achtergrond

Geenstijl

PvdA'er Gijs van Dijkpic weg: ongewenst gedrag

Wie heeft zijn vinger in Gijs van Dijk moeten steken?

Weet u nog, dat verhaal van Lilianne Ploumen dat er ook binnen de PvdA 'meldingen zijn gedaan van seksueel machtsmisbruik'? Dat lijkt dus te gaan over (onder anderen?) Gijs van Dijk. De nummer 8 van de PvdA-lijst van 2021 stapt per direct op na 'verschillende meldingen' over zijn gedrag. "Ik ga door muren heen", was de oneliner van Gijs van Dijk. En hij ging dus ook over grenzen: "De afgelopen dagen zijn bij de PvdA verschillende meldingen binnengekomen over het Kamerlid Gijs van Dijk. Deze klachten betreffen ongewenst gedrag in de privésfeer. Naar deze klachten zal onafhankelijk, extern onderzoek worden gedaan. Vanwege deze meldingen heeft Gijs van Dijk besloten terug te treden als Kamerlid en zijn zetel ter beschikking te stellen", zo meldt de partij in een verklaring. Van Dijk zelf: "In mijn persoonlijke leven ben ik in de relationele sfeer niet altijd eerlijk geweest. Mocht dat mensen pijn hebben gedaan, wil ik daarvoor mijn oprechte excuses aanbieden. Om het gestelde onafhankelijke onderzoek de ruimte te geven en de partij niet in de weg te zitten, trek ik mij terug uit mijn politieke functie."

'Ik ben in de relationele sfeer niet altijd eerlijk geweest' klinkt voornamelijk alleen wat vreemdgangerig, maar de NOS heeft meer: Van Dijk zou vrouwen tegen hun zin 'omhelsd en gezoend' hebben. In 2019 werd er door Cornelia Klaster van meedenkgroep Armoede binnen de PvdA al een klacht ingediend tegen Van Dijk - hij zou haar zo stevig tegen zich aan gedrukt hebben, dat ze blauwe plekken kreeg. De Partij van de Aanranding schakelde 'een aan de PvdA gelieerd onderzoeksbureau in' en bovendien kreeg Van Dijk een advocaat van de partij. Klaster kwakte haar bevindingen op Facebook: "Onder druk van een advocaat die de PvdA op haar af stuurde verwijderde ze de post. De partij besloot haar te royeren als lid." Leuke club wel, die PvdA! De afgelopen dagen zijn er nog twee vrouwen naar de PvdA-leiding gestapt: Ellen Geist die 'een zeer innige knuffel' kreeg ("het voelde ongemakkelijk"), en kunstenares Tinkebell. "Ze is een ex van Van Dijk en heeft gisteren een officiële klacht tegen hem en de gang van zaken rond Klaster ingediend bij de PvdA."

Mariëtte Hamer strikes metoo meteen

UPDATE: Maar lees ook DIT

Update: Ploumen teruggevonden

JOEHOE PLOUMEN

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Carel Brendel: Het verraad van links

Nu de PvdA opnieuw aan het flirten is met de islam en opnieuw het Paard van Troje binnensleept - alsof het politbureau de hele toestand rond Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk vergeten is - leek het mij goed om Carel Brendel te benaderen. Zijn bestseller Het Verraad van Links uit 2007  gaat over de socialistische beweging en de vrijheid van godsdienst.

@Arthur van Amerongen | 20-01-24 | 21:01 | 896 reacties

Nepnieuws bij Nieuwsuur over "slavenschip" VOC

John Leerdam (Partij van de Airfryer) genomineerd voor Rudy Bouma Bokaal

@Pritt Stift | 08-01-24 | 10:00 | 293 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.