Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

IDEE. Vraag om volksraadpleging QR-samenleving

Het referendum is dood, leve de volksraadpleging

Weet u wat het is? Het gaat iedere keer hetzelfde. De besmettingen stijgen. De regering doet of er niets aan de hand is. De besmettingen stijgen door. De regering zegt dat ze de besmettingen in de gaten houdt. De besmettingen blijven stijgen en ook de ziekenhuizen worden drukker. En dan moet er opeens wel actie worden genomen en krijgt de beste lobbyist de beste maatregelen, plus één idiote maatregel speciaal voor het Kamerdebat. Daarna komt er een persconferentie, pas daarna wordt het OMT-advies openbaar en uiteindelijk debatteert de Tweede Kamer de hele dag over die ene idiote maatregel. Ondertussen is iedereen boos op iedereen omdat iedereen baalt van die ziekte en van al die maatregelen. Zo zijn we de QR-samenleving ingerommeld en daar zijn we voorlopig nog niet lang niet uit. 

Dat moet anders.

En het kan ook anders. Er is namelijk een uitstekend plan van de Stichting Meer Democratie (bekend van allerhande lovenswaardige referendum-initiatieven). We gaan het met zijn allen eens een keer echt en goed over de QR-samenleving hebben. Want deze maatregelen zijn te ingrijpend om over te laten aan de politiek, die lastige vragen (zie: de campagne die bijna niet over corona ging) het liefst uit de weg gaat. We hebben helaas geen referendum meer, en dus ook geen QReferendum, maar we kunnen wel netjes om een volksraadpleging vragen. EN DAT GAAN WE DUS OOK DOEN. Met een druk op de knop stuurt u een mailtje aan alle Kamerleden in de Tweede Kamer. Het plan is om op 16 maart 2022 (in het beste geval zijn alle maatregelen dan al afgeschaft, en is dit hele initiatief overbodig, maar ja) tijdens de gemeenteraadsverkiezingen óók te stemmen over de coronapas. Hele tekst van de mail na de breek, KLIK HIER OM MEE TE DOEN
UPDATE: Mail wordt geblokkeerd door de Tweede Kamer

Geacht Kamerlid,

De coronacrisis duurt al meer dan 20 maanden. In de zomermaanden is het rustig geweest. Maar nu lopen de besmettingscijfers weer op. De regering heeft daarom nieuwe maatregelen aangekondigd. Een aantal maatregelen gaat heel ver. De invoering van de coronapas verandert de manier waarop we met elkaar samenleven.

Je kunt de manier waarop we met elkaar samenleven niet zomaar veranderen. Dat kan alleen met instemming van de bevolking. Wij willen een volksraadpleging over de coronapas. 

Waarom een volksraadpleging?

• Geen één politieke partij die nu in de Tweede Kamer zit heeft in haar verkiezingsprogramma iets gezegd over een coronapas, QR-codes en het maken van onderscheid tussen gevaccineerde en ongevaccineerde mensen. Wat nu gebeurt, gebeurt zonder duidelijke instemming van de kiezer. 

• Een hele kleine meerderheid in de Tweede Kamer is voor de invoering van de coronapas. Dat is een te wankele basis voor een maatregel die onze manier van samenleven zo ingrijpend verandert. 

• De coronapas beperkt onze grondrechten. Heel veel mensen maken zich hier zorgen over. Ook hebben veel mensen hier vragen over. Het is daarom noodzakelijk dat we een brede maatschappelijke discussie voeren. Dit kan heel goed door middel van een volksraadpleging.

• De coronamaatregelen raken iedereen. Maar ze raken niet iedereen even hard. We weten dat de maatregelen vooral de mensen met weinig inkomen hard raken. Dat gebeurt met de invoering van de coronapas opnieuw. Vooral mensen in kwetsbare gebieden blijken geen coronapas te hebben. De coronapas vergroot zo de kloof tussen sterkeren en zwakkeren. Dit ondermijnt onze samenleving. 

• De kern van een goed werkende democratie is dat de meerderheid rekening houdt met de minderheid. In de bestrijding van het coronavirus lijken we deze belangrijke democratische spelregel te vergeten. 

• Voor een goed werkende democratie is het noodzakelijk dat mensen elkaar vertrouwen. Burgers moeten nu burgers controleren. Dit zorgt voor onrust in de samenleving. Mensen komen door de coronapas recht tegenover elkaar te staan. Hierdoor groeit het onderlinge wantrouwen.

Alleen de bevolking zelf kan aangeven of de invoering van de coronapas de juiste koers voor Nederland is. Dit is te belangrijk om alleen aan politici over te laten. Geef burgers daarom een stem in de besluitvorming! Organiseer uiterlijk tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 een betekenisvolle volksraadpleging.

Wij willen een volksraadpleging over de coronapas!


Is getekend,  

Reaguursels

Inloggen

Op de radio vandaag: De zorg moet duurzamer, dat komt dus ook nog eens te liggen op de rug van mensen in de zorg...

Rest In Privacy | 11-11-21 | 22:25

QR Samenleving?! T.n.t. nul keer gebruikt.
Vr: Hoeveel van de positief getesten zijn niet gevaccineerd? Groepsimmuniteit is onhaalbaar maar groepsdruk is een eenvoudig middel.

masahide | 11-11-21 | 19:27

Kun je het onderwerp niet steeds een beetje veranderen? @ voor a'tjes, & voor n'en. Of woorden verhaspelen (bijv. 1e letter en laatste letter goed zetten en verder de letters van het woord even door elkaar halen?). Dan tjoept ie er toch wel door? Of moet ik dat eigenlijk niet voorstellen?

Joyce | 11-11-21 | 19:10
-weggejorist-
Warhead | 11-11-21 | 17:27

Het is ook wel een vreemde contradictie geworden.

Want "corona is heel erg en we doen het voor elkaar, als samenleving. We moeten allemaal een vaccin nemen. Zodat de zwakkeren beschermd worden. Het is intussen volgens sommigen zelfs "asociaal" als iemand een principe heeft mbt lichamelijke integriteit. Ipv dat men respect heeft voor principes, zoals zo'n beetje op alle andere vlakken van principiële overtuiging er wél rekening mee word gehouden. Wat zeg ik, sommige principes van enkelen moeten aan de hele samenleving worden opgedrongen. Religieuze principes, principes over gender, you name it. Recht door je strot krijg je ze geramd van de wokisten. Principes zijn heilig verklaard.

Behalve als het gaat om corona, dán is een principe ineens heel erg asociaal en zelfs de roep om vaccinatieplicht word steeds harder. Dus principes zijn niet heilig, het doel is dat wel.

De contradictie? "We doen dit voor en met elkaar". Tenzij je niet mee doet, dan ben je een paria geworden, een gek, die moet opgesloten worden of verplicht gevaccineerd worden. Zelfs excellentie minister de Jonge meent dat hij dan mensen gewoon maar "wappie" mag gaan noemen, wat toch vrij beledigend is. Om niet te zeggen ronduit ordinair. Ben je het niet eens met de Jonge, nou dan ben je dus "gek".

Dat vind ik niet solidair, dat is niet sociaal, dat is volkomen respectloos paniekvoetbal waarbij individuele rechten (en principes) verplicht moeten worden ingeleverd ten gunste van het collectief.

En dat allemaal met als enige uitgangspunt: de ziekenhuizen mogen niet overbelast worden. Een hele maatschappij word schaamteloos tegen elkaar uitgespeeld en tegen elkaar opgehitst onder de noemer "sociaal zijn". Bijzonder!

Dutchbeaurouge | 11-11-21 | 16:46 | 5

Precies zoals ik er over denk. Er wordt een valse tegenstelling geschapen. Tekort IC bedden is schuld ongevaccineerden. Oh ja? NL heeft 6 IC bedden per 100.000. Duitsland 30 per 100.000 inwoners.. In NL is het gehalveerd sinds 2010. Hallo NLse stemmer, VVD, Rutte,..... Mooi man. Wat een land.

feiten_en _cijfers | 11-11-21 | 18:07

Goed verwoord. Het is een en al emotie. Nul ratio.

Ron_Paul | 11-11-21 | 18:08

Damn. Zinnig commentaar. Hulde daarvoor!

luistukvreten | 11-11-21 | 20:00
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik hoop wel dat als dit daadwerkelijk doorgaat (en dat gaat het) vanaf nu 4/5 mei weer echt alleen gaat over WO-II. En niet over vrijheid in het algemeen.

Root_Of_All_Evil | 11-11-21 | 16:31

Een volksraadpleging.... was dat niet iets als een Referendum? In een vaag verleden kan ik mij herinneren dat ze die ooit afgeschaft hadden omdat het paupervolk toch geen kennis van zaken had en het verkeerde stemde.

Sinclair | 11-11-21 | 16:27

Hier komen we alleen nog vanaf door naar de hooivorken te grijpen. Lief initiatief, maar het zal weinig opleveren.

PolarWolf | 11-11-21 | 16:25

Het grootste probleem is dat er in de politiek geen leiders zitten, slechts functie-uitoefenaars, gestuurd door de overweldigende hoeveelheid regels en teveel eigenbelang. Leiderschap en leiding geven is iets compleet anders dan een functie aan de top uitoefenen, werkelijk leiding geven is wat er nu mist.
Daarnaast een enorm probleem dat elke gek met een gebrek zijn of haar mening serieus genomen wordt en uitvoerig besproken dient te worden blijkbaar.
Dit samen kost zoveel tijd dat besluiten ter bestrijding van wat ook, hoe vervelend ook, te vaak te laat worden genomen of tekort schieten want bescherming eigenbelang en bescherming regelberg.
Maar goed dat beroepen als brandweer, militairen, storingmonteurs e.a nog niet zijn geïnfiltreerd met dit tenenkrommend wanbestuur. Geen brand zou tijdig geblust worden, geen vijand zou gestopt kunnen worden, geen defecte machinerie tijdig hersteld. Wordt wakker en neem leiding.

GuruOuwehuru | 11-11-21 | 16:08

"Volksraadpleging"? Klinkt wel lekker Maoïstisch en alles wat uit China komt is goed.

Rest In Privacy | 11-11-21 | 16:03

Servers van het parlement blokkeren momenteel de e-mails van Meer Democratie: "Too many recipients received this hour"

plamoen | 11-11-21 | 15:58

Goed initiatief. We moeten iets.

Dit is te belangrijk om aan politici over te laten.

van heinde en verre | 11-11-21 | 15:48

Een volksraadpleging? En dan? Als de uitslag niet is wat gewenst of verwacht werd.... voor de vierde keer het volk afzeiken door gewoon toch je eigen zin door te zetten?
Nee, een volksraadpleging zou het domste zijn wat men in den haag kan verzinnen, eens in de vier jaar wat inspraak in de vorm van een hokje rood kleuren is wat betreft die Haagse kliek eigenlijk al veel te veel inspraak voor het volk.

me163komet | 11-11-21 | 15:37

Leuk initiatief. Toch altijd mooi dat er nog mensen zijn die geloven dat we in een democratie leven.
Je zou denken dat men ondertussen wel beter weet.

Cannabooze | 11-11-21 | 15:36

Al maanden voor de maatregelen losgelaten werden, was al duidelijk dat een gevaccineerde samenleving met QR codes niet garant stond voor het tot bedaren brengen van het virus. Dat is nu ook in onze eigen achtertuin gebleken. Inmiddels heb ik, ondanks een uitgereikte QR code, corona opgelopen op vermoedelijk een plek waar daarop werd gecontroleerd.

Helpen doet het dus niet en vooralsnog moet ik thuis blijven, ondanks de vaccinatiegraad. Of dit dubieuze beleid nog daadwerkelijk om corona draait, is mij een grote vraag. Maar een weekje geen horeca of autorijden, doet m'n beurs goed en steek ik in Pfizer aandelen. Want die kunnen nog wel eens verder omhoog knallen.

Boerhoektvrouw | 11-11-21 | 15:25

"Ook als dit betekent dat de sharia, de islamitische wetgeving, wordt ingevoerd. Als tweederde van alle Nederlanders morgen de sharia zou willen invoeren, dan moet die mogelijkheid toch bestaan?" Want de meerderheid telt zo stelt Donner. "Dat is nou namelijk juist de essentie van democratie."

Ja, das was lachen destijds. Heel het land in rep en roer. Van links tot rechts. Maar gek genoeg had hij gewoon een legitiem punt.
Het kan gewoon. Zo werkt een dictatuur der meerderheid.

Tha Analyzer | 11-11-21 | 15:23 | 6

@Tha Analyzer | 11-11-21 | 15:30:
Daar zou ik mijn leven niet op durven verwedden.

me163komet | 11-11-21 | 15:39

@me. Een vader heeft zijn leven over voor z'n kids. Bij jou dus niet ? Begrijp ik dat zo goed?

Tha Analyzer | 11-11-21 | 15:43

@Tha Analyzer | 11-11-21 | 15:43:
Och, dat jij je leven voor je kinderen over hebt geloof ik zonder meer, dat heeft iedere ouder.
Maar of jij de opmars van de Islam in Nederland met alle bijbehorende onvrijheden gaat tegenhouden, daar durf ik wel om te wedden dat dit niet gaat lukken. Kwestie van islamieten blijven importeren, zo ongeveer een kleine provinciestad per jaar.

me163komet | 11-11-21 | 16:19
▼ 3 antwoorden verborgen

Voor allen in deze reaguurderij: het gaat niet er om of je voor of tegen bent, het gaat er om dat het volk er over geraadpleegd dient te worden.

HijgentHert | 11-11-21 | 15:20 | 1

Ja, en we hebben de laatste drie keer gezien wat er dan gebeurt; het binnenhof was maandenlang voorzien van gratis toiletpapier. Beetje hard, dat wel, maar je prikte er tenminste niet zomaar doorheen.

me163komet | 11-11-21 | 16:23

hmm
This page isn’t workingwww.meerdemocratie.nl is currently unable to handle this request.
HTTP ERROR 500

de vetnek | 11-11-21 | 15:11

Bij welk bordeel kon je ook weer een gratis dame scoren met een toegangstest? Ik vraag dit voor een vriend.

BroddelwerkBillie | 11-11-21 | 15:07 | 4

Wenen, Oostenrijk.

MK27 | 11-11-21 | 15:19

Koekje is van het padje af... Gratis vaccin ?! Hoe kom je daar bij? Zo dom ook. Dat wordt dus met belastinggeld betaald. Oa van mijn belastinggeld, zodat jij een prikkie in je oogbal kunt krijgen. Je mag me wel bedanken.

Tha Analyzer | 11-11-21 | 15:28
▼ 1 antwoord verborgen

Waarom zou ik over iets stemmen wat een grondrecht hoort te zijn? En de hoofdlijnen van de grondwet zijn geschreven door mensen die vrijheid zochten, niet door de voorstanders van een QR samenleving.

heldheino | 11-11-21 | 15:05 | 1

De grondwet in het leven geroepen om burgers te beschermen tegen een machtige overheid (die eventueel zou kunnen doordraaien).
Inmiddels is wel duidelijk dat de bruine ster hier rijkelijk mee geveegd wordt.

Cannabooze | 11-11-21 | 15:39

Zag net dat Singapore - die geweldige stad in ZO Azië die het zo geweldig deed, het boegbeeld een tijdje geleden - nu iets van 4000 cases per dag heeft. Dat is dus in verhouding met Nederland 10x zo veel.

En in die stad worden de verschillende maatregelen, incl. de test and trace app, qr codes etc nogal stipt nageleefd. Dit geeft te denken.

Louter Leuter | 11-11-21 | 15:05 | 3

Florida en Zweden zijn alleen nieuws als de cijfers slecht zijn, Portugal en Singapore alleen als de cijfers goed zijn.
Overheden doen overal van alles, maar het heeft allemaal maar weinig zin. Gebieden met een vergelijkbaar klimaat hebben vergelijkbare cijfers, dat is al bijna twee jaar het geval maar wordt nog altijd genegeerd.

C1O2 | 11-11-21 | 15:10

@C1O2 | 11-11-21 | 15:10:
Gebieden met een vergelijkbaar klimaat hebben vergelijkbare cijfers? Nee die correlatie valt ook tegen. Vergelijk Singapore en Hong Kong bijvoorbeeld. Gooi ook Florida er tegenaan. Of andere kant Madrid - kurk droog...

Louter Leuter | 11-11-21 | 15:17

Als je heel lang amper gevallen hebt heb je ook heel wat minder genezen mensen dan in Nederland.

Shoarmamasutra | 11-11-21 | 21:26

Nederlanders hebben gekozen voor dit parlement. Dit parlement steunt de demissionaire regering. Dit land is geen dictatuur. Wij willen de Corona pas

thanseeuwen | 11-11-21 | 15:02

be_careful | 11-11-21 | 14:27
Vaccinatie kost enkele tientjes

Een PCR-test kost het dubbele
Corona day-after pil kost € 600 en werkt in de helft van de gevallen.
De kosten van een ziekenhuisbed zitten ook in gemiddeld honderden euro`s medicijnen.
De kosten van een IC-bed van duizenden euro`s per dag
De medicijnen om de symptomen van longcovid te beperken lopen jaren door.

Ja de farmaceutische industrie verdiend 2 tot 3% van haar wereldomzet aan vaccins. De andere 97% niet. Niet vaccineren is pas de echte melkkoe. Voor elke ongevaccineerde ontkurken ze de champagne.

Feynman | 11-11-21 | 15:02 | 13

@TeeJee | 11-11-21 | 15:08: u is nepnieuwsdeskundige of staat op de payroll van big farma want verstand van zaken heeft u geheel niet. Zie eerst even deze ontluisterende YT video en lees dán alle links in de begeleidende tekst en begrijp dan dat IVM vanaf het begin kapot moest vanwege de bedreiging van het verdienmodel van uw kennelijke broodheren. youtu.be/ufy2AweXRkc

spekpater | 11-11-21 | 17:00

Iedere 6 maanden een paar tientjes op een door fearmongering lamgeslagen wereldpopulatie levert wellicht veel meer op dat de in verhouding geringe fractie niet- gevaccineerden die kostbaardere medische interventies nodig hebben. Ik had verwacht dat de Feynman zoals ik die meestal zie terugkomen in plempsels deze overweging zou hebben meegenomen.

spekpater | 11-11-21 | 17:04
▼ 10 antwoorden verborgen

Ik heb het onderwerp en tekst aangepast met wat mij meer aan het hart gaat. Het vluchtelingen beleid.

NLgaatnaardeklote | 11-11-21 | 15:00 | 2

U heeft "immigrantenbeleid" verkeerd geschreven.

Koekje-dr-bij? | 11-11-21 | 15:13

Ik denk niet dat ze elk individueel mailtje gaan lezen, maar als je het hart lucht heeft het in ieder geval voor jou nut gehad.

altijdvooruitdenke | 11-11-21 | 15:22

Een virus zo gevaarlijk dat jij je moet laten testen om te weten of je het hebt.
Een medicijn zo goed&ongevaarlijk dat je gedwongen moet worden om het 3 keer te nemen.

TijdelijkOptimist | 11-11-21 | 15:00 | 8

Een ziekte zonder symptomen…
zo noemde een arts het.
Voor het grootste gedeelte van de bevolking is de stelling waar.

Analia von Solmsch | 11-11-21 | 15:44

@TijdelijkOptimist | 11-11-21 | 15:20: Alhoewel @Bobdobalina het wel kort door de bocht zegt geef ik hem geen ongelijk.
Je maakt een paar ernstige denkfouten.
Ook bij andere aandoeningen moet je jezelf eerst laten testen om te weten of je ze hebt.
Deze vaccinatie is het equivalent van zandzakken. Het is een methode om snel een barrière op te werpen tegen een probleem maar geen solide maatregel.

Johanvb | 11-11-21 | 16:27

@Johanvb | 11-11-21 | 16:27: moet je die zakken wel met zand vullen (een werkend vaccine langer dan een jaar) Dit is nog steeds een zak met piepschuim voor je deur zetten. Op het moment van krijgen ben je de eerste 2 weken niet beschermd. na 7 maanden is het vaccine al aan kracht aan het inleveren. Dus effectief 6,5 maanden bescherming... Mooi kut dat ze dan in de zomer zijn begonnen met prikken want verkoudheid is een winterziekte... Het is trouwens wel bijzonder om te zien dat tijdens het prikken in de zomer het virus zichtbaar bleef. Het lijkt wel op het pneumokokken vaccine van 1917 pas toen ze stopte met prikken was de pandemie ineens over.

pieterS | 11-11-21 | 20:04
▼ 5 antwoorden verborgen

Wat moeten weten van Hugo
Wat is de R bij gevaccineerden die corona hebben
Wat is de R bij ongevaccineerden die corona hebben
En dan ook nog in combnatie met of zonder mensen die corona gehad hebben
In dezelfde situatie, in de kroeg of zo.
Dan weten we of die QR-pas ergens op slaat. Nu is het veel te onduidelijk hoe het zit.

AdvocatusDiaboli | 11-11-21 | 15:00 | 5

@Louter Leuter | 11-11-21 | 15:12: R=1,19 per besmettelijk persoon.
Of je gevaccineerd bent of niet, doet niet terzake. Eenmaal besmet, besmet men 1,19 personen.

Opblaas_boot | 11-11-21 | 15:35

@Opblaas_boot | 11-11-21 | 15:35: neen, r=1,19
betekent niet dat 1 persoon iets meer dan 1persoon besmet, maar dat het gemiddelde is van de totale groep, waarbij het bekend is dat 1 persoon tientallen personen kan besmetten bij één evenement de ander nog niet eens zijn tante begonia tijdens een familie feest.

Analia von Solmsch | 11-11-21 | 15:50
▼ 2 antwoorden verborgen

Done that, prima initiatief Ronaldo, het wordt de hoogste tijd dat we weer een beetje terug gaan naar normaal. Waarom er niet meer op testen wordt ingezet is mij onduidelijk, De QR-code doet onze samenleving geen goed.[voor mij persoonlijk geen issue trouwens]. Overigens kijk ik al wel een beetje uit naar de parlementaire enquête m.b.t.alle genomen maatregelen. Ik begrijp best wel dat het moeilijk is om de juiste keuzes te maken, maar wat er de afgelopen anderhalf is gebeurd verdient geen schoonheidsprijs en dan zeg ik het heel erg netjes.

R@ | 11-11-21 | 14:59

Afgelopen weekend een feest met 5.000 man in het dorp waar ik woon. Deze week veel besmettingen onder zowel gevaccineerden en ongevaccineerden. Ondanks dat geteste ongevaccineerden niemand kunnen besmetten krijgen ze als nog de schuld van de besmettingen. Logische nadenken word voor veel mensen steeds moeilijker dus z'n volkraadpleging doe maar niet.

Cherrybouwdet | 11-11-21 | 14:58 | 1

Nou DIT. Het is een pandemie geworden van de gevaccineerden van wie de viral load hetzelfde is als van een ongevaccineerde als besmet. Lees The Lancet. 4 weken geleden nog als wappie beschouwd, nu bewezen. Tsja, sommige mensen leren langzaam. Wordt nog leuk als eindelijk bij grote publiek doordringt dat spike protein de algemene immuniteit lichaam afbreekt en dat boster na booster nodig zijn. Vergeleken met ongevaccineerden is kans groot dan gevaccinerden lange termijn de lul zijn. Ah ik hoor het al 'wappie wappie'. We zullen zien.

feiten_en _cijfers | 11-11-21 | 18:12

Lachen. Doe er ook maar ‘n vraag bij over Zwarte Piet.

Piet Karbiet | 11-11-21 | 14:57

Ik herinner de Muppets nog even aan de toeslagenterreur. Een geweldige erfenis van het *kuch* beste kabinet sinds WII. No Godwin intended.

Tha Analyzer | 11-11-21 | 14:56 | 2

- Toeslagen affaire
- Groningen
- Afghanistan
- Uitkleding van de zorg
- Uruzgan
- Bonnetjes affaire
- Chroom6
- Leenstelsel
- Enz.

Maar op het dossier Covid19 vertrouwt zowat iedereen blind op exact deze mensen. Het zal voor mij altijd een raadsel blijven.

BRAAP | 11-11-21 | 15:03

De kracht van herhaling en angst zaaien.

Tha Analyzer | 11-11-21 | 15:07

Deze petitie ga ik niet tekenen. Het idee van een immuniteitsbewijs is volstrekt redelijk. Dat is de afkeer van wat onze overheid doet en van plan lijkt ook. De breuklijnen in onze samenleving waren er al, maar worden nu steeds duidelijker zichtbaar. Simpel voorbeeld: het ontzien van de religieuze medemens.

De huidige coronacrisis is volgens sommigen de grootste na de Tweede Wereldoorlog en zie hoe de autoriteiten wederom bunkerhard falen. Symptoom bestrijding is in de regel tijdsverspilling: wat is de gedachte achter de wel heel erg selectieve toepassingen van de QR pas? Waarom blijft bijvoorbeeld de luchtvaart momenteel buiten schot, terwijl de exponentiële werking op globaal niveau daarvan ontegenzeggelijk is?

Deze petitie stelt niet de juiste vraag.

Hetkanverkeren | 11-11-21 | 14:56 | 2

Ga je nu een tegenvolksraadpleging maken?

AdvocatusDiaboli | 11-11-21 | 15:01

@AdvocatusDiaboli | 11-11-21 | 15:01: Ja. De vraag is als volgt:

Hugo de Jonge is een bekwame minister van Volksgezondheid.

- Ja
- Nee
- Ik weet het niet
- Geen mening
- Hij liever dan ik.

Hetkanverkeren | 11-11-21 | 15:20

Maak je geen illusie, met Artikel 103: Uitzonderingstoestanden; noodwetten;
is elke vorm van Grondrechten de nek om gedraaid.

NatNiks | 11-11-21 | 14:55

Uitstekend idee.
Een ruime meerderheid van de bevolking wil dol-graag de QR samenleving, en dat deze ook gehandhaafd wordt. Een stevig mandaat ontbreekt nu in de kamer dus ik ben vóór een volksraadpleging.

Koekje-dr-bij? | 11-11-21 | 14:54

Hoelang werkt een vaccine?

Bjorn19851111 | 11-11-21 | 14:54 | 5

Tegen het grote en gevaarlijke corona.

Bjorn19851111 | 11-11-21 | 15:04

De werking halveert iedere 6 weken.

Opblaas_boot | 11-11-21 | 15:37
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik ben VOOR QR. Dat al die antivaxers, aluminium hoedjes en complottheoristen eens een eind optiefen.

Rest In Privacy | 11-11-21 | 14:53 | 3

Zeg. In Nederland respecteren wij minderheden. Nou ja, bepaalde minderheden dan.

Piet Karbiet | 11-11-21 | 15:01

@Piet Karbiet | 11-11-21 | 15:01:
Ze kunnen, met alle respect, de tyfus krijgen. Beter?

Koekje-dr-bij? | 11-11-21 | 15:14
-weggejorist-
Gladiator Fap | 11-11-21 | 18:37

Slecht plan. NL telt nogal veel Muppets. Van het soort dat fascisme, discriminatie en afgunst hoog in het vaandel hebben staan. Het zijn egocentrische en empirische droeftoeters.

Baas over eigen lijf.

Tha Analyzer | 11-11-21 | 14:53 | 5

@Tha Analyzer | 11-11-21 | 14:58:
Ik ben niet bang voor een naaldje, mietje.

Koekje-dr-bij? | 11-11-21 | 15:10

Hahaha... Neem er nog een koekje bij.

Tha Analyzer | 11-11-21 | 15:14
-weggejorist-
Mercy | 11-11-21 | 15:31
▼ 2 antwoorden verborgen

Voor iedereen die niet kan lezen. Dit gaat over de QR-samenleving. Denk nog eens goed na wat dat (in de toekomst) ook voor jou betekent. Dus als je specifiek over antivaxxers begint, probeer het even opnieuw.

Root_Of_All_Evil | 11-11-21 | 14:51 | 2

Dat betekent dat ik overal binnen mag en een anti-vaxer niet. En dat vind ik heel mooi.

Ze mogen alleen niet gaan bijhouden waar ik ben geweest, daar hebben ze geen ene r@@t mee te maken.

Rest In Privacy | 11-11-21 | 14:54

@Patatter | 11-11-21 | 14:54: Want de QR-pas zal nooit ergens anders aan gekoppeld worden dan de huidige (twee) prikken? Je mag best onnozel zijn, maar om er zo te koop mee te lopen.

Root_Of_All_Evil | 11-11-21 | 15:08

Dit betreft grondrechten. Zelfs als uit de volksraadpleging blijkt dat er een grote meerderheid voorstander van de QR maatschappij dan hebben ze nog het recht niet om hem toe te passen.

down | 11-11-21 | 14:47 | 1

En toch gaan ze het gewoon doen. Het lijkt allemaal niet meer te deren, grondrechten, cijfers, feiten enz.

Een minister die op dinsdag tijdens persco glashard liegt over de verdeling in de ziekenhuizen. Niemand stelt een kritische vraag, niets heeft consequenties. Wat wel verregaande consequenties heeft, het vaccin niet (kunnen) nemen.

BRAAP | 11-11-21 | 14:53
-weggejorist-
Mercy | 11-11-21 | 14:47 | 10
▼ 10 antwoorden verborgen

we hebben 150 mensen uit onze samenleving gekozen die dit soort beslissingen voor ons maken. Daarvan heeft al 2 jaar lang steeds een meerderheid ingestemd met alle uitgevoerde coronomaatregelen. Tussendoor hebben we verkiezingen gehad waar we nieuwe vertegenwoordigers hebben gekozen, sindsdien heeft onder hen een meerderheid beslist welke maatregelen ingevoerd werden.
De democratie doet zijn werk, anti-QR-ridders zijn een kleine minderheid in Nederland en de meerderheid regeert.

bamitoren | 11-11-21 | 14:45 | 7

@sjeintje. Dan gaan we dat regelen! De meerderheid beslist. Tuig dat niet wilt meedoen sturen we zo hoppa naar Afrika ofzo.

Tha Analyzer | 11-11-21 | 14:54

@Teluitjewinst | 11-11-21 | 14:51:
Hoor ik weer bij de minderheid....
Serieus, als je naar de horizon kijkt zie je toch dat de aarde plat is?
Dat je oogbol een bolling heeft betekend niet dat de aarde dat ook heeft.
(flauw ik weet het)

Sjeintje | 11-11-21 | 14:54

En dat is dus precies wat democratie ook inhoudt, de mening van een minderheid meenemen in de afwegingen.

Wybe Wabes Abbema | 11-11-21 | 14:55
▼ 4 antwoorden verborgen

Ach het siert jullie dat GS hieraan wilt meedoen. Maar ik sla even over. Er gaat toch niets veranderen, dat elitaire volk doet waar het zin in heeft en luisteren naar de burger doen ze al tientallen jaren niet. Gewoon weer een cordon sanitaire tegen de critici. Ik hoor het wel zodra jullie de hooivorken en fakkels uit de schuur willen halen, want dat is de enige manier om dat elitaire volk nog aan te pakken.

Statix | 11-11-21 | 14:45 | 2

Vrees dat u gelijk krijgt… er zijn nu zelfs pillen tegen ernstige gevolgen van een besmetting door MSD en zo nog een paar. ‘Alles om de zorg te ontlasten’ nietwaar Hugo? Oh… we mogen weer doorlopen…

HebjeHemweer | 11-11-21 | 14:51
-weggejorist en opgerot-
Mercy | 11-11-21 | 15:06

Toch maar een test geboekt, want verkouden en keelpijn, werk met veel mensen en zekerheid eerst. Online ging niet, overbezet volgens site GGD. Telefonisch kwam ik er niet door. Probeer het over een half uur nog eens. Na 4 keer proberen, ik ben het volhardende type, kom ik in een keuzemenu. Of ik Engels of Nederlands wil. Nederlands natuurlijk, toets 1 dus. Krijg ik een muziekje, onderbroken door een mevrouw die steeds in het Engels zegt dat ze zo druk zijn en ik moet wachten. Leuk voor opa van 80 die geen Engels spreekt en dus ophangt. Na 20 minuten in de wacht krijg ik een aardige meneer die mij vertelde dat ik op zijn vroegst morgenmiddag getest kan worden. In de tussentijd moet het hele gezin tot de uitslag binnen is in thuisquarantaine. Volgende keer toch maar de zelftest geloven?

Cebro | 11-11-21 | 14:42 | 4

Dit gezeik is dus allemaal voorbij als alle wappies zich laten inenten.
Maar hun incidentele ongemak is belangrijk dan uw structurele ongemak. Ofzo.

Koekje-dr-bij? | 11-11-21 | 14:57

@BRAAP | 11-11-21 | 14:55: Alleen mag je dus niet naar een TvT locatie als je klachten hebt...

ReyNemaattori | 11-11-21 | 15:00

Vanmorgen is een kennis van mij getest, niks wachttijden. Kon meteen terecht.

BroddelwerkBillie | 11-11-21 | 15:04
▼ 1 antwoord verborgen

Ik ben juist bang voor een volksraadpleging. Als je ziet hoeveel mensen die QR-controle zo'n goed idee vinden, ben ik bang dat we er nooit meer vanaf komen.

Geert Maksimaal | 11-11-21 | 14:42 | 4

Wat wellicht verandering kan brengen is de verplichting van de booster, die er natuurlijk gaat komen. Al is het maar omdat Hugo heeft gezegd dat we dat in Nederland ab-so-luut niet gaan doen.

Om mij heen is hiervoor nog weinig enthousiasme, vooral onder Janssen want die gaan dan ook nog even lekker vaccins mixen.

BRAAP | 11-11-21 | 14:58

@Patjep | 11-11-21 | 14:46: Anno 2021 wordt het me helemaal duidelijk wat de ware aard van een deel van de bevolking is m.b.t. afvoeren van "ongevaccineerden" naar kampen/opsluiting/eilanden en het buitensluiten. Ja, het is in een heel andere context, maar het gedrag is verbazingwekkend en nu snap ik ook beter hoe een hoop Nederlanders er ruim 75 jaar geleden bij stonden en het allemaal wel best vonden wat er gebeurde.

Wybe Wabes Abbema | 11-11-21 | 14:58

@BRAAP | 11-11-21 | 14:58: Wat heel goed gaat helpen dat na een draai aan de knop in Den Haag ineens al die groen vinkjes veranderen in rode kruisjes. Wellicht dat dan de schellen van de ogen vallen.

PolarWolf | 11-11-21 | 16:26
▼ 1 antwoord verborgen

Ah! Een online petitie! Kunnen we weer lekker "ethisch verantwoord computeren". Serieus hoeveel verwachten jullie hier nu van? Gezien DDR66 (en de kroonjuwelen allang bij de eerste beste pandjesbaas hebben ingeleverd) in de regering zetelt samen met Mark De notoire leugenaar en meelopen-anders-wordt-het-niks-CDA is het enige wat we krijgen: ongezien de tyfus.

Libertarianism | 11-11-21 | 14:42

Ik ben het gelul van de antivaxxers wel behoorlijk beu.... bottemline is nog steeds met 98% vac graad hadden we deze fucking discussie nu niet gehad.

Hellsmurfje | 11-11-21 | 14:40 | 12

Lees u eens in voordat u hier uw nonsens braakt.

zwenkwieltje | 11-11-21 | 15:04

@Hellsmurfje | 11-11-21 | 14:55: neuh, met stupide opmerkingen maken heeft u geen hulp nodig. Dat kunt u best alleen af.

Libertarianism | 11-11-21 | 20:01
▼ 9 antwoorden verborgen

• Geen één politieke partij die nu in de Tweede Kamer zit heeft in haar verkiezingsprogramma iets gezegd over een coronapas, QR-codes en het maken van onderscheid tussen gevaccineerde en ongevaccineerde mensen. Wat nu gebeurt, gebeurt zonder duidelijke instemming van de kiezer. ""

QR-code specifiek niet maar er is een partij die dit onderwerp wel degelijk in haar programma heeft en had staan.

"Geheel los van deze medische aspecten, kwam een andere zorgelijke ontwikkeling aan het licht: met een beroep op de ‘volksgezondheid’ konden ontstellend ingrijpende inperkingen van burgerrechten worden doorgevoerd."

En wegduiken doet.

JdelaT | 11-11-21 | 14:40

Sommige mensen snappen het nog steeds niet. Mij maakt het bijvoorbeeld niet uit of iemand gevaccineerd is of niet ; dat kun je moeilijk afdwingen en dat blijkt inmiddels wel. Waar ik wel moeite mee heb is die QR code die als pressiemiddel zijn tijd gehad heeft en die nu mensenlevens gaat kosten . Enige oplossing is een goedwerkend geneesmiddel.

Koning BongoBongo | 11-11-21 | 14:40

PDOException: SQLSTATE[HY000] [1040] Too many connections in lock_may_be_available() (line 167 of /var/www/mdlive/public_html/includes/lock.inc).

SteilAchterover | 11-11-21 | 14:39 | 1

Goed voorbereid mensen

SteilAchterover | 11-11-21 | 14:40

#ikdoenietmee

DKP | 11-11-21 | 14:39

En dan na de volksraadpleging, ontlaadt zich de opgebouwde onrust in het land, antivaxxers worden kaalgeschoren door het dorp gereden. Om de gemoederen te sussen, worden een paar prominenten, zoals de Engel en de Baudet voor de komende 20 jaar in de Koepel in Breda opgesloten. En iedereen leefde nog lang en gevaccineerd leven.

141535979 | 11-11-21 | 14:38

Aangezien 85% gevaccineerd is, kan je de uitslag van een referendum al raden.

Dat gaat immers niet per acclamatie of demonstratie...

Feynman | 11-11-21 | 14:38 | 4

Veel gevaccineerden vinden de QR maatschappij toch niets. Overigens zal dit aantal afnemen naarmate we weer vaker in lockdown gaan maar toch is het niet één op één, gevaccineerd dus QR is goed.

Wattman | 11-11-21 | 15:00

Bovenal heeft het voor mij bewezen dat de mens een laf mak kuddedier is die als een makke lemming naar het slachthuis waggelt.

Ik ben geen antivaxxer of wappie… het mij erom hoe makkelijk men zich alsnog massaal laat overhalen om te vaccineren. Of doe het met volle overtuiging óf niet. Maar doe het niet om ergens naar binnen te kunnen, voor een code omdat dat moet van de overheid. Dáár zit mijn probleem.

overVecht | 11-11-21 | 15:03
▼ 1 antwoord verborgen

Bezwaar nummer 1 tegen de QR-pas is dat hij niet werkt tegen corona.

Denimativ1970 | 11-11-21 | 14:37 | 1

Dat. Je kunt het nog steeds doorgeven.
Van het vaccin wordt je geen onkwetsbare superman of zo. Je kunt nog steeds ziek worden. Alleen kan je lichaam meteen aan de slag als het een corona-virus tegenkomt en niet pas als de cellen van de helft van je longen in een virusfabriek is omgetoverd of zelfmoord hebben gepleegd en je al 5 dagen om je heen hebt lopen superspreaden in de kerk of in de kroeg.

Met een vaccin geef het dus wel minder snel en minder heftig en minder lang door want je lichaam kan meteen aan de slag met viruskillen.

Wat we nu moeten weten van Hugo is hoe groot dat verschil is in besmetting is. Dan weten we ook of die QR-pas ergens op slaat.

AdvocatusDiaboli | 11-11-21 | 14:48

in plaats van een QR code maatschappij een test maatschappij. Dan niet van dat 'snotneus dus testen'. Iedere Nederlander (gevaccineerd of niet) twee keer per week een zelftest en bij positief nog een test via een LAB en twee weken quarantaine. Dan kunnen we gewoon verder en als je dan ziek bent doe je na twee weken weer fijntjes mee.

Meneert | 11-11-21 | 14:37 | 2

Ja, hallo? Je gaat toch niet met een oplossing komen om het probleem daadwerkelijk op te lossen? Dát moeten we niet willen met z’n allen!!1!

Toede_Le_Dokie | 11-11-21 | 14:40

Test maatschappij.... ja dat zie ik zelfs meer zitten ja.
Dan weet je zeker dat je collega geen corona bij zich draagt.
Nu zitten collega's hier op werk lekker te hoesten en proesten(en om de beurt weer allemaal ziek natuurlijk).
Ik ga elke week testen, gewoon omdat ik niet wil dat ik corona naar werk breng of ergens anders naar toe

Sjeintje | 11-11-21 | 14:51

Ligt nu al plat… too many connections…

HebjeHemweer | 11-11-21 | 14:36

Een bordeel in Wenen heeft de oplossing: "Lange Nacht der Impfung" zie op kurier.at/chronik/oesterreich/wiener-... Wie daar gaat neuken, krijgt gratis een vaccinatie en een tegoedbon van 30 Euro.

Professor Kluns | 11-11-21 | 14:35

Euh, de demissionare regering.

Piet Karbiet | 11-11-21 | 14:35

Complimenten voor dit uitstekende initiatief! Ik ga tekenen.

De mooie man | 11-11-21 | 14:33

Nee nee nee dit is een taak voor het OMT.

dhrat | 11-11-21 | 14:33

Maar Pechthold zei toch dat wij voor een ja /nee te dom waren. Kaag zal toch wel hetzelfde zoniet erger over "ons" denken.

dedwarsligger | 11-11-21 | 14:29

Mijn advies is om te beginnen met correct taalgebruik in de brief. "Geen één politieke partij" is onjuist. In goed Nederlands zegt men "Geen politieke partij" . Dat betekent namelijk hetzelfde als "Niet één politieke partij".
Nederlands is niet moeilijk, gewoon even oefenen.
www.jufmelis.nl/extra/Niet-of-geen

Arnold Layne | 11-11-21 | 14:28

Nou, dat gaat al goed:
PDOException: SQLSTATE[HY000] [1040] Too many connections in lock_may_be_available() (line 167 of /var/www/mdlive/public_html/includes/lock.inc).

desmodus | 11-11-21 | 14:28

Als je nagaat hoe dom de gemiddelde mens is, realiseer je dan dat de helft nog dommer is. Vrij geparafraseerd naar George Carlin.

DI6 | 11-11-21 | 14:26

De bestemmingen stijgen door?
Ineens weet je het. Ronaldo wordt conducteur

zuurtjeregen | 11-11-21 | 14:26 | 1

Of hij heeft een reisbureau opgezet

Diederik_Ezel | 11-11-21 | 14:27

Zonder vaccinaties had het nu een slagveld geweest.
En dat weet het overgrote merendeel van de bevolking.
Het weldenkende merendeel dus.
Vaccinatie is de uitweg, voor de honderdste keer.

laurentius | 11-11-21 | 14:22 | 12

@Hangtietsmurfin | 11-11-21 | 14:34: wat dacht je van de andere maatregelen die nu gelden? Alles zat pot dicht vorig jaar. Ben je echt zo dom?

Rest In Privacy | 11-11-21 | 14:54

Uw kletsplaat blijft hangen.

zwenkwieltje | 11-11-21 | 15:06

Kunt u dat onderbouwen met iets anders dan uw onderbuik? Vaccinaties lijken nu namelijk tijdelijk te werken en alleen na de laatste update. Dubbelgeprikten worden namelijk na verloop van tijd gewoon ziek en verspreiden ook gewoon het virus. Is al een tijdje bekend. Dat je nu nog met droge ogen durft te beweren dat vaccinatie de uitweg is, dan loop je als weldenkende meerderheid echt achter de nieuwsfeiten aan.

En vaccineren staat los van de niet wetenschappelijk onderbouwde QR pas. OMT lid bij BNR: is gebaseerd op een theorie, en onze Duitse buren doen het ook. Ondertussen in Duitsland ook een record aan besmettingen met 2G. Deze polariserende pas zorgt alleen maar voor schijnveiligheid en besmettingen. Dubbelgeprikten met een groen vinkje kruipen weer in slecht geventileerde ruimten bij elkaar op schoot (ADE en restaurants) of gaan met een snotneus vrolijk met vakantie. Dankzij de QR pas is het na 'dansen met Janssen' wederom een maatregel van het OMT die het aantal besmettingen explosief heeft doen stijgen. Of denk jij dat de ziekenhuizen vol liggen met ongevaccineerden? Effectiviteit vaccin neemt af, besmetting door doorbraak infecties nemen toe.

Maar de overheid en pharma hadden toch gezegd dat het de uitweg zou zijn? En zijn we na een vaccinatie graad van 85% al uit de crisis? Volgens mij laten de besmettingen en ziekenhuis cijfers zien dat vaccineren dus niet de enige uitweg is. In andere landen zoals Israel en Frankrijk krijg je geen vinkje meer na twee prikken, en moet je voor een vinkje binnen een jaar een update halen. Maar dat vind jij als weldenkende meerderheid vast helemaal prima. Ik denk dat het besef langzaam begint in te dalen dat vaccinatie niet de enige uitweg is, en dat die wappies straks nog gelijk gaan krijgen ook.

Daan_banaan | 11-11-21 | 15:08
▼ 9 antwoorden verborgen

Niet doen.
Ik vind avondklok vanaf 18 uur best lekker ,lekker rustig.

rein9576 | 11-11-21 | 14:20 | 3

Ik kan een pas regelen als werkgever. Lekker het snelle autootje op zijn flikker geven met de brief op de passagiersstoel.
Ik kijk er naar uit

pibasso | 11-11-21 | 14:24

@Pibasso: pas je op voor flitsers?

Lorejas | 11-11-21 | 14:27

@Lorejas. Waarom moet @pibasso oppassen voor lifsters?

Bull-Sunnyboy | 11-11-21 | 14:49

Ik wacht eerst het advies van het OMT af wat betreft een volksraadpleging.

2voor12 | 11-11-21 | 14:19

Bent u voor of tegen het gebruik van een QR code? Tegen? Nou dan voeren we de lockdown met avondklok weer in, want andere opties zijn er niet.

Dit gaat dus helemaal niks uitmaken zo.

elco485 | 11-11-21 | 14:18 | 4

@Timide_Aso | 11-11-21 | 14:21: helaas zijn dat niet de hokjes die je kan invullen in het stemhokje. slechts voor of tegen QR codes, en vervolgens mag de politiek daar hun verhaaltje bij bedenken.

elco485 | 11-11-21 | 14:34

Ja hoor, er zijn best andere opties. Gewoon vroegtijdig medicatie en supplementen geven aan patiënten. Hoeven er een stuk minder naar het ziekenhuis en bijna niemand meer naar de IC.

Denimativ1970 | 11-11-21 | 14:40
▼ 1 antwoord verborgen

succes met het negeren ervan. Ik doe niet meer mee

YoMoms | 11-11-21 | 14:17 | 2

Maak er een trending hashtag van!

Lorejas | 11-11-21 | 14:28

Ik krijg alleen maar bemoedigende opmerkingen als ik ongemuilkorfd in de super loop.

zwenkwieltje | 11-11-21 | 15:08

Allemaal leuk en aardig, maar ook als de meerderheid er anders over denkt, dan nog bestaat er zoiets als grondrechten. Het kan me dus eigenlijk niet bommen als 85% het een goed idee vindt om ongevaccineerden op te sluiten en dood te martelen. Laten we dat gewoon niet doen.

Stijlicoon | 11-11-21 | 14:17 | 6

Juist. Ik ben gevaccineerd en vind van alles van de weigeraars, maar een maatschappelijke tweedeling moeten we niet willen. Bovendien zetten mensen dan alleen maar meer de hakken in het zand. De regering is het vertrouwen kwijt en probeert het nu met dwang. Laten ze in plaats daarvan werken om het vertrouwen te herstellen. Stelletje prutsers in Den Haag.

Trekhaas | 11-11-21 | 14:25

Yup.

Piet Karbiet | 11-11-21 | 14:38

@Trekhaas | 11-11-21 | 14:25: Ik denk dat je met een tweedeling op termijn meer schade toebrengt dan dat je oplost. er ontstaan 2 groepen die tegen elkaar opgehitst worden. De weigeraars zullen alleen maar verharden. Als je ze dankzij 2G ook hun werk en dus hun inkomen afpakt zal die groep zich flink verzetten, dan is het wachten op rellen en aanslagen.

elco485 | 11-11-21 | 14:40
▼ 3 antwoorden verborgen

ROnaldo, je hebt de servers kapotgemaakt!

hendrikjandetuinman | 11-11-21 | 14:17

Als het maar geen ja/nee-vraag wordt waarbij alle nee-stemmers andere ideeën hebben over wat dan wel. De keuze moet gaan tussen twee concrete, onderbouwde alternatieven.

JTKDM | 11-11-21 | 14:16 | 3

Bang voor een nee-uitslag?

Egerius | 11-11-21 | 14:19

Ik ben vooral bang voor de uitleg van de Nee. Politiek kennende draaien ze het naar: u wilt geen QR dus u wilt een lockdown. Want doodgaan is taboe en dat mag niet.

elco485 | 11-11-21 | 14:42

Er ontbreekt een invulvakje op het formulier. Het BSN . Was de vorige keer ook al zo.

hotnot | 11-11-21 | 14:14

Zolang we betere vaccinatie blijven combineren met dampende orgies verwacht ik dat we in maart 2022 nog steeds in de sizzle zitten.

Feynman | 11-11-21 | 14:13 | 4

@Diederik_Ezel | 11-11-21 | 14:16: Als je van het Swiss model bijna alle lagen weggooit plus hammer-dance model te laat inzet dan spoel je al deze wetenschappelijke vooruitgang rucksichlos door het putje. medcom.uiowa.edu/theloop/news/why-swi... en tomaspueyo.medium.com/coronavirus-the... Daarna volgt paniekvoetbal zoals de mondkapjes van Sywert en halfzachte maatregelen. www.metronieuws.nl/in-het-nieuws/binn...

Die pillen werken overigens in de helft van de gevallen dat het op het juiste moment wordt ingenomen. Dure hobby bij 600 euro, tegen een paar tientjes voor vaccinatie. www.ad.nl/buitenland/britten-keuren-c...

Feynman | 11-11-21 | 14:33

@Feynman | 11-11-21 | 14:33: Ik bedoelde eigenlijk orale vaccins, maar er zijn inderdaad ook nieuwe en betere behandelingen.

Diederik_Ezel | 11-11-21 | 14:37
▼ 1 antwoord verborgen

wie denkt er nou nog dat die QR-code ooit verdwijnt ?

newray | 11-11-21 | 14:13 | 4

@Koning BongoBongo | 11-11-21 | 14:24: idd

be_careful | 11-11-21 | 14:25

@Koning BongoBongo | 11-11-21 | 14:24:
Helaas, er worden hier mantra's afgedraaid.
Er moeten zondebokken aangewezen worden anders zou het gelieg en geklungel van de overheid te veel opvallen.
U krijgt dat dus niet aan het verstand gebracht.

Roadblock | 11-11-21 | 14:31

@Koning BongoBongo | 11-11-21 | 14:24: Dit zie ik wel als een optie, echter zien we dat nu natuurlijk wel al een klein beetje gebeuren en de tegenreactie is juist het uitbreiden ervan.
Ik hou nog steeds een beetje rekening met het feit dat het hele kaartenhuis in zou kunnen storten, maar hoe verder onze overheid zich verschuilt in dat huis hoe meer ze het koste wat het kost bij elkaar zullen houden.

C1O2 | 11-11-21 | 14:33
▼ 1 antwoord verborgen

site werkt niet. En de uitkomst waarschijnlijk ook niet.

No1Nol | 11-11-21 | 14:12 | 2

Misschien is het nu even te druk?

MickeyGouda | 11-11-21 | 14:13

Overheid,je weet toch.

De Profundus | 11-11-21 | 14:27

Mensen hadden tijdens de verkiezingen eerder dit jaar al de kans om hierover hun stem te laten horen. Zoals gewoonlijk stemde de Nederlander pro Europa, voor meer immigratie en een voortzetting van het huidige COVID-19 beleid. Dit is dus totaal overbodig.

opblaasschaap | 11-11-21 | 14:12 | 2

Propaganda van het NOS-journaal werkt goed. Maak een bingokaart en kijk hoeveel kruisjes je zet wanneer je het nieuws van 18:00 hoort.

Adriel | 11-11-21 | 14:14

BS schaap .VJohn heeft gelijk . Wie de media in zijn zak heeft wint altijd.

Koning BongoBongo | 11-11-21 | 14:27

Shit ik ben op een wappieforum terechtgeraakt! Ik licht er een van de onzinargumenten uit. Ja ik hou als gevaccineerde meerderheid (?) rekening met de niet gevaccineerden. Zij hebben hun keuze maar keuzes komen met consequenties. Ik ben het spuugzat met de fraude, de onzinverhaaltjes, het gelieg etc dat deze verzakers dag in dag uit doen.

Risingson | 11-11-21 | 14:12 | 5

Keuzes hebben zeker consequenties:
- De keuze om veel te roken
- De keuze om veel te drinken
- De keuze om veel en vet te eten
- De keuze om op wintersport te gaan
- De keuze om niet te werken maar lekker je hand op te houden elke maand

Pas als we deze keuzes ook consequenties laten hebben, heb je een punt!

Als_je_me_nou | 11-11-21 | 14:18

@Als_je_me_nou | 11-11-21 | 14:18:
de keuze om 180 te rijden op een 80 km weg
de keuze om drugs te nemen
de keuze om uw geld te investeren in bitcoins

zo lust ik er nog wel een paar.

Dr.Utker | 11-11-21 | 14:22

Zo dan... en wat is dat dan dat de ongevaccineerden doen zoals u zegt de fraude en onzin verhaaltjes? Ik denk dat u niet beseft dat als er "consequenties" zitten aan wat de ongevaccineerden doen, er ook consequenties aan u als gevaccineerde kunnen komen. Stel u bent in het kroegje met uw beste vrinden en u drinkt allemaal een glaasje teveel.... kan gebeuren was immers gezellig!

U komt met uw "zatte gezichtje" thuis.... u loopt de trap op en u valt......... dwarslaesie....... en nu? U had dit kunnen voorkomen dus u mag niet opgenomen worden of u moet het zelf betalen?

Wat miin medische status ook is, wel of niet gevaccineerd gaat u geen mallemoer aan maar ik vind dat u toch gewoon geholpen mag worden :-).

be_careful | 11-11-21 | 14:22
▼ 2 antwoorden verborgen

Link is kapotstuk.

R. Ketelsteen | 11-11-21 | 14:12 | 1

Server is kapotstuk. Too many connections.

JWZ_JMK | 11-11-21 | 14:15

Ja, goed plan. Maar het antwoord laat zich raden.
"Dank voor uw vraag. Helaas is er geen wettelijk kader voor het houden van een volksraadpleging.

Dikke middelvinger, ook namens D'666."

marcoplarco | 11-11-21 | 14:11

Het is altijd te veel of te weinig, te vroeg of te laat. Maakt niet uit wat er besloten wordt, gezeken wordt er toch wel.

Daarnaast lijkt het me niet een goed idee om demense inspraak te geven in dit soort zaken.

Leviticus_ | 11-11-21 | 14:11

Ik doe niet mee, tabee

laurentius | 11-11-21 | 14:10

Wanneer gaan we in het westen doorkrijgen dat we er maar mee moeten leven dat de boomer remover wat het CCP virusje is, nooit meer weg gaat en voor altijd onder ons is? Het beste wat we kunnen hopen is effectieve medicatie tegen de ergste symptomen en een effectief (jaarlijks) vaccin voor de kwetsbaren. Voor de verdere rest is het al te laat. Chy-na lied en people died, deal with it.

Graaf_van_Hogendorp | 11-11-21 | 14:09

Ik vrees dat een groot deel van de bevolking dit allemaal heel prettig vindt en dus voor zal stemmen. En dan krijgen onze heersers het nog hoger in de bol.
Het probleem is dat veel mensen de huidige situatie wel best vinden, ze kunnen lekker vingertje wijzen en hebben zelf verder nauwelijks ergens last van omdat ze dat vaccin juist dolgraag willen.

C1O2 | 11-11-21 | 14:09 | 3

Ligt aan de bewoording en beargumentatie, ik zie nu al minder bekpamper bereidheid in winkels dan in maart 2020 toen we dachten dat de plaag was uitgebroken. Denk ook niet dat de QR ausweis bitte bereidheid zo groot is. Velen doen mee omdat het moet van bovenaf en ze anders niet binnen kunnen komen, niet omdat ze denken dat dit veel doet tegen de krona.

Graaf_van_Hogendorp | 11-11-21 | 14:12

@Graaf_van_Hogendorp | 11-11-21 | 14:12: Ik hoop dat je gelijk hebt, maar tot nu toe is er in Nederland echt amper weerstand tegen de QR ellende of lockdowns.
2G is echt drie stappen verder, en als ook dat zonder weerstand ingevoerd kan worden (en dat verwacht ik wel) dan heb ik weinig vertrouwen in een volksraadpleging.

C1O2 | 11-11-21 | 14:20

@Graaf_van_Hogendorp | 11-11-21 | 14:12: In maart 2020 liep niemand daarmee omdat we het erover eens waren dat mondkapjes niet helpen. Pas in het najaar werden ze verplicht omdat we het er toen over eens waren dat ze wel helpen. Vervolgens werden ze weer afgeschaft en daarna weer verplicht.

DI6 | 11-11-21 | 14:22

Nou ik ben echt heel benieuwd wat daar uit gaat komen. Echt heel spannend allemaal. We moeten straks weer dicht, de belangrijkste oorzaak zijn de wappies en jullie denken echt dat de meerderheid van Nederland dat niet door heeft? Het heeft hier vaak genoeg gestaan: een vaccin vermindert de kans op ziekenhuisopname meer dan 20x. Jullie kennen de feiten. Hoe kun je dan nog tegen een QR-code zijn.

BobDobalina | 11-11-21 | 14:08 | 6

@Roadblock | 11-11-21 | 14:20: iedereen gaat dit virus vroeg of laat krijgen. Vaccinatie is daarom de beste manier om de druk op de zorg te verminderen. Dit is echt een staaltje feiten omdraaien.

BobDobalina | 11-11-21 | 14:50

@Koning BongoBongo | 11-11-21 | 14:31: dit is niet een logische conclusie.

BobDobalina | 11-11-21 | 14:51
▼ 3 antwoorden verborgen

Hoeveel hard schreeuwende anti-vaxxers hebben we in NL, een paar %? Weldenkende mensen zijn ver in de meerderheid in NL, kom maar op met die volksraadpleging.

Diederik_Ezel | 11-11-21 | 14:07 | 6

Onge(-mRNA-)vaccineerden antivaxxers noemen is al dom. Maar mensen die tegen een QR-codemaatschappij zijn zo noemen dan snap je er echt helemaal niks van.

Root_Of_All_Evil | 11-11-21 | 14:21

Hm, ik heb het vast eerder gezegd.
Als mensen de boosterprik weigeren, gaat u dan weer zo'n haatcampagne opzetten?

Roadblock | 11-11-21 | 14:34

@jemagookniksmeer | 11-11-21 | 14:16: er zijn ook mensen die wél gevaccineerd zijn, maar die desondanks de QR-samenleving niet zien zitten. Ondergetekende is zo iemand.

Kees Maf | 11-11-21 | 14:36
▼ 3 antwoorden verborgen

Vaccinatieplicht voor allen in de zorg en alle ambtenaren.

van Oeffelen | 11-11-21 | 14:07 | 3

niet gevaccineerden hoger eigen risico.

Dr.Utker | 11-11-21 | 14:17

Dan ook voor rokers, drinkers, vette bek halers, mensen die bij Tata steel of Schiphol en Botlek in de buurt wonen, mensen die lichamelijk zwaar werk verrichten en we kunnen vast nog meer mensen bedenken die bewust bovengemiddeld risico lopen.

Super Grover | 11-11-21 | 14:23

10% van de zorg is niet gevaccineerd.
Wat denk je dat er gebeurd als die thuis moeten blijven?

Roadblock | 11-11-21 | 14:24

Verheug je nou maar niet op een “geweldig” resultaat want hoewel het vaak anders lijkt op de sociale media, is de meerderheid van de bevolking verstandig genoeg om te beseffen wat er gaande is. Reken dus maar niet op brede steun voor het wappie gedachtengoed.

Bigi Bana Boy | 11-11-21 | 14:07 | 1

De QR code is verstandig want je kunt niet meer besmet raken of anderen besmetten ? Of bedoel je verstandig als pressiemiddel ?

Koning BongoBongo | 11-11-21 | 14:35

Goed idee,maar we zitten met coalitie meestemmers die niet zelfstandig kunnen nadenken.

van stampij | 11-11-21 | 14:06

Het enige wat ik wil is dat al die ongevaccineerde wappies een spuit zetten, zo komen alleen degenen met van nature een slechte weerstand in het ziekenhuis en kan de de rest doorgaan met leven.

pdvd | 11-11-21 | 14:06 | 8

@Koning BongoBongo | 11-11-21 | 14:35: wappie alert... maarja stel dat er chips van bill gates inzitten... en dat je er echt magnetisch van wordt... ik lach me de ballen uit mijn broek om al die onzin terwijl het eigenlijk om te janken is dat mensen zo denken.

pdvd | 11-11-21 | 14:55

@marcoplarco | 11-11-21 | 14:14: Het probleem is, alle mensen die u dagelijks nodig bent, zitten in de fuik. Niet erbuiten. U wordt hoe langer hoe meer geïsoleerd tot u geen kant meer op kunt.

quigg | 11-11-21 | 15:01

Als je genetische verandering wilt in de "mensheid". Dan is het wel handig dat de mensen die al "zwak" zijn ook gewoon een spuitje nemen. Die kunnen het niet aan en planten zich niet meer voort. Het enige volk wat nog voortplant zijn mensen die blind vertrouwen op de overheid. Dus Wat in 1938 is verzonnen zijn ze nu mee op aan het schieten. (het is geen gentherapie) maar als alle ongezonde genen dood zijn doen die niet meer mee met het neukfestijn na afloop. En daarmee doen ze dus door middel van een vaccine wel degelijk ingrijpen op de menselijke evolutie. Duurt nog een jaar of 80.. maar dan is ronde 3 van dit feestje een feit. (ronde 1 1918 Ronde 2 2019, Ronde 3 2120.

pieterS | 11-11-21 | 20:28
▼ 5 antwoorden verborgen

ik las "volkskrantraadpleging". Maar ik kan dan ook maar 1 ding tegelijk. Vergaderen en reaguren gaan niet zo goed samen

Dr.Utker | 11-11-21 | 14:06

17 miljoen virologen / bondscoaches en weer allemaal zeiken als we het WK niet halen of de bioscopen dicht moeten. Sodemieter toch op met je referendum

Zegtnietzoveel | 11-11-21 | 14:05 | 9

@AntiZanics
Grappig, ik zie de betweters en de IWAB's in beide kampen namelijk.

Alfred E. Neuman | 11-11-21 | 14:42

@Vanilla | 11-11-21 | 14:32: het staat je vrij om of de politiek in te gaan of om je op te laten leiden tot viroloog. Maar tot die tijd heb je eigenlijk niets te melden

Zegtnietzoveel | 11-11-21 | 14:49

@Zegtnietzoveel | 11-11-21 | 14:49: De politiek ingaan? Nee ik ben geen pathologisch leugenaar, ik zou mezelf niet meer aan kunnen kijken met hoe er in de Nederlandse politiek achterbaks gekonkeld wordt.

Het hele QR verhaal is juist een uitstekend onderwerp voor een referendum, dat raakt immers iedereen. Maar ja, democratie, dat moeten we niet willen met zijn allen volgens u.

Vanilla | 11-11-21 | 15:49
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik geloof dat het Ricky Gervais was die zei: “Haal eerst een jaar of twee de waarschuwing “ do not drink” van de chloorflessen af, en doe dan een volksraadpleging.”

Denkhetnjet | 11-11-21 | 14:05 | 2

Hij is goed

Diederik_Ezel | 11-11-21 | 14:12

I love Ricky Gervais

Roos | 11-11-21 | 15:19

Ik ben helemaal niet boos. Ik accepteer gewoon dat ik voorlopig als niet gevaccineerde wordt beschermd en nergens heen mag. Het zei zo.

Leptob | 11-11-21 | 14:04 | 2

En zo is het!

laurentius | 11-11-21 | 14:11

Misschien kunnen we een soort illegaal ondergronds clubje oprichten.
Waar bekpempers verboden zijn en lekker bier en knappe vrouwen een feit.

Patjep | 11-11-21 | 14:45

"Weet u wat het is? " Er is meer water dan vis

Potloodduwer | 11-11-21 | 14:03 | 3

En als dat niet zo was, lagen de vissen op het gras.

opblaasschaap | 11-11-21 | 14:14

Sperma is dikker dan pis.

Vanilla | 11-11-21 | 14:23

En was het andersom, stond de hele dag uw hengel krom.

Zaldiar | 11-11-21 | 14:41

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl