Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Gevaccineerd besmet zorgpersoneel met klachten mag blijven werken en CoronaCheck-app faalt

Opmerkelijk.

Zorgmedewerkster zero!

Hey wat lezen we nu weer in de courant. "Het Outbreak Management Team maakt zich zorgen over de mogelijke verspreiding van het coronavirus door gevaccineerde zorgmedewerkers. Toch mag gevaccineerd personeel in ziekenhuizen mét klachten blijven doorwerken. (...) De meeste ‘doorbraakinfecties’ onder zorgmedewerkers gaan gepaard met milde of zelfs geen symptomen, maar soms is er wel sprake van hardnekkige klachten, zoals een verstopte neus of luchtwegklachten." De afgelopen drie weken testten er 7051 zorgmedewerkers positief, in de drie weken daarvoor waren dat er 724. Nou, we mogen toch hopen dat Jennifer Loopneus* zich gewoon ziek meldt als ze positief test en symptomen heeft? Of is de werkdruk in de zorg op sommige plaatsen dusdanig hoog dat ziekmelding informeel bestraft wordt?

En dan ook dit weer in ander nieuws. Nederlanders die gevaccineerd zijn maar positief testen behouden hun groene vinkje in de CoronaCheck-app. "Het Outbreak Management Team is volgens hem op de hoogte van dit gat in het systeem en heeft het probleem aangekaart. ‘De komende weken wordt breed gekeken hoe het systeem van toegangstesten kan worden verbeterd. Daar wordt dit verhaal bij betrokken.’" Mooie boel. 

ALS HET ZO DOOR GAAT (geintje) hier binnenkort dus Australische toestanden. Waar in Sydney 300 militairen zijn ingezet om de politie te ondersteunen bij het bekrachtigen van de lockdown. Kan allemaal maar in de strafkolonie. Video onderstaand.

Reaguursels

Inloggen
-weggejorist-
Kanon Bier | 31-07-21 | 10:29 | 1
-weggejorist-
OnePhadThai | 31-07-21 | 04:02
-weggejorist-
d e r e a l i s t | 31-07-21 | 00:48

Het mooie van GS is dat je de reaguursels van de pro vaccinatie wappies niet meer hoeft te lezen!

BadPatNL | 30-07-21 | 23:50

In australie kunnen ze nog niet eens een paar muisjes vangen, iedere keer weer wat anders... konijnen, sprinkhanen, slangen, vliegen, en dan willen ze iets wat je niet eens kan zien onder controle krijgen..

broervandenhollander | 30-07-21 | 23:20

Maaruh, dus mensen die gevaccineerd zijn en positief testen behouden hun groene vinkje. En dat systeem gaat de overheid nu "fixen". Dat betekend dus dat al die vaccisten die zo hard lopen te roepen dat we mensen op basis van wel of geen groen vinkje moeten uitsluiten van deelname aan de maatschappij, vroeger of later bijna allemaal worden uitgesloten. Omdat ze vroeger of later allemaal een keertje covid gaan krijgen... Zij het van deze variant, maar met weinig of geen symptomen, of door een nieuwe variant waartegen er nog geen vaccin is, of door deze variant omdat ze bij de 5%-35% horen waarbij het vaccin niet werkt. Of omdat het vaccin door zijn uiterste houdbaarheidsdatum heen is. Nice. Krijgen ze toch wat ze willen: Een totaal failiete maatschapij.

peterdh | 30-07-21 | 22:38 | 2

Hou es op met “het gaan krijgen”. Het “melaats” worden. “ accepteer dat er “mensen” zijn die “gewoon” nergens last van hebben. Dat gedram. Die zendingsdrang.

Helaas gaan we allemaal het pak in worden genaaid.

superb_de_lux | 30-07-21 | 22:44

@superb_de_lux | 30-07-21 | 22:44:

Je mist mijn punt. Het gaat erom dat er een hele hoop mensen zijn die nergens last van hebben, en dat die door het gedram van de vaccisten straks uit worden gesloten. Want het groene vaccinatievinkje wordt geschrapt als zij positief getest worden ondanks vaccinatie.

Mijn punt is dat die vaccisten die hier in de burelen al dagen roepen dat we mensen moeten uitsluiten op basis van wel of geen groen vinkje hier nu keihard de deksel op hun neus krijgen.

Als groene vinkjes niet worden ingetrokken als mensen positief testen ondanks vaccinatie zijn groene vinkjes waardeloos.

Als groene vinkjes wel worden ingetrokken bij positieve testen van gevaccineerde mensen, zijn de vaccinatiebewijzen waardeloos omdat je moet nog steeds getest worden omdat anders het groene vinkje waardeloos is.

Dus de vaccisten die zo lopen te drammen dat iedereen die niet gevaccineerd is moet worden uitgesloten van deelname aan publieke zaken van meer dan x mensen, tekenen daarmee de ondergang van vrijheid. Men moet verplicht gevaccineerd worden, *en* men moet dan nog steeds elke 24/48 uur getest worden. Anders geen deelname aan de maatschappij.

peterdh | 30-07-21 | 23:29

Ik vind het opmerkelijk dat in sommige landen nog steeds een strenge lockdown als oplossing wordt gezien. Als dit nog een paar jaar zal worden doorgezet, zal het aantal wappies hierdoor rap stijgen. Men onderschat wat het met mensen doet als men hun vrijheden afpakt. Ik denk dat met name Nederland en de scandinavische landen een wat slimmere route kiezen.

Sytsevandekameleon | 30-07-21 | 20:30


Ik had deze loophole in het systeem dus meer dan een week geleden aangekaart.
( Dat je coronacheck-app een groen vinkje geeft, na je 2 vaccinaties, terwijl je dus gewoon corona kan hebben op dat moment, die door je vaccinatie is gefloept.)

Een ander iets, en dat is echt wetenschappelijk waar, als je toevallig al verkouden bent met een ouderwetse verkoudheid, schijn je moeilijker ook nog besmet te kunnen worden met corona.
Schijnt dat er maar één virusinfectie tegelijkertijd wordt toegelaten in het lichaam.
Maar ik zal er wel om uitgelachen worden, maar het is een medisch feit.

Ik ben echt geen wappie, hoor, ik heb mijn twee vaccinaties netjes opgehaald.
Maar je ziet nu al aankomen, dat je binnenkort wordt uitgenodigd voor je 3e booster-vaccinatie.
En dat waarschijnlijk voor minstens 10 jaar lang.

En 'ze" zullen er wel voor zorgen dat je groene vinkje uitgeschakeld wordt, als je die 3e en 4e en 5e en 6e en 7e boosterprik NIET komt ophalen, jawel.

Mijn advies: gewoon nooit je app updaten. LOL.
Maar daar zullen "ze" nog niet aan gedacht hebben.

King of the Oneliner | 30-07-21 | 19:52 | 2

Lange oneliner zeg.

luistukvreten | 30-07-21 | 21:49

Is een wappie iemand die de prikken (nog) niet heeft gehaald?

president osama | 31-07-21 | 10:36

Frappant dat de pieken qua 'nieuwe besmettingen' redelijk samenvallen met het begin van de schoolvakanties in de regio's noord en midden:
www.gld.nl/nieuws/2477242/aantal-coro...

Der Schnitzeljäger | 30-07-21 | 19:30 | 2

Dld wil zo snel mogelijk 12 jarige enten... wappie als je er iets achter zoekt. Maar ik zoek er wel iets achter inmiddels.

davidhasseltoff | 30-07-21 | 23:14

@davidhasseltoff | 30-07-21 | 23:14: u heeft helemaal geen zeggenschap of uw kind van 12 wordt gevaccineerd. U hoeft het niet eens te weten, want het gebeurt gewoon op een festival of evenement of op school als de vaccinatiebus langskomt.
In veel oude beschavingen werden bij rampen en andere crises kinderen geofferd, vanuit hun geloof in wat dan ook. Dat we dat nu ook doen vanuit ons geloof in de ‘Covid - wetenschap’ en vaccins is dus volstrekt geoorloofd.

president osama | 31-07-21 | 12:25

In de UK staat alvast een tender uit om de komende 4 jaar oversterfte op te vangen. Overheden kunnen best plannen, zo blijkt. www.find-tender.service.gov.uk/Notice...

Canis.bonus.es | 30-07-21 | 19:15

Tja als je gezondheid overlaat aan de politiek gaat de psychose nooit weg en dat is kennelijk de bedoeling.

revolte | 30-07-21 | 18:46

Zorgpersoneel is natuurlijk 100% gevaccineerd, anders zouden er deskundige wappies bestaan, en stort ons wereldbeeld als een kaartenhuis in elkaar.

W_F | 30-07-21 | 18:30 | 5

@Diederik_Ezel | 30-07-21 | 18:34: ik ken toch meerdere (hoofdzakelijk) hoogopgeleide wappies. (Waaronder een afgestudeerd biochemicus)
Het wappie-gen zit door alle lagen vd bevolking heen. De indruk die ik heb is dat t wappie-gen wel erg dun gezaaid is onder HvNL-kijkers

HaveXS | 30-07-21 | 18:47

@Diederik_ Ezel:
Zo ken ik er nog een: enkele zombies die ik ken, zijn mensen die buskruit nog niet eens kunnen spellen.

Waardevolle bijdrage weer van je.

Nostra da Mus | 30-07-21 | 19:05

@Diederik_Ezel | 30-07-21 | 18:34: "wappies" Al je kruit weer verschoten voor vandaag Diederik? zie dat je weer terug grijpt naar karaktermoord.

keistad | 30-07-21 | 19:27
▼ 2 antwoorden verborgen

Papa Jones | 30-07-21 | 21:40
We gaan het zien. Zelden zo’n behoefte gehad aan een glazen bolletje als nu! :’)

BrulSpin | 30-07-21 | 22:07

@keistad | 30-07-21 | 20:19: ja we hebben de laatste 100 miljoen jaar evolutie alleen dankzij vaccinatie kunnen doormaken.

president osama | 31-07-21 | 10:51

@president osama | 31-07-21 | 10:51: haha goeie tegel

BrulSpin | 31-07-21 | 12:23
▼ 9 antwoorden verborgen

Voor wie deze doortraptheid niet ziet...
U wordt in de maling genomen.

Echter ben ik bang dat de meeste dit pas waarnemen op Discovery Channel in 2034.

Remi A. | 30-07-21 | 18:14 | 2

hahaha.... dan draaien ze de tiktok filmpjes van nu en gaan mythbusters van dan kijken of dit kan. Dat heet dan educatie.

nobodiesunmighty | 30-07-21 | 18:15

Het grote probleem met iedereen vaccineren is dat je geen controlegroep meer hebt. Je kan dan helemaal niet meer vergelijken en zien hoe goed het vaccin werkt, of dat er bijwerkingen zijn. Je maakt het oncontroleerbaar.

president osama | 31-07-21 | 12:34

Testen op IQ en op basis daarvan selecteren is veel urgenter is dan op Covid-19. Massale domheid is dodelijk. Kijk maar naar de zombies die met name bij GrL en D66 rondlopen.

isitsoornot | 30-07-21 | 18:10

Voor een gevaccineerde is een besmetting met de deltavariant eigenlijk net zoiets als een derde prik. Je immuunsysteem leert de nieuwe variant kennen. Helemaal prima dus. Geen reden voor paniek.

Ivoren Toren | 30-07-21 | 18:04 | 12

@Ivoren Toren | 30-07-21 | 18:31: Dat valt cijfermatig best mee. Kanker is nog steeds vervelender.

luistukvreten | 30-07-21 | 21:55

@Ivoren Toren | 30-07-21 | 18:25: IK hen ook een herstelbewijs dat helaas in oktober afloopt, hoewel ik dan volgens de laatste inzichten nog gewoon (misschien wel levenslang) immuun ben. Dan wordt ik dus ook een wappie, want vaccineren ga ik dus niet doen.

pleemobiel | 30-07-21 | 22:05

@Ivoren Toren | 30-07-21 | 18:31: oh ja? Cijfers?

president osama | 31-07-21 | 10:53
▼ 9 antwoorden verborgen

Als je maar een condoom om hebt.
Al hangen de rafels erbij: hee, je hebt toch een condoom om?
/* seksuele analogie modus uit */

Nostra da Mus | 30-07-21 | 17:51 | 1

Een concdoom met een uiterste houdbaarheidsdatum waarvan niemand weet wanneer dat precies (of ongeveer) is en dat tegen "een aantal" virusvarianten beschermt, maar niemand weet welke precies, en dat in 5% tot 35% van de gevallen de drager helemaal niet beschermt, maar niemand weet wie dat zijn.

peterdh | 30-07-21 | 22:30

Drie weken geleden waren er 10 keer minder besmettingen bij gevaccineerde medewerkers in de gezondheidszorg. Ook dit artikel toont aan dat we met het grootschalige vaccineren een slag tegen het coronavirus winnen maar dat de oorlog tegen het virus nog lang niet is gewonnen. De lichtzinnige versoepelingen waarmee de lichtzinnige prutser De Jonge samen met zijn maatje Rutte victorie kraaide is Nederland duur komen te staan. Het heeft, hoewel bevriende landen te beleefd zijn dat openlijk te zeggen, onze reputatie in het buitenland als een degelijk betrouwbaar land weer wat verder naar beneden gehaald. Ondertussen vraag GeenStijl zich af of Jennifer Loopneus zich gewoon ziek mag melden als ze positief test en symptomen heeft? Nou ik vind van wel, want ook de treindienstleiders doen dat. Ook de afgelopen weken en dagen ging in Nederland het treinverkeer deels plat doordat er te weinig personeel reserves zijn onder de treindienstleiders, de mensen die de grote seinposten bemannen. Overal signalen die de staat van ontreddering aantonen in de tot op het bot uitgeklede publieke sector van ons land dat al veel te lang door neoliberale Ruttedoctrine prutsers wordt geregeerd. nos.nl/artikel/2351083-prorail-treinv...

Vuurspuger | 30-07-21 | 17:49 | 3

De oorlog is zeker nog niet gewonnen. Onder biomedici wordt geschat dat het 10 jaar gaat duren voordat we dit virus 'onder de knie' hebben. (Dan is t nog niet weg, want dat gaat nooit gebeuren)

HaveXS | 30-07-21 | 18:20

Het heet niet voor niets agenda 2030.

[x]_Ongeschikt | 30-07-21 | 20:22

Ik heb voor prorail gewerkt en ik kan je zeggen dat er eigenlijk vrij weinig nodig is om het treinverkeer te doen ontsporen. Als er een beslissing genomen moet worden, moet iedere afdeling z'n plasje er over doen, gebeurd dat op vrijdag dan hang je want iedereen heeft dan pappa of ouwelullen dag.

ReyNemaattori | 30-07-21 | 21:51

Bij de gratie God mag ik 12 dagen vakantie openemen terwijl heel nederland zich verlustigd in drank, sex en zon (als je tenminste ten zuiden van Parijs bent).
Het huidige beleid laat toe dat je mag doorwerken mits mondmasker als je klachtenvrij bent. Door de enorme druk op zorg, de vele zieke collega´s en de vakanties; acht, met een snotneus je patienten in de steek laten?
Gelukkig krijgen we nog de 500 euro zorgbonus van (ook in de zieketewet verkerende) Tamaraaaa van Ark. Oh nee, 200..... want 500 was een harde belofte, dus dan weet je het wel. Ik ben een sukkel.

Jan Lange3373 | 30-07-21 | 17:47 | 2

Kut voor je, ik begin morgen aan mijn vierde week Frankrijk. Het is hier heerlijk.

Hunter S. Thompson | 30-07-21 | 18:02

Denk aan jezelf, de boel draait ook wel door zonder jou. Door jouw loyaliteit wordt de zorg alleen maar verder uitgeknepen. Volgend jaar mag jij een midweekje weg.

De Blauwe Baviaan | 30-07-21 | 18:26

Hohoho "De afgelopen drie weken testten er 7051 zorgmedewerkers positief, in de drie weken daarvoor waren dat er 724. "

Dat is een toename van pak m beet 1000% !!! Nu graag even al die vaccinatiefascisten van de afgelopen dagen, die vaccinatie willen verplichten, even een vraagje... Dus voor deze mensen nu een verplichtte quarantaine van 14 dagen? Ja toch?

peterdh | 30-07-21 | 17:46

Het is oorlog; maar dan wel tegen de eigen bevolking zo te zien voor wat betreft Australië.

Jooperishoop | 30-07-21 | 17:38

Blind en totaal de weg kwijt, op naar de booster prik en dan toch ook weer besmettelijk zijn, nee, zucht, t ligt aan de weigeraars.....

ademende aarde | 30-07-21 | 17:35 | 7

@W_F | 30-07-21 | 18:43: Hoe doen dieren dat eigenlijk? een R waarde boven de 2 houden? Geen aanval, gewoon pure interesse. Niet elke vogel is ingeënt tegen de vogelgriep. Maar toch weet er elke week wel één mijn auto te vinden net als het (uitgestorven) beestje moet schijten.

keistad | 30-07-21 | 19:36

@W_F | 30-07-21 | 19:45: Maar hoe? ze zijn nooit gevaccineerd, en hun eieren ook niet. ze hadden allemaal vogelgriep moeten hebben en dood moeten zijn. en vogelgriep bestaat al even die is waarschijnlijk al de "lima" of "mike" variant in gemuteerd. Ik snap gewoon niet hoe die beesten het overleven zonder vaccinatie en boostershots. Iemand met een betere uitleg?

keistad | 30-07-21 | 19:59
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik kan me nog herinneren dat iedereen juichte dat india het oploste zonder lockdown. Helaas werd daar wel even de delta variant op die manier ontwikkelt. Hetzelfde gebeurde in Brazilië. Die methode werkt niet, tenzij je terug wilt naar miljoenen arbeidsongeschikten.

Feynman | 30-07-21 | 17:26 | 2

Vaccinatie heeft ons goed geholpen om de pieken in de zorg te verminderen. Maar nu alle ouderen en kwetsbaren (en bangerikken) zijn gevaccineerd moeten ze stoppen om het virus rond te laten gaan en zo ook een deel natuurlijke immuniteit te creeeren. Dat virus gaat toch niet meer weg,

pleemobiel | 30-07-21 | 21:25

India heeft dan ook wel genoeg populatie om daar mee lekker te experimenteren

ReyNemaattori | 30-07-21 | 21:53

Wat krijgen de wappies gelijk hè?

opblaasschaap | 30-07-21 | 17:25 | 8

@peterdh | 30-07-21 | 17:50:
Dat is vervelend inderdaad Peter.
Zal ik eens kijken of ik 'm wel kan downloaden dan? Je weet maar nooit
(Knipoog emoji niet inbegrepen).

MoorCopJoris | 30-07-21 | 18:47
▼ 5 antwoorden verborgen
-weggejorist-
upbeat | 30-07-21 | 17:24

Laat dat virus nou eens gewoon z'n gang gaan. Ik weet het, dat kan op korte termijn cru uitpakken, maar op langere termijn juist heel goed.

aflaatverkoper | 30-07-21 | 17:21 | 6

Amen,

HaveXS | 30-07-21 | 18:51

Ja helemaal eens, en daar gaan we weer *staande ovatie doet*

keistad | 30-07-21 | 19:21

Stanley B. Prusiner werd aanvankelijk voor gek verklaard toen hij beweerde dat er een eiwit als ziekmaker bestaat (prion noemde hij het). We leren het nooit en lullen allemaal elkaar na. Kappen met prikken nu, voor het te laat is dus.

pleemobiel | 30-07-21 | 21:28
▼ 3 antwoorden verborgen

VOOR dat er vaccins waren, moest vrouwlief met COBID-klachten ook door werken op de OK tot de testresultaten terug waren. Dat duurde 3 dagen voor we results kregen, in die edagen stond ze dus schouder aan schouder met doktoren en ander personeel, elleboogdiep in een patient te opereren terwijl covid-positief.

Maar dat was beleid en mochten geen vragen over gesteld worden. Ik kijk van dit artikel allang niet meer op, maar het doet voor mij (wederom) compleet afbreuk aan die angst narratief waar iedereen mee gehersenspoeld wordt.

Als COVID zo gevaarlijk/besmettelijk is waarom onderstrepen de maatregelen (en acties van overheidspersoneel dicht bij het vuur) dat alleen als het hen uitkomt (en dus niet consequent)?

En da's niet alleen in Nederland, waar Ollogren en Jorritsma weigeren de maatregelen te volgens of Wopke kan sporten terwijl heel Nederland op z'n zolderkamertje is opgesloten(en nog een hele andere rits falen). Er zijn genoeg verhalen (met beelden) uit de UK en USA waarin hoogwaardigheidsbekleders enerzijds iedereen angst in peperen, ons ophokken en muilkoven en dat we allemaal ons dingen moeten doen, om vervolgens te staan bekken met je minnares in het fietsenhok, wandelaars belagen die filmen dat je niet in quarantaire zit, stiekem naar een schoonheidsspecialist sluipen of gewoon een groot banket organiseren met 20+ man terwijl iedereen in lockdown zit.

Dat is niet de postbode, een agent of een lage gemeenteambtenaar die net zoveel weet als de gemiddelde burger, dit gaat om Staatsecretarissen, Kamervoorzitters en Gouverneurs.

ReyNemaattori | 30-07-21 | 17:19 | 2

Voor enkelingen uit de elite kan altijd een IC plekje bij elkaar gebilderbergt worden. Als de meute ziek wordt, of ziek blijft, missen we een stukje arbeidspotentieel en consumptie. Dan krimpt de economie iets, en dat kan de elite niet slikken.

Feynman | 30-07-21 | 17:28

hahaha.... wees blij dat uw vrouw en u zich in de realiteit bevinden. Bestuurders gedragen zich steeds meer als die dikke varkens van Orwell. Ze lanceren zich al tientallen jaren van deze planeet. Ga je hard vallen. Zie historie.

nobodiesunmighty | 30-07-21 | 18:29

Waar maak ik de grootste kans de Delta-variant op te lopen? Ik heb nog geen vakantie geboekt en zo sla ik twee vliegen in één klap.

goedverstaander | 30-07-21 | 17:11 | 7
-weggejorist-
Therrie | 30-07-21 | 21:29

Een KLM vliegtuig

SailingDuck | 31-07-21 | 09:59
▼ 4 antwoorden verborgen

En datzelfde met de (ongetwijfeld) nieuwe varianten ? Straks kan je elke week laten prikken om e.e.a. voor te blijven.

pleemobiel | 30-07-21 | 21:35

@dick3701 | 30-07-21 | 19:33: Pierre Capell: een bescheiden held. Jammer dat hij geen podium krijgt om eens met de usual suspects op TV in discussie te gaan. Maar zijn vrijage met die gek van een Willem Engel zit hem natuurlijk dwars.

pleemobiel | 30-07-21 | 21:37

Ik zou zeggen: doe het even!
Ik kijk eerst wel even hoe het in de praktijk uitwerkt.

president osama | 31-07-21 | 11:01
▼ 17 antwoorden verborgen

als deze crisis iets aantoont is het wel dat westerse leiders hun mandaat om een land te leiden totaal maar dan ook totaal verkeerd inschatten. Ipv koel en verstandig vooruit denken en regeren te pas en te onpas fundamentele vrijheiden en privacyrechten zomaar te grabbel gooien. Of het allemaal bewust was of niet weten we in de toekomst pas.

moonshiner3519 | 30-07-21 | 17:04 | 2

Ik weet het nu al. Iemand zonder agenda kan al deze zinloze maatregelen niet bedenken.

goedverstaander | 30-07-21 | 17:13

@goedverstaander | 30-07-21 | 17:13: daar lijkt het inderdaad helaas wel op. Maar onderschat niet de incompetentie van middelmatige managers onder druk

moonshiner3519 | 30-07-21 | 17:27

Nou, dan allemaal gewoon vaccineren. Klaar.

Jan de Vries | 30-07-21 | 17:01 | 9
-weggejorist-
niv01 | 30-07-21 | 17:53

Tuurlijk, zuigelingen, kleuters, pubers, de hele teringzooi. Jij snapt het ! Vergeet je hond niet, want je weet maar nooit.

pleemobiel | 30-07-21 | 21:40
▼ 6 antwoorden verborgen
-weggejorist-
grapo | 30-07-21 | 17:01 | 19
▼ 19 antwoorden verborgen

Lijkt me niet echt handig om mensen met klachten te laten werken in bv een verpleeghuis, ook al zijn ze gevaccineerd.
Overigens, volgens Sanquin zitten we op zo'n 93% (deels) gevaccineerd danwel covid doorgemaakt, van de volwassenen that is. Als dat klopt zou dat goed nieuws zijn voor dit najaar.

Diederik_Ezel | 30-07-21 | 16:58 | 6

Gevaccineerd of ongevaccineerd: met klachten ben je ziek en blijf je thuis. Verder: Ik denk dat zelfs dat zo'n 100% van de bevolking immuun is. Die 93% heeft antigenen die immuun kunnen maken, maar daarbovenop zijn er ook nog kruisimmuniteit door contact met vroegere coronavirus-rassen en T-cel immuniteit. Kortom, we zijn klaar. Meer vaccineren heeft geen zin, want er is maximale immuniteit die door de matige effectiviteit van de 'vaccins' niet verbeterd kan worden (maar wel verslechterd, zoals nog wel zal blijken).

negorij | 30-07-21 | 17:38

"Overigens, volgens Sanquin zitten we op zo'n 93% (deels) gevaccineerd danwel covid doorgemaak"

Linkje graag.

omanders | 30-07-21 | 18:13

@omanders | 30-07-21 | 18:13: Gisteren in Nieuwsuur, link: "93 procent bloeddonoren heeft antistoffen tegen corona"

JohnLocke | 30-07-21 | 18:44
▼ 3 antwoorden verborgen

Zijn er mensen die het beleid van Australie proportioneel en rationeel vinden? Omdat ze in Australia constant dit virus toch weer binnen zulen krijgen, zullen met de regelmaat van de klok weer een lockdown moeten uitroepen.
Ik denk dat je nu wel kan zeggen dat het beleid van Zweden voor een land met landgrenzen het beste is.
29 juli 617 besmettingen

mikes43357369 | 30-07-21 | 16:56 | 6

In Australie willen ze nul besmettingen.
Onmogelijk, dus permanente lockdowns, en dan nog werkt het niet.

LonelyWanker | 30-07-21 | 17:29

Kijk eens bij oud world in data hoe dat land scoort ten opzichte van Nederland…

Feynman | 30-07-21 | 17:33

@Feynman | 30-07-21 | 17:33:
Ja, ze scoren beter als je kijkt naar het aantal overleden personen. Maar wat heb je eraan als je maanden opgesloten zit thuis.

mikes43357369 | 30-07-21 | 18:12
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat nu als een niet-gevaccineerde zich identificeert als een gevaccineerde?

Ik vind dat we daar respect voor moeten hebben.

Malle moer | 30-07-21 | 16:54 | 5

Da's vaxisme! VLM! gevaccineerde levens metteren!

nobodiesunmighty | 30-07-21 | 17:12

@Ivoren Toren | 30-07-21 | 17:01: Grappig, ik doe precies het omgekeerde. Scheelt veel dom gelul dat ik anders zou moeten aanhoren van prik voorstanders (die eigenlijk steeds meer spijt hebben dat ze zich zo bang hebben laten maken en braaf de aanbevelingen hebben gevolgd, waardoor ze straks elk jaar de lul zijn)

pleemobiel | 30-07-21 | 21:46

@Ivoren Toren | 30-07-21 | 17:01: het gaat erom hoe je je voelt. Ik voel mij gevaccineerd en daarom moet iedereen mij als gevaccineerd behandelen en aanspreken. Wat er in mijn (vaccinatie) paspoort staat in niet relevant. Je kunt iemand ook niet zomaar als man of vrouw betitelen, alleen omdat dat in hets paspoort staat.

president osama | 31-07-21 | 11:07
▼ 2 antwoorden verborgen

Joh... Was allang bekend.. Zelf nu positief getest, maar merk er geen moer van.. Daar ging het om hé proost

niv01 | 30-07-21 | 16:52 | 4

Ik weet niet wat de vraag is maar bier is het antwoord. Veel bier.

goedverstaander | 30-07-21 | 16:58
▼ 1 antwoord verborgen

Pandemie word endemie. Zal tijd worden.

Neuth | 30-07-21 | 16:50 | 2

Daar zijn we politiek nog niet aan toe.

Joris Beltsin | 30-07-21 | 16:53

@Joris Beltsin | 30-07-21 | 16:53:
Het kiesvee wat op ze stemt kennelijk ook niet.

Graaf_van_Hogendorp | 30-07-21 | 16:58

Cijfers uit IJsland van een paar dagen geleden.
80% van de bevolking is ingeënt.
75% van de nieuwe besmettingen is ingeënt.
Daaruit kun je concluderen dat het argument "we doen het voor elkaar" niet meer opgaat. Je doet het alleen nog voor jezelf, want voor de ziekenhuisopnamen is er nog wél een significant verschil.

Ivoren Toren | 30-07-21 | 16:50 | 5

@Ivoren Toren | 30-07-21 | 16:57: U zou kunnen overwegen uw ledematen te laten amputeren. Daar gaat u niet dood aan. De vraag is of u sterker zult zijn. Ik zal uw hulp bij een verhuizing in ieder geval niet inroepen.

goedverstaander | 30-07-21 | 17:02

@Ivoren Toren | 30-07-21 | 16:57: Ja, dat is een goed argument om je niet te laten injecteren. Virussen die je niet killen maken je sterker want immuun. Net als bij mazelen en de griep. Geen injectie maar covid-19 feestjes voor onze kinderen.

negorij | 30-07-21 | 17:49
▼ 2 antwoorden verborgen

Ff wat anders, hoe is het in China?

peet12 | 30-07-21 | 16:48 | 5

@Ivoren Toren | 30-07-21 | 16:51: dat wordt voor hem gedacht.

nobodiesunmighty | 30-07-21 | 17:14

Nog steeds een door de wereld gesponsorde diktatuur.

ger1306 | 30-07-21 | 17:24
▼ 2 antwoorden verborgen

De leeftijdsopbouw van de personen die zijn besmet in de periode van 29-07-2021 tot 30-07-2021 is;
0-9 137 personen
10-19 782 personen
20-29 901 personen
30-39 532 personen
40-49 406 personen
50-59 294 personen
60-69 166 personen
70-79 99 personen
80-89 52 personen
90+ 18 personen
Totaal 3387

mikes43357369 | 30-07-21 | 16:47 | 7

BiZOnDeR interessant…goh!

Zbrodj | 30-07-21 | 17:21

Even UW aandacht voor de dag dagelijkse cijfers van Mike dames en heren!

MoorCopJoris | 30-07-21 | 17:26

o ja.... Dank Mike!

nobodiesunmighty | 30-07-21 | 18:39
▼ 4 antwoorden verborgen

Het is ook een gekkenhuis in die ziekenhuizen natuurlijk. Alle hens aan dek. Want op wel 1,63% van de ziekenhuisbedden ligt een corona patiënt.

goedverstaander | 30-07-21 | 16:47 | 12

@Malle moer | 30-07-21 | 17:06: orthopedie patiënten komen nauwelijks meer aan bod op een adequate manier. Lange wachtlijsten. Die zijn al palliatief behandeld vanwege te slecht voor o.k. Pech: geen nieuw heuppie Gewoon doodgaan, want immobiel en pijn, want morfine, want suf en obstipatie, want atelectase want oedeem, want pneumonie en paralytische illeus ende.
Maar dat weten we niet en willen we niet weten en kunnen we niet weten. En dus als het er niet is kunnen we weer verder gaan met de geloofsbelijdenis. Wat een geruststelling.

nobodiesunmighty | 30-07-21 | 17:19

@Joris Beltsin | 30-07-21 | 16:59: Tja, zo kan ik ook geld verdienen.

nobodiesunmighty | 30-07-21 | 17:20
▼ 9 antwoorden verborgen

Ook wel weer logisch. Er is een tekort aan zorgpersoneel en dan kun je ervoor kiezen de besmettingen via die route een beetje te laten oplopen en ergens anders extra te gaan knijpen. De R-factor discrimineert niet.

Joris Beltsin | 30-07-21 | 16:47

Mensen die zich laten testen omdat hun neus verstopt zit. Heerlijk! Wat een lol weer en dan is het ook nog vrijdag. Hatsjoe!

entredeuxbieres | 30-07-21 | 16:46 | 3

Misschien willen ze weten wat ze in hun neus gestopt hebben. Was het werkelijk Columbiaans matcheerpoeder of toch Pokon?

Arnold Layne | 30-07-21 | 17:00

Dat is het werkelijke probleem. Mijn linker neusgat zit dicht ik laat mij testen.

zuurtjeregen | 30-07-21 | 17:21

Ik zag er vandaag weer een alleen in zijn auto met een mondmasker op.

pleemobiel | 30-07-21 | 21:50

Welke konijnen zijn dat?

peet12 | 30-07-21 | 16:53

peet12 | 30-07-21 | 16:53
Syrische konijnen fokken het hardste door, 4,64% groei

BrulSpin | 30-07-21 | 17:10

De leeftijdsopbouw van de personen die zijn overleden in de periode van 29-07-2021 tot 30-07-2021 is;
50-59 0 personen
60-69 0 personen
70-79 0 personen
80-89 4 personen
90+ 2 personen
< 50 0 personen
Totaal 6
Waarvan 1 in het ziekenhuis
Waarvan 5 in het verpleeghuis
Waarvan 1 boven 70 thuiswonend
De leeftijdopbouw van de personen die in het ziekenhuis zijn opgenomen is, volgens GGD;
0-9 3 personen
10-19 -2 personen
20-29 2 personen
30-39 5 personen
40-49 5 personen
50-59 5 personen
60-69 5 personen
70-79 5 personen
80-89 2 personen
90+ 0 personen
Totaal 30

mikes43357369 | 30-07-21 | 16:45 | 3

Schokkend.

J.Cash | 30-07-21 | 17:03

Er zijn dus zes personen van boven de tachtig gestorven. Ik vraag mij even hardop af of die mét corona zijn gestorven of áán corona zijn gestorven? Want het is en blijft natuurlijk wel een leeftijd die ruim boven de gemiddelde levensverwachting ligt. Of zeg ik nu hele rare dingen?

VBO_B_Niveau | 30-07-21 | 17:23

@VBO_B_Niveau | 30-07-21 | 17:23: Boven de 80 maakt dat nauwelijks uit 1 op de 20 legt t loodje in die leeftijdscategorie als ze corona krijgen terwijl 1 op 15 sowieso van ouderdom 't loodje legt in die groep.

ReyNemaattori | 30-07-21 | 22:02
-weggejorist-
Wybe Wabes Abbema | 30-07-21 | 16:44 | 3

Toch interessant, het leger inzetten om mensen die gezond zijn binnen te houden. Nou ja…gezond. Bij dit virus moet je natuurlijk eerst een test doen om te weten of je het hebt. En is het aantal slachtoffers onder de 65 iets meer dan 1.000 die waarschijnlijk grotendeels onderliggend lijden hadden.

Maarre….goed dat het leger ingezet wordt!

Malle moer | 30-07-21 | 16:42 | 1

Dus, als je soldaat bent, mag je vrij rondlopen.

nobodiesunmighty | 30-07-21 | 18:40

Hugeau, waar ben je nu er kritiek is? Nergens he? CdA'er! (Sorry voor dit lelijke scheldwoord)

dathoujetoch | 30-07-21 | 16:42

Zo krijgt zorg mijden wel een heel andere betekenis.

Denkhetnjet | 30-07-21 | 16:38

Het is wel leuk dat polariseren, maar eigenlijk heb je aan twee groepen niet meer voldoende. Gevaccineerden versus ongevaccineerden doet de werkelijkheid tekort. De volgende stap is nu aan de beurt. Vier groepen.

1. Gevaccineerden die negatief testen.
2. Gevaccineerden die positief testen.
3. Ongevaccineerden die negatief testen.
4. Ongevaccineerden die positief testen.

Dus de nummers 1 kunnen zich nog net iets verhevener voelen dan de nummers 2. Maar eigenlijk zijn de nummers 3 dan weer beter dan de nummers 2. Rare tijden.

Quib | 30-07-21 | 16:38 | 14

@Feynman | 30-07-21 | 17:35: méér antistoffen is niet het zelfde als meer soorten (!) antistoffen, Feynman. Dat jij het niet in de 'vakbladen' hebt gelezen wil niet zeggen dat dit gewoon standaardkennis van virologen en immunologen is, of hoort te zijn.

negorij | 30-07-21 | 18:00

Je vergeet ex-geinfecteerden die negatief testen.

pleemobiel | 30-07-21 | 21:53

@Feynman | 30-07-21 | 17:15: waarom laat u niet ter preventie een kunst hart plaatsen? Waarschijnlijk ook veel beter dan zo’n door de natuur ontwikkelde nep-bloedpomp.

president osama | 31-07-21 | 11:40
▼ 11 antwoorden verborgen

Virus gonna virus

sjef-van-iekel | 30-07-21 | 16:38

Mja, klinkt bekend met een vriendin in de zorg. Als ze klachten hebben mogen ze even een wattenstaafje door de hersens laten roeren en daarna weer gewoon aan het werk.

Sinclair | 30-07-21 | 16:38 | 1

Waarom moet dat stokje zover je neus in? Als je je neus snuit dan komt het toch ook naar voren?

P47Thunderbolt | 30-07-21 | 17:46
-weggejorist-
Pinkshit | 30-07-21 | 16:37 | 2

Tijdens de eerste, tweede, derde en vierde golf _moest_ zorgpersoneel OOK met klachten doorwerken. Er is simpelweg te weinig personeel om een kwart met ziekteverzuim te laten.

Personeel durft zich ook niet ziek te melden, omdat ze weten dat er niet een vervanger komt, maar je collega’s gewoon harder mogen rennen.

Ik wens iedereen een goede gezondheid toe, wees zuinig op jezelf.

Feynman | 30-07-21 | 16:36 | 1

Gewoon eens. Ik jou ook, uiteraard.

VBO_B_Niveau | 30-07-21 | 17:25

NOS over een vandaag gelekt Amerikaans onderzoek: "Daarin zou worden aangetoond dat volledig gevaccineerde mensen die geïnfecteerd zijn met de deltavariant, het virus mogelijk net zo makkelijk overdragen als niet-gevaccineerde personen".

Daarmee is trouwens gelijk het nut van QR-codes, het vaccinatiepaspoort, de green pass, of hoe het allemaal ook heet nihil geworden, obsoleet. Want het toont niets meer aan. Een dubbel gevaccineerd persoon met de delta-variant is niet minder besmettelijk dan een ongevaccineerd persoon. En ze kunnen het beiden krijgen. Dus een coronapaspoort geeft geen enkele veiligheid meer. Een onderscheid maken, bijvoorbeeld als je terugkomt uit een geel land, is ook zinloos geworden. Of je test iedereen die terugkomt uit een geel land, of niemand.

JohnLocke | 30-07-21 | 16:35 | 8

@Shoarmamasutra | 30-07-21 | 16:54: aar dat was wel de conclusie van het onderzoek. Ze stootten beiden ongeveer evenveel virusdeeltjes uit.

Ivoren Toren | 30-07-21 | 16:55

@Shoarmamasutra | 30-07-21 | 16:54: De NOS zegt vandaag dus letterlijk dat. "Daarin zou worden aangetoond dat volledig gevaccineerde mensen die geïnfecteerd zijn met de deltavariant, het virus mogelijk net zo makkelijk overdragen als niet-gevaccineerde personen."

JohnLocke | 30-07-21 | 16:58
▼ 5 antwoorden verborgen

Drama, accepteer nou gewoon dat het leven een risico is, gevaccineerd, ongevaccineerd, bestuurders, mensen die van lekker eten houden, mensen die risico sport leuk vinden (motorcrosser) allemaal nemen we een risico en we gaan allemaal uiteindelijk dood. Laten we ophouden met deze doorgeslagen angst, lekker genieten en leven voordat we dood gaan. Het is vrijdag, proost.

keistad | 30-07-21 | 16:34 | 1

Amen. Proost!

LonelyWanker | 30-07-21 | 17:33

Gaap. Ik heb toch gezegd dat dit zou gebeuren? Het wordt vanzelf duidelijk hoor. Dat vaccin gaat ons niet redden. De IFR van dit virus is onder de 70 jaar maar liefst 0,05% Wauw. Moeten we onszelf daarvoor laten opsluiten? Moet ik daar nu een vaccinatie voor halen? ''Je doet het voor een ander!'' O ja? Hoe dan? Gevaccineerde mensen kunnen toch óók gewoon nog steeds ziek worden en anderen besmetten? Zeg ik iets dat inmiddels niet al bewezen is? Check mijn tegels er maar op na hoor. Ik ga echt niet van mening veranderen, en ik ga echt dat kut vaccin niet nemen. Ik ben benieuwd wanneer ik geofferd wordt op het altaar van Hugo en zijn corona-zeloten. En Macron dan! Die gek gaat gewoon full-Franco op de bevolking joh! En een kwijlende, seniele, stotterende Biden die allang in een verzorgingshuis hoort te zitten moet van zijn PR-managers tegen ons doen alsof hij wéét waar hij het over heeft? En sommige achterlijken in de panelen denken nog steeds dat zij het bij het juiste eind hebben? Blijf maar lekker de sociaal wenselijke antwoordjes produceren, en doe maar lekker serviel en conformistisch hoor, ik vind het allemaal prima, maar kom bij nooit meer aan dat je serieus genomen wilt worden. Jij bent ziek ondanks dat je een prikje hebt gehad, maar jij mag wél mee blijven doen. Ik ben niet ziek maar heb geen prikje gehad, dus ik moet thuisblijven. Wie is er nu de malloot hier? Wie besmet wie nu? Nou, veel sterkte met alle nieuwe varianten die de revue nog gaan passeren hè?

VBO_B_Niveau | 30-07-21 | 16:33 | 15

@Feynman | 30-07-21 | 17:26: De hamvraag is: hoeveel is dat anders bij gevaccineerden? Rapporteren zij ook nog naijlende symptomen? Hoeveel van die naijlende klachten zijn te wijten aan gebrek aan sportmogelijkheden en coronakilo's. Ik weet van mezelf dat met de sportscholen en -clubs dicht én een avond klok, in de winter mijn conditie flink te lijden gehad heeft(ik ga niet buiten wielrennen in de winter). Zou ik een griepje gepakt hebben, en mezelf vergelijken met voor de lockdowns, dan zou ik een zeer vertekend beeld hebben.

Desalniettemin, houd het in dat je je vaccineert voor JEZELF en niemand anders, want als jij je shots gehad hebt, kun je nog steeds anderen besmetten en long covid geven alssie zichzelf niet beschermd heeft.

ReyNemaattori | 30-07-21 | 22:11

@Feynman | 30-07-21 | 17:26: Een kwart van de jongeren.. Wie zijn toch die mensen? Ik ken er geen één dus zou wel eens willen weten waar die cijfers vandaan komen. We zien geen betrouwbare cijfers, de overheid en veel mensen gaan lekker op het emo orgel wat long covid heet maar er blijken dankzij deze angst psychose ook genoeg mensen te zijn die helemaal geen long covid hebben maar stress gerelateerde klachten als hyperventilatie en verkeerde ademhalingstechniek.

BrulSpin | 31-07-21 | 01:11

@Pimp my Voortuin | 30-07-21 | 17:01: het succes van een vaccin kun je alleen meten op basis van cijfers en gegevens uit het verleden. Die geven nooit een garantie voor de toekomst (zie de kleine lettertje in de financiéle sector).
Een vaccin is bedoeld om toekomstige ziekte te voorkomen. Of het dat in uw geval doet of niet, kunt u vooraf niet weten. U kunt het geloven of niet geloven, maar weten doet u het niet. We discussiëren dus over geloof en dat heeft niet zoveel met feiten te maken. Wel met angst en de behoefte aan zekerheid.

president osama | 31-07-21 | 12:00
▼ 12 antwoorden verborgen

In Amerika wordt bij de mondkapjesplicht in binnenruimtes voor gevaccineerden nu als reden gegeven de onbeschermde kinderen die nog niet zijn ingeënt. Alsof die bij bosjes neervallen.

Lomo | 30-07-21 | 16:32 | 9

@Feynman | 30-07-21 | 16:54: inderdaad. Ik schrok echt van de prijs van 5 buisjes insuline, toen de prijs er nog op stond. En te bedenken dat dat door een diabeet in 4 weken wordt weggespoten.

Jos Tiebent | 30-07-21 | 17:08

@Feynman | 30-07-21 | 16:52: Dat verandert niets aan het feit dat er meer jongeren gaan sterven aan de vaccinatie dan aan het virus zelf. En daar zijn cijfers van. Dat is de reden dat bijvoorbeeld Noorwegen kinderen en jongeren niet vaccineert. Om het even op scherp te zetten: Wat jij eigenlijk zegt is dat het beter is dat een klein percentage kinderen en jongeren sterven aan een vaccinatie, omdat er anders een nog kleiner percentage een stuk long, hart of hersenen inleveren. Misschien simpel uitgedrukt van mij, maar dit is wel degelijk op cijfers gebaseerd.

VBO_B_Niveau | 30-07-21 | 17:31

@VBO_B_Niveau | 30-07-21 | 17:31: ten eerste ben je bij die jongeren die aan vaccinatie sterven, vrij zeker dat die speciale gevallen ook aan een latere onvermijdelijke COVID infectie alsnog zullen sterven. Ik ben er niet van overtuigd dat hier extra overlijdens tussen zitten.

Dit type statistiek, ethiek en rekenen met gezondheid is zo lastig dat politici meestal populisme volgen. Niks doen is ook heel verheven, want je wordt eerder aangesproken op een actie, dan op nalatigheid. Terwijl de patiënt nog steeds even dood gaat.

Ten tweede is de data van outliers ontzettend onbetrouwbaar. Alleen daarvoor zou je een keer betrouwbaarheid van steekproeven of andere standaard berekeningen van statistiek moeten doorrekenen met verschillende kansen op een sterfgeval.

Feynman | 30-07-21 | 17:43
▼ 6 antwoorden verborgen

Mogen gevaccineerde besmetters dan ook gewoon doorfeesten, doorreizen?
Kortom, gewoon doorrrrrr?
Wil degene die het snapt nu z’n vinger opsteken.

Ruimedenker | 30-07-21 | 16:31 | 4

Als je in Frankrijk reist niet iig. www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-ac...
Buiten je vaccinatiebewijs of negatieve test heb je daar nog een eigen verklaring nodig dat je niet besmet bent of symptomen hebt.

Sinterbikske | 30-07-21 | 16:38

@Sinterbikske | 30-07-21 | 16:38:
De regels per land verschillen nogal idd, maar hier is toch geen touw aan vast te knopen.
De zoveelste tegenstrijdigheid in het verhaal.

Ruimedenker | 30-07-21 | 16:44

@Ruimedenker | 30-07-21 | 16:44: Ik vertrek zondag, de website van de anwb icm met het land waar je naartoe rijdt/doorkruist is up to date. Nederland hoef je sowieso niet serieus te nemen, geen enkele controle. Gewoon zelf verstandig zijn.

Sinterbikske | 30-07-21 | 16:48
▼ 1 antwoord verborgen

Willem Engel en kornuiten kom er maar in

ruudvangeelen | 30-07-21 | 16:29 | 9

@elfenstein | 30-07-21 | 17:10: Ik heb mijn eigen verhaal gerust wel hoor, maar voor de discussie haal ik inderdaad namen aan omdat ik vind dat mensen daar nog wel iets van op zouden kunnen steken, en uiteraard verifiëren. Want daar gaat het natuurlijk óók om. Je wilt wel goed uit kunnen leggen waarom je iets vindt, en omdat er maar zoveel leestekens in een tegel passen verwijs ik mensen liever door naar bronnen die er al héél véél over geschreven hebben. Daar is niets mis mee, toch? Voor de rest ben ik het wel met je eens. En mijn instinct vertelt mij al sinds dag één van de crisis dat er héél véél stront aan de knikker is.

VBO_B_Niveau | 30-07-21 | 17:18
▼ 6 antwoorden verborgen

Zeg maar soort van verkapte Braziliaanse covid aanpak, wat je niet ziet of merkt is er eenvoudig niet.

william7055 | 30-07-21 | 16:27 | 1

Ik ben in Brazilie en afgezien van de manische dwang naar mondkapjes (niet verplicht op straat, wel 90% er 1 op) gaat het leven gewoon door. Ik heb niet het totalitaire gevoel dat ik in Europa had. Vaccinatie is hier ook een keus. Veel mensen nemen het, want de gemiddelde Braziliaan is bangig aangelegd.

Pimp my Voortuin | 30-07-21 | 17:12

Wat maakt het uit; de mensen die in het ziekenhuis liggen en risico lopen op ernstige complicaties zijn doorgaans de mensen die zich bewust niet laten vaccineren.

petrucci | 30-07-21 | 16:27 | 4

De IFR voor mensen onder de 70 is 0,05%. Als ik corona krijg dan ben ik op geheel natuurlijke wijze gevaccineerd. En dan heb ik voor alle duidelijkheid een overlevingskans van 99,95%. En gevaccineerde mensen kunnen anderen óók nog steeds besmetten, dus dat ik dan asociaal zou zijn dat klopt niet hè? Maar wat ik eigenlijk wou zeggen is dat er inmiddels ook gevaccineerde mensen op de IC liggen.

VBO_B_Niveau | 30-07-21 | 17:01

@VBO_B_Niveau | 30-07-21 | 17:01: de IFR in Italië was zonder ziekenhuiszorg op het hoogtepunt 14%. Uw timing is in uw plan nogal belangrijk, het leunt heftig op volledig beschikbare academische ziekenhuiszorg.

Feynman | 30-07-21 | 17:46
▼ 1 antwoord verborgen

En dan zijn er hier nogal wat mensen in de panelen die ongevaccineerde medemensen willen weren uit ziekenhuizen. Het zijn bijzondere tijden.

Quib | 30-07-21 | 16:25 | 7

@letopuwzaak | 30-07-21 | 16:33: Ze hebben anderhalf jaar de tijd gehad om de zorg op te schalen, is niet gebeurd! Ze konden hulp krijgen van geschoold personeel uit het buitenland, werd niets mee gedaan! Ze stuurden wel mondkapjes en zorgpersoneel naar elders. Onze 'zorg'minister wil alleen de prikjes slijten middels de staatspropaganda en zet niet in op preventie: gezond eten, sporten etc.

Bandera | 30-07-21 | 16:53

Als dit losgaat past alleen nog de echte elite in het ziekenhuis.

Feynman | 30-07-21 | 16:55

@petrucci | 30-07-21 | 16:43: u snapt er werkelijk niets van. Ongevaccineerden zorgen voor instandhouding van de oplopende kleurcodering?
De strekking van het verhaal is dat gevaccineerden net zo te besmetten zijn: en die worden ook -na testen- meegeteld in de kleurcodering.

Maytheforcebewithyou | 30-07-21 | 21:55
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik ga maar naar Spanje voor een paar weken denk ik, vertrouw het hier niet meer.

Sinterbikske | 30-07-21 | 16:25 | 2

Doen! Groeten vanaf de plaaajaaa en geen Kerona hier!

ruudvangeelen | 30-07-21 | 16:29

Niets aan de hand mensen. Gewoon thuisblijven op een houtje bijten.

Tha Analyzer | 30-07-21 | 16:23

Hoe zit het trouwens met die wekelijkse import die maar blijft binnenkomen? Wordt die nog getest, in quarantaine gezet etc. indien besmet? Want zo niet dan is het allemaal dweilen met de kraan open.

Overmar | 30-07-21 | 16:21 | 1

Geen idee, daar horen we niets over. De spuitbussen in de multi-culti wijken zijn daar niet welkom in ieder geval.

Bandera | 30-07-21 | 16:57

Dus het is nu verworden tot een realiteit, waarin mensen die aantoonbaar besmet zijn met Corona, zich mogen begeven op plekken, waar zich bij uitrek mensen bevinden met onderliggend lijden.

Vaccineren, dat doe je voor elkaar, toch?

netniet | 30-07-21 | 16:20 | 5

@Papa Jones | 30-07-21 | 16:23: Ik hoop met je mee, dat het verstand van de gemiddelde zorgmedewerker, daar ligt, dat deze inderdaad thuisblijft. Voor de goede orde, mocht het zo begrepen worden, verwijt ik de zorgmedewerker helemaal niets. Zij maken immers de regels niet.

Waar ik wel tegen ageer, is dat wat er nu feirelijk plaats mag vinden haaks staat op zaken die ons lang zijn voorgehouden, ten vergoelijking van allerhande, soms verregaande maatregelen, zoals het beschermen van de zwakkeren en het eerder genoemde vaccineren voor elkaar. Nou niet dus, jij wordt er verder niet ziek van, ga maar werken.

Of mogen we hier niet uitsluiten, dat er een beleid wordt gevoerd onder het mom, wie dood is, is van de opgelopen wachtlijst af? Het wordt besloten door een separaraat orgaan en iedereen trekt zijn handen ervan af. Waar is onze bescherming nu?

netniet | 30-07-21 | 16:37

@Ruimedenker | 30-07-21 | 16:35: logisch toch, in een ziekenhuis met kwetsbare patiënten. Ik vind dat ze elke operatie dan ook maar zonder hygiëne maatregelen kunnen doen als je deze lijn volgt.

Krijgtheenenweer | 30-07-21 | 16:58

Je zou haast denken dat ze het expres doen, maar zover zullen ze toch niet gaan??

Bandera | 30-07-21 | 16:58
▼ 2 antwoorden verborgen

Praise be

ruud76 | 30-07-21 | 16:18 | 2

Under his eye!

Joris Beltsin | 30-07-21 | 16:20

May the lord open!

BrulSpin | 30-07-21 | 16:31

Gewoon je vaccinatie halen, dan is er niets aan de hand en kan het zorgpersoneel gewoon hun werk blijven doen.

Papa Jones | 30-07-21 | 16:16 | 2

Het is weer prachtig, de niet gevaccineerden die de gezondheidszorg in gijzeling houden hebben commentaar op de gezondheidszorg.

botbot | 30-07-21 | 16:29

Hoorde ook al van een medewerker van een zorginstelling voor mensen met een visuele beperking dat ze gewoon met klachten aan het werk moet, ondanks partner met corona. Ook al heeft ze zelf ook milde klachten. Lekker dan...

Quichegerechtigde | 30-07-21 | 16:16 | 5

Niemand die het ziet.

VolleBak | 30-07-21 | 18:57

Die medewerker krijgt van werkgever haast geen mogelijkheid om te testen, want dubbele roosters door vakantie en ziekte. Werkgever vindt aanwezigheid personeel belangrijker dan testen en gezondheid van medewerkers…

Quichegerechtigde | 30-07-21 | 20:26
▼ 2 antwoorden verborgen

Gezonde klachtvrije kindjes mogen niet zomaar met pappa en mamma op vakantie. Gevaccineerde besmettelijke zorgmedewerkers mogen gewoon met kwetsbaren aan het werk.

zuurtjeregen | 30-07-21 | 16:16 | 1

U snapt het.

marcoplarco | 30-07-21 | 16:35

Gevaccineerd besmet zorgpersoneel met klachten mag blijven werken.
Als stewardess op een KLM vlucht vol Olympische sporters zeker.

Osdorpertje | 30-07-21 | 16:16

https://youtu.be/aX9omj2VDBk?t=19

Zwezerik | 30-07-21 | 16:16

Het is best frustrerend dat alles op geleide van besmettingscijfers gaat, maar er vervolgens geen maatregelen meer zijn om die besmettingscijfers binnen de perken te houden.
Dus als ik in contact ben geweest (+15 min) met iemand met corona, hoef ik helemaal niet in quarantaine of te testen behalve als ik klachten krijg. (Dit geldt voor gevaccineerden).
Ik kan als gevaccineerde nog steeds doorgeven, hetzij minder, dus waarom mag dit? Ik werk nota bene in de zorg en zie dagelijks veel patiënten die óók heel veel mensen zien. Ik denk dat we beter een schaal aan de hand van ziekenhuiszorg kunnen volgen, om consequenties aan te verbinden.
Dit is het bad laten vollopen met de stop eruit.
Kies één beleid.

letopuwzaak | 30-07-21 | 16:15

Ik blijf mij verbazen over de droevige staat van computersystemen, laat staan apps, bij de overheid. Heb bij meerdere overheidsinstanties gewerkt en het was telkens weer om te janken.

Ik heb daar al een paar keer geroepen dat zij net zo goed geld in brand kunnen steken als zij op dezelfde voet door gaan. Ook paar keer gezegd dat als ze dat geld nou voor 1 keer investeren in een extern (lees: commercieel) bedrijf wat meerdere softwarepakketten en/of apps ontwikkeld, dat zij op de langere termijn er profijt uit kunnen halen.

Maar nee hoor. We blijven liever bij het oude. Dat is vertrouwd.

Dat blijkt.

Pikboom | 30-07-21 | 16:14 | 3

Lees even de uwv chronicles hier op GS. En reflecteer dan nog eens op de immense onkunde die uit uw plempsel blijkt.

elfenstein | 30-07-21 | 16:18

Bij de overheid is het "business continuity v.s. technological improvement". Business continuity wint altijd want business. En dat is waarom verbetering en innovatie vrijwel nooit voorkomen dan wel gepaard gaan met enorme problemen en giga budget overschrijdingen (om vervolgens weer achter de feiten aan te lopen).

normanius | 30-07-21 | 16:28

Hugo kan niks!

Armageddon | 30-07-21 | 16:14

Hier militairen inzetten wordt nog wat
je mag hopen dat ten minste een van hen kaart kan lezen, anders komen ze nooit aan

Tobi | 30-07-21 | 16:13 | 1

@Tobi: Moet je als eerste nog wel militairen kunnen vinden want defensie is ook al bijna wegbezuinigd.....

TinusVlugOpDeKut | 30-07-21 | 17:04

Ik kan dus elk ogenblik mij mobilisatie bestemming in de brievenbus verwachten.
Kistjes poetsen doet.

BrutusBosch | 30-07-21 | 16:13

Volgens de Amerikaanse RIVM kunnen gevaccineerden praktisch net zo snel de delta-variant oplopen als ongevaccineerden en ook net zo snel doorgeven. De virus load is hetzelfde bij beide groepen. Uiteraard lopen gevaccineerden een stuk minder kans om ernstig ziek te worden.

Dit betekent natuurlijk wel wat. Er is eigenlijk geen echt goede reden meer om gevaccineerden anders te behandelen dan ongevaccineerden. Of beide groepen wél testen, of beide niet. Of beide wél naar een festival, of beide niet. Qua bescherming van anderen maakt een onderscheid maken niet zo veel meer uit. Enige verschil wat er nog is dat is de kans dat iemand naar een ziekenhuis moet. Die kans is zonder vaccinatie groter. Maar qua bescherming van de medemens, en daar ging het tot nu toe om, is er geen verschil meer. Dat is nogal een game changer.

JohnLocke | 30-07-21 | 16:13 | 1

Dan zitten we nog steeds met overvolle ziekenhuizen

GekkeX | 30-07-21 | 17:37

Idioterie troef...

Paaldanseres | 30-07-21 | 16:12

Binnenkort allemaal weer binnen, inclusief oefjes en ruudjes en alle landgenoten.
.

Joffri | 30-07-21 | 16:12

> we mogen toch hopen dat Jennifer Loopneus* zich gewoon ziek meldt als ze positief test en symptomen heeft?
Als Jennifer positief test. Maar dan moet ze zich wel laten testen. Maar Jennifer is volledig gevaccineerd, dus het komt niet eens in Jennifer op om zich te laten testen. Dus gaat ze gewoon naar haar werk.

koeberg | 30-07-21 | 16:12 | 1

Jennifer krijgt niet eens de kans om te testen, want ze moet vanwege vakantie en ziekte van andere collega's dubbele diensten draaien. En ja, de patiënten gaan voor...

Quichegerechtigde | 30-07-21 | 16:20

Of het vaccin zorgt ervoor dat je geen mensen kan besmetten en het is dus onzin om die mensen te blijven testen.
Of het vaccin zorgt er niet voor dat je geen mensen kan besmetten en het is dus onzin om mensen (voorzichtig) te dwingen zich te laten vaccineren.

C1O2 | 30-07-21 | 16:11

‘Hello, World’. GS is goed bezig waarvoor hulde! Neerlands Hoop in Bang(gemaakt)e Dagen. Een soort van alternatieve gentherapie tegen het almaar oprukkende Angst-, Woke- en Mocrovirus. Aldus besloten om als regelmatig lezer dan ook maar eens lid te worden. Bijkomend voordeel is het kunnen blokkeren van de notoire 'wappie'-roepers alhier in de panelen. Noch vegetarisch noch jurist, maar een Bewust Ongevaccineerde Burger en dat wil ik graag zo houden.

OT: Sydney, regio New South Wales met 8+ mln. inwoners, met gisteren maar liefst 172 “besmettingen”...

-veggiejurist- | 30-07-21 | 16:10 | 5

@elfenstein | 30-07-21 | 16:25:
Dank u! Ook aan Spartacus. Down Under gaat ten onder aan angst en idd ook aan krankzinnigheid aangezien flatulentie ('farting in confined spaces') volgens ministers aldaar ook kan bijdragen aan COVID-19 verspreiding.

-veggiejurist- | 30-07-21 | 17:32

@elfenstein | 30-07-21 | 16:25: Hetzelfde hier. Vrijheid van meningsuiting, zelfs als ik het niet met je eens ben. Ik ga liever de discussie aan dan dat ik wegkijk of een soort van persoonlijke cancel culture/bubbel begin.

keistad | 30-07-21 | 18:02
-weggejorist-
Therrie | 30-07-21 | 21:42
▼ 2 antwoorden verborgen

Op deze manier worden ziekenhuizen een bron ipv een remedie, lijkt wel of men denktanks heeft om iedere keer nóg slechter beleid te maken, zucht

Mr.Nuance | 30-07-21 | 16:10

Zelf werkzaam in de zorg, staffunctie, maar toen vorig jaar maart/april/mei de druk op de zorg het hoogst was, mocht personeel op de afdelingen niet testen.
Want bij positief naar huis, te weinig medewerkers.

Toetsenbordcomplex | 30-07-21 | 16:08 | 5

Dat weet iedere werknemer in de zorg: zonder diagnose of indicatie is er niks aan het handje en ben je kerngezond!

Quichegerechtigde | 30-07-21 | 16:22

@DePsych | 30-07-21 | 16:17: Wat wil je dan? Een hok vol met mensen met onderliggend lijden bewust blootstellen aan personeel met een virus wat juist die mensen het hardste treft?

marcoplarco | 30-07-21 | 16:29
▼ 2 antwoorden verborgen

Niet testen en niet vaccineren dat is het slimste om te doen.

polletjepiekhaar | 30-07-21 | 16:06 | 5

Juist

Vlasbaard | 30-07-21 | 16:19

@koeberg | 30-07-21 | 16:16:
Ik zie graag een bordje:
"Welkom terug, het ziekenhuis is weer geopend."
Ik weet er nog wel eentje hier vlak in de buurt, staat leeg op het moment. Mensen die daar werkten zijn ondertussen iets anders gaan doen en die komen niet zomaar weer terug. Gelukkig heeft Hugo de Alwetende al meteen bij het begin van de rona's daadkrachtig in de buidel getast om de zorg zo snel mogelijk weer op volle oorlogssterkte te brengen, ook met het oog op mogelijk langdurige noodzaak daarvoor.

elfenstein | 30-07-21 | 16:29

@elfenstein | 30-07-21 | 16:29: Dat. Eigenlijk ontzettend triest. Dit moedwillg niet echt iets aan de zorg doen en ondertussen zo ongeveer alles slopen met de meest onzinnige maatregelen (mondkapje, avondklok) in ongekend.
Had er gewoon een noodhospitaal van gemaakt voor coronapatienten zonder onderliggende kwalen. Kan daar lekker efficient worden gewerkt en de reguliere zorg wordt dan gelijk wat ontzien.

heavydigit | 30-07-21 | 17:00
▼ 2 antwoorden verborgen

Hou toch op met dat hele testen voor toegang, dit is inmiddels te triest om nog lachwekkend te zijn.

VP732 | 30-07-21 | 16:05 | 1

Nee, want er zijn mensen die er heel veel geld mee verdienen.

2voor12 | 30-07-21 | 16:46

Daar klap ik niet voor.

Deksmaat | 30-07-21 | 16:04

Blunder op blunder, voor zoiets moet men toch wel talent hebben.

botbot | 30-07-21 | 16:03 | 2

Iets met #weesgeenHugo misschien?

marcoplarco | 30-07-21 | 16:28

Beetje makkelijk dit

zuurtjeregen | 30-07-21 | 16:47

Het is niet alleen die App die faalt...

lilluke halve hoan | 30-07-21 | 16:03

Sidney = Sydney

nick.name | 30-07-21 | 16:02 | 2

thnx

Spartacus | 30-07-21 | 16:15

Ik zag ooit een Duitse krimi, waar de dienstdoende rechercheur een alibi vroeg aan een verdachte voor zijn eventuele aanwezigheid op een plek vijf uur daarvoor. Ik heb een alibi zegt de verdachte: 'ik zat namelijk in Sidney'. De rechercheur kijkt verbaast en zegt: ' maar dat kan helemaal niet, want Sydney is minimaal 12 uur vliegen'. Waarop de verdachte hem met een vette grijns aankijkt en wijst naar de jongedame die naast hem zit en die dit alibi vervolgens met een schalkse blik bevestigt en wijst op de tattoo op haar bovenbeen 'Sidney'.

ClintOstwald | 30-07-21 | 17:38

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino