Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Safari Eurabia - Tuur Goes Magical Misery Tour UK

De Profeet van Molenbeek is weer op reis! De oorlog tussen Englishness, islam, wokeness en politieke correctheid

Reizen kan mij niet treurig genoeg zijn. Ik zit op de luchthaven van Faro te wachten op mijn Ryanair-vlucht naar Manchester en de zalige tristeza is al losgebarsten. Wat een feest: stokoude kreeftrode Britse kerels - uitpuilende bierbuiken onder t-shirts met het logo van hun favoriete voetbalclub of de kop en naam van David Beckham, genietend van hun glazen ontbijt terwijl hun vrouwen - tattoos, doodblond, uitgedroogde reptielenkop, spataderen, geil hemdje met tijgermotief, legging, Crocs - slappe thee met melk slobberen en duidelijke ontwenningsverschijnselen vertonen omdat ze al een kwartier niet hebben gerookt. 

De komende veertien dagen bezoek ik in het kader van Safari Eurabia zelfmoord-opwekkende oorden als Blackburn, Bradbury, Burnley, Bradford, Leeds, Dewsbury, Huddersfield, Rotherham, Southampton en Didsbury. Het zijn allemaal vervallen industriesteden met aanzienlijke moslimpopulaties. In Bradbury zijn de mohammedanen zelfs in de meerderheid. 

Blackpool is nog niet geïslamiseerd maar daar ga ik puur voor de gezelligheid heen. Ik overwinterde wel eens in de bergen in Benidorm en niets maakt mij blijer dan C-artiesten uit Blackpool (buiksprekers, goochelaars, stand up comedians, crooners die Tom Jones en Shakin’ Steven nadoen en natuurlijk de onvergetelijke Sticky Vicky, inmiddels opgevolgd door haar dochter) die in de herfst neerstrijken aan de Spaanse costa’s.  

In mijn rugzakje heb ik een boek van Ed Husain: Among the Mosques. A Journey Across Muslim Brittain. Het kwam vorig jaar uit en is bijzonder alarmerend. Ed Husain, ex-salafist en wereldwijd gerenommeerd academicus, beschrijft een Engeland dat precies past in het plaatje van Eurabia: no-go area’s voor blanken (nir vir moslems), kindertjes die worden aangevallen omdat ze blank zijn, hele wijken waar Talibanoïden een waar schrikbewind voeren en vrouwen die de deur niet uit mogen en nog net geen zweepslagen krijgen van de shariapolitie als ze dat wel doen. 

Kortom: de ware islam volgens de Arabische en Pakistaanse baardmannen in hun schattige non-binaire jurkjes, haar en baard met henna geverfd op de manier van de Profeet.

En dan is er nog de plaag van geweld door de al dan niet belijdende leden van de Religie der Liefde: de intersectionele drugsbendes (een gouden huwelijk tussen personen van kleur en mohammedanen van diverse pluimage) én last but not least: de groomers van Rotherham. Deze kroemers (zou Kordon zeggen, bulderend van het lachen) waren alle van Pakistaanse afkomst en werden jarenlang beschermd door de Labour-partij van de antisemiet en kastsalafist Jeremy Corbyn omdat de openbaring van het schandaal een slechte uitstraling op het mohammedaans stemvee zou hebben. 

Ik las het boek van Ed Husain in één ruk uit (pun not intended) en met mijn cynische Veluwse boerenverstand dacht ik: eerst zien, dan geloven. Ik heb dat ook met Rosengård, de wijk van Malmö waar ik eind deze maand met professor Teun Voeten heenreis voor GeenStijl. Rosengård moet nog gevaarlijker zijn dan de sloppenwijken van Johannesburg, Lagos en Cali bij elkaar. Nou, dat wil ik dan wel eens meemaken. 

Een ding is zeker: het gaat intens mistroostig worden en ik hoop dan ook vurig dat het de hele tijd regent. Een flinke voedselvergiftiging na een bedorven halal curry of halal kebab (de Wraak van de Profeet) zou de spanningsboog van mijn travelogue zeer ten goede komen, Nogmaals: reizen kan mij niet treurig genoeg zijn.

Zo spoorde ik ergens in de jaren zeventig, hartje zomer, naar Griekenland. Halverwege de Balkan waren de plees dermate vol gescheten dat het hygiënischer was om naast de pot te bouten dan op de grote hoop, die zwart zag van de feestende vliegen. Het matglazen raampje kon niet open, anders had ik, netjes opgevoed, mijn poepertje wel naar buiten gehangen. Beleefdheidshalve ging ik toch maar boven die strontvulkaan bungelen. En jawel: de trein moest plotseling remmen en ik flikkerde met mijn witte kleren (toentertijd heel modieus) pontificaal in de mestvaalt. Uiteraard was het water in de trein op. Thessaloniki was verder weg dan ooit. 

Mijn literaire held qua intens deprimerende reisverhalen is de schrijver Bob den Uyl. In Een zwervend bestaan moet de claustrofobische schrijver, op vakantie in Portugal, noodgedwongen in een bomvolle trein reizen. Zijn andere optie was een nacht op het perron van Pampilhosa, een hotelloos gat met als enige bezienswaardigheid de hoogste palmboom die Den Uyl ooit had gezien. De misantropische Rotterdammer staat zodoende de hele reis tussen kijvende Portugezen en manden met kakelende kippen en hij beschrijft de bloedhete trein als een soort inferno van Dante. Ik was verzot op Den Uyl’s verdrietige hoofd, dat me doet denken aan James "Jimmy" Morgan McGill alias Saul Goodman, de malafide advocaat uit de serie Better Call Saul (de eerste drie delen van seizoen 6 zijn van een buitenaards hoog niveau).

Den Uyl, Rotterdammer in hart en nieren, droeg altijd verfomfaaide kostuums en potloodventersregenjassen, zoop als een ketellapper en was een onverbeterlijke rokkenjager. Verder was hij volkomen neurotisch en werd hij geteisterd door fobieën. Bob verzon de Wet van Den Uyl: je vindt niet wat je zoekt, maar alleen dat wat je niet zoekt. Dat heet in deftig Nederlands serendipiteit. 

Ik spel tot afgrijzen van mijn Oxbridge-vriendjes elke dag de Daily Mail, en als ik die krant mag geloven heeft Engeland de oorlog met politieke correctheid, wokeness en de islam allang verloren. Ik smul van de berichten over waarschuwingen die heruitzendingen van Fawlty Towers, Little Brittain en Monty Python nu begeleiden. Kwetsend! 

Of berichten over keurige, onverdachte Engelse artsen die eisen dat we niet langer zwangere vrouwen mogen zeggen maar zwangere mensen. Zwangere mensen zijn in de regel natuurlijk gewoon vrouwmensen zonder piemel en tieten maar met een dun, welhaast Chinees vlasbaardje en een paar tokkietattoos en steevast een non-binaire overduidelijk potteuze levenspartner. Waarom doet een vrouw die man wordt het nooit met echte kerels? Is hun homofoob? 

Mijn hamvraag tijdens mijn Magical Misery Tour is: in hoeverre wordt Englishness met uitsterven bedreigd door de islam, politieke correctheid en wokeness?  

Bestaat mijn Engeland nog, het Engeland waar ik voor het eerst kwam als punk; het door vakbonden, mijnstakingen, Thatcher, smerige koffie en goor voer geteisterde Engeland? 

Toen ik laatst voor Safari Eurabia in Frankrijk was, bestond mijn Frankrijk gelukkig nog: het Frankrijk van de boeren en de vissers en de arbeiders, van Asterix en Obelix,van Louis de Funès, van de chansons, van Paul Bocuse (fusion? confusion!) en Auguste Escoffier, maar ook het Frankrijk van Albert Camus, Louis-Ferdinand Céline, André Gide, Jean Genet en André Malraux 

Ik hou van het Frankrijk waarmee Marine Le Pen en Eric Zemmour leurden tijdens hun verkiezingscampagne, het stille, ongehoorde Frankrijk dat walgt van de woke bourgeois-bohemiens en de technocraten in Parijs, het zielloze Frankrijk van Macron.  

Mijn Engeland is dat van ontbijten in de greasy spoon tentjes, die bijna verdwenen zijn, van de Marquee Club, de Roxy en de Vortex,  van voetbal en rugby (ik verheug me op mijn bezoek aan Huddersfield, de bakermat van rugby). Ik was nog nooit in de reeds genoemde steden en ken ze alleen van hun voetbalclubs en van de Huddersfield Giants. 

Ik huil niet zo vaak meer maar als ik echt wil grienen als een kind  - inderdaad met een slokkie op - draai ik Land of Hope and Glory, uitgevoerd in de Royal Albert Hall tijdens de Night of the Proms. Een bastion van Englishness, een zaal vol uitzinnige roomblanke Britten met gekke hoedjes, sjaaltjes en vlaggetjes. Dan hou ik het niet meer, vrienden, want die samenzang gaat door merg en been. Da’s andere koek dan met je lauwe biertje in een Amsterdamse gracht staat te pissen omdat Koning Pils jarig is. 

Bijna twintig jaar geleden was ik voor het laatst in Engeland en ik heb geen idee wat ik ga aantreffen tijdens mijn safari. Eerst maar eens naar Manchester: de Joodse gemeenschap (22.000) bezoeken om te checken of de kanaries de kolenmijn al aan het verlaten zijn, zoals in Frankrijk, België en Amsterdam. En ik pak natuurlijk een iftartje mee bij de mannenbroeders, en een vrolijk Offerfeest. Waar is die feessie? Bij de baardmannen in Blackburn! Fair & balanced als ik ben, ga ik natuurlijk ook langs bij Britain First. Het zal mij benieuwd of die nog rechtser zijn dan Sir Alfred Mosley en Enoch Powell, de laatst bekend van zijn rivers of blood.

Rule Britannia! Allahakkenbar! 

Arthur van Amerongen maakt voor GeenStijl een rondreis door Europa, door de achterwijken van de omvolking en langs de zonsondergang van het Avondland. Als volleerd wereldreiziger trotseert hij daarvoor met een klein budget menig beschimmeld hostel, karige koffietentje en als het moet: een stenen bankje in een stadspark. Desalniettemin is deze reis een kostbare aangelegenheid dus uw gulheid om Ome Tuur gevoed, verwarmd en gemotiveerd te houden op zijn barre bedevaart langs de historische artefacten van de Europese islam en ideologische boobytraps van de stille burgeroorlog, wordt hogelijk gewaardeerd:

Reaguursels

Inloggen

Zeg niet: “Englishness“ Zeg: “Bri’ish”

Chuck the plant | 28-04-22 | 08:21

Generaliseren kun je leren. Van Arthur.

zeeman73 | 28-04-22 | 06:54 | 1

Naieveling

BASinnic | 28-04-22 | 08:09

Oekraîners in huis, lezen een vacature voor werk aan een inpaklijn voor groenten. Ze snappen nu al dat als er staat "goede beheersing van de Nederlandse taal" en een "representatief voorkomen" dat dit vooral bedoeld is om "Arabieren" (zoals zij dat noemen) buiten de deur te houden. Ze beginnen er vandaag.

Heurtebise | 28-04-22 | 04:24

Oeps
verkeerde topic

aflaatverkoper | 28-04-22 | 04:10

Engeland, lang niet geweest. De laatste keer was in landsend, en ben toen in 1 ruk terug gereden. Was best lang.
Ik mag die Engelsen wel, heb er nu ook een paar als vrienden.

rifraf | 27-04-22 | 22:53

Engeland is kapotstuk, opgegeven.
Laatste keer dat ik in Londen was, ben ik me kapot geschrokken.
Minstens zo stuk als Parijs en Brussel.
Dat is ook precies de reden waarom de Engelsen voor Brexit kozen.
En de EU? Die zetten nog een tandje bij, onbegrijpelijk.

Ruimedenker | 27-04-22 | 22:34

Godver.

Degodver.

GKJP | 27-04-22 | 22:15

`Jij gaat domme dingen doen..!! `...

neonreclame | 27-04-22 | 21:57

Naja zeg. Van Amerongen moet vliegen met Ryanair? Dat ie dat vermeldt zal vast een steek onder water zijn richting zijn opdrachtgever die alles betaalt. Maar niet genoeg betaalt voor een comfortabele KLM vlucht.

Leptob | 27-04-22 | 21:52 | 2

KLM vliegt niet op Faro, vandaar.

Uw Verzekeringsadvis | 27-04-22 | 22:06

@Uw Verzekeringsadvis | 27-04-22 | 22:06:
Tuurlijk wel. Wat jij bedoelt was dat vliegtuigongeluk nabij Faro, maar dat was Martinair.
Ben je in de war met Tenerife?

Kameraansteker | 27-04-22 | 22:15

De gedachte om nog eens terug te keren naar Huddersfield is ook al bij me opgekomen. U weet het misschien niet, maar ik heb daar een deel van mijn schoolgaande jeugd doorgebracht, begin jaren '90. Ik had het daar ongelooflijk naar mijn zin, en had ook vrienden in Bradford. Zelfs Bradford viel toen heel goed mee.
Benieuwd wat ik zou aantreffen tijdens zo'n "trip down memory lane".

Nonkel Frituur | 27-04-22 | 21:52

Ik word depressief van Tuurs reisjes.

de Voorzittert | 27-04-22 | 21:41 | 5

Dat is ook de bedoeling, onbewust begrijp je hem dus.

Uw Verzekeringsadvis | 27-04-22 | 22:08

Ik krijg er ook wel een beetje een 'Waar kan ik heen? Ik kan niet naar ....'-gevoel van.
Het is toch eigenlijk krankzinnig dat die massa-immigratie zomaar voor onze neus heeft kunnen plaatsvinden en onze hele cultuur te grabbel heeft gegooid. En de kanarie in de kolenmijn die inderdaad zijn biezen pakt en een veilig heenkomen zoekt... Te gek voor woorden! En het gaat gewoon maar full force door!

Aristotalloss | 28-04-22 | 00:07
▼ 2 antwoorden verborgen

We kwamen er vaak. We gaan er binnenkort weer heen. Liverpool, Manchester, Leeds, Newcastle en zelfs Birmingham zijn uitstekend te doen, uitsluitend in de betere wijken. Al een paar honderd meter buiten het gangbare gebied weet je dat je ergens bent waar je beter niet kunt zijn. Maar dat hebben we in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht toch inmiddels ook?

WelDenkend | 27-04-22 | 21:35 | 1

Madrid, Parijs, Berlijn, Keulen, Brussel om maar wat te noemen, en alle plaatsen die Arthur al heeft benoemd. Plus last night in Sweden.

Kameraansteker | 27-04-22 | 21:39

Als iedereen zou blijven waar ze geboren waren was er niks aan de hand? Nogal hypocriet Tuurke :P

Neuth | 27-04-22 | 21:35

Is dat niet Bob den Uyl?

eerstneukendanpraten | 27-04-22 | 21:33 | 2

Zie kinky winky en Duwbak_Linda. Ja dus.

Kameraansteker | 27-04-22 | 21:35

Geen idee. Leuke foto wel. Het bijschrift is alleen een beetje te lang.

zwenkwieltje | 27-04-22 | 21:50

"nir vir moslems". Ik neem aan dat je refereert aan 'slegs vir blankes', dus dat zou dan 'slegs vir moslems' worden.

tsjakka | 27-04-22 | 21:31

Bij de weg, die groomers van Rotherham werden vooral beschermd door de lokale politie en wetgevende macht, en dat jarenlang, omdat ook politie en justitie zelf die kinderen hebben misbruikt.
Want daar gaat het wel om, het waren kinderen. Kinderen van 11 - 16 jaar, gedurende een periode van 16 jaar misbruikt, van 1997-2013. Het ging om 1400 kinderen.

Kameraansteker | 27-04-22 | 21:28 | 2

Zelf misbruikt?... dat is nieuw dat ik dat hoor.Ik dacht dat dat voornamelijk te maken had met het feit dat ze bang waren om etnisch te profileren en voor racist uitgemaakt te worden.

Kowalski11 | 27-04-22 | 21:50

@Kowalski11 | 27-04-22 | 21:50:
Dat sowieso. Met het onder de mat vegen, is het mee begonnen. Maar Operation Stovewood loopt nog steeds, t/m vandaag. Operation Stovewood is het onderzoek waarmee ze echt alle namen naar boven willen krijgen. De Pakistani zitten al vast, nu de rest nog. En dat wordt/is een stuk moeilijker.

Kameraansteker | 27-04-22 | 22:09

Het dorpje Bradbury lijkt me niet echt een plek waar je over de moslimkoppen kunt lopen. Wat dat betreft is Savile Town wel echt een aanrader, Hier stonden ook de wiegjes van een aantal hakbars van de London bombings:
en.m.wikipedia.org/wiki/Savile_Town

goedverstaander | 27-04-22 | 21:25

Ik wil ook een sponsor voor mijn depressie.

zwenkwieltje | 27-04-22 | 21:20

Eerst even voetbal kijken.

RickyLaRue | 27-04-22 | 21:17

Ik vind alleen handen met henna geverfd mooi. Kunststukjes zijn dat. Prachtig.

Kameraansteker | 27-04-22 | 21:15

Laat ik maar even on record gaan door te zeggen dat Don Arturo hier ontelbare bonuspunten scoort voor het noemen van de Marquee Club, de Roxy en de Vortex. Voorwaar hieraan herkent men de ware old skool punkert.
Die live at the Vortex LP draai ik nog steeds (Live at the roxy in mindere mate).

Asteroid-B612 | 27-04-22 | 21:09 | 4

@RickyLaRue | 27-04-22 | 21:16: Als ik een euro had voor iedereen die me dat zei was ik nu, wel OK, geen miljonair, maar zat ik wel redelijk in mijn slappe was (weak laundry). Ben er trouwens wel mee begonnen, maar ja, echt schrijven is wel erg moeilijk. Wil geen modderfiguur slaan (hit a mud figure), en hoe beschrijf je de P-rock scene in, laten we zeggen Yugoslavie 1984 ? Dat hele land bestaat niet eens meer !

Asteroid-B612 | 27-04-22 | 21:29

@John McClane | 27-04-22 | 21:38:
O? Volgens mij heet dat geschiedenis. En graag erover schrijven, want daar valt veel van te leren.

Kameraansteker | 27-04-22 | 21:48
▼ 1 antwoord verborgen

Eigenlijk mag een ontmoeting met Tommy Robinson tijdens deze safari niet ontbreken.

goedverstaander | 27-04-22 | 21:08 | 2

We waren hem bijna vergeten inderdaad.

Normpje | 27-04-22 | 21:11

@Normpje | 27-04-22 | 21:11: Hij is nog volop aan het strijden en wordt daarbij nog volop tegengewerkt door de overheid en nog volop bedreigd door moslims, waaronder zijn gezin.

Kowalski11 | 27-04-22 | 21:55

Bob den Uyl, wiki:
"Eind jaren 50 riep hij psychiatrische hulp in om van het stotteren af te komen. Het bood hem weliswaar enig soelaas maar hij kreeg er bepaalde fobieën (straatvrees en eetangst) voor terug."

Op een of andere manier vind ik dit grappig.

Duwbak_Linda | 27-04-22 | 21:02

John Cleese zei het in 2011 al dat London niet echt een Engelse stad meer is vanwege het multiculturalisme.
metro.co.uk/2019/05/29/john-cleese-co...
Uiteraard kreeg hij een shitload aan commentaar over zich heen.

leo de pejo | 27-04-22 | 20:56

Dit begint al aardig lekker te lezen als Celine en Reve. Zwart bebloede diarrhee in de plee, sigaretje opsteken en terug het stinkende café in. Wat een kotslucht.
(Schotse pub, Aberdeen. Leuke lui overigens.
youtu.be/K1bbbJowgkQ
(Reve over Celine
youtu.be/1IAjGF_P6Fo

dank.

nobodiesunmighty | 27-04-22 | 20:55

Wederom dank Arthur, is het niet voor je nihilistische beslommeringen, dan toch voor je fijne linktips.

Koekebakker | 27-04-22 | 20:55

Proost Arthur, prima bijdrage weer. We gaan eraan. Maar niet zonder slag of stoot. En zeker niet zonder een borreltje.

Lochos | 27-04-22 | 20:54

Is de man op de racefiets schrijver Bob den Uyl??

kinky winky | 27-04-22 | 20:50 | 2

Neem een pint van me, Don Arthuro!

Wijze uit het Oosten | 27-04-22 | 20:49

Het Westen is verloren. Van Amerongen heeft het geluk dat ie arabisch kan spreken (en dus voordat ie door een muzelman zal worden vermoord nog even DE moslimspreuk kan prevelen zodat ie NIET naar de eeuwige jachtvelden wordt gejaagd omdat men denkt dat ie muzelman is).

Dat geluk kennen de meesten niet. Maar wel goed dat Arthur ons waarschuwt voor alle ellende die ons in de toekomst te wachten staat ( en zoiets is als een onontkoombaar lethaal natuurfenomeen).

Van Amerongen is de kanarie in de kolenmijn. Maar slechts weinigen horen zijn gesjirp en handelen daar naar. We laten ons willens en wetens naar de slachtbank leiden.

aamert | 27-04-22 | 20:46 | 2

Het is allemaal doodeng inderdaad en DWDD-adepten kijken allemaal de andere kant op. Onbegrijpelijk, vaders en moeders, opa’s en oma’s, jongeren die nog een heel leven voor zich hebben blijven VVD66 stemmen, ik wil het wel uit schreeuwen. Waarom zien ze niet wat er allemaal gebeurd, waarom halen ze hun schouders op? Nederlands vlaggetje op de wang tekenen, oranje t-shirt aan en zuipen tot ze neervallen, wie doet ze wat. Gekmakend.

Normpje | 27-04-22 | 20:55

Goeie conclusie !!!

Uw Verzekeringsadvis | 27-04-22 | 22:10

Pink traantje weg

Turbotravel | 27-04-22 | 20:46

Mijn weerzin tegen het opkomende en steeds opdringerig wordende woke activisme begint zowat mijn weerzin tegen het islamisme te overstijgen.
En die weerzin is groot. Het lijkt wel of deze twee radicale extremen elkaar sterken in het ondermijnen en vernietigen van onze vrijheden.

keestelpro | 27-04-22 | 20:44 | 2

Ze vernietigen elkaar in hun eigen onmetelijke onverdraagzame domheid. Althans, dat hoop ik van harte.

nobodiesunmighty | 27-04-22 | 20:59

Bob den Uyl is de nieuwe identiteit die Jimmy McGill van stofzuigerverkoper Ed Galbraith kreeg/kocht.

Prof. D.A.H. Vintik | 27-04-22 | 20:42

Mooi geschreven! , Alstublieft Arthur, word niet de volgende Theo.

horsteknots | 27-04-22 | 20:36

Engeland is al verder verloren dan we zouden kunnen vermoeden.

smdyasc | 27-04-22 | 20:34 | 2

Die indruk krijg ik ook na dit intro. Jammer want ik had achterin mijn brein nog het waanidee dat als het hier in de EU te heet onder de voeten wordt dan het kanaal over te steken en in een duf Engels dorpje op het ruime platteland onder te duiken, ver van alle drukte en omvolking. Ome Tuur maar even goed volgen om te kijken of dat nog enigszins realistisch is.

ThePozz | 27-04-22 | 22:10

Het licht gaat daar uit als Elizabeth de hoek om gaat. Wat zal dat land dan in diepe rouw zijn. Aan deze kant ook trouwens. UK staat echt nog op de bucketlist, ben bang dat het er niet meer van gaat komen. Destiny is all.

Joyce | 27-04-22 | 22:47

Vergeet GRIMSBY niet! (what is in a name?)

bisbisbis | 27-04-22 | 20:31 | 1

In 1944 vertrokken vanaf het daar toen aanwezige vliegveld voedseldroppings voor hongerwinterend Nederland. Ik heb er met mijn Engelse ex eens rondgeneusd maar kwam bitter weinig aanwijzingen tegen.

goedverstaander | 27-04-22 | 22:22

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen