achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

FAIL! Farid Azarkan spoort verkeerde racisme op

CBS-rekenaar plaatst politiek correct tweetje, DENK: RACISME!

.Hele nare tweet van @phvmulligen @statistiekcbs. Het gaat om verdachten. Zitten in deze verdachten ook die tienduizenden gedupeerden van Antilliaanse, Surinaamse, Turkse en Marokkaanse afkomst die als fraudeur zijn gebrandmerkt en kapotgemaakt terwijl ze onschuldig zijn?

Peter Hein van Mulligen
Peter Hein van Mulligen
@phvmulligen

De zich vaakst misdragende bevolkingsgroep, mannen van 18 tot 25 jaar, is de afgelopen jaren steeds braver geworden. Tegelijk nam het aandeel Nederlanders met een niet-westerse achtergrond in deze groep toe.

Image
17
Reply

Het zit zo. Peter Hein van Mulligen van het CBS was gisteren nogal geschrokken van al die filmpjes, waar jongeren in figureren, en tweette dit: "De zich vaakst misdragende bevolkingsgroep, mannen van 18 tot 25 jaar, is de afgelopen jaren steeds braver geworden." Nou. Mooi toch! Vervolgens schrijft hij: "Tegelijk nam het aandeel Nederlanders met een niet-westerse achtergrond in deze groep toe." Dat zijn dus meer allochtonen in een bravere groep (laat ze het bij Nu.nl niet horen). Niks naars aan. Integendeel. Wij zouden zeggen. Hoera. Feestje voor DENK. Wij delen snoepjes uit. Maar nee hoor. Farid Azarkan ziet ook achter deze politiek correcte boom racisme, begint ineens over de toeslagenaffaire en noemt de feitelijke constatering van Van Mulligen een 'hele nare tweet'. Terwijl het dat helemaal niet is. En ondanks de uitleg van Van Mulligen corrigeert Azarkan niets. Wij vragen ons af. Wie is hier nou de hele nare tweet?

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.