Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Trio Tribunalen

Een parlementaire enquête wordt soms gedoogd, een tribunaal over haar resultaten niet

Op hoge poten roept het kartel op te zwijgen over tribunalen. Tegelijkertijd lukt het dezelfde politici niet ongekend onrecht af te sluiten waar Raad van State, rechters, parlement, kabinet en fiscus hebben samengespannen om bij tienduizenden ouders ruim vijf miljard euro schade te veroorzaken. Duizenden kinderen werden uit huis geplaatst terwijl er een tekort aan pleeggezinnen is.

Zonder onderzoek, bewijs of individuele beoordeling kwamen gezinnen op een zwarte lijst. Vanwege bijvoorbeeld etniciteit of een laag inkomen. Risicofactoren bepaalden niet wie handmatig gecontroleerd werd, maar dicteerde wie jarenlang aan de bedelstaf raakte. Wij zijn een dystopische disfunctionerende narcostaat die dermate comateus was, dat we dit al 17 jaar volhouden.

Er zijn drie dingen nodig om hiervan afscheid te nemen. Tribunalen om de schuldigen te straffen, want het lukt niet binnen de huidige rechtsstaat. Een verzoeningscommissie om deze apartheid te helen. Als laatste mag de staat na jaren excuses aanbieden toch maar eens gewoon betalen. Gezien het totaal ontspoorde, complexe toeslagencircus wordt dat een monsterklus. 

Probeer maar eens van arme gezinnen met twee flexibele werknemers aan de onderkant van de arbeidsmarkt te bepalen welke uren er gewerkt zijn in de afgelopen 17 jaar om te kunnen beslissen hoeveel recht op opvang er was, en aansluitend wat ze bij diverse werkgevers nou eigenlijk verdiend hebben om de hoogte van de toeslag en de schade te schatten. Dit is voor niemand te overzien.

De rechter corrigeerde op advies van de Raad van State onze burgemeesters wegens misbruik van hun bevoegdheden. Burgemeesters mogen zonder gerechtelijke procedure een drugspand sluiten. Een gezin die thuis hun verslaafde zoon probeerde te redden, dreigde hun woning te verliezen.

Ondernemers die actief probeerden drugs buiten hun zaak te houden en daarin een keertje faalden, zagen hun complete levenswerk en pensioen verdwijnen, doordat hun onderneming een half jaar of jaar werd gesloten. Een drugsincident werd een doodsvonnis voor de tent. Een ondernemer mocht zonderonderzoeksbevoegdheid proberen waar de politie met onderzoeksbevoegdheid faalt

Dit is compleet tegen het eigendomsrecht, onschuldpresumptie en eerlijk strafproces van die ondernemer in. Volledig los van de grondwet en de rechtsstaat. Hier heeft de Trias Politica geprobeerd de strijd tegen de drugsmaffia te privatiseren. Geen celstraffen voor de drugsmaffia, maar onteigening bij omstanders. Represailles in plaats van rechtspraak. Dit eist ook een tribunaal.

We zijn nu bijna twee jaar in een coronacrisis. Althans, soms is het een crisis, soms weer niet. Morgen start een avondlockdown, waarover weken is nagedacht, vanavond mocht u toch nog een keertje uit eten. Uw laatste avondmaal. Op het ene moment is haast geboden, op het andere moment nemen we een volle week inclusief het weekend om een OMT-advies uit te voeren. 

Als de stront echt aan de knikker is, gaan we niet dagen extra vergaderen. Dan gaan we niet eerst bejaarden en kwetsbaren vaccineren, maar beginnen we met de beroepsbevolking. Dan gaan we niet bij een recht lijntje omhoog dat begin september start pas eind november reageren. Dan sturen we niet op continue overbelasting van de zorg. Dan maken we niet dezelfde fouten als in 2020. 

Kinderen hebben wel melktandjes, maar geen melkcelletjes. Tegengesteld aan eerdere mededelingen kunnen ze besmet raken, het virus kopiëren en verder verspreiden. Ze ontwikkelen alleen bijna nooit de cytokinestormfase, waarbij je immuunsysteem je hart en longen aanvalt. Fijn dat Mark & Hugo die denkfout eindelijk toegeven. (2 april 2020).

Dit is crisismanagement met een traag besluitvormingsproces en een gebrek aan transparantie. De actieve informatieplicht uit artikel 68 van de grondwet, stemrecht van Kamerleden, het beantwoorden van Kamervragen of de wet openbaarheid van bestuur kan je niet jaren opzij zetten. De Ruttedoctrine is handig om aan de macht te blijven, maar eist toch ook een tribunaaltje.

Deze drie dossiers startten onschuldig met ontspoorde ambtelijke ambitie, criminaliteit of een virus. Daarna komen doofpotten, manipulatie en het loslaten van duizenden jaren oude democratische principes. Ze verwachten draagvlak en naleving bij burgers zonder informatie of inspraak. Het is hier de ene mens die in weelde leeft en hautain de andere mens uit een vergeten minderheid slacht. 

Het maakt niet meer uit hoe ver en hoe lang die minderheid wordt opgevreten, het maakt uit of deze eenlingen zich in de publieke opinie naar boven kunnen vechten voor een stukje aandacht voor hun situatie. Luctor et Emergo. Pure trial-by-media. Persvoorlichters zijn een wapen, het budget voor extern ingehuurde voorlichters verdrievoudigde. David vs. Goliath.

Onze politici accepteren dit gelaten. Het maakt ook niet meer uit hoeveel er fout gaat. Er past toch maar een enkele affaire op de voorpagina van een krant of weblog. Dat volgende baantje staat al klaar, zolang je maar loyaal naar de macht op camera alle klappen incasseert. Alle ellende wordt vanzelf oud, verdwijnt in de vergetelheid, slachtoffers zoeken het maar uit bij de voedselbank.

Graag een paar tribunalen voor deze kannibalen.

Reaguursels

Inloggen

Clickbaitverhaal voor 'geradicaliseerde' Youpie-lezers. Alles is kut en moet anders. Waar is het dan zoveel beter ?

jo jo ! | 28-11-21 | 13:53

Zolang u woorden als 'kartel' en 'tribunalen' blijft gebruiken zult u nooit gelijk krijgen,

Weerduivel | 28-11-21 | 11:29

Terechte harde coIumn van Feynman

Piet Karbiet | 28-11-21 | 10:36

Snap toch niet goed de ophef. Een tribunaal is toch iets goeds ? Jaren lang in Den Haag hadden wij het Joegoslavie tribunaal.
En buiten het onderwerp Covid hebben ze in Den Haag toch nog wel een paar dingetjes uitgevreten dat eigenlijk voor de strafrechter had moeten komen. Laten we beginnen met de toeslagen affaire...

DrachiR | 28-11-21 | 08:40 | 1

Ziet u werkelijk geen verschil tussen het doel van het Joegoslavie tribunaal en de evaluatie die later zal moeten worden uitgevoerd over het handelen tijdens Covid?

Weerduivel | 28-11-21 | 11:31

Er gaan best wel dingen mis hier inderdaad. Ik ben er toch wel van overtuigd dat met een migratie pauze van een jaar of 10, waarin we de boel een beetje kunnen repareren, het snel een stuk beter gaat. Op het gebied van woningen, uitkeringen, criminaliteit, gevaccineerden, welvaart. Om maar een paar dingetjes te noemen.

Nietdanjatoch | 28-11-21 | 07:54

Wat een querulantisme weer. Maar goed het is Feynman de oude querulant ook maar. Je bent nog 1 belangrijkste benodigdheid vergeten te noemen bij je drie punten: de verkiezingsuitslag waarbij de meerderheid tribunalen wil.

Tiscali-2 | 28-11-21 | 07:44 | 1

ZoaIs bij het JoegosIavie tribunaaI zeker

Piet Karbiet | 28-11-21 | 10:33

Ik ben er niet helemaal uit nog: zijn de mensen die dingen roepen over tribunalen nou gewoon niet goed bij hun hoofd en moeten ze opgenomen worden, zijn het slechte mensen, zijn het enge, gefrustreerde mannetjes en dus gevaarlijk, of zijn ze gewoon onnozel en roepen ze gewoon onzinnige dingen omdat het kan?

m@rkus | 28-11-21 | 06:58 | 1

Of moet je gewoon eerst eens uitzoeken waar dit over gaat?
Hoe denk je eigenlijk over mannetjes en vrouwtjes die al 50 jaar "fascist" schreeuwen tegen iedereen die hen tegenspreekt?
Er sinds 1970 nauwelijks een discussie geweest waarin links zonder Godwin debatteerde.

Dandruff | 28-11-21 | 09:17

Terwijl een deel van het volk murw geslagen apathisch toekijkt, is een ander deel nog verder heen, omdat het niet anders meer kent of weet. De zwijgende meerderheid vindt het wel okay. Ook komt er allemaal nieuw volk bij. Die zonnebankkoning met rare schoenen zei ooit zonder te knipperen, maar uiteraard wel met die kinderlijk domme hupjes; een stad per jaar.

Zeg je als bezorgde ouder met na dertig jaren nog volledig benutte kinderkamer; dat het land vol begint te geraken, dan ben je een smerige fascist. Hoewel het enige dat je wenst, is dat jouw kind ook een eerlijke kans krijgt om zelfstandig te kunnen gaan wonen. Niet als mongool of debiel begeleid, maar gewoon als afgestudeerde met enorme schuldenlast en kind op komst.

En nu leven we in een land waar als in discussie tussen twee politici het woord tribunaal valt, alle verontwaardiging van de wereld eruit komt. Maar valt het woord fascist, dan zwijgt men in laffe goedkeuring van discriminatie. Met dank aan alle Sjoerd Sjoerdmamaatjes, die hun ideologie gluiperig en leugenachtig mogen blijven zitten spinnen. Opdat de veroorzaker nog meer als slachtoffer gezien kan worden, als het ze zo uitkomt.

hoochee | 28-11-21 | 06:33 | 3

Je hebt er waarschijnlijk zelf voor gestemd en zelf ook van geprofiteerd.

m@rkus | 28-11-21 | 07:00

@m@rkus | 28-11-21 | 07:00:

Geen enkele partij adverteert dat zij streeft naar overbevolking. Geen enkele partij adverteert met islamisering, import van isis-terroristen en subsidies op crimaliteit en extremisme. De VVD belooft zelfs elke verkiezing dat ze dat ooit allemaal gaan beteugelen.

Natuurlijk stemmen we verkeerd, maar dat ligt aan de liegende MSM en nog harder liegende politiek. Niemand kiest hiervoor.

Dandruff | 28-11-21 | 09:11

@m@rkus | 28-11-21 | 07:00: ter info heb ik hier niet voor gestemd en heb er alleen maar last van. De deur van de aannames staat by the way voor u open, maak er gebruik van.

hoochee | 28-11-21 | 12:45

Iets positiefs, ben nu een paar keer met mn dochter naar de vaccinatie straat geweest en onlangs ook zelf. Ik moet zeggen dat dit er tip top staat. Van parkeren tot het laatste kwartier wachten. Iets anders zijn de ongevaccineerde "killers" die op basis van Gerda's uitspraken op facebook besluiten zich niet te laten inenten en daarmee een volledig infarct in onze gezondheidszorg maar ook nog eens in onze economie veroorzaken. Stel hier dan maar voor om de helft van de ic bedden voor deze ongevaccineerden ter beschikking te stellen en daarboven is het triage voor deze groep. Door een gedeelte te laten inslapen kunnen we toch redelijk onze maatschappij open houden. Dit is vooralsnog enkel een gedachte maar zou mathematisch wel eens de beste oplossing kunnen zijn.

Schilder58 | 28-11-21 | 05:41 | 2

15% van de bevolking wil zich niet vaccineren en dan de helft van de IC-bedden voor die groep ter beschikking stellen? Als er ruimte is prima, maar bij code zwart gewoon alles naar evenredigheid.

jochum1980 | 28-11-21 | 07:16

Op dit moment is het al meer dan de helft

Schilder58 | 28-11-21 | 07:35

Laten wij realistisch zijn en concluderen dat Nederland in bar slechte handen is.
Laten wij pragmatisch zijn en ons afvragen wat hieraan te doen. Da's een goeie.
Laten wij eens nadenken. Hè, dat wordt toch voor ons gedaan? Nee sufferds dat moet je zelf doen. Deze Vrije Paling = Liber-Aal doet da t al 73 jaar. Oude school. dat wel, maar kom op watjes doe iets.

Een vrije paling | 28-11-21 | 00:52

Mag ik ook nog in herinnering roepen dat de Hoge Raad heeft gevonnist dat de vermogensrendementsheffing in box 3 onrechtmatig is omdat die in strijd is met het EVRM, in het bijzonder het eigendomsrecht en het discriminatieverbod. Overigens is de Hoge Raad de laatste instantie in een rij van rechtbanken die tot deze conclusie is gekomen. En de politiek steekt de vingers in de oren en doet helemaal niets.

Joris Beltsin | 27-11-21 | 23:52 | 1

Ho, ho. Dit is nog maar een advies van de Advocaat-Generaal. De kromsprekers van Hoge Raad zitten nu met de handen in het haar hoe ze het recht nu weer zodanig kunnen krombuigen dat de staat weer door kan gaan om zijn burgers uit te persen.
Voorbeeld: mijn partner betaalt over € 192 rente € 3.199 VRH-diefstal. Een belastingtarief van 1.666%.

Ook dit is een goed onderwerp voor een tribunaal. Ik ben alleen bang dat er niet genoeg concentratiekampen zijn om alle foute politici, rechters en ambtenaren op te bergen.

discriminazie | 28-11-21 | 11:13

Ik opteer voor het Chinese model. Ieder jaar een stuk of drie hoge ambtenaren die zich niet aan de regels houden executeren (na een tribunaal natuurlijk want we zijn een rechtsstaat). De rest loopt dan keurig in de pas. Zonder fratsen. O ja, en alleen als je beschikt over academisch denk- en werkniveau kan je minister worden.

KingBee | 27-11-21 | 23:26 | 2

Ook als je niet meer dan spinazie-academie hebt gedaan, bijv. sociologie of bestuurskunde?

Joris Beltsin | 27-11-21 | 23:53

eens met Uw voorstel , maar het maakt geen kans : Pikmeerarrest

15121937 | 28-11-21 | 17:29

Ongelooflijk dat er nog mensen zijn die doen alsof er niks aan de hand is. Behalve wat geklaag van populisten en laagbetaald plebs.

Maar we hebben gewoon een frauderende belastingdienst.
Dus. De belastingdienst fraudeerde.
En die fraude maakte tienduizenden gezinnen kapot.

En de rechterlijke macht die de taak heeft geschillen uit te zoeken zocht niks uit. Die praatte gewoon de frauderende belastingdienst na.
Ook de peperdure raad van state verzaakte haar taak, en zocht jarenlang precies niks uit.

En omdat dat allemaal nog niet kwalijk genoeg was werd er jarenlang stelselmatig gelogen tegen en door de verantwoordelijke politici. Toen dat uitkwam werd het onderzoek nog eens 2 jaar vertraagd door liegende ministers, kwijtgeraakte dossiers, zwartgelakte rapporten en vernietigd bewijsmateriaal.

Je hoeft echt geen recalcitrante zeikstraal te zijn om te zien dat hier zowel de rechtstaat als de democratie met voeten getreden worden.

Dandruff | 27-11-21 | 23:16 | 4

De belastingdienst voert uit wat de politiek wil. En de politiek staat onder druk van 'het volk'. En het 'volk' reageerde in het geval van de toeslagen op de Telegraaf.

m@rkus | 28-11-21 | 07:02

@m@rkus | 28-11-21 | 07:02:

Zeldzaam domme lulkoek. Ik stel voor dat je je eerst even inleest. Ik wil het best uitleggen, maar niet helemaal vanaf het begin.

Dandruff | 28-11-21 | 09:03

@m@rkus | 28-11-21 | 07:02: Deze kul lees ik ook steeds weer bij Joop en andere linkshangenden en het is een drogreden. Politici kunnen op democratie wijze voorstellen doen om de wet aan te passen. Ze hebben dat niet gedaan en ervoor gekozen om in plaats daarvan de wet te overtreden. Zelfs als ze onder druk van "het volk" hadden gestaan, waar ik niet in geloof, dan hadden ze ervoor kunnen kiezen om binnen de wet te handelen. Dat ze dat niet hebben gedaan is misdadig en kunt u, behalve de betrokkenen, niemand aanrekenen.

Trekhaas | 28-11-21 | 09:53
▼ 1 antwoord verborgen

Het is zo erg wat u zegt, dat komt u nog duur te staan in een tribunaal.
Dat is zonder argumenten kritiek leveren. Het is wel creatief.
En je kunt de mensen die 'er tegen zijn' lekker oppoken. Wat die mensen dan wel precies willen, dat schijnt minder belangrijk te zijn.

AdvocatusDiaboli | 27-11-21 | 22:57

Ze smijten in ieder geval nogal veel met geld de laatste tijd...

Neuth | 27-11-21 | 22:19 | 2

En wie mag de reserves weer aanvullen?

Vunzigheid | 27-11-21 | 22:26

Sjoerd Sjoerdsma is een mietje. "Voorzitter (juf!), ik word bedreígd juuujuuu!"
Sjoerd Sjoerdsma kan zichzelf niet met goed fatsoen in de ogen kijken, en wreekt dat daarom met angst in de staart op zijn opponent.
Sjoerdsma wéét dat hij, als hij zegt namens 66 te spreken, fout zit. Want inhoudelijk werd er op die vreemde Van Houwelingen -met dat malle haar - niét ingegaan. Sjoerd sjouwde zich eruit door wat zgn. "feiten" op te lepelen (van nota f***ing bene Baudet). Hij beantwoordde nadrukkelijk niét de vraag wat er dan wel niet gelogen was aan het statement dat er hele groepen mensen weldegelijk uitgesloten (en uitgefloten) worden middels QR retoriek, aankomende vacc.plicht en malle haatdragende beslissingen (intelligente lockdowns), gemaakt door mensen, die het óók allemaal niet meer weten, maar te schijterig zijn om dát toe te geven.
En dat laatste is waar het steekt. Mensen met macht die geen idéé hebben waar het nog over gaat, maar om een politiek imagootje vast proberen te houden met krankzinnige voorstellen en voortdurend veranderende plannetjes.
.
Weet zeker dat mocht ik ooit met Sjoerd Sjoerdsma op een feestje belanden, ik mijzelf voor de zekerheid en gezelligheid naar de dichtstbijzijnde keuken o.i.d. begeven zou, om nare toestanden te voorkomen. Ja.

chicago river | 27-11-21 | 22:19 | 2

In de keukenla ligt vaak een keukenmes. Ik denk dat die locatie vragen om problemen is. Sjoerdsma is het grootste stuk stront uit de hele 2e kamer, jezelf dan proberen te bedwingen is een onmogelijke opgave.

Grachus | 27-11-21 | 23:22

S.s. is toch die kwal die liep te verkondigen dat er een neut is gedronken door de oude baas.

gerrie de perrie | 28-11-21 | 08:26

Bij het laatste tribunaal in Europa hingen de fascisten aan de galg. Mocht je van die club zijn, zou ik daar maar eens over nadenken voor je om tribunalen schreeuwt.

Bigi Bana Boy | 27-11-21 | 22:08 | 3

Die connotatie heeft het nog steeds wel. Weet wat je wenst.

Duwbak_Linda | 27-11-21 | 22:14

Wat denk jezelf?

Kowalski11 | 27-11-21 | 22:14

Mja, als je van ver na die die tijd bent, niet schreeuwt en niets met galgen of fascisme hebt, wat moet je dan met zo'n domme tegel?

funda | 27-11-21 | 22:32

Komt er nog een anti-vaxx tribunaal voor types zoals Willem Engel? Billen wassen van Covid patiënten op de IC zou wel een gepaste taakstraf zijn.

Diederik_Ezel | 27-11-21 | 22:01 | 2

Vast wel, als hij strafbaar bezig was, maar dan noemen we het een rechtszaak, okay?

funda | 27-11-21 | 22:05

Misschien moet Willem Engel op een uitvaartcentrum gaan werken waar de covid slachtoffers worden gebracht.
Hoewel je daar de nabestaanden dan weer geen plezier mee doet.

AdvocatusDiaboli | 27-11-21 | 22:58

Les Tribunals, de sensationele musical komende lente in Uw theater.

funda | 27-11-21 | 21:57

Een attractie met als thema seriemoordenaars zou het vast ook leuk doen daar.

funda | 27-11-21 | 21:55

Strakkies mag geen enkele Europeaan de Nederlandse grens over, alleen de ‘asielzoekers’ wel.

HogeNood | 27-11-21 | 21:50

Zwitsers willen geen reizigers uit Nederland meer zonder quarantaine. Nederland staat er weer gekleurd op, en dan maakt men zich druk over luchttribunalen.

van Oeffelen | 27-11-21 | 21:43 | 9
▼ 6 antwoorden verborgen

Een tribunaaltje meer of minder, wie maalt daarom.

dhrat | 27-11-21 | 21:39 | 1

Doe dan maar het Marco Borsato tribunaal. Niets dan de waarheid.

Lukiluuk | 27-11-21 | 21:49

"Er past toch maar een enkele affaire op de voorpagina van een krant"
IJzersterke en ultracynische waarheid waarop ondertussen ons systeem drijft.

funda | 27-11-21 | 21:39

Lekker makkelijk alles en iedereen afzeiken, en een tribunaal verkiezen boven de rechtsstaat. Een hele lange column schrijven en iedereen en alles de maat nemen. Puur destructief om zoveel mogelijk reaguurders te lokken (goed voor de adverteerders). Mag ik zeggen dat zoveel negativiteit bij mij in ieder geval zijn doel voorbijschiet.

johnyl | 27-11-21 | 21:35 | 6

Mooie rechtsstaat als je in de Tweede Kamer de Marokkanen mag afzeiken, en daarbuiten niet.

HogeNood | 27-11-21 | 22:05

De rechtsstaat is stuk. Dat is het punt

de visser | 27-11-21 | 22:41

Negativiteit gesuggereerd onwaarheden opkloppen. Wat is er dan niet waar aan alle feitelijke bewijzen die geleverd worden in dit artikel? Is het niet zo dat er eerst schoonschip gemaakt moet worden voordat er verbeteringen kunnen volgen?
Daarnaast zijn diegene die de puinhoop maken ongeschikt zijn om zelf de puinhoop op te ruimen omdat er iets grondig mis is met hun rechtvaardigheidsgevoel en hun doel hier op aarde. Je laat de maffia toch ook niet zelf hun organisatie verbeteren. En daar lijkt het toch verdacht veel op.

dijkbewaker | 28-11-21 | 00:48
▼ 3 antwoorden verborgen

Eens. Ik wil na al die jaren ook graag tribunalen zien.
Als domme laagopgeleide in 1975 met alleen lagere school gaan werken. Ik wist niets. Alleen maar dat ik moest eten en een dak boven mijn hoofd nodig had. Ergens kunnen slapen zonder kou en viezigheid.
Dat heb ik gekregen tegen een hoge prijs.
Onbeschermd werken met giftige chemicaliën in rotherrie, versleten rug en knieën door het zware werk. Longen aangetast, blind aan linkeroog. En dat allemaal voor het minimumloon. In die tijd kon je daar een oude beschimmelde caravan van huren om in te wonen. (jaren 80)
Ik wil tribunalen zien om die verdomde arrogante meritocratie nu eindelijk eens verantwoording af te zien leggen. Ik heb zelf vanaf de jaren 90 ook twee x een bachelor en een master gehaald maar voel me meer verbonden met de schoonmaakster dan met die arrogante zak die zichzelf manager vind.
Ik wil die schoften voor een tribunaal zien die schermen met een moraal maar hun buurman of vrouw niet zien staan want die zijn dom of volks.
Ik wil een tribunaal om die mensen die alles vernachelt hebben vanwege de zogenaamde vrije markt en daarom de grenzen open gegooid hebben.
Er geen woningen meer zijn, gezondheidszorg onbetaalbaar is geworden.
Ik wil een tribunaal voor maar 1 ding.
Excuses. Excuses aan al die mensen waar ze minachting voor gehad hebben en waar ze op gescheten hebben.

Zapata10 | 27-11-21 | 21:34 | 17

Baggullor en zo - sjapoo!?!

HogeNood | 27-11-21 | 22:11
▼ 14 antwoorden verborgen

Een gezien DIE… kan egnie.

Verderkijkert | 27-11-21 | 21:31

Mochten die tribunalen er ooit komen, iets wat ik betwijfel, dan komt ook daar achteraf weer gezanik over.

Yor_Kok | 27-11-21 | 21:21 | 27

@Milton_Styx | 27-11-21 | 23:03:
Een tribunaal zou alleen helend werken als het gericht is op de toekomst. Niet om daders uit verleden te straffen, al dan niet met een nieuwe uitleg van de wet.
Hier laat ik het bij.

Duwbak_Linda | 27-11-21 | 23:07

@Duwbak_Linda | 27-11-21 | 23:07:

Half en geheel eens op respectievelijk beide punten.
Dank voor de gedachtenuitwisseling met steekhoudende argumenten.

Night, night.
Op naar de borrel.

Milton_Styx | 27-11-21 | 23:53
▼ 24 antwoorden verborgen

Ik kan me niet herinneren dat het ooit zo´n rotzooi is geweest in de politiek.
Systemen die niet meer naar behoren werken, een bureaucratie van hier tot Zuid-Afrika, 800 of meer persvoorlichters, de zorg uitgekleed, de geestelijke gezondheidszorg totaal uitgekleed, wat consistentie van bestuur is weet al lang geen enkele politicus meer en ga zo maar door......

ChalinaRosa | 27-11-21 | 21:21

Feynman is mij hier kwijt. Probeert ieder onrecht te parkeren tegenover ander onrecht.

Duwbak_Linda | 27-11-21 | 21:21

Ouders en kinderen elkanders geneugten ontnemen gedurende zovele jaren, waardoor beiden missen wat het allerbelangrijkst is, jeugd en ouderschap.

GKJP | 27-11-21 | 21:20

vrijheid word betaald in bloed

motje013 | 27-11-21 | 21:19 | 1

En vrijheid verdwijnt met de 'beste' bedoelingen.

Harry_Witkamp | 28-11-21 | 00:37

Als je een ongevaccineerde horeca-ondernemer bent in het Groningse gaswinningsgebied en je kinderen zijn in verband met de toeslagenaffaire uit je verzakte huis gehaald dan vind je wel dat de politiek wat uit te leggen heeft. Geloof dat maar.

goedverstaander | 27-11-21 | 21:18 | 6

@MickeyGouda | 27-11-21 | 21:29:
Ik pavlovte wat op Egelshovens deugexcuses, maar dat onderdeel van de wet was wel serieus raar.

Schwanzeleber | 27-11-21 | 21:37

@Schwanzeleber | 27-11-21 | 21:37:
De precieze reden erachter is mij nog steeds niet duidelijk. Maar goed, lang leve het voortschrijdend inzicht en - in dit geval - de bereidheid om fouten te erkennen.

MickeyGouda | 27-11-21 | 21:45

@MickeyGouda | 27-11-21 | 21:45: De bereidheid om fouten te erkennen is mooi maar dit is wel een hele veilige, vindt u niet? Onze overheid maakt wel grotere fouten dan een handvol transgenders die zich heeft laten ombouwen en niet meer vruchtbaar is (hoe erg dat ook is). Er wordt door de NOS zelfs een nieuwsitem aan gewijd terwijl voor grotere flaters nog geen plek is op teletekst. Van Engelshoven heeft hier wat laaghangend fruit geplukt om weer eens in de picture te staan (was lang stil) én tegelijk te deugen.
Hoe zeer hiermee te koop wordt gelopen is verdacht en is alleen maar om de clusterfucks op andere dossiers te verhullen.

Bakkeleures | 28-11-21 | 09:22
▼ 3 antwoorden verborgen

Straks is er een nieuw kabinet met meer elan en dan is het gros van de Nederlanders alles allang weer vergeten.

amateurrr | 27-11-21 | 21:18 | 4

Dat nieuwe elan is dan Rutte altijd in spijkerbroek ofzo?

ChalinaRosa | 27-11-21 | 22:04

@Pietie | 27-11-21 | 22:04: Broek te strak, t-shirts te klein en gele gymschoenen, waarom geen normale nette sneakers.

gato | 28-11-21 | 08:49
▼ 1 antwoord verborgen

"onze politici".......
"onze vrienden"......

nobodiesunmighty | 27-11-21 | 21:12

Een tribunaal is alleen een bedreiging voor wie een slecht geweten heeft. Ik snap de ophef wel.

Ivoren Toren | 27-11-21 | 21:12 | 4

@Ivoren Toren | 27-11-21 | 21:17: Het verschil is de rechter, waar de tribunaalvrezers bang voor zijn is een rechter die niet aan hun kant staat.

Dezenaamhier | 27-11-21 | 22:11
▼ 1 antwoord verborgen

De Kolonel's Tribunalen Kaas I

Kaas de Vies | 27-11-21 | 21:12 | 1

Ik ben voor!

basweetutwel | 27-11-21 | 22:01

Dit kabinet formeert nu al langer dan dat ze straks werkelijk zullen regeren.

En dat is een motie van onvermogen voordat ze al begonnen zijn.

Wat een gaaf land.

swuinm71 | 27-11-21 | 21:11 | 2

Formeren is zinloos. Formatteren van de Nederlandse politiek lijkt me zinvoller. En dan het liefst een low-level format, waarmee alle data wordt gewist én de zaak op slechte sectoren wordt getest, die vervolgens worden uitgesloten van toekomstig gebruik. En dan begint het pas: de moeizame speurtocht naar integere politici die voor Nederland werken in plaats van voor hun eigen belang.

Nivelleermarionet | 27-11-21 | 21:23

@Nivelleermarionet | 27-11-21 | 21:23: Eens. maar dan ook een formatie richting een open besturingssysteem. Geen EU systeem maar gewoon iets waar de burger voor heeft gekozen.

swuinm71 | 27-11-21 | 21:35

We gaan allemaal deaudt, is dat een goeie samenvatting?

Ichneumonidae | 27-11-21 | 21:08 | 1

Ik ben daar nog altijd niet zeker van, men kan zoveel zeggen.

funda | 27-11-21 | 21:43

Er zijn nog steeds volksstammen die mensen vreten anno 2021.
Daar mag best een leuke Efteling attractie over bestaan toch?

keestelpro | 27-11-21 | 21:07 | 2

De Fore (stam op Nieuw-Guinea) vraten hun vijanden ook op, inclusief de hersenen. Daar kregen ze Creutzfeld-Jacob van (de gekke koeienziekte). Gingen ze keidood, de sukkels.

Dus eens, mag best een leuke Efteling attractie over bestaan.

Ichneumonidae | 27-11-21 | 21:13

@Ichneumonidae | 27-11-21 | 21:13: Ik ben wel eens in dat gebied geweest. Op mijn angstige vraag of er nog kannibalen waren werd gelukkig geruststellend geantwoord: 'Nee hoor, we hebben net de laatste opgegeten.'

goedverstaander | 27-11-21 | 21:59

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl