Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Raar: project samenwonen naieve studenten & asielzoekers niet succesvol

Er is hoop (in je broekje)

Gruwelijk Rutger Bregman-experiment in de prakijk.

Oh jongens, wat een artikel om van te SMULLEN dit weekend in de Nurk. Gaat over een prestigieus typisch faallinks Amsterdams gesubsidieerd (meer dan 9 ton taxpoet) project, Startblok Riekerhaven, waarin 'jongeren' en 'vluchtelingen' tot 28 jaar onder 'zelfbeheer' samenleven en samenwonen in een paupercomplex van een woningcoöperatie op een of ander industrieterrein. 'Jongeren' (zorgvuldig geselecteerd op dwaasheid en grenzeloze naïviteit) en vluchtelingen (die niks te kiezen hebben maar worden 'geplaatst') samen laten wonen om 'van elkaar te leren' en de hele handel 'zelf te beheren': what can possibly go wrong? En als je dan weet dat dit misdadige sociale experiment een prijs van de VN heeft gekregen en BBC, Al Jazeera en CNN er jubelend over hebben bericht dan hoef je eigenlijk niet eens meer te weten dat het oorspronkelijke idee werd bedacht door iemand die 'ex-theatermaker' is. Maar jongens jongens jongens, wat een kostelijk leedvermaak. Wat een heerlijke hallucinante opeenstapeling van 'I told you so'-totaalrealisme die bunkerhard midden in de blanke deugsmoelwerken van waarheidsontkennende D66/GroenLinks-stemmende maakbaarheidsachterlijken ontploft. Het project ging van start in 2016, nu in 2021 blijkt dat 'vluchtelingen' met 'cultuurverschillen' en 'psyschische problemen' maar geen keurige D66'ers willen worden, ook niet als ze worden gecoacht door studentes pedagogiek. De werkelijkheid, blijkt zomaar, is helemaal niet zo veranderbaar zoals werd beloofd.

We sommen even wat dolkomische feiten uit het artikel op: er is sprake van structurele overlast, vrouwen worden begluurd, bespuugd en uitgescholden, het complex is in vijf jaar tijd volledig vervallen. Insluiping, diefstal, 'grensoverschrijdend gedrag', drugsgebruik, drugshandel en prostitutie. Ondanks het feit dat er geen mensen met kinderen mochten wonen kregen vooral de vrouwen uit Eritrea alsnog heel veel kinderen, met alle overlast van dien. In een jaar tijd tussen 2018 en 2019 was er sprake van tenminste 30 serieuze incidenten, bij 25 daarvan waren vluchtelingen betrokken. Omdat de bewoners alles 'zelf moesten beheren' werd in geval van nood gebeld naar een noodtelefoonnummer dat werd bemand door...een bewoner. Die nam niet op, en zo wel dan was hij dronken of kwam niet of hoorde de telefoon niet gaan. Er is sprake van bewoners met 'verward gedrag' en bewoners die agressief worden. Daklozen boren sloten van gemeenschappelijke ruimtes uit zodat ze er kunnen slapen. Kakkerlakken bewonen het complex, lantaarnpalen werken niet, deuren sluiten niet meer. Er wordt geschoten met een luchtbuks, een kogeltje vliegt door de ruit van een bewoonster. Ze mag er niet over publiceren op Facebook want 'dat zaait verwarring en angst'...

Wie denkt: 'dat experiment zal nu wel zijn getermineerd' heeft er duidelijk geen flauw idee van hoe een sektarische ideologie als 'hoop' in een door ultra-links bestuurde 'lieve stad' in de praktijk werkt. Want het project gaat doodleuk verder, nu met een nieuwe projectcoördinator, want natuurlijk mislukte het experiment alleen maar omdat het verkeerd is uitgevoerd (net als het communisme, weetuwel). De nieuwe projectcoördinator is iemand die zonder ironie dingen opboert als: "In de rest van de stad gaat het er soms ook zo aan toe", "je probeert constant een zelflerend orgaan te zijn", "de perfecte weg kennen we niet", "het is een genuanceerd verhaal", "je zou er iets moois kunnen creëren" of "de interactie is onderaan de streep niet positief".

Lees dat artikel en besef hoe in Nederland (Kutland) anno 2021 nog steeds, op kosten van de staat, sociaal wordt geëxperimenteerd op basis van ideologiën die 40 jaar geleden al achterhaald waren. En dat allemaal om dwangmatig te blijven geloven in deugen, maakbaarheidsillusie en het mantra dat het de sociale omstandigheden zijn die de mens vormen. Dat dit ten koste gaat van te goedgelovige, geïndoctrineerde jongeren die juist bescherming verdienen tegen deze ideologische waanzin en vluchtelingen die verder geen kant uit kunnen kan kennelijk helemaal niemand wat schelen in het hoopvolle openluchtgesticht Amsterdam, waar de meeste mensen deugen en de graanoogsten jaar in jaar uit spectaculair zijn, ook als er geen sprietje graan kon worden geoogst.

Und jetzt, wat krentjes uit het papje:

"Vijf jaar later worden de woningen omlijst door roest. De grond verzakt, deuren moeten worden bijgeschaafd om goed te sluiten. Er zijn kleine zinkgaten op het gemeenschappelijke veld en bij ingangen van de gebouwen. Hier en daar staat een winkelwagentje en een in onbruik geraakte kinderwagen. Onkruid heeft de slag in de moestuinbakken gewonnen."

"Zo ontstaat het plan Nederlandse jongeren samen met statushouders te huisvesten. Nederlanders kunnen nieuwkomers helpen integreren. En andersom zal de Nederlandse groep door nauw contact met statushouders meer leren over andere culturen – de hoop is dat dit discriminatie tegengaat."

"De gemeente Amsterdam draagt 980.000 euro bij aan ontwikkeling en onderhoud, aldus een woordvoerder. Ze stak 'daarnaast tijd en geld in voorbereiding en begeleiding' van de bewoners 'bijvoorbeeld met kennismakingsbijeenkomsten en workshops'."

"De bewoners zullen zelf grotendeels verantwoordelijk worden voor het beheer van Startblok Riekerhaven, ze kunnen zich aanmelden voor het 'zelfbeheerteam'. Dit zou 'eigenaarschap' stimuleren – het gevoel van bewoners dat ze regie hebben over hun omgeving, en daar moeite voor willen doen."

"Er komt een „community organiser” die zich puur bezighoudt met het organiseren van evenementen die „sociale cohesie” bevorderen."

"In die eerste twee jaar richten de beheerders zich vooral op de sociale kant van het project, 'het bouwen van een gemeenschap'. Er worden thema-avonden georganiseerd, waar ‘Startblokkers’ samen praten over seksualiteit, vrouwenrechten en andere culturele twistpunten."

"Van den Bergh schuwt de theatertermen niet als hij over Startblok Riekerhaven praat: 'Ik creëer door het onzekere aan te gaan. De gemeente wilde vooral voorkomen. Maar het was onze community. En we zouden het op onze manier doen. Dus hielden we de gemeente op afstand, om het experiment aan te gaan.'"

"Toch worden al snel na de opening de eerste vrouwen zwanger. Het gaat voornamelijk om Eritrese vrouwen. Baby’s veroorzaken overlast – de woningen zijn gehorig."

"Onderzoekers zien dat het zelfbeheer te weinig ervaring heeft om met culturele verschillen om te gaan. En ook: dat onder statushouders maar ook onder Nederlandse jongeren 'een flink aantal bewoners met psychische problemen' en een 'grote zorgbehoefte' is."

"Intussen krijgen journalisten van het zelfbeheer bijna wekelijks een rondleiding over Riekerhaven, ziet Tansu. 'Ze deden leuk naar de buitenwereld. Maar voor de bewoners was het dat het niet.'

Reaguursels

Inloggen

Zelf meegemaakt in Haren (groningen) in 2009. Daar was een woonproject van Asielzoekers + studenten in 1 gebouw. (Destijds) vriendin van me woonde in zo'n complex. Regelmatig werden fietsen gejat/gewoon meegenomen uit het hok dat alleen toegankelijk was voor de bewoners van het complex, gooiden de asielzoekers constant troep uit hun raam op het grasveld en stopten ze constant spullen op de gangen zodat mensen er nog moeilijk doorheen kwamen. (Lekker ook voor de brandveiligheid of als er een ambu moest komen)

Met als klap op de vuurpeil een heuze verkrachting door 2 Ghanese mannen omdat 1 van de jongedames 'te aardig' deed tegen hen en zij dit zagen als flirten en sexueel uitdagen (I shit you not).
Mannen werden verplaatst, fietsendiefstal en vuil op t gras ging door, maar verder was het rustig. 5 maanden later was t weer raak met iets heftigs (steekpartij dacht ik), maar daar weet ik de details niet meer van.

LangeTijdGeleden | 30-08-21 | 15:09

Grappig beleid. Van "In de wooncontracten staat dat je in Riekerhaven niet met kinderen mag wonen." naar "een babygang speciaal voor moeders".

Lompelul | 30-08-21 | 11:52 | 1

Je moet dit stukje even anders zien. Juridisch is er geen enkel wooncontract dat stand bij de rechter houd op moment je het krijgen van kinderen verbied. Alleen om die reden alleen al had je daar nooit van zulke gehorige units mogen plaatsen. Dat betekent dus ook (lijkt mij) dat die units niet aan het bouwbesluit voldoen.

Atlantis-95 | 30-08-21 | 15:50

"Zo ontstaat het plan Nederlandse jongeren samen met statushouders te huisvesten. Nederlanders kunnen nieuwkomers helpen integreren. En andersom zal de Nederlandse groep door nauw contact met statushouders meer leren over andere culturen – de hoop is dat dit discriminatie tegengaat."

Klinkt allemaal mooi hoor, maar dit soort experimenten zorgt alleen maar voor meer verdeling:

1) doordat de geimporteerde cultuur nu eenmaal botst met de westerse normen en waarden gaat dit onherroepelijk leiden tot "incidenten", die dan onder het mom van deugen onder het taüijt worden geveegd.
2) iedereen die het waagt de problemen te benoemen wordt onder het mom van "zie je wel" als racist bejegend, waardoor de nood voor nog meer van dit soort projecten geboren is en het verdienmodel op volle toeren draait.

Links WIL dat het fout gaat, anders is er niks meer te verdienen aan de regenbogen en eenhoorns.

Gladiator Fap | 30-08-21 | 11:03

Vreemd dat de mensen het nog steeds niet in de gaten hebben dat dit eigenlijk bedoeld was als TV-soap. Door een klein foutje in het draaiboek (camera's vergeten) is het helaas niet geworden wat ervan verwacht was. Iets voor de commerciëlen wellicht?

Waar-is-niets | 30-08-21 | 10:04

Zolang mijn geld daar voor gebruikt wordt staan de deugers in de rij. Dat zijn de grootste uitvreters in Nederland. Zet zo'n project op met eigen geld via inzamelingen uit je eigen wereldje.

Cocorico | 30-08-21 | 09:45

Het zoveelste voorbeeld dat een Groenlinks-Disneyworld bedenksel faalt en ingehaald wordt door de realiteit. In plaats van dat we eindelijk voorgoed afscheid nemen van deze Disneywereld gaat men helaas met een bord voor hun kop stug door hiermee.

McStuiver | 30-08-21 | 09:36 | 1

Hoeveel het ook kost, het moet en zal lukken.

Snertjong | 30-08-21 | 11:01

Dit zou een luid bericht voorbeeld moeten zijn van de rommel die men momenteel in de formatie probeert te proppen. Want die zullen het straks op nationaal niveau gaan proberen.

Heeft U al een huis-eritreeër op zolder?

Sokonomi | 30-08-21 | 08:43

Heerlijk bericht. Ik hou ervan.
Er zouden meer Riekershavebs moeten komen puur voor het genot om het naar de kloge te zien gaan.

Misschien een leuk concept voor John de Mol. Om er camera's op te hangen.

Heerlijk! D66 en GroenLinks. Ze komen in de regering. Hoezee!

hallofreen | 30-08-21 | 06:49

Kom op jongens - gooi er nog een miljoentje tegenaan, dan komt het vanzelf goed.
-
Het aardige is: de Amsterdamse politiek wist alláng dat dit niet zou werken: in de jaren '80 was iets dergelijks ook al geprobeerd in het studentenhuis ' de Zilverberg' in Amsterdam-Noord. Vele verkrachtingen, steekpartijen (toen al!!) en inbraken later vond men de hondenpoep en de volle vuilnisbakzakken / ratten in de gangen toch wel wat overdreven.
-
Ook toen werd het argument dat nieuwkomers zouden leren van Nederlanders al misbruikt: nl.wikipedia.org/wiki/Zilverberg_(Ams...)

bisbisbis | 30-08-21 | 00:21 | 2

Cleyndertweg staat ook zo'n lekkere. Gemeenschappelijke keukens zijn een hel. Helft woningen is anders kokend gok ik daar.

Lorejas | 30-08-21 | 02:07

Nederland is één groot sociaal experiment net als half West Europa. Als het gruwelijk mislukt is het onomkeerbaar en dat mag je de politiek van de laatste 40 jaar zwaar aanrekenen.

Wattman | 30-08-21 | 02:21

Mij viel op in dat artikel dat de statushouders, die zijn binnengelaten en waarvoor op onze kosten wordt gezorgd, bij aankomst niet tevreden zijn: dit lijkt wel een AZC. Dan krijg je woonruimte en reageer je zo? Die NL studenten moesten zelfs geselecteerd worden, zo graag wilde sommigen er wonen. Ga dan lekker ergens heen waar het wel goed genoeg is voor je....

Het brein erachter | 30-08-21 | 00:14 | 1

In linkse kringen vertaald tot:'Nederlanders stromen door, terwijl volgend jaar pas alle statushouders zullen vertrekken'.
Want het kan niet aan het verschil in mentaliteit of levensfase liggen...

ReyNemaattori | 30-08-21 | 01:37

Het leukste vermaak, is leedvermaak.

DeBlijeGeit | 29-08-21 | 23:54

Linksige 'wereldverbeteraars' hebben vaak oogkleppen op en sommige hebben een periscoop die rechtstreeks in hun eigen kontgat kijkt. Die mensen WEIGEREN BEWUST om gezond verstand te gebruiken. Dit doen ze omdat ze bang zijn voor racist uitgemaakt te worden, een voor mij alleszins loze term die aan stevige inflatie onderhevig is en geen trigger meer is om gedrag aan te passen. Maar in de ivoren toren is het nog steeds een heel eng woord.
Het probleem met zulke figuren asiel geven is dat het nooit een homogene verdeling van de samenleving is die je (maar in het geval van asielzoekers dus van verder weg) hier naartoe haalt. Dus niet een groep van praktisch opgeleiden, hoog opgeleiden, een paar werklozen, wat ouderen, wat jongeren, wat meisjes, wat jongens, maar een heel select groepje en daar dan heel veel van. Dat geeft gewoon overlast.
Een wijk met enkel universitair opgeleide ingenieurs, daar is geen lol aan. Geloof mij maar, ik zit in die wereld. Een wijk met enkel mensen die buschauffeur zijn brengt ook weer z'n problemen, noem maar wat.
Beter voorbeeld nog: een kinderboerderij met een paar geiten en zes cavia's is leuk. Hoe leuk is het nog als er 1000 cavia's in het veld naast uw huis zitten? Dan heet het ineens plaag of overlast.

Draak uit Brabant | 29-08-21 | 23:53 | 2

Die 1000 cavia's blijven voor het merendeel écht niet in dat veld zitten ... overlast opgelost.

bisbisbis | 30-08-21 | 00:08

Vaak is het ook een businessmodel, er met immers ook brood op de plank komen.

MargauxGrandCru | 30-08-21 | 14:08

Hoe is het mogelijk joh?!

DrachiR | 29-08-21 | 23:24

Stel je hebt een disfunctioneel gezin.
Pa en ma leven van fraude en diefstal, veroorzaken regelmatig overlast en reageren agressief als ze ergens op worden aangesproken. Als dat niet meteen werkt worden minstens zo gewelddadige broers en neven opgetrommeld.
Zouden we gek opkijken als hun kinderen relatief vaak die mentaliteit houden als ze zelf een gezin stichten? Ook al wonen ze in Zonnedael?

Stel je hebt een disfunctioneel land.
Politie en politiek leven van corruptie, minderheden worden vervolgd, critici worden opgesloten, gemarteld of zelfs vermoord. De overheid is notoir onbetrouwbaar, en dus geldt het recht van de sterkste. Waardoor machismo, grote gezinnen en sterke clanvorming noodzakelijk zijn om te overleven.
Zijn we echt verbaasd dat mensen uit zo'n shithole relatief vaak die mentaliteit meenemen? Ook al wonen ze in het veilige en vrijgevige West Europa?

Wat mij het meest verbaast is dat maar weinig mensen beseffen dat de realiteit om ons heen zo volstrekt logisch is. In veel landen is eerwraak legaal of wordt het door justitie gedoogd; en veel mensen in die landen vinden dat terecht. Dus ja, als je een miljoen mensen uit zulke landen importeert dan importeer je natuurlijk ook eerwraak.
En veel meer. Want iemand die bereid is zijn eigen dochter te vermoorden vanwege "onkuise" kleding... Hoe denkt die over wildvreemde dochters van anderen in korte rokjes en strakke truitjes? De afgelopen decennia heeft dit gruwelijke gevolgen gehad in vrijwel alle West Europese landen.

Gewoon even los van aspecten als overbevolking, huizentekort, criminaliteit, (seksueel) geweld, islamisering, extremisme, terrorisme, instorten van sociale vangnetten, etc.
Bepaalde cultuurverschillen zijn gewoon te groot.
Beste voorbeeld uit het artikel zelf; de Nederlandse jongeren wordt gevraagd om zich vrijwillig in te zetten voor dit project. De gratis-geld-eisers wordt dat niet gevraagd.

En dat is helaas herkenbaar. Ik groeide op in een land dat deels werd gedragen door vrijwilligerswerk. Mensen die naast hun gewone werk nog onbetaald werk verrichtten, van sportclubs en buurtwerk tot brandweer. Dat lijkt typisch Nederlands; zelfs "Marokkaanse" voetbalclubs worden gedragen door Nederlandse vrijwilligers. De Marokkaanse "buurtvader" projecten (vaders die hun eigen kroost in het gareel hielden omdat "ongelovige" agenten dat niet mogen) werden nota bene gesubsidieerd.

Ook een Eritreër die hier met de beste bedoelingen naartoe komt leert nota bene van "onze" overheid dat hij hier geen reet hoeft uit te voeren. Alles is gratis, alles wordt door anderen schoongemaakt, alles wordt door anderen onderhouden.
Links beleid is funest voor elke vorm van sociale cohesie.

Dandruff | 29-08-21 | 22:48 | 4

En dat linkse beleid sijpelt wel steeds verder de samenleving in. Het zijn al lang niet meer de grote steden alleen.

Verbandmeester | 29-08-21 | 23:29

Met heel kleine aantallen immigranten kun je nog wel werken aan integratie maar met de aantallen die al decennia binnenstromen is dat kansloos en ondergraaf je de eigen maatschappij.

Rennieflox | 30-08-21 | 08:59

Ik vrees dat U helemaal gelijk hebt.

Dutch_Viscount | 30-08-21 | 10:22
▼ 1 antwoord verborgen

Zelf ook maar weggejorist

Eminent | 29-08-21 | 22:44

Flatgebouw Nederland geschreven door Pamela Hemelrijk. In 2004 geschreven vertelt al dit tot mislukken gedoemde verhaal. Sociale experimenten om er zelf beter van te worden. Iemand nog een Vogelaar of Ascher?

Portemonnee van de A | 29-08-21 | 22:38 | 4

Inderdaad een fantastische column, die iedereen zou moeten lezen.
Hier de link. meervrijheid.nl/?pagina=979

Dandruff | 29-08-21 | 22:52

Ik kende het niet, dank voor het delen! IJzersterke column.

Het brein erachter | 29-08-21 | 23:39

Dat is een van mijn favorieten. Verplicht leesvoer met een biertje ernaast.

Atlantis-95 | 30-08-21 | 15:52
▼ 1 antwoord verborgen

Je verwacht het toch niet?

captainobvious | 29-08-21 | 22:29

Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat mensen die ooit in een studentenhuis geweest zijn op het idee komen om studenten hun eigen huis te laten beheren. Dat wordt zelfs met allochtone studenten al snel overlast, een puinzooi of beide.

ReyNemaattori | 29-08-21 | 22:05

Dat wat in die wijk gebeurt, is in alle steden van Nederland gaande.
Een krankzinnig sociaal experiment.

de honden blaffen... | 29-08-21 | 21:58

Waar komt dat idee vandaan dat ik als Nederlander iets zou moeten/willen leren van andere culturen? Bijv. wat zou ik dan moeten leren van die luie Eritrese meisjes, die niet de taal leren en een baan gaan zoeken, maar er als kind al op los beginnen te fokken en de rest van hun leven afhankelijk zullen blijven van ons geld en onze hulp. Ik kan nauwelijks verdragen dat we deze vreselijke mensen hier binnen halen, laat staan dat er kennelijk nul eisen aan ze gesteld worden.

Poes Fiep | 29-08-21 | 21:49 | 1

Verdeel en heers doet de linkse kerk die Nederland bestuurd. Pech voor ons.

Portemonnee van de A | 29-08-21 | 22:41

Dit is gemeengoed geworden. Door heel t land worden jongere statushouders in coöperatieve studentenflats geplaatst. Ook in Utrecht nam t aantal overlast meldingen toe en werden de eritrese meiden zwanger op een woonstudio. Mooi om te zien dat t vooral de groenlinks en d66 zieltjes waren die klaagden over overlast, intimidatie en criminaliteit.

Flow82 | 29-08-21 | 21:46

Geweldig weer; de naieve universitair opgeleide jongeren blijken dus zowel naief als slecht universitair opgeleid om het in de grote echte wereld vol te kunnen houden. Dat zegt vooral heel veel over de inderdaad naieve opvoeding en het compleet wereldvreemde universitaire opleidingsniveau.
Daarnaast maakt het erg veel nogmaal duidelijk over de psyche en cultuur van de vluchteling.
Allemaal zaken die al vele jaren worden geroepen, gezegd en verwoord vanuit het "gewone volk", eerlijke politici, waarlijk onafhankelijke onderzoekers, maar ook reaguurders bijvoorbeeld.
Conclusie; men had gelijk en de universitair opgeleiden die toch vaak vanwege hun opleiding en contacten de leiding over ons land hebben gekregen hetzij genomen. Als gezegd deugen universitaire opleidingen dus niet; hun uitkomst botst met de werkelijkheid. Het is een wensdenken geworden; de utopie van het linkse socialisme. Het idee van socialisme is niks mis mee, de uitvoerinfg botst met de werkelijkheid. Mijns inziens niks mis mee om meer van bovenstaande experimenten te doen uitvoeren tot er een raakvlak met de werkelijkheid gevonden wordt. Net als kernfusie; het klnkt fantastisch, tot nog toe niet gelukt uit te voeren maar er komt een dag dat het juiste spoor gevonden gaat worden. Geef het tijd en realiteit, dan gaat het lukken.

GuruOuwehuru | 29-08-21 | 21:38 | 2

Jongeren groeien vaak op links , volwassen en begrijpen ze meer worden ze rechtser.
Was in de 70jaren al zo.

Banenenrepubliek | 30-08-21 | 08:57

"Het idee van socialisme (/communisme) is niks mis mee alleen de uitvoering..."
Dat mensen dit nog steeds durven te verkondigen daar kan ik met mijn verstand niet bij. Ach vervelend, wéér een samenleving verwoest. Weer duizenden of miljoenen doden, armoede en onderdrukking waar het eerst best welvarend was. Maar het is écht een goed idee hoor, alleen die uitvoering hè? Laten we het vooral nóg een keer proberen. Hallucinant gewoon.

snakedogman | 30-08-21 | 09:02

Slechte gewoontes zijn besmettelijk. De kans dat Nederlandse studenten uitburgeren is groter dan de kans dat de immigranten inburgeren.

DutchLion33 | 29-08-21 | 21:04

Zij, die niet leren van het verleden, zijn gedoemd deze te herhalen.

NiCeY | 29-08-21 | 20:51 | 1

De mens leert bijna uitsluitend door ervaringen. Dus hoe langer geleden de betreffende -verschrikkelijke- gebeurtenissen, hoe groter de kans dat ze weer zullen gebeuren.
De geschiedenis zal zich altijd blijven herhalen.

Het brein erachter | 29-08-21 | 23:45

Mooi. Linkse mensen hebben last van hun eigen kutbeleid en debiele ideeën. Goedzo.

Old_Spice | 29-08-21 | 20:41

Ik stel voor dat we dit in plaats van de dienstplicht invoeren. Verplicht een jaar wonen tussen asielzoekers. En precies op de stemgerechtigde leeftijd.

Berend_Breedreet | 29-08-21 | 20:38 | 1

Beter nog... 1 jaar voor de stemgerechtigde leeftijd.
Dan betaalt het gezonde verstand in combinatie met realiteitszin zich tenminste nog uit in het stemhokje.

roberto9715 | 29-08-21 | 20:44

Dat in nota bene de Riekershaven de vreemde portiekluchtjes geen succes zouden zijn... wie had dat gedacht?

Schwanzeleber | 29-08-21 | 20:37

Toen Nederland Indië moest opgeven vond men dat de Molukkers die in Nederlandse dienst waren niet konden worden achter gelaten. Veel Molukkers gingen graag mee naar Nederland. Veel Molukse militairen hadden zo hun twijfels om in te schepen.. Nederlandse officieren vonden dat die militairen tegen zichzelf beschermd moesten worden en gaf ze een dienstbevel om in te schepen. Dat “dienstbevel” is in Nederland een eigen leven gaan leiden, met gevolg dat lieden uit de volgende generatie er geen probleem mee hadden enkele blanke Nederlanders door het hoofd te schieten om de Nederlandse regering wat “duidelijk” te maken. Hopelijk gaat het met de volgende generatie Afghanen anders.

Swaen | 29-08-21 | 20:33 | 3

"Hopelijk gaat het met de volgende generatie Afghanen anders."

Nee, dat gaat het niet. Waarmee ik niet direct wil suggereren dat 2e generatie Afghanen straks treinen gaan kapen en scholen gaan gijzelen, maar je ziet bij diverse bevolkingsgroepen dat de eerste generatie zich het meest probeert aan te passen en te schikken omdat die weten waar ze vandaan komen en zich realiseren dat ze hier, op wat voor manier dan ook, opgevangen en geholpen zijn, en 2e generatie kinderen later ''angry young men'' (and girls) worden, die vaak om wat voor reden dan ook, menen dat hun ouders 'schandelijk' behandeld zijn door Nederland, zijzelf zien dat vaak niet hetzelfde maatschappelijke succes voor ze is weggelegd als voor hun autochtone leeftijdgenoten, zij de oorzaken daarvan nooit bij zichzelf zoeken (onafgemaakte scholen/opleidingen, drugsproblematiek, rottigheid uithalen op straat icm kleine criminaliteit, wat weer vaak leidt tot het in aanraking komen met justitie, etc), maar altijd buiten zichzelf: discriminatie, meten met twee maten, etc.

Je zag dat bij de Molukkers, bij de gastarbeiders, bij Antillianen, bij moslims in het algemeen. En echt, we zullen dat over ca 15 jaar gaan zien bij de kinderen van de Afghanen die nu ingevlogen worden.

Dr_Johnson | 29-08-21 | 21:16

Lichtelijk de feiten verkracht. De NL regering wilde de Molukkers die bij het KNIL gediend hadden in Indonesië ontslaan, dat is door de rechter tegengehouden vervolgens zijn de Molukkers naar NL verscheept en hier ontslagen ze zijn indertijd oa in kamp Vught gehuisvest.

bijna_raak | 29-08-21 | 21:29

@drJohnson: u heeft een heel goed punt. Al zijn er ook andere oorzaken, die bijdragen aan het niet makkelijk lukken, zoals een trauma bij de ouders, mede daardoor ook mishandeling bv.
Ik denk dat de 1e generatie het meest gretig de kansen pakt, maar niet altijd slaagt. Latere generaties laten echt wel wat liggen. In mijn ogen heb je in NL, met welke afkomst dan ook, erg veel kansen. Zeker in vergelijking met andere landen. Als je ervoor wil werken, kun je studeren, al hebben je ouders geen cent te makken.
NL is zeker niet perfect, maar ik mis ook vaak de hand in eigen boezem van alle groepen die achtergesteld en gediscrimineerd enz roepen te zijn.

Het brein erachter | 30-08-21 | 00:03

Dat dit niet ging slagen zie je al in het prille begin als er een lokatie moet komen. Blijkbaar dus een braakliggend stuk land, er waren zelfs nog geen wegen. Een stuk dat dus nog niet echt onderdeel is van de stad. Heb je geloof in dit project, dan start je het in bestaande woonwijken, maar die idealistische deugers wilden alleen maar deugen met dit project en internationaal goede sier maken. Een start ergens bij de groen slinks en 66 doelgroep, in de grachtengordel dus, zal grandioos mislukken dus dat doen ze niet.

Nuuk | 29-08-21 | 20:28

Zelfmaarweggejorist.

MoonBeebe | 29-08-21 | 20:25

Dit lezende overweeg ik crowdfunding voor een vergelijkbaar project, maar dan in Wassenaar met een groeipotentieel naar andere mooie rechtse buurten in dit prachtige kansenland.

EEGlivesagain | 29-08-21 | 20:19

En die Koerhuis is er nog trots op ook. Schaamteloos.

osolemio | 29-08-21 | 23:05

De meeste mensen deugen. Maar deze toevallig niet zo…

KritischeKrikker | 29-08-21 | 20:05

Wat ik altijd zo vreemd vind aan asielzoeksters die in Nederland zwanger worden: het overgrote deel van die vrouwen is moslim. En als ik dit project zo lees (en uit eigen werkervaring bij de IND) zijn ze/zouden ze toch ongetrouwd zijn? Er worden toch geen echtparen geplaatst in zo’n project? De islamitische gemeenschap kennende is ongetrouwd zwanger zijn een enkeltje hel, in het heden of in de toekomst. Of ze zijn al getrouwd voor de imam en verzwijgen dat voor de Nederlandse overheid. Zie ik ze trouwens ook best voor aan. Taqqiya 4ever.

Braboblanke | 29-08-21 | 19:54 | 4

Nu heb ik ooit les gegeven aan eritrese vrouwen, maar de meeste daarvan waren geen moslim.

wijsvinger | 29-08-21 | 20:14

@wijsvinger | 29-08-21 | 20:14: Klopt, Eritrea is christelijk. Voor Eritreers is het overigens vrij simpel om asiel te krijgen. Mannen en vrouwen hoeven alleen maar te zeggen dat ze niet in het leger willen. Afijn, die vrouwen. Stukje tekst uit de wereld van D66 mensen / de zorg / de maakbaarheid wat in een rapport verwerkt is. De machteloosheid spat ervan af. Maar ze blijven uiteraard proberen de vrouwen te veranderen. Beeld is dat de vrouwen makkelijk neukbaar zijn en de mannen zich niet zo druk maken over het kroost. "Verloskundigen, kraamverzorgenden en jeugdverpleegkundigen ervaren de begeleiding van en ondersteuning aan Eritrese vrouwen die zwanger zijn als ‘lastig’ en hebben moeite om goed zicht te krijgen op hun behoeften en welke rol de vader speelt. De vrouwen worden ervaren als weinig zelfstandig en zelfredzaam."

Graaier | 29-08-21 | 20:23

@Graaier | 29-08-21 | 20:23: Eritrea is niet christelijk. Ongeveer 50 % christelijk en 50 % moslim. Vgls Open Doors staat Eritrea in de top 5 van landen waar christenen vervolgd worden.

drolloman | 30-08-21 | 08:09
▼ 1 antwoord verborgen

Hoop werkelijk dat studenten geen kamer meer kunnen krijgen consequenties van jaren lang anti-PVV stemgedrag en onderwijs. En laat dit kutland maar tot de nok toe vollopen met miljoenen asielzoekers (voorrang bij het toekennen van woningen) zodat ze in de toekomst helemaal geen onderdak meer kunnen krijgen.

meneer Q | 29-08-21 | 19:51 | 2

Inderdaad is het wat mij betreft ook al over twaalven. Die miljoenen extra asielzoekers gaan er zeker komen. Genoeg ellende in de wereld en het is overal bekend dat Nederland gratis geld geeft.

helodia | 29-08-21 | 20:09

Niets nieuws. Ik woonde in de jaren 80 op een groot studentenwoningencomplex op de grens van Amstelveen en Amsterdam (1x raden). Daar kwamen op een bepaald moment vluchtelingen (?) uit de Iran-Irak oorlog wonen (alsof er toen geen kamertekort was). Op een paar schatten (allen man btw) zaten er ook psychopaten en criminelen tussen. En die autochtone lieve studenten maar een warm sociaal nest breien….

Risingson | 29-08-21 | 19:50

Waarom niet voortaan Heaumeaux, Import en Studs verplicht ophokken. Goed voor de integratie en samen voortaan demonstratie.

Lukiluuk | 29-08-21 | 19:44

Wat die waarheidsontkennende D66/GroenLinks-stemmende maakbaarheidsachterlijken moeten gaan beseffen is, dat het al moeilijk genoeg is jezelf te veranderen, laat staan een ander. Maar tja de extremisten van D66 en GL zullen nooit toegeven dat hun miljoenmiljard kostende maakbaarheidsexperimenten gedoemd zijn te mislukken. En gebeurt het wel dan schrappen ze het uit hun geheugen en gaan het volgende experiment aan. Afijn, ze zitten beide aan de onderhandelingstafel met een man die nergens in gelooft, behalve in het vasthouden en vergroten van zijn persoonlijke macht. Wat kan er mis gaan?

Graaier | 29-08-21 | 19:42 | 2

Groene slinksers en 66ers moeten toch eigenlijk wel weten dat ze al decennia lang op het verkeerde spoor zitten. Maakt niet uit of het over natuur en klimaat, gaat, of over migranten/integratie, of economie, maakbaarheid, het wappie geloof dat kernenergie een gigantisch risico is en ga zo maar door. Het is denk ik iets wat in de jaren zestig is begonnen, zeker wel in de jaren zeventig. Toch weigert men te veranderen. Waarom zouden immigranten die opgevoed zijn met hun haaks op westerse waarden staande cultuur wel willen veranderen?

Het is wel weer schitterend leesvoer en rijp om eens door Tom opgezocht te worden met de camera en roze plofkap.

Nuuk | 29-08-21 | 20:14

@Nuuk | 29-08-21 | 20:14: zwaar geloven in de maakbare mens en samenleving. Alles komt goed met subsidies, intenties en de verwachting over iedereens welwillendheid. Er zit hier een heel christelijk/filosofisch/sociaaldemocratisch motief van wederkerigheid en verheffing achter. Maar helaas……

Risingson | 29-08-21 | 22:24

Beste plan ooit.
Zo krijg je tenminste echte Woke tijgers bij alle politieke partijen.
Breng de vluchtelingen naar de elite.
Heerlijk.

geen koning | 29-08-21 | 19:38

Een ongelooflijk stelletje wensdenkers die dit bedacht hebben op kosten van de belastingbetalers. En nu blijkbaar nog niet in staat te bedenken dat dit niet werkt.
Ik ga een beetje afhaken en wordt steeds “rechtser” (als dat bestaat in NL)

marco52 | 29-08-21 | 19:32

Ondanks alle indoctrinatie op de scholen, in de kranten, bij het npo etc verliest links steeds meer terrein. Ze hebben Rutte in de tas zitten. Dat is ook al niet meer genoeg. Nog een noodgreep door een verbond tussen Groenlinks en de PvdA dan (streng links slinks verbond). Uiteindelijk zal de wal het schip keren.
Verder moet ik een beetje glimlachen om de kinderlijke lieden die dit soort dingen verzinnen

metdedag | 29-08-21 | 19:30

Prima dat studenten bijna géén kamer meer kunnen krijgen. Ze worden geconfronteerd met hun linksche stemgedrag.

meneer Q | 29-08-21 | 19:28 | 8

@Weerduivel | 29-08-21 | 19:40:
Bouwstop ivm milieu eisen? Binnenhalen van mensen in plaats van opvang in de regio? Hoe veroorzaakt rechts stemgedrag deze problemen?

mmx | 29-08-21 | 20:13

@mmx | 29-08-21 | 20:13:
Helaas is de VVD links op deze items (volgen het EU-beleid).

meneer Q | 29-08-21 | 20:18

Ooit zei Wilders al: "Stem je VVD, dan krijg je er gratis PvdA bij".

meneer Q | 29-08-21 | 20:21
▼ 5 antwoorden verborgen

Goh, het lijkt bijna wel op de landen waar dit soort mensen vandaan komen.

Dan maar zo! | 29-08-21 | 19:20

Wir schaffen dass nicht.

HoniSoit | 29-08-21 | 19:19

Gewoon doorgaan zeg ik! Vooral doorgaan. Om de 3 jaar andere ploeg studenten er in. Laat zoveel mogelijk studenten ervaren hoe mooi en bijzonder de cultuurverrijking in Nederland is.
Het is zo mooi, zo onvoorstelbaar mooi!! Goed blijven promoten die handel!

Mispel | 29-08-21 | 19:15 | 4

Wat is er mooi aan cultuurverrijking zoals u die ziet? Ik zie cultuurverrijking ontstaan als dat tussen de culturen gelijkwaardig is. Niet dat de ene cultuur de andere iets door de strot wil drukken, dat is cultuurverarming. Maar dat nuance verschil ziet u niet, helaas. Welterusten.

Rdock | 29-08-21 | 19:37

@appeltjesgroeneweide | 29-08-21 | 19:25:
Interessant, u heeft ook een deuger thuis op de bank zitten? Hier ook, de mijne stemt D66 godbetert. Ongelooflijke lieverd, maar wil ook vaak niet praten over dit soort dingen. ‘Nu geen zin in deze discussie’ en dat soort dingen. En dat hoewel hij het stiekem ook niks vindt, hoofddoekjes. Zeker als je aan het strand de man dan in zwembroek ziet zitten en de vrouw volledig ingepakt, dat keurt hij eigenlijk ook af. Ik denk dat hij inderdaad niet wil nadenken of discussiëren over dit soort dingen want dan moet hij zijn denkbeelden van de laatste 30 jaar radicaal gaan omgooien. En dat doet pijn, om dat onder ogen te zien. Dus vermijdt hij het.

Braboblanke | 29-08-21 | 20:01

Liever om het anderhalve jaar of om de twee jaar, en dan vooraf selecteren op politieke kleur. Dus alleen maar studenten die deugpartijen stemmen. Studenten die nu al de ogen geopend is hoeven er niet meer te wonen, denk aan studenten die nu al zo verstandig zijn PVV te stemmen.

Goofy Goofball | 29-08-21 | 23:45
▼ 1 antwoord verborgen

Links zijn is niet alleen het gevolg van een bepaalde opvoeding, het is ook een genetische fout.
Een gezonde mens streeft het voortbestaan van zijn soortgenoten na, en niet de vernietiging ervan.

Nonkel Frituur | 29-08-21 | 19:10 | 4

Het is een zelfdestructieve religie.

Berend_Breedreet | 29-08-21 | 19:28

100 jaar geleden hadden de autochtone Nederlanders geen last van zelfdestructief gedrag, en genetisch zijn autochtone Nederlanders in 100 jaar niet zo veel veranderd. Ik geef de schuld van ons zelfdestructieve gedrag aan opvoeding met onpraktische normen en waarden.

DutchLion33 | 29-08-21 | 21:02
▼ 1 antwoord verborgen

Bril-fucking-jant. De conservatieven en de ‘wie zijn toch al die mensen die rechts stemmen’ van morgen.

The school of life. Op de uni regenboogvlaggetjes eenhoorns en indoctrinatie en in de weerbarstige praktijk een kleurloze grauwe drap van ellende.
Vrees niet het GL gemeentebestuur staat nu al te trappelen om een ellendige situatie nóg ellendiger te maken.

Uiteraard geheel in lijn met de hypocrisie van de deug ideologen heeft de voorvrouw en de burger moeder haar kinderen destijds ook van een school van kleur afgehaald. Want haar kinderen zijn géén sociaal experiment.

Misschien lukt het bij de kinderen van anderen wel.

ratelaar | 29-08-21 | 19:06

serieus "Nederlandse jongeren die slechts een huis zoeken en niet geïnteresseerd zijn in het project moeten eruit gefilterd worden." dat is toch gewoon racisme

pantera | 29-08-21 | 19:06 | 3

Die hadden ze juist moeten aannemen, dat waren de enigen met normaal gezond verstand.

grietmetgroenefiets | 29-08-21 | 19:15

Juist niet. Het mooie aan dit experiment is dat al die wereldvreemde deugfiguren nu met de neus op de feiten worden gedrukt. Dan moet je el een enorme bunker voor je kop hebben om na 5 jaar dar gewoond te hebben nog D66 of GL te gaan stemmen.

De Ongematigde | 29-08-21 | 19:22

Discriminatie, geen racisme.

Frau Merkel | 29-08-21 | 19:50

Ik lees: "prostitutie" en "samen praten over seksualiteit" Vervolgens zie ik op de site van het project een foto van Zebib.
Hmm, waar kan ik mij aanmelden?

De Ongematigde | 29-08-21 | 19:05

"Een kogel vliegt door de ruit van een bewoonster. Ze zet een bericht op Facebook. Het zelfbeheer vraagt haar het bericht weer te verwijderen, het zou verwarring en angst zaaien."
LOL.

Asteroid-B612 | 29-08-21 | 19:05

Net als in Tilburg, bij een niet nader te noemen "zorgverlener".
Zogenaamd bedoeld voor mensen met verstandelijke beperking, maar wat woont daar? Alcoholisten, (criminele) harddrugsverslaafden, prostituees (sommige met kind!) en heel veel asielzoekers, ook hele groepen die Engeland uitgegooid zijn vanwege geweld zoals steekpartijen enz. Nou ja, heel de boevenbende is tenminste geconcentreerd, alleen staat er geen hek omheen. In desbetreffende buurt natuurlijk welig tierende drugshandel en af en toe meiden die ook in de winter in hun bh rondlopen. Maar die groepen asielzoekers die eerst in Engeland waren, dat is me toch wat, openbare zuippartijen met bijbehorende veldslagen, jaja de politie rijdt af en aan in de zomer, ze beuken in tegengestelde richting het fietspad op en ja hoor, ze gaan natuurlijk weer naar die "zorgverlener" oftewel Sodom&Gomorra. Lekker boodschappen doen bij de Aldi aldaar, houdt je portemonnee maar goed vast en je kleine kinderen thuis, want die hoeven al die onder invloed verkerende junkies niet te zien op zo'n jonge leeftijd.

onesizefitsall | 29-08-21 | 19:04

Maakt niet uit waar die eritreers wonen op de veluwe lopen ze ook meestal met een dikke buik en dat is niet van de honger.
Heeft meer te maken met kindjes hier geboren zijn te zielig om terug te gaan.

likdoorn | 29-08-21 | 19:04

Ja, serieus, vanwege zoektocht kind 2 ben ik deze shit al tegengekomen. Een motivatiebrief moet je schrijven en je moet vrijwilligers werk doen om voor zo'n hut in aanmerking te komen. Volgens mij was het eerst nog met eigen badkamer met eigen keuken maar de nieuwe trend is een kamer van 11 vierkante meter een wasbak en in een flat met twee anderen. Je hebt geen idee welke leuke snuiter op je gedeelde plee heeft zitten schijten en wie je 's nachts op de gang tegenkomt. Het lijkt ons echt een goed idee om kind twee daar te laten wonen, daar slapen we rustig van, mafkezen.. Geen haar op mijn hoofd dat mijn kind in zo'n shithole gaat zitten, dan maar bij ons blijven wonen.

osolemio | 29-08-21 | 19:02

Het is natuurlijk ook op vreselijk van te lachen, en dat doe ik dan ook. Hahaha. Maar een beangstigend feit is wel dat men ook van deze feiten niet leren wil. De dwangmatige linkse obsessie om maar vooral te willen deugen wint het keer op keer. En dát is niet om te lachen, maar om van te janken. Men. Wil. Het. Maar. Niet. Zien.

Ceristimo | 29-08-21 | 19:02 | 1

Het lijken wel streng gelovigen. Streng hervormde linkse bond (groenlinks/pvda)

metdedag | 29-08-21 | 19:17

Je verwacht t niet, willen de studenten niet goed genoeg integreren?

Een docu van een van de inwoners (positief natuurlijk want linkse opleiding).
vimeo.com/492454593

klaas24 | 29-08-21 | 18:59 | 2

Nou, voor dat stuk tropisch wrakhout wat hier is aangespoeld is de huisvesting toch allemaal wat te min. (vanaf 1:35 van die docu) Ze wilden namelijk direct een nomaal huis hebben,

De Ongematigde | 29-08-21 | 19:28

Wat een treurigheid. Complete mismatch aan alle kanten. Jonge mannen die met totaal verkeerde verwachtingen naar Nederland zijn gekomen, Eritreeërs bij wie het trekken aan een dood paard is, jonge meiden die totaal naïef denken mensen te kunnen helpen. Wat treurig, al die vluchtelingen waarbij je nu al ziet dat ze het nooit gaan redden in Nederland en totaal ontheemd zijn. Zouden ze zich afvragen of dit het allemaal wel waard is geweest?
Duitsland verwacht nu 40.000 Afghanen op te nemen (zullen er wel meer worden). Harald Doornbos schrijft dat Taliban dit toejuicht, omdat het sociale onrust veroorzaakt in het Westen èn de Taliban een clash of cultures hier toejuicht.
En dan die naïeve jonge meiden...
Dit kan toch niet goed aflopen?

Bataafje | 29-08-21 | 22:43

Ik kan het niet eens lezen, zo idioot is het. Ze hebben van tevoren alle mensen met realiteitszin eruit gegooid onder het mom van discriminatie en zelf nooit een vluchteling gezien. Maar al die kinderen die erbij zijn gekomen, dat vind ik het ergst.

grietmetgroenefiets | 29-08-21 | 18:58

Linkse mensen worden met de dag dommer.

leo59 | 29-08-21 | 18:54

Hahaha.... hahaha...#stadvandehoop

Amsterdamsko | 29-08-21 | 18:48 | 1

#Stadvandewanhoop

Rdock | 29-08-21 | 19:32

Laat die links stemmende studenten maar lekker tussen de asielzoekers wonen. Juist dit soort mensen moet je blootstellen aan immigratie en cultuurverrijking. Misschien dat het dan pas tot hen doordringt dat het niet werkt.

Alhoewel ik het idee heb dat ze gewoon verhuizen naar een plek zonder vluchtelingen en Moslims en vervolgens gewoon doorgaan met D66/GL stemmen.

Hefbrug | 29-08-21 | 18:48 | 2

Door de stijging van de huizenprijzen zullen meer en meer linkse jongeren niet zo makkelijk meer naar een "nette" wijk kunnen verhuizen, dus worden ze steeds meer geconfronteerd met hun eigen stemgedrag. Laat ze maar in hun eigen sop gaarkoken, evenals hun GL en '66 ouders die dit diverse, inclusieve bedje voor hun gespreid hebben.

Binkoo | 29-08-21 | 19:07

@Binkoo | 29-08-21 | 19:07:
Het probleem is dat ze vervolgens de oplossing bij zichzelf gaan zoeken. En dan eisen dat de rest ook compleet debiel gedrag gaat vertonen omdat dit de oplossing zou zijn. Dwingend sturen op verandering van gedrag is vrijwel altijd de oplossing wanneer het gedrag van de ander in beginsel al onacceptabel is.

mmx | 29-08-21 | 19:47

Wat vindt Arnon Grünberg hiervan?

thanseeuwen | 29-08-21 | 18:47

"je probeert constant een zelflerend orgaan te zijn"

Dit is pareltje hoor.

Keutels | 29-08-21 | 18:46

Misschien zouden ze even contact kunnen opnemen met Klaus Schwab?

Rest In Privacy | 29-08-21 | 18:34

Studenten met import laten samenwonen, geweldig idee. Liefst wel verplicht jaar of 6. Eens zien of ze daarna of terwijl nog D’66 stemmen.

Lukiluuk | 29-08-21 | 18:33 | 2

Helaas wel. Want het project faalt wegens een gebrek aan geld en een guurrechtse wind in de samenleving. "Het idee was goed, het heeft gewoon geen kans gekregen*

Muxje | 29-08-21 | 18:44

@Muxje | 29-08-21 | 18:44:
Zoiets zal het idd wel worden, ironisch genoeg. Net zoals bij het communisme en de sharia.

Braboblanke | 29-08-21 | 19:40

Lekker kort nurk artikel..

hotnot | 29-08-21 | 18:32

Kan me zo voorstellen dat de gemiddelde vluchteling niet op UVA leerlingen zitten te wachten.

dhrat | 29-08-21 | 18:29

Te weinig geld, een beroerde uitvoer, problemen die de bewoners zelf maar op moeten lossen, en over niets is goed nagedacht behalve de media-strategie. Nederland in het klein.

Muxje | 29-08-21 | 18:29

Wanneer komt er eens een einde aan die binnenlopers-ellende! Beter beschreven hierboven dan ik ooit had kunnen doen…..

Roetveegje | 29-08-21 | 18:26

De geselecteerde mensen stonden 100% open en zijn supertolerant tegenover vluchtelingen.

De meerderheid van de Nederlandse bevolking staat er minder positief tegenover.

Dus als het project al niet lukt bij de grootste voorstanders hoe kan het dan ooit lukken bij de gemiddelde Nederlander, niet dus.

Wattman | 29-08-21 | 18:22 | 2

Spijker,kop,raak. Heldere eindconclusie!

roberto9715 | 29-08-21 | 18:31

Dé reden waarom volledige integratie van vreemde culturen nooit zal lukken in Nederland, samengevat in 1 tegel.

Binkoo | 29-08-21 | 19:09

Het is het linkse koloniale denken dat hieraan ten grondslag ligt. De wereld zou zoveel beter zijn als iedereen zo was als wij en eigenlijk wil de hele wereld dat ook wel, maar ze hebben hulp nodig. En maar verbaasd zijn als het tegendeel blijkt.

Blauwpetje | 29-08-21 | 18:22 | 2

Hoedje af voor u.

meneer der meneren | 29-08-21 | 18:25

Klinkt eerder als een soort zendingsdrang, hebben we, met name in West Europa, ook veel ervaring mee. Maar hoe dan ook, via de kerk of linkse politiek, de uitkomst is dezelfde.

EG61 | 29-08-21 | 18:45

Opvallend hoe snel ze altijd zijn met prijsuitreikingen als het om dit soort initiatieven gaat.

Deflatiemonster | 29-08-21 | 18:21 | 4

Die prijs moet ook uitgereikt zijn vóór het project daadwerkelijk begint, want zodra het begint is het al een fiasco en dan is het toch een beetje wrang er nog een prijs aan toe te kennen.

naglfar | 29-08-21 | 18:58

@hankhill misschien hadden ze dan beter het breedste fietspad kunnen bouwen..

Cable | 29-08-21 | 19:17

Sowieso vind ik dat soort initiatieven idioot. Ik zie graag dat duidelijk is wat het is, aan de hand van logische, gebruikelijke kleuren. Anders lijkt het net een heeeeeeel breed gaybrapad. Verkeerssingnaleringen zijn er voor de veiligheid en niet om te deugen.

De_GVR | 29-08-21 | 21:33
▼ 1 antwoord verborgen

Wat een guurrechtse hetze tegen een sympathiek plan dat een oplossing is voor de woningnood. Hulde voor de Amsterdamse creatieve klasse.

thanseeuwen | 29-08-21 | 18:18 | 2

realisme versus idealisme. Idealisme wint weer eens.

appeltjesgroeneweide | 29-08-21 | 18:32

Geestig commentaar. Deze kan zo in ‘in de speld’.

ratelaar | 29-08-21 | 19:12

De meest idiote projecten draaien meestal best aardig zolang er voldoende geld van anderen in gepompt wordt, maar zelfs dat lukt hier niet.
Voor deze keer ben ik het eens met de gemeente; we hadden het vooral moeten voorkomen.

Harry.Langezwaal | 29-08-21 | 18:16

50% van alle vrijkomende sociale woningen in Amsterdam gaan VERPLICHT naar dit soort asociale 'statushouders' . Dat is veel meer geld dan dit lullige miljoen

van heinde en verre | 29-08-21 | 18:16

Tekort aan studentenhuizen en tekort aan opvang locaties, dus dan pak je maar wat je te pakken kan. Ik snap die bewoners wel. Echter in Amsterdam heb je dan de kans dat je in een sociaal experiment terecht komt waar je niet zonder consequenties uit kan stappen. Een onvrijwillig lidmaatschap van een sekte.

Alle negativiteit wordt uitgelegd als groeipijntjes, verklaar door negatieve invloed van buitenaf, overbrugbare cultuur verschillen.
Alle positiviteit als indicatoren dat het experiment zijn vruchten afwerpt.

Het is om te huilen als het niet zo grappig was. Dystopisch...

JanFTE | 29-08-21 | 18:15

Haha, wat een fijn artikel, heerlijk. Heb het helemaal gelezen.

Citaatje omnomnom:

"""
„Hadden we verwacht dat er baby’s geboren zouden worden?”, herhaalt Sociusbaas Pim Koot de vraag. „Ja, maar niet zo veel, en niet zó snel.” In de wooncontracten staat dat je in Riekerhaven niet met kinderen mag wonen. Toch worden al snel na de opening de eerste vrouwen zwanger. Het gaat voornamelijk om Eritrese vrouwen.
"""

Knufter | 29-08-21 | 18:14 | 2

dus hier 'mogen' komen en vervolgens sch*** hebben aan het land dat je pens vult. Wel kunnen reizen en benen uit elkaar kunnen doen maar geen respect voor de voorwaarden. Alsof je lid wordt van de bib en de bladzijden van boeken vervolgens gebruikt als wc papier

appeltjesgroeneweide | 29-08-21 | 18:31

Dan verwijs je naar het contract, en zet ze eruit.

de honden blaffen... | 29-08-21 | 22:17

Ik vernam net op het journaal dat men allerlei kampen aan het oprichten zijn voor de Afghanen. Maar waarom? Waarom moeten deze mensen van 3000 km ver worden geimporteerd? Omdat dat humaan is? Voor wie?
Ik zeg u, dit idee dat het 'goed', 'vanzelfspreken', 'humaan' is, is allemaal door links aangeleerd gedachtengoed. Mij lijkt dat het enige wat normaal is, opvang in de regio is. En bedenk: we hebben geen verplichting om deze mensen hierheen te halen. Waarom wel? Omdat 'men' dat zegt? En wie is 'men' dan eigenlijk wel. Oh ja, linkse mensen en VVD'ers die hier schandalig aan verdienen met de bouw van kampen. Er is helemaal niets normaals of oke om deze wilvreemde mensen hierheen te halen.

appeltjesgroeneweide | 29-08-21 | 18:13 | 4

De Westerse maatschappij is inmiddels zo doordrongen van dit gedachtengoed dat het vechten tegen de bierkaai is. U heeft helemaal gelijk, maar u zult de grote meerderheid niet meer kunnen overtuigen.

Allevezoel | 29-08-21 | 18:50

Het is het soort mensen dat denkt in poppetjes die vanuit andere werelddelen hier weggestopt kunnen worden. Ze denken niet in mensen want dan hadden ze wel beseft dat dit zo niet gaat helpen.

Deflatiemonster | 29-08-21 | 19:14

Ja, ik begrijp ook niet waarom bijna iedereen er automatisch vanuit gaat dat wij een morele plicht hebben om nu iedere Afghaan die hier wilt komen wonen een huis, vakantiegeld, onderwijs, zorg en paspoort te geven. Omdat wij daar even waren voor het gefaalde project daar een democratie te bouwen? Maar de verantwoordelijkheid voor het falen of slagen van die democratie ligt natuurlijk uiteindelijk bij het Afghaanse volk: er is een grens aan wat wij konden doen daar. Als de Afghanen het niet genoeg of met genoeg willen, dan bepaalt dat hun uiteindelijke lot. Maar op überhaupt een poging van de bestuurders, journalisten of professoren om deze vraag te beantwoorden heb ik geen hoop. Ik lees alleen maar beroepen op emoties en karaktermoordende ad-hominems naar wie het er niet mee eens is.

stampertje85 | 29-08-21 | 19:45
▼ 1 antwoord verborgen

Ik snap maar niet dat er bij gemeentes en overheden geen duidelijke Afspraak kan worden gemaakt over verantwoordelijkheden en concequenties.
Iedere keer weer van die projecten met van die open einden die veroorzaakt werden door van alles en nog wat, maar niet door degene die dit project optuigde en langs alle beslispunten laveerde.

Ik durf te wedden dat dat kleine miljoen aan subsidie van de gemeente grotendeels verdwenen is in zakken van personen die ver weg van de bron zitten en zo ongemerkt zijn doorgeschoven naar een ander flink gesubsidieerd project en wellicht alweer twee of drie projecten verder zijn.

Johanvb | 29-08-21 | 18:12

'Vrouwen worden begluurd, bespuugd en uitgescholden', verrek... dat gebeurt al 35 jaar door 'Jongeren'. Heeft dus niet zoveel met asielzoekers te maken maar met afkomst. Ruil maar met Chinese asielzoekers, wordt een verademing.

ploppy | 29-08-21 | 18:12

Wat verstaat men overigens onder een ""keurige D66"" ?

Ben ik dan een keurige PVV stemmer?

Keyboardspeler | 29-08-21 | 18:11

Weet je wat Nederland nodig heeft? Meer overheid!

Odin | 29-08-21 | 18:09 | 2

Je bedoelt volgens het chinese model met heropvoedingskampen?

helodia | 29-08-21 | 18:15

Hoe kan je het bedenken? Een groep zal alleen een positieve richting uit gaan als er een juiste balans is. Een mix van kansrijke jongeren die aan hun toekomst bouwen en een groep kanslozen die hun hand ophouden en uit verveling niet verder komen dan een pain in the a.. komt echt niet in balans. Ambtenaren moeten leven met rotte appels in hun teams en projecten, in het bedrijfsleven is er voor rotte appels een deur waar EXIT op staat. Hard, jazeker, maar een goed team en geslaagd project zijn meer waard dan de persoonlijke belangen/gevoelens van een rotte appel. Dat geldt ook voor een hele samenleving.

Gebakschep | 29-08-21 | 18:08

Non westerling gonna non westerling.

Rest In Privacy | 29-08-21 | 18:07

Och, het is Amsterdam. Daar gaat niets aan verloren. Succes ermee en BLIJF daar!

Frau Merkel | 29-08-21 | 18:07 | 1

Geen woning daar kunnen betalen? Ik wel.

dathoujetoch | 29-08-21 | 18:09

Het is een shithole, maar als je terwijl je in een lekkende container woont, denkt dat het een goed idee is om zwanger te worden dan verdien je ook niet veel beter. Kosten voor de gemeenschap lijken laag, misschien best een goede deal voor de gemeente? Deze lieden zullen toch nooit hun eigen broek op kunnen houden.

Diederik_Ezel | 29-08-21 | 18:06

Nou als dit zo in de deugmedia komt, reken er dan maar op dat het in werkelijkheid nog veel erger is mislukt dan dat ze nu doen voorkomen.
Maar we gaan gewoon verder en proberen hetzelfde weer maar dan met nieuwe loze universitair klinkende termen.
-
Verschil tussen vluchteling (tolk Afghanistan) en immigrant (wil gewoon ergens anders wonen) is wellicht iets om ook te gaan bespreken in het deugkringetje.

bananabanana | 29-08-21 | 18:05

Ah weer een experimentje. Zullen we eens een experiment uitvoeren met de woningen van deugambtenaren en andere linkse wappies.

TRUMP | 29-08-21 | 18:05

Ze kunnen mij als extern expert inhuren. Voor een tonnetje of 3 adviseer ik ze in een vuistdik rapport en na 8 hei sessies om het nogmaals te proberen met wat kleine aanpassingen. Het vervolgproject zal ik dan ook extern evalueren, ditmaal via een ander bedrijfje, en vraag hier dan 5 ton voor.

Ilyrm | 29-08-21 | 18:04 | 2

Even kijken... Het project loopt nu 5 jaar, U bent de 6e denk ik.

Alsdan | 29-08-21 | 18:15

@Alsdan | 29-08-21 | 18:15: Dan zal ik alle voorgaande rapporten ook moeten lezen, zal er een vactuurtje voor insturen.

Ilyrm | 29-08-21 | 18:41

Aha. Dat is een sterk staaltje "Het werkt niet, en daarom gaan we er gewoon mee door."

TonAlias | 29-08-21 | 18:02 | 3

Typisch ideologische verdwazing.

Rest In Privacy | 29-08-21 | 18:09

Doet het kabinet ook!

dathoujetoch | 29-08-21 | 18:17

9 ton is een koopje om een aantal asielzoekers te huisvesten. Wat dat betreft heeft de gemeente het goed gedaan
Een vuistregel is: een statushouder kost Nederland gemiddeld een miljoen euro.
Immigratie heeft ons de laatste 25 jaar 400 miljard gekost en gaat ons de komende 20 jaar nog eens 600 miljard kosten.

Jammer dat dit project is mislukt, want zoals aangegeven: het was een koopje.

druipsmurf | 29-08-21 | 18:01 | 1

Die 9 ton komt bovenop dat miljoen per asieleiser.

2voor12 | 29-08-21 | 18:03

Heerlijk dit! Gelukkig woon ik ver van Nederland in een gated community.

rifraf | 29-08-21 | 18:01 | 2

Singsing? Alcatraz?

dathoujetoch | 29-08-21 | 18:10

Zit je een straf uit?

meneer der meneren | 29-08-21 | 18:14

Samengevat was het een communie gestoeld op communistische denkbeelden. Waarbij de vrouwen het licht gezien hebben, en toch niets geleerd om weer gewoon GL te stemmen.

Rotterdammert1965 | 29-08-21 | 18:01

De echte vraag is: wie heeft het grootste deel van die 980.000 euro op de rekening van zijn/haar ‘adviesbureau’ mogen schrijven?

BASinnic | 29-08-21 | 18:00

Wat kunnen we verder verwachten?
In de tijd van Stalin ontstond een georganiseerde hongersnood, in de tijd van Mao met z'n cultuurrevolutie slachtten kinderen hun ouders af, iets dat in Noord Korea nog steeds voortduurt.............

J.Thee.Cohen | 29-08-21 | 18:00

Europa gaat ten onder aan de totale overschatting van de kneedbaarheid van de menselijke geest en de samenleving. Bij kinderen overschatten we de rol van opvoeding en onderwijs en bij asielzoekers gebeurt hetzelfde.

Als het mis gaat denkt links dat het komt door racisme, seksisme en verkeerd taalgebruik. Nee, nee, nee. We komen er pas achter als het te laat is, want we zijn te weekhartig om nee te zeggen en te accepteren dat de wereld voor veel mensen inderdaad een klote plek is om te wonen. Dat is niet onze schuld!

ED-209 | 29-08-21 | 17:59 | 1

Kurtz: “because it is (moral) judgement that will defeat us”

BASinnic | 29-08-21 | 18:02

goed project. meer meer meer.

newray | 29-08-21 | 17:59 | 3

Ik ben er voor om alle studenten dit te laten meemaken, dan zal het stemmen op GL onder die groep drastisch afnemen.

2voor12 | 29-08-21 | 18:00

@2voor12 | 29-08-21 | 18:00: geloof me, die leren er niets door. Die nemen zelf aanranding voor lief dan Wilders gelijk te moeten geven.

Rotterdammert1965 | 29-08-21 | 18:03

"er is sprake van structurele overlast, vrouwen worden begluurd, bespuugd en uitgescholden, het complex is in vijf jaar tijd volledig vervallen. Insluiping, diefstal, 'grensoverschrijdend gedrag', drugsgebruik, drugshandel en prostitutie. Ondanks het feit dat er geen mensen met kinderen mochten wonen kregen vooral de vrouwen uit Eritrea alsnog heel veel kinderen, met alle overlast van dien."

Haal de derde wereld in huis, en je wordt de derde wereld.

Stoppen met dat totaal uit de klauwen gegierde, absurde asielcircus. Opzeggen van alle vluchtelingenverdragen. Opvang uitsluitend in de regio. Orban hekwerken op de totale lengte van de EU (lands)buitengrenzen; pushback beleid mbt alle afgeladen dobberbootjes die richting de EU dobberen. Een hermetisch gesloten Fort Europa waar niemand meer zichzelf kan uitnodigen en zonder papieren kan komen binnen banjeren.

Dr_Johnson | 29-08-21 | 17:59 | 2

Gaat nooit gebeuren want dan zou je linkse beleidsmakers op zijn minst op moeten sluiten of het land uit moeten schoppen. Iets anders helpt niet
Dus vergeet het maar.

druipsmurf | 29-08-21 | 18:17

@druipsmurf | 29-08-21 | 18:17:
"dan zou je linkse beleidsmakers op zijn minst op moeten sluiten of het land uit moeten schoppen".
Sja, als we dat niet eens proberen zullen we het nooit weten.

Graaisnaaiert | 29-08-21 | 20:10

Uit het artikel: waarom krijgt iemand uit het veilige Zambia hier asiel?

2voor12 | 29-08-21 | 17:58 | 2

Waarom krijgt iemand die met een Palistijn is getrouwd hier asiel?. Waarom krijgt een Zweedse loopneus met dubbel paspoort hier asiel? Waarom krijgt een Argentijnse gelukzoekster hier asiel?

dathoujetoch | 29-08-21 | 18:04

Dat het COA momenteel klaagt over volle opvanglocaties komt o.a. door vluchtelingen uit Libanon en Wit Rusland ( ze schrijven Belarus want dan klinkt het exotischer denk ik) las ik laatst.

Lomo | 29-08-21 | 18:44

Amsterdam , het loopt slechts een paar jaar voor op de rest van het land. Zeker nu GL in het kabinet gaat komen. De middenklasse gaat helemaal worden uitgeknepen om nog meer van deze experimenteren uit te kunnen voeren. Experimenten waar van te voren al vast staat wat de uitkomst is. Steeds hetzelfde doen en andere resultaten verwachten was als ik mij niet vergis een quote van Albert Einstein , en komt hier volledig tot zijn recht. Maar links kennende verdraaien hun de feiten en krijgen die nare witte koloniale studenten de regenboog Piet toegeschoven.

Plaque-doctor | 29-08-21 | 17:58

Beetje goedkoop artikeltje, immers de VVD zat toen in het college, GL niet. Voortaan maar eerst feijes checken.

dathoujetoch | 29-08-21 | 17:58 | 7

En feijes.

blikjegrolsch | 29-08-21 | 18:05

Achmed Baâdoud van Nieuw-West bedacht de formule van het Startblok. Achmed is lid van de PVDA. Wellicht moet u uw eigen feitjes checken.

donkieshot | 29-08-21 | 19:54
▼ 4 antwoorden verborgen

Laat Kaag op de tafel springen, alles opgelost.

Lukiluuk | 29-08-21 | 17:57

Gezond mensenverstand en realiteitszin zijn nooit de kracht van links geweest. Per slot van rekening bepaalt de onderbouw de bovenbouw en is de werkelijkheid een kapitalistisch constuct of zoiets. Enfin jammer, maar labiele mensen het laten uitzoeken en denken dat het wel prima zal aflopen is ook wat te veel sociaal optimisme. Wel opgenomen vanwege Utopia, theatermaker enzo?

AlexanderVissers | 29-08-21 | 17:56

In Amsterdam deden ze dit al 20 jaar terug hoor, asielzoekers plaatsen in studentenflats. Meisjes werden lastiggevallen en Afrikanen nodigden half Afrika uit om "gratis" te komen douchen en koken. Het was oprecht een ramp. Na een paar maanden was ongeveer iedereen spontaan racistisch geworden.

drs. Levi Samsonov | 29-08-21 | 17:56 | 2

Lol KudtLand.

Longhorn | 29-08-21 | 18:01

En ook toen al kreeg Trump de schuld.

AdPatat1960 | 29-08-21 | 19:36

Heeft het ooit lekker gewerkt?

Frau Merkel | 29-08-21 | 18:06

En het gaat de komende jaren nog veel drukker worden,

Een vergelijkbaar rampscenario als in Afghanistan dreigt zich in West-Afrika te ontvouwen. Frankrijk trekt komend jaar zeker de helft van zijn troepen terug uit Mali, tot vreugde van Al Qaida en IS.

De landen in de Liptakoregio moeten het dus voortaan zelf gaan opknappen in het grensgebied tussen Mali, Niger en Burkina Faso – waar aan Al Qaida en Islamitische Staat gelieerde lokale jihadisten machtiger worden en steeds meer gebied in handen krijgen.

Gebakkenvis | 29-08-21 | 17:55

"Het bleek ingewikkeld"....

Koning BongoBongo | 29-08-21 | 17:54

Meer topics op zondag dan om de 2 uur, ik vind het mooi!

Sinterbikske | 29-08-21 | 17:53

Onze Sigrid zal bij thuiskomst haar goede vriendin en burgermoeder Femke op pad sturen om deze uitdaging aan te gaan. Alle asielzoekers zijn vluchtelingen en wij heten hun welkom in ons land waar inclusiviteit, diversiteit en gelijkheid hoog in het vaandel staat.

Wij laten Geert Wilders niet in de kaart spelen door enkele witte studenten met onbewuste vooroordelen en een geïnternaliseerde xenofobie gevoed door geïnstitutionaliseerd racisme en ons koloniale verleden. Er valt deze vluchtelingen niets te verwijten. Als witte Nederlanders zullen wij nog harder onze best moeten doen en nog meer geld, tijd en middelen beschikbaar moeten stellen.

GroetenVanUrk | 29-08-21 | 17:53 | 2

Bij thuiskomst ? Pff...... we zullen toch wel eens ooit geluk hebben ?

Koning BongoBongo | 29-08-21 | 17:56

Witte=blanke
GroetenUitAmsterdam

rustzacht6 | 29-08-21 | 17:59

Het is toch werkelijk een schande dat er geëxperimenteerd wordt met jongeren die opzoek zijn naar woonruimte. Links vals volk.

abonnee2019## | 29-08-21 | 17:52 | 2

Jongeren zijn volgens mij ook merendeel links georienteerd door brainwash scholen.... dus die zagen er wel een uitdaging in..... Little did the ingnorant leftwing fools know.....

Koning BongoBongo | 29-08-21 | 17:58

@Koning BongoBongo | 29-08-21 | 17:58: Wellicht dat zon project de ogen wat opent en zijn het nu PVV stemmers.

klaas24 | 29-08-21 | 18:57

Ik zou nog veel meer van deze projecten starten. Moet kunnen met 500 extra per week. Een soort van dienstplicht voor iedereen die 18 wordt.

kleybeuker | 29-08-21 | 17:50

Jamaar, dit is de schuld van die witte studenten. Die weigeren te integreren. Is het nu zo moeilijk even je best te doen om je te verdiepen in een andere cultuur en je vervolgens zo te gedragen?

SterF... | 29-08-21 | 17:49

Joodse mensen zien het in Nederland al niet meer zitten en willen weg. De politici interesseert het geen lor. Van meer mensen hoor ik dat ze weg willen. Weg uit de steeds verder expanderende ellende.

HoniSoit | 29-08-21 | 17:49 | 1

20 jaar geleden zag ik dit aankomen en heb mijn biezed gepakt toen de kans kreeg. Nu 20 jaar later leef ik gelukkig in de Smokey Mountains en heb nog geen dag spijt gehad. Ik zou hat aanraden verlaat her zinkende ship "Nederland" nu het nog kan.

WentWest | 29-08-21 | 18:53

Het waren prachtige sportvelden nu opgeofferd aan utopisch waandenken

van Dam | 29-08-21 | 17:48

integratie en tolerantie komen in sommige talen niet voor. Ook na een paar generaties doen ze daar niet aan. Maar droom lekker verder, linkse sukkels, en verkloot ons land.

WillemWordtWakker | 29-08-21 | 17:48

Laten ze dit maar uitrollen over heel Nederland. Hopelijk worden dan de ogen eindelijk geopend van de studenten/jongeren en stoppen zij met stemmen op fucking Groenslinks.

rustzacht6 | 29-08-21 | 17:48

Waarom doet dit mij denken aan het familie Flodder project? Nou Sjakie, regel nu ff voor die studentes een woning.

Noobster | 29-08-21 | 17:48

En daar gaan we weer,

De opvang van asielzoekers „piept en kraakt aan alle kanten.” Als dat niet snel wordt aangepakt moeten er ook voor de reguliere opvang crisiscentra worden ingericht. Deze waarschuwing geeft het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) tijdens een persbezichtiging van de noodopvanglocatie in Heumensoord, bij Nijmegen.

Gebakkenvis | 29-08-21 | 17:47 | 1

M.a.w. ze willen nog veeeeeel meer belastinggeld.

Asteroid-B612 | 30-08-21 | 05:12

Het leven in communes... Alleen een gemeenschappelijke tuin geeft al reden tot totale oorlog (en dat nog zonder de culturele verschillen). Vraag maar aan John de Mol.

Mr_Miscellaneous | 29-08-21 | 17:47

Volgens mij waren dit geen studenten maar 'starters' en hadden de statushouders meer last van een paar starters dan andersom.

m@rkus | 29-08-21 | 17:46 | 1

Links ?

Roadblock | 29-08-21 | 19:01

Ook in mijn stad bestaat soortgelijk iets. Menig Hollandse knul / meid is ondertussen gevlucht vanwege de overheersende aanwezigheid van de asielzoekers. Leven volgens de (culturele) normen en waarden van hun thuisland en das niet zo heel gezellig.

Dit soort (mislukte en kostbare) projecten zijn overigens een afspiegeling van de mislukte multiculti.

Gebakkenvis | 29-08-21 | 17:46

Een "ex-theatermaker". Iemand die begrepen heeft dat ie 6+ jaar voor niets "gestudeerd" heeft. Tenminste 1 betrokkene met enige realiteitszin.

Godsammekraken | 29-08-21 | 17:45

Nooit gedacht aan Eritrese meisjes de pil voorschrijven?

ChalinaRosa | 29-08-21 | 17:43 | 4

@ploppy | 29-08-21 | 17:54: Eritrea is voornamelijk christelijk. Daarom zie je ze ook vaak 's ochtends al met halve liters bier in het park hangen. En dat mag, i.t.t.de pil wel van Jezus en zijn maten.

BozeKater | 29-08-21 | 18:05

@Roadblock | 29-08-21 | 19:00:
Nog 20 jaar en dan zitten we hier ook op dat punt, en vanaf dan begint het aandeel Christenen e.a. steeds sneller te dalen...

Binkoo | 29-08-21 | 19:26
▼ 1 antwoord verborgen

Iets wat de belangstelling trekt van de VN en zelfs een hier een prijs van ontvangt, is gewoon een rode vlag. Meteen stoppen en subsidie intrekken.

Lomo | 29-08-21 | 17:42

In Holendrecht is het aardig gelukt..

Mensen groeten elkaar, verloren jasjes van de kinderen worden netjes aan de paal opgehangen, mijn scooter staat er nog, en het is er rustig..!!

Zoek het maar uit aan de andere kant.. Wij houden ons stil....!!

neonreclame | 29-08-21 | 17:41

Ik vind het een briljant idee: Toekomstige GL stemmers laten samenleven met geurtjesportiekers.
Dat valt in dezelfde categorie als al die zielige GL-jeugd die momenteel geen huis kan kopen. Tjah, misschien dat je nu snapt dat je misschien eens op een partij moet stemmen die de wereld wel begrijpt.

TheEgg | 29-08-21 | 17:40 | 1

U hebt een punt. De ellende is helaas dat maakbaarheidsbelievers altijd weer uitvluchten en 'veilige' verklaringen bedenken om te kunnen blijven geloven.

Harry.Langezwaal | 29-08-21 | 18:20

Goh, dat had ik niet kunnen bedenken (sarcasme off)

Frans_van_Arkel | 29-08-21 | 17:39

En daarom vergroten ze het experiment en rollen ze het uit over heel Nederland.

Sterkte jongelui.

Wattman | 29-08-21 | 17:38

Ik snap meteen waarom die theatermaker mislukt is. Als ie het had gesnapt, hadden die huizen barstensvol camera's gehangen en had De Mol 9.8 miljoen betaald voor het format. Dat was dan 'so you think you can integreer' gaan heten, of iets anders sbs-fähigs.

pietvanvliet | 29-08-21 | 17:38 | 1

"Kom op nou zeg, dat is commercieel. Dan krijgen we allemaal eenheidsworst en tokkie-vermaak !" (Dit is wat de meeste mensen "in de culturele sector" echt vinden. Die zijn van mening dat ze met zoveel verheffends, aparts en fraais bezig zijn, en voogen daar doorgaans aan toe "en dat mag best wat kosten".
Wij willen meer ZOEP ZIDE ! Voor ons !

Asteroid-B612 | 30-08-21 | 06:12

Het vervelende aan ouder worden is dat je herinnering hebt aan hoe fijn en goed we het hadden eind jaren ‘90 en des te pijnlijker om het nu naar de klote te zien gaan. Het goede nieuws, over pakweg 60 jaar weet niemand meer hoe goed we het hadden.

Pisnicht | 29-08-21 | 17:37 | 2

Tja, mijn jeugd was de jaren 80 en begin 90. Nu ben ik bang om te roepen dat vroeger alles beter was. Maar dat was echt wel zo

Frans_van_Arkel | 29-08-21 | 17:41

Grappig. Mijn jeugd speelde zich voor het grootste deel in de jaren '60 en '70 af. De enige 'allochtonen' waar we toen mee te maken hadden waren voornamelijk afkomstig uit Spanje. Prima lui, ze zaten ook bij mij in de klas op de lagere school. Grootste probleem in die tijd was milieuverontreiniging: veel tweetaktbrommers op mengsmering (was ik later evengoed schuldig aan), rokende vrachtwagens en troep in de sloten en rivieren.
Weet niet of het toen nou zoveel beter was, maar je had gelukkig geen woke politici of ander bestuurders, er waren hoofdzakelijk maar twee geslachten; mannetjes en vrouwtjes en die waren ook duidelijk van elkaar te onderscheiden. De ellende is er langzaam ingeslopen met de komst van cultuurverrijkers. Maar ik herken de herinnering aan het relatief zorgeloze bestaan uit die jaren zeker wel.

R2fu**D2 | 29-08-21 | 17:55

Nou, op macroniveau vallen er ook wel wat kanttekeningen te plaatsen.

JohnLocke | 29-08-21 | 17:37

Er is meer zorgbehoefte: meer managers en meer geld is de oplossing. Verder moet iedere Nederlander zijn bek houden en als je kritische kanttekeningen plaatst ben je een racist. Groetjes Mark Rutte.

De Pilsvogel | 29-08-21 | 17:37

Amsterdam heeft meerdere van deze projecten. Riekerhaven is daar maar 1 van. Mijn zoon heeft in zo'n project gewoond. Het was een verschrikking.

Het ergste van alles is: de Amsterdamse jongeren mogen er maar 5 jaar wonen en daarna staan ze op straat. De statushouders krijgen na 5 jaar een eigen woning.

Snoess | 29-08-21 | 17:37 | 3

Wat stemt zoonlief ?

U-boot | 29-08-21 | 18:07

@U-boot | 29-08-21 | 18:07:
Hij stemt niet. Totaal niet geïnteresseerd in politiek. Hij weet alleen van horen zeggen dat Wilders een hele slechte man is.

Snoess | 29-08-21 | 18:50

@Snoess | 29-08-21 | 18:50: Daar ga je.. De doorsnee Nederlander weet niks van politiek en wil gewoon met rust worden gelaten. Het probleem is dat progressieve politici (ook vvd) de Nederlandse burger niet met rust willen laten.
Kennis van politiek en een gezonde afkeer zijn noodzaak anno 2021.

Sprunk | 30-08-21 | 14:28

Dus "statushouders" krijgen nu naast gratis woonruimte en Miele ook een blonde studente naar keuze...?

Mark zit te Dutten | 29-08-21 | 17:36

Water is nat.

gristen | 29-08-21 | 17:35 | 1

U hebt de GP van België nog steeds op staan?

Ilyrm | 29-08-21 | 17:52

Jeziethetooknietaankomen...

FirstAnnual | 29-08-21 | 17:35

Maakbaarheidswaan op z'n domst.

J.P.Drapeau | 29-08-21 | 17:34 | 1

Markbaarheidswaan, als u dan toch zelf woorden gaat verzinnen.

broekzakbellert | 29-08-21 | 18:05

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland