achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

LIVE! Herdenking van de Slag om het Koffieveld op het Museumplein

Roerstaafjes zijn voor in de koffie, niet voor in je neus!!1!

Morgen een jaar geleden liep een bakkie koffie op het Museumplein uit op een veldslag. Vandaag gaat Nederland in Verzet terug naar de "heilige koffie grond", vanaf drie startlocaties die alledrie als veiligheidsrisicogebied zijn aangemerkt. Er zijn ook koffieboeren bij deze keer, de eerste trekker stond al op de vooralsnog ongeploegde akkers van het Museumplein vanmorgen. 

Maar Femke "demonstreren is een onvervreemdbaar recht" Halsema heeft wat goed te maken na die dog 'n pony shitshow van twee weken terug. Dus er is een vergunning afgegeven aan Michel Reijinga en zijn Boze Barista's, al doet Femke wel een persoonlijk appèl op de koffiewandelaars om het niet te verknoeien, want dan zal koffieboontje om zijn knuppelloontje komen.

Videobeelden van vorig jaar, na de lees verder. Nieuwe beelden van dit jaar later vandaag. Wordt het een koffie verkeerd en maalt de politie een Wappie Macchiato van de demonstranten, of doet iedereen een scheutje melk bij de bonen en wordt de cappuccino vandaag niet zo heet gedronken als ie wordt opgedienderd? Fair trade!

LIVESTREAM

Niet (meer) beschikbaar

Willem Engel is samen met demonstranten onderweg van het Oosterpark naar het Museumplein tijdens een actie van Nederland in Verzet. De actiegroep protesteert tegen het coronabeleid van de overheid. Met de 'herdenking van de koffieslag' wil de organisatie terugblikken op het afgelopen jaar toen zij vanwege een demonstratieverbod besloten om in protest 'koffie te drinken'. ANP JEROEN JUMELET

LOL

LOL

LOL

AMSTERDAM - Het Olympisch Stadion in Amsterdam is beklad met leuzen en een bronzen beeld zit onder de rode verf. Het bekladde standbeeld met gestrekte arm dateert uit 1928. Veel voorbijgangers denken dat het beeld de Hitlergroet brengt, maar het kunstwerk beeldt de olympische groet uit waarbij de arm bijna helemaal recht omhoog gaat. ANP PHIL NIJHUIS

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.