Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Pride Month niet voor iedereen een feestje

De kater komt wel pas veel later

Transactivisten. Het is een piepklein groepje maar agressief zijn ze wel en ze krijgen hulp van progressieve politici, belangenclubs en multinationals die hun sociale media-kanalen tooien in de kleuren van de Pride-vlag. (Hun westerse accounts, niet die van hun Afrikaanse of Arabische afdelingen.) Trans-activisme is een maatschappelijke heuvel waar onwaarschijnlijk veel mensen op willen sterven, omdat het goed en deugdzaam en strijdbaar en trots is om op te komen voor slachtoffers van de institutioneel transfobe samenleving een microscopisch kleine groep mensen die in het verkeerde lichaam geboren is en dat graag wil veranderen. 

Het is niet onmogelijk maar toch zeker wel sociaal riskant om kritische noten te kraken over het trans-activisme, dat een zekere aanstekelijke sociale besmettelijkheid lijkt te hebben onder jongeren en jongvolwassenen die niet lekker in hun vel zitten, sociale en/of lichamelijke groeiproblemen en/of hormonale puberperikelen hebben en denken dat het allemaal komt omdat ze in het verkeerde lichaam zijn geboren. Die mensen wordt geen hulp aangeboden, die wordt een transitie aangepraat en dat narratief begint - zoals met alle culturele hypes - over te waaien uit Amerika. 

We keken dit weekend naar Daily Wire-docu What is A Woman en deze sociale ontwikkeling desintegratie is zowel extreem ongezond als op absurdistische voet met elke aardse realiteit. Het is niet eens meer om te lachen, zeggen we met ons meest ernstig kijkende doktershoofd. Op een banaal niveau vergroot het trans-activisme van de letterbakkapers het risico op oplevende intolerantie tegen andersneukenden. Maar veel beschadigder zijn degenen die zich een geslachtsverbouwing hebben laten aanpraten c.q. zich niet door hun familie, vrienden of artsen van zo'n extreem ingrijpende en riskante operatie hebben laten afpraten.

We rolden van de docu door naar het inktzwarte konijnenhol /r/detrans/, een subreddit voor geverifieerde spijtoptanten van geslachtsverandering en het lijkt ons goed voor genderverwarde Nederlandse jongeren om daar wat ervaringen te lezen van jongens en meisjes die tot op het suïcidale af spijt hebben van hun sekseverandering. Wanneer intrinsiek ingewikkelde kwesties als gendertwijfel benaderd worden als iets dat louter met "trots" gepaard gaat, leid je kwetsbare jongeren op een pad naar onherstelbare schade. Het propageren van riskante operaties bij psychologisch kwetsbare pubers en het daaruit voortvloeiende lichtzinnige medische faciliteren van verbouwingen is een opmaat naar enorme ellende. Je kan wat ons betreft beter transfoob genoemd worden, dan medeplichtig zijn aan de totstandkoming van de gruwelijke verhalen van slachtoffers van deze - hopelijk passerende - culturele X-tocht.

Ophef in Dallas. Travo in latex danst geyl voor piepjong grut. Pride?

Reaguursels

Inloggen

Dat hele transgendergedoe gaat steeds meer op de asielindustrie lijken. Iedereen is welkom, buitenproportionele aandacht en de hyena's en aasgieren storten zich op dit nieuwe verdienmodel.

gestoptmetroken | 06-06-22 | 08:19

Je kunt wankele pubers alles wijs maken. Je kunt ze laten geloven dat de wereld vergaat door klimaatverandering, dat Femke Louise goed kan zingen en dat ze in het verkeerde lichaam zitten.
Iedereen mag jong en dom zijn. Ooit leer je zelfstandig en kritisch nadenken. Maar een afgesneden lul plak je nooit meer terug.

Zeddegeizot | 06-06-22 | 08:17

Wordt gewoon grof geld mee verdiend in de VS. Zogenaamd uit goede wil, zoals in zoveel delen van verstikkende sociale stelsels waarin ieder straaltje mannelijke energie ver te zoeken is. Tevens valt mij op dat dit veel meer in (Westerse) steden speelt dan op het platteland; de genderbenders die ik ken, hebben dan ook letterlijk helemaal níets met de natuur, als in: gaan niet zo gauw op trektocht door de Kaukasus, zeilen, vogelspotten (lol) of weet ik veel.

Neen, dan liever uitgaan tot tyfuslaat, even de WC (m/v/x) in verdwijnen en lekker grabbelen in het donker. En volgende dag een afspraakje Mengele (die het uiteraard zo vreselijk goed voorheeft met jouw persoon... die 40k is een bijkomstigheid). Wel eerst even tekenen dat jij de 100% aansprakelijkheid op je neemt. Want dat die je toch, als je 16 bent? Juridisch geen speld tussen te krijgen.

Verder is het cliché van gebroken gezinnen echt tenhemelschreiend als je bij zo'n puber even doorvraagt naar de gezinssituatie. Pappa sowieso foetsie. Mamma moet zich de hele dag de pleuris werken en heeft geen zin in gezijk op de late avond. Ze haat onderbewust haar leven en verwaarloost zichzelf; projecteert dit vervolgens op dochter door nooit eens een diep gesprek met haar te voeren over wet dan ook. Nee, laat haar maar lekker vrij. Alles is prima.

Boundless intemperance/ In nature is Tyranny.

DeterioraSequor | 06-06-22 | 08:10

Sommigen van die geïnterviewden in What is a woman? komen akelig dicht in de buurt van Joseph Mengele

Ikdus | 06-06-22 | 07:42

Altijd dat gefoeter hier op psychologen.
Ik boek als psychotherapeut betere resultaten dan de huisarts of psychiater met hun farmaceutische aanpak.
Als ik cliënten heb met genderidentiteit issues, dan neem ik eerst voldoende sessies de tijd om met de cliënt te kijken wat de dieperliggende problematiek is. Adviseren tot geslachtsverandering beschouw ik eigenlijk als laatste red(paarden)middel.
Wilde dit even gezegd hebben....

spicegirlonsteroids | 06-06-22 | 07:00 | 3

Ik adviseur standaard een geslachtsverandering.

Daar begin ik mee. Mijn werkgebied is metrohalte Oostplein.
Waar is die van jou?

Kaas de Vies | 06-06-22 | 07:31

Er zijn heel veel goede therapeuten. Helaas zie je dat niet van buiten en is er weinig informatie over waar je op moet letten. Misschien tijd voor een informatiecampagne.

Flapoor | 06-06-22 | 07:33

Stel je voor dat je iemand een nieuw stel hersenen zou kunnen geven. Een stel dat je lijf accepteert zoals het is. Welke keuze zou je dan maken?

Happy People | 06-06-22 | 06:25

Ik kom van Joop! naar hier. Ben ik nu ook een “trans”?

Fark Mutte | 06-06-22 | 03:04 | 1

Yep, transpolitiek.

ratelaar | 06-06-22 | 06:58

Waarschijnlijk heeft die VENT roze of groen borst- en schaamhaar !

MostAnnoyingSound | 06-06-22 | 00:25
-weggejorist-
Nihilon | 06-06-22 | 00:13 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen

Ik zag laatst een uitzending op YouTube waarin duidelijk werd dat bij een bepaalde grote Amerikaanse Gay Pride organisatie en optocht geen homoseksuele man als belangrijkste persoon meer betrokken was.

Die plek werd / is ingenomen door een transgender.

Een omgebouwde vrouw met baard en snor is nu de grote held.

Transgenders drukken momenteel luidruchtig en gretig alles en iedereen weg.

Ze eisen alle aandacht op. Alles zal en moet om hen draaien.

De T is en zal de belangrijkste letter worden in het alfabet.

Bizar en opmerkelijk is het hoe snel dat is gegaan en dat deze agressieve invasie zo weinig tegenspraak en weerstand krijgt.

Dr.Mabuse | 05-06-22 | 23:53 | 1

Dat zit hem niet zozeer in de transgenders zelf, maar in het hyperactivistische kader dat er omheen hangt. Die hebben de transbeweging overgenomen, net zo goed als ze de homobeweging hebben overgenomen. Veel activisten van het eerste uur zijn daarom al een tijd geleden afgehaakt.

En waarom de T’tjes? Simpel: dat zijn de slachtoffers-du-jour. Homo’s en lesbiennes worden inmiddels wel door iedereen geaccepteerd, behalve door een bepaalde groep waar niemand zijn vingers aan wil branden. Maar transgenders zijn nog onbegrepen. De problematiek is ook complexer, dus is er voor activisten meer scope om te zeiken over dingen en eisen te stellen. Nadeel is dat het een vrij kleine groep is. Vandaar dat ze de discussie over pronouns en genderfluiditeit flink hebben aangezwengeld.

Muxje | 06-06-22 | 03:14

Vroeger las ik wel eens artikelen op Joop. Ik probeerde dan altijd de logica te vinden in de redenatie van de Jopers. Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat er gewoon geen logica is. Dit herken ik ook bij woke.

yeps | 05-06-22 | 23:52

Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Ooit kocht ik in mijn studententijd, gedwongen door een beperkt budget, een winterjas in een winkel met slechte verlichting. Thuisgekomen moest de vriendin enorm lachen om het knetterende textiel met veel te brede revers en de goedkope vleug die mij bij aanschaf niet was opgevallen. Ik heb het twee weken geprobeerd en hem vervolgens in een zak gepropt voor de winterhulp aan de Poolse opstand. Om acht uur ging iedere avond het journaal aan in de hoop Lech te zien op een zeepkist in de havens van Gdansk …. in MIJN jas.
Ik weet heel goed hoe die spijtoptanten zich voelen.

fokkewoelf | 05-06-22 | 23:36

Ik kan iedereen heel hartelijk Blocked & Reported aanbevelen. Niet alleen een magnifieke podcast over alle woke shit op de socials en in ouderwetse media, ook diepgeworteld in journalistiek over trans, detrans, puberty blockers, etc. Deze twee, Katy Herzog en Jesse Singal, weten waar ze het over hebben. Singal was onlangs zelfs op npo te zien in deze (best interessante) docu:

www.vpro.nl/argos/media/kijk/afleveri...

kalesnor | 05-06-22 | 23:14

Dank GS om dir reddit draadje naar buiten te brengen. Het geeft een meer dan noodzakelijke andere insteek op de problematiek. Het staat een ieder vrij zich naar believen om te bouwen, maar waarom zou de gemeenschap hier voor op moet en draaien? Met een zelfmoordpercentage vond rond de 40% moet er heel veel meer aan psychologische screening gedaan worden en moet er een mogelijkheid zijn op basis van iemand psychische gesteldheid dit simpelweg te verbieden. Het gaat nu allemaal veel te makkelijk.
Gideon van Meijeren had recent een goed betoog hierover. Doods66 kwam niet verder dan de gebruikelijke judaskreten als antwoord. Er ontbreekt in het westen een gedegen visie op de waarde van het leven en dat breekt ons steeds meer op. Een mens is kapitaal, een FTE en niets meer dan dat. Als iemand opgebruikt is mag er een pil van Drion in, als een kind niet uitkomt knip je het kapot en zuig je het weg, als je doordraait ga je aan de farmaceutica en als je geslacht niet uitkomt schroef je er wat anders op. De medische professie heeft Hippocrates op de onderkant van het bierviltje staan en verder is het iets voor oudjes. Er is een flinke crisis in het Westen en dat gaat niet opgelost worden voordat de waarde van het leven weer gezien wordt. De hemel beware ons als er gaat gebeuren wat daarvoor nodig is. Dat klinkt dramatisch, maar de patronen zijn door de eeuwen heen hetzelfde. Als je hetzelfde doet, krijg je dezelfde uitkomst. Dwazen zijn gedoemd de geschiedenis te herhalen.

Frau Merkel | 05-06-22 | 23:06 | 6

@BootleggersSmurf | 05-06-22 | 23:54:
In dat geval steunt FOM dus een criminele organisatie. Ik neem aan de de Universiteit van Maastricht elke verdere vorm van samenwerking, laat staan subsidie meteen heeft stopgezet?

Frau Merkel | 06-06-22 | 00:17

@Frau Merkel | 06-06-22 | 00:17: Afkoelperiode tot na de zomer. Dan lezingen enzo.
Ik citeer trouwens selectief, even zodat je het weet. Het is eigenlijk best een moedig stuk van de Telegraaf. Enfin, blijft staan dat bijna niemand in verzet durft te komen uit angst.

Eichholtz is ook kritisch op zijn collega’s en zichzelf. „Ik had veel eerder op de bal moeten springen. We hebben met zijn allen te lang vanaf de zijlijn toegekeken.” Pas half april, ruim een maand nadat duidelijk was geworden dat de cyberaanval te maken had met de rel, nam de Universiteitsraad openlijk afstand van de cyberaanval en van de steun die FOM aan de aanval gaf. Eichholtz: „We moeten in alle geledingen, van hoog tot laag, een signaal afgeven: zo debatteren wij niet. Als wij op de universiteit niet vrijuit kunnen praten, gaat ook de maatschappij naar de klote.”

BootleggersSmurf | 06-06-22 | 00:42
▼ 3 antwoorden verborgen

Geestelijk labiele mensen hun zin geven, altijd een fantasties goed plan.

Zeurders | 05-06-22 | 23:05 | 1

Prachtige tegel, past onder iedere tegel hier op GS, behalve de vrijmibeau

Analia von Solmsch | 05-06-22 | 23:22

Ik ben bang dat dit nog maar het topje van de ijsberg is. Een meisje dat ik ken had een klotejeugd van misbruik en zo. Mede daardoor identificeerde zij zich ineens ook als jongen. Veranderde haar naam, kwam in het voortraject voor transitie, slikte hormonen en was in afwachting van de operatie. Ineens viel één en ander op zijn plaats, wellicht ook omdat zij uit de puberteit kwam. En nu is zij weer volledig vrouw. Moet jij je voorstellen dat zij zich had laten opereren. Ik bedoel, iedereen steunde dat en iedereen vond het zo geweldig dat het allemaal kon. Al die wokies die daar 100% achter staan en het aanmoedigen. En dan is er geen weg meer terug als het slechts een verwarrende fase in het leven blijkt te zijn geweest.

JoDeLo | 05-06-22 | 23:02 | 2

Daarom wachten tot 25 en een volgroeid brein. Daarna zou de puberteit helemaal achter de rug moeten zijn.

Louter Leuter | 05-06-22 | 23:58

@Louter Leuter | 05-06-22 | 23:58: Dat geldt wat mij betreft voor iedere niet noodzakelijke medische ingreep. Eens kijken hoeveel volwassen moslims het mes in hun leuter laten steken.

I.Q. NUL | 06-06-22 | 04:07

Weet van nabij (in de familie) dat in NL zo'n ingreep niet van de ene op de andere dag wordt gedaan. Er was toch een voorafgaand proces van een jaar waarin ook herhaalde gesprekken met een psycholoog plaatsvonden. Begonnen werd met hormonen, en uiteindelijk de operatie zelf. Weet dat betrokken persoon nu gelukkig is met de verandering. Op het werk gelukkig ook veel begrip.

LucaBrasi | 05-06-22 | 22:55 | 1

Gelukkig gaat er veel goed, maar in inmiddels een tegenbeweging van de transgenders: “ik ben geestelijk in orde, maar mijn lichaam niet, dus waarom moet ik naar een psycholoog, discriminisme! -hier: heb je een officiële klacht en duizend van mijn volgers boos achter je aan”
Je weet wel, iedereen geboren na 2000.
Raar maar waar.
we leven in een tijd waarin kennelijk alles maakbaar moet zijn.

Analia von Solmsch | 05-06-22 | 23:32

Vrouwen hebben iedere maand last van hormonen. Het gedrag veranderd ze vinden ineens alles leuk en daarna wat snel humeurig. Ook de pil kan hele nare bijwerkingen hebben over hoe ze in hun vel zitten. Extra hormonen zijn geen dingen waar je zomaar aan moet beginnen. De m-v transitie die ik heb gezien was me daar een partij chagrijnig alsof het maanden ongesteld was.

voldemort | 05-06-22 | 22:41

Volgens mij is het goed om kinderen te leren dat ze een ander niet moeten pesten. Maar dat is iets anders dan kinderen te dwingen of te hersenspoelen dat je homo/trans/whatever leuk MOET vinden.

Mark Bouwman | 05-06-22 | 22:10 | 10

@Continuum | 05-06-22 | 23:56: Dat is dus de verkeerde insteek.
Hoezo heb jij mijn toestemming nodig om te doen wat jij wilt doen? En zonder die toestemming gaan we een probleem hebben? Je laat mij lachen.
Wat jij eist laat mij koud, dan ga je lekker niet met mij om, ik ben nog kettingroker ook. En voor dat laatste eis ik dus jouw acceptatie. Voel je hem aankomen?
Als jij hand in hand wil lopen, moet dat kunnen zonder toestemming van anderen. Dat zijn de gedeeltes die jij zelf kunt en moet bepalen, ik wil ook niet aangesproken worden op mijn spijkerbroek.
Maar jij gaat dus verder. Ik moet het toejuichen! En dan kan ik alleen maar heul errug bot worden:
Er zijn ook mensen die zich dagelijks insmeren met urine. Denk ik ongeveer hetzelfde over. Maar om die mensen nou anders te behandelen, nee. Toch, als zij net als jij dan verwachten dat ik dat accepteer? No fucking way. Ik tolereer het en da's voldoende.

BootleggersSmurf | 06-06-22 | 00:12

@BootleggersSmurf | 06-06-22 | 00:12: ik verwacht geen pride vlaggetjes. Wel gelijkwaardige behandeling en geen gezeik als ik affectie met mijn vriend toon in jouw nabijheid. Als dat onder jouw definitief van tolerantie valt, fair enough.

Continuum | 06-06-22 | 00:56

@Continuum | 06-06-22 | 00:56: Tekenen van affectie heb ik ook met hetero's soms problemen mee maar dat terzijde.
Voor mij is dat alfabet-gedoe niet de norm, homo's zijn niet de norm. Daarom ook geen acceptatie. Maar tolerantie is wat anders, tolerantie is iemand zijn eigen vrijheid gunnen waar je die vanzelfsprekend zelf ook wilt hebben. Iemand doet iets dat jij absoluut niet zou doen en hij telt nog gewoon mee als mens, we slaan hem dan niet de hersens in bijvoorbeeld.
Ik sta misschien meer aan jouw kant dan je denkt maar woorden doen ertoe. Er zit een groot verschil tussen tolerantie en acceptatie. Door mij dingen gedwongen te laten accepteren word ik intolerant behandeld. Jij mag jouw vrijheid hebben, maar ik dus ook de mijne!

Maar ik geloof dus dat ieder mens het recht heeft geluk na te streven binnen de grenzen van de wet. Daarbij opgemerkt dat het paradijs van de ene de hel is voor de ander. Door een ander ongevraagd jouw wil op te leggen verhinder je dat geluk. Maar dat dus twee kanten op!
Ik kan van een homo niet verwachten dat hij zich anders voordoet dan hij is, dat is slecht voor de geestelijke gezondheid. Maar ik hoef het echt niet toe te juichen voordat hij gelukkig kan worden lijkt mij. Het is ongezond om acceptatie van jezelf bij anderen te zoeken.
Enfin.

BootleggersSmurf | 06-06-22 | 01:43
▼ 7 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Blowup | 05-06-22 | 22:09 | 3

Vroeger schreven psychiaters alles toe aan depressies en moest je vooral veel kalmeringstabletten slikken.
Tegenwoordig kunnen we allerlei zottigheid als genderstudies studeren en wijten psychiaters alles aan dat je in een verkeerd lichaam bent geboren.
Diagnoses volgen zelden de feiten maar meestal de laatste modegril.

Osdorpertje | 05-06-22 | 22:06 | 3

Psychiaters, psychologen en nog meer woorden eindigend op -aters of -logen zijn bij mij vooral figuren die met hun eigen problemen geen raad weten en daarom maar gaan proberen om de problemen van anderen op te lossen. Zo vermoed ik dat de meeste echtscheidings en huwelijks psychologen zelf gescheiden mensen zijn. Zij spreken dan uit "ervaring" zullen we dan maar zeggen denk iki.

Sjakie | 05-06-22 | 22:16

@Sjakie | 05-06-22 | 22:16:
Toen mijn broer nog studeerde waren de psychologie studenten de meest gestoorde gasten uit het studentenleven. Die waren vooral opzoek naar zichzelf.

Osdorpertje | 06-06-22 | 01:56

Ik denk dat je niet in een verkeerd lichaam bent geboren maar met een zieke gesteldheid van de geest. Er is lichamelijk nl niets mis met je lichaam, wel met je geest. In iedere psychiatrische kliniek is wel een Napoleon te vinden of een Karel de Grote.

I.Q. NUL | 06-06-22 | 04:24

Zag eens lang geleden, een operatie van man naar vrouw. Bij de penis werd de kop afgesneden. Dit werd dan weer gebruikt voor de binnenkant van de nieuwe vagina, zodat deze dan weer wat meer gladder werd vanbinnen.
Ik kreeg er pijn van in mijn lul.

Datzullenwenogweleen | 05-06-22 | 22:00 | 5

Niet gladder maken is het doel, door de eikel naar binnen te plaatsen gaat het gevoelige gedeelte van de penis met alle zenuwuiteinden naar binnen, dat is het doel. Maar ik kijk nooit naar operaties, ook niet naar die van een ingegroeide teennagel. Of naar heteroseks.

Analia von Solmsch | 05-06-22 | 22:24
-weggejorist-
voldemort | 05-06-22 | 22:51

@Blowup | 05-06-22 | 22:08: Ja en? Het doet niets ter zake hier. Plemp dat in het cafe of schrijf het op je WC. Fijn dat je zo betrokken bent en vervelend dat het je zo bezig houdt, maar maak een bord en ga op het Binnenhof staan.

Frau Merkel | 05-06-22 | 22:54
▼ 2 antwoorden verborgen

Rond 2000 was er een BBC documentaire "The Boy who was Turned into a Girl". Bij een tweeling ging de besnijdenis (het speelde in Canada) mis. Het echtpaar werd overtuigd dat het ging om nurture en niet nature, en de gender identity pas na de geboorte bepaald werd (de theorie van ene Dr Money). Dus niet geaarzeld en de baby werd omgebouwd. Money's natte droom werd werkelijkheid. Bruce werd Brenda en werd als meisje opgevoed. Lang verhaal kort. Na 30 jaar als meisje en vrouw geleefd te hebben werd Brenda weer David. Zijn leven eindige op 38-jarige leeftijd met zelfmoord. Dr Money gaf de ouders de schuld. Zij zouden onbewust signalen gegeven hebben aan Brenda dat ze een jongen was.

Geen hormonen. Geen operaties. Niets doen wat onherstelbaar is totdat iemand 25 is geworden (en de hersenen ook volgroeid zijn). Daarna doe wat je niet laten kan. 30 jaar geleden heb ik iemand van dichtbij meegemaakt die als man verder door het leven wilde. Hij is later ook nog getrouwd. Overigens hoef je van hem geen activistische transgeluiden te verwachten. Het doel was immers om gewoon als man door het leven verder te gaan. Dat doel heeft hij bereikt en ik ben nog steeds blij voor hem.

Louter Leuter | 05-06-22 | 22:00 | 8

@Analia von Solmsch | 05-06-22 | 22:21:
En vele papers, artikelen, van hoe succesvol het niet was. Wetenschappelijke reputaties zijn een dingetje. Het falen lag niet aan de wetenschap, maar aan die (eenvoudige) ouders.

Louter Leuter | 05-06-22 | 22:25

@Louter Leuter | 05-06-22 | 22:25: neen, de rapporten werden juichend ontvangen als dat een jongetje wel degelijk een meisje kon worden, met de juiste input.

Analia von Solmsch | 05-06-22 | 22:36

Dit zou toch bevestiging moeten zijn dat gender afhankelijk is van wat je voelt en niet wat er in je broek zit

Continuum | 05-06-22 | 23:15
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik was eerst melk, nu ben ik Kaas.

Kaas de Vies | 05-06-22 | 21:58 | 4

@Nonkel Frituur | 05-06-22 | 22:02: ook zo'n tijdelijk modernisme

AntiZanicz | 05-06-22 | 22:06

Typisch weer zo'n opmerking van een cis-kaas. Er zijn namelijk vele soorten kaas, Kaas.

Duwbak_Linda | 05-06-22 | 22:07

@Duwbak_Linda | 05-06-22 | 22:07: juist, en stieren die zich als koe identificeren willen wel maar kunnen geen melk geven. Iedereen en met name de boeren houden hun mond erover. Belachelijk!

whitechocolateface | 05-06-22 | 22:14
▼ 1 antwoord verborgen

Ik zie dit dit allemaal ook als een soort hype ofzo. Maar je moet toch wel een verdomde hekel aan je Schwanz en ballen hebben wil je die door een chirurg laten vernietigen? Die dingen zijn zo fijn om mee te spelen. Ik hou alleen al mijn ballen vast als ik ga slapen.

Leptob | 05-06-22 | 21:50 | 9

Grotendeels een hype, maar bij een kleine groep is er wel degelijk een echt gevoel dat ze in het verkeerde lichaam zitten, en dat gevoel manifesteert zich vaak al op jonge leeftijd, net als homoseksualiteit. Gender dysphoria. Kan je gewoon vaststellen in een psychiatrische diagnose, en er hoort een lang en zorgvuldig behandeltraject bij.

Maar dat zijn de echte transgenders. Waarvan het grootste deel inmiddels helemaal niets meer met de trans-activisten te maken wil hebben.

Muxje | 05-06-22 | 22:13

@Analia von Solmsch | 05-06-22 | 21:57: Ik dacht dat ik op een manier had gereaguurd waarin ik niet uitsluit dat het probleem bestaat.

Leptob | 05-06-22 | 22:26

@Leptob | 05-06-22 | 22:26:
Dat weet ik, je zat te hengelen, maar mag ik nu je Schwarz zien?

Analia von Solmsch | 05-06-22 | 22:38
▼ 6 antwoorden verborgen

Dit is niet mijn probleem en kan er ook niets zinnigs over zeggen. Ik noem mensen meneer of mevrouw als zij dat graag willen en laat het verder over aan de geestelijke gezondheidszorg om te beslissen of de cliënt in aanmerking komt voor een geslachtsoperatie.

de IJsman | 05-06-22 | 21:47

Let wel, dit ombouwen moet wel op kosten van de gemeenschap
>> een microscopisch kleine groep mensen die in het verkeerde lichaam geboren is en dat graag wil veranderen.

AntiZanicz | 05-06-22 | 21:45 | 4

Kan het niet al in Turkije?

John McClane | 05-06-22 | 21:56

@de IJsman | 05-06-22 | 21:48: die zijn ziek en moeten geholpen worden. Trans zijn is veelal een keuze, daar gaat het verhaal over, de consequentie is dat er tonnen aan een onnodige behandling worden gespendeeerd waar wel beter rendement uit gehaald had kunnen worden.

AntiZanicz | 05-06-22 | 22:05

Weet je wat dat kost, zo'n operatie? Verrassend weinig.

Muxje | 05-06-22 | 22:19
▼ 1 antwoord verborgen

Het probleem is dat het ontzettend moeilijk is om een goed gesprek te hebben over dit soort onderwerpen. En dan heb ik het nog niet eens over die activisten, die een klein deel van de transseksuele populatie uitmaken.

Zelf ken ik een aantal transvrouwen (dat betekent: als man geboren, identificeert nu als vrouw) die ontzettend blij zijn met hun keuze, tot op het punt dat ze daar graag over vertellen, net zoals een hobbyist als hun hobby ter sprake komt, of een kind dat net iets nieuws heeft geleerd.

Het probleem is dat veel van hen zich lange tijd buitengesloten voelden, vaak omdat ze niet comfortabel waren met de verwachtingen die ze opgelegd kregen gebaseerd op hun geslacht. Denk aan ouders die hen emotioneel of zelfs fysiek misbruiken omdat ze zich niet jongensachtig of mannelijk genoeg gedragen. Dit gebeurde vaak al jaren voordat ze zichzelf als transgender gingen identificeren. Gewoon simpele dingen, zoals meisjesachtige hobbies of een personaliteit die volgens de ouders niet "klopt" met hun geslacht.

Als gevolg daarvan hebben ze vaak last van traumas zoals PTSS (PTSD), manisch-depressieve stoornissen of andere vergelijkbare zaken, en lage zelfwaardering. Zelfs al helpt hormoontherapie en acceptatie, dit alleen kan het probleem niet verhelpen.

En daardoor is het ontzettend moeilijk om een gesprek over deze zaken te voeren zonder dat het leidt tot allemaal associaties waardoor ze ongelukkig voelen of zelfs in paniek raken, zelfs als ze goed weten dat je het niet zo bedoelt. Als voorbeeld: soms kan zelfs een *beschrijving* van gender dysphoria (dat is ongelukkig zijn met je geslacht) in een verhaal genoeg zijn om tranen op te wekken in iemand die al lang getransitioneerd is, puur door de associaties met de tijd dat ze daar zelf doorheen gingen.

Ik deel sommige van de zorgen die in dit stuk gedeeld worden, met name het averechtse effect, en het risico dat tieners door hun omgeving of de grotere samenleving ernaartoe geduwd worden om te transitioneren, misschien zelfs met de permanente veranderingen (zoals operaties of langdurige HRT (hormone replacement therapy).

Maar hoe kan ik hier een discussie over voeren met iemand die wekelijks bij de therapeut zit, en zo veel mentale problemen heeft dat ze niet in staat is om een baan te nemen of zelfs op een normale tijd naar bed te gaan en op te staan, en als dat éne lichtpuntje heeft dat ze tenminste een meisje is en borsten heeft, dat ze haar haar kan laten groeien en een rok kan dragen zonder rare blikken te krijgen van mensen op straat?

En hoe kan ik iemand vertellen dat er niets mis is met die wet in Duitsland uit de jaren 70 ofzo, dat twee psychologen apart een belachelijk invasieve serie aan tests moeten uitvoeren die gewoon ontzettend weinig te maken heeft met uitvinden of iemand echt trans is, en dat ze daarna maar *verplicht* haar genitaliën moet laten opereren voordat ze haar wettelijke geslacht mag veranderen? (en even voor de duidelijkheid: het is absoluut geen uitzondering dat transseksuelen hun genitaliën wel willen houden, zij het omdat ze nog wel een kinderwens hebben of in ieder geval die optie willen open houden, of simpelweg omdat ze het geen belangrijk onderdeel van hun identiteit vinden)

Ik vind het al met al een erg moeilijk vraagstuk, en ik vind zeker dat woke links te ver gaat. Maar met wat ik weet van mensen die ik persoonlijk ken, kan ik ook niet ontkennen dat er ruimte moet zijn voor transitie, en dat sommige zeer westerse en tolerant bekend staande landen echt nog werk te verrichten hebben om dit mogelijk te maken.

Leyrann | 05-06-22 | 21:44 | 1

Je weet heel goed te reaguren, hulde!
Aanvulling: In nederland moest je je verplicht laten steriliseren, als je van geslacht wilde veranderen, gelukkig is die eis vervallen.
Maar het leed dat blijft.

Analia von Solmsch | 05-06-22 | 22:02

Het is vooral het agressieve van die activisten dat zorgen baart. Het is voor hen een politieke strijd die op het scherpst van de snede gevoerd wordt, en als kinderen en pubers als kindsoldaten worden ingezet om mee te vechten, dan kan daar niet veel goeds uit voortkomen.
Maar waarom zo veel medici zich als Dokter Snijgeil gedragen als het om het verbouwen van kinderlichamen gaat is wat mij betreft een zeer relevante vraag die om duidelijke antwoorden schreeuwt. Er zijn weinig medici die het toejuichen als de ene anorexia-patiënt de andere opjut om nóg meer af te vallen. Want anorexia wordt als een ziekte gezien die bestreden moet worden. Echter, als het om gender dysphoria gaat lijken er hele andere wetten te gelden.en is de bereidheid om mee te gaan in de wensen van de patiënt groot, en wordt die patiënt al te snel cliënt.
Ik zie overeenkomsten met het gemak waarmee plastische chirurgen in mensenlijven snijden om ze 'mooier' te maken. "Ik wil grotere borsten en dikkere billen, een kleinere neus en vollere lippen" neigt toch wel naar "ik vind dat ik in een verkeerd lichaam zit". Het moet een gevoel van macht geven, zo denk ik, om tegen iemand te kunnen zeggen "ik ga jou mooier maken". Dan zal het ook wel een gevoel van macht geven om te kunnen zeggen " ik ga een man van jou maken" of "ik ga een vrouw van jou maken".

Schoorsteenveger | 05-06-22 | 21:42 | 3

Wat zal een arts die terughoudend reageert op transitieverzoeken over zich heen krijgen aan verwijten?

In mijn jeugd was het ergste waar je voor kon worden uitgemaakt "nazi" of "racist". Ze hebben hun vocabulaire sindsdien uitgebreid. Het is puur angst. Woorden doen ertoe.
- Wie "ze" zijn in mijn verhaal weet ik niet. Bedenk ik me net. #Hunnie

Duwbak_Linda | 05-06-22 | 21:50

Het opdringen van de transgender-gedachte aan kinderen is een verregaande vorm van Münchhausen by proxy. Het is pure kindermishandeling, zowel geestelijk als fysiek. En van de wereldvreemde ambtenaren die de kinderen moeten beschermen valt ook niks te verwachten.
De wetgever moet ingrijpen door geslachtsverminkingen beneden de 21 jaar te verbieden. Ook moet men de zware geestelijke gevolgen van hormoontoediening onder de aandacht brengen. Het zijn vooral de hormonen die transgenders tot wanhoop en zelfmoord drijven.

Nonkel Frituur | 05-06-22 | 22:12

@Duwbak_Linda | 05-06-22 | 21:50: in mijn jeugd waren de ergste scheldwoorden homo, flikker, mietje, in combinatie met vies en aids natuurlijk. Nazi en racist heb ik echt nooit gehoord op het schoolplein.

Analia von Solmsch | 05-06-22 | 22:43

Zijn het wel allemaal echte verhalen? Of schrijft een of andere hobby auteur zijn korte romans op reddit?

TAAA | 05-06-22 | 21:42 | 1

Dat zou best wel eensch heel erg goed kunnen... bij mij in het straatje wonen ook een stel van die tranzen... die vaak niet buiten durven te komen... ik doe dan wat boodschapjes voor ze... bananen, vaseline, augurken, komkommers... je kent dat wel... en dan worden er weer appeltaarten voor mij gebakken...!

grapjasz | 05-06-22 | 21:50

In mijn buurt woont zo'n kind dat als normale jongen geboren is en door zijn ouders gek is gemaakt. Hij is nu een jaar of 10, draagt vlechtjes en als het van zijn ouders afhangt loopt hij binnenkort met een rokje rond. Niet omdat hij dat wil, maar omdat zijn gekke ouders met hun paarse broek een speciaal kind willen.
Het is pure mishandeling, en zulke kinderen krijgen geen enkele bescherming vanwege de overheid.
Binnen 5 à 10 jaar heeft die gast al bij iedere psychiater op de bank gelegen, of eindigt hij onder een trein. En als dat gebeurt zullen zijn ouders getuigen in een praatprogramma dat er meer aandacht moet komen voor transgender-kinderen.

Nonkel Frituur | 05-06-22 | 21:41 | 2

Dat laatste ook echt ja: "Het aantal zelfmoorden onder transgenders is hoger dan in elke andere categorie ...".
Dat lijkt me een argument om te stoppen met dat ombouwen, maar de consensus is kennelijk dat het het omgekeerde inhoudt.

C1O2 | 05-06-22 | 21:44

@C1O2 | 05-06-22 | 21:44: Dat is ook nog zo'n grap, dat ombouwen, dat men dat voorstelt als een puur fysiek verschijnsel. Dat is het helemaal niet. Men dient levenslang hormonen toe die de natuurlijke hormonen tegenwerken, met zware geestelijke problemen tot gevolg. Ook over het fysiek lijden, o.a. door dagelijkse dilatatie, wordt gezwegen. De natuur laat zich niet straffeloos tegenwerken.

Nonkel Frituur | 05-06-22 | 21:54

Net als Ritalin vroeger, een hype.

Alleen gaat dit nu over lichamelijke aanpassingen.

Spelen met mensen, die zich laten verleiden, tot vercommercialisering geslachtsverbouwing

edo2018 | 05-06-22 | 21:40

Ik zeg het al lang, het overgrote deel van de transgenders zijn beter af met psychische hulp en een social media verbod.
Moet je eens zeggen op twitter, is een ban tot je je tweet intrekt.

TheBigKirth | 05-06-22 | 21:37

Heel normale mensen daar bij de alfabet community.

Reebensteeltje | 05-06-22 | 21:37

Dit is Nederland, leef ermee totdat mensen er zat van worden. Dit is de vrije samenleving die Nederland wil met alle ellende erin.

VoltaireJohn | 05-06-22 | 21:35

[long read] Ik heb heaumeau, geboren cis-man en val op cis-mannen, zoals dat tegenwoordig heet. Ik heb al twintig jaar ervaring in de gay-scene, of scène, zoals ik het graag noem. Ik heb veel gezien en ervaren. Ook mensen in en na transitie, toen dat nog “ombouwen” mocht heetten.
Af en toe lekker een jurk aan als man is ook de hetereauman geheel niet vreemd. Ook kende ik de schizofreen die zonder medicatie dacht toch echt vrouw te willen zijn.
On topic:
Die hele gender discussie van nu is oude wijn en nieuwe zakken.
Helaas is door het hele “woke” gebeuren door een paar schreeuwende pubers (onder de twintig: puber, daarna mogelijk volwassen, maar waarschijnlijk nooit)
de hele discussie op scherp gezet.
De spijtoptanten van een overbodige seksverandering zijn al tientallen jaren bekend. Bekend is ook de groep pubers die aan de hekken rammelen van het AMC (het adres voor geslachtsverandering) die roepen dat twee jaar wachttijd voordat het mes er in gaat veeeels te lang is, de tips en truuks om met liegen toch sneller je gewenste lichaam te krijgen zijn legio.
Gelukkig kende ik de uitzonderingen die weloverwogen op latere leeftijd gelukkig zijn, en die weten dat je na transitie niet *plots* gelukkig bent en volledig geaccepteerd door de maatschappij.
Idem geldt dat kleine deel dat “niet in een hokje” past, de niet-man-niet-vrouw.
Waar ik wel grote moeite mee heb is de verwarde groep die wel even het basisbegrip man/vrouw wil veranderen. Dan ben je niet goed bij je wekker!
Ja, het begrip man en vrouw is *soms* lastig te definiëren qua hormonen, genetica, en identiteit, (seksualiteit staat daar los van) MAAR: dat geldt voor individuen, niet voor de maatschappij.
Mijn advies: lekker over laten waaien deze modieuze fophef, doorlopen, er is werkelijk niets nieuws te zien.

Analia von Solmsch | 05-06-22 | 21:34 | 10

@marcoplarco | 05-06-22 | 22:40:
Tweeledige vraag, tweeledig antwoord:
De scene kan tolerant zijn, maar ook intolerant. Het is maar onder wie je je bevind. Toxische manlijkheid kun je ook aantreffen.
Verder:
Het waait over, de hype rond black live matters is nu ook tanende. Houdt moed!

Analia von Solmsch | 05-06-22 | 22:58

@Analia von Solmsch | 05-06-22 | 22:48: Probleem met die Safe Space is dat juist daar een afwijkende mening word neergesabeld.
De kern van de strijd begrijp ik nog wel ergens, maar ze zijn doorgeslagen. Je zou het fundamentalisten kunnen noemen, extremisten. Dat gaat hun zaak meer kwaad dan goed doen. Enfin, het zou al een heel eind helpen als activisten, zowel bij alfabet-mensen als elders, eerst even zouden uitzoeken hoe het in eigen land zit ipv de USA. Afgezien van bepaalde cultuurgebonden groepen is het deel tolerantie namelijk allang bereikt volgens mij.
Ik hoop dat je gelijk krijgt en het overwaait maar ze zijn in de jaren 80 begonnen tegen Sinterklaas. Om maar iets te noemen. Toen zijn ze weggelachen en zie de situatie nu.

BootleggersSmurf | 05-06-22 | 23:25

@Analia von Solmsch | 05-06-22 | 22:52: Dank voor het antwoord. Ik ben het fundamenteel met je oneens,
maar ik ben heel blij dat er hier gewoon over kan worden gepraat zonder moddergooien.

treintrien | 05-06-22 | 23:57
▼ 7 antwoorden verborgen

Ik denk dat het een oprecht probleem kan zijn voor sommigen, lang niet zoveel als er nu naar voren komen.
Ik snap wel dat er veel aandacht voor tolerantie van deze groep is, maar de huidige manier deugt niet.
Als je iedereen het recht wil geven om te zijn wie hij wil zijn is dat een nobel streven, maar word een beetje moeilijk als je geweld, uitsluiting, discriminatie niet aanpakt. Ook vanaf de andere kant trouwens.
Potenrammers krijgen geen TBR, uitsluiting wordt verafschuwd tot het iemand is waar zij het ook niet mee eensch zijn en discriminatie word opeens iets over ras omdat mensen niet eens weten waar zij voor strijden noch de betekenis van woorden even opzoeken..
Of het nou gaat over mensen met homo, mensen die zich meer een dolfijn voelen of whatever, het word nu gespeelt op acceptatie terwijl het eigenlijk over tolerantie zou moeten gaan.

Ik hoef transgenders en andere afwijkenden niet te accepteren, ik moet ze tolereren. Groot verschil! Acceptatie moet ik iets goedkeuren wat ik niet snap, vies vind en etcetera. Dat vind ik dus een beetje veel gevraagd.
Tolerantie echter, geeft mij de ruimte zodat ik óók mijzelf kan zijn, of werkt dat stukje maar 1 richting op?

Enfin, zoveel transgenders als er momenteel zijn is onnatuurlijk, het is inderdaad een vluchtroute voor je andere problemen. Maar pak het geweld aan, de uitsluiting, de intolerantie.
Juist de mensen die voor "acceptatie" strijden, zijn de eerste die andere mensen gaan cancellen zodra het even niet zint. Tolerantie werkt twee kanten op, de stap daarna kan acceptatie zijn maar nooit afgedwongen. Zo militant dit doel nastreven zal uiteindelijk meer kwaad dan goed doen.

BootleggersSmurf | 05-06-22 | 21:33 | 2

Wie zijn die andere afwijkenden?

VoltaireJohn | 05-06-22 | 21:37

@VoltaireJohn | 05-06-22 | 21:37: Iedereen die anders is dan ik al mag je er ook van maken iedereen die afwijkt van "normaal".
Maar ik zal het anders zeggen: Ik vind sportvissers dierenbeulen, maar ik ga niet op vissers inslaan, lijntjes doorknippen, klagen bij hun werkgever etcetera. Dat heet tolerantie, oftewel verdraagzaamheid. Niet gelijk aso doen als het je even niet zint of als iemand andere keuzes maakt in z'n leven.
Afgezien daarvan, je bent meer dan wat je neukt of kleding die je draagt. Als mens zijnde. Hoop ik.

BootleggersSmurf | 05-06-22 | 21:48

Feitelijk zijn ze in het juiste lichaam geboren, maar met het verkeerde hoofd, aangezien wat je je voelt volledig in de hersenen wordt bepaald.

John McClane | 05-06-22 | 21:31 | 1

Leuke theorie, maar lichaam en geest kun je niet scheiden, het zit ingewikkelder in elkaar. Trouwens, je hoofd behoort ook tot je lichaam. Het zijn ingewikkelde chemische processen die op elkaar in werken, wat maakt dat je leeft en bewustzijn hebt.
Dat je honger hebt, of seksuele lust, of dat je überhaupt van de bank af komt om naar de koelkast kunt lopen en begrijpt hoe die magnetron maaltijd opgewarmd moet worden. Het is één chemische fabriek.

Analia von Solmsch | 05-06-22 | 23:11

Ik vraag me af wanneer er een keer een tegenreactie komt. De meerderheid is dit gedram toch spuugzat.

thanseeuwen | 05-06-22 | 21:28

Tja. Vijftig jaar geleden hoefde je maar een beetje duizelig te kijken en iemand kwam je hersenhelften uit elkaar zagen (lobotomie). In de decennia daarvoor sloten ze ongehuwde moedertjes op in kloosters en verdwenen hun kinderen in putten. Daarvoor werden hele volksstammen tegelijk gesteriliseerd. Massa hysterie en ver-voorbij-wat-ethisch-is experimenteren, komt voor in elke generatie. Helaas.

konjodebonjo | 05-06-22 | 21:25 | 1

Werkende geslachtsdelen door de verminkingsmolen halen en dan beweren dat de psychiatrisch patiënt is genezen, als de rest van wereld nou maar ook wil gaan geloven dat een stuk darm een kut is. De vergelijking met lobotomie gaat wat mij betreft op. Degenen die deze procedure ondergingen werden niet zelden hele rustige incontinente kasplantjes en daarmee genezen verklaard.

allemansvijand | 05-06-22 | 21:36

Maandje lid worden dan kan je 'em kijken, kost je € 13,-.
Dat is het wel waard.

Eduardo- | 05-06-22 | 21:24

Mensen worden het ook een keertje zat.
Vroeger stond ik wel eens bij een schoolplein te wachten op mijn kinderen. Meestal sta je dan tussen moeders. Op een dag komt een vrouw langs met haar " bijzondere " hond. Ze had zelf geen kinderen, maar wel die hond. En dat was ook het enige waar ze over kon praten, en over niets anders. En elke dag kwam ze toevallig langs dat schoolplein, om wéér over die hond te praten. Elke dag. Week, na week, na week. Die moeders wilden natuurlijk liever over de kinderen praten, maar dan kwam ze weer langs om over die hond te vertellen.
Op een moment ben je dat gedram over die hond een keertje zat.
Zo gaat die discussie over gender ook een keertje vervelen.

SNAFU | 05-06-22 | 21:21 | 5

@Leptob | 05-06-22 | 21:32: Die was niet eenzaam en op zoek naar contact. Eenzame vrouwen kunnen heel goed over andere dingen praten dan alleen hun hond.
Brek mie de bek nie lös.

SNAFU | 05-06-22 | 21:36

Nou is een hond ook wel een heel interessant verschijnsel.

thanseeuwen | 05-06-22 | 21:41

Ik praat ook liever over honden dan over kinderen. Hup vrouwtje met de hond.

Lorejas | 05-06-22 | 21:48
▼ 2 antwoorden verborgen

Goed stuk. Ee is een kleine groep van mensen met werkelijke genderdysforie - en dat is geen pretje - maar die nadruk die nu op genderidentiteit wordt gelegd is ongezond.

lekgoot | 05-06-22 | 21:18

"According to prospective studies, the majority of children diagnosed with gender dysphoria cease to desire to be the other sex by puberty, with most growing up to identify as gay, lesbian, or bisexual, with or without therapeutic intervention."
en.wikipedia.org/wiki/Gender_dysphori...

Je kind de transfase door laten gaan voordat de pubertijd achter de rug is is dus ronduit misdadig.

Sqbar | 05-06-22 | 21:18

Hypothetisch zou ik in transitie gaan als ik mijn jeugd over zou kunnen doen en transgenderism volledig genormaliseerd zou zijn. Als jongen moet je je best doen om een meisje in bed te krijgen. Als meisje hoef je alleen maar zin te hebben en er is een wachtrij knakkers. Het zou mijn behoefte aan een seksleven die vanaf mijn 13de ontstond makkelijker voorzien in zijn (ik bedoel haar) behoefte.
Daarnaast zou ik op basis van voorkeursbehandeling sneller carrière kunnen maken.

Ik zie wel voordelen in geslachtsverandering.

Dr.Platypus | 05-06-22 | 21:16 | 4

Zijn die bonuspunten nog wel nodig?

Dr.Platypus | 05-06-22 | 21:29

Er zijn wel deglijk mensen die in het verkeerde lichaam zijn geboren, dat geloof ik wel. Maar die hele trans hysterie tegnwoordig trekt ook allerlei aandachtsrukkers aan, voor wie een transitie een soort logisch vervolg is op "body modification". Begonnen met een tattoo. Daarna had iedereen tattoos, en het was "old hat". Dus weet je wat ? Ik laat me helemaal ondertatoueren ! Vervolgens is je helemaal onder laten tatoueren ook "normaal" en geaccepteerd. Dan laat ik mijn OOGBALLEN tatoueren. Of ik knip mijn tong in tweeen als een reptiel, laat bulten in mijn voorhoofd implanteren als een Klingon, en mijn tanden in puntjes vijlen. Maar dan moet ik ook tieten hebben, en geen gewone, maar formaat skippybal. O ja, mijn mond, ik wil eruit zien alsof ze een rubberbootje op mijn bek hebben geplakt.... Enz. enz. En zo wordt dat STEEDS extremer. En je komt op het punt waar je je kan afvragen : Where are you gonna from there ? De logische volgende stap voor sommige mensen is een sex change. In a "I want a scar to talk about it" kinda way. Aandachttrekkerij. Dan vermoed ik dat er een zeker aantal transseksuelen is die mogelijkheden zagen om geld te verdienen met sekswerk. Sterker nog dat weet ik wel zeker.
Is dat "transfobisch" om te zeggen ? Jammer dan. Who cares. Cancel me maar. Good luck with that !

Asteroid-B612 | 05-06-22 | 21:43

Goh. Dan ben je een meisje. En dan willen al die knakker nog steeds in je reedt..

marcoplarco | 05-06-22 | 22:04
▼ 1 antwoord verborgen

Als 8- jarige was ik meisjesachtig maar ook sportief, speelde graag buiten ... We hadden een echte "club" met een paar jongens en meisjes, bouwden hutten en sprongen over slootjes. Jongens waren stoer en sterk en even wilde ik een beetje als een jongen zijn.

Stel je voor zeg, je dat nu als kind hardop uitspreekt. Voor je het weet ga je in transitie terwijl het niet meer dan een fase is die er bij hoort.

Roos | 05-06-22 | 21:11 | 6

@chicago river | 05-06-22 | 21:32: nu begrijp ik pas de alias chicago river ;)

Smoelensmid | 05-06-22 | 21:41

Haha dat zou nu een reëel gevaar zijn inderdaad. Had zelf ook zo'n fase rond die leeftijd, dat ik het idee dat ik borsten ging krijgen verafschuwde. Is later wel goed gekomen.

2tribes | 05-06-22 | 22:18

@chicago river | 05-06-22 | 21:32: Lol, bij ons werd dat een "kletspoot" genoemd..;-)

Roos | 05-06-22 | 22:34
▼ 3 antwoorden verborgen

Schijtziek word ik van dit gendergelul. Die mensen hebben gewoon teveel tijd. Ga gvd aan het werk en stop met zeiken. En idd, het wordt gewoon geënthousiasmeerd door allerlei idioten om aan jezelf te twijfelen. Conyo’s. En we betalen er weer allemaal voor natuurlijk, want afsnijden/bijbouwen of wat dan ook wordt natuurlijk weer door de verzekering betaald. En oh, ja, al die twijfelkonten hebben natuurlijk een uitkering. Neem ik aan.

RGV42 | 05-06-22 | 21:09 | 3

Dat zie je dus ook in die What is A Woman film. Een paar donkere jongens bij wat lemen hutjes. Die hadden nog nooit van al dat gendergelul gehoord. Waarom niet? Omdat ze bezig zijn te overleven. Ze hebben geen tijd voor linkse mafklapperij.

Eduardo- | 05-06-22 | 21:19

Ga je jezelf nu echt druk maken om die paar centen op het hele budget van de gezondheidszorg? Er worden levens van jongeren en jongvolwassenen kapot gemaakt maar jouw grootste zorg is het kostenplaatje? Ga je schamen.

Bugblatter | 05-06-22 | 21:28

Twijfelkonten? Gender fluid! Voor als je het niet zeker weet en dan maar allebei neemt.

whitechocolateface | 05-06-22 | 22:07

Arielle Scarcella (lesbisch, niet woke) heeft toevallig ook een gesprek op haar Youtube kanaal met een transseksueel met spijt "I miss my penis": www.youtube.com/watch?v=xrRLpJ1uIzw

Tarak | 05-06-22 | 21:04 | 1

Het enige wat ik áltijd mis is de bus.

In-To-Graphics | 05-06-22 | 21:21

Ik heb me al in het ochtendtopic opgewonden over woke dus zal jullie dat hier besparen.
Punt is wel, en dat wil ik wokeys meegeven, je activisme - lees: obsessieve gedrag - is op de lange termijn contraproductief. Echt. Mensen worden het gezeik zat. Als we een film kijken, een concert bezoeken, of ik koop iets bij je of praat met je in een museum dan doe ik dat met een reden. Namelijk, die reden waarom ik op dat moment daar ben. Dan ben ik niet geinteresseerd over je obsessie met kleur, wat je vreet, wie je neukt, hoe je jezelf identificeert etc. etc. Ik zie je op dat moment dus als mens met een gemeenschappelijke interesse en behandel je als dusdanig.
Als jij ergens mee zit kun je altijd aankloppen, de koffie staat klaar , je kunt je ei kwijt en ik help waar ik kan. Maar dan exact dat, in zo'n setting. Niet tijdens een spel AD&D dat je diversiteitsquota binnen de groep aan de kaak meent te moeten stellen, of aan het kleurenturven slaat, of "ciswit7vinkje etc" woordgebruik meent te moeten veroordelen. Als je dat doet is het aandachtvragerella, niets meer, niets minder en dat doe je maar zonder mij.

Graaisnaaiert | 05-06-22 | 21:02 | 4

En zonder mij. Steekhoudend relaas!

MickeyGouda | 05-06-22 | 21:10

Zoals Dandruff al zei; identificeer je liever met een goede eigenschap, een leuke hobby, of je professionele functie. Je bent zoveel meer dan een letter in de letterbak.

letopuwzaak | 05-06-22 | 21:32
▼ 1 antwoord verborgen

Prima topic Bart en: "hopelijk passerende." Maak je geen illusies. Deze waanzin gaat helaas nog een hele lange tijd duren. want wordt gesteund door heel veel
(vaak door overheid en of NGO gesubsidieerde) belangengroepjes en men gaat het als "normaal" zien. De mensen die later spijt hebben worden dan ook gezien als afvallig, bijkomende schade of "collateral damage" zoals men op z'n Engels zegt.

Basil Fawlty | 05-06-22 | 21:02 | 2

Ik ben wat optimistischer. Dit komt allemaal over uit de VS en daar lijkt nu iets te kantelen. Steeds meer mensen durven te zeggen dat de keizer geen kleren aan heeft. Die docu is echt goed overigens. Walsh: can you define woman? Professor: a woman is someone who identifies as a woman. Walsh: can you identify woman without using the word woman? LOL.

Gen. Maximus | 05-06-22 | 21:22

Alle afzonderlijke woke discussies bij elkaar zouden nog wel eens als een katalysator kunnen werken, men begint het weldra een beetje zat te worden. Kan zijn dat we daardoor sneller tot een nieuwe concensus komen en de woke beweging afdruipt. Of wat toontjes lager gaat zingen.

letopuwzaak | 05-06-22 | 21:39

Alweer een religie met fantasiefiguren die een hele maand aandacht opeisen
Ik doe ff niet mee.

marcoplarco | 05-06-22 | 21:01 | 1

Ja, nee, zo makkelijk kom je er niet vanaf, witte cisvriend. Je zult het aanhoren en serieus nemen, or else...

Graaisnaaiert | 05-06-22 | 21:04

Ooit zullen we hier op terugkijken zoals we nu doen op lobotemie: barbaars en gestoord. Destijds dachten ze ook een humane manier gevonden te hebben om geestelijke gezondheidsproblemen te fixen, just like this Het zijn mengele praktijken jonge kinderen bloot te stellen aan castrerende hormoonremmers.

Snoorderlag | 05-06-22 | 21:01

Amen. Bedankt, van Rossem. Prachtig verwoord.

Een afschuwelijke anti-rationele dystopische gekte. Al zo verschrikkelijk in de dagelijkse politiek en media, dat je soms zou vergeten wie de echte slachtoffers zijn. Kwetsbare adolescenten. Voor hun leven verminkt, geestelijk, en inderdaad, soms onherstelbaar lichamelijk.

Ir. Wilhelmus | 05-06-22 | 21:00

Oepsss.
Staat er al een paar keer.
Dubbelgenaaid houdt beter zullen we maar zeggen.

Ruimedenker | 05-06-22 | 21:01

Volslagen van de pot gerukt.....

Leeuwarder | 05-06-22 | 20:59

Schrijnend.

Duwbak_Linda | 05-06-22 | 20:56

Het begon fout te gaan toen sommige mannen roze een geschikte kleur begonnen te vinden en andere schapen dit uit trendgevoeligheid gingen overnemen.

aliealaaf | 05-06-22 | 20:56 | 9
▼ 6 antwoorden verborgen

Daarom is psychische begeleiding ook zo belangrijk. En deze is, of in ieder geval wás, zeer goed in Nederland, met name aan de VU, bij ik meen ene dokter Vergoor (what's in a name...) Zoals zoveel dingen zal het in de VS wel weer een stuk minder goed geregeld zijn. Stelletje cowboys.

Zenzeo | 05-06-22 | 20:55 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Het is precies zoals een van de personen in die tekstjes hierboven zegt: 'we zijn proefkonijnen in een medisch (en psycho-sociaal wil ik toevoegen) experiment'. Geslachtsverandering bestaat niet en zal nooit bestaan. Aan het einde van je behandeling is er door chirurgie en pillen aan je lijf gesleuteld met een onomkeerbaar resultaat, maar van geslacht ben je niet veranderd. Met alle gevolgen van dien. Het is crimineel.

JJMS | 05-06-22 | 20:55

Kennis van mij heeft een dochter, razend aantrekkelijke meid totdat ze besloot dat het genoeg was en een jongen/man zou moeten worden. Alle levens van de betrokkenen liggen jaren later aan puin. Wat een drama’s levert deze krankzinnige hersenspoeling op!

UpdateAvailable | 05-06-22 | 20:55

Ik volg de transgender sekte nu een jaar. Over een aantal jaar zal dit het grootste medische schandaal uit de geschiedenis blijken te zijn. De documentaire van Matt Walsh is goed. Hieronder een link naar een stukje uit de documentaire waarbij een womenstudies professor zichzelf in een hoek laat praten. Knap interview werk van Matt Walsh. Eerst wat stroop smeren en vervolgens met goede, niet agressieve, vragen de professor klem zetten. Professor wil weglopen, maar Matt Walsh weet hem steeds weer te verleiden toch te blijven zitten. Na dit interview kunnen hele studierichtingen opgedoekt worden.

odysee.com/@I-Rabbi-T:3/What-Is-A-Wom...

Genderkritisch kanaal (verbannen van YouTube):
odysee.com/@Exulansic:d

ED-209 | 05-06-22 | 20:53 | 2

Wat interessant is aan dit stukje is dat die prof eigenlijk nog wel gelijk heeft ook: het ís vrij onmogelijk om een precieze definitie te geven van wat een vrouw precies is, want je hebt maar 1 tegen voorbeeld nodig van iemand die oprecht (!!) Een aparte sex/gender combinatie heeft en nog steeds een vrouw ""is"", en je moet je hele definitie aanpassen.
Dus vanuit een fundamenteel oogpunt heeft die prof best gelijk. Het lijkt me echter niet echt een type dat ook kritisch kan kijken naar een 7 jarige jongen die zegt " nu ben ik een vrouw". Hij zou dat dan ook meteen een vrouw vinden en dat is natuurlijk bullshit. En daar zou hij echt wel reflectiever op mogen zijn. Maar nogmaals, ga er maar aan staan om dat in een alomvattende definitie te vangen..

Ilyrm | 05-06-22 | 22:14

@Ilyrm | 05-06-22 | 22:14:
Medische uitzonderingen (intersekse, DSD) zijn helemaal niet relevant. Sommige mensen hebben 6 vingers. Is daarmee de definitie van een hand anders geworden?

Het fundamentele onderscheid tussen man/vrouw:
- Man produceert kleine gameten (zaadcellen)
- Vrouw produceert grote gemeten (eicellen)

Dat er vrouwen zonder eierstokken zijn en mannen bestaan die geen sperma kunnen produceren doet niets af aan een goede definitie. Een definitie is altijd een veralgemenisering. Juist het kunnen benoemen van twijfelgevallen geeft aan dat je heel goed weet waar de grens ligt.

Genderdysforie is een mentale aandoening die zijn rechtvaardiging voor operatief ingrijpen zoekt door te verwijzen naar de medische condities van intersekse patiënten. Dat is hetzelfde als iemand met schizofrenie zijn mentale aandoening normaliseert door te verwijzen naar mensen met twee hoofden (komt echt voor). Het zijn echter twee totaal verschillende kwalen die niks met elkaar te maken hebben.

ED-209 | 05-06-22 | 22:40

Het is vreselijk en moet echt ophouden. Mijn pa is leraar en heeft er twee in zijn mentorklas (!). Statistisch absoluut onmogelijk.
Ik kots echt van deze trend. De levens van talloze onzekere tieners worden kapot gemaakt en niemand durft er iets van te zeggen.
De homobeweging moet zich wat mij betreft ook gaan uitspreken want heel veel van de kinderen die dit overkomt zijn eigenlijk gewoon homoseksueel. Bovendien parasiteert de 'transbeweging' van het harde en goede werk dat de homobeweging in het verleden heeft gedaan.

C1O2 | 05-06-22 | 20:52 | 2

goed punt.

Ir. Wilhelmus | 05-06-22 | 21:02

De homobeweging (LHB) is geïnfiltreerd door de trans-activisten die daar niets te zoeken hebben. Zij hebben er ten onrechte TIQ+ aan toegevoegd.

DSK | 05-06-22 | 21:13

Dit enge experiment speelt al heel lang. Al rond 1992 kreeg ik op de HEAO het vak sociologie van een man die in de klas vertelde over dat ie zijn zoon bewust poppen maar ook autootjes gaf als cadeautjes. Hij vond dat ie niets mocht sturen. Toen dacht ik al 'er is iets vreselijk mis met die gedachte.' Inmiddels heb ik wel helder wat er mis mee was.

Leptob | 05-06-22 | 20:52 | 2

Was het niet zo had hij zelf niet zo'n zin in een schoondochter had?

Graaisnaaiert | 05-06-22 | 21:06

Zijn zoon heeft ook geen piemel meer?

pibasso | 05-06-22 | 21:11

Wat een horrorverhalen. De schuldigen zullen moeten boeten.
Zo ga je niet met kinderen en jongvolwassenen om.
De mens is perfect zoals hij geboren is, zelfs in zijn imperfectie.
Als je er uit ziet als een meisje maar je voelt je een jongen is daar niets mis mee. Dat komt zo vaak voor. Maar de mad scientists die wel eens even gaan helpen om een onomkeerbare metamorfose naar een ander geslacht te bewerkstelligen zijn een aanfluiting voor de medische wetenschap.

keestelpro | 05-06-22 | 20:51 | 3

"De mens is perfect zoals hij is geboren"

Mooi gezegd Kees

Roos | 05-06-22 | 21:02

Geen klimaatdrammers, maar transdrammers.

BrutusBosch | 05-06-22 | 21:31

Een lieve tegel.

letopuwzaak | 05-06-22 | 21:33

Zo zie je maar hoe belangrijk bedenktijd is en voorlichting over de gevolgen van bepaalde, ingrijpende veranderingen aan het lichaam.
Het is fysiek, maar vooral ook mentaal.
Ander voorbeeld, linkse partijen willen af van de 5 dagen bedenktijd bij abortus.
Wat is er mis met 5 dagen rust en voorlichting, voordat je definitief besluit een zwangerschap af te breken, waar je een paar dagen later spijt van hebt, of schuldgevoel of wat ook.
Ik ben voor abortus, maar tegen het gemak waarmee het soms gebeurt.
Voorlichting, bedenktijd.
Dus ook bij ingrijpende geslachtsverandering moeten mensen rustig de tijd krijgen, goed voorgelicht, mensen die het meegemaakt hebben.
Het is niet ff hup hup, knip knip klaar.
Het is psychologisch heel zwaar.
Ga er bewust mee om.
Tegenwoordig moet het de normaalste zaak vd wereld zijn, maar dat is het niet.

Ruimedenker | 05-06-22 | 20:48 | 6

@JJMS | 05-06-22 | 21:01: D66 mag op hun tellen passen met het propageren en steunen van de kwaadaardige trans activisten!

lanexx | 05-06-22 | 21:32

@Ruimedenker | 05-06-22 | 21:08:
Heb de laatste tijd de indruk dat het voor veel jongeren die in de war of onzeker zijn vooral ook een aandachtsdingetje is en het onder bepaalde groepjes ook hip gevonden wordt 'anders' te zijn. (Hoewel dat laatste met de opvallende toename van gender verwarde jonge mensen ook steeds betrekkelijker wordt.) ik werk dichtbij een call center waar scholieren en studenten bijverdienen en verbaas me over het aantal 'jongens' dat zich kleedt als een meisje, compleet met handtasje en al. Het is fijn dat ze op die leeftijd al 'zo zichzelf' kunnen zijn en zich daarbij geaccepteerd weten, maar het heeft er alle schijn van dat het een trend is die sommige jongeren gebruiken om zich extra speciaal te voelen. Niks mis mee, maar om daar nu allerlei uitzonderingsposities voor te creëren en maatschappij breed aandacht voor te vragen via partij- en lesprogramma's gaat wat mij betreft wat ver.

2tribes | 05-06-22 | 22:47
▼ 3 antwoorden verborgen

En eenmaal hormonen dan is het klaar.. Slik spuit je de rest van leven

niv01 | 05-06-22 | 20:46

Zou die film graag willen zien maar ga geen abonnement nemen op daily wire

Icewallowkum | 05-06-22 | 20:45 | 4

Dankjewel ! Ben hem nu aan het kijken. Het is lachen, maar ook m’n nekharen overeind

Icewallowkum | 06-06-22 | 01:10

@ED-209 | 05-06-22 | 20:56: Dankjewel voor het linken had hem nog niet gezien. Zit nu te kijken. Ik ben niet zo'n jankerd maar het verhaal van de vrouw op 56.00minuten laat me echt met een brok in de keel achter. Vreselijk verhaal.

treintrien | 06-06-22 | 01:14
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
gestoptmetroken | 05-06-22 | 20:44

Wat een goede illustratie! Chapeau voor de vormgever.

In-To-Graphics | 05-06-22 | 20:38 | 4

Waarmee het artikel wordt geïntroduceerd.

In-To-Graphics | 05-06-22 | 20:48

Your welcome!

In-To-Graphics | 05-06-22 | 20:56
▼ 1 antwoord verborgen

Ik ben opgegroeid dat je er niet bij hoorde als je verkeerde Nikes aan had, of niet de goede Levi's. Nu hoor je er niet bij als je "cis gender" bent. De groepspraktijk veranderd en niet ten goede. Als je niet deugt, worst je kapot gemaakt dus niemand durft tegengas te geven.

NaughtiusMaximus | 05-06-22 | 20:35 | 5

@NiCeY | 05-06-22 | 20:47: zelfde hier, 2 kleine kinderen, kan me echt geen voorstelling maken wat hun problemen gaan zijn in hun pubertijd.. misschien zijn we op de weg terug (hopelijk!) Of misschien wordt het alleen nog maar erger (vrees ervoor)

Ilyrm | 05-06-22 | 21:47

Ach nee man. 3 kinderen hier, en dit soort onzin komt niet, nul, nada in hun omgeving voor. En ik zorg ervoor dat ze meer dan voldoende eigenwaarde en zekerheid over zichzelf hebben om überhaupt geen twijfels te hebben. Ik denk dat opvoeding een grote rol in deze onzin speelt. Net zoals een gezonde levensstijl ervoor zorgt dat ze fit en slank zijn.

2Benen | 05-06-22 | 22:27
▼ 2 antwoorden verborgen

Amen.
Bedankt. Hard nodig dit stuk.
Kinderen gaan stuk.

Ben Adam | 05-06-22 | 20:35 | 2

Het is vooral zo erg dát dit stuk zo erg nodig is, ik snap totaal niet waarom dit zo'n groot probleem zou moeten zijn, als dat het nu is. Anorexia, beetje depri in je polsen ""snijden"", etc.. ik kan er nog in komen waarom jongeren dat doen. Maar serieus overwegen om je geslacht (of welke term je daar dan voor moet gebruiken) te veranderen, hoe kómen ze erop?

Ilyrm | 05-06-22 | 21:45

Mijn jongste zoon, puber van 16 die alles stom vindt, is erg van de woke en voor de letterbak gemeenschap. Ik twijfel al van jongs af aan aan zijn geaardheid. Zijn moeder begon al eens met mij over "in het verkeerde lichaam zitten" en probeerde het gesprek op geslachtverndering te brengen. Ik heb dit afgekapt en het is nooit meer besproken. Hij was toen 5 of 6 jaar. Ik maak me oprecht zorgen dat hij door deze hype en zijn onzekerheid mogelijk slachtoffer kan worden van deze trend. Als heaumeau word je geboren en dat vind ik ok, al doet het me pijn om de wetenschap dat hij het zwaarder zal hebben dan wanneer je hetero bent, maar dit gaat mij persoonlijk een stap te ver.

Kukooo1 | 05-06-22 | 22:36

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen