door elkaar heen in de wijk. Koop is 1/3e in de wijk, prijzen aan de onderkant (250.000-300.000) maar er zijn ook huizen van 700.000,
-gemiddeld inkomen in de wijk is bijna 25.000
-1/3e van de wijk is 45+
- bijna 30% is gehuwd,
- Uitslag Tweede Kamer verkiezingen 17 maart 2021: VVD 1, DENK 2, PVV 3,
- 27% is autochtoon, 52% niet westerse allochtonen, 60% heeft overgewicht, slechts 13% is hoog opgeleid (meestal zijn dat óf de autochtonen of de allochtone jongeren waarvan 1 of beide ouders werken is mijn ervaring),
-ongeveer 900 delicten per jaar, horizontale fraude uitkerings- en bijstandsfraude) op 1, winkeldiefstal op 2 en geweldsmisdrijven op 3.

gaffelbaard | 20-06-22 | 11:36

Liepen daar ook mensen die 30 of meer per week werken?

prutsclown | 20-06-22 | 10:26 | 2

Jazeker; de fotograaf en de cameraman.

Loodje | 20-06-22 | 10:31

Mongolenconvent

NACademicus | 20-06-22 | 10:25 | 1

Belediging voor Mongolen alsmede een belediging voor personen met het syndroom van down.

Graaf_van_Hogendorp | 20-06-22 | 10:29

''Stop fossiel! Stop oorlog!'' Dat is net zoiets als: ''Stop nucleair! Stop racisme!'' Of net zoiets als: ''Stop chemie! Stop armoede!'' Of misschien toch meer zoiets als: ''Stop ontbossing! Stop seksisme!''

*zucht*

VBO_B_Niveau | 20-06-22 | 10:23 | 5

De gemeente heeft hier een bord neergezet met alleen maar "STOP" erop.

ParadiseLost | 20-06-22 | 11:55
▼ 2 antwoorden verborgen

Zo geeft een ieder invulling aan een dagje uit.

Prof.Dr.Mr.Ir.Z | 20-06-22 | 10:21

@Van Rossem,

Goede column, toch een kanttekening.
Het zou mij verbazen als daar opgeteld echt 10 tweeverdieners rondlopen. Mensen met een echte baan hebben maar zelden dat soort extreme opvattingen.
Als ik zo de foto's bekijk zie ik vooral veel jonge studentikoze lieden en veel beroepsdemonstranten. In die bubbels lijkt "profit kills" redelijk intellectueel. Maar iemand die 's ochtends door zijn wekker uit bed gejaagd wordt om de samenleving overeind te houden wil daar echt wel "profit" van hebben.

Dandruff | 20-06-22 | 10:20

Kunnen we dit niet gewoon zien als een kleurrijke dagbesteding voor de minder capabele medeburger? Meer is het eigenlijk toch ook niet?

Zoelense Hobbyboer | 20-06-22 | 10:19

In het kader van het eeuwig positieve perspectief:
ik ben blij dat ik daar niet bij hoor.

pollens | 20-06-22 | 10:19

Wat er zo dom aan is: Het klimaat probleem is reëel en een groot gevaar op termijn, de wetenschap is daar vrij duidelijk over. Helaas geven dit soort maffe demonstranten het hele probleem een geur van waanzinnigheid. Zo wordt het wel heel gemakkelijk om het probleem "klimaat" af te serveren als een idee van idioten. Ze bewijzen in ieder geval "het klimaat" geen dienst met die rare leuzen.

Beste_Landgenoten | 20-06-22 | 10:19 | 5

Toch waren er een hoop personen, partijen en organisaties bij dit feestje betrokken. Waarvan sommigen zich graag als "gematigd" of "maatschappelijk middenveld" profileren. Benieuwd hoeveel daarvan komende dagen openlijk afstand van die gekke teksten durven nemen.

Dandruff | 20-06-22 | 10:45

Het onderkennen van de feiten brengt consequenties met zich mee. Gedrags- en consumptieveranderingen bijvoorbeeld. Dat vraagt inspanningen en het in twijfel trekken van de wetenschap is natuurlijk veel makkelijker dan het eigen gedrag aan te passen.

Red shirt | 20-06-22 | 11:04

@Red shirt | 20-06-22 | 11:04: Een rondje door de stad lopen met misleidende teksten is ook best makkelijk.

Usumani | 20-06-22 | 11:08
▼ 2 antwoorden verborgen

Ecologie moet gedekoloniseerd worden.
Huh? Wat? Waar?
Ik vind dit een niet te volgen gedachtegang.

SterF... | 20-06-22 | 10:18 | 3

"Veganisme" ook. Schijnt dat zelfs wiskunde heel koloniaal is, qua wetenschap. Maar wat zouden ze ermee bedoelen? Dat alle westerse kennis beladen is met het idee van overheersing of zoiets? Maar hoe veganisme daar dan weer in past is een raadsel. Ze zullen het elkaar vast kunnen uitleggen.

Beste_Landgenoten | 20-06-22 | 10:24

@Beste_Landgenoten | 20-06-22 | 10:24:
Vereenvoudigd komt het neer op: alles dat blanke mensen ooit hebben uitgevonden of bedacht en alles dat symbool staat voor blanke mensen, of je ermee in verband kan brengen, is slecht en moet dood. Want: blank.
Woorden als 'westers', 'koloniaal', 'suprematie', 'privileges', 'intersectionaal' en 'institutioneel' zijn woorden die misbruikt worden als zogenaamde rechtvaardiging voor dat racisme.

Maar ik heb goede hoop hoor. En ben geen doemdenker. Steeds meer mensen worden zich bewust van wat ant blank racisme is, en spreken zich er tegen uit.

gaffelbaard | 20-06-22 | 10:44

Ik wel. Al die ecologisten zijn in feite de nieuwe kolonialisten

ParadiseLost | 20-06-22 | 11:57

Wát een mafklappers! En dan ook nog eens zoveel!

apek00l | 20-06-22 | 10:15

in samenlevingen waar niet-blanken in de meerderheid zijn en de meeste macht en invloed hebben, is armoede en ongelijkheid in de regel ernstiger. Dit kan een historisch gegeven zijn. Maar ook racisme, discriminatie en corruptie zijn daar in de regel ernstiger. Dus dan is het nog een interessante discussie of white supremacy zorgt voor ecologische ondergang.
Volgens mij willen mensen gewoon graag een groot huis, een dikke auto, en lekker met het vliegtuig op vakantie, ongeacht hun kleur. En wanneer we dat allemaal willen, en we zijn met 7 miljard mensen, dan gaat dat inderdaad niet, want dan slopen we onze eigen leefwereld.

zeeman73 | 20-06-22 | 10:15

Och ja, de Sekte der Onbespoten Schaamharigen en hun helper blackies mochten los. Driekwart bleef met dit mooie weer kennelijk liever thuis in de eigen alfalfa-moestuin ( of zat stiekem naar Max Verstappen te kijken) en het kwart dat uiteindelijk kwam opdagen, wist verbanden te leggen die zelfs de ergste corona-koekwous nog zouden ontgaan. Tot zover geen nieuws. Dat Zwarte Piet dood moet omdat Israël de oerbossen in de Gaza-strook kapt is overduidelijk. Verontrustend is echter dat het merendeel van het volk dat hier in de plastic vega-sandalen rondstapt, zichzelf rekent tot de ‘hoogopgeleide’ echelons. En de stellingen die zij poneren, doen in idiotie niets onder voor de uitingen van ‘ laagopgeleide’ coronawappies, die ‘ gevaarlijke’ uitspraken doen en derhalve pontificaal van pleinen moeten worden gespoten en geslagen. ( Een bord met ‘from the river to the sea’ moet daarentegen gewoon kunnen, want dat heeft alles te maken met logica - en het klimaat). Waarom moeten ‘ gevaarlijke denkbeelden’ corona-wappies uit het straatbeeld en veroordeeld door burgemeesters en waarom moeten klimaatwappies met minstens even ‘gevaarlijke denkbeelden’ vertroeteld en worden toegejuichd door burgemeesters?

bisbisbis | 20-06-22 | 10:13 | 1

Vanwege een policor hype.

Harry.Langezwaal | 20-06-22 | 10:31

Eigenlijk is Monty Python altijd accuraat.
"You are all individuals!" zegt Brian tegen de verzamelde menigte.
www.youtube.com/watch?v=QereR0CViMY

Beste_Landgenoten | 20-06-22 | 10:09 | 2

Geweldig fragment.

Ik vrees alleen dat de demonstranten dit als voorbeeld zien van humor die gedekolionaliseerd moet worden. En iets met vegan, maar dat gaat mijn pet te boven.

Roos | 20-06-22 | 10:35

Dat, en 'leave that Welsh tart alone'.

quigg | 20-06-22 | 12:08

Het laat weer duidelijk zien hoeveel mensen daar voor het klimaat staan. Er was maar 1/3 van de geplande opkomst en van die opkomst staat het grootste deel puur vanwege “maar zij zijn groot en ikke klein, en dat is niet eerlijk”. Allemaal naieve bakvisjes die geen idee hebben. Ze roepen op tot communisme, maxisme en anarchie in een maatschappij die alles te danken heeft aan het tegenovergestelde. In hun idiale wereld die ze in hun hoofd hebben, waren ze allang opgesloten.

High speed duck | 20-06-22 | 10:07

Die teksten verklaren een hoop. Was al wel duidelijk maar nu valt het niet meer te ontkennen.... wat een armoedig zootje en dat stemt links het lieft GL of dierenpoes partij....

Blonde Nel | 20-06-22 | 10:06

Het is kennelijk in ons onderwijs al langer en ernstiger problematisch dan ik dacht.

Harry.Langezwaal | 20-06-22 | 10:06

In een liedje van Boudewijn de groot beschreef hij een rariteiten- optocht. Deze gaat er vér overheen, wat rariteit betreft. Zo te zien komt de geestelijke zorg 10.000 bedden tekort.

vladimirows | 20-06-22 | 10:03 | 1

Voor de jeugd:

Onder de groene hemel in de blauwe zon
Speelt het blikken harmonieorkest in een grote regenton
Daar trekt over de heuvels en door het grote bos
De lange stoet de bergen in van het circus Jeroen Bosch
En we praten en we zingen en we lachen allemaal
Want daar achter de hoge bergen ligt het land
Van Maas en Waal

Louter Leuter | 20-06-22 | 10:30

Ik zag op de opklikfoto ook nog wel een erg boos meisje dat uit een plastic flesje aan het lurken was.

ZOMG | 20-06-22 | 10:00 | 6

toch nog zo'n 16 à 17 anders-gepigmenteerden gezien (met een beetje goeie wil) op die high-resfoto. Omgerekend toch mooi een procentje of drie dat tegen white supremacy demonstreert.

FrankVeer | 20-06-22 | 10:33

@VBO_B_Niveau | 20-06-22 | 10:16:
"Maar gelukkig hebben we geen plastic rietjes in papieren zakjes meer, maar hebben we nu papieren rietjes in plastic zakjes!"

Hahahah, soms ben je gewoon echt grappig.

Beste_Landgenoten | 20-06-22 | 10:40

Ik zie ook heel veel mensen op - ogenschijnlijk - goedkope sneakers van Action- en Wibra-kwaliteit. Die worden ook niet duurzaam gemaakt.

FrankVeer | 20-06-22 | 10:55
▼ 3 antwoorden verborgen

Stuk voor stuk kids van rijke ambtenaren en advocaten.

Mali | 20-06-22 | 10:00 | 1

Er zitten nog wel wat hippies tussen uit de arbeidersklasse naast soepsidieslurpers, maar de meesten komen uit de intens verwende en volstrekt wereldvreemde tata middenklasse ja.

Graaf_van_Hogendorp | 20-06-22 | 10:02

man man wat haat ik deze lui , maar ben natuurlijk ook blank of wit hoe je het ook mag noemen en kamp boeren ,ik verstop me alvast

Hapselaar | 20-06-22 | 09:59 | 2

Naar de Peel, de Zwarte Plak, snel onderduiken!

nobodiesunmighty | 20-06-22 | 10:08

Klimaat is maar bijzaak voor dit ongewassen volk.
De boeren kunnen blijven, zelfs deze “verstandige” linkse, volgevreten, verveelgeneratie heeft klimaat niet als urgent agendapunt.
Ipv de boeren dood, moeten Joden eraan geloven.
Een hele geruststelling.

Ruimedenker | 20-06-22 | 09:57 | 1

Je krijgt gezeik als je de vergelijking maakt met joden....

Nooit, ooit, ergens, waar dan ook..!! worden mensen harder in de hoek gedrukt..!!

neonreclame | 20-06-22 | 10:15

Ik wil nog even iets kwijt aan die dweebs met hun ''White Supremacy Kills People & Planet'' spandoekje als het mag van Joris. Ik wil namelijk even kwijt dat het enige dat ik als blanke jongen verkeerd heb gedaan, dat ik veel te veel vertrouwen heb gehad in mijn medemens, veel te lang en veel te hard heb gewerkt voor veel te weining geld, en dat jullie daarom mijn blanke, arische working-class reet kunnen kussen met jullie nietszeggende, hypocriete, laffe ''kijk-mij-eens-deugen'' gezemel met een lip-service gehalte van een beffend konijn, terwijl jullie elke tien seconden braaf op jullie deug-o-meters kijken. Alles voor de likes, toch?

VBO_B_Niveau | 20-06-22 | 09:57 | 1

Mijn likes heeft u met deze tegel!

zoute_drop | 20-06-22 | 11:45
-weggejorist-
Beftruck | 20-06-22 | 09:57

Jaren ‘70 op een keurig luceum in ‘t Gooi hadden we ook al van deze types. Joppers werden die genoemd. En, heel raar, hadden ook oude legerjasjes aan. Viel ook niet mee te praten met die lui; leefden compleet in hun eigen denkwereld. En waren aan de drugs. Geen wiet, maar echte rode libanon. Toen al geestelijk dakloos, nu nog steeds geestelijk dakloos.

RGV42 | 20-06-22 | 09:56 | 7

@periscope | 20-06-22 | 10:21:

Hippiepraat. Alcohol is inderdaad een softdrug vergelijkbaar met hash. Al viel mij destijds al op dat de "drinkers" op school weekend-drinkers waren terwijl veel "blowers" elke dag de hele dag door blowden. Sommigen al voor het eerste lesuur.
Maar koffie en thee zijn echt geen softdrugs en zeker geen harddrugs.

Dandruff | 20-06-22 | 10:37

@Dandruff | 20-06-22 | 10:34:
Dertig jaar later zaten ze allemaal samen in de top van bedrijven en politiek. Maak je geen zorgen over die linksige lyceum-jeugd.

Beste_Landgenoten | 20-06-22 | 10:39

@Beste_Landgenoten | 20-06-22 | 10:39:

Het waren en zijn geen mensen die iets snappen, iets kunnen of iets willen leren. Sommigen eindigen als zwervers in kraakpanden, vermoorden elkaar (Louis Seveke). Anderen belanden via de politiek en de baantjesmachines inderdaad in fopfuncties in de top van corrupte bedrijven. Waar ze of niks doen, of falen (Benschop). Goed punt.

Ook daarom moeten we dus van die peperdure, corrupte en nepotistische baantjesmachines af.

Dandruff | 20-06-22 | 11:15
▼ 4 antwoorden verborgen

Profit kills. Hahahahaha!

Balzakius | 20-06-22 | 09:55 | 1

Ja, in hun 'universum'. Het is eerder armoede, en kou in de winter. En dat krijgen ze ook als we doen wat ze willen. Beam me up Scotty, ..

Harry.Langezwaal | 20-06-22 | 10:09

''een groen bordje ''Krimp luchtvaart''

Dat vergat ik nog: misschien zou hij ook moeten pleiten voor ''Krimp bevolkingsgroei Nederland''. Maar dat zal wel weer niet politiek-correct zijn.

Dr_Johnson | 20-06-22 | 09:52 | 5

Ze zijn de luchtvaart al aan het krimpen, vrijwel alle westerse vliegvelden lijken op grote schaal vluchten te schrappen. Maar niet getreurd, Schrans Timmerfrans, Sieg Kaag en Rob EasyJetten kunnen gelukkig nog wel overal naar toe met het prive vliegtuig.

Graaf_van_Hogendorp | 20-06-22 | 10:00

Krimp bevolking, niet allen de groei en niet alleen in Nederland is de enige echte oplossing voor bijna alle problemen (vervuiling, klimaat, teruggang soortenrijkdom)

Sieg Hein | 20-06-22 | 10:06

Waar is Malthus als je hem nodig hebt?

Lu_Tze | 20-06-22 | 11:43
▼ 2 antwoorden verborgen

White supremacy kills people and planet. Nu zijn er over de jaren/eeuwen heen ook zwarte overheersers geweest. Zowel lokaal als op grotere schaal. Kunnen de demonstranten dan ook aan mij beschrijven hoe deze samenlevingen er uit zien/zagen. Hoe werd het geweldloze gepromoot, hoe wordt vervuiling tegengegaan. Ik leer graag van de wijsheid van de zwarte leiders.

deministerpresident | 20-06-22 | 09:52 | 3

Zwarte leiders ben ik niet zo thuis in. Weet wel dat centraal Aziatische leiders als Attila, Ogedei/Batu/Mongke/Hulagu/Subutai Kahn en Timur de lamme veel voor het milieu deden. Overal waar ze kwamen ruimden ze CO2 atoombommen genaamd homo sapiens op grote schaal op. Geen mens = geen CO2, houzee!

Graaf_van_Hogendorp | 20-06-22 | 09:57

Ha, daar zijn in het verleden hele goede voorbeelden van, zoals uhh.....

leofromrotjeknar | 20-06-22 | 10:10

Historisch werd de vervuiling door zwarte leiders tegen gegaan door bij buurvolkeren dorpen te omsingelen en de bewoners te verkopen richting het Turkse rijk. En daarom staat hier vliegveld Lelystad leeg - en daar kunt u inderdaad nog wat van leren.

bisbisbis | 20-06-22 | 10:37

En zoals gewoonlijk komt ‘black privilege’ het feestje verstieren…

Ali Bi | 20-06-22 | 09:52 | 1

Dat garandeert tegenwoordig dat een demo niet uit elkaar geslagen wordt. Daar durft geen ‘veiligheidsdriehoek’ aan te beginnen. Vóórdat je het weet heb je weer een jankende Jerry Afriye in een talkshow die uitlegt hoezeer zijn jonge kinderen ( die je tegenwoordig gewoon mee moet nemen naar demo’s, die parkeer je zolang niet effe bij oma) hebben geleden onder het geweld.

bisbisbis | 20-06-22 | 10:23

Waarom hebben ze niet voor Ter Apel gekozen? Daar vinden ze de doelgroep en antwoorden.

P. Breidel | 20-06-22 | 09:51

Dit soort demonstraties zouden strafbaar moeten zijn.

laurentius | 20-06-22 | 09:50 | 1

Een groep waanzinnigen die elkaar opjutten om ... met rare bordjes door de stad te gaan lopen. Wat zou daar strafbaar aan moeten zijn? Ik zag verspreiding van nepnieuws ... Zag ook veel wansmaak en vloekende kleuren, te korte kapsels op lellukke lieden, mensen met teveel vrije tijd (of misschien teveel vrijheid?) ...

Usumani | 20-06-22 | 10:12

Dat ze nog kleren dragen tijdens deze mars, merendeel weet klaarblijkelijk niet hoe milieu verstorend de kleding industrie is.

Multimediaknaller | 20-06-22 | 09:49 | 1

Laat de meesten hun kleding aanhouden aub. En ja het zijn onuitstaanbare intens hypocriete en oliedomme NIMBY lui. Maar laat ze zich bedekken.

Graaf_van_Hogendorp | 20-06-22 | 09:52

Zoals ik gisteravond in het stamcafé al zei: ook ik maak me zorgen om het 'milieu', de vervuiling, alles wat maar de atmosfeer in verbrand wordt, de smeltende ijskappen, de opwarming, etc. Maar je kunt dit alleen tegengaan als alle landen hun afval en uitstoot verminderen, niet alleen Nederland, maar ook China, India, de VS, Rusland, heel Afrika, en noem maar op.

Nu ik al die bordjes van die demonstranten kan lezen, zie ik wat voor getiktelingen hier meelopen. Ze zijn nogal tegen het 'kapitalisme', zie ik, en nou moet je de grote multinationals zeker aanpakken in de zin dat ze niet meer zo makkelijk belastingen kunnen ontduiken, en er zullen vast nog wel andere nadelen aan het kapitalistische systeem kleven, maar dat moet je dan 'repareren'. Als je het kapitalisme 'afschaft', kom je weer terecht in communistisch/Soviet-achtige toestanden, waar uiteindelijk de ongelijkheid en met name de vervuiling veel groter waren dan in het 'verderfelijke' westen.

Een mannetje die een selfie maakt met een groen bordje ''Krimp luchtvaart'', wordt volgens mij op zijn wenken bediend, want het kabinet heeft vorige week besloten om Schiphol niet verder te laten groeien, maar te laten krimpen. Maar goed, verder hebben dit soort mensen natuurlijk ook invloed op het verminderen van de 'vliegbewegingen' door zelf nooit meer het vliegtuig te nemen, maar dat zie ik de meesten toch ook nog niet doen.

Verder nog wat rare, 'cryptische' boodschappen waar ik geen touw aan vast kan knopen: ''Decolonize ecology''? Wat betekent het in godsjezusnaam? En een enkeling die de demonstratie gebruikt voor zijn persoonlijke obsessie: ''Zionism = ecocide''. ? Zo te zien een naffer die die fiets vasthoudt en dit een goede gelegenheid vindt om zijn antisemitisme te etaleren.

Ik kan het niet helpen, ik vind deze lieden op geen enkele wijze 'sympathiek': ze zijn het verwende, blasé, 'spoilt rotten' product van een vrije, democratische, seculiere samenleving waar ze dankzij de 'vrijheid van meningsuiting en expressie' kunnen zijn wie ze (willen) zijn, maar dat totaal niet op waarde schatten. Ze hoeven zich in Nederland totaal geen zorgen te maken mbt de vier onderste lagen van de 'piramide van Maslow' en hebben de onvoorstelbare luxe zich alleen met de vijfde, de toplaag van die piramide, bezig te houden.

Ik geef hier ook regelmatig af op Nederland, hoor, en noem het vaak een 'gekkenhuis', maar ik besef heel goed dat het in verreweg de meeste landen stukken slechter is, qua vrijheid en qua welvaart. Dat besef is bij deze lieden ver te zoeken.

Dr_Johnson | 20-06-22 | 09:48 | 5

Helemaal mee eens!!

Ik zeg vlieg eens naar India en kijk daar om je heen... dan besef je meteen dat alles wat we hier doen op een global scale geen ene flikker uitmaken.

Lokaal is anders... maar met een overheid die alleen maar kijkt naar multinationals, geld en eigen macht.... zal de leefomgeving in NL op alle fronten (milieu, criminaliteit etc) sterk afnemen....

Als_je_me_nou | 20-06-22 | 10:32

@Bigi Bana Boy | 20-06-22 | 10:34: Ja, dat dacht ik ook (en dus niet een 'rollende r')

ZOMG | 20-06-22 | 11:52
▼ 2 antwoorden verborgen

Weet iemand waarom Suriname the white supremacy vraagt te helpen met die wateroverlast? Zo raar.

P. Breidel | 20-06-22 | 09:47 | 8

@vladimirows | 20-06-22 | 10:06: aha... ik zou dan zeggen: geld en water zijn een probleem: weg ermee, dus probleem weg?

nobodiesunmighty | 20-06-22 | 10:11

Betrekkelijk eenvoudig, Suriname heeft zelden met dit soort problemen te maken en heeft daarom de kennis niet in huis. Nederland had niet meer bestaan als men hier niet de kennis vergaard had om het water buiten de deur te houden. De expertise op dat vlak is ongeëvenaard. Dat en de historische banden tussen Nederland en Suriname in ogenschouw nemende maakt dat er hulp gevraagd is. Wat is daar raar aan? Daarnaast is het een klein landje wat bevolking en economie betreft. Die kennis en mogelijkheden heeft het land niet. Wat is het probleem eigenlijk? Ik ben eerlijk gezegd blij dat de banden tussen de twee landen weer enigszins aan het normaliseren zijn na de jaren Bouterse. Nederland had er goed aan gedaan een verstandiger dekolonisatiebeleid te voeren zoals andere koloniale machten. Maar wij hebben geen goede banden of helemaal geen banden meer met onze oud-kolonies. Een gemiste kans imho.

Bigi Bana Boy | 20-06-22 | 10:41

@Bigi Bana Boy | 20-06-22 | 10:41: Dus wat betreft die wateroverlast is men vóór white supremacy? Noem eens één land dat na dekolonisatie een fatsoenlijke zelfstandige democratie ontwikkeld heeft? Vrijwel overal hebben zelfverrijkende boeven de macht gegrepen.

P. Breidel | 20-06-22 | 12:30
▼ 5 antwoorden verborgen

Je hoeft niet eens dronken te zijn om dit soort waanzin te doorzien.....

neonreclame | 20-06-22 | 09:47

waarom zijn al die mensen zo lelijk? Met gekke haren en gekke kleren aan.

Boeddha18 | 20-06-22 | 09:46 | 4

Dat komt door luiheid, op een gegeven moment ben je zo lui dat je ook geen zin hebt om je zelf een beetje toonbaar te maken. Die luiheid is ook gelijk de reden dat zijn mars niet om 8 uur begint. Dan zit dat volk namelijk nog in bed te ronken.

Linke Soep | 20-06-22 | 09:51

Anders hoor je er niet bij! Hoewel dit allemaal vrije geesten zijn is de kledingkeuze aan strikte regels gebonden. Het komt allemaal neer op sociale acceptatie binnen de eigen groep.

Beste_Landgenoten | 20-06-22 | 10:05
▼ 1 antwoord verborgen

Ongeveer 9% van de wereldbevolking is blank.

Deze demo getuigt van een groot Europees ETNOCENTRISME.

Maar deze mensen hebben vast niet op school geleerd dat hun eigen referentiekader maatgevend is .

Roos | 20-06-22 | 09:45

Overigens: zijn de 'grappige' bordjes van lelijke overbehaarde vrouwen met teksten als bijvoorbeeld "fuck me, not the planet" uit de mode?

_pacman_ | 20-06-22 | 09:45

Domme vraag misschien: 'dekolonisatie'.... betekent dat zoiets als 'zonder inmenging van overheid'?

SoepKip | 20-06-22 | 09:45 | 2

Nee, bijvoorbeeld Amerika teruggeven aan de Indianen. Weg met de wolkenkrabbers, tijd voor tipi's!

Balzakius | 20-06-22 | 09:56

Rijden die tanks in de Oekraïne eigenlijk al elektrisch?

Mark van Leeuwen | 20-06-22 | 09:44
-weggejorist en opgerot-
Beftruck | 20-06-22 | 09:44

We doen altijd alsof de grootste idioten op ver/extreemrechts zitten maar op ver/extreemlinks kunnen ze er ook wat van. Het enige verschil is dat ze (gelukkig) minder bloeddorstig zijn.

Theodorus.Goldbach | 20-06-22 | 09:44 | 16
-weggejorist-
Louter Leuter | 20-06-22 | 10:45

Droom verder

Usumani | 20-06-22 | 11:12

U verwart salonsocialisme met extreemlinks. Dit zijn geen extreem linkse mensen. Dit zijn deugende salonsocialisten.

ParadiseLost | 20-06-22 | 12:04
▼ 13 antwoorden verborgen

Dit grut is niet serieus te nemen. Ons kabinet heeft een zeer ambitieuze klimaatagenda, waardoor mensen zoals ik - die het probleem erkennen maar geen intrinsieke motivatie hebben aan de oplossing bij te dragen- worden gedwongen hun verantwoordelijkheid te nemen.

De demonstranten kunnen dus (in ieder geval voorlopig) een andere misstand zoeken om zich boos over te maken. Daar zijn ze zo te zien al druk mee bezig. Nnndaag.

de IJsman | 20-06-22 | 09:43

Fossielvrij leven: ook zo'n incomplete en irritante term.

VP732 | 20-06-22 | 09:43 | 1

Ik zie 10.000 fossielen daaro...

vladimirows | 20-06-22 | 10:08

Kijk, dat maakt GS als medium ook bijzonder. Oplettende en kritische lezers die zeer terechte opmerkingen maken, die door GS weer worden opgepikt.
Overigens niks mis met de demo an sich. Mensen die geweldloos van hun recht om te demonstreren gebruik maken.

LucaBrasi | 20-06-22 | 09:43

Ik zat vorige week met mijn vrouw naar "Ik woke van jou" te kijken. We verbaasden ons over de activistjes die minstens modaalverdienende ouders hebben en hun haat jegens kapitalisme. Ik stelde voor dat als onze nu bijna 3-jarige zoon eenmaal "woke" mocht worden en tegen kapitalisme is dat we met hem het experiment aangaan door een maand de bekostiging van zijn hobby's te stoppen.

Quichegerechtigde | 20-06-22 | 09:42 | 2

Zij lijden allen aan het Patty Hearst syndroom. Het wrange is dat zij later alles ambiëren dat hun ouders hadden, maar dan is dit land al onherstelbaar kapot.

MickeyGouda | 20-06-22 | 09:48

Enige juiste aanpak!

me | 20-06-22 | 09:51

Deze protestmarsen worden georganiseerd door diverse groepen met hoofdzakelijk een communistische inslag.
En ze verlenen partijen als de Groene Khmer legitimiteit doordat die nu kunnen zeggen dat het volk achter ze staat.
Maar kijk eens goed naar de foto's
De helft van de protestborden en de spandoeken is voorbedrukt.
Die voorbedrukte spandoeken en protestborden worden dus door de organisatie.
Je komt daar dus om een beetje voor het klimaat te demonstreren en voor je het weet wordt je een voorbedrukt bord door een stel communisten in je handen gedrukt.
En wat de ene groep kan met voorbedrukte borden kan de andere groep ook met voorbedrukte borden.
Vandaar dat de mensen BIJ1 ook borden hebben uitgedeeld aan de demonstranten.
Om op te komen voor genderrechten van mensen van kleur.
Dit zijn dus geen protestborden en spandoeken die de mensen thuis aan de keukentafel zelf hebben gemaakt.
Dit is andermans mening die ze in hun handen gedrukt hebben gekregen.

Osdorpertje | 20-06-22 | 09:42

Je kunt eigenlijk niet ontkennen dat de moeder van alle probemen de bevolkingsgroei is. Dus als je er al een (huids-)kleurtje op wilt plakken dan moet je dit plaatje alvast even meenemen.
ourworldindata.org/uploads/2019/07/hi...

small_town_dude | 20-06-22 | 09:41 | 1
-weggejorist-
_pacman_ | 20-06-22 | 09:44

Waar "witte" mensen in de minderheid zijn zijn ze veel meer de aarde aan het slopen.
Kijk naar veel landen in Afrika,China,het Amazonegebied, India, Pakistan, vervuilde wateren in Azië,Zuid-Amerika,moslimlanden, enz, enz.
Misschien toch wat gewoontes van die "witten" overnemen??!!

steekmug | 20-06-22 | 09:41 | 1

Opdat wij in goedkope luxe willen leven, worden de (grondstoffen voor) produkten in veel van die landen niet zo keurig gerealiseerd daar.

vladimirows | 20-06-22 | 10:12

Fijn, ieder zijn/haar religie...

Bouwfraudeur | 20-06-22 | 09:41

"White supremacy kills people and planet"
- Dus er is maar een huidskleur wat mensen en planeten vermoord? Volgens mij zijn alle huidskleuren daartoe in staat als ik het nieuws zo bekijk.
"Stel ontkenning klimaatverandering strafbaar"
- Geen fan van VvMU zie ik. Maar hier kun je ook makkelijk onderuit komen. Ja heur er is climate change maar niet voldoende om de hele Noordzee vol windmolentjes te zetten.
"Kapitalisme is niet duurzaam".
- In vergelijking met wat, brandschone communisme? Maar anyway ik neem aan dat ze nu in iPhone wegpleuren en niet meer naar Starbucks gaan?
"Ecology without class struggle"
- De natuur geeft geen zak om maatschappelijke kaste die mensapen verzinnen, komt goed.
"Decolonize veganism"
- Weet je wie ook vega was?
"Zionisme = ecocide"
- Weet je wie ook de jeauden de schuld gaf voor van alles?
"Krimp welvaart"
- Nou komt dat mooi uit, daar zijn jouw beteren inderdaad hard mee bezig, bedankt voor je steun.
"Profit Kills"
- Zonder winst geen salaris/uitkering en dus geen eten? Zelfs in communisme moet je arbeiten voor je voer luilak.
"Make planet capitalism free"
- Want met communisme gaat het helegaar goed komen, zie China.
"Free Palestine"
- Zijn ze al, ze willen alleen alle jeauden de zee indrijven in de rest van Judea vandaar het lopende conflict.
"Decolonize ecology"
- De natuur laat zich niet koloniseren.
"Klimaatverandering is racistisch"
- Nee heur de aarde boeit het geen zak wat voor huidje een mensaap heeft. Of uberhaupt wat voor lui op haar schil rondhobbelt. Ze heeft al het nodige meegemaakt met dino's en zo...
"Capitalism caused crises"
- Want communisme heeft nog nooit een crises veroorzaakt.
"Stop Fossiel"
- Inderdaad, stop die ouwe corrupte perverse fossiel van een Biden.
"Stop Oorlog"
- Ja stop onmiddellijk de oorlog in Oekraine.... oh is dat niet de bedoeling van jullie?

Graaf_van_Hogendorp | 20-06-22 | 09:41 | 1

En die bordjes zijn allemaal de avond van tevoren al gemaakt door een aantal idiote zeloten (rijmt en pleonasme) en worden dan op de dag uitgedeeld.

Basil Fawlty | 20-06-22 | 10:29

Laten deze dames hun haar onder de oksels ook weer volop groeien?

Schemerlamp | 20-06-22 | 09:40

Uitkeringen en subsidies stoppen, moet er weer gewerkt worden en probleem opgelost. Geen personeel wél demonstraties??

P. Breidel | 20-06-22 | 09:40

Ik probeer me echt, echt iets voor te stellen bij 'decolonize veganism' maar het lukt me gewoon niet. Kan iemand me helpen?

FustViking | 20-06-22 | 09:40 | 5

Het gaat erom dat extreem veel planten tegen hun wil in een monotoon veld staan met allemaal dezelfde soort bij elkaar. En dat die planten veel liever allemaal door elkaar hadden gestaan. En dat die planten dan ook ongevraagd bij iemand op zijn bord belanden. Planten hebben dan geen vergoeding gekregen voor hun tijd in dat veld dat ook nog eens een grote monocultuur is.
Sorry, maar als je dat niet begrijpt is er iets mis met je.

Verbandmeester | 20-06-22 | 09:50

Ze wil dat haar pruim niet door gekoloniseerden gebeft wordt. Maar dat iedereen in zijn eigen land pruimen beft. Zoiets.

JanVergoor | 20-06-22 | 09:53

Het punt is dat veganisme te veel door overheden wordt gestimuleerd en dat is uiteraard onwenselijk. Tevens zijn blanken er te veel mee aan de haal gegaan.
De demonstrant wil dat dit zo snel mogelijk stopt.

doemijjezusjemaar | 20-06-22 | 10:22
▼ 2 antwoorden verborgen

"White supremacy kills people & planet"
Nou, het lijkt me wel duidelijk: om de bevolking en de planeet te redden moeten alle "superieure witte mensen" worden uitgeroeid.
Ik stel voor dat onze regering een commissie benoemt die dit gaat regelen.

MAD1950 | 20-06-22 | 09:39 | 1

BLM rellen gaan altijd vergezelt van proletarisch winkelen, die invalshoek, hoeft niet onderzocht te worden

P. Breidel | 20-06-22 | 09:43

Hurrr durr palestina
Hurr durr racisme
Hurr durr kill all whites

Tot zover de activisten.

boonmoi | 20-06-22 | 09:39

Met zulke steun heb je als klimaat geen vijanden meer nodig.

_pacman_ | 20-06-22 | 09:39

Die gast op zijn fiets is je reinste antisemitisme.

eerstneukendanpraten | 20-06-22 | 09:38

Vwb Kolencentrales : German Vice Chancellor Announces a Return to Coal wattsupwiththat.com/2022/06/19/german... en hij is van de Grünen. Onze "Klimaat" minister , het nitwitje Jetten is nog niet zo ver en snapt ook hier geen reet van, waarom je dat nu juist wel zou moeten doen, en laat het 'Klimaat' maar even zitten...

Zwizalletju | 20-06-22 | 09:37

Ik snap dat het 'profit kills' en kapitalisme idee samenhangt met klimaatverandering en overmatig consumeren, die wij in de westerse wereld kennen. Maar dat heeft echt niets te maken met de gevoerde identiteitspolitiek.

Maar goed. Mensen moeten even meelopen met iets en dan denken dat ze deel zijn geweest van de verandering (mocht die plaatsvinden).

Boerhoektvrouw | 20-06-22 | 09:37

"Kernenergie? Nee Bedankt!"
We zijn vooral tegen oplossingen.

een_mike | 20-06-22 | 09:37 | 1

Je weet toch.
Kernenergie kills.

Geen idee waarom.
Maar klinkt leuk...

Nodeloos Kwetsend | 20-06-22 | 09:47

Wat zijn dat allemaal lelijke mensen zeg...

Plukkieplukkie | 20-06-22 | 09:37

Mij lijkt het een geweldig experiment om een tweede aarde te hebben , waar je al die wappies bij elkaar zet om hun eigen beschaving op te zetten. Voordat ze beginnen hebben ze alles van wat er nu ook is infrastructuur, huizen, voorraad voedsel, etc. Daarna gaan we ze volgen op hun reis naar de ideale samenleving.

GPZ550 | 20-06-22 | 09:36

Ik zou best een klimaatmars willen lopen. Het is absurd dat temperaturen van 50 graden eerst nooit voorkwamen en we nu van frequentie gaan spreken in Europa.
Persoonlijk wil ik mijn CO2 voetafdruk sterk reduceren en beperk ik de urban heat island rondom mijn huis door te planten, bomen en struiken te laten groeien.
Ik denk dat er serieus werk gemaakt mag worden om antropogene invloeden op klimaat te minimaliseren (en dat begint idd bij jezelf).

Alleen als ik dit op geenstijl allemaal voorbij zie komen, zoas zionisme, anti-kapitalisme, LGTBQ-treurnis, etc en alle absolute non-zaken, dan ben ik blij dat ik daar niet tussenloop.

Israel is trouwens een gidsland als het aankomt op ontzilten van water. De filosofie dat ze niet water moeten ontrekken maar moeten toevoegen aan de omgeving is vooruitstrevend. De uitdaging van de 22ste eeuw gaat de zoetwatervoorziening zijn voor de vele mensen die in water-armoedige omgevingen leven. Egypte en de landen die de nijl delen zouden zomaar een zwaar conflict kunnen krijgen over de schaarse goed water.

Dr.Platypus | 20-06-22 | 09:35 | 7

@Dr.Platypus | 20-06-22 | 09:51: Ga eens naar joannenova.com.au/ (Australische , wetenschapper, net als haar man)
Ben je gauw van je waandenkbeelden af vwb hitte. Over kou hoor je niets maar die is er wel en ze hebben nu moeite om het warm te houden vanwege onbetrouwbare energiebronnen (groen)

"In perfect hell for grid managers, Global Warming causes coldest start to winter in South-East Australia since WWII
The climate experts didn’t warn us we’d need more electricity for winter in Australia. If only carbon dioxide make winter nights warmer, Australians wouldn’t have been using up stockpiles of coal and gas in the last six weeks, and setting winter-time demand records. These geniuses got everything wrong.

Coldest start to winter in decades for eastern Australia with power grid under strain

Early June temperatures in Melbourne didn’t go above 15 degrees for first time in 70 years as cold weather pattern starts to break

Eastern Australia’s giant cold snap is finally breaking down but not before temperatures reached lows not seen for seven decades or longer and pushed the country’s main electricity grid to the brink.

The extended chill was caused by an unusual weather pattern that locked in cool pools of air over southern and eastern states, triggering the deepest snow dumps in the alps since 1968, according to Ben Domensino, a senior meteorologist at Weatherzone."

Bron : joannenova.com.au/2022/06/in-perfect-...

Zwizalletju | 20-06-22 | 10:06

Ik heb ook Ian Plimer gelezen. Dat zijn inderdaad andere inzichten met een erg sterke focus op niet-antropogene klimaatverandering. Oftewel wat er al op de aarde is gebeurd in de afgelopen miljoenen en 1000den jaren. En dan zie je een best sterke natuurlijke variatie.

En er wordt wel degelijk goede wetenschap bedreven, maar media, politiek en commercie maken een shitstorm van het onderwerp.
En dat jij zegt dat de wetenschap bestaat uit Ja-knikkers, dat is voor jou een rechtvaardiging om de consensus opzij te schuiven. Wat mij betreft van de orde dat een junk aangeeft niet verslaafd te zijn.

Dr.Platypus | 20-06-22 | 10:29

@Dr.Platypus | 20-06-22 | 10:29: Wetenschap gaat niet over consensus. Anders hadden we nu nog geloofd dat de aarde plat is. Wetenschap is controleerbare menselijke kennis gebaseerd op ALLE feiten, ook feiten die misschien niet in je (politieke) straatje passen.

culture_vulture | 20-06-22 | 11:42
▼ 4 antwoorden verborgen

Lieve demonstranten.

Zullen we het nu even hebben over de wereldbevolking die uit de hand loopt?
In Europa gaat het goed, daar loopt het iets terug.
Maar in Afrika en Azië komen er tussen 2000-2050 er meer mensen bij dan er in heel Europa + Noord Amerika leven.
Dat gaat niet goed.
Voedsel, energie, vieze auto's die hier niet eens mogen rijden, corrupte bedrijven, schijt aan het milieu, geen keuze want armoede.

Tja, die mensen zijn niet blank. Mag je daar dan toch iets van vinden? Of moet je daar iets van vinden in het kader van het milieu en zo.

AdvocatusDiaboli | 20-06-22 | 09:35 | 2
-weggejorist-
deministerpresident | 20-06-22 | 09:38
-weggejorist-
Nodeloos Kwetsend | 20-06-22 | 09:46

Deze mensen, en iedereen die hun standpunten uitdraagt, zijn onderdeel van de linkse woke cult.
Wat je zegt hoeft geen enkele vorm van logica te hebben zolang het maar de cult tantra’s zijn.

Zwarte Piet zorgt voor transfobe klimaatverandering!

Beftruck | 20-06-22 | 09:35 | 2

Sinterklaas komt met de elektrische stoomboot.
Of nee, een stoomboot op biomassa.
Of op kernenergie, dat kan ook.

AdvocatusDiaboli | 20-06-22 | 09:36

De reaguurders vallen mij vandaag weer tegen, die lijken ook al grotendeels braaf en geindoctrineerd te zijn. Tot nu toe tel ik
9 maal blank,
10 maal wit.

Frau_Ferkel | 20-06-22 | 09:35

Zoals ook bij de corona-demonstraties bijna geen niet-blanke te bekennen. Het hele meningen- en demonstratie-circus is iets voor de autochtone Nederlander of de expat, lijkt het wel. De rest bemoeit zich daar helemaal niet mee.

grietmetgroenefiets | 20-06-22 | 09:35

Wat echt mega debiel is, is om met Papuavlaggen te gaan wapperen bij dat white supremacy kills people spandoek.

Verder is natuurlijk de enige oplossing voor deze onzinnigheid een oorlog. Ik tolereer echter liever dit gedoe. Het liefste had ik hier gewoon helemaal niks van willen meekrijgen.

kleybeuker | 20-06-22 | 09:34

Ik vraag me ook af waarom die activisten altijd in het Engels leuzen schrijven en roepen. We wonen hier in Nederland!

Quichegerechtigde | 20-06-22 | 09:34 | 3

En dan vaak nog fouten maken ook. Ik herinner me bijvoorbeeld een demonstratie van de PvdA'er Hendrik Jan Biemond en een stel andere mafklappers voor het dragen van boerka's, onder de leus "No human is free untill (sic) we are all free".

MAD1950 | 20-06-22 | 09:49

@MAD1950 | 20-06-22 | 09:49:
-
De heer Biemond is alweer geruime tijd partner bij het Amsterdamse advocatenkantoor Allen&Overy - voor gemiddeld zeveneneenhalve ton ‘s jaars. Daarvoor laat hij zijn boerka wel in de kast hangen. Of zijn beheersing van de Engelse taal er op vooruit is gegaan, vraag ik mij ten zeerste af.

bisbisbis | 20-06-22 | 10:49

Zullen wij als witte mannen voorlopig even aan het huishouden gaan? Ik ben wel een beetje klaar met al dat gejammer. Want blijkbaar doen we alles fout. Laat de rest (vrouw, kleurtje, ander geslacht etc etc) het maar opknappen. Ik ga wel (uiteraard met het oh zo gewilde basisinkomen) met een biertje op het strand van een afstandje toekijken hoe mooi, schoon, woke en geweldloos de wereld wordt!

deministerpresident | 20-06-22 | 09:34 | 2

wordt het inderdaad, geweldloos, tot het geld op is.....

oblix | 20-06-22 | 09:38

Ik ga bij voorkeur naar stranden met slechte verbinding via het openbaar vervoer. Scheelt een boel scheef kijkers.

Vooral in Zeeland en hiero in de de kop van Noord Holland zit je dan heerlijk. Ga morgen weer lekker met de 6 cilinder naar zonnig Petten. En daar is het nog gratis parkeren ook....

Nodeloos Kwetsend | 20-06-22 | 09:44

Die fotos geven wel een mooi beeld van de bonte verzameling mafketels in Nederland.

Tjoelker | 20-06-22 | 09:34

Upside is natuurlijk wel dat al die jongens en meisjes gezellig in de buitenlucht lopen. Dat is allemaal goed voor je gezondheid.
Beetje humor d'r bij (al die teksten) en je hebt gewoon een 'gave middag'.
Niks mis mee, eigenlijk.

Ichneumonidae | 20-06-22 | 09:33

Dan gaan we de komende 10 jaar alles op z'n afrikaans doen.
Cultural appropriation misschien, maar ons wordt blijkbaar geen keuze gelaten, beide is slecht.
Eens zien of ze zo blij zijn als we ons op die manier inzetten.

Dezenaamhier | 20-06-22 | 09:32

Ik mis het bord 'STOP MET KINDEREN MAKEN'

Dr. Pown3rt | 20-06-22 | 09:32 | 3

Als je daarnaast loopt met ' Free Abortus ' dan kan je toch fun hebben zonder dat die kids de wereld gaan verpesten...

Nodeloos Kwetsend | 20-06-22 | 09:40

Ze zijn wel pro abortus tot 9 maanden aan toe.

Graaf_van_Hogendorp | 20-06-22 | 09:45

Of het bord: "Dit jaar is er een record aantal ijs bijgegroeid op Antarctica, wij praten met zijn allen dus peop en propaganda zodat jullie lekker moeten betalen voor problemen die er eigenlijk niet zijn."

culture_vulture | 20-06-22 | 09:48

Wat een stelletje leipen!

Tjatiswat | 20-06-22 | 09:32

Dit verklaart misschien de lage opkomst. Mensen komen naar een klimaatmars, zien deze vlaggen en keren om: "Ik ben blijkbaar bij de verkeerde demonstratie.

koeberg | 20-06-22 | 09:31

Het zijn allemaal racistische mensen die de aardbol voor zichzelf willen hebben. Ze hebben een ongelofelijke hekel aan democratie, mensenliefde, saamhorigheid en vrijheid. Als het aan hen zal liggen dan moeten we leven in een 1984 wereld (naar Orson Wells).

Zuma | 20-06-22 | 09:30 | 2

Orson Wells?? George Orwell !

Piet Pirenne | 20-06-22 | 10:13

@Piet Pirenne | 20-06-22 | 10:13: I stand corrected

Zuma | 20-06-22 | 10:47

Zelf al zouden alle witte mensen alle zwarte mensen onderdrukken.
Dan nog is White supremacy niet een oorzaak.

Gewetenloze bedrijven. Lobby's. Gewetenloze investeerders. Perverse prikkels. . Voor mijn dikke bonus mogen andere mensen last hebben van rotzooi die uit een schoorsteen komt. Corruptie. Bevolkingsgroei/voedselbehoefte die uit de hand loopt. Onwetendheid. Nieuwe ontdekkingen in de wetenschap over effecten. rommelige overheden die nucleaire onderzeeërs laten wegroesten.

Maar daar zit geen kleurtje op.
Dat zou pas een vorm van racisme zijn.

AdvocatusDiaboli | 20-06-22 | 09:30

Alle uitkeringen voor die lui schrappen. Allemaal deporteren naar een onbewoond gebied in Canada.

Zatkniss | 20-06-22 | 09:30

Allemaal clowns zonder make-up.

small_town_dude | 20-06-22 | 09:30

Stop fossiele aktiegroepen.

Phantomas | 20-06-22 | 09:29

Dat de Morgenstervlag van Nicolaas Jouwe uit 1961 daar nu zo nadrukkelijk bijhoort is niet geheel duidelijk. Deze vlag is door Indonesië verboden in het voormalige Ned. Nieuw Guinea, net als de RMS-vlag op de Molukken. Je zou de vlag eerder verwachten bij een demonstratie voor de Indonesische ambassade.

Swaen | 20-06-22 | 09:29 | 1

Denk dat die waxinelichtjes dachten dat het de vlag van Cuba ist...

Nodeloos Kwetsend | 20-06-22 | 09:39

Ook grappig: ‘stop oorlog’. Euh, hoe dan, meid? Wapenhandel verbieden of zo? Zelfs natuurvolken (of hoe je ze noemen wil) voeren oorlog.

Hommel | 20-06-22 | 09:29

"Decolonize veganism" vind ik de meest raadselachtige. Overigens, Zwarte Piet liep ook mee. Snap ik dan weer wel, wegens de stoomboot.

Beste_Landgenoten | 20-06-22 | 09:29

Word je lelijk geboren omdat je over woke DNA beschikt of ben je woke omdat je door je lelijkheid geen keuze hebt?

vettebril | 20-06-22 | 09:28 | 1

Woke maakt lelijk.

Verbandmeester | 20-06-22 | 13:55

Gewoon lekker demonstreren. Maakt niet uit waarvoor of waar tegen. Als ze maar de straat op kunnen. Goed voor het groepsgevoel van wij ( de goeden) tegen zij ( de slechten). En dan met een goed gevoel lekker met de trein weer naar huis.

Tjoelker | 20-06-22 | 09:28

“Alles wat ik op m’n kartonnetje schrijf is [vul maar in]”

Wensbaar Denken | 20-06-22 | 09:27

Basically alle extreem linkse leuzen en clubjes bij elkaar, van Palestina, via fakeracisme tot Marx. Hoezo klimaat. Dit is ratjetoe.

geerdt | 20-06-22 | 09:27

Was er ook een klimaatmars in Kiev? Hoor je niks over.

Ichneumonidae | 20-06-22 | 09:27

Mooi bewijs dat er iets fundamenteels in het onderwijs moet veranderen.

De meeste slogans slaan als een tang op een varken.

*Bordje "moeder Aarde rules" omhoog houdt*

Roos | 20-06-22 | 09:26

Wat een dwaallichten. Dat anti kapitalisme ook. Alsof mensen zo gelukkig zijn zonder vrije markt, in communistischa landen. Voor zover mij bekend zijn alle communistische landen onvrije kudtlanden.

Hommel | 20-06-22 | 09:26 | 1

Cuba is wel heerlijk om vakantie in te vieren.
Isla Margarita ( Venezuela ) iets minder maar nog steeds leuk.
En een bezoek via een wandeltocht aan de Angelfalls in Venezuela is echt wel gaaf...

Nodeloos Kwetsend | 20-06-22 | 09:35

Zie hier het resultaat van de linkse geiten wollen sokken educatie en de provo beweging. Sneeuwvlokjes die niet meer in staat zijn realistisch te denken , en symptomen laten zien van een volledige cognitieve achteruitgang,

nickstert | 20-06-22 | 09:26

Ik hoorde ze “Stalin Stalin”
Scanderen. Die warhoofden hebben niet eens door hoe extreem vernietigend de periode van het communisme voor de Russische natuur is geweest.

Professor Bacterie | 20-06-22 | 09:25

Een beter begint bij jezelf: stop met Facebook en Google want grootverbruikers stroom en doe je macbook en smartphone weg want accu's en batterijen vol nikkel, cadmium en overige zeldzame grondstoffen waarvoor bossen en aarde moeten wijken. Dit niet doen en toch zeuren over klimaaopwarming, laat staan over kapitalisme, is lachwekkend hyporcriet.

blikjegrolsch | 20-06-22 | 09:25

Werkelijk té achterlijk, die borden. "Decolonize veganism", mijn god zeg. Niet te harden, dit.

Do-na-zi | 20-06-22 | 09:25 | 5

@Schoorsteenveger | 20-06-22 | 09:38:
"Als veganist ben je schoon, zuiver, gereinigd, ingewijd, en je bent er niet als je zomaar geen dieren gebruikt, nee, je moet er ook nog een hele filosofie op nahouden en een ideologie aanhangen."

Zoals nationaal socialisme en hun rassenleer.

Graaf_van_Hogendorp | 20-06-22 | 09:49

@Graaf_van_Hogendorp | 20-06-22 | 09:49:
Je krijgt de raarste verbanden ja. Antroposofen bijvoorbeeld zullen zich ook wel weer geroepen voelen om een leidende rol te spelen. "Der Rudolf Steiner hat gesagt...."

Schoorsteenveger | 20-06-22 | 10:43

@Schoorsteenveger | 20-06-22 | 10:43:
-
Hé, ja, laten wij eens een paar denkbeelden van Steiner in het openbaar ventileren. Ik stel voor dat wij beginnen bij zijn kijk op de gekleurde medemensch.

bisbisbis | 20-06-22 | 11:08
▼ 2 antwoorden verborgen

Kan me nog herinneren dat in een van de Amerikaanse steden, Seattle als ik het goed heb, een hele wijk was 'overgenomen' door BLM-aanhangers en een rapper met zijn bende gewapend over de straten trok. Daar waren ook geweldige initiatieven te zien van mensen die de straten openbraken en daar volkstuintjes aan gingen leggen, het begin van een Nieuwe Wereld waarin radicaal gebroken werd met 'white supremacy'.
Ben benieuwd wat daar allemaal van geworden is, en of dit fantastische initiatief in andere steden navolging heeft gekregen.
nypost.com/2020/06/20/my-terrifying-5...

Schoorsteenveger | 20-06-22 | 09:24 | 3

@Opco Engering. | 20-06-22 | 09:27: Diezelfde lui vinden dan de boeren op moeten rotten, maar geen idee hebben hoe achterlijk veel land je nodig hebt om zelfs maar die tienduizend van hun rebellie te voeden...

ReyNemaattori | 20-06-22 | 09:37

Dom Links in the picture, fotograaf: Bart Nijman.

Normpje | 20-06-22 | 09:23

Zelf Jeffry A. keek een beetje argwanend naar die blanke gozerd met z'n strafbaarstelling voor klimaatontkenners.

Phantomas | 20-06-22 | 09:22 | 2

Die kijkt per definitie argwanend

Professor Bacterie | 20-06-22 | 09:26

Zou dat komen door de groenten en fruit winkel op de hoek van de straat. ?

Nodeloos Kwetsend | 20-06-22 | 09:32

Tis weer duidelijk zichtbaar wat de verschillende Nederlanders belangrijk vinden en waar die Nederlanders afgelopen weekend aanwezig waren.

( room ) Blank Nederland liep op Pinkpop.
Overig Nederland in Rotterdam.
Dit alles omdat wij allen zelf mogen kiezen.
En er blijkbaar dus toch verschillen in Nederlanders zijn.

Nodeloos Kwetsend | 20-06-22 | 09:21 | 4

Ik zat als roomblanke (witte) Nederlander bij een buitenzwembad. Samen met 100000 Turken en Marokkanen. Het was overigens best gezellig. Leek wel of ik ver weg op vakantie was.
Ik ben nu een rode Nederlander overigens.

snivoos | 20-06-22 | 09:31

Scheten laten schijnt veel schadelijker te zijn nog.

Beste_Landgenoten | 20-06-22 | 09:31
▼ 1 antwoord verborgen

Nou, dit zijn ze hoor. De helden die het tij gaan keren. Een handvol klaagnegers, wat verlopen alto's met raar haar, een delegatie van de GGZ die een keer naar buiten mogen en een stuk of wat potentiele Volkerts. Raar idee dat het allemaal de schuld is van de joden en blanken, verreweg de meeste vervuiling wordt veroorzaakt in shithole landen waar beiden amper voorkomen.

Loodje | 20-06-22 | 09:21

Ik mis wiskunde...

F. von Zeikhoven | 20-06-22 | 09:20 | 2

Decolonize math.

impy | 20-06-22 | 09:25

@impy | 20-06-22 | 09:25: Was het maar een grapje maar bij BIJ1 hebben ze daar serieus over gesproken: wiskunde was ook racisme want Pythagoras was een blanke, of zoiets.

_pacman_ | 20-06-22 | 09:42

Opvallende omissie in het NOS Journaal: er werd vermeld tijdens het item over de klimaatmars dat er vorig jaar in Rotterdam ongeveer 40.000 mensen aanwezig waren. Punt.
Waarom werd er vervolgens dan niet gezegd dat er deze keer slechts 10.000 demonstranten waren? Kwam deze tegenvaller niet zo goed uit voor het Journaal?

leo de pejo | 20-06-22 | 09:20 | 3

Iets met het verleden en gebruiken en tegen afzetten...

Nodeloos Kwetsend | 20-06-22 | 09:22

In het journaal van gisteren werd het wel degelijk vermeld, maar wel met het knarsen der tanden, en zeker niet in woorden als "beduidend minder" of zo.

Schoorsteenveger | 20-06-22 | 09:26

@Schoorsteenveger | 20-06-22 | 09:26:
Waarschijnlijk heb ik het 6 uur Journaal gezien waarin het aantal niet vermeld werd. Er zit wel eens verschil in tussen het 6 uur en 8 uur Journaal.

leo de pejo | 20-06-22 | 09:36
-weggejorist-
Dr.Diggler69 | 20-06-22 | 09:20 | 3

Zo te zien doen de kringloopwinkels weer goede zaken.

Hendrik_Ijzerbroot | 20-06-22 | 09:20 | 1

Ik denk eerder de zak van Max

Roos | 20-06-22 | 09:30

Inferioriteit lijdt tot dat, niet andersom.

Neuth | 20-06-22 | 09:19

Even voor de duidelijkheid.. kleurloze klimaatdemonstranten zijn geen witte privilegemensen.

RickTheDick | 20-06-22 | 09:18

Wie zijn de 'white supremacists'? Lopen ze ook mee? Zijn mensen met een donkere huidskleur meer milieubewust?

Reaaalist | 20-06-22 | 09:18 | 1

In Midden-Afrika aardolie stelen uit een pijpleiding met gevaar voor eigen leven is klimaatneutraal.

Keukenmalloot | 20-06-22 | 09:31

Als je het merendeel van die lieden een ton geeft, dan hoor je ze 2 jaar niet. Dan vliegen ze de hele wereld rond om authentieke dingen te doen in India, Donker Afrika of Thailand. Zichzelf ontdekken, spiritueel bewustzijn ontwikkelen of een halfjaar bij de monniken wonen. De datacenters zullen overuren draaien voor al de facebook en instagram posts, de wereld zal zien hoe goed en diepzinnig zij zijn als mens.

En als de poen op is, dan staan ze daar weer. Geen probleem dat ze dat geld verbrast hebben, de CO2 footprint die ze achter gelaten hebben, ze zijn er een zoveel beter mens van geworden.

WasHetMaarMakkelijk | 20-06-22 | 09:18 | 1

Wat een heldere omschrijving, klopt als een bus.

Sjeintje | 20-06-22 | 10:02

“Father, forgive them, for they do not know what they are doing.” — Luke 23:34

wezen | 20-06-22 | 09:18

Ontwaar op de hoofdfoto zo'n 90 mensen waarvan drie niet 'wit'. Dus het klopt wel: 'White supremacy kills people & planet.'

DumboJet | 20-06-22 | 09:17 | 1

Als ik een racist was zou ik de grap kunnen maken dat zwarten te lui zijn om de planeet te vernietigen.

Zeurders | 20-06-22 | 09:21

Ik neem aan dat de Chinese en Russische overheden dit soort demonstraties met groot genoegen bekijken.
Laat het Westen zichzelf maar de vernieling in draaien door deze totaal verdwaasde mensen.

staat het bier koud? | 20-06-22 | 09:16

Profit kills, zei de loser.

Super Vaagstra | 20-06-22 | 09:16

Een bonte verzameling van hele rare types w.o. eentje die een stropdas droeg.

darmflora | 20-06-22 | 09:15

Wie van jullie is hier naartoe geweest?

small_town_dude | 20-06-22 | 09:15 | 2

Ik! Ik! Ik! Niet!

Louter Leuter | 20-06-22 | 09:23

Ik kon even niet, maar was in gedachten de hele dag ontzettend solidair. Heb dat ook zo op Twitter gezet dus dat lijkt me voldoende.

JJMS | 20-06-22 | 09:24

Lekker deugen met je elektrische auto,

Elektrische auto's stoten natuurlijk geen fijnstof uit via hun uitlaat, maar volgens de OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling) dragen ze in sommige gevallen alsnog flink bij aan de 'uitstoot' van fijnstof. Het probleem zit 'm in de banden. Zware elektrische auto's vragen namelijk veel van hun banden en ook daar komt fijnstof van af. Daarbij rekent men met elektrische auto's met een bereik van meer dan 300 mijl, ofwel 480 km. Vooral SUV's met een dergelijk rijbereik zorgen vanwege hun hoge gewicht zelfs voor meer fijnstof buiten de uitlaat om dan vergelijkbare auto's met een brandstofmotor.

Cornelis12 | 20-06-22 | 09:15 | 3

Ja bekend. En? Nu je toch bezig bent, neem ook even de stroombron mee.

Louter Leuter | 20-06-22 | 09:22

Ik vergelijk mijn vorige 3 touring ook niet met een SUV ...20 jaren op stinkbenzine gereden en die auto woog 1346 kg .de laatse 9 jaar schoon zero emissie in mijn elektrische BMW i3 op mijn eigen solarstroom en die weegt 1245 kg.... hoezo zwaarderderder...?

Smoelensmid | 20-06-22 | 09:40

Als je de productie meerekent is de CO2-uitstoot over het totaal zelfs hoger, of je moet er meer dan 500.000 kilometer mee weten te rijden zonder de batterijen te hoeven vernieuwen. Gaat niemand halen.

Schoorsteenveger | 20-06-22 | 10:46

Nee, de gele suprematie is goed voor het klimaat.
Iedere dag een nieuwe kolencentrale in China.

Tapu | 20-06-22 | 09:15

Van de 5 meest vervuilende bedrijven in de wereld zijn er 2 "wit" Gasprom en ExxonMobil. De overige 3 zijn Islamitisch of Aziatisch. Iraanse staatsbedrijf olie, Saudi Arabië staatsbedrijf olie en Chinese steenkool industrie.

Super Grover | 20-06-22 | 09:15

Tegeltje tegeltje in het hand, wie o wie wat is er aan de hand…..

berlingo000 | 20-06-22 | 09:13

Wat een mottige mensen alleemaal.

Zalluf | 20-06-22 | 09:13

In donker Afrika hebben ze inderdaad gemiddeld genomen een kleinere CO2-footprint dan hier in het (nog relatief) blanke westen. Maar of ze dat nou in Afrika allemaal zo geweldig vinden waag ik te betwijfelen.

Prieelvogel | 20-06-22 | 09:12 | 2

Wij dragen schoenen, dus we hebben geen 'footprint'. Dat maakt het racistisch denk ik.

Kaas de Vies | 20-06-22 | 09:17

Als al de mensen die hier gedemonstreerd hebben nu eens naar donker Afrika emigreren dan:
1 - zal hun "white supremacy"-CO2-voetafdruk sterk dalen;
2 - zullen ze daar nog geen jaar overleven en dat is ook winst voor het klimaat;
3 - zal Nederland mooier en minder idioot worden.

discriminazie | 20-06-22 | 09:31

Ondertussen blijkt uit een grote en nog vertrouwelijke studie van het RIVM, die deze week gepubliceerd wordt en al in handen is van De Telegraaf dat mensen die in de buurt van Schiphol wonen en langjarig worden blootgesteld aan ultrafijnstof afkomstig van vliegverkeer, hebben een vergrote kans op hart- en vaatziekten. Ook zijn er aanwijzingen dat uitstoot van deze microscopische kleine stofdeeltjes door vliegtuigen nadelige gevolgen heeft voor zwangeren en de ontwikkeling van ongeboren kinderen.

30 a 40 jaar geleden was er een huisarts in de Haarlemmermeer die dit soort zaken al constateerde en erg mee bezig was. Was tijdje zichtbaar en de media en daarna nooit meer wat van gehoord.

Cornelis12 | 20-06-22 | 09:12 | 3

En dit is nieuws want?

Lijkt me toch algemene kennis dat mensen die in de buurt van een luchthaven, staalfabriek of snelweg wonden ongezonder zijn?

Eduardo- | 20-06-22 | 09:18

Als je in de buurt van Moerdijk woont weet je ook dat de kankergevallen hoger kunnen liggen.
Of zullen we Chemelot als voorbeeld nemen?

Sjeintje | 20-06-22 | 09:43

Ik ben #team meisje op foto 8, met de zwarte jas een de grote sjaal. Wat ze ook zegt. Even mevrouw McClane op de hoogte stellen.

John McClane | 20-06-22 | 09:12 | 2

Die met de megafoon?

small_town_dude | 20-06-22 | 09:17

Mmmmm…
Ik begrijp uw aandrang.
Maar luidt het algemene advies niet als “dont stick your dick in crazy”?
Bij deze.

J-van-de-Bontekoe | 20-06-22 | 10:27

Vierde foto: "Ecology Without Class Struggle: Gardena".
Vreemde plek om reclame te maken, maar dat maakt het niet minder waar.

Lochos | 20-06-22 | 09:11

Het steeds openlijker worden linkse antisemitisme begint me zorgen te baren.

Al die Palestijnenclubjes bestaan niet uit liefde voor de Palestijnen maar uit pure Jodenhaat.

Haberdoebas | 20-06-22 | 09:10 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Ik heb misschien wel een oplossing; als we naast bruinkool en de zwarte kolen nu ook eens witte kool gaan verbranden?

Dubbelepunthoofd | 20-06-22 | 09:10 | 2

En apekool?

Louter Leuter | 20-06-22 | 09:19

@Louter Leuter | 20-06-22 | 09:19: Apekool is ruim voldoende aanwezig, jammer dat je er niets mee kunt.

discriminazie | 20-06-22 | 09:35

Hoeveel procent van deze mensen zou nu (maandag, 09.00 uur geweest) weer gewoon aan het werk zijn cq. zichzelf beschikbaar houden voor een passende functie??

Pettertje | 20-06-22 | 09:10

Rare mensen allemaal. Ik heb ze niet in mijn kennissenkring.

Leptob | 20-06-22 | 09:10 | 3

U was me nét voor. Ik ken persoonlijk ook niet één zo'n mafklapper.

SoepKip | 20-06-22 | 09:13

@SoepKip | 20-06-22 | 09:13:
Nou ik wel. Destijds onze GroenLinkse knakker in de gemeenteraad. Nadat ik uitgelegd en voorgerekend had dat isolatie the biggest bang voor de euro was en niet die fancy dure oplossingen, trok hij zijn schouders op en zei "het moet gewoon goed voelen". Dát tekent dat deugvolk ten voeten uit.

Louter Leuter | 20-06-22 | 09:18

Helaas hier wel steeds vaker zakelijk mee te maken.

Dubbelepunthoofd | 20-06-22 | 09:26

Ik moet alleen maar lachen om zoveel domme slogans..
'Klimaatverandering is racistisch'? 'Decolonize ecology'? Gimme a break.. we zouden schoolgeld terug moeten eisen van die ouders!

kyriaap | 20-06-22 | 09:09 | 2

Ik vind die 'Decolonize Veganism' wel de meest absurde.
Wat moet ik me in godsnaam daar bij voorstellen!?!
En 'Zionism = Ecocide' is ook totaal bizar.

Aristotalloss | 20-06-22 | 10:01

@Aristotalloss | 20-06-22 | 10:01:
Dit dus!
Bij mijn weten hebben "zionisten" trouwens met bloed, zweet en tranen, toch een aardige groente en fruitteelt "ecologie" op gezet in onherbergzame gebieden.

LoesjeP | 20-06-22 | 11:08

Stel he, ik ben een klimaatverbeteraar, dan zou ik mij toch niet op mijn gemak voelen tussen dat gespuis. Een beetje zoals wappies het coronadebat hebben doodgeslagen (nog bedankt hè!).
Deze boodschappen zijn met geen mogelijkheid serieus te nemen. Op geen enkele wijze.
Toch moet je de beweging(en) er achter wel serieus blijven nemen. In dit geval bieden resultaten uit het verleden wél garanties voor de toekomst. Ik sluit niet uit dat er echte acties gaan komen. En dan bedoel ik niet een beetje de vervelio uithangen door op straat te gaan liggen, maar actie als brandstichting, bommen en schietpartijen. En die pipo's zullen er bin staan juichen zoals D6Y met gejuich het stiksofbeleid omarmde afgelopen zaterdag. Dat ze daarmee boeren bedreigen in hun bestaan, ach ja, een detail waar alleen een kniesoor op let.

Ik vind het maar een enge beweging...

Harvey2Face | 20-06-22 | 09:08 | 1

Controlled opposition heet zoiets. Zorg er bewust voor dat de tegenstanders dusdanig maf zijn dat de gewone man/vrouw er echt niet bij wilt horen en tada! Werkte bij Corona ook als een trein, om van Wilders en Baudet maar te zweigen!

Als_je_me_nou | 20-06-22 | 09:22

Zie toch de nodige 'kapitalistische' zaken zoals smartwatches, smartphone. Kleding met een zware ecologische footprint, waar is de idealist gebleven met z'n eigen gebreide trui?

Bluto Blutarsky | 20-06-22 | 09:08 | 1

Of gewoon: naakt. Want: "liever naakt dan namaak", was het toch?

Dubbelepunthoofd | 20-06-22 | 09:12

Kan dit volk niet gewoon op Twitter blijven?

frickY | 20-06-22 | 09:08 | 1

LOL! Daar zwaait nu - bijna - een rechtse Keizer de scepter.
Vanaf nu krijgen de marxisten daar weerwoord en raken ze in paniek!

Aristotalloss | 20-06-22 | 09:59

Het tekent de beroepsprotestanten en soepsiedieslurpers om dergelijke wartaal uit te slaan. Ze krijgen zelfs front page aandacht van de deugende MSM en (kuch) onafhankelijke omroepen met hun roomblanke redacties. Nadenken kunnen ze niet, wiskunde en natuurkunde moeten gedekoloniseerd worden en is te abstract te moeilijk voor ze. Dus er wordt wat deugende kretologie de wereld ingeslingerd. Alles zal en moet op windturbines en zon. Alvast de groenten van de vogels en natuur....

Louter Leuter | 20-06-22 | 09:07

En door zwarte Piet met z'n racisme gaat de hele wereld naar de klote! Zo, dat lucht op...

Gies van Agt | 20-06-22 | 09:07

Van de week aan het zappen en komt en weet niet welke omroep het was maar geneuzel van donkere vrouw over dat blanke mannen automatisch eerder na sollicitatie worden aangenomen dan zij. Ook als ze, volgens haar, meer geschikt is voor de functie. Hoppa doorgezapt. Volgende zender was een kraakactie te zien waarin ook werd gerefereerd aan blanke rijke mannen enz. Hoppa tv uit, xbox aan en lekker far cry 6 spelen.

Cornelis12 | 20-06-22 | 09:07 | 2

Dat was "Ik woke van jou" van omroep Powned.
Aanrader.

frickY | 20-06-22 | 09:10

Het is tenenkrommend. Ik zag laatst toevallig het Belgisch nieuws VRT geloof ik. Eerst een verheerlijking van de Europese unie, daarna de zegeningen van corona-vaccins voor kleuters. Nog wat positiefs over de Oekraine, en dan een topic over genderklinieken die steeds meer mensen 'helpen'. Tot slot het weer dat door de klimaatverandering of te heet, of te nat of te droog zou zijn. Fijne dag nog!

small_town_dude | 20-06-22 | 09:14

De Chinezen, maar ook anderen, denken gewoon: wij zijn niet wit dus hoeven we ons niet aangesproken te voelen. Laten we nog maar enkele honderden kolencentrales extra openen.

quigg | 20-06-22 | 09:05

Ouderwetse Marxisten. Niets mis mee, gewoon negeren, groeien ze wel overheen.

Stijl_Loos | 20-06-22 | 09:05 | 1

Het probleem is dat ze intussen veel schade aanrichten. En de vraag is of deze "marxisten" niet gewoon de knokploegen van het grootkapitaal zijn.

discriminazie | 20-06-22 | 09:38

Dit zijn mensen die alleen maar klagen, maar zelf nooit met oplossingen komen en deze uit voeren. Ook niet zo raar, want vaak werken ze ook niet eens. Enige wat ze kunnen is handjes ophouden van die zelfde white Supremacy.

miknic | 20-06-22 | 09:05

Fijn dat al deze mensen elkaar gevonden hebben.

Sinaslolly | 20-06-22 | 09:05

Ik dat de (Wit-)Russen bedoeld worden.

Hadena | 20-06-22 | 09:03

Extreem linkse ideologie is goed terug te zien in slogans van de klimaat sekte.

Daan_banaan | 20-06-22 | 09:03 | 1

Je ziet aan de slogans ook dat dit voor 3/4 uit Amerika komt overwaaien. Bijna alles in het Engels.

small_town_dude | 20-06-22 | 09:23

Wat een apart volk is het toch dat daar loopt.

Sjeintje | 20-06-22 | 09:03

Mag ik iets vinden van ouders die hier hun minderjarige kind bij meeslepen?

frickY | 20-06-22 | 09:03 | 4

ja, vertel.

small_town_dude | 20-06-22 | 09:07
▼ 1 antwoord verborgen

Zou mooi zijn als we deze mensen stuk voor stuk kunnen identificeren. Bij voorkeur DNA afnemen. Je weet namelijk dat ergens in deze menigte er een stuk of wat Volkerts rondlopen die in de toekomst mensen gaan vermoorden. Dan kun je ze beter vast preventief identificeren en volgen.

BoerKoekoek | 20-06-22 | 09:03

Begrijp het dan toch. Activistisch links is een religie met z'n eigen dogma's. Een van die dogma's is dat blanken een eeuwigdurende erfschuld hebben aan alle ellende op de wereld. En net zoals bij religies worden dogma's niet ter discussie gesteld. Wie bij die kerk wil horen moet ze zonder vragen voor waar aannemen.

Barend Braakbal | 20-06-22 | 09:02 | 1

En vooral de wijze waarmee die zonden afgekocht kunnen worden. Die komen dan bij de activistische linkse clubjes terecht die daar Grachtenpanden van kopen en zo hun eigen blanke compound oprichten.

Haberdoebas | 20-06-22 | 09:07

Verwarde mensen die het moeilijk vinden verschillende problemen uit elkaar te houden, dus het dan maar op een veganistische hoop gooien.

Zeurders | 20-06-22 | 09:02

Ik kan het allemaal meer volgen. Is boete doen en een gigantisch gevoel van schuld voldoende? Ga ik nu even paar uurtjes hard werken.

Lorejas | 20-06-22 | 09:02

Buiten dat die vlag niet op deze manifestatie thuishoort is het ook nog eens racistisch. Alle white supremacists worden weer over een kam geschoren!!!11

small_town_dude | 20-06-22 | 09:01

Argumenten doen er niet toe, wij zijn gewoon fout. Punt

HD50 | 20-06-22 | 09:01

Verwardheid. Laten we het daarop houden.
Dit zijn nu typisch verwarde mensen.

laurentius | 20-06-22 | 09:01

Veel van deze mensen zien eruit alsof ze vroeger veel gepest zijn.

MarioKab | 20-06-22 | 09:01 | 1

... en elkaar nu in links-activistische clubjes die door onze met links sympathiserende overheden gesubsidieerd worden, gevonden hebben.
Feitelijk schreeuwen al die dreadlocks en andere onrendabelen alleen maar: "Meer subsidie, meer subsidie!"

Aristotalloss | 20-06-22 | 09:45

Je net zo goed kunnen zeggen: rechtshandigen zijn slecht voor het milieu, want de meerderheid van de mensen die vervuilt zijn rechtshandig.

AdvocatusDiaboli | 20-06-22 | 09:00

Zo.. daar is denkwerk in gaan zitten, in die slogans.. zo wordt je wel serieus genomen.

hoffrevisited | 20-06-22 | 08:59 | 3

*word je

PolBot | 20-06-22 | 09:02

Je hebt gelijk,lul.

hoffrevisited | 20-06-22 | 09:26

"Met vlaggen, speeches, spandoeken en borden vroegen de demonstranten aandacht voor onder meer een beter klimaatbeleid en een groenere levensstijl." Las ik op de site die niet genoemd mag worden. Het merkwaardige is dat deze mensen niet keihard worden uitgelachen om hun absurde teksten die kant nog wal raken en die in veel gevallen ook nog eens racistisch zijn.

Kukooo1 | 20-06-22 | 13:54

Verbanden leggen, het valt ook niet mee.

AdvocatusDiaboli | 20-06-22 | 08:58 | 2

Vertel.

Eduardo- | 20-06-22 | 09:01

1 dag een ehbo cursus en je kunt het.

BoerKoekoek | 20-06-22 | 09:03

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland