achtergrond

Geenstijl

DENK boekt novum: Utrechtse handhavers en toezichthouders mogen keppeltje dragen

Vanaf begin aanstaande zomer toegestaan

Vanaf volgende zomer mogen gemeentelijke Utrechtse handhavers en toezichthouders zichtbaar een keppeltje dragen. Utrecht wordt daarmee de eerste Nederlandse stad die dit de joden toestaat. "De Utrechtse gemeenteraad besloot donderdagavond op initiatief van de fractie van Denk dat daar maar eens een einde aan moet komen. In ruime meerderheid droegen de partijen burgemeester Sharon Dijksma op dit uiterlijk voor de zomer van volgend jaar in te voeren," schrijft het AD. 

DENK-fractieleider Mahmut Sungur is dolblij met het aannemen van zijn voorstel. "We hebben meer handhavers nodig, op deze manier wordt het vak voor mensen met een joodse achtergrond veel beter toegankelijk. Dus dit biedt heel veel kansen. Als gemeente hebben we bovendien de ambities op het vlak van een divers personeelsbestand. Het is heel mooi dat we hierin als stad voorop in Nederland. We vervullen hiermee een voorbeeldrol en staan aan het roer van een maatschappelijke verandering."

DENK hoopt hiermee andere partners "zoals de politie" te inspireren. Geert Wilders reageert enthousiast. "Handhavers met een joods keppeltje op. De tenach in onze straten namens de overheid. Dit mag altijd gebeuren. 100% steun voor de Utrechtse gemeenteraad."

Aantal voorziene problemen: 0

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.