Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Lekker ondernomen! Mooie lul opent 'Dark Kitchen' en kan alleen nog maar lachen

Het is allemaal niet te doen maar we doen het toch maar.

@Robert Jan Steenhagen mooie lul! En zelfs dat-ie zichzelf sans  ironie Creative Director noemt vergeven we hem. Want als horeca-ondernemers tijdens corona elke dag met een dansje uit bed komen moet je toch maar gedaan krijgen. Enfin, de Dark Kitchen dus, een concept dat zoals eigenlijk elk concept over is komen waaien uit de VS. Een soort CIA Blacksite, maar dan voor koks. Een keuken op een D-locatie zonder zitplaatsen, afhaal of zelfs voordeur, puur gericht op bezorgingen aan huis. Robert opende er eentje in Almelo en sindsdien kan hij alleen nog maar lachen. Nou, wij vinden het alvast schitterend, al is het maar omdat het zo'n verademing is zoveel agency te zien in tijden waarin de lethargie om zich heen grijpt. We wensen je een behouden vaart op eigen kompas strijder!

Reaguursels

Inloggen

Niks bijzonders. Overal op de wereld springen ze uit de grond. Wel goed voor hem dat hij het doet, maar om daar nu zo'n reclame voor te maken?

Stuffed Human | 04-02-21 | 09:31

Tsja en zo heeft Thuisbezorgd, en Deliveroo met behulp van de eigen data goud in handen. Ze kunnen met de dark kitchen dus iemand maken of kraken. Dus zijn jou burgers te goed en is je omzet te hoog dan is een dark kitchen met gelijkwaardige burgers zo gebouwd in de dark kitchen.

Dat was van het begin af aan de reden dat een goede vriend van mij nog steeds zelf bezorgd, en niet via thuisbezorgd wil werken. Liever 100 eu per dag minder dan te worden overgeleverd aan de tentakels en data machines van bovengenoemde platformen.

muggetje | 04-02-21 | 09:20

Ik denk dat de redactie deze ondernemer privé kent. Hoe weet Spartacus anders hoe de lul van deze ondernemer eruit ziet?

DanskeRob | 03-02-21 | 22:46

Een dag niet gekookt, is een dag niet geleefd.
Bakken mag ook.

aflaatverkoper | 03-02-21 | 21:26

Hebben ze ook al een Nutella concept?

deugallergie | 03-02-21 | 20:29

Als die hele corona straks voorbij is en de horeca ook weer open kan Oss het snel voorbij met dark-kitchens. Mensen willen na dat vele en langdurige thuis zitten er weer op uit, andere omgeving, erop uit, mensen ontmoeten etc. Die zoeken zeker niet naar dit soort mogelijkheden die je weer thuis houden.

B.Chamel | 03-02-21 | 20:22 | 1

Dan opent ie met het geld dat hij nu verdient een restaurant of kroeg. Ondernemen is meebewegen. Niet een concept bedenken en daar dan aan vast klampen.

JB86 | 04-02-21 | 08:13

Niet zoveel het woord kok aub, ik lees de hele tijd cock.

Purk | 03-02-21 | 20:13

Allemaal heel mooi, maar het knelpunt zit 'm in de bezorgtijd en het fris houden. Als je daar in slaagt, weten klanten je te vinden, in welke voormalige kazernekeuken dan ook.

horsteknots | 03-02-21 | 19:48 | 2

Fris houden, warm houden, geen zompige zooi omdat alles in 1 bak geflikkerd wordt, voldoende groenten (niet een lap vlees en twee halve tomaatjes, een plakje komkommer en wat blaadjes diepvriessla, daarvoor bestel ik niet +extra groenten). Blijven de frietjes een beetje knapperig, is de mayonaise niet zo'n vingerhoedje die na twee stokjes al op is. Ik kan nog wel ff doorgaan wat voor puin je bij de bezorgdiensten allemaal tegenkomt.

peterdh | 03-02-21 | 20:00

Verrek, kom ik er achter dat ik mijn voedsel af en toe bij de Dark Chinees heb gehaald. Alleen bezorgde hij het nog niet. Als die robot al kan vragen " Sambal bij", wordt het wel eng.

jan huppeldepup | 03-02-21 | 19:36 | 3

En een bieltje vool het wachten.

Dickie1908 | 03-02-21 | 22:19

Kalendel vool kind

NeedIsaymore? | 04-02-21 | 08:17

lode klootjes bij? lijst of blood?

reagierder | 04-02-21 | 11:45

Als je dark kitchen failliet gaat, kan je er daarna nog altijd een darkroom van maken.

Tietmier | 03-02-21 | 19:31

Ik laat zo'n Italiaanse kok gewoon bij me thuis koken!

Claude Jacque | 03-02-21 | 19:26 | 1

Fancy.

schijtzat | 04-02-21 | 07:18

Een fabrieksmaaltijd, tafeltje dekje, niks vernieuwend. Ik zie het verschil niet. Nu nog mensen, straks eten gemaakt door robots uit Israël. Weg charme en beleving. Toegevoegd:

B.Chamel | 03-02-21 | 19:18 | 1

Toegevoegd: extra afval!

B.Chamel | 03-02-21 | 19:19

Al langer dan 20jaar VEBlid. Zo nu en dan komen nieuwtjes langs; dit is geheel nieuw.
Ziet er kek uit.... echter, als die covidshit teneinde is, hoeveel ondernemers zijn er overgebleven?
En laten ze de concurrentie meekijken in de gezamelijke keuken?

MoslimMolen | 03-02-21 | 19:04

Thuis eten kook ik zelf. Veelal met verse ingrediënten, van Hollansche pot tot pasta en van wok tot grote pannen soep.
Daar gaat niks aan veranderen door deze concepten. Af en toe eens een afhaal friet, omdat die toch net wat lekkerder is dan uit de airfryer, of een broodjeshoarma.

Andere, commerciële, mensen mogen voor mij koken als ik daar ook ambiance, gezelschap, gezelligheid en bediening bij krijg. En natuurlijk een veuls te duur glaasje cognac als digestief. Anders, laat maar...

WasHetMaarMakkelijk | 03-02-21 | 18:57 | 2

Steun de ondernemer!

GekkePietje | 03-02-21 | 19:04

@GekkePietje | 03-02-21 | 19:04:
Vandaag heb ik afhaal sushi als eten. Ik ben geen onmens.

Maar als, als we weer teruggaan naar het oude normaal, dan behoor ik niet tot de klandizie van dark kitchens...
Hoe graag deze ondernemer ook wil dat zijn conceptje dan nog steeds een verdienmodel blijft.

Ik ben GekkePietje niet...

WasHetMaarMakkelijk | 03-02-21 | 19:08

We krijgen vanaf zondag sneeuw uit de hel hoorde ik.
Dan kun je alleen met een legertank nog bezorgen.

HoerieHarry | 03-02-21 | 18:57 | 1

Why the union/zwitsal? Ik heb iets gemist.

schijtzat | 04-02-21 | 07:19

Mooi jonguh, pulle bier dr bie en kloar.

Karel | 03-02-21 | 18:55

Leuk concept, ziet er keurig uit. Als het eten een beetje lekker / gezond is en een goede prijs / kwaliteit verhouding heeft dan is dit een concept wat goed kan slagen. Ik zou er zeker bestellen.

Yor_Kok | 03-02-21 | 18:55 | 1

Broer uut Almeloooo?

Normpje | 03-02-21 | 18:59

Vergeet a.u.b. die hippe dark kitchens.. Support your local Chin. Ind. Spec. Rest. !

Adarkar | 03-02-21 | 18:54 | 1

dat is een goed advies, vaak het gezondste eten wat er in de buurt te krijgen is.

MaarFeitelijk | 04-02-21 | 08:07

Eeeh... ondernemer die betaalt met een fee per maaltijd? Dat is geen ondernemer maar een veredelde werkslaaf met een goed een aantrekkelijk eet-idee. De echte binnenloper hier is de verhuurder van de keuken annex bezorgdienst. Die heeft een makkelijkste en betrouwbaarste deel van de keten. Is Kip uit? "Ondernemer" eruit gooien en nieuwe erin.

Elpefo | 03-02-21 | 18:52

Inspirerend. Vol gas de nieuwe werkelijkheid in.

Francieux | 03-02-21 | 18:51

Vavanvond maar zelf een burger bouwen volgens mij data. Heb daarvoor een eigen area ingericht.

5gninja | 03-02-21 | 18:47

Wat is hier vernieuwend aan?
Er zitten al jaren bedrijfjes met keukentjes op industrieterreinen die alleen bezorgen.
Ik zag gister het verhaal en er werd gedaan alsof dit wereldnieuws is.

HoerieHarry | 03-02-21 | 18:47 | 1

Precies. Is een concept van minimaal tien jaar oud. Alleen die moderne jeuknamen waren er toen nog niet.

DrumPiet | 03-02-21 | 18:52

Ik vind deze (aankomende) nieuwe wereld helemaal niet leuk, met haar robots en technologische ''vooruitgangen''. Wat moet ik nu doen?

Jiet Panssen | 03-02-21 | 18:40 | 1

Masturberen.

zwaaropdehand | 03-02-21 | 19:08

Die Beastro vent die snapt het. De rest is geboren om te falen.

Niet_Van_Hier | 03-02-21 | 18:40

Een foodtruck zonder wielen op een autosloop.

5gninja | 03-02-21 | 18:40

Pim ging toch ook altijd met zijn mooie lul naar de dark kitchen?

Red shirt | 03-02-21 | 18:39

Lekker hoor, eten dat een kwartier in een plastic zak heeft gezeten en zonder enige vorm van toezicht door de goedkoopste arbeidskrachten die 8 uur in een raamloze keet staan is klaargemaakt.

QuelleFromage | 03-02-21 | 18:38 | 5

@_pacman_ | 03-02-21 | 18:40: U bent of vrijgezel, of niet erg gelukkig met Uw partner.
Maar het klopt, de meeste mensen kunnen niet meer koken.
Half om half supermarkt gehakt, vette zooi, met een pakje van Maggi, dat lukt dan vaak nog wel.

Frau_Ferkel | 03-02-21 | 18:48

@Frau_Ferkel | 03-02-21 | 18:48: Integendeel, ik ben best tevreden. Ze kan alleen niet koken. Maar dat mag je in feministisch NL niet meer benoemen als pre voor een persoon dat menstrueert.

_pacman_ | 03-02-21 | 19:32
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik begin steeds meer te denken dat ik een Antiliaanse creative director ben. Heb hier jaren geleden al eens over nagedacht als concept. Verder niets mee gedaan natuurlijk, moest Voetbal Inside afkijken of zo.

_pacman_ | 03-02-21 | 18:36

"Mooie lul"
Vreselijk taalgebruik. Antireclame wat mij betreft.

DrumPiet | 03-02-21 | 18:32 | 1

Beautiful Dick dan?

Purk | 03-02-21 | 20:15

En die praat met zwaaiende handjes wordt ook nog geaccepteerd. Gekte.

Normpje | 03-02-21 | 18:30

Een Dark Kitchen is een keuken zonder licht.
Voordat u het weet zit u een een spons te kanen i.p.v. een biefstuk.

zwenkwieltje | 03-02-21 | 18:28 | 3

Dat geldt ook voor de darkroom?

BrutusBosch | 03-02-21 | 18:32

Ik heb er al meerdere docu's over gezien, ik vind het wel fascinerend. In Londen hebben bepaalde restaurants een dependance in zo'n "dark kitchen" voor de afhaal.

Wat me trouwens opvalt is dat als je naar de super gaat er steeds meer kant/klaar is en minder basisingrediënten. Dat is een beetje jammer. Ik snap het ook wel, als je met tweeën moet werken om de huur te kunnen betalen, dan schiet het koken er af en toe bij in. Koken is leuk, maar het kost wel veel tijd.

ZOMG | 03-02-21 | 18:20 | 6

@miko | 03-02-21 | 18:35: Veel goedkoper is zeker waar. Ik merk wel dat ik steeds vaker moet gaan zoeken naar de basisingrediënten en goed de kleine lettertjes op de verpakking moet lezen, want voor je het weet is er weer iets aangepast. Bij bijvoorbeeld Lidl stoppen ze in sommige blikken met tomatenprut (die met kruiden) extra suiker, wat vroeger nooit zo was.

Hier gaat de nodige jaren alweer zo veel mogelijk gedroogd (rijst, pasta, peulvruchten) met groenten uit het seizoen en kruidenmixen die we vlak van tevoren maken. Het kost wel meer moeite dan een brommertje bellen.

ZOMG | 03-02-21 | 18:39

@ZOMG | 03-02-21 | 18:39:
Het kost wat meer moeite maar het is lekkerder en goedkoper (en gezonder). En als je een flinke pan maakt hou je genoeg over om nog een keer van te eten.

Lompelul | 03-02-21 | 21:39

@ZOMG | 03-02-21 | 18:39: Iedereen doet al jaren suiker bij allerlei voeding. Er zit ook suiker in de mayo. Mensen zijn er dol op en het is gewoon een klantenbindertje.

MaarFeitelijk | 04-02-21 | 08:03
▼ 3 antwoorden verborgen

Allemaal hartstikke leuk, maar ehh, wat kan ik te knagen bestellen?

Ach-waarom-niet | 03-02-21 | 18:16 | 1

Vellassing!

Super Vaagstra | 03-02-21 | 18:24

Nooit begrepen dat de Mac drive-in dicht was. Covid proofer kan bijna niet...

Louter Leuter | 03-02-21 | 18:15 | 1

de mcdrive is open.

MaarFeitelijk | 04-02-21 | 08:01

Te lui om zelf te koken gaat dus heel groot worden als ik meneer moet geloven. Wel raar in een tijd waarin mensen meer thuis zitten als ooit tevoren

cheops | 03-02-21 | 18:14 | 6

@miko | 03-02-21 | 18:32: Als je naar de prijzen kijkt ben je ook knettergek als je zelf gaat koken in veel Zuid-Amerikaanse landen. Zelfs van de restjes van een almuerzootje van nog geen twee euro kan ik meestal nog een zwerver en drie honden voeren - er blijven altijd bergen papas en rijst over. En in de jungle komt het eten bijna vanzelf op je hoofd vallen.

Maar in verhouding is de koffie daar juist belachelijk duur. Moet je eens kijken wat je betaalt voor een bak koffie in een willekeurig stadje in Peru of zo. Daar kan je in dezelfde tent vaak ook minstens twee keer van ontbijten of lunchen, en dat terwijl de koffiebonen niet eens te hoeven worden ingevoerd. Dus de ontbijt/koffieprijsratio is wel zo ongeveer de allerlaatste reden om Nederland negatief te vergelijken met Zuid-Amerika.

OverdaanDerOnderheid | 03-02-21 | 19:06

Veel mensen beschouwen koken en eten als verloren tijd. Men zit liever allemaal op een telefoon te wrijven. Gezellig met z'n allen.

MaarFeitelijk | 04-02-21 | 08:00
▼ 3 antwoorden verborgen

Fancy term voor een catering toko.

Reebensteeltje | 03-02-21 | 18:08

Echte ondernemers weten ook in dit soort tijden kansen te pakken.
Het kaf wordt momenteel van het koren gescheiden.

Gulliver | 03-02-21 | 18:08 | 6

Het kaf van het koren.. juist. Mensen die niet meer zelf kunnen koken gaan dead.

zwenkwieltje | 03-02-21 | 18:30

@Gulliver | 03-02-21 | 18:23:
Wat is dit voor antwoord? Welke tijd was dat? Waar woon jij dat je al die tijd alleen maar fabriekspizza kon laten bezorgen? Wie ben jij eigenlijk?

Oeleflaffel | 03-02-21 | 18:36

@Oeleflaffel | 03-02-21 | 18:36:

Misschien woon je pas net op je zelf maar tot 10 jaar geleden werd er nog heel weinig thuis bezorgd.

Gulliver | 03-02-21 | 19:00
▼ 3 antwoorden verborgen

Toch wat te doen in Almelo naast dat stoplicht....

jan1956 | 03-02-21 | 18:06 | 2

Je rood en geel te ergeren?

Louter Leuter | 03-02-21 | 18:14

U heeft het door!

jan1956 | 03-02-21 | 19:28

Rob zag de toekomst. En deed er wat mee.

OscarWilde | 03-02-21 | 18:06

En zo verheft hij abnormaal tot normaal..

All_Anonymous | 03-02-21 | 18:03

Concept restaurantjes, meer bezig met de verf en het lulverhaal/verkooppraatje dan met het voer wat ze voor te veel aan je proberen te slijten.

weedo | 03-02-21 | 18:02 | 5

Hoop Sligro en Hanos voer waar je vervolgens heel veel voor mag betalen. Ik haal zelf wel een doos frikadellen bij de Sligo, samen met een vetsmelter en wat blokken Ossewit.

Bakkeleures | 03-02-21 | 22:05

een dark kitchen is precies het tegenovergestelde. Geen restaurant en alleen maar eten klaarmaken voor levering.

MaarFeitelijk | 04-02-21 | 07:56

@Bakkeleures | 03-02-21 | 22:05: Veel restaurants kopen gewoon in bij de supermarkt om de hoek. Dat het allemaal top zou zijn is een gekoesterd waanidee. De Nederlandse supers zijn wel top in vergelijk met elders.

MaarFeitelijk | 04-02-21 | 07:58
▼ 2 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Online Casino