achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Wederhoor! Wat zei Harm Beertema tegen Sylvana Simons, volgens Harm Beertema?

Even de Code van Bordeaux-torenblazers corrigeren

Nog even hè. Tegenover NRC Huilieblad wilde Sylvana niet zeggen *wat* Harm Beertema dan voor "bedreigende" of "racistische" of "onveilige" dingen dan gezegd zou hebben (en waarvoor ze een klacht indiende tegen voorzitter Ockje Tellegen), waarop Jan Dijkgraaf terecht opmerkt: "Een goede journalist had op dat moment zijn of haar kladblokje dichtgeslagen, de dop op zijn vulpen gedraaid, had gezegd: “Dan hebben we geen verhaal” en was vertrokken." Maar Jan deed wat NRC verzuimde en belde wél even met PVV'er Beertema:

Hij meldde mij: “Caroline van de Plas wilde gewoon blank zeggen, legde ze uit, want ze was kleurenblind. Dat spreekt mij aan. Zo ben ik ook opgevoed: kleur, afkomst doet er niet toe, het karakter telt, zoals in de Dream van Martin Luther King. Maar niemand weet dat nog kennelijk. Van de Plas wilde dat illustreren door te zeggen: ‘Ik zie u en meneer De Hoop ( de twee ‘van kleur’) en daarna mevrouw Van der Woude…’ Maar ze werd onderbroken, buiten de microfoon, door Sylvana Simons die riep: ‘U ziet wél kleur!’ Toen boog ik me geïrriteerd naar haar toe en zei: ‘Waarom die rancune?’ Toen had ze haar ‘punt van orde’. Ze was buiten de microfoon geïntimideerd! Daarop zei ik verbaasd tegen haar: ‘Ben je nu weer gekwetst?’ Dat was het.

In NRC mag je framen zonder bewijs

In NRC mag je framen zonder bewijs

En dan vervolgens met een filmpje komen waarin Beertema voor precies hetzelfde vergrijp (praten zonder het woord te hebben) op precies dezelfde manier terecht gewezen worden als Sylvana even later. Er gelden dus gewoon dezelfde regels voor iedereen.

Sylvana Simons
Sylvana Simons
@SylvanaBIJ1

Veel te doen over de kwestie Tellegen en de reactie van Kamervoorzitter Bergkamp op mijn brief, maar heeft er eigenlijk iemand meegekregen wat eraan VOORAF ging? Want 1 ding is mij duidelijk: er gelden niet dezelfde regels voor iedereen. Veel burgers weten dit uit ervaring.

134
Reply

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.