Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – 1 jaar gevallen Rutte3

Het is het demissionaire kabinet niet gelukt om de puinhoop op te ruimen waarvoor ze zijn afgetreden

Een jaar geleden spraken de topstukken van de coalitiepartijen zalvende woorden tijdens de val van Rutte3. Men ging diep door het stof en beloofde transparantie, terugbetaling van illegale invorderingen en de ontmanteling van het toeslagencircus. Het is er allemaal nog steeds niet.

Gisteren een persconferentie waarin barmhartig gesproken wordt over mentale schade, terwijl het regeerakkoord niet 1 maar anderhalf miljard gaat bezuinigen op de jeugdzorg. Er moet 30% af, terwijl er met de decentralisatie ook al een kwart afging. Gemeenten moeten miljarden bijleggen. Rutte4 zingt als een Sirene wat u wilt horen, om daarna net zoals Rutte3 totaal iets anders te doen.

De helft van het kabinet gebruikt de app Signal, want die verwijdert illegaal alle appjes & documenten, zodat je niet aan de WOB, artikel 68 van de grondwet en archiefwet KUNT voldoen. Dan kies je als minister bij voorbaat om niet te buigen voor de wetgever. Wat een pech, alles weg! Dan valt er niks te reconstrueren, controleren of leren. Geen lijk, geen zaak!

Er werd een nieuwe bestuurscultuur beloofd... zelfs een rapport over het achterhouden van rapporten werd achtergehouden. Meerdere rapporten over 2G werden netjes over het debat heen getild. Een rapport over homogeweld door mensen met een niet-westerse achtergrond verdween. Kamerleden worden standaard vlak voor een debat begraven met zorgvuldig vertraagde dossiers.

Als we echt willen naar een nieuwe bestuurscultuur dan moeten onderzoekers en beleidsmedewerkers hun zwaarlijvige documenten op hetzelfde moment mailen aan de pers, de volksvertegenwoordigers en hun opdrachtgevers. Gewoon met hetzelfde mailtje. Dat onderzoek is betaald door de burger, en dient in originele vorm direct, gelijktijdig en volledig beschikbaar te zijn.

Het tijdperk dat de uitvoerende macht wetenschappelijk onderzoek weken, maanden of jaren eerder krijgt, in een doofpot kan doen, kan vertragen, beïnvloeden of zelfs censureren, moeten we achter ons laten. Het debat, de beeldvorming en publieke opinie wordt bespeeld. Complete documentaires worden op de NPO op maat gemaakt, of inhoudelijk verminkt. De redactionele onafhankelijk is zoek.

De beloofde afwikkeling van fouten loopt zo ontzettend traag en bureaucratisch, dat overgeschakeld is op vaste voorschotten. € 30.000 in de toeslagenaffaire, en € 10.000,- voor een bodembeweging die in 1963 voorspeld is. Nu is € 10.000 een fooi waarvoor een beetje aannemer niet eens de moeite neemt een offerte op te stellen of terug te bellen. Schade aan de dragende constructie kost tonnen.

Sommige slachtoffers in de toeslagenaffaire kregen hun schade tientallen keren uitgekeerd, terwijl de meest complexe zaken nog jaren gaan duren, en dankzij gevolgschade zoals baanverlies, gedwongen verkoop woning en uithuisplaatsing van duizenden kinderen rustig in de tonnen loopt.

Negen maanden na de val van Rutte3 stelde de ombudsman vast dat de hersteloperatie was vastgelopen. Een dag laten kwam de advocatuur met een brandbrief dat zij de 15.500 ouders niet goed kunnen bijstaan omdat ze gewoon tegen een muur blijven aanlopen. Het is het demissionaire kabinet niet gelukt om de puinhoop op te ruimen waarvoor ze zijn afgetreden.  

De coronacrisis managen lukte ook niet. Er zitten gigantische problemen in het aantal positieve testen. De testcapaciteit wordt volledig benut, meer corona vaststellen lukt gewoon niet. Slechts de helft van de mensen met klachten laat zich testen, de andere helft is buiten beeld. Het percentage positieve testen is zeven keer de WHO-norm. We testen te weinig en missen informatie.

Er is maar 1 veiligheidsregio met genoeg gegevens voor bron & contactonderzoek. Kijken we naar de leeftijdsopbouw van besmettingen, dan gaan twintigers aan de leiding, direct gevolgd door tieners en dertigers. Allemaal te jong om in grote getale in het ziekenhuis te belanden. Onder zestigplussers zien we sinds de kerst geen groei of daling in besmettingen (derde grafiek).

Dat ziekenhuiscijfers toch langzaam dalen en ruimte geven voor uitgestelde zorg geeft hoop. Juich niet te vroeg, pas als de jeugd de ouderen aansteken krijgen we te zien waartoe omicron in staat is. We zijn jaloers op landen die open zijn, maar vergeten hun discipline, hun IC-capaciteit of wanneer en hoeveel boostervaccinaties ze gezet hebben. We willen graag oogsten, zonder eerst te zaaien.

Eindeloos zitten we in coronadebatten te zoeken naar een perfecte oplossing. Het is niet of-of, het is en-en. Horeca kan eerder open op basis van een 2+1G beleid. Genezen of gevaccineerd in combinatie met een test. Beide systemen zijn helaas niet meer zaligmakend. Leg je zulke systemen over elkaar heen, samen met o.a. afstand en ventilatie, wordt het langzaam beheersbaar.

Zou je alleen testen, dan kan een stukje fraude, foute afname slijmvlies of foute uitslag vrij spel hebben in een makkelijk vatbare groep. Zou je alleen vaccineren of de ziekte doormaken, dan blijft corona nogal vrij en hard rondgaan. Dat geeft een soort natuurlijke selectie en medische apartheid op overgewicht, kwetsbaren en de mate waarin iemand voorzorgsmaatregelen kan nemen.

Deze coronacrisis ettert eeuwig door, de toeslagenaffaire blijft een open wond, maar ik zou Rutte3 tekort doen daar te stoppen. De asielindustrie overstroomt, de woningnood ook. Rutte3 leegde onze gasvoorraad, terwijl Duitsland kerncentrales uitzet en Rusland een oorlog start. Rutte4 schuift elke rekening door naar de volgende generatie. Geldcreatie en tekorten geven inflatie.

U kunt binnenkort bij onze partner wedden op welk dossier Rutte4 zal vallen.

Reaguursels

Inloggen

Het is gebruikelijk dat men ook daadwerkelijk het veld ruimt na debacles zoals bij die van de Kabinetten Rutte I t/m IV. Er zijn er zelfs om minder vertrokken of hebben bij de laatste stuiptrekkingen van Rutte III reeds voortijdig de plaat gepoetst om een functie elders te aanvaarden. Het is dan ook een gigantische overschatting van het eigen kunnen al deze miskleunen door Rutte IV te willen c.q. te kunnen oplossen, hetgeen daardoor steeds meer op een geestelijke aandoening van hem lijkt. Een manco zogezegd. De geschiedenisleraar Rutte moet toch weten, dat als hoofdverantwoordelijke van deze problemen hijzelf de oplossing is door (goedschiks of kwaadschiks) van het toneel te verdwijnen, teneinde vrij baan te maken voor een nieuwe Minister President (alsjeblieft niet S. Kaag) en zich beschikbaar te houden voor Parlementaire Enquêtes c.q. Justitie. Hiervan zijn voorbeelden uit het verleden te over sprak de Conservatief Liber-Aal. (Welke betekenis hebben de letters VVD ook alweer?)

Een vrije paling | 16-01-22 | 17:38

Kabinet Rutte gaf het land over aan de asielindustrie, verklootte de corona-aanpak van begin tot einde en ging net even te hard op de massaal frauderende allochtonen... maar de ergste misdaad is wellicht de aanhoudende overdracht van soevereiniteit aan de EU, en de stille opheffing van de rol van de ECB als inflatiebestrijder.

Daar heeft niemand op gestemd en het heeft gigantische implicaties. Zuid-Europa heeft ons bij de ballen, en ze weten het.

Een schuldgraad tot maximaal 60% van het BNP was de afspraak... en een ECB die alleen de inflatie beperkt tot net onder de 2%, en zich ver houdt van enige andere rol.

Nederland zit op 54,5%, Duitsland op 70%, de Denen op 40%.... maar:

Italie: 156%
Portugal: 135%
Spanje: 120%
Frankrijk: 116%
Belgie: 114%

Er is geen enkel perspectief op plotselinge economische opleving en fiscaal verantwoordelijk beleid. Vroeg of laat ontploft het. En dankzij Rutte & co ontploffen wij mee.

drs. Levi Samsonov | 16-01-22 | 10:04 | 3

En zo is het!

Here's Freddy | 16-01-22 | 11:06

Aan wie heeft Italië eigenlijk schuld? Aan de eigen burgers middels vroege en riante pensioenen? Aan de mafia? Kleed die eerst maar eens uit...

Sneerpoets | 16-01-22 | 14:28

Men zegt wel wie niet werkt maakt geen fouten, gezienalle ellende die Rutte cs. Veroorzaakt werken die wel ontzettend hard ra ra raar

Henkie | 16-01-22 | 14:29

Toeslagen affaire is klein bier wat afgekocht wordt met groot geld.

Groningen, Corona, weglak cultuur en migratiebeleid: het valt allemaal in het niet bij de monetaire manipulatie.

_pacman_ | 16-01-22 | 09:53 | 2

Absoluut, we zijn een soort groot Argentinie aan het worden.

drs. Levi Samsonov | 16-01-22 | 10:05

@drs. Levi Samsonov | 16-01-22 | 10:05: Wij hebben dan ook een Argentijnse Koningin!!

Co7699 | 16-01-22 | 12:37

Al iemand opgevallen dat Rutte niet in de camera durft te kijken en dit verbloemt door "net even iets tegen Alex te zeggen" ?

Sneerpoets | 16-01-22 | 09:50

“We willen graag oogsten, zonder eerst te zaaien.”

De hele decadente Nederlandse kutcultuur in één mooi zinnetje samengevat. Knap.

Gelukkig is de helft van de ministers vrouw, dat verzacht de gapende etterende wond eh... TOTAAL NIET.

zwaaropdehand | 16-01-22 | 09:46

@Feynman; u schrijft regelmatige lezenswaardige stukjes op GS. Jammer dat dit artikel zo weinig vernieuwend is, het is meehuilen met de wolven in het bos. Het is alweer de klaagzang van de immer ontevreden Nederlander. Die de overheid verantwoordelijk maakt voor elk ongemak, en geholpen wil worden met geld geld geld. En wel snel! En als het dan snel gaat, dan klagen we weer dat er mensen zijn die onterecht geld gekregen hebben.
Leuk feitje in deze: u weet dat de Bulgarenfraude aan de wieg van het Kinderopvangtoeslagschandaal stonden. Weet u dat er momenteel Bulgaren zijn die ook "gecompenseerd" worden! Die dus EUR30.000,- ontvangen! (Bron: FD).

Dat hebben we te danken aan dat eeuwige gejank over 'slachtoffers' waarin pers en parlement elkaar overtreffen in populisme om die eeuwig ontevreden burger tegemoet te komen.

theo-is-dood | 16-01-22 | 09:27 | 4

D'r zal heus wel een kern van waarheid in uw betoog zitten, maar moeten we dan onze ogen en oren sluiten voor het continu falen van deze overheid? Feit is dat ze fouten gemaakt hebben en gezinnen verwoest hebben. En het in uw tekst dan afdoen als ongemak?

dennistegelwerken | 16-01-22 | 10:07

Nee, het is juist de overheid die geld en meer geld en nog meer geld graait bij de burger. Dat is de dader en u moet niet van de dader het slachtoffer maken.

dijkbewaker | 16-01-22 | 13:00
▼ 1 antwoord verborgen

Ondertussen werd gisteren op Radio 1 (~14.30 uur) openlijk gespeculeerdover Rutte 5. De horror.

tectonicos | 16-01-22 | 09:24
-weggejorist-
WibionFire | 16-01-22 | 09:04 | 2

Lege ziekenhuizen en een ifr die inmiddels onder die van griep ligt en dan zouden we daar dus 2G voor nodig hebben ?

RichardBandler | 16-01-22 | 08:43 | 3

Sommige mensen blijven in sprookjes geloven. 1984 was fiction, not a manual!

WibionFire | 16-01-22 | 09:05

Het is nogal dom een IFR te vroeg te berekenen, (voordat je dood KUNT gaan, het proces heeft tijd nodig). Bovendien zien we nu nog te weinig besmettingen boven de 60, we weten dat een IFR vooral gebaseerd is op infecties bij ouderen. De rest krijgt hooguit long-covid. Dat Maurice de Hond niet corrigeert voor deze twee feiten laat zien dat hij statistiek begrijpt, alleen de rest niet.

Feynman | 16-01-22 | 09:22

De ifr vóór Omikron is allang nationaal en internationaal bekend en lag al onder die van een heftige griep. Alle internationale data van Omikron wijzen op nóg lagere opname- en ifr-cijfers voor de nieuwe variant. Maar volgens u moeten we eerst nog een jaar of wat afwachten wie er zeg over een jaar evt. nog aan een *huidige* besmetting kan gaan overlijden ?

RichardBandler | 16-01-22 | 16:44

"De helft van het kabinet gebruikt de app Signal, want die verwijdert illegaal alle appjes & documenten, zodat je niet aan de WOB, artikel 68 van de grondwet en archiefwet KUNT voldoen."

Dit valt 100% niet in de categorie feiten. Bij Signal ben je zelf verantwoordelijk voor je backups. Bij andere chatapps gebeurt dit meestal op servers van Google of Meta. Blijkbaar vinden we dat laatste veel normaler, zelfs als het om landsbestuurders gaat.

Bulloch | 16-01-22 | 08:04

Ik zou het wel erg vinden als rutte 4 valt, dan krijgen we rutte 5 met dezelfde clowns.

jan huppeldepup | 16-01-22 | 01:32 | 2

Ze krijgen wel 20% salarisverhoging dus helemaal hetzelfde zijn ze niet.

LD69 | 16-01-22 | 02:04

Ja voor zichzelf zorgen ze prima, de zelf gecreëerde inflatie moet wel goed mee gecorrigeerd worden. Met 175k per jaar kunt je niet leven.

WibionFire | 16-01-22 | 09:09

Dus Feynman refereert aan aan een Sirene: "Rutte4 zingt als een Sirene wat u wilt horen, [...] dus niet het alarm maar de zeezangeressen.
Ik link naar een authentiek liedje 'La sirena' en dat gaat over zeezangeressen en vervolgens wordt ik gejorist ?
Gaat het wel helemaal lekker daar, GeenStijl ?

LD69 | 15-01-22 | 23:54 | 11

@jan huppeldepup | 16-01-22 | 01:55:
Prachtig werkelijk.. dank
Maar inslapen is vooralsnog nu nog een stap te vroeg.

LD69 | 16-01-22 | 02:02
-weggejorist-
WibionFire | 16-01-22 | 09:15
▼ 8 antwoorden verborgen

Overbodige info, al lang bekend, Graag oplossingen..

appies | 15-01-22 | 23:16

Tsja, deze column is niks meer als een samenvatting van alle kritiek die de oppositiepartijen de laatste jaren hebben geuit in de Tweede Kamer. En geloof me .. een ander kabinet met andere regerings partijen geeft weer andere politieke schandalen. Dus leuk die opsomming maar het is niet meer als een terugblik. En we weten het onderhand wel dat velen niet tevreden zijn met kabinet Rutte, maar door te klagen zal hij echt niet verdwijnen.

johnyl | 15-01-22 | 22:16 | 3

Ik denk dat Rutte inmiddels op een punt is aangekomen waar hij zelfs na een aangenomen motie van wantrouwen blijft zitten. (Dat je na zo'n motie moet opkrassen is immers een 'ongeschreven regel'.)

J.P.Drapeau | 15-01-22 | 23:23

Noemen we dit nou downplayen? De incompetentie is zo groot dat je echt je best zou moeten doen om daar overheen te komen.

bijna_raak | 16-01-22 | 07:26

Onlangs vroeg iemand mij “goed, die Rutte deugt niet, wie is er dan wel én capabel en betrouwbaar én premier waardig?” Ik ben helaas het antwoord nog steeds schuldig, ik kan echt niemand bedenken. Wilders is niet geschikt, Bosma te grijs, Omtzigt is wel betrouwbaar en capabel maar als kamerlid en niet als kabinetslid.

WibionFire | 16-01-22 | 09:14

Beste Feynman, ik lees je stukjes erg graag. Ik erger me echter altijd aan de taalfoutjes en andere slordigheden. Is het een idee om ze te laten checken op foutjes voordat je ze plempt? Na 1 keer lezen zie ik al: 'redactionele onafhankelijk' en 'een dag laten'.

guldenmiddenweg | 15-01-22 | 22:13 | 3

Nou en?

Ray Skak | 15-01-22 | 22:27

we gaan een crowdfund starten voor een elektrische secretaresse!

King of the Oneliner | 16-01-22 | 00:24

@Ray Skak | 15-01-22 | 22:27: Omdat het dom en/of lui overkomt (ik spreek voor mezelf). Wat dan te denken van de inhoud? Is daar wel goed naar gekeken? En een keer gecontroleerd?

guldenmiddenweg | 16-01-22 | 10:42

Het maakt geen bal uit of Rutte V valt of niet. Rutte blijft toch wel zitten.

MAD1950 | 15-01-22 | 22:01 | 8

Rutte is een symptoom, op de achtergrond zijn de partijen echt bezig. Wilder mag niet mee doen, partijen met een groene agenda doen wel mee. Partijen die proberen migratie op de agenda te zetten doen sowieso niet mee.

pale-blue-dot | 15-01-22 | 22:23

@Is dit nog nieuws? | 15-01-22 | 22:08: als het gaat is het bewijs. Net als Quatar kunnen we het helemaal niet verantwoorden om daar heen te gaan. maag geld dicteert

pale-blue-dot | 15-01-22 | 22:26

Rutte V? Heb ik een aflevering gemist?

Joyce | 16-01-22 | 08:12
▼ 5 antwoorden verborgen

Stel dat je beste vriend of vriendin, echtgenoot of echtgenote, broer of zus je continu en bij herhaling bedriegt, belazert en je afzeikt met de ene leugen na de andere. Blijft u dan in die persoon geloven, gaat u dan gewoon weer verder alsof er niets is gebeurd. Dat geldt kennelijk voor heel veel Nederlanders die dit kabinet tot stand hebben gebracht met hun rode potlood. Als je op school niets dan onvoldoendes haalt, blijf je zitten, vandaar dit kabinet.

Broadsquire | 15-01-22 | 21:54 | 9

@jaja | 15-01-22 | 22:07:
https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/gezin/artikel/4432736/de-schaduw-van-je-broer-zus

Is dit nog nieuws? | 15-01-22 | 22:09

"Als je op school niets dan onvoldoendes haal blijf je zitten, vandaar dit kabinet" ??? Wat is dit voor een logica ?

johnyl | 15-01-22 | 22:20
▼ 6 antwoorden verborgen

https://www.theverge.com/2020/2/24/21150918/european-commission-signal-encrypted-messaging

Signal becomes European Commission’s messaging app of choice in security clampdown

Feb 24, 2020,

The initiative comes as the EU is attempting to lock down the security of its communications in the wake of high-profile hacks. In June 2018, BuzzFeed News reported that the European Union’s embassy in Moscow had been hacked and had information stolen from its network.

The European Commission is not the only governmental body to tell its staff to switch to Signal. Last December, The Guardian reported that the UK’s ruling party, the Conservatives, told its MPs to switch to the service from WhatsApp. At the time, there was speculation that the switch was done in order to take advantage of Signal’s disappearing messages feature to stop leaks like those the party saw while using WhatsApp. However, a party spokesperson claimed it was because its recent influx of newly elected MPs meant that it had exceeded WhatsApp’s maximum group size.

*padam tss*

Is dit nog nieuws? | 15-01-22 | 21:54 | 1

Laat ze gvd een eigen messenger ontwikkelen voor overheidsgebruik waarbij ieder bericht inzichtelijk gearchiveerd wordt. Zijn die “volksvertegenwoordigers” nou helemaal van de ratten besnuffeld? Openbaarheid is een vereiste in hun positie.

Trekhaas | 16-01-22 | 07:55

Geweldig lul verhaal.
En vrijwel niemand reageert erop.

jaja | 15-01-22 | 21:46 | 6

Dit verhaal heb ik het afgelopen jaar al 20x hier op GS gelezen.. kan het wel dromen... gewoon even kopieren, beetje aanpassen en klaar is de column.

johnyl | 15-01-22 | 22:22

@me163komet | 15-01-22 | 22:08:
Het gros van de mensen is niet of nauwelijks op de hoogte van hoe de pluchekapers de steekjes bewust laten vallen, en dit al zolang doen dat ze meester geworden zijn in het toedekken ervan. Ze hoeven tegenwoordig zelfs alleen maar lang genoeg te wachten tot de storm weer geluwd is.
Dat grote deel van het volk leest hier nooit wat en zit lekker opgesloten in de bubbel die ze is aangeboden.
De media (mainstream ja) is een megafoon geworden van de dames en heren in Den Haag en zolang dát in stand gehouden wordt blijft de algemene ontwaking flink vertraagd, óf er wordt voor gedegen afleiding gezorgd.
Mensen vergeten ook veel te snel.

NiCeY | 15-01-22 | 22:33

Ik kan mij er niet meer druk over maken. Zij doen gewoon waar zij zin in hebben. Je kunt het blijven aankaarten. Wat ik niet snap is dat de 2e kamer dit maar blijft accepteren. Eigenlijk zouden ze gewoon de boel moeten gaan boycotten. Gewoon niet opdagen tijdens debatten. Een woordvoerder een verklaring laten voorlezen. In de trant van dit kabinet schoffeert de democratie dus wij boycotten door niet op te komen dagen. En dan de kamer verlaten. Want uiteindelijk voert Rutte gewoon uit wat hij wilt. Want hij heeft de meerderheid.

loser | 15-01-22 | 23:17
▼ 3 antwoorden verborgen

Het gaat goed met de boven ons gestelden, altijd mooie bestuursbaantjes in het circuit beschikbaar en moreel altijd superieur dankzij eindeloze budgetten voor spindokters, de beste marketingbureau’s, mediabudgetten en NPO. Allemaal betaalt met geld afgepakt van de onder hun gestelden. Slimmerikken zijn het, die boven ons gestelden!

Portemonnee van de A | 15-01-22 | 21:42 | 2

Grappig hou jij de baantjes 2 a 3 lagen boven ons beschrijft. Maar kijk eens dichterbij. Werken bij een gemeente is inclusief secundaire voorwaarden bijzonder lucratief. Ik heb collega`s in retail die niet snappen waarom hun partner of familielid 2 keer zo veel verdiend als zij. En dan bedoel ik dus met een simpel baantje als receptioniste of baliemedewerker bij de gemeente. Echter is het voor een winkeleigenaar door de lockdowns helemaal niet meer te betalen.

pale-blue-dot | 15-01-22 | 21:52

sluwwerikken bedoel je..

Ben5570 | 16-01-22 | 11:54

Wobke's persoonlijk assistent heeft hem het advies gegeven bij verschijnen in het openbaar zover als mogelijk wijdbeens te staan. Dat zou een mannelijke, krachtdadige uitstraling geven. Zijn schoenen houden bijna 1.5 meter afstand van elkaar.

isitsoornot | 15-01-22 | 21:40 | 2

Die houding, en met de handjes in elkaar, heet: contact met de aarde voelen. Hugeau had die cursus al eerder gedaan.

dathoujetoch | 15-01-22 | 21:44

Het gaat niet alleen om uitstraling: wijdbeens staat het stevigst en het meest stabiel. De vuistregel is: buitenkant schouders = binnenkant voeten. Dus als je schouders 60 centimeters breed zijn, dan is de ruimte tussen de voeten ook 60 centimeter.

quigg | 16-01-22 | 02:38

Ik ben afgehaakt bij 'De helft van het kabinet gebruikt de app Signal, want die verwijdert illegaal alle appjes & documenten, zodat je niet aan de WOB, artikel 68 van de grondwet en archiefwet KUNT voldoen. Dan kies je als minister bij voorbaat om niet te buigen voor de wetgever. Wat een pech, alles weg!'
Godallemachtig, wat een gelul. De wet schrijft niet voor dat alle communicatie van een bewindspersoon in een openbare database terecht komt. Het gebruik van een berichtendienst door bewindspersonen waar The Zuck / KP& / Z8iggo niet meelezen lijkt mij allen maar aan te bevelen.

Predateur | 15-01-22 | 21:40 | 6

Ik mag hopen dat dit niet waar is. Eigenlijk zouden alle partijen en mensen in de politiek over een Nederlandse app moeten communiceren. Een deel openbaar voor journalistiek, een ander deel na een WOB makkelijk openbaar te maken.

pale-blue-dot | 15-01-22 | 21:56

@pale-blue-dot | 15-01-22 | 21:56: Live camera's bij alle overleggen, achterkamers, formatiegesprekken enzovoort. Chatten via een app? Donder maar op, praat maar via de voorzitter. Weg met al die telefoons.

Is dit nog nieuws? | 15-01-22 | 22:01
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik had een nare droom vannacht,
het had te maken met Rutte VIII...

wiener mit pommes | 15-01-22 | 21:39

Hoe lang nog totdat je afbetaalde huis een dikke melkkoe wordt voor de belastingdienst?

Ruimedenker | 15-01-22 | 21:35 | 1

Twee weken?

jan huppeldepup | 16-01-22 | 01:34

"De Groot, die plaat blijft hangen!"

UnderTheDevil | 15-01-22 | 21:35

Binnen een half jaar hebben ze de grootste bonje, dus volgend jaar nieuwe verkiezingen.

tsjajaja | 15-01-22 | 21:33 | 2

dan Rutte 5 ..

ChatBot | 15-01-22 | 21:35

En Rutte 6. Hij is net als covid. Wij moeten er mee leren leven.

loser | 15-01-22 | 23:18

Beste kabinet ooit. Hoe gaan ze dat overtreffen?

Is dit nog nieuws? | 15-01-22 | 21:33 | 1
-weggejorist-
GeenAccount | 15-01-22 | 21:33
-weggejorist-
MarioKab | 15-01-22 | 21:26 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Maar wel huiliehuilie doen als er een gestoorde mafkees in de straat raar komt doen, dan moet er ineens beveiliging komen want het volk pikt al die dedain en onkunde niet meer!! en dan voor de tv een mooi wereldvreemd peen&uien gezicht opzetten, bah wat een naar volk in deze huidige politiek!

De_Middelvinger | 15-01-22 | 21:22 | 1

Je hebt gelijk.
Helemaal mee eens.

ZZP-er | 15-01-22 | 21:28

Over Signal. Vandaag heeft Alex Baldwin zijn smartphone overgedragen aan de politie www.bbc.com/news/world-us-canada-6000... Lijkt me sterk wanneer ze niet uit het geheugen of uit de cloud allerlei bewijzen kunnen terugvinden. Zo moet het ook gebeuren bij politieke schandalen. Maak een wet die poltici verplicht om hun smartphone (+cloud opslag) te laten uitlezen, wanneer ze betrokken raken bij een affaire. Dat zal ze leren, dat de waarheid hen altijd achterhaalt.

Eeuwig..Op..Vakantie | 15-01-22 | 21:19 | 6

@Portemonnee van de A | 15-01-22 | 21:49: Ah, vandaar de oorlog tegen oldtimers.

Is dit nog nieuws? | 15-01-22 | 21:50

Tuurlijk. En politici houden het dan keurig maar bij 1, van rijkswege verstrekte, telefoon. Die kopen niet prive een toestel dat niet onder die regels valt. Nee hoor, dat doen ze vast niet.

BoerKoekoek | 15-01-22 | 22:01

Als je weg moet worden gewerkt worden er gewoon wat onsmakelijke feiten ergens gedumpt als zijnde jouw werk en is het bewijs dat je schuldig bent. Voordat het tegendeel bewezen is zit je jaren ergens wat je niet weten wil en je carrière is naar de maan
De waarheid is slechts een luchtspiegeling met vele gezichten. En totaal te manipuleren, en het wordt steeds makkelijker. Helaas de wereld is een Cynische bitch vol met schapen en een paar wolven.

dijkbewaker | 16-01-22 | 00:07
▼ 3 antwoorden verborgen

Signal? Dat is al een Godwin op zichzelf. Signal was een tijdschrift tijdens WO2 met nazipropaganda.

Arnold Layne | 15-01-22 | 21:18 | 1

Ik heb er nog een paar, van opa.

jan huppeldepup | 16-01-22 | 01:35

Covid gaat niet meer weg en de samenleving gaat gewoon weer open uit noodzaak, daar struikelen ze niet over. Vergoedingen verzakte huizen vallen ze ook niet over, veel kiezers uit het westen zijn niet geïnteresseerd in het leed van die arme huizenbezitters in Groningen.
Rest toch weer de toeslagenaffaire. Je kunt er donder op zeggen dat er toch zaken naar boven komen waarover gelogen en gezwegen is en de Kamer niet geïnformeerd, kans is het grootst dat Rutte IV daarover gaat vallen, wanneer het tenminste uitlekt.
Lekt er niets uit, zitten ze de rit met hoge kosten voor de burger (klimaat, gezondheid, energie, inflatie) gewoon uit.

Jan, Leiden | 15-01-22 | 21:09

We gaan wéér vier jaar ellende tegemoet. Nog meer geld over de balk smijten naar het klimaat. En verder heel veel oude wijn in oude zakken en nul verandering van de bestuurscultuur en de Rutte-doctrine.

KeesBruin | 15-01-22 | 21:00 | 4

@ChalinaRosa | 15-01-22 | 21:13: Welnu, GEBEURDE er maar eens iets met die AOW! U heeft waarschijnlijk geen idee op welke wijze de AOW-uitkeringen worden gefinancierd.
We hebben een nu een systeem waarbij elke non-valeur die in Nederland verblijft op AOW-leeftijd een volledige AOW-uitkring krijgt. Heb je geen vijftig jaar AOW-opbouw, dan gaat dat via de AIO-aanvulling (Zie: www.svb.nl/nl/aio/wat-is-de-aio-aanvu...)

Laten we er eens mee beginnen dat je alleen AOW krijgt als je ook DAADwerkelijk AOW-premie hebt betaald.

theo-is-dood | 16-01-22 | 09:18
▼ 1 antwoord verborgen

Het feit is dat de meerderheid van Nederland afgelopen Maart het aangegeven dat ze het allemaal wel best vinden gaan met Rutte.

Persoonlijk zou ik graag een districtenstelsel willen zien in Nederland. Dan heb je mensen die iets voor hun regionale achterban moeten bereiken om weer kans te maken op een zeteltje in de TK. Lijkt me andere koek dan de huidige opzet waar de tendens is om carriere te maken door stilletjes en braaf mee te stemmen met het partijstandpunt en vooral geen kritische vragen stellen of grote bek hebben.

De rol van de pers vind ik ook heel bedenkelijk. Dat sommige mensen zichzelf tegenwoordig "journalist" durven te noemen.

PieterPuk | 15-01-22 | 20:58 | 4

@* Il Principe * | 15-01-22 | 21:01: leuter niet, man. De meute heeft gewoon weer voor een Rutte-kabinet gestemd en gekregen. De VVD is maar een klein stukje.

Mbovenka | 15-01-22 | 21:26

Een kiezer die direct contact opneemt met zijn volksvertegenwoordiger in NL?
Dat zie ik niet echt gebeuren.

ChatBot | 15-01-22 | 21:28

@ChatBot | 15-01-22 | 21:28: Er waren er wel bij die bereikbaar waren. Echter niet bij de partijen die nu in het kabinet zitten.

EEnzame SchizofrEEN | 15-01-22 | 21:36
▼ 1 antwoord verborgen

Rutte 4 valt niet zomaar. Rutte zou anders al 3 keer opgestapt zijn. Rutte 4 valt hooguit voor de show weer vlak voor de verkiezingen over 3 jaar.
Een relevantere vraag is hoeveel ministers er dit keer doorheen gejaagd worden, wie de eerste is en waneer.

elco485 | 15-01-22 | 20:57 | 5

@Arnold Layne | 15-01-22 | 21:35: Iets wat moeder schizo afgelopen week al impliceerde; wanneer worden de ambtenaren die schade veroorzaken nu eens aangepakt? In het ergste geval krijgen ze een berisping en met wat zoekwerk krijgen ze een functie elders... zonder enig kleerscheurtje.

EEnzame SchizofrEEN | 15-01-22 | 21:38

@EEnzame SchizofrEEN | 15-01-22 | 21:38: Dan moet daar een wet voor worden gemaakt. En dat doet de regering...

Is dit nog nieuws? | 15-01-22 | 22:06

Die blijven elkaar tot de volgende verkiezingen angstvallig vasthouden.

Basil Fawlty | 15-01-22 | 22:16
▼ 2 antwoorden verborgen

Feynman, je had bij het woordje woningnood nu een link je kunnen maken betreffende het onroerendgoedbezit van de bewindslieden. De ouderen kregen de schuld, maar in feite zijn het dat soort lieden die in deze zaak boter op hun hoofd hebben.

BrutusBosch | 15-01-22 | 20:57 | 1

Als ze dat onroerend goed niet zouden verhuren, zou je een punt hebben.

We hebben woningnood omdat we te weinig bouwen, te weinig emigreren en te veel immigreren.

Feynman | 16-01-22 | 09:24

Zoek de geheime code in de groepsfoto.
Er moet een geheime code inzitten.
Voor de Trump of Poetin of antivaxers of de resetters of...
#aluhoedje modus uit.

AdvocatusDiaboli | 15-01-22 | 20:53 | 2

Allemaal kijken ze vooruit, alleen rutte kijkt naar links. Vermoedelijk om te kijken of ze hem nog geloven.

jan huppeldepup | 16-01-22 | 01:38

Probeer eens om het bordes als een notenbalk te zien en dan de mensen als muzieknoten.

steekmug | 16-01-22 | 06:33
-weggejorist-
Wobbelplatte | 15-01-22 | 20:52 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Shortpants | 15-01-22 | 20:52

@Feynman; Allemaal waar wat u daar roept. Maar toch, toch roept de Nederlander bij elk probleem om een regeling, een subsidie of andere hulp van de overheid.
Is het niet beter om NIET van die overheid afhankelijk te zijn? Dus bijv géén publieke omroep die documentaires censureert, maar zelf die documentaires publiceren via alternatieve kanalen? Of bijv zelf voor de opvang van je eigen kinderen betalen?

theo-is-dood | 15-01-22 | 20:51 | 1

Dat willen veel burgers in het binnenland van de VS ook. De hele rotzooi is daar geprivatiseerd en de overheid negeert burgers. Toch zitten de overheid overal bij op lokaal en nationaal niveau en reguleren ze die hele rotzooi met tientallen meters wetboeken.

zeurmachine | 15-01-22 | 22:02

Signal slecht? Nee dan WhatsApp. Alle berichten door de systemen van Zuckerberg. Wat zou er mis kunnen gaan?

Rest In Privacy | 15-01-22 | 20:50

Meer dan de helft voor de herstelbetalingen voor Groningen is opgegeten door adviesbureaus en taxateurs. Een business op zich.
En dan zeggen dat er geen geld is.
Als je dat ziet gebeuren in Den Haag, dan grijp je toch in zou je zeggen.
Gebeurt niet.
Vreemd.

AdvocatusDiaboli | 15-01-22 | 20:48 | 2

Is idem voor de “energietransitie”.

J-van-de-Bontekoe | 15-01-22 | 21:27

@J-van-de-Bontekoe | 15-01-22 | 21:27: Ah ja, dat was toch zo'n Duits wonder een aantal jaren geleden? Die energiewende? Zo'n Merkeliaans idee? Wir schaffen das?
https://images0.persgroep.net/rcs/BeqHH1uzNyrXs2WaLaVnggURl0E/diocontent/149357876/_fitwidth/1240?appId=93a17a8fd81db0de025c8abd1cca1279&quality=0.9

Is dit nog nieuws? | 15-01-22 | 22:13

Ja maar het is minder meer…

retba | 15-01-22 | 20:47

Dit kan veel vollediger. Stikstof,

HaaiBaai | 15-01-22 | 20:44 | 2

Selectief hand haven, onderwijs, huisvesting etc.

HaaiBaai | 15-01-22 | 20:46

Stikstofdossier is the worst.

Rest In Privacy | 15-01-22 | 20:51

Als we echt een nieuwe bestuurscultuur willen dan
stem.ze.weg.
De hele huidige politieke generatie
weg.
Lokaal en landelijk
weg.

pjotr nicknaamtov | 15-01-22 | 20:43 | 4

Weg. En dan komen
Dezelfden, met andere namen.
Dag in dag uit
Jaar in jaar uit
Eeuw in Eeuw uit
Era in era uit
.........
(zelfde vlees, ander sausje)

nobodiesunmighty | 15-01-22 | 21:04
▼ 1 antwoord verborgen

Rutte wil dat Nederland een gidsland is. In wat eigenlijkl? Met daverende vaart de afgrond in naar bodemloze putten, doofpotten en onderste stenen. Om te janken. Ga toch eens weg man.

Piet Karbiet | 15-01-22 | 20:40

Dit is geen kabinet, dit is een verzameling consultants/lobbyisten en zakkenvullers voor de consultants/lobbyisten.

smdyasc | 15-01-22 | 20:40 | 4

@ChalinaRosa | 15-01-22 | 20:52: Dat dus II
(accountmanagers van de EU en corporaties, om later daar ook 'te mogen zijn')

nobodiesunmighty | 15-01-22 | 21:05

Ik ga overigens volgende week aan de slag als chirurg in het AMC want ik heb een anatomie boekje met veel plaatjes gekocht vandaag. Maak jullie geen zorgen, ik weet wat ik doe. Echt waar.

Basil Fawlty | 15-01-22 | 22:14

@Basil Fawlty | 15-01-22 | 22:14: *Operatie voor schoonmoeder in AMC boeken doet..*

Wijze uit het Oosten | 16-01-22 | 10:19
▼ 1 antwoord verborgen

Is er nu al een tsunami ontstaan door de vulkaan op Tonga?

miko | 15-01-22 | 20:39 | 1

Ik geloof golven van 1 meter, maar wel een aantal achter elkaar. En de strandjes in de buurt zijn niet zo hoog.

LD69 | 15-01-22 | 23:18

Anders kunnen ze altijd Hillary nog laten langskomen om fysiek de telefoons te laten slopen.

Geen01 | 15-01-22 | 20:33 | 1

En dan verbranden in chemisch spul?

Adriel | 15-01-22 | 20:37
-weggejorist-
LD69 | 15-01-22 | 20:29 | 1

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland