Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Leo Lucassen = misleidend en boosaardig

Blijkt uit wetenschappelijke deductie

Miele. Er is geen betere

Je moet er maar zin in hebben, of de energie, of het gebrek aan joie de vivre, om Leo Lucassen nog inhoudelijk van intrinsieke repliek te willen dienen. Wij zijn er veel te levenslustig voor om daar tijd aan te verspillen, maar emeritus hoogleraar openbare financiën aan de Universiteit van Tilburg Harrie Verbon (wellicht bij sommigen nog bekend van) vond nog een gaatje in zijn agenda nadat Leo Lucassen hem onheus had bejegend in de hem zo kenmerkende lui-retorische stijl van vingerwijzende xenofobieverwijten. Kijk. Wij van de platpopulistische roze internetbode kunnen natuurlijk heel banaal roepen dat open grenzen, gratis leefgeld en voorrang op keurig ingerichte woningen met vrij uitzicht op een parkbankje vol blond-Hollandse buurmeisjes natúúrlijk een aanzuigende werking heeft op Syriërs, Irakezen en Afghanen als ook op Veiligelandiërs uit de N-Afrikaanse gebiedsdelen, waarbij die laatste groep niet eens probeert om een woning laat staan betaald werk te bemachtigen zolang ze ook zwartrijdend naar Zwolle of Meppel kunnen vanuit het azc in Ter Apel, om proletarisch te gaan winkelen in de plaatselijke buurtsuper van een land waar recidive met juridische onverschilligheid tegemoet wordt getreden en critici als 'racist' worden gebrandmerkt. Maar wij zijn ook maar jongens van het toetsenbordje. Dus soms is het goed als Leo Lucassen ook eens van een erudiete heer met een echte leerstoel hoort dat hij misleidend en boosaardig is.

Reaguursels

Inloggen

Het gezicht is de spiegel van de ziel, en laten we eerlijk zijn Lucassen heeft -zoals wij dat vroeger zeiden- een papsmoel.....

J.Thee.Cohen | 10-04-22 | 00:52

Dank GS, voor het zeer interessante stuk waar jullie naar linken. Zo dient het debat gevoerd te worden, vind ik.

anja | 09-04-22 | 22:06

Volgens mijn... kwam ik ene Leo pardoes tegen toen ik op mijn dagelijkse kroegentocht rond de grachtengordel schuifelde... het was gekleed in een bloemetjes jurk met blonde pruik en heel veel geschmierde felrode lippenstift... dat was (zelfs voor mij)eventjes slikken.... en snel doorrrrlopen..!

grapjasz | 09-04-22 | 21:52

Leo Lucassen is geen wetenschapper, Leo Lucassen is een activist. Een activist die het om een mij onbegrijpelijke reden fantastisch vindt om de West-Europese landen in het algemeen, en Nederland in het bijzonder, tot in het oneindige te laten vollopen met moslims en Afrikanen, waar we totaal niks aan hebben, die alleen maar bakken met geld kosten, slecht tot niet integreren, en verantwoordelijk zijn voor flink wat misdaad.

Hij is er m.i. op gebrand om kritiek op dat hele migratie- en asielbeleid uitsluitend af te doen als een rechts-populistisch fenomeen. Wordt die kritiek uit een andere, zeg maar 'onverdachte' hoek geuit, zoals een paar weken geleden in een artikel in de Volkskrant van Marcia Luyten, dan reageert hij onmiddellijk - als door de spreekwoordelijke wesp gestoken - in een ''tegenartikel''. De kwoot van Harrie Verbon van Lucassen, als zou '' de verzorgingsstaat allang door zijn hoeven zijn gezakt'.'', komt dacht ik uit zijn reactie op dat artikel van Luyten.

Het is goed dat Verbon alle onzin van Lucassen weer eens even systematisch tegen het licht houdt, terwijl hij tegelijkertijd weer een aantal 'inconvenient truths' opsomt.

"zegt Lucassen nogmaals dat er geen wetenschappelijk bewijs is dat asielzoekers 'zich primair laten leiden door de mate van toegankelijkheid van het asiel- en integratiebeleid'.''

Terwijl het overduidelijk is dat die ''aanzuigende werking'' er wel degelijk is. In dat artikel van Luyten zegt ze oa dat aan boord van zo'n dobberbootje een 'brochure' is aangetroffen met informatie over Nederland voor de illegale gelukszoeker. Er stond iets in in de trant van: "U gaat wonen in een huis. U ontvangt €250,- per maand, oplopend tot €1600, - per maand'' (na toekenning van een verblijfsvergunning, neem ik aan). Er wordt dus gewoon reclame gemaakt voor Luilekkerland Nederland.

En verder, wat ik hier ook altijd regelmatig betoog, zegt Harrie Verbon in zijn artikel ook gewoon:

"Bovendien is illegale migratie vanuit Afrika en Azië relatief eenvoudig tegen te houden. Laat Frontex, de grensbewaker van de EU, de bootjes van mensensmokkelaars in de Middellandse Zee terugslepen. Maar, zoals ik in de Volkskrant heb beschreven, is Frontex een krachteloos EU-agentschap dat niet zelfstandig de grenzen van de EU kan bewaken.''

Hekken op de landsbuitengrenzen en pushbacks op zee; hoe simpel kan het zijn?

En als je met droge ogen wilt beweren dat de verzorgingsstaat niet allang door zijn hoeven zakt, als je deze statistieken leest:

"Van de Marokkanen en Turken in Nederland zijn momenteel 45 procent, respectievelijk 39 procent van een uitkering afhankelijk.''
"van de immigranten uit Afghanistan, Iran, Syrië en Irak is 57 procent van een uitkering afhankelijk, van de immigranten uit de Hoorn van Afrika bedraagt de uitkeringsafhankelijkheid 71 procent.''

En nu krijgen we er ook nog eens tienduizenden Oekraïners bij - vanaf het begin van de oorlog, 24 februari, tot nu toe, dus nog geen twee maanden tijd, 23.000 - waarvan ik persoonlijk het overgrote deel nooit meer terug zie gaan, plus een stijging van de 'reguliere' asielinstroom van 700 per week naar 1000 per week.

Dit is niet vol te houden, dat ziet een kind. We hebben de woningen niet, we hebben de werkgelegenheid niet voor deze niet tot zeer basaal opgeleide derdewereldlanders, we zullen allerlei 'klimaatdoelen' op deze manier nooit gaan halen, de verzorgingsstaat barst uit zijn voegen (er komen steeds meer lieden op de 'bagagedrager' te zitten zonder mee te trappen), en de enorme culturele en levensbeschouwelijke verschillen (= islam) die ervoor zorgen dat elke structuur en saamhorigheidsgevoel uit de wijken verdwijnt waar deze lieden in grote getale neerstrijken, maakt dat Nederland bezig is om zichzelf 'af te schaffen', zoals Thilo Sarrazin 12 jaar geleden al zei over Duitsland.

Dr_Johnson | 09-04-22 | 21:39 | 4

Ook als het geld en de ruimte er wel waren, dan nog moet je geen Middenoostiërs of Afrikanen toelaten. Je hele samenleving gaat er door dat soort parasitaire lui aan.

Grachus | 09-04-22 | 22:13

Maar, (quote uit het stuk waar naar verwezen wordt: "... De vraag is wel hoe lang de Nederlandse kiezer het accepteert dat sommige migrantengroepen zo’n hoge uitkeringsafhankelijkheid kennen en hoe lang de kiezer ook nog bereid blijft deze groepen te blijven ontvangen....").

Dat accepteert de NL kiezer toch al járen en járen niet meer?
Alleen heeft de kiezer helemaal niets meer in te brengen sinds de EU.
Men roept dat wij in een democratie leven, maar dat maakt het nog niet wáár.

De nu nog rijkere landen gaan helemaal kapot aan de ongebreidelde expansiedrift van de EU. En "allemaal even arm".
Men kan niet wachten om Oekraïne in te lijven; dat schiet tenminste lekker op met het aantal vierkante kilometers en met het aantal inwoners van de EU.

Wering | 09-04-22 | 22:35

Vrijwel geheel mee eens, behalve dat ik denk dat het gros van de Oekraïners op termijn wel terug gaat. Net als de Belgen ruim honderd jaar geleden.

LD69 | 09-04-22 | 23:21
▼ 1 antwoord verborgen

Ah ja lucas de lul. Heb deze uitspraak van jaren geleden nog in m'n Keep staan, er was toen weer een bloederige islamitische terreur aanslag geweest.

'We moeten ervoor zorgen dat mensen niet op het idee komen om dit soort aanslagen te plegen. Zorgen voor een samenleving waarin IEDEREEN zich betrokken voelt en geen woede voelt en niet tot extreme daden zal overgaan "

drijflijk | 09-04-22 | 20:26

Wat zou Prof. dr. L.A.C.J. L. verdienen als Dir. v/h IISG?

bitterpete | 09-04-22 | 20:20

Gebruikt zijn titel om zijn activisme te verbergen.

Kwelbeller | 09-04-22 | 20:14

Ik heb Lucassen meerdere malen betrapt op het onderbouwen van zijn 'argument' met verwijzingen naar papers die zijn argumenten niet echt ondersteunden en niet eens peer-reviewed waren. Verder lijkt hij geen snars van statistiek te begrijpen en/of het zeer selectief te gebruiken.

geenspam | 09-04-22 | 19:57

't Is vrij simpel : Leo Lucassen is geweaaun een lul!

eilende Zebra | 09-04-22 | 19:49

Goed verhaal van Verbon, maar het maakt niet meer uit. De bevoegdheid om asielzoekers tegen te houden is al lang overgeheveld naar Brussel. Brussel wint altijd: doe je niks aan de instroom, dan wordt de nationale identiteit ondermijnt en als je wel iets wilt doen dan moet het via Brussel.

ED-209 | 09-04-22 | 19:33 | 1

Exactly.
Is iets een suxes ? Dan is dat dankzij Brussel.
Is iets geen suxes ? Dan is meer Brussel nodig.

Asteroid-B612 | 09-04-22 | 20:30

Types zoals Leo zullen steeds harder moeten gaan schreeuwen om de cijfers, die dat soort lieden liever niet willen zien/horen, te overschreeuwen.

Wacht maar totdat de huidige oudere werknemers van Nederlandse komaf "op" zijn en de huidige 35-45 jarigen over 20 jaar de leeftijd van 55-65 jarige werknemer hebben bereikt.
Ten opzichte van nu zijn er dan maar 72 % Nederlanders en 185 % niet-westerse ouderen in die grep die moet doorwerken tot plm. 68/69 jaar

Wering | 09-04-22 | 19:19

Leo is een ingegraven ideoloog. Wat hij doet is obfuscatie.

Schwanzeleber | 09-04-22 | 19:19 | 1

"obfuscatie" opzoeken gaat doen.
Je moet hier godverdomme ook alles zelf doen.

aflaatverkoper | 09-04-22 | 21:56

Dat mensen werkelijke geloven dat er geen aanzuigende werking is, is in mijn ogen redelijk absurd. Ik heb de afgelopen jaren redelijk wat contacten met jonge mensen uit de regio ten zuiden van Turkije gehad, maar er is er niet één die niet op de een of andere wijze geprobeerd heeft of ik hem(of haar) kon helpen naar West-Europa te komen. Voor Afrikanen zal dat niet anders zijn.

Grachus | 09-04-22 | 19:09

Leo Lucassen dient men binnenstebuiten te wassen. Gelukkig ken ik deze man niet denk ik. Dat komt omdat ik bijna nergens meer in geïnteresseerd ben.

Ragnar_Lodbrok | 09-04-22 | 19:02

“Syriërs, Irakezen en Afghanen als ook op Veiligelandiërs uit de N-Afrikaanse gebiedsdelen”
Bescheiden opsomming van nazaat producerende medelanders….
En niet alleen in Amsterdam.

D-Fens_1963 | 09-04-22 | 19:00

Toevallig weet ik dat waar Leo Lucassen werkt echt op tientallen meters is van waar Joost Niemoller woont. Volgens Google maps 63 meter. Het kan verkeren.

bitterpete | 09-04-22 | 18:50

Het is een totaal affront dat zo'n Leo zijn politiek links activisme kan botvieren op een Nederlandse universiteit. Of eigenlijk totaal begrijpelijk in het Nederland van nu. Falliet.

Piet Karbiet | 09-04-22 | 18:46 | 2

Ongelofelijk , dat zo'n Lucassen niet juist ageert tegen een geloof , wat vrouwen en ongelovigen als 2e rang mensen behandelt, en het normaal vindt , dat criminaliteit een deel van hun beschaving is waar ze trots op zijn.

Torquemada | 09-04-22 | 18:56

Meh, dat kunnen/konden Cliteur, Baudet en Blommestijn ook. En dat is ook niet erg. Academische vrijheid is een groot goed.

Japannert | 09-04-22 | 19:34

Ja, laten we ons nog veel drukker maken over ene Leo Lucassen, sterker nog, laten we ons vanaf nu alléén nog maar druk maken over Leo Lucassen. Vergeet de Oekraïne, toeslagenaffaire en zo vele andere kwesties die vanaf nu alleen nog maar een plaats horen te hebben in de schaduw van wat Leo Lucassen zoal debiteert.

Ridde Rogter | 09-04-22 | 18:46

Nadat we kozen voor GAST arbeiders uit Marokko en Turkey, stroomde de WAO ook langzaam maar zeker naar 1`Miljoen uitkering gerechtigden .
Op dat moment was Pronk de zoveelste Minister die Miljarden extra aan ontwikkelingshulp verspilde.
De PvdA en VVD hebben dit land compleet de vernieling in geholpen.
1 Miljoen WAO'ers, je kon erop wachten tot dat het fout ging.
En vervolgens zeggen niet de Italiaanse of Spaanse gast arbeiders , maar de Turkse en Marokkaanse , dat zij Nederland hebben opgebouwd.

Torquemada | 09-04-22 | 18:25 | 7

@* Il Principe * | 09-04-22 | 19:25: De PvdA was bang dat de fabrieken moesten sluiten en er daardoor duizenden arbeiders op straat kwamen te staan. Daarom hebben ze meegewerkt aan dit compromis.

Grachus | 09-04-22 | 19:31

@* Il Principe * | 09-04-22 | 19:25: Inderdaad en het was toch echt de VVD die goedkoop arbeiders wou binnenhalen en alle overige kosten wou afwimpelen op de schatkist. PvdA is verder gewoon zeer naïef geweest in haar goede bedoelingen. Maar het probleem is toch echt open grenzen instellen omdat een paar grootaandeelhouders te beroerd zijn om hogere lonen te betalen of te innoveren om de concurrentie voor te blijven.

Deflatiemonster | 09-04-22 | 20:20

@Deflatiemonster | 09-04-22 | 20:20:
Sterker dan dat nog, door het dumpen in de WAO werden de gastarbeiders op kosten van de burgers en werkenden weggeschoven. Werkgevers stapten over naar andere goedkope buitenlanders. Het is nogal parasitair gedrag van de werkgevers.

* Il Principe * | 09-04-22 | 20:45
▼ 4 antwoorden verborgen

Ok nog één keer over Leo en ik ga uitzoeken wie dat is. Hij lijkt op Mieremet iig.

John McClane | 09-04-22 | 18:25 | 2

Ga niet op uiterlijk af. Mieremet is eerlijker en meer integer.

Grachus | 09-04-22 | 18:41

Als dit soort onbenullen - zoals Leo - in Nederland hoogleraar kunnen zijn dan geeft dat toch wel de kwaliteit aan... Een belabberde kwaliteit, shoppen uit onderzoeken als een Jehova getuige. Leo valt nogmaals door de mand!

Rdock | 09-04-22 | 18:08 | 5

De mensen die bij een universiteit blijven hangen zijn niet per se de beste studenten.

Rico Tampeloerus | 09-04-22 | 18:30
▼ 2 antwoorden verborgen

Het is te bizar voor woorden dat iemand die stelselmatig hem onwelgevallige feiten negeert de titel hoogleraar mag dragen. Alles wat niet in zijn straatje past bestempelt hij als xenofoob of extreemrechts.

Spring Bruissteen | 09-04-22 | 17:47 | 2

Leo heeft een moelijke jeugd gehad en neemt nu wraak. Volgens vond hij naast het promoten van ongebreidelde immigratie de coronagesel ook stiekem prachtig. Dat zal ze leren, die pestkoppen van vroeger.

Here's Freddy | 09-04-22 | 17:55

Juist. Weet je wat "privilege" is ? Dat je je mening overal kan spuien, dat iedere scheet die je laat, ieder kletskoek verhaal, elke woke zwarte zeurkousenkerk column die je schrijft, iedere pennevrucht (steevast "Wilders en Baudet zouden voor de rechter gedaagd en veroordeeld moeten worden !") wordt gepubliceerd in landelijke kranten en tijdsschriften, dat je in talkshows mag "aanschuiven", dat steeds om je mening wordt gevraagd, en die mening ook serieus wordt genomen. Dat je iedereen onaflatend en naar believen kan afserveren en beschrijven als "domme tokkies", "guur rechtse xenofoben", "racisten en islamofoben" enz. , zonder dat je die mensen ooit een weerwoord gunt. Want ze zijn toch niet "fatsoenlijk". Dat is privilege. Lucassen, who puts the ASS in Lucassen btw gaat steeds van hetzelfde dogma, ZIJN waarheid, en tracht dat te onderbouwen met selektief geplukte, uit context gerukte en achteraf toegepaste snippets. Waarlijk een fopprofessor van lik me vestje / aangekoekte anus. Hij is geen wetenschapperT maar een dogmaticus with an axe to grind. En eigenlijk ook gewoon een dildo van de bovenste plank. I mean look at that mouthbreather. Total Nerd !!!

Asteroid-B612 | 09-04-22 | 19:09

Overigens hadden "we" ooit een guurder *@Lucas de Linkse Lul." Maar. die had humor, die was wél goed te pruimen.
Net als @pius en @Bakito. Links als de neten maar je kon goed met ze lachen.
Ik mag dat wel. Wordt het een soort van vriendelijk sparren.
Bij @De Koreaanse Slet ging dat anders. Daar werd je vooral chagrijnig van.
Einde analyse op voormalige guurders.

chicago river | 09-04-22 | 17:43 | 8

Waar is Bakito gebleven, DKS was ook ineens weg net als Hoerige Harry.

gato | 09-04-22 | 18:59

@Grachus | 09-04-22 | 18:44:
DKS was een SP-er die de hapgrage reaguurders hier gebruikte om zich in te leven in de tegenstander (VVD). En mijn hemel, wat hebben ze hier gehapt. Puur machosisme.

aflaatverkoper | 09-04-22 | 21:45
▼ 5 antwoorden verborgen

Leo is misleidend, dus binnenkort mag hij weer in Buitenhof zijn feitenvrije mening ventileren.

HoniSoit | 09-04-22 | 17:41

Leo Lucassen is om het in Sovjet termen uit te drukken "een nuttige idioot".
Dan kunnen de Groene Khmer en DDR'66 naar hem verwijzen en zeggen dat het klopt " Leo Lucassen vindt dit ook, en die heeft er voor gestudeerd"

Osdorpertje | 09-04-22 | 17:33

Lucassen schrijft omdat hij een masochistische man is. Niks mis mee, geen kink-shaming zoals dat heet, maar de beste man heeft een aantal fetischen, en afgebrand worden op Twitter is daar een van. Hij reageert dan ook nooit op reacties op zijn schrijfsels, hij schrijft, krijgt haat, en wordt daar opgewonden van. Momenteel is Leo Lucassen aan het rukken op deze reacties, beseft dat goed. De man wil vernederd worden, en wij geven hem dat.

Bovenstaande daargelaten, er zijn veel type mannen die ik niet vertrouw. Een zulks type man noem ik het ‘natte onderlipje’. Een week sponzig rozerood, ietwat bevochtigde markering van infantiliteit, van de hunkering naar de moedertiet, het nooit volledig volwassen zijn geworden.

Lucassen is zo’n man.

The-loopy-cowboy | 09-04-22 | 17:28 | 3

Zou best een kloppende analyse kunnen zijn, hij is een immigratietrol.

Een trol is een persoon die berichten plaatst in een internetomgeving om voorspelbare emotionele reacties uit te lokken als woede, irritatie, verdriet of scheldpartijen - ook wel flames genoemd in internetjargon, opzettelijk verkeerde informatie geeft of zich doelbewust anders voordoet.

Wattman | 09-04-22 | 17:37

Ik heb daar altijd het idee geformeerde boekbinder bij.

bijna_raak | 09-04-22 | 19:07

Een mooie omschrijving van deze linkse trol!

lanexx | 09-04-22 | 19:19

Leo Lucassen is voor mij het prototype van iemand die zijn gezonde verstand heeft uitgeschakeld omdat hij daar zijn beroep van heeft gemaakt. En die dat na zijn pensionering ook zo houdt, waarschijnlijk.

Dooiemus | 09-04-22 | 17:28

Kweenie. Ben intussen een blanke minderheid in eigen stad, en de buurt is er niet gezelliger op geworden. Korte lontjes, asociaal gedrag, troep op straat enzovoort. Ik zie de verrijking nog niet echt, maar wellicht is mijn Halsema-gehalte simpelweg te laag.

Zeddegeizot | 09-04-22 | 17:23 | 3

Oh. Maar u moet dan ook doen wat iedereen doet die de migratie van volstrekt kansloze handje-ophouders zo heerlijk deugend bejubelt; er zelf niet tussen gaan wonen.

Ceristimo | 09-04-22 | 17:37

@Zeddegeizot | 09-04-22 | 17:47:
Dat u het zich niet kan permiteren om in een 'Gated Community' te resideren, is volledig aan u te wijten.

aflaatverkoper | 09-04-22 | 21:37

Leo Lucassen de lamlul. Leo, vriend, k ken slechts 1 volwassen Turkse vrouw van boven de 40 die ABN Duits spreekt. In Berlijn. De rest doet nog allemaal aan Wollah, Takbir, gammela gammela en tütüturütüturu.
In Nederland ken ik deze ABN sprekende volwassen mensen niet, gewoon niét! En k k ken er nogal wat want k woon tussen deze mensen.
Staan ze daar in de lift in hun dhellaba jurk / Niqaab / hoofddoek in het Berbers/ Arabisch / Turks te praten. Je verstaat we geen woord van en nobody gives a fucck.
.
Nee. Massa immigratie is een feestje. En maar "nivelleren", toch Portemonnee vd Ander?

chicago river | 09-04-22 | 17:23 | 1

^*je verstaat ER geen woord van*. Kleine klotige toetsjes. En er zitten barsten in mijn schermpje.

chicago river | 09-04-22 | 17:29

Lucassen is de letterknecht van een beweging die zich sinds WO2 zo blindstaart op 'nie wieder' dat zij niet in de gaten heeft mee te werken aan een wieder dat zijn weerga ik de geschiedenis niet kent.

Koekebakker | 09-04-22 | 17:20

In 2019 nog uitgeroepen tot meest irritante Pisvlek des Vaderlands

litebyte | 09-04-22 | 17:19 | 1

Pisvlek des Vaderlands internationaal hoop ik toch?

abeltasman | 09-04-22 | 17:23

Bij de onderzoeken van Leo Lucassen krijg ik altijd sterk de indruk dat de gewenste uitkomst van te voren al vaststaat en dat er nog een theorie omheen geconstrueerd moet worden. Goed dat deze Verbon Leo Lucassen een keer hard aanpakt op de wetenschappelijke methode die Lucassen hanteert.

therealbraindump | 09-04-22 | 17:13

Eyo Leo, tip: LucassendeLinkseLul.nl is nog vrij.

Conan de Rabarber | 09-04-22 | 17:09

Leo praat gewoon naar zijn eigen portemonnee, zijn functie is in een normale niet woke samenleving totaal overbodig.

MargauxGrandCru | 09-04-22 | 17:08 | 1

Exact hier zit totaal geen enkele idiologisch gedachtegeod achter, een rancuneuse zelfbevlekkende pisvlek, meer niet.

Zo eentje die nog witte onderbroeken draagt en te veel en te hijgerig over zijn studenten cq medewerkers heenhangt met seksueel geaarde intenties

litebyte | 09-04-22 | 17:24

Iedereen op deze site weet toch dat je dit sujet niet serieus moet nemen? Nepwetenschapper.

Rico Tampeloerus | 09-04-22 | 17:08

Je hebt een democratische monarchie. Mensen betalen belasting en de betrouwbare politici doen met dat geld allemaal leuke dingen voor de belastingbetaler, waar de mensen blij van worden en goed worden verzorgd. Inmiddels zitten we opgescheept met een stel onbetrouwbare idioten die alle leuke dingen afbreken, ons geld aan andere landen geven of daarmee mensen naar ons land lokken en hen daarvan gaan onderhouden. En onze belasting wordt alsmaar hoger. Wat is er gebeurd?

goedverstaander | 09-04-22 | 17:05 | 1

Algemeen stemrecht voor vrouwen. En sinds 1986 voor immigranten.

Piet Karbiet | 09-04-22 | 18:56

Asielzoekers gaan ons redden uit een leven van stamppot, aangeharkte tuintjes en touwen uit brievenbussen. Ze zijn al een tijdje goed bezig om ons overal waar mogelijk te tackelen.
Ik wil er nog veel meer, want ze doen het goed.
Vakmensen. Het in rap tempo ons leven in verval brengen gaat gesmeerd. Hup Leo!

Normpje | 09-04-22 | 17:01 | 3

Dat touwtje zou ik maar uit de brievenbus laten hangen. Scheelt aanmerkelijk in de braak(sel)schade.

goedverstaander | 09-04-22 | 17:08

@goedverstaander | 09-04-22 | 17:08: Het enige waar je voor moet zorgen is dat jouw voordeur nét een beetje beter beveiligd is dan die van je buren. Dan heb je nergens last van.

Ceristimo | 09-04-22 | 17:40

Laat Leo even een paar vluchtelingen in zijn huis opnemen.

Pummetje | 09-04-22 | 16:59

Hadden we 50 jaar geleden visie gehad dan waren we nu schathemeltjerijk met de thermostaat op 30.
Lieden als Lucassen en de milieu figuren houden ons land al 40 jaar in een wurggreep het is een wonder dat we al die miljarden die die lui ons kosten nog kunnen betalen.
Schat Leo in op een kostenpost van 130.000 p.jr.

Uw Verzekeringsadvis | 09-04-22 | 16:57 | 3

Zie het Noorse aardgasmodel..

Wijze uit het Oosten | 09-04-22 | 17:06

@Wijze uit het Oosten | 09-04-22 | 17:06:
Ja, daar denk ik ook zo vaak aan als het weer eens over energie gaat. En zelfs nu, met het water aan de lippen, is het nog mogelijk.
Politieke onwil is alles dat resteert...

WasHetMaarMakkelijk | 09-04-22 | 17:18

@Wijze uit het Oosten | 09-04-22 | 17:06: Bijvoorbeeld

Uw Verzekeringsadvis | 09-04-22 | 17:18

Leo Lucassen behoort tot de avant-garde der Deugfascisten die geen enkele moeite hebben om ons vrijgevochten landje aan de hongerige wilde roversmeute te voeren.

K. Westergaard | 09-04-22 | 16:56 | 1

" Maar er komen tribunalen " volgens een ander dwaallicht.

Uw Verzekeringsadvis | 09-04-22 | 17:19

Bij het zien van die cijfers wat betreft de kosten van uitkeringen aan "allochtonen" begint het je toch te duizelen. Miljarden en nog eens miljarden, jaar in, jaar uit. Ik draag bijna 40 jaar bij aan dit circus en als dank mag ik strak met m'n 70e van mijn pensioen gaan genieten (als ik het haal). Wederom een bevestiging dat deze regering helemaal niets (meer) op heeft met de belastingbetalende Nederlander.

Ommezwaai | 09-04-22 | 16:56 | 2

En onbegrijpelijk dat men blijft op dezelfde partijen blijft stemmen, die de boel hier de afgelopen 40 jaar langzaam maar zeker naar de kloten hebben geholpen.
Misschien een soort masochisme, maar ik vermoed domheid.

bqbq | 09-04-22 | 17:07

Goede eindredacteuren bestaan niet meer, alles mag linea recta naar de buitenwereld/mesthoop, dat weet Lucassen,

Leclercstappen | 09-04-22 | 16:52

Leo Lucassen is de knuffel'professor' van links. Die krijg je nooit meer weg,

gestoptmetroken | 09-04-22 | 16:52

Leo Lucassen iheeft eens ontdekt dat je aandacht kunt krijgen door ontzettend te deugen.
Lekker schreeuwen en roeptoeteren .
Zoveel mogelijk mensen een hak zetten want denkt der Leo: op iedere actie een reactie!
Houdt heel veel van zichzelf en van zichzelf.
Zoals zovelen ; schreeuwen dat het een lieve lust is blijft over als je tot niets in staat bent.
Zielepoot eerste klas.

Mispel | 09-04-22 | 16:49 | 1

Een narcist noemen ze dat .

likmegaties | 09-04-22 | 16:50

Ah, de heer Verbon komt met allerlei logica en feiten in plaats van vrijblijvend gelul zoals dat van Lucassen. Wat een nazi.

Ride_On | 09-04-22 | 16:42 | 1

Leuk.

goedverstaander | 09-04-22 | 16:58

Leo de Lip.

Nilfisk | 09-04-22 | 16:41

Een enorm lang verhaal. Wetenschap erbij halen. Alles maar können werden worden müssen sollen werden geworden beredeneerd willen wollen sollen haben hebben. Een groot deel van de Nederlanders wil gewoon geen import. Waarom niet? DaArOm NieT! Punt!

Leptob | 09-04-22 | 16:38 | 1

Blijkbaar willen we dat wel. Braaf blijven stemmen op de heer Rutte en consorten, zij gaan onverdroten verder met het importeren van kanslozen.
Ondertussen is rechts verdeelt en zitten we opgescheept met gekke Thierry, versleten Geertje en JA21...

Jan Lange3373 | 09-04-22 | 16:45

Lijkt me lastig om een nog wokie te zijn: om nog op te vallen moet je denk ik schreeuwen of je leven ervan af hangt.
Ik weet wel dat ik iedereen die in week 1 van de oorlog schreeuwde dat Oekraine en hulpvaardige Europeanen zo'n beetje inherent racistisch zijn uit m'n sociale leven heb gewist.

SIogra | 09-04-22 | 16:37

Uitstekend artikel van de heer Verbon. Lucassen is een activist, een door de media van God gezonden activist, het woord van Lucassen gaat er bij de NPO in als Gods woord in een ouderling.

thanseeuwen | 09-04-22 | 16:37 | 1

Als lul in een weduwe.

goedverstaander | 09-04-22 | 17:09

Zucht, eindelijk gerechtigheid.
Die Lucassen is gewoon een linkse lul.
Grote bek vanuit een luilekkerland.
Hij kan zijn gal spuien, maar zit niet met de problematiek opgescheept.
Dit ventje kunnen we missen als kiespijn.

Zitvlak | 09-04-22 | 16:32

De webzijde van die laatste link lag er even uit. Vond ondertussen wel een artikel op Harrie's eigen website van een maand geleden waar hij Don Leo ook al een stevige oorwassing geeft. Lucassen presenteert meningen als feiten:
www.harrieverbon.nl/leo-lucassens-fei...

goedverstaander | 09-04-22 | 16:31 | 1

Dank.

De Profundus | 09-04-22 | 16:45
-weggejorist-
Jeff Hawke | 09-04-22 | 16:26

Wedden dat er geen consequenties zijn voor Leo?

Risingson | 09-04-22 | 16:25

Lucassen is een linkse niksnut en kwal die, zoals zovele linkse niksnutten en kwallen een simpel wereldbeeld heeft. Er zijn mensen die goed zijn en mensen die slecht zijn.

Goed: exoten, vooral met een kleurtje en een wezenlijk andere cultuur of religie.

Slecht: blanken, mannen in het bijzonder, alles rechts van GL of SP, het Westen.

Het maakt niet uit wat die exoten doen. Lucassen vindt wel een excuus voor wangedrag. Zonodig slavernij, het patriarchaat (lol) of ongelijkheid.

Andersom deugen Westerlingen nooit, behalve hijzelf en het enge clubje waar hij zich in begeeft. Zij zijn namelijk woke en bewust van hun slechtheid, wat dan weer voldoende legitimatie biedt om zich te verheffen boven de vermeende bruine, populistische drek waar ze zelf onderdeel van zijn *volgens hun eigen regels*.

If you could reason with deugkneuzen, they wouldn't be deugkneuzen.

BenBinnen | 09-04-22 | 16:21 | 2

Ik mis linkse 'onbenul'....
Die dus niets interessants te melden heeft.

roberto9715 | 09-04-22 | 16:27

Inderdaad, enge, bekrompen, walgelijke mannetjes zijn die types als Lucassen. Alles simplistisch afdoen al racisme of xenofobie, maar nooit eens een serieuze reactie op het feit dat gemiddeld 40% (!!) van de Marokkanen en Turken van een uitkering leeft. En dat na tientallen jaren hier gewoond te hebben. Nooit eens echt inhoudelijk reageren op winkeldiefstal bij azc’s, de Mocro-maffia, de plofkraken, de overige kwalijke aspecten van de Islam. Maar wel meteen op het minste of geringste teken van discriminatie reageren bij mensen die er wel iets van proberen te zeggen of vinden. Echt heel eng, dit soort types.

Magikdanbijou | 09-04-22 | 16:33

Ik ben alvast Chinees en Arabisch aan het studeren, eerst ook Russisch, maar dat blijkt nu toch niet nodig ...

Patrick-Haemers | 09-04-22 | 16:19 | 1

Met dat Russisch leren zou ik nog even niet stoppen, we weten niet wat die gek poetin nog gaat doen en in welke kranten de waarheid wordt geschreven. Misschien komt hij toch volgende week naar Nederland?

jan huppeldepup | 09-04-22 | 17:16

10% wetenschapper
40% activist
50% patiënt

Rollins | 09-04-22 | 16:16 | 2

Dat is bij elkaar 100%, Leo lijkt mij geen 100%.

Mr_Natural | 09-04-22 | 16:19

100% Jezuïet dus.
Dat veklaart ook die soort van homosuele pijplippen.

aflaatverkoper | 09-04-22 | 20:42

Hij ziet eruit als de Ad Visser van de valse noten.

MickeyGouda | 09-04-22 | 16:15 | 1

Geef hem een eigen programma; TopFlop.

Nuuk | 09-04-22 | 16:21

Ik lees hier geregeld over deze Leo, maar eigenlijk heb ik werkelijk geen benul wie het is of wat hij doet. Lijkt me beter zo, ik wacht verder het volgende topic wel af.

WasHetMaarMakkelijk | 09-04-22 | 16:14

Die man kijkt alsof hij chronisch pijnlijk uitpuilende aambeien heeft.

eerstneukendanpraten | 09-04-22 | 16:14

Opportunistische Lucassen refereert naar de oertijd voor het internet, alsof deze niet van betekenis is, blind voor het gegeven dat dit het medium is dat hem en z'n volgelingen (incl. immigranten) verbindt.

nsfl | 09-04-22 | 16:12

Leo kan zo geweldig goed wegkijken, daar is dat meiske uit de Exorcist niks bij.

Mr_Natural | 09-04-22 | 16:11

Ach ja je moet het beleid toch enigszins goedpraten. Want stel je voor dat je tegen asielzoekers bent. Foei. Dat de Nederlander dit allemaal nog accepteert is mij een raadsel.

pete1023 | 09-04-22 | 16:11

Baudet.

neonreclame | 09-04-22 | 16:09

Zit die Lucassen nou in een echt Miele?

KDbdl | 09-04-22 | 16:08 | 1

Yep, een dure, met extra hersenspoelprogramma.

Mr_Natural | 09-04-22 | 16:18

Dat die Leo Lucassen nog niet overal uitgekotst is, is mij een raadsel.

Wijze uit het Oosten | 09-04-22 | 16:05 | 6

@Nuuk
Dit vind ik erg mooi omschreven, treffend:
"
Het zijn geen lege hulzen waar je een partijfolder van 66, groen slinks of de P van de voormalige A in stopt, en dan worden het ook keurige progressieve burgers.
"

Dat soort lieden leeft inderdaad in hun partijfolder.

WasHetMaarMakkelijk | 09-04-22 | 17:09

Ik ken deze Lucassen niet, maar mijn instinctieve reactie als rechts hem uitkotst is dat het dan wel een fatsoenlijk mens moet zijn. Maar goed, dat zegt voornamelijk iets over mijn vooroordelen.

cugel | 09-04-22 | 18:18

@cugel | 09-04-22 | 18:18: Fatsoenlijke mensen zouden uit principiele overwegingen door iedereen uitgekotst moeten worden. "Fatsoen" is geen criterium. Geneuzel in de marge.

Asteroid-B612 | 09-04-22 | 18:27
▼ 3 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen