achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Peilings Klikding! Vooral vvd, D66 en CDA gaan vervelende gemeenteraadsverkiezingen tegemoet (en tweederde van de Fvd'ers kreeg corona)

Glijdende schaal maar niemand weet waar het eindigt

Als u zich afvroeg waarom Mark Rutte en Sieg Kaag dit weekend al aan het CANVASSEN waren voor de gemeenteraadsverkiezingen, dan moet u hierboven even naar de verschuivingen kijken. Hun lokale afdelingen tellen meer lede ogen dan stemmen als het zo door gaat. Dus worden de landelijke kanonnen ingezet om de media te bespelen met afleidingstactieken, en net als die bolle hamsterwangen van GroenLinks te profeteren over wie ze allemaal uit zullen sluiten ná de verkiezingen. Vinden de MSM leuk om te horen. Ondertussen staat Rutte 4 landelijk op 26 zetels verlies maar de drie grote winnaars (JA21, Volt, BBB) kopen daar niks voor: die doen niet of nauwelijks mee aan GR22. Dus wie er precies gaan profiteren - geen idee. Maurice weet alleen dat "mocht Pieter Omtzigt aankondigen dat hij bij de volgende verkiezingen met een eigen partij zal gaan meedoen dan wordt het hele speelveld intensief opgeschud. Hij zal zowel van links, midden en rechts, en van de nieuwe partijen kiezers kunnen wegtrekken." Maar eerst dus GR22 en die gaan vooralsnog alleen over lokale democratie en plaatselijke kwesties uitsluiting van andere landelijke partijen door landelijke partijen.

En dan dit: tweederde FvD'ers kreeg corona, volgens FvD'ers

Ander geinig statistiekje bij Maurice. 62 procent van de FvD-achterban kreeg ("volgens eigen opgave") corona in de afgelopen twee jaar. Opvallend, voor een virus dat volgens hun partijleider helemaal niet bestaat. Ook is 20 procent gevaccineerd, waarvan een kwart zelfs mét boosterprik. Of dat gevolgen heeft voor hun lidmaatschap, weten we niet (maar we weten wel dat iemand uit de fractie-ondersteuning de partij uit gepest is omdat hij zich had laten vaccineren). Aan de andere kant van het spectrum is 90+ procent double jabbed with a booster to boot en daarmee is dit plaatje ook een soort medisch kieskompas:

Boze Hamster

Klaaglijke Kaag

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.