Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Nieuwjaar. Nog even over Sinterklaas...

HIGH TRUST, HIGH PENALTY!

In Breda krijgt het Sinterklaascomité geen subsidie meer van de gemeente. Volgens de gemeente komt dat omdat het comité zich niet aan afspraken hield over "de kleur en uitdossing van Piet" (die in Breda grijs was tijdens de intocht). Bovendien liep de demo uit de hand omdat Jerry Airfryer met zijn trawanten vanuit de Bijlmer per bus naar Brabant waren afgezakt. De politie moest ingrijpen bij het """kinderfeest""". Tussen de Sinterklaascomité en de gemeente was in 2020 al MEDIATION geweest (in dat soort echtscheidingsretoriek wordt overleg tussen burgers en bestuur tegenwoordig geduid) over kleur en uitdossing van de KINDERVRIEND, maar omdat het comité niet deed wat de gemeente wilde horen, krijgen ze na de laatste intocht geen subsidie meer.

Waarom is dit - na kerst en de jaarwisseling - alsnog een topic? Omdat het toch allemaal niet lekker voelt. De gemeente Breda werd in juni 2020 bestookt met mails tegen Zwarte Piet, vanuit een gecoördineerde actie door met gemeentegeld gesubsidieerde antiracismeclubs. Daarna kwam die "mediation", die vooral neer kwam op linkse partijen die eisen stelden aan het Sinterklaascomité, met de gecoördineerde mailactie als "bewijs" dat er wat moest gebeuren, aangevuld met een hoop poeha van linkse partijen over diversiteit en dat soort dingen. D66 deed het zelfs op rijm. De uitkomst van de "bemiddeling" was een grijze Piet, maar dat was voor met name het linkse deel van de gemeenteraad eigenlijk niet het gewenste resultaat.

In 2020 was er uiteindelijk geen intocht, want 'rona. De intocht in 2021 ging wel door, in het grijs dus, maar was vanwege het virus in de vorm van een "doorloopevenment" (weer zo'n vrome nieuwe wereld-term, ja) in Park Valkenberg. Hartstikke leuk, behalve dat bij de uitgang van het park de anti-Pieters van Affriyie stonden. Ouders en kinderen moesten langs de roeptoeterende antiracisten, wat het Sinterklaascomité er toe bewoog om een andere uitgang van het park te openen:

"Toen wij merkten dat de demonstranten pal naast de uitgang van het evenement werden gezet, zonder dranghekken, hebben wij meermaals met de politie geschakeld om aan te geven dat het niet veilig is. De demonstranten waren flink aan het provoceren, kinderen huilden en ouders wilden niet meer het park uit. Kortom, wij hebben gekozen voor de veiligheid en de uitgang verplaatst zodat het evenement veilig en op een enigszins normale manier door kon gaan." (Facebook / mirror)

Maar ja, corona. Dus dit valt wat de gemeente betreft onder een schending van de vergunningsvoorwaarden. Piet was bovendien "te grijs en te traditioneel gekleed". Daarnaast kwamen er ook nog wat NAC-supporters opdraven die probeerden om KOZP uit Breda te kicken, wat leidde tot 11 aanhoudingen en een tamelijk pro-KOZP gekleurd bericht in de lokale editie van de DPG Belgenbode: "De tientallen KOZP-actievoerders, van wie de meeste een mondkapje dragen, verzamelden zich rond 10.00 uur bij een van de ingangen van het park aan de J.F. Kennedylaan." Kijk die Airfryer zich eens keurig aan de coronaregels houden! ZIJ WEL! En dan lekker naar kindertjes schreeuwen:

Enfin, elf van die NAC-gasten werden aangehouden en alles was weer de schuld van de witte man, dus kreeg het Sinterklaascomité met de roe op het gemeentehuis: alle pepernoten inleveren. En zo zie je maar weer, dat de ene subsidie de andere niet is, en Breda geen Volendam. We weten: Zwarte Piet is al lang een achterhoedegevecht dat geen enkele winnaar kent, maar de chronologie van deze gebeurtenissen en de manier waarop de wig hier tussen twee meningen gedreven wordt, is exemplarisch voor de manier waarop gesubsidieerde drammers en de luidste schreeuwers hun zin krijgen - ten koste van onschuld, die per se in schuld moet worden omgezet.

"High trust, high penalty"

Jongens, Dit Land...

Social

GRIJZE PIET IS OOK RACISME!!1!

Social

Reaguursels

Inloggen

Dankzij Mark Rutte

fredz | 04-01-22 | 15:07

Ze waren in Volendam en werden weggeslagen. Demonstratie was niet bekend, onverwacht en illegaal. Midden in het dorp lopen kutten.

Volendammers pikken dat niet en gingen er tegen in (als meer mensen dit nou eens deden). Nu willen ze de mensen aanklagen die eieren etc gooide.

Maar kan je garanderen. Dit maakt de Volendammer nog kwaaier en zal feller op reageren wanneer deze haat-mensen weer een voet zetten op Volendam.

Ins0mnia | 04-01-22 | 13:03 | 1

Niet alleen Volendammers worden hier nog kwader over. Dit KOZP gedrag is. Grote delen van de Nederlandse bevolking zijn dit gedrag goed zat.
hetzelfde als dat van het ettertje dat in de klas je het bloed onder de nagels vandaag haalt in de hoop dat jij de fout in gaat zodat hij het grote verongelijk kan claimen.
KOZP bespeelt de woke golf met grote vaardigheid. en creëert daarmee hun eigen gelijk.
Je zoekt in je strijd de randen op van het acceptabele, wordt uitgekotst door de mensen wiens comfortzone je schend en vind dat dit uitkotsen bewijs is dat je strijd rechtvaardig is. En dus ga je verder met het opdringen van je 'gelijk' aan anderen die je op hun beurt steeds harder gaan afwijzen.

Johanvb | 04-01-22 | 15:10

Een stelletje schreeuwers die een kinderfeest verzieken en dan door de overheid en de pers worden opgehemeld als verzetsstrijders. Je had het nog maar zo'n vijftien jaar geleden toch niet voor mogelijk gehouden?

MAD1950 | 04-01-22 | 12:41

Een van islamitische slavendrijvers afkomstige Afrikaan staat tussen woke allochtonen en extreemlinkse woke autochtonen te sarcasten en te jennen.
De slachtoffers van deze gemeente en deze club hebben echter een waarheidsgetrouw verhaal.
Gewoon doorgaan met sint en zwarte piet. Subsidies en vergunningen worden so wie so al overal op alle vlakken afgebouwd. Wat de megafoonbrullers betreft: het zijn meeheulers met het neoliberalistische globalisme. Hier brullen ze over gepriviliseerde blanken, in andere landen brullen ze weer wat anders. Het zijn meelopers, ze willen profiteren van de 'absoluut fictieve' great reset agenda. Hoe krijg je iemand in een onderdanige positie? Beschuldig hem of haar. Dat is hun tactiek. Die Afriyie komt echt niet aanzetten met "Hee!!! Oprotten want hier komt 2000000 aan overbevolking dus opzij!!!" Nee, VN, WEF en noem ze maar drijven op dit activisme. De burger is overal schuldig aan dus: disneykerst (een wereldindustrie) want sint fout, tiny house want door jou heel het MO op de vlucht, duur vreten want N-crisis door jou gedrag, 70-plus nonreanimatiebeleid want wat moet jij nou met grootouders die vuile boomers, qr samenleving want jij en jou gedrag weer, etc etc etc etc.

zeurmachine | 04-01-22 | 12:39

Ook hierom ben ik tegen elke vorm van subsidie. De belasting moet zeer eenvoudig zijn, zodat elke debiel het snapt en het niet fout kan gaan. Bijvoorbeeld alléén BTW en loonbelasting, voor de rest NIKS. Geen vermogensbelasting over geld waar al belasting over betaald is (loonbelasting). Idem met erf- of schenkbelasting. Totale onzin.
Voer ook een belastingvrije voet in van zeg €20.000, daarboven een vlaktax.
Op die manier wordt het zo simpel dat vrijwel de gehele belastingdienst opgedoekt kan worden. Door de belastingvrije voet zijn subsidies en toeslagen ook niet meer nodig. Dat voorkomt uitwassen zoals met de toeslagenaffaire. En groot bijkomend voordeel van geen subsidies is, dat dit soort clubs zelf voor hun bestaansrecht verantwoordelijk zijn. Idem voor musea e.d., en ja daar wordt het misschien duurder van, maar mensen hebben toch meer te besteden wanneer de belastingen lager zijn. Het verschil is dat men dan zelf bepaald waar hun eigen geld naar toe mag. Dat is pas democratie.

Timide_Aso | 04-01-22 | 11:36 | 4

Helemaal mee eens; simpele regels voorkomen grootschalige fraudes, zowel door Bulgaren als door de belastingdienst. Terwijl het rondpompen van geld ook zonder fraudes al extreem duur is door de tienduizenden ambtenaren die daar dagelijks mee bezig zijn.

Maar politiek en overheid *willen* juist dat het allemaal onbegrijpelijk is. Dat houdt mensen bezig zodat ze minder met politiek bezig zijn.
Politiek en overheid *willen* ook een zo groot mogelijke overheid. Omdat een te grote overheid een baantjesmachine creëert. En belangrijker; waar teveel beleidsmakers zijn verdwijnt elke transparantie wie wat heeft beslist en waarom. Er is dus geen enkele verantwoordelijkheid meer.

Zie de toeslagenaffaire. Tientallen topambtenaren hebben ruim 10 jaar lang aantoonbaar gefraudeerd en gelogen; tientallen rechters hebben hun plicht verzaakt; tientallen politici wisten daar al ruim 10 jaar van; het nep-parlement is hier 2 jaar lang stelselmatig over voorgelogen... Maar er wordt niemand bestraft.
Want iedereen kan altijd naar tientallen anderen wijzen.

En dat gebrek aan transparantie is de kern van "nieuw leiderschap". Een ambtenaartje tekent ergens een niet-bindend verdrag, gesubsidieerde actiegroepen gaan daar mee aan de slag; en ineens legt de rechter ons nieuwe wetgeving op (Urgenda). Want fuck verkiezingen, fuck het parlement, fuck inhoudelijk debat.

Daarom wandelen er wekelijks 1.500 ongevaccineerden het land binnen op zoek naar levenslang gratis zorg, onderdak, uitkeringen en subsidies. We hebben een overheid, landelijke wetgeving, uitvoerende instanties, lokale overheden, etc; maar niemand doet wat. IND, COA, OM, burgemeesters, kabinet EU; iedereen kan een ander aanwijzen. Mocht een van deze verantwoordelijken zijn verantwoordelijkheid willen nemen dan komen gesubsidieerde asieladvocaten, gesubsidieerde actiegroepen en gesubsidieerde media daar tegen in opstand. Wij betalen miljarden aan de ondergang van ons land.

Zolang het huidige kartel de lakens uitdeelt verandert er niks.

Dandruff | 04-01-22 | 13:32

@Dandruff | 04-01-22 | 13:32: jup... Het wordt altijd alleen maar meer en meer. Eigenlijk zou elk ministerie, elke overheidstak, structureel, jaar na jaar, moeten streven naar -1% uitgaven. Maar in eigen vlees snijden is eng en impopulair. Knal er desnoods een Ministerie van Mini-ministeries tegenaan om dit te borgen en wiens taak het is om altijd te streven naar een zo klein mogelijke overheid.

Simpele voorzetjes:
- Laten we het koningshuis niet meer financieren. Ik zeg niet dat we er vanaf moeten, maar ze kunnen door al die miljoenen te investeren toch wel generatie na generatie rentenieren? Misschien zou de koning principieel alleen kunnen beleggen in Nederlandse ondernemingen?
- Zoals hierboven gezegd: afschaffen hele toeslagencircus en sterk versimpelen belastingenstelsel.
- Afschaffen Eerste Kamer. Laat het toetsen van wetten aan een hof over. En ik vind dat de wetten die door de Tweede Kamer (dat wordt vanaf dan dus gewoon "De Kamer") ook gewoon van betere kwaliteit moeten zijn. Die zouden door henzelf al getoetst moeten worden.
- Halvering De Kamer. Met 75 man heb je ook een oneven aantal. Zorg ervoor dat gekozen volksvertegenwoordigers het aantal zetels krijgen waar ze recht op hebben (systeem met "stemkracht"). Bijvoorbeeld Omtzigt, hij kreeg stemmen die goed waren voor 5 zetels. In het huidige systeem gaan die stemmen naar de partij, terwijl we volgens de grondwet alleen volksvertegenwoordigers hebben, geen partijen. Dus in mijn voorstel krijgt volksvertegenwoordiger Omtzigt 5 zetels (stemmen), hij gaat er op 1 zitten, krijgt backstage 4 hulppersonen die hij zelf uitkiest, en zijn stem telt 5x mee bij stemmingen.
- Nog meer ideeën om het allemaal wat simpeler (en dus goedkoper!) te maken?

Timide_Aso | 04-01-22 | 14:20

@Timide_Aso | 04-01-22 | 14:20:

Grotendeels mee eens, alleen halvering van de kamer hoeft voor mij niet zo. Daar zit ook niet het meeste geld, dat zit in de baantjesmachines. En van daaruit wordt dit land ook bestuurd; door *ongekozen* en *ongecontroleerde* commissies, adviesraden en subsidie-activisten.

Feitelijk is dat ook het onderwerp van dit draadje; gesubsidieerde extremisten die de overheid instrueren hoe anderen hun feestjes moeten vieren. Bizar.

Maar het wordt alleen maar gekker. Subsidieslurper kozp mag kinderen de stuipen op het lijf jagen, maar de Sinterklaasvereniging raakt haar subsidie kwijt... Hoewel zij de kozp-terroristen gehoorzaamde!
En niet alleen de gemeente zit fout, ook OM en justitie laten de gewelddadige kozp-extremisten overal mee wegkomen. Maar een paar brave huisvaders die hun kinderen daartegen beschermen worden aangeklaagd, vervolgd en moeten zelfs hun DNA afstaan.

Daar moeten we eerst eens wat op bedenken. Wat mij betreft moeten burgemeesters maar ook rechters en aanklagers hier ook voor aangeklaagd kunnen worden. Laat ze maar voor een rechter uitleggen waarom ze meten met twee maten.

Dandruff | 04-01-22 | 19:05
▼ 1 antwoord verborgen

slappe hap. straks alleen nog islamitische feesten

borus | 04-01-22 | 11:03

volgend jaar maar een oliebollenkraam zetten in Breda

echtepleb | 04-01-22 | 10:57
-weggejorist-
Kompromat | 04-01-22 | 10:54

De KZOP subsidies zouden beter landelijk gestopt kunnen worden dat is veel rechtvaardiger. Zwarte Piet niet mee laten doen dat is pas echte discriminatie. Blijkbaar is de overheid in Breda er uitsluitend voor egotrippers maar zeker niet voor de gewone belastingbetaler.

Waar-is-niets | 04-01-22 | 10:32 | 2

"Zwarte Piet niet mee laten doen dat is pas echte discriminatie."

je kan het er niet mee eens zijn, maar fuck een verzonnen figuur discrimeren onzin, dan is een smurfin ook seksistisch., glijdende schaal en precies waar je niet heen wil

menage | 04-01-22 | 11:28
-weggejorist-
plamoen | 04-01-22 | 11:36

Waar ik me veel meer zorgen maak dan het geschreeuw van die linkse rakkers zélf is de derde wet van Newton met betrekking tot dit thema. Geloof echter dat die KOZP-geleerden dat stukje natuurkunde even hebben overgeslagen ivm druk met "demonstreren"

Gladiator Fap | 04-01-22 | 10:25

Breda is geen Volendam.

Jan Lange3373 | 04-01-22 | 10:24

Mwaa, de kerstening van de pagans en heathens heeft ook een paar eeuwen geduurd.
Dus we hebben nog even.

ptrck | 04-01-22 | 09:50

Toch grappig hoe een zeer kleine minderheid van de minderheid de stem van de meerderheid zgn wordt. Sterker nog, deze minderheid van de minderheid krijgt een andere marginale minderheid (links) op hun hand en weet via hun tactieken alles naar hun hand te zetten. En dat terwijl echt niemand verder achter hun staat. Bizar fenomeen, echt een bizar fenomeen.
Wat als alle forumers(al mogen deze ook prima Almere hebben), PVV'rs, BBB'rs ON en JA21rs weer VVD zouden gaan stemmen. Dan vagen we toch met zn allen die gehele linkse kerk weg uit het politiek domein? Samen met CDA hebben we direct een 3/4 meerderheid op alle fronten. Kunnen we eindelijk de grondwet aanpassen en zorgen dat we weer voor Nederland kunnen staan. En ja, ik weet het, Rutte zou zeer zeker het veld moeten ruimen als premier, die heeft niets met liberaliteit en nederland van doen.

richardsp1 | 04-01-22 | 09:13 | 1

Dat ik geen vvd stem is omdat ze al jarenlang niet meer zeggen wat ze zouden willen doen..

timmey | 04-01-22 | 13:03
-weggejorist-
redthehaghue | 04-01-22 | 08:50

Even een donatie campagne opzetten bitte.
Die subsidie hebben ze wat mij betreft niet nodig

frickY | 04-01-22 | 08:28

Diverse rechters hebben in kort geding al aangegeven dat Zwarte Piet niet per definitie racisme is, en dat er dus geen wettelijke reden is hem te verbieden. Waarom hebben de flepdrollen van KOZP zo'n moeite te accepteren dat ze geen gelijk krijgen?

Zeurders | 04-01-22 | 08:20 | 2

Omdat linkse deugers elke keer weer hun hun zin geven. Nu ook weer.

KOZP zijn flapdrollen, maar zij zijn het probleem niet.

quantumcollider | 04-01-22 | 08:32

@quantumcollider | 04-01-22 | 08:32: Correct. Dat zijn mensen die DENKEN dat ze links zijn, of, erger nog, dat iedereen een racist is (net zoals zijzelf).

Otto Normal | 04-01-22 | 08:46

Geen achterkamertjes politiek maar fietsenhok politiek.

HaaiBaai | 04-01-22 | 08:02

Waar kan ik doneren?

swuinm71 | 04-01-22 | 08:00

Ohh man die Airfryer is echt niet te doen. Je zo gedragen in het bijzijn van kleine kinderen. En dan die witte deugneuzen ernaast. Je zou er een bak pek en veren overheen moeten gooien. Eieren in Volendam waren al een goed begin.

sander3488 | 04-01-22 | 07:58

airfryer is een millenial snowflake jankbal die nooit het woordje nee heeft geleerd toen die klein was, geen ruggengraat heeft gekregen en nu alles als beledigend en kwetsend ervaart.

Hellsmurfje | 04-01-22 | 07:08 | 1

je punt?

dorstig! | 04-01-22 | 08:00

De macht zal niet stoppen voordat alle personen tot vormeloze monaden zijn geworden.

de drijfsijs | 04-01-22 | 06:39

Ach. Dat hele sinterklaas heb ik allang opgegeven. Dat is niet meer te redden. Zodra alle pieten verdwenen zijn, wordt sinterklaas uiteindelijk zelf ook tot racist gemaakt, let maar op. En als sinterklaas afgeschaft is, vinden ze wel weer een andere traditie om te vergallen. Kerst en pasen beginnen ook al kwetsend te zijn. Al zou ik echt niet weten waarom.

elco485 | 04-01-22 | 04:05 | 4

Gezien het verband dat het NT legt tussen Pasen en het OT Pesach[*] laten ze Pasen uiteindelijk wel met rust schat ik in, aangezien Christus het feest Pesach vierde, met een aantal vernieuwingen weliswaar. "Iemand" zal ze er wel op moeten wijzen want onze met mensenrechten zo begane vrienden lijken mij niet erg bijbelvast.

[*] Exodus: Nadat alle Egyptische eerstgeborenen 's nachts waren omgebracht in alle woningen, behalve bij diegene voorzien van een bloedveeg op de deurposten (vandaar "pass over"), werd de gespaarde complete bevolkingsgroep door Pharao zo snel het land uit gejaagd, dat er zelfs geen tijd was het brooddeeg, bestemd voor de lunch onderweg, te laten rijzen.

kindapaas | 04-01-22 | 07:26

@drs.Nee | 04-01-22 | 04:43: met een jaar of 10 is het overgrote deel geen Nederlander meer.
Ze emigreren meer en neuken minder.

frickY | 04-01-22 | 08:29
▼ 1 antwoord verborgen

16 en 17 maart 2022 verwacht ik dan dat KOZP opnieuw de barricaden opgaat tegen het vieren van een feest, dat al vele generaties lang massamoord verheerlijkt[*], vergezeld van het ogenschijnlijk onschuldige serveren van een heerlijk knapperig gerecht, genoemd "Haman's oren". Smullen!
Durven onze dappere social justice warriors deze ultieme uitdaging aan?

[*] Oorspronkelijke tekst, rechtstreeks uit de Statenbijbel:
www.biblestudytools.com/search/?s=bib...

kindapaas | 04-01-22 | 03:51

En dan te bedenken dat Airfryer binnenkort als een npo omroep gaat uitzenden ...

Fi-Bu-Bla | 04-01-22 | 03:26

Het feest moet weg. Het is te Nederlands. En inmiddels wonen er ook andere mensen hier. En het is niet meer dan logisch dat de feesten van een een minderheid belangrijker zijn dan onze traditionele feesten, die komen namelijk zonder uitzondering voort uit een onderdrukkende, christelijke cultuur en levenshouding. Dat moeten we niet willen met z'n allen in dit land.

Het brein erachter | 04-01-22 | 01:27

Het Sinterklaasfeest is niet racistisch, en is nooit racistisch geweest. Het was ook op de Antilllen en in Suriname een onschuldig kinderfeest, mèt zwarte Piet.
De leugen dat dat feest wel racistisch zou kunnen zijn is het gevolg van ruim 10 jaar indoctrinatie door *gesubsidieerde* activisten, bijgestaan door *gesubsieerde* MSM en NPO.

Het echte verhaal van zwarte Piet mocht niet verteld worden. Op aanraden van een berucht NPO-icoon werd de KOZP-leugen net zo lang herhaald tot die leugen een waarheid werd.

Maar wie denkt dat het wettelijk opleggen van KOZP-leugens iets oplost komt natuurlijk bedrogen uit. Na zwarte Piet moeten ook grijze Pieten en roetveeg Pieten verdwijnen, en Sinterklaas. En vervolgens Carnaval, Kerst, Oud&Nieuw, Pasen, etc. Ook boeken, beelden, schilderijen, muziekstukken, wetenschappers, toneelverenigingen en koortjes die "te blank" zijn worden nu al gecancelled. Dit cultuurmarxistisch proces speelt in veel Westerse landen.

Dat krijg je als je extremisten subsidieert om onze cultuur en onze samenleving kapot te maken. Dan gaan ze daar mee door tot òf alle subsidies op zijn; òf alles kapot is. De gedachte dat men extremisten kan matigen met eindeloze geldstromen is eindeloos naïef. Al dat gratis geld *bevestigt* juist hun blinde haat.
Houdt ze ook in een gesubsidieerde bubbel van haat.

KOZP cs bestaat deels uit ondertekenaars van pro-pedofilie-petities en veroordeelde criminelen, maar ook uit racistische extremisten. Socialisten en islamisten; aanhangers van de tot raciaal geweld oproepende Critical Race Theory.
Geen wonder dat die het normaal vinden om naar kleine kinderen te schreeuwen. Zelfs fantaseren over kinderen met bloed en botsplinters in hun haar (grauwe eeuw).

Wat dat betreft heeft Akwasie wel een punt; als je geen moeite hebt met het kopschoppen, verkrachten of vermoorden van kinderen, waarom zou je dan ook niet tegen ze schreeuwen? In zijn draak "geen wedstrijd" zegt Akwasie de kindermoordenaars van taliban en hamas als zijn bondgenoten te zien.
Diverse KOZP-leden poseerden trots met terrorist Abou Jahjah. Naar eigen zeggen is Jahjah lid van hezbollah, een terreurclub die naast genocide op alle joden ook het prostitueren van Libanese kinderen promoot. Google "huwelijk voor 1 nacht".

Niemand in de linkse kerk heeft Jahjah daar ooit op aangesproken. Niemand in de linkse kerk demonstreerde ooit tegen hezbollah of tegen andere bondgenoten van KOZP zoals hamas, antifa, isis, blm en de taliban.
Maar wel allemaal heel dapper kleine kinderen uitschelden.
En eindeloze subsidies verstrekken aan iedereen die kinderen uitscheldt.

Dat alles maakt de claim dat vele tientallen linkse politici oorlogsmisdaden net zo fel afwijzen als kinderfeesten nogal ongeloofwaardig. De verdeling van al die subsidies bewijst het tegendeel.

Dandruff | 04-01-22 | 00:57 | 3

In de hofstad tijdens de laatste, nogal saaie ingetogen Sinterklaasintocht met vale policolor neppieten, doken, wars van gesubsidieerd NPO-gezwam - tijdens de rijtoer op straat gewoon zoals vanouds, de echte Zwarte Pieten op die alle tijd namen om de vele kinderen op straat vol verwachting op olijke wijze te verrassen met snoepgoed; pepernoten, suikergoed en mandarijntjes en toverden blije gezichtjes op de kinderen. Het was een smul! Waarom de kleur van Zwarte Piet veranderen? Voor kinderen maakt het immers niets uit. Toch?
---
Sinterklaas Comité Breda Centrum:
"... Terwijl wij op de dag van het evenement hebben gekozen voor de veiligheid, schuilt de gemeente zich achter de demonstranten en de evenementenvergunning..."
Wat zijn dat voor mensen?
November 2007. "Heel Nijmegen is in de ban van het seksleven van PvdA-wethouder en locoburgemeester Paul Depla. Weblog GeenStijl maakt melding van een hardnekkig gerucht dat al maanden rondzingt op het gemeentehuis van het ‘Havana aan de Waal’. De Nijmeegse onderkoning Depla (getrouwd en vader van drie kinderen) heeft eerder dat jaar, in de fietsenkelder van het stadhuis, een buitenechtelijke escapade beleefd met VVD-raadslid Jolanda van Veluw. Na afloop van een raadsvergadering heeft Depla zich daar met Jolanda teruggetrokken, om de avond op geheel eigen wijze te evalueren.

Niet wetende dat de bewakingscamera van de fietsenstalling zachtjes mee snorde, liet Depla zich, zittend op een bagagedrager, oraal bevredigen. Al knielende heeft Jolanda de manifestatie van Depla’s begeerte in haar mond genomen. Net zolang tot de onderkoning woest snuivend aan zijn gerief kwam, schenkend en schenkend tot hij niets meer te schenken had.

De besmuikte grappen over de ‘fietsenhokvirtuoos’ zijn niet van de lucht: “Een VVD-er die op haar knieën gaat voor een socialist” en “die man is in ieder geval geen zakkenvuller – hooguit een mondenvuller.” Hoe dan ook, medewerkers van de beveiligingsdienst hebben tegenover weblog GeenStijl anoniem uit de school geklapt over dit schoolvoorbeeld van ‘links lullen, rechts vullen’.

Daags na de onthulling van GeenStijl stapt Jolanda van Veluw op uit de liberale fractie. Zelf ontkent ze elke betrokkenheid: “De VVD-fractie zegt op basis van een onbewezen gerucht niet met mij verder te willen.” Ze besluit als eenmansfractie verder te gaan binnen de Nijmeegse gemeenteraad."

Strafbaar
In het Algemeen Dagblad legt advocaat Gerard Spong uit waarom hier juridisch gezien wél sprake is van een misdrijf: “Wie op een publieke plaats in het zicht van bewakingscamera’s seks bedrijft, pleegt naar vaste rechtspraak gewoon het misdrijf van schennis van de openbare eerbaarheid.” Waarom wordt Depla niet vervolgd en bijvoorbeeld een wildplasser wel? Spong spreekt van “strafrechtelijke willekeur met een politiek tintje.” Ook vraagt hij zich af hoe burgemeester Thom de Graaf zo zeker weet dat er geen strafbare feiten zijn gepleegd, als hij de opnamen nooit heeft gezien omdat deze gewist zijn.

'De Telegraaf duikt in de kwestie en diept een andere affaire op. Depla heeft enkele jaren eerder op het gemeentehuis een verhouding gehad met een vrouwelijke uitzendkracht van Randstad, die zijn directe medewerkster was. Hij had voor haar zelfs een appartement in de Nijmeegse binnenstad geregeld. Zodoende kon Depla langswippen wanneer het hem uitkwam. “Toen de affaire op de klippen liep, verbrak Depla het contract met Randstad en zegde de huur van het appartement op,” vertelt VVD-fractievoorzitter Peter-Paul Leferink op Reinink aan de krant. De affaire zou een publiek geheim zijn binnen de gemeente. De uitzendkracht vocht destijds haar ontslag aan bij de rechter, maar trok (geen woordgrap) aan het kortste eind.'
fietsenhokincident.com/

drs.Nee | 04-01-22 | 04:19

@drs.Nee | 04-01-22 | 04:19: Sinterklaas Comité Breda Centrum:
"... Terwijl wij op de dag van het evenement hebben gekozen voor de veiligheid, schuilt de gemeente zich achter de demonstranten en de evenementenvergunning..."
Wat zijn dat voor mensen?

In één woord: links.

Gladiator Fap | 04-01-22 | 10:23

Dat gedrag, met kinderen er bij... alleen daarom al zou je dit soort gasten moeten verbannen. Het gedram is echt ongehoord.

Behangdelul | 04-01-22 | 00:23

Die Depla is toch zo’n PvdA figuur van de baantjes carrousel. Blijft apart dat zo’n mini partijtje zo veel burgemeesters levert.

Snap_het_ook_niet | 04-01-22 | 00:13 | 1

Toen ze die leverde en een tijdje daarvoor was het geen mini-partij.
Maar het geeft wel aan hoelang macht nadreunt. De partij is niks meer, maar door het verleden kunnen vriendjes die er nog zitten, nog lang invloed uitoefenen...

Het brein erachter | 04-01-22 | 01:22

Een comite dat geen zwarte piet zou hebben zou zeker wel subsidie krijgen? Das ook discriminatie.
Geen subsidies voor comite met zwarte/grijze piet? Dan óók geen subsidie voor een ander format. Die talibanbaard afriye moet even gaan dimmen.

timmey | 04-01-22 | 00:00

Zou de sinterklaasverenigingen allemaal op cursus sturen naar Volendam en Urk. Breda = Brabant <> kozp

Hypno2050 | 03-01-22 | 23:52

En als wij alle Pieten RAL 9010 schminken?

lurchadams | 03-01-22 | 23:26 | 1

Zit daar geen chroom 6 in?

Pretzel Logic | 04-01-22 | 00:37

Beschuldigingen (van racisme) uiten is gemakkelijk. Maar het is een algemeen principe dat degene die de beschuldigingen doet het bewijs moet leveren.

DutchLion33 | 03-01-22 | 23:23 | 1

Linkse beschuldigingen zijn per definitie waar en juist want ingegeven door de ideologisch correcte onderbuikgevoelens.

Rest In Privacy | 04-01-22 | 07:03

Echt… maak ze gewoon superdonkerpaars. Zelfde effect voor kindertjes. Zwarte pruik erbij op etc. Hopla. Dat gedoe al die jaren. Teringjantje zeg.

Harris Pilton | 03-01-22 | 23:15 | 4

En dat hij cadeautjes brengt, dat is nog wel het meest racistische van alles!

Het brein erachter | 04-01-22 | 01:28

Roep ik jaren. Maak die pieten paars of donkergroen.

Rest In Privacy | 04-01-22 | 07:04

Zwarte Piet is van oorsprong een getemde demon. En demonen worden traditioneel zwart of rood weergegeven (en soms groen).

DutchLion33 | 04-01-22 | 09:45
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Hendrikaatje | 03-01-22 | 23:15

Gewoon iets inkorten: Kick out zwarte...

Hendrikaatje | 03-01-22 | 23:12 | 1

Heel goed gevonden! Ik ga ervan uit dat het geen joris oplevert.
Daarvoor issie in al zijn eenvoud, te geniaal!

Het brein erachter | 04-01-22 | 01:30

Als je naar jonge ouders met kleine kindjes aan de hand gaat lopen krijsen dan ben je wel écht een godvergeten klootzak, zeg. Wat een stel sneue eikels bij elkaar. En maar stoer doen met je spanddoekjes. Bah.

Ceristimo | 03-01-22 | 22:48 | 1

Zo stoer zijn ze niet hoor, gooi es een oliebolletje en kijk es hoe hard ze rennen.. en dat zijn softe oliebollen. Nog geen gistloze van koopmans.

timmey | 03-01-22 | 23:57

Huilende kinderen. Dat heeft niets met vvmu en demonstratierecht te maken. Triest en schandalig.

Rest In Privacy | 03-01-22 | 22:47

Depla? De man die zich heeft laten pijpen in het fietsenhok?

Nogood Boyo | 03-01-22 | 22:45 | 1

En in het verleden de grond onder het Philips stadion heeft gekocht, met belastingcentjes, omdat dat zo'n goede investering is voor de gemeente Eindhoven.

Peerkeoud | 04-01-22 | 00:05

De KOZP-neger voelt zich aangesproken wanneer hij een Zwarte Piet waarneemt. Kennelijk is hij van mening dat het de kleur is die de neger maakt. Quod non. Er zijn zeker nog een handvol raskenmerken te noemen waaraan een Zwarte Piet zou moeten voldoen om het predicaat 'neger' te kunnen krijgen. En er is meer. Als Zwarte Piet sinds oude tijden een neger zou zijn geweest, dan zou hij geen schijn van kans hebben gehad om als knecht in dienst te treden van een blanke bisschop. Het moge een ieder duidelijk zijn dat de KOZP-neger zijn plaats niet kent.

isitsoornot | 03-01-22 | 22:31

Ik zie ook nog helemaal geen pepernoten in de winkel!

CantShakeMe | 03-01-22 | 22:29
-weggejorist-
Ride_On | 03-01-22 | 22:28 | 2

Ik wil best doneren voor de Sint en (zwarte)pieten in Breda, of waar dan ook, volgend jaar als er geen subsidie meer voor komt.
Hoeft de organisatie niet meer door de diversiteitshoepeltjes te springen...

Vrijheid.van.feiten | 03-01-22 | 22:27 | 1

Deed men onder de rook van rotterdam ook al, binnen no time was de de crowdfunding geslaagd voor het comite met zwarte piet.

timmey | 03-01-22 | 23:57

Beelden in onderstaande link vond ik destijds al, en nu weer, kotsverwekkend. Laffe slijmbal Jan Slagter die de 'demonstranten' begripvol toespreekt en vervolgens kunnen black panther wannabees ongestoord kinderen en ouders op agressieve wijze schrik aanjagen. Kijk en let op je bloeddruk:

You Tube: Utrecht demonstration against Zapp Zwarte Piet blackface event

Bibop | 03-01-22 | 22:19 | 1

Alles is de schuld van degene die de mens heeft gefabriceerd, de foutjes zijn er niet uitgehaald, vrij stom dus

Henkie | 03-01-22 | 22:28

Afspraken, of "afspraken", waarbij u de "afspraak" eigenlijk als "decreet" of "dictaat" moet lezen?
Nou ja, geen subsidie, dan ook geen dictaat. Elke joker kan op een paard gaan zitten, met een paar pieten een paar zakken pepernoten in elkaar draaien en dan een stad binnenwandelen, heb je helemaal geen subsidie voor nodig.
Als je dat zou willen natuurlijk.

Graaisnaaiert | 03-01-22 | 22:18 | 1

Haha moest even onbedaarlijk lachen om je comment :) ‘elke joker…etc’ je hebt ook gelijk.

Harris Pilton | 03-01-22 | 23:18

Immigratie van de haat en achterdocht.

HogeNood | 03-01-22 | 22:14

Ik snap het probleem niet... volgend jaar november start je een crowdfunding om geld binnen te halen voor het sinterklaasfeest en vier je het met slechts zwarte pieten. De plek van de intocht wordt per app de avond van tevoren bekendgemaakt.

me163komet | 03-01-22 | 22:12 | 1

Juist en even wat supporters van bepaalde clubs als beveiliging.

ditotje | 04-01-22 | 01:07

Waarom heb ik het idee dat dit artikel over de DDR in 1964 gaat?

Albert61 | 03-01-22 | 22:05

Zou weleens de geldstromen die dit financieren willen zien, mijn onderbuikgevoel zegt me knap hoe taxpoet onder CBR kopje public money terug is te vinden. Feur de goede Haagse zaak zeg maar rest in the end wiens goede zaak?

william7055 | 03-01-22 | 21:56 | 2

Dat is helegaar geen geheim, grote bedrijven en banken soepsideren Akwarium bijv., daarnaast krijgt hij doekoe van stichtingen die weer floes van de overheid krijgen.

De vraag is eerder waarom het establishment in lui investeert terwijl ze zogenaamd de elite kudt vinden maar ondertussen de maatschappij verdelen met idpol socjus meuk. Alsof er een Agenda (2030) achter zit.

Graaf_van_Hogendorp | 03-01-22 | 21:59

Zie website cultuurondervuur, die hebben het volgens mij uitgedokterd

timmey | 03-01-22 | 23:58

Vroeger subsidieerde de middenstand sinterklaas. Die durven nu niet meer want geweld, boycotten, en ook afhankelijk van vergunningen.

Hadena | 03-01-22 | 21:55 | 2

Welke middenstand? Die hebben niks meer door alle lockdowns en beperkingen

Asylum | 03-01-22 | 21:57

"Alleen samen krijgen wij u eronder" - niet al te lang geleden was dit nog satire.

funda | 03-01-22 | 22:01

Woke bijt op de lange termijn altijd in de eigen staart.

Ik kan er niet op wachten.

Wijze uit het Oosten | 03-01-22 | 21:54

Waar is nou toch die VOC mentaliteit ?

Grobbebol | 03-01-22 | 21:49

Politiek, handen af
Van Sinterklaas z'n staf.

Aardig motto voor een partij die zich wil profileren bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Milton_Styx | 03-01-22 | 21:45 | 3

Ik zie Minister Jetten daar wel iets mee kunnen...

funda | 03-01-22 | 21:54

*bijpassende trui breit* - Nee, geen bruine.

funda | 03-01-22 | 21:56

@funda | 03-01-22 | 21:54:

Wordt nog een hele "tocht", voor speur-neuzen- nu Sinterklaas op het MinvF blijkt te komen zitten.

Politiek, glij niet af,
Zoals Sinterklaas van haar bezemsteel.

Milton_Styx | 03-01-22 | 22:08

Er komen gemeenteraadsverkiezingen aan, dus de burgers weten wat hen te doen staat. Stem dat tuig weg.

Dit hele gedoe tegen Sinterklaas, Kerst, vuurwerk en alles wat tot de folklore hoort van de inheemse Nederlanders, staat onder druk. Een agressieve meute actievoerders op links zijn bezig met tradities slopen want die zijn belangrijk in de identiteit van mensen en dat mag natuurlijk niet. Een soort socialistische heilstaat met veel eenheidsworst; dat is wat wij verplicht moeten willen van deze types.

Wanneer je types ziet als Ghario, Simons, Berman dan straalt daar het zuur van het gezicht af. Ik kan mij deze mensen niet voorstellen in een vrolijke bui, dat ze kunnen, lachen, relativeren, genieten van simpele dingen. Dit zijn de mensen van alles moet stuk en als ze (God verhoede het) een doel bereikt hebben, dan komt er gewoon een volgende doel. Actie voeren, kapot maken is het verdienmodel.

Nuuk | 03-01-22 | 21:44 | 4

@Wijze uit het Oosten | 03-01-22 | 21:56: Dat zijn de lafaards, die niet durven te zeggen dat die dram racisten van KOZP hun lange tenen in moeten trekken. Verandering komt vanzelf maar moet je niet afdwingen met gehuil en andermans geld.

Deflatiemonster | 03-01-22 | 22:03

Voor mij hoeft zwarte piet niet en tradities zijn niet heilig. Maar ik kan me goed vinden in wat Nuuk hier schrijft, zeker de laatste alinea. KOZP creëert zelf ophef en gebruikt dat dan als ondersteunend argument om een traditie discutabel te maken. Treurig model om je gelijk te halen.

rederijker | 03-01-22 | 22:48

@rederijker | 03-01-22 | 22:48: Daarbij wordt iedere keer vergeten dat Akwasi een Ashanti is. "De Ashanti waren slavenhouders die de slaven lieten werken in hun goudmijnen. Ook voerden ze een levendige handel, eerst met de slavenhandelaren die uit het noorden van Afrika kwamen". Ashanti staan er nog altijd om bekend minachting te hebben voor de mensen ten noorden van hun leefgebied. Je kan dus stellen dat de meesten zich uber mensch voelen.

Stuffed Human | 04-01-22 | 13:51
▼ 1 antwoord verborgen

Al dit soort zaken bestaan bij de gratie van 1 ding, de absolute kern van heel veel problemen: een veel te grote overheid.

Lood om oud ijzer | 03-01-22 | 21:40 | 2

Mogelijk gemaakt door een waterhoofd van geroofd geld.

funda | 03-01-22 | 21:41

Je bedoelt een ongekozen burgemeester? Die zijn contacten in en met de Randstad belangrijker vindt dan zijn contacten in en met burgers van zijn stad?
Depla is gewoon het lulletje onder burgemeesters, omdat hij Bredanaars er niet onder heeft. En dat wil hij niet zijn.

Bataafje | 03-01-22 | 21:57

High trust, high penalty.

Dus, wat is de 'high penalty' voor de gemeente Breda dan?

Rest In Privacy | 03-01-22 | 21:39

Ik ben van mezelf al grijs. Ben ik nu ook racistisch, Airfryer?

Schadenfreude | 03-01-22 | 21:36 | 4

Misschien toch even langs de dokter voor een hartfilmpje?

Lood om oud ijzer | 03-01-22 | 21:38

Doe een flinke donatie en u krijgt een positieve aantekening.
Ook de zwarte schoorsteen moet wel blijven roken.

funda | 03-01-22 | 21:42

Als het geld oplevert; jazeker!

Rico Tampeloerus | 03-01-22 | 21:48
▼ 1 antwoord verborgen

‘KOZP is racisme’ klinkt aannemelijker

laurentius | 03-01-22 | 21:35 | 2

als je niet voor antiracisme bent ben je automatisch tegen. Enige nuance is er niet. Hiermee moet u het mee doen. Er zit verder niks achter. Dit is het.

nobodiesunmighty | 03-01-22 | 21:38

@nobodiesunmighty | 03-01-22 | 21:38: Antiracisme is racistisch, dus eigenlijk maakt het niet uit of je voor of tegen bent, je bent altijd racistisch.

ReyNemaattori | 03-01-22 | 22:16

Hier afgelopen intocht met zo'n 35 pieten tijdens de intocht. Zwarte Pieten. Proberen rug recht te houden. En dan kapot geschreven door de Tubantia. 'Kinderen allemaal geschrokken. Kinderen allemaal bang voor de Zwarte Pieten.' Want roetveeg is de norm. Nou, ik moest gewoon even denken aan hetgeen er al eens is geflikt bij het hoofdkantoor van de Telegraaf.

Leptob | 03-01-22 | 21:35 | 1

Huilstruiken
"Het werd ook wel eens tijd". Gelach alom.

funda | 03-01-22 | 21:46

Pak de NL-traditie terug bij de gemeenteraadsverkiezingen! Stem de kartelpartijen weg. Anders maar met Depla de fietsenkelder in, wellicht is daar tot een oplossing te komen.

Prof.Dr.Mr.Ir.Z | 03-01-22 | 21:32

Gemeente Breda, ga je schamen!
Laat je niet voor het karretje spannen van extremistische agressieve herrieschoppers ( lees KOZP)

laurentius | 03-01-22 | 21:32 | 1

EN zeker niet van die schertsfiguren die zelf en hun voorouders niets met slavernij te maken hebben gehad behalve danwel zelf slavenhandelaren zijn geweest. (zie die andere koekwaus van omroep zwart).

A.I. van Dee | 03-01-22 | 21:46

Dit is zo'n gevalletje tl;dr, dus tl;dr. Mand!

Zaldiar | 03-01-22 | 21:31

Waarom is zoiets subsidie-afhankelijk? Net als cultuur. Het tegengeluid moet zich vrijelijk kunnen manifesteren. Ieder zijn feestje, maar kom niet elkaars feestje verstoren. Ben almaar verwonderd over de hoeveelheid gekwetsten en het aantal mede-lijdende gekwetstparticipanten die allen op hun beurt weer aan contra-kwetsen doen.

Het blijft een bijzondere wereld.

mozaard | 03-01-22 | 21:30 | 4

Lapten vroeger niet de lokale winkeliers voor zoiets?

Komjehiervaker | 03-01-22 | 21:37

Ja, straks zie je opeens schreeuwdemo's bij bijvoorbeeld Kwakoe, Pasar Malam en dergelijke, terwijl je daar zo heerlijk kunt eten en bijna iedereen vriendelijk is.

funda | 03-01-22 | 21:38

@Komjehiervaker | 03-01-22 | 21:37: de lokale winkeliers hebben op dit moment niet zo veel geld in overvloede voor dit soort dingen, want kerona.. plus een steen door ruiten willen ze waarschijnlijk niet. Want dat gebeurd op moment dat je pro zw piet bent.

timmey | 04-01-22 | 00:08
▼ 1 antwoord verborgen

Was de burgemeester van Breda vroeger niet wat aan het doen in een fietsenhok?

Haberdoebas | 03-01-22 | 21:28 | 6

Hij gaf wat lekkers weg?

BrutusBosch | 03-01-22 | 21:52

Twee kaatsenballen in een 'net'.

Tinie | 03-01-22 | 21:58
▼ 3 antwoorden verborgen

Het gaat nooit genoeg zijn voor de drammers en de deugers, hoe hard je ook buigt en knikt. Moet je dus ook gewoon niet doen.

Lokale ondernemersvereniging alhier heeft gewoon Zwarte Pieten ingehuurd. Klaar.

Rest In Privacy | 03-01-22 | 21:27 | 2

Probleem is dat de lokale overheid hier helemaal in meegaat. Zich laat chanteren door een schreeuwende haat zaaiende minderheid. Meteen de subsidiekraan dicht draaien voor een organisatie met vrijwilligers die een leuk traditioneel kinderfeest willen organiseren. Hoe diep ben je als bestuur/ overheid gezonken! Dit jaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen het lijkt mij duidelijk op welke partijen je niet moet stemmen als je dit zo ellende niet meer wilt.

Xbitt | 03-01-22 | 21:31

@Xbitt | 03-01-22 | 21:31:
En toch gaan die partijen weer genoeg zetels krijgen. 'Beschaafde mensen' stemmen niet op het tegengeluid, want ze moeten wel deugen heh?

Dergelijke types komen er veel te laat achter, of realiseren zich het nooit, dat ze zich steeds verder laten piepelen.

Rest In Privacy | 03-01-22 | 21:35

Ik dacht dat Rutte, in een van zijn weinige lucide momenten, had gezegd dat de politiek niet over de kleur van Zwarte Piet ging. Kennelijk denken ze daar in de plaatselijke politiek in diverse gemeentes anders over. Mag een gemeente de kleur ven een Piet voorschrijven? Is sinterklaassubsidie ook al woke geworden? Ik vond het ouderwetse sinterklaasfeest juist zo divers, met al die vrolijke negers.

Tolja | 03-01-22 | 21:26 | 1

Dat onbevangen kindertjesbeeld dat zwarte mensen vrolijk, open, gezond, niet hebberig maar vrijgevig waren behoefde toch ook wel een beetje bijgestelling, dat was niet meer van deze tijd.

funda | 03-01-22 | 22:06

OK, dan geven wij Sinterklaas nieuwe knechten.
Voortaan wordt hij geholpen door kabouters, gespeeld door lilliputters.
Oh, dat is discriminerend voor kleine mensen.
OK, dan wordt ie geholpen door elfjes, gespeeld door sexy studentes in korte jurkjes.
Oh, kan ook al niet wegens sexistisch.
Nou, dat komt Sinterklaas toch lekker niet langs.
Leg dan maar eens uit aan je kleintjes waarom ze geen cadeautjes krijgen.

Osdorpertje | 03-01-22 | 21:25 | 2

Sinterklaas moet geholpen worden door een niet bestaand figuur uit de toekomst met een onberispelijk gedrag. Best wel een uitdaging voor de Sinterklaas organisaties in het land.

Xbitt | 03-01-22 | 21:33

@Xbitt | 03-01-22 | 21:33:
Een non binair transgender persoon van kleur. Bij voorkeur gehandicapt.
Sylvana Simmons kent vast wel zo iemand.

Osdorpertje | 03-01-22 | 21:50

Geef die ... (n-woord) van een Sherry Airfryer nou niet te veel aandacht.

leo de pejo | 03-01-22 | 21:24 | 1

no-no

TheseDays00 | 03-01-22 | 21:40

Binnenkort hebben ze de kans een andere gemeenteraad te kiezen. VVD (28,2%), CDA (15,4%), en D'66 (15,4%) hebben nu samen meer dan de helft van de zetels. Maar ja, wat moeten ze dan kiezen, Breda 97? Even gezocht, Breda vandaag: in een persbericht laten Breda '97, BOB en Volmondig JA weten dat een grote, lokale beweging volgens hen nodig is omdat het 'zo niet langer kan'. Dus dat komt dik in orde.

grietmetgroenefiets | 03-01-22 | 21:24 | 1

Kan er nog een partij "Zwarte Piet" opgericht worden?
Een partij die staat achter cultuurbehoud, monumenten etc.

Sneerpoets | 03-01-22 | 21:51

Waarom schrijft men in het engels? Is men bang voor de verenigde naties?
Laat de pieten toch gewoon blank zijn. Al dat half bakken schminken is nergens voor nodig. In de 60-er jaren had je al blanke pieten.

AntiZanicz | 03-01-22 | 21:23

100% zeker het eerste zwarte pieten-artikel van het jaar, not bad.

John McClane | 03-01-22 | 21:23

Mag ik mijn land uit de jaren ‘80 terug?

Wijze uit het Oosten | 03-01-22 | 21:23 | 2

Sorry, dat staat bij de kringloopwinkel en we moeten nu vooruitkijken, want redenen.

funda | 03-01-22 | 21:33

Jaren 70

laurentius | 03-01-22 | 21:34

Het houdt nooit op en is nooit genoeg, dus gewoon Zwarte Piet en laat ze er maar in stikken.

VP732 | 03-01-22 | 21:22 | 1

Zolang ze geld vangen, blijven ze doorgaan.

Rico Tampeloerus | 03-01-22 | 22:11

"Nieuwjaar. Nog even over Sinterklaas..."

O nee!!! Blij dat die hele kut 'feestmaand' december weer achter de rug is. En de ZP discussie weer een jaar over, nou ja, tot ergens in september dan.

Hopelijk wordt het voor de rest een 'kwakkelwinter', en dan op naar het voorjaar! Dan ga ik weer leven!

Dr_Johnson | 03-01-22 | 21:20

Zeg me dat dit een een leuk topic is om het nieuwe seizoen van Jiskefet aan te kondigen.

johnyl | 03-01-22 | 21:20

Klinkt alsof een gemeenteraadslid weer een kekke term op één of ander seminar heeft opgepikt.

Muxje | 03-01-22 | 21:18 | 1

Over ‘diversiteit en inclusie’…

Wijze uit het Oosten | 03-01-22 | 21:25

Haal toch eens de wind uit de zeilen van die treurige woke figuren zoals KOZP waarvan de grote meerderheid uit linkse (groenlinks/d'666) blankmensen bestaat, schaf zwarte Piet af en maak ze compleet anders. Opgelost.

Kont_trol | 03-01-22 | 21:18 | 6

@marcoplarco | 03-01-22 | 21:21:
Ze hebben al weer wat nieuws. 1 of andere nobody had lopen zeiken op het vrouwenblad Linda. Waarom stonden er geen zwarte mensen op de cover, was het gezeik. Ze gaan zo ver dat ze dus al over de inhoud van jouw business willen beslissen.
Al zou het blad Linda alleen maar chinezen op de cover zetten, dan is hun dat goed recht.
Gelukkig reageerde amper iemand op die nobody, maar het geeft aan dat de koek nog niet op is.

timmey | 04-01-22 | 00:06

Nee.. Heel erg NEE!!!. Dis is een kruipend iets, Is dit opgelkost dan komt iets ander en dan weer iets anders, totdat we herstelbetalingen aan het doen zijn voor een hele bevolkingsgroep op basis van kleur.

fifi23 | 04-01-22 | 07:39

Dus de overgrote meerderheid van het Nederlandse volg moet buigen en doen wat een kleine minderheid in NL wil? En wat wordt hun volgende doel na de afschaffing van zwarte piet en het kinderfeest?

Boeddha18 | 04-01-22 | 10:20
▼ 3 antwoorden verborgen

Alle gesubsidieerde organisaties weten dat de hardste schreeuwers meestal het meest hun zin en het meeste geld krijgen.

Rennieflox | 03-01-22 | 21:15

Dit is echt slecht voor mijn bloeddruk. Is het een idee om Sinterklaas committees voortaan vanuit de burgers te financieren, zonder tussenkomst van de gemeente, zonder afhankelijkheid van subsidieverstrekkers met een agenda? En dan de intocht aanmelden als demonstratie vóór het behoud van Zwarte Piet. Gewoon zelf doen. Als de overheid een groot deel van de burgers in de kou wenst te laten staan, dan zal er vanzelf een parallelle organisatie ontstaan waarin contact met die overheid zorgvuldig wordt vermeden.

marcoplarco | 03-01-22 | 21:15 | 6

Uiteraard!. Zelf doen , zelf financieren , liefst ook zonder schijterige ondernemers die buigen voor deze racistische KOZP figuren.

Zwizalletju | 03-01-22 | 21:46

Dit gebeurt al en gaat vaker gebeuren. Alleen wordt zo'n intocht dan waarschijnlijk verboden. Totalitaire staat.

Boeddha18 | 04-01-22 | 10:17

Principes mogen geld kosten.

Boeddha18 | 04-01-22 | 10:20
▼ 3 antwoorden verborgen

Om grijs te maken heb je zwart nodig. Ik snap KOZP dus wel.

Volgende keer Bruine Piet. Voor bruin heb je geen zwart nodig.

SamV | 03-01-22 | 21:14 | 5

@SamV | 03-01-22 | 21:25: Maar als je alle 3 primaire kleuren mixed (in theorie) krijg je niet bruin maar zwart omdat alle kleuren licht dan geabsobeerd worden. Maar in het echt zijn de verf kleuren niet zo primair als men denkt en ja dan kun je wel bruin krijgen.

A.I. van Dee | 03-01-22 | 21:43
▼ 2 antwoorden verborgen

Tolerantie voor intolerantie eindigt via het terugdraaien van de verlichting in een totalitaire staat.

Airfryer is de gedachtepolitie die met newspeak het vuile werk doet. Allemaal opgeschreven in 1948. nl.wikipedia.org/wiki/1984_(boek)

Feynman | 03-01-22 | 21:12 | 5

@Lood om oud ijzer | 03-01-22 | 21:30: want?
Gewoon het zoveelste voorbeeld uit dit blijkbaar profetische boek.

J-van-de-Bontekoe | 03-01-22 | 21:41

@Feynman | 03-01-22 | 21:41: zonder inmenging van subsidiërende staten en bedrijven (Airfryer is niets meer dan een copycat die bestaat bij de gratie van "very well funded" Amerikaanse groeperingen) of de media zou Airfryer helemaal niet bestaan. Zijn groep echte volgelingen is simpelweg veel te klein om dit te bewerkstelligen zonder "hulp" van hogerhand. Maar hoe dan ook vind ik deze newspeak echt een futiliteit vergeleken bij de echte newspeak die onze maatschappij heeft overgenomen.

Lood om oud ijzer | 03-01-22 | 23:12

@Lood om oud ijzer | 03-01-22 | 23:12: Het is probleem is echter wat je zelf al aangeeft: Zonder hulp van hogerhand zou dit niet werken. Het is onderdeel van de rest van de newspeak waar je het over hebt. Het is niet of/of, en zelfs niet en/en. Het is er onderdeel van.

TheEgg | 04-01-22 | 00:12
▼ 2 antwoorden verborgen

De oplossing is dat volwassenen zich niet als kleine kinderen moeten gedragen. Geldt voor beide flanken. Alleen treurwilgen maken zich hier druk om.

Komjehiervaker | 03-01-22 | 21:09 | 2

Je druk maken om leuke tradities die bovendien als kinderfeest gevierd worden?
Welnee, die schaffen we meteen af zodra de eerste immigranten over onze voormalige grens binnenstappen.
Pas als iedereen unisex lichtgetint in een identieke overall loopt is ons nobele gelijkheidsprincipe in diversiteit geslaagd, kameraden.

funda | 03-01-22 | 21:29

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl