achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

LIVE #Omtzigtdebat. Rutte verliest al zijn vrienden

Rutte is klaar, maar er moeten nog vijftien partijen spreken!

Voor wie net thuis komt van het thuiswerken, Mark Rutte heeft een héle zware middag achter de rug. Het is hem nog niet geheel duidelijk dat hij een voor een al zijn politieke vrienden aan het verliezen is, ondanks zijn eigen stellige overtuiging dat hij nooit iemand belazert. U en wij weten wel beter, en de Kamer inmiddels ook. Hieronder weet Esther Ouwehand heel zeker dat hele Kamer de motie van wantrouwen van Wilders gaat steunen, hierboven vat Wilders aan het slot van Ruttes spreektijd diens penibele positie richting een functie elders nog eens hard maar helder samen. Want er zijn wel degelijk tanks in Bagdad. Tevens moeten we even de kalender checken of Pinksteren ook in dit Paasweekend valt, want niet alleen hebben we Rutte nog nooit zo boos, machteloos en onbeholpen eenzaam gezien, we genieten ook van Klaver, Baudet is vlijmscherp en zelfs het Kamerlid Simons is leep in haar interrupties. Het is écht een feest van de democratie en het brengt ons allemaal samen. Volgende spreker: Sigrid "Ik wil scheiden, Mark!" Kaag. Live na de breek. En binnen half uur komt er EEN BRIEF. Spannend.
UPDATE: Kaag wil Koolmees en Van Ark vervangen maar zwijgt over Rutte. Dat ruikt naar een stoplap om met Rutte nog wel een dealtje te kunnen sluiten. CD voor hem, premier voor haar?
UPDATE: Wopke wil excuses van iedereen en z'n paashaas maar loopt op kousenvoeten om de kern van het probleem heen: de Rutte Doctrine.
UPDATE: Brief verkenners is binnen. Ollongren, Koolmees en Van Ark wisten vanochtend om 7:30 uur van de naam van Omtzigt in Ruttes verslag. Ollongren nu hoofdverdachte van Via Via Telecom.
DINERBEL! Pauze tot 21u05.
VOORTZETTING: Met Jorritsma en Ollongren, in dit nieuwe topic. Hier de comments weer dicht.

Ouwehand verklaart Rutte illegitiem

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.