Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

LIVE OPGENOMEN. Kersttoespraak der Koning

Willy Wajer wil wat weeldedelen

Een uurbi na de orbi van die godvrezende socialist In het Vaticaan wil de poenerige adel des polderlands ook graag even in uw huiskamer gluren vanuit zijn eigen Huis ten Bosch. Live opgenomen, een paar dagen geleden, want de vorst is als een witte kerst dit jaar: afwezig. Zowel fysiek - hij zat om de haverklap in Hoestenrijkse ski-resorts of aan buffetrestauranthouders in Ziekenland - als geestelijk: eerdere coronakransjes voor de camera verliepen niet al te spontaan (al was deze wel geweldig). Eens zien of de Kroon vandaag alsnog een stukje stol verdient. Uitgesteld live kijken om 13u kan vanzelfsprekend bij de knipmessen van de Staatshermelijn. Iemand al trek in een amuse?

Replay (tekst na de lees verder)

Never Forget

Kersttoespraak van de Koning, 25 december 2020

Zoveel gezichten.

Zoveel persoonlijke verhalen.

Die verpleegkundige in Zwolle, vlak na een lange dienst. Hoe ze zich inleefde in haar patiënten. “Niemand die een hand op je schouder kan leggen”, vertelde ze. “Alleen mensen in beschermende pakken om je heen.”

Die arts in Hoensbroek, in revalidatie nadat ze zelf geveld was door het virus. Nog te zwak om thuis een pan af te gieten. Maar toch van plan om weer aan de slag te gaan zodra het kon.

Die studenten in Breda, snakkend naar het gewone studentenleven.

En die productieleider van het Shakespearetheater uit Diever die me vertelde over dat lege gevoel: “Dan zit je thuis en dan denk je: vanavond zouden we Midzomernachtsdroom gespeeld hebben.”

Aan het einde van een zwaar jaar is dit niet het Kerstfeest waarop we hadden gehoopt. We hebben allemaal onze plannen moeten aanpassen. Veel waarop we ons verheugden, kan niet doorgaan en dat is een teleurstelling.

In huiskamers overal in Nederland blijven stoelen leeg, terwijl we maar al te graag extra stoelen hadden aangesleept.

Mijn hart gaat uit naar al die mensen wier bestaan overhoop gegooid is. Mensen met een droom die geknapt is. Ondernemers die hun gezonde bedrijf zien kapseizen. Mensen die zich eenzaam voelen en niet weten waar ze het zoeken moeten.

Bodemloos is het verdriet van iedereen die een dierbare heeft verloren - door COVID of welke oorzaak dan ook - en het gevoel heeft niet goed afscheid te hebben kunnen nemen.

Wij mensen kúnnen niet zonder een liefhebbende blik of een omhelzing. Gedwongen afstand houden druist in tegen onze menselijke natuur. Ik wil iedereen bedanken die zich de afgelopen maanden met vallen en opstaan aan de voorschriften heeft proberen te houden. En iedereen die zich op welke manier dan ook inzet om ons door deze crisis heen te helpen of meewerkt aan het veilig beschikbaar maken van vaccins.

De coronapandemie maakte het allerbeste in ons wakker. Verantwoordelijkheidsgevoel. Medeleven. Kameraadschap. Hulpvaardigheid. Solidariteit.

Maar ze confronteerde ons ook met de scherpe en ongemakkelijke kanten van onszelf en de samenleving.

Momenten van ongeduld en onrust. Iedereen zal het herkennen. Het zijn begrijpelijke gevoelens. Je wilt je vertrouwde leven eindelijk weer eens terug.

En dan is er de onzekerheid. Daar kunnen we slecht mee omgaan. Soms voelt het alsof onzekerheid erger is dan een somber perspectief. We gaan er bijna automatisch van uit dat alles in het leven te beheersen is. Maar dit? Dit onttrekt zich aan onze greep.

Wie onzeker is, kan houvast zoeken in ferme ideeën, beelden en standpunten. Door stevig positie te kiezen, maak je de wereld immers weer overzichtelijk.

We leven in een tijd waarin verwacht lijkt te worden dat je stelling neemt.

Voor of tegen. Vriend of vijand. Wij of zij.

Maar wat als je het gewoon even niet weet? Als je twijfelt? Of soms van mening verandert?

Misschien voelt U zich helemaal niet thuis bij muurvaste standpunten. Misschien vindt U het wel vervelend om steeds partij te moeten kiezen en bent U in Uw hart met heel andere dingen bezig dan de kwesties waarover dagelijks zo fel wordt getwist.

Misschien bent u moe van opwinding, argwaan en fanatisme. Moe van de manische meningenmachine. Misschien snakt U stilletjes naar een beetje onderling begrip. Ontspanning. Doodgewone vriendelijkheid. En denkt U: ik ben blijkbaar een buitenbeentje.

Laat me U geruststellen: dat bent U niet. U bent onmisbaar. Ook de zachte stemmen verdienen het om gehoord te worden.

Scherpe debatten over uitgesproken opvattingen of radicale ideeën horen bij een vrije samenleving. Ze zijn nodig en brengen ons verder. Wie houvast zoekt in die opvattingen of ideeën, mag niet worden buitengesloten.

Maar het kenmerk van een vrije samenleving is nu juist dat er óók ruimte is voor nuance. Voor redelijkheid en mildheid. Voor nieuwsgierigheid en onderzoek. Voor ironie en zelfrelativering – altijd het beste medicijn bij een opgekropt gemoed.

En voor vergeving. Een bijna ouderwets begrip, dat in de Bijbel een grote rol speelt. En dat juist in deze tijd onverminderd heilzaam kan zijn.

Wij mensen zijn niet geschapen om elkaar te haten. Een land waarin mensen elkaar een beetje liefdevol tegemoet treden, is een land waarin mensen zich thuis kunnen voelen, ook in tijden van grote onzekerheid.

De apostel Paulus heeft het heel mooi verwoord: “De liefde is geduldig en vol goedheid. Ze kent geen afgunst, geen ijdel vertoon en geen zelfgenoegzaamheid. Ze is niet grof en niet zelfzuchtig, ze laat zich niet boos maken en rekent het kwaad niet aan, ze verheugt zich niet over het onrecht maar vindt vreugde in de waarheid.”

Het Kerstfeest is van oudsher het feest van het terugkerende licht na de donkerste periode van het jaar. Bij alle onzekerheid mogen we daarop vertrouwen. Heb geduld. De zon keert terug. Het licht komt terug. ‘Midzomernachtsdroom’ zal weer gespeeld worden. We zullen elkaar weer kunnen ontmoeten en omhelzen.

Ik wens U allen – waar U zich ook bevindt en hoe Uw persoonlijke omstandigheden ook zijn – een gezegend Kerstfeest.

Reaguursels

Inloggen

Als jullie naamvallen willen gebruiken, doe het dan goed. 2e naamval mannelijk : des.
Dus " des konings " en niet het vrouwelijke " der "

zeur | 26-12-20 | 12:51

Het enige overzichtelijke van deze toespraak is dat iedereen die hem inspirerend vindt binnen de komende 10 jaar dood is.
Dus de toekomst biedt hoop.

Epistulae_Morales | 26-12-20 | 12:48

Opzouten die handel.

Bataaf | 26-12-20 | 12:04

Opgenomen zodat ze alvast stiekem naat het wintersportparadijs kunnen op onze kosten?

Rechtsdraaiend | 26-12-20 | 10:03

"... door deze crisis heen te helpen of meewerkt aan het veilig beschikbaar maken van vaccins..."
Bijzonder dat hij NIET spreekt over het beschikbaar stellen van VEILIGE vaccins, maar over het 'veilig beschikbaar maken'. Veilig heeft heir dus slechts betrekking op de manier waarop het vaccin beschikbaar wordt gesteld (in de toespraak 'gemaakt' genoemd).

"... Ook de zachte stemmen verdienen het om gehoord te worden...."
Lijkt mij een zoethoudertje als je alle (semi) overheidsinstellingen eerst nagenoeg onbereikbaar hebt gemaakt en er dus niemand is de 'luistert'.

"... Door stevig positie te kiezen, maak je de wereld immers weer overzichtelijk.."
Dat hele stuk suggereert dat wie niet als mak schaap met de meute meeloopt en de boel voor hen (!) overzichtelijk houdt, eigenlijk maar een onzeker en nerveus wrak zou zijn?

Wering | 26-12-20 | 02:32

Koning is mannelijk, en dus is het de toespraak des konings. Het was de toespraak der koningin.

bdn01 | 25-12-20 | 23:20

Zijn er nog echt mensen die menen dat deze man ook maar iets meent van wat hij zegt? Kom nou. We hebben afgelopen jaar maar al te goed kunnen zien hoe betrokken hij bij "zijn volk" is. Het enige wat die lui interesseert is zoveel mogelijk binnen te graaien. Er is afgelopen jaar een erg goed boek verschenen geschreven door Gerard Aalders Zwartboek geheten. Iedereen zou dat moeten lezen. Dan is dat gedweep wel afgelopen!

Ingie | 25-12-20 | 22:50 | 2

Oranje zwartboek, beslist een aanrader.

van_Heutsz | 26-12-20 | 05:32

Ik heb er een paar bladzijden uit gelezen. Echt tenenkrommend en plaatsvervangende schaamte. Je houdt er echt een vieze smaak van over.

Rechtsdraaiend | 26-12-20 | 10:08

Denk om je genitieven Bart: des Konings, der Koningin. Net als wiens bij mannelijk en onzijdig en wier bij vrouwelijk en meervoud.

W_Drees | 25-12-20 | 22:20 | 3

Juist. Als iedereen dit nu even in de oren knoopt dan heeft dit verder volstrekt overbodige topic toch nog enig nut gehad.

decaliter | 25-12-20 | 23:00

Al dat gedoe voor een taal die alleen wordt gesproken in een pukkel op de wereldkaart, waarvan dan ook nog dialecten bestaan.

kalescheet | 26-12-20 | 00:48

@kalescheet | 26-12-20 | 00:48: taal begint al een toelatingseis te worden, maar beter zou het zijn om het recht op een uitkering eraan te koppelen.
Dat ruimt lekker op.

Epistulae_Morales | 26-12-20 | 12:51

Here is a translation of the transcript of the conversation between Capt. Francesco Schettino, commander of the grounded Costa Concordia, and Capt. Gregorio F.
Ski niet in een ravijn.

hallevvezool | 25-12-20 | 21:52

Wat een geleuter en wat een presentatie.
Wat een immens verschil met de Queen.
www.dailymail.co.uk/home/index.html
Zij heeft dan ook Romanov genen. Kan onze bolle niet zeggen.

dagpauwoog | 25-12-20 | 21:16

Kersttoestpraak des konings, moet het zijn. Niet der koning. Der koningin, dat klopt dan weer wel. Dus: kersttoespraak der koningin - kersttoespraak des konings.

Rest In Privacy | 25-12-20 | 21:06

Als dit het allerbeste is wat in ons naar boven is gehaald dan zijn we een bijzonder lelijk volkje. Morgen lekker met het hele gezin naar de AH XL. Gourmetschotels met 35% korting!

johoost | 25-12-20 | 19:44

Duidelijk Wim! Paulus, die van:

"Een vrouw moet zich laten onderwijzen in stilheid, in alle onderdanigheid.
Want ik sta niet toe dat een vrouw onderwijs geeft, en ook niet dat zij de man overheerst, maar ik wil dat zij zich stil houdt.
Want Adam is eerst gemaakt, daarna Eva.
En niet Adam is misleid, maar de vrouw is, toen zij misleid werd, tot overtreding gekomen.
Maar zij zal in de weg van het baren van kinderen zalig worden, als zij blijft in geloof, liefde en heiliging, gepaard met bezonnenheid."

Leg dat maar uit aan Max en de meiden...

hirsute_priapist | 25-12-20 | 18:27 | 1

Based

Sceptische_autist | 25-12-20 | 19:05

Als koning kun je toch gewoon zeggen ‘dat lers ik niet voor hoor’. Wat een gotspe. Maar goed hij mag ook de mening van een speechbouwer opzeggen.

Torwart | 25-12-20 | 18:19

En meteen z'n koffers gepakt en weer zonder een cent belasting te hebben betaald dit jaar snel weer op vakantie naar Griekenland. Gaan ze nog met wc-potten gooien in 2021 en een uurtje schilderen op een kinderboerderij?

Watching the Wheels | 25-12-20 | 18:02

U bent onmisbaar. Al is het alleen maar om belasting op te hoesten.

Cor Netto | 25-12-20 | 17:53

In naam des Konings

Gekke_Gert | 25-12-20 | 17:20

Zij hij nog iets over zijn onschendbaarheid en dat hij daarom dus lekker niet zal aftreden vanwege het toeslagengezeik van zijn regering?

obominotie | 25-12-20 | 17:16

Ik vond het stuitend.

squadra | 25-12-20 | 17:11

Wajer, polyester drijfbootjes, klatergoud voor de hoi polloi. Alleen een koning van laag geslacht zal zich daarin gewillig vertonen.

Schwanzeleber | 25-12-20 | 17:07

Niet gezien, niet gelezen, ik sla over.

wiener mit pommes | 25-12-20 | 16:43

Der koning?

paulvink | 25-12-20 | 16:39

Live vanuit Canada: de wappie-kersttoespraak.

JdV030 | 25-12-20 | 16:38

Zij ze al vertrokken naar Patagonië? Van Oef kreeg een uur geleden trouwens een feliz navidad-app van een bekende Argentijn, die ook in een WK finale scoorde maar nog niet de pijp uit is.

van Oeffelen | 25-12-20 | 16:21 | 3

Mario Kempes?

zwaaropdehand | 25-12-20 | 17:21

Waar is de tijd gebleven dat je gewoon een legertje woeste vikings kon verzamelen om een nepkoning te verjagen....

Rest In Privacy | 25-12-20 | 16:13 | 1

Dat kan nog steeds, en als het aan mij ligt doen we dat ook.

Zeebonkus | 25-12-20 | 16:22

"... moe van de manische meningenmachine."
[kots]
Ik had mijn tekstschrijver direct de laan uit geschopt als ik Wimlex was.

VanBukkem | 25-12-20 | 16:08 | 3

Nog steeds boos dat mensen een onwelgevallige mening hadden over zijn vakantie.

EG61 | 25-12-20 | 16:22

Alliteraties altijd kut als je ze niet spontaan verzint.

Schwanzeleber | 25-12-20 | 17:08

Lol, dat is een leuke toespraak van onze Willy. Het is alweer zo lang geleden maar onze Willy ging met de herfstvakantie naar Griekenland en kwam terug na een hoop kritiek. Zijn kinderen bleven wat langer, want die zijn immuun!

Ik denk dat hij daar nog steeds pissig over is

Brulaapje | 25-12-20 | 16:07

Een koningshuis is niet meer van deze moderne tijd, afschaffen.

sprietatoom | 25-12-20 | 15:53 | 2

Nounounounou, kom op, het is Kerstmis!

Von Knarrenstein | 25-12-20 | 16:00

@Von Knarrenstein | 25-12-20 | 16:00:

Waar was de kerstboom dan ?

Boris Johnson houdt meteen daarna wel een toespraak met een kerstboom naast zich.

sprietatoom | 25-12-20 | 16:15

Een koning die "build back better" in de mond heeft genomen en zijn ega die het over verplichte digitale vaccinatiepaspoorten heeft is AF. Die heeft duidelijk aangegeven dat hij aan de kant van het duister staat en mag wat mij betreft met zijn schijnheilige smoel z.s.m. oprotten. Samen met die andere smeerlappen als Rutte, Boris, Biden, Trudeau, Macron, de paus en de hele psychopatische WEF kliek die het over "build back better" hebben.

Norman N. Warden | 25-12-20 | 15:51

Wat een vreselijke verspilling van digids. Ja ook die van mij.

Gokmaar | 25-12-20 | 15:51

Ik zag een beetje op tegen het lezen van de toespraak, maar ik heb hem opgelezen met het LuckyTV-haagse accent en om de alinea "Ja toch" toegevoegd en af en toe "gekkenhuis". Zo kwam de kauninklukke boodschap toch beter op mij neder.

Cepalislam500mg | 25-12-20 | 15:40

Zou hij nou zenuwachtig zijn voordat hij op moet?

MickeyGouda | 25-12-20 | 15:35

De Engelse drop is bedorven... Ik herhaal, De Engelse drop is bedorven.
De grootmoeders gaan niet met de vogel... Ik herhaal, De grootmoeders gaan niet met de vogel.

Piet-Kietelaar | 25-12-20 | 15:32 | 1

Haha lol

Cepalislam500mg | 25-12-20 | 15:41

Lang leve de "man" met de meest overbodige functie in ons land!

villsass | 25-12-20 | 15:31

Zal ie de eerste zijn die de prik gaat nemen?
Ben benieuwd.

Gijs | 25-12-20 | 15:21 | 2

Nee, dat waren de Engelsen.

zwenkwieltje | 25-12-20 | 15:30

Een miljoen amerikanen en half miljoen engelsen gingen hem al voor

JdV030 | 25-12-20 | 16:40

Mijn kerstwens, blijf negatief!

romario..... | 25-12-20 | 15:19

Leve de republiek!

Deflatiemonster | 25-12-20 | 15:14 | 1

Kwestie van tijd. Nieuwe instromers hebben niks met het Koningshuis, dus agv demografische ontwikkelingen neemt het draagvlak voor het Koningshuis rap af.
Er zullen ook nog wel wat koloniale schandalen omhoog komen. Jaartje of 20 en dan bestaat het niet meer.

Bataafje | 25-12-20 | 18:01

Ach, ik begrijp Lexima wel heur.
Kroontjes onder elkaar hè.
Fijne dagen voor u en de dames!

Ruimedenker | 25-12-20 | 15:09

Ik pas, ik ga niet kijken naar iemand die nepotisme in stand houdt. Vanuit dat perspectief kan hij het nooit over gelijkheid hebben. Weg met de monarchie! Leve de Republiek!

upbeat | 25-12-20 | 15:07 | 1

Wat is nepotisme?

Von Knarrenstein | 25-12-20 | 16:01

Mooi dat hij in deze toespraak refereert aan onze cultuurhistorie en niet meegaat in de inclusiegekte. Prima gesproken.

BozePaarseMan | 25-12-20 | 14:55 | 2

Heb de toespraak van Willie Wajong niet gehoord, heb gezien de andere reaguursels ook niks gemist

likdoorn | 25-12-20 | 15:07

@likdoorn | 25-12-20 | 15:07:
Moet toegeven dat ik ook liever de reaguursels lees dan de voorgebakken VVD propaganda van Wimlex. Waar moet het met mij naartoe.

Cepalislam500mg | 25-12-20 | 15:21

6:30 voor (handen naar zichzelf gericht) of tegen (handen naar de camera en dus de kijkers/het volk)
vriend (handen naar zichzelf) of vijand (handen naar camera)
wij (handen naar zichzelf) of zij (handen naar camera)
Duidelijk toch.
Ja ja, ik weet normale lichaamstaal en past bij wat ie zei.
Maar toch!

grapo | 25-12-20 | 14:41 | 3

Miste de pannen en fluitjes.

tabakagrarier | 25-12-20 | 14:57

Hij heeft het dus over de eindeloze discussie over hemzelf, toen hij eventjes naar Griekenland was gesneakt, en dat een shitstorm aan discussie op de internets opleverde.
Of JULLIE in het vervolg niet zo hard en scherp willen discussiëren, OK?
Er zijn mensen die daar van schrikken.
(ontmaskering)

Of hij bedoelt de eindeloze corona-discussie.
Waarbij 17,5 virologen vrij spel hebben.

Waar is Maxima?
Waarom loopt hij alsof het een TED presentatie is?
Is die bijbel referentie om het christelijk deel van Nederland te pleasen? Ja, hè.
Wat heeft het voor zin om een stukje tekst van een copywriter voor te laten lezen door een slecht acteur, die met zijn hele familie per jaar 150 miljoen kost?
Laat dat gewoon Philip Freriks of zo het dan maar doen.
We kunnen eigenlijk nu wel zeggen dat Nederland en het Koningshuis uit elkaar zijn gegroeid.
Ze houden niet eens meer de schijn op om een f*ck te geven.

King of the Oneliner | 25-12-20 | 14:41 | 3

Koningshuis is van Nederland af gegroeid omdat ze liever bij de rijksten der aarde horen. Wie niet, zou je zeggen, maar het ging hier ooit wel om ons staatshoofd. Ons zelfgejorist staatshoofd - lees de troonrede nog maar eens na - wil namelijk geen Nederland meer, want dat heet in newspeak "nationalistisch eigenbelang". Hij wil de new world order en Ze Grreet Rieset. Ook zijn baas, Maxima, was vanaf het begin al heel eerlijk: "De Nederlander bestaat niet". Het enige wat voor Wimlex telt zijn de de familieaandelen in oa Shell en de NAM en inmiddels ongetwijfeld windturbinemagnaten en zonnepaneelkoningen. Prima allemaal, maar wees een vent en geef je kroon en dat paleis dan terug aan de Nederlanders als je kennelijk onze koning niet meer wilt zijn.

Cepalislam500mg | 25-12-20 | 14:54

Wat een negatief gezeik weer over het Koningshuis. Ook door van Rossum ! Hebben jullie liever een kersttoespraak van Erdogan dan ??

verichrome | 25-12-20 | 14:37 | 5

Fidel Castro, dan is die kerst tenminste voorbij als ie klaar is.

skoftig | 25-12-20 | 14:50

Het enige goede aan Erdogan is dat er niet de vraag om een kerstboom of een kersttoespraak naar boven komt. Daar doet hij niet aan als moslim
Ik kies sowieso voor de kersttoespraak an Erdo.

zuurtjeregen | 25-12-20 | 15:01
▼ 2 antwoorden verborgen

Is nou echt iedereen hier zó negatief over ons Koningshuis? (Geld voor) Cultuur vinden mensen ook allemaal kut. Nederland moet Nederland blijven! Gilt iedereen. Hoe dan? Een Nederland zonder het Oranje Koningshuis, zonder Koningsdag, zonder cultuur, zonder alles wat Nederland, Nederland maakt? Wat willen de mensen dan nu? Dat Nederland Nederland blijft of dat er een totaal nieuw Nederland komt?

Leptob | 25-12-20 | 14:30 | 3

Dat is tegenstrijdig inderdaad. Mensen willen een Nederland voor zichzelf alleen waarschijnlijk.

BozePaarseMan | 25-12-20 | 14:58

Vergeet niet heer Leptob dat ons koningshuis ons Nederland openlijk aan het weggeven is aan de rijksten der aarde en hun internationale organisaties. De koningshuizen hebben de linksliberale weggooiers links keihard ingehaald in zwaargepantserde Audi's. Ze verkopen Nederland niet eens, ze gooien het te grabbel en geven het weg.

Cepalislam500mg | 25-12-20 | 15:02

Slimme tekst.. (bijna) iedereen kan zich erin spiegelen. De wappies, de critici, de sheeple tot de Befehl ist befehl-types.
Heeft meneer deze tekst enigszins waardig over de bühne kunnen brengen?

balustrade | 25-12-20 | 14:30 | 1

Viel mij ook al op, mooi neutraal ertussendoor zonder op teentjes te gaan staan.. Maar wel een goede kern, maar toch geen hond die dit ook maar enigszins als reflectie zal zien.

Oxithius | 25-12-20 | 17:30

Heeft de koning ook gezegd dat iedereen zich verplicht moet laten vaccineren?

RickRD | 25-12-20 | 14:26 | 1

Dat doet hij met Pasen

zuurtjeregen | 25-12-20 | 15:02

Als ik iéts wel niet wil zien op mijn vrije dag, is dat het chagrijnige papperige gezicht van die domme overbodige dikzak. Vrolijk kerstfeest iedereen. *plop*

Ceristimo | 25-12-20 | 14:26 | 1

Vriendelijk dank, u eensgelijk gewenst.

Yen2020 | 25-12-20 | 21:47

Hij hekelt de "manische meningen machine". Eindelijk kritiek op zijn eigen manische NPO-NOS-RTL-NRC-VK-AD-Parool-Trouw-FB-Twt-LI propagandamachine, die het onderdrukte volk uitmaken voor wappies, gekkies, tokkies, en zelfs (stom) volk, of... burgers...

Cepalislam500mg | 25-12-20 | 14:26

Kersttoespraak zonder kerstboom. Je moet natuurlijk iedere (Nederlander) diep fistfucken.

zoalsikhetzeg | 25-12-20 | 14:25

Beetje koning heeft ook scheit aan dit gezeik hier.

GeloofnietAlles | 25-12-20 | 14:23 | 4

@Papa Jones | 25-12-20 | 14:24: Waarom dan niet consequent gezijk geplempt

Cepalislam500mg | 25-12-20 | 14:27

@Papa Jones | 25-12-20 | 14:24: Is een kruising tussen een schaap en een geit

Diederik_Ezel | 25-12-20 | 14:42

@Papa Jones | 25-12-20 | 14:24: beetje Duits bloed nog.
Der Köning baut Scheisse.

zuurtjeregen | 25-12-20 | 15:04
▼ 1 antwoord verborgen

Wat me opviel is dat hij positief over de Bijbel sprak en Paulus citeerde. (Zal hem door de multicul-wappies niet in dank worden afgenomen). Verder heb ik niks met die poppenkast. Ook zij zijn, net als wij allemaal, stof en zullen tot stof vergaan. Mooie kerstgedachte trouwens.

Rachiel_de_Muyter | 25-12-20 | 14:21 | 1

Religie en het koningshuis. Wie is er hier een wappie?

zuurtjeregen | 25-12-20 | 15:06

Wat een gezwets. Hij baalt er nog steeds van dat hij terug moest komen van vakantie. Hij had wel weer een paar mooie, ja wat waren het eigenlijk aan de muur hangen. Zag er uit als roofkunst uit Azië. Zullen het nooit weten, tenzij iemand het terug eist.

Rest In Privacy | 25-12-20 | 14:21 | 1

Ik vraag me af waar ie nu uithangt.. Beetje photoshoppen en hij zit in Nederland. Wellicht dat snel zal blijken dat meneer op de Zwitserse skipistes bivakkeert momenteel, zo'n dommerik is het wel.

Ommezwaai | 25-12-20 | 14:36

"Willy is recorded live before a studio audience" *lachband starten doet*

grapo | 25-12-20 | 14:20 | 1

Het is toch ook een klucht?

Wijze uit het Oosten | 25-12-20 | 14:32

Is die toespraak ook in het Duits nagesynchroniseerd?
anders moet ik het niet!

TijdelijkOptimist | 25-12-20 | 14:19 | 2

@grapo | 25-12-20 | 14:23:
Hij is goed! Zijn vader en grootvader hadden dit zeker kunnen waarderen.

Ommezwaai | 25-12-20 | 14:34

Ik vind het altijd weer opmerkelijke spagaat van Willy. Hij is de Koning van het Koninkrijk Nederland en tegelijkertijd een opgewekt voorstander van het opheffen van Nederland als soevereine staat en deze over te doen naar de machthebbers in Brussel waardoor het koningshuis overbodig zal zijn. Of misschien is dat laatste ook wel zijn wens omdat hij zijn leven als vorst in dit marginale kutland (haar woorden) zat is.

forecastle | 25-12-20 | 14:17 | 3

Ja, dat heb ik ook nooit begrepen. Brussel wil het liefst de natiestaten opheffen maar schuurt wel altijd langs de koningshuizen. Volgens mij willen die gasten ook het liefst ook zonnekoningen worden. Hun gedrag verraad dat allang. Megalomane niksnutten.

Piet Karbiet | 25-12-20 | 14:26

Zegtie letterlijk inderdaad in de troonrede paar maanden geleden. Intussen zijn Maxima en Mabel hard aan het lobbyen voor de new world order.

Cepalislam500mg | 25-12-20 | 14:30

Vier woordjes: Walgelijk en geen kerstboom.
Nu ik er over nadenk, waarom is die Argentijnse (sorry onze hoog geliefde königing) er niet bij?

BBmetR | 25-12-20 | 14:13 | 2

Die is ongesteld!

eerstneukendanpraten | 25-12-20 | 14:24

Dat kost zo'n toespraak dubbel.

zwenkwieltje | 25-12-20 | 15:23

Mooie toespraak: 'Laat de mensen horen die ons waarschuwen voor een nog dominantere islam en zijn cultuur in Nederland, laten we luisteren naar de Nederlanders die veel minder immigratie willen en laten we hoop putten uit de Nederlanders die vinden dat Nederland een prachtig land is wat niet uitverkocht mag worden aan de politieke EU'

Patje | 25-12-20 | 14:12 | 1

En toen werd ik wakker.

Zeebonkus | 25-12-20 | 16:31

"The Deepfake Four" HARMONY - YouTube... een linkje plaatsen is welkom. Thanks!

(Voor het ultieme Kerstgevoel)

Yrrab | 25-12-20 | 14:08 | 3

Geweldig!

grapo | 25-12-20 | 14:28

Wel heul verdacht dat dat gezever zelfs dit jaar dagen van te voren is opgenomen, is er iemand die zeker weet dat die opvreters familie toch niet stiekem in Griekenland dan wel Argentinië zit?

zwellevertje | 25-12-20 | 14:03 | 3

Ze zijn in Londen, om kerstinkopen te doen.

Rest In Privacy | 25-12-20 | 14:11

Lech. In de sneeuw.

Osdorpertje | 25-12-20 | 14:11

Kersttoespraak des Konings. Tweede naamval mannelijk.

Nogood Boyo | 25-12-20 | 14:01 | 1

Klopt. Titel niet.

Wijze uit het Oosten | 25-12-20 | 14:31

Ik had wat minder neerbuigendheid jegens het plebs verwacht

thanseeuwen | 25-12-20 | 14:01

De arme studenten.
Man man.

wiers | 25-12-20 | 13:59

Geweldige humor.

Rest In Privacy | 25-12-20 | 14:34

Ik mis 'P.S. : stem op mark rutte volgend jaar' aan het einde.

stunter | 25-12-20 | 13:57 | 7

@gato | 25-12-20 | 14:11:
Kuif moest buigen voor Joris natuurlijk, Joris was die VVD promoties ook wel een beetje zat. Kuif zal enigszins moeten bedaren, de NSB knop is immers nooit ver weg.

Ommezwaai | 25-12-20 | 14:32

Die toevoeging hoeft niet hoor. Het Stockholmsyndroom zit er heel diep in, bij het volk.

Cepalislam500mg | 25-12-20 | 14:40
▼ 4 antwoorden verborgen

Iets voor vvd en cda: lijst 2 niet buitensluiten, mag gehoord worden! Met of zonder hulpstuk van hornbach...

jan1956 | 25-12-20 | 13:57 | 1

Er wordt heel goed naar lijst 2 geluisterd. En daarna worden conclusies getrokken.

Red shirt | 25-12-20 | 14:06

Oranje. Zwartboek. Kan ik iedereen aanbevelen. Een stel enorme graaiers, meer is het niet.

Piet Karbiet | 25-12-20 | 13:55

Normale mensen gaan toch écht niet luisteren naar het inhoudloze geblaat van een gemankeerde en door-en-door verwende, regenteske, steuntrekker?
Toch?

IJsbrekert | 25-12-20 | 13:55 | 1

Normale mensen niet, maar de helft van de Nederlandse bevolking wel inclusief al mijn familie en collega's. "Eens kijken wat de koning dit jaar te zeggen heeft"
De kersttoespraak is niet eens door de koning geschreven. Die leest hem alleen maar op. Hij krijgt hem van de premier die hem ook niet geschreven heeft. Uiteindelijk was het een heel team van mediaconsultant en spindokters die de kerstoespraak hebben bedacht zoals een advertentiebureau een wasmiddel reclame verzint. Er zit geen moment van oprechtheid in.

Osdorpertje | 25-12-20 | 14:07

Wat een overbodigheid

Dirk III | 25-12-20 | 13:55

Een echte buikspreekpop vind ik menselijker overkomen.

Zorc | 25-12-20 | 13:54

Mooie toespraak eigenlijk wel. Fijn om het begrip vergeving te noemen en Paulus te citeren.
Het perfecte slot zou natuurlijk zijn: “... en sinds vanochtend is het kabinet demissionair. Zalig Kerstfeest!”

Dr. Worstenbroodje | 25-12-20 | 13:53 | 1

lol

Lupuslupus | 25-12-20 | 13:57

Ik stond vanmorgen wat sombertjes op maar ik viel nu net midden in een kerst conference.. ik fleurde direct op.
Wat een cabaretier is deze man... had nog nooit van de man gehoord.

Datzullenwenogweleen | 25-12-20 | 13:52 | 1

Zijn artiestennaam is Roodbaard.

likdoorn | 25-12-20 | 14:02

De kalkoen van gisteren kwam een beetje op toen ik de woorden 'niet zelfzuchtig' las. Zo weinig zelfreflectie...

JohnLocke | 25-12-20 | 13:51 | 1

Dat soort volk wil ons ook dát nog wel aanwrijven!

vluchtelingallergie | 25-12-20 | 13:55

The King who returned.

Acidstain | 25-12-20 | 13:51 | 1

You said it man! Don't fuck with the Jesus.

King of the Oneliner | 25-12-20 | 14:27

Deze sla ik weer over.

Modi | 25-12-20 | 13:47

Dit is gewoon van de zomer opgenomen toen hij een paar dagen over had toen hij niet naar Griekenland mocht.
Waarschijnlijk zit hij nu in de sneeuw, lekker skiën met de meisjes zonder dat de pers hem lastig valt, en daarna na Argentinië met een vliegtuig dat ze niet in de gaten houden.
En de schoonmaakster en de tuinman mogen even in de limousine een rondje maken voor de Nederlandse pers. Toen handig die getinte glazen.

Osdorpertje | 25-12-20 | 13:46

Wordt het niet eens tijd dat wij als niet Randstedelijk volk een cadeau geven aan de Koning? Die Amsterdammers hebben met die gouden koets helemaal de plank misgeslagen. Die staat in een museum weg te rotten vanwege ongepastheid. Typisch Amsterdammers. Lomp volk. Laten we hem eens wat leuks geven.

Leptob | 25-12-20 | 13:44 | 6

Een gesigneerd exemplaar van: 'Hallo Witte Mensen'

Rest In Privacy | 25-12-20 | 13:49

Een kortingskaart voor gedragstherapie?

zwenkwieltje | 25-12-20 | 15:16
▼ 3 antwoorden verborgen

Eerst Hugo de clown, toen Popi Jopie uit Rome en nu dit, ik trek het niet meer.

oakmont | 25-12-20 | 13:43 | 4

@Herfsttijloos | 25-12-20 | 14:01: 'In de wildernis' door Kobie Krüger. Gewèldig goed geschreven, net alsof je er zelf bij bent. Heb het al 2x gelezen (in de loop der jaren) ,nu dus voor de 3e keer. Voor iemand die van de natuur houdt en wil weten hoe een parkbeheerder en zijn gezin daar leven, is het een echte aanrader. Een slang die s nachts uit het nachtkastje kruipt, om de kinderen naar school te brengen moet je eerst met je roeibootje de rivier over en wordt dat aangevallen door een nijlpaard en dat zijn nog maar kleinigheden....

Lupuslupus | 25-12-20 | 14:38

@Lupuslupus | 25-12-20 | 14:38:
Oke, een boek over leven in de wildernis. Afgelopen jaren zoveel moeten lezen dat ik nooit meer een boek pak ter ontspanning. Laatste boek was De Schopenhauer-kuur van Yalom.

Rest In Privacy | 25-12-20 | 15:10
▼ 1 antwoord verborgen

Willy zegt:
Mij niet bellen.

Kilsdonk | 25-12-20 | 13:43

heeft iemand mijn midlifecrisis gezien?

Botte Hork | 25-12-20 | 13:42

Pipo de clown!

oakmont | 25-12-20 | 13:41

Nooit geen inhoud, zal allemaal aan me reet roesten, dat gelul.

LoewiekedeVos | 25-12-20 | 13:41

Apostel Paulus, wij zijn geschapen, gezegend kerstfeest... Wtf relie-gekkie. Nee, ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat hij ècht gelooft. Maar dat kan ik me eigenlijk van niemand met een normaal verstand voorstellen. Raar dit.

John McClane | 25-12-20 | 13:41 | 10

@Lupuslupus | 25-12-20 | 14:54:
Het grappige is dat angst nou juist de oorsprong van geloof is.
En die refo's in Barneveld zijn trouwens niet moedig, maar ronduit asociaal.

Spring Bruissteen | 25-12-20 | 15:08

@Herfsttijloos | 25-12-20 | 15:05:
Dan mist u mijn punt. Geloven in een imaginair opperwezen omdat u het alternatief (namelijk de realiteit) niet aankunt, vind ik nogal laf.

Spring Bruissteen | 25-12-20 | 15:11

@Spring Bruissteen | 25-12-20 | 15:11:
Lezen! Ik zeg nergens dat ik religieus ben.

Rest In Privacy | 25-12-20 | 15:28
▼ 7 antwoorden verborgen

Die edele delen zullen me vorst wezen....

roevka | 25-12-20 | 13:37

Allemaal fijne dagen gewenst.. Al zit ik persoonlijk in mijn guppie vandaag.. Vriendin heeft hoor ouders broer en oma over de vloer.

Shadow112 | 25-12-20 | 13:34 | 6

Lekker hoor. Hier ook vrij vandaag; bezig een oude kast in elkaar te tikken en lekker de rest opnieuw inrichten. Muziekie erbij en gaan.
Sociale verplichtingen komen morgen en overmorgen pas :) .

Graaisnaaiert | 25-12-20 | 14:18

Voordeel van een latijnse kant. Noche buena en vandaag gewoon doen waar je zin in hebt.Vier al jaren geen kerst. Onzin, ONZIN!!
krijg wel alleen elke kerstavond bezoek van een vent met kettingen o en zijn twee makkers

miko | 25-12-20 | 14:37

Als u in uw guppie zit, heeft u uw vriendin vandaag niet nodig.

zwenkwieltje | 25-12-20 | 15:12
▼ 3 antwoorden verborgen

Mijn hart gaat uit hij die een Wajer van 3 miljoen euro koopt met geld van een ander. In tijden dat de middenstand gedecimeerd wordt. Terwijl hij er ook voor had kunnen kiezen het goede voorbeeld te geven. Gewoon één jaartje niet. Zoals de rest van het land ook één jaartje niet kan.

Desalniettemin fijne kerstdagen majesteit.

Rest In Privacy | 25-12-20 | 13:34 | 9

@Quib | 25-12-20 | 13:42: Jezus, als dat al "z'n best doen" is, dan kan hij maar bar weinig. Hij probeert Kuif voorbij te streven in het aantal plempsels. Inhoudelijk niets, overal gewoon "wappie" plaatsen. Met Kuif ben ik het ook niet veel eens (lees nooit), maar die reageert tenminste nog inhoudelijk op wat dingen.

2Little2Late | 25-12-20 | 14:41

@miko | 25-12-20 | 14:35: Van mij mag jij alles kerel. Jij hebt geen voorbeeldfunctie en koopt geen bootjes van 3 miljoen euro belastinggeld.

Rest In Privacy | 25-12-20 | 18:44
▼ 6 antwoorden verborgen

P.s. Geef geld.

Lorejas | 25-12-20 | 13:31

Zat die actrice uit Patagonie er ook weer naast?

Piet Karbiet | 25-12-20 | 13:31 | 1

Vraag het aan Bruce Chatwin.

Rest In Privacy | 25-12-20 | 13:33

Weg met de manische meningenmachine!

Rest In Privacy | 25-12-20 | 13:31 | 3

Wat zou jij dan zonder GS gaan doen?

Rest In Privacy | 25-12-20 | 13:34

@Quib | 25-12-20 | 13:34:
Naar Griekenland vliegen. En als daar dan gedoe over komt, weer terugvliegen.

Rest In Privacy | 25-12-20 | 13:38

@Quib | 25-12-20 | 13:34:
Overigens, vind het over sommige onderwerpen wel eens té manisch worden. Die felheid vind ik niet leuk meer.

Rest In Privacy | 25-12-20 | 13:46

Free Willy...!

isitsoornot | 25-12-20 | 13:30

Zoetsappige achterhaalde zooi. Net zoals het koningshuis zelf.

Spartaan1888 | 25-12-20 | 13:30

Hij staat er toch maar. Een beetje het kutvolk toe te spreken. Omdat het hoort. Hij zal toch voordat de opnames beginnen, buiten het zicht van de camera toch ook wel iets zeggen van 'zucht, het moet maar weer' en net even iets te lang in het decolleté van de opnameleidsterstagiere kijken? En als het mis gaat een 'kut' roepen? Dat valt toch niet te onderdrukken?

Leptob | 25-12-20 | 13:30 | 1

Ja, hé, hallo zeg. Daar krijgt hij toch ook een meer dan vorstelijke uitkering voor!

B.Chamel | 25-12-20 | 13:33

Alsof je Rutte hoort praten en je van tevoren weet dat je genaaid wordt.

Mart6037 | 25-12-20 | 13:28 | 1

Het zou mij niets verbazen als zou blijken dat Rutte die 'toespraak' heeft geschreven. Het is trouwens een blamage om het volk in 3 minuutjes 'toe te spreken' maar o.k., die onzin had ook echt niet langer moeten duren.

Lupuslupus | 25-12-20 | 13:30

De koning vahan Griekenland,
heheb ik altijhijd geëerd.

Rest In Privacy | 25-12-20 | 13:27

Ai. Te snel gelezen. Ik las dat ie opgenomen was.

SNAFU | 25-12-20 | 13:24

Verdraagzaamheid, minder scherpe meningen, twijfelen,
Hij noemde "ons" GS nog net niet bij naam als tegenvoorbeeld.
Desalniettemin wens ik iedereen een fijne kerst
en een constructief kritisch 2021 !!

hotmint | 25-12-20 | 13:24 | 7

De koning bedoelde Akwasi op de Dam - zonneklaar

Dr. Worstenbroodje | 25-12-20 | 14:12

@Dr. Worstenbroodje | 25-12-20 | 14:12: LOL, ja,
door de staatrechtelijk verplichte monarchische politieke vaagheid,
kan *iedereen* vanuit zijn hokje zijn gelijk uit zo'n speech halen.
.
PS met met 'zijn' bedoel ik het al-of-niet gender waar je je vandaag mee identificeert. Was het maar weer 1985 in de Warmoesstraat...

hotmint | 25-12-20 | 16:37
▼ 4 antwoorden verborgen

Hij vertrekt naar Argentinie om daar de Junta te leiden?
Enfin, to you too, Willy, ik ga wat nuttigs doen, huis een beetje klaar maken etc.

Graaisnaaiert | 25-12-20 | 13:23

... het grappigste vind ik nog die opmerkingen van die oelewappers die "Lang leve de republiek" roepen terwijl we in een kalifaat leven.

Wil1971 | 25-12-20 | 13:22 | 4

@Kapitein Sjaak Mus | 25-12-20 | 13:27: En, levert dat nog wat op?

Lupuslupus | 25-12-20 | 13:31

@Lupuslupus | 25-12-20 | 13:31:
Och, het is een excuus om de deur uit te gaan, mijn laatste klant was Corrie Vonk.

Kapitein Sjaak Mus | 25-12-20 | 13:41

@Kapitein Sjaak Mus | 25-12-20 | 13:41: roflol!

Lupuslupus | 25-12-20 | 14:02
▼ 1 antwoord verborgen

Zelfs in Syrie staan nog meer Kerstbomen dan hier bij het Christelijke koninklijke huis. Wat een treurigheid weer.

Bataafje | 25-12-20 | 13:19 | 5

Máxima heeft geen zin om maanden later nog naalden op te stofzuigen

edwina56 | 25-12-20 | 13:35
▼ 2 antwoorden verborgen

Moet je dit allemaal serieus nemen .Als is iemand dit jaar het voorbeeld heeft gegeven hoe het niet moet dan is het wel de koning van Nederland .

leo59 | 25-12-20 | 13:19

Καλή χρονιά Willy en Max. Groetjes van de Griekse terreinknecht.

Poesman | 25-12-20 | 13:18

Kerstavond zaten wij lekker met 12 man aan de hertenreet. Bij binnenkomst eerst iedereen officieel geadopteerd, dus allemaal familie. Stond die boa mooi voor aap.

Piet Karbiet | 25-12-20 | 13:17 | 5

Wie mocht de geblancheerde anus?

Leptob | 25-12-20 | 13:40
▼ 2 antwoorden verborgen

Doet ie goed. Verbindend. Iemand de toespraak van Trump gehoord?

Rest In Privacy | 25-12-20 | 13:17 | 6

@van heinde en verre | 25-12-20 | 13:24: Aan ons, om te beginnen.

Rest In Privacy | 25-12-20 | 13:29

@Kuifje-naar-Brussel | 25-12-20 | 13:29: Ons? Wie is "ons"? Door geboorte ben ik bewoner van dit land, dat is ècht alles. Aan wie of wat ik verbonden wil zijn maak ik zelf uit. De tijd van de lijfeigenen is al een tijdje voorbij.

Lupuslupus | 25-12-20 | 13:34

@Lupuslupus | 25-12-20 | 13:34: Als Hagenaar voel ik me verbonden aan u, want ik weet waar uw wieg heeft gestaan.

Rest In Privacy | 25-12-20 | 13:40
▼ 3 antwoorden verborgen

Lang leve de republiek

Dickie1908 | 25-12-20 | 13:17

Ik zal wel een complotgek zijn maar waarom juist vanuit de Chinese kamer?

Mastermattie | 25-12-20 | 13:16 | 2

Dan gaat de toespraak makkelijker viraal?

Cor Netto | 25-12-20 | 13:24

Uit solidariteit met Hongkong en Taiwan? Formosa was trouwens een Nederlandse kolonie...

Dr. Worstenbroodje | 25-12-20 | 14:14

Hij begint ook al over vaccins. Ik val al flauw als ik eraan denk.

keestelpro | 25-12-20 | 13:13 | 5

@Kuifje-naar-Brussel | 25-12-20 | 13:18: Geen haar op mijn hoofd dat er over piekert. "Wie het teken van het beest niet heeft zal niet kunnen kopen of verkopen". Die kant wilt u uit. Veel succes ermee.

Lupuslupus | 25-12-20 | 13:36
▼ 2 antwoorden verborgen

Het is allemaal zó gemaakt, die toespraken van die man. Overduidelijk bedacht door de RVD en altijd even houterig voorgedragen.

Hommel | 25-12-20 | 13:12 | 2

De RVVD.

Lorejas | 25-12-20 | 13:13

Terug naar de Republiek der Verenigde Nederlanden.. Geef de provinciën autonomie zoals de Cantons in Zwitserland... Een soeverein Friesland, Holland, Zeeland, Gelderland, Utrecht, Brabant en Limburg; en een overkoepelende Federale overheid voor de elementaire organisatie en logistiek.
Terug naar de Gulden en geef de provinciën keuze om wel of geen belastingen te heffen; Nederland kan binnen 50 jaar het rijkste land op aarde zijn en DE economische Hub van Europa

beaujudas | 25-12-20 | 13:10 | 12

@beaujudas | 25-12-20 | 13:44: Er moet een zekere schaalgrootte zijn om dit te laten werken. Vrije markt volledig vrij laten werkt ook niet. Dan eindig je met monopolisten en slaven. Dan zit je nog met de omgeving buiten het Koninkrijk die niet mee doet. Je hebt alleen al massa nodig om voldoende intelligente mensen te vinden die dat het hoofd kunnen bieden.

Frau Merkel | 25-12-20 | 14:05

@beaujudas | 25-12-20 | 13:46: Het is een natuurlijker systeem waarbij provincies onafhankelijker worden en er dus minder regulering van boven nodig is: juist minder koppen nodig dus. Die zelfredzaamheid is sleutel tot succes. Vergelijk het maar met een bijenkolonie die zichzelf afsplitst als het volk te groot wordt. Zeer gezond idee en zo oud als de toren van Babel. De grote globalistische bedrijven zullen er alleen alles aan doen om dit proces/idee, via de media, in de kiem te smoren. Kijk naar Brexit

ProFail | 25-12-20 | 14:06

@Frau Merkel | 25-12-20 | 14:05: Ik denk dat provinciën en gemeenten al over de capaciteiten, infrastructuur en schaal beschikken om autonoom verder te gaan, als er genoeg politieke overtuiging en wil voor bestaat (en dat is natuurlijk niet het geval op dit moment). Nogmaals, volledige ''vrije markt'' of juist niet, of wat voor regels dan ook, is een keuze voor lokale politiek.
Wat betreft mensen eromheen.... Er zijn genoeg Duitse Friezen die wellicht zouden overwegen zich aan te willen sluiten of the (''re'') emigreren naar het ''soevereine'' Friesland.... Hetzelfde principe kan gelden voor Duitse en Vlaamse Limburgers, die zich dan bij het soevereine Limburg zouden willen voegen... Het zou voor de Vlamingen ook aantrekkelijk zijn zich aan te sluiten bij een Verenigde Nederlandse Federale Republiek.

beaujudas | 25-12-20 | 14:19
▼ 9 antwoorden verborgen

Willem-Alexander begint op Willem 3 te lijken qua uiterlijk, desalniettemin wens ik een ieder, ook Willem, een warm Regula Aurea toe.

steekmug | 25-12-20 | 13:10 | 6

Tweede rijtje.

Lorejas | 25-12-20 | 13:28

@Kapitein Sjaak Mus | 25-12-20 | 13:22: nee dat niet wel was hij een paar engelse pondjes aangekomen in coronatijd.

steekmug | 25-12-20 | 14:41
▼ 3 antwoorden verborgen

Beste landgenoten. Dat is nog eens een fraaie aanhef.

Beste_Landgenoten | 25-12-20 | 13:09 | 9

Hey You're back! Fijne kerst kuif

Beste_Landgenoten | 25-12-20 | 14:21
▼ 6 antwoorden verborgen

Wat een volstrekt nutteloze familie. Minder.

Lorejas | 25-12-20 | 13:09 | 1

Minder, minder, minder!!
Koning pils heeft er wat meer bij elkaar geneuqt.

TijdelijkOptimist | 25-12-20 | 14:17

Is Willie niet naar Griekenland?

TRUMP | 25-12-20 | 13:09 | 1

Ik zou gaan skieën in Barriloche.

P.redgleuf | 25-12-20 | 13:56

Hij haalt zelfs de apostel Paulus erbij...

laurentius | 25-12-20 | 13:08 | 5

@keestelpro | 25-12-20 | 13:11: Nee waarom? Hoewel die aangehaalde tekst over de liefde (de brief aan de inwoners van Korinthe, hoofdstuk 13 als ik het goed heb) niks met het Kerstfeest te maken heeft. Het Kind in de kribbe memoreert hij nergens. Oude tijden herleven: de engel èn de hemelse legermacht werden gestuurd naar de herders in het veld. Herders, het laagste van het laagste van de samenleving, door velen veracht. Ze mochten niet eens getuigen voor een rechtbank (alsof zij géén mensen waren). De engelen werden niet(!) gestuurd naar Herodes, de machthebber van dat moment. En blijkbaar hebben ze inmiddels Huis ten Bosch ook links laten liggen.

Lupuslupus | 25-12-20 | 13:26

@Lupuslupus | 25-12-20 | 13:26:
Volgend jaar ga ik weer een kerststalletje onder de kerstboom zetten.
Gewoon omdat niemand het meer doet en omdat ik eindeloos nostalgisch ben.
Bedankt voor het warme kerstgevoel Lupuslupus! <3

keestelpro | 25-12-20 | 13:40

GroenLinks mag ook graag Jezus erbij halen voor de standpunten "vrede", "medische zorg", "zorg aan de armen" en "liefde en acceptatie van de vreemdeling".

De diverse genezingen die Jezus, volgens het NT, deed, betekenen dat medische zorg gratis aan iedereen verstrekt moet worden. De wonderlijke spijziging betekent dat iedereen Recht heeft op eten en dus bijstand. De gelijkenis over de barmhartige Samaritaan pakt 2 vliegen in in klap, en gratis medische hulp en deze werd verstrekt door een vreemdeling. Jezus predikte vrede, heb uw naaste (buren en familie) lief als uzelf, keer de andere wang toe (niet van ieder mug een olifant maken), zie om naar de minsten (weduwen, wezen, gehandicapten, zieken) onder ons.

GroenLinks (en feitelijk heel links) wil dit allemaal uitvoeren op kosten van de belastingbetalende burger. Zij doen dit niet vanuit de bewogenheid die Jezus predikte, maar om "de maakbare maatschappij" te creeëren en zodoende macht uit te oefenen en de geholpenen afhankelijk van hen te maken.

Arachne | 25-12-20 | 18:15
▼ 2 antwoorden verborgen

Wel lekker kort, die toespraak.

VanBukkem | 25-12-20 | 13:08 | 1

D'r is ook niks gebeurd afgelopen jaar.

keestelpro | 25-12-20 | 13:11

Man man, wat een slappe hap.

Reebensteeltje | 25-12-20 | 13:08
-weggejorist-
SpaansePeetvader1 | 25-12-20 | 13:07

Yessss onze Koning haalt nog even de bijbel aan:
Bijbel - Koran : 1 - 0

Leptob | 25-12-20 | 13:06 | 9

Zouden we allemaal boven moeten staan.

Lorejas | 25-12-20 | 13:29

@Lorejas | 25-12-20 | 13:29: Kun je net zo goed een robot daar neerzetten die het volk toespreekt. O wacht....

Lupuslupus | 25-12-20 | 13:43
▼ 6 antwoorden verborgen

voor dat miljoenensalaris(uitkering), belastingvrije voordelen en 24/7 gratis beveiliging veiliggesteld door dna overdracht tenminste opdraven bij Koningsdag, troonrede, skifoto's in Lech en houdt moed kersttoespraak. Vroeger stierven miljoenen voor koning en vaderland in de loopgraven en in de kolonien, zal dat nu ook zo zijn met de influencers, sneeuwvlokjes en nieuwe Nederlanders

HetOorAakel | 25-12-20 | 13:06

Het gaat nu al een kwartier over Jenssen.

keestelpro | 25-12-20 | 13:05

Koste wat moeite om er aan te ontkomen tenminste op Nederlandse tv maar BBC1 zeer de moeite waard.

likdoorn | 25-12-20 | 13:05

Het ratje verlaat het zinkende schip.... Tjonge, tjonge, wat toch een voorbeeld van ondeugd en ontrouw. Zie het snoetwerk aan en gelijk... poef, weg met het kerstgevoel, voor zover dat al bestond.

wolfje65 | 25-12-20 | 13:04 | 1

Wat lul jij nou weer

Rest In Privacy | 25-12-20 | 13:05

Zijn de prinsesjes weer op ski-vakantie of zijn ze dit keer toch thuis gebleven? Bea zit vermoedelijk wel in Lech. Hoe komen we nu aan de jaarlijkse foto van Maxima met de stok tussen de benen?

Frau Merkel | 25-12-20 | 13:03 | 2

Ff wat enge fantasie gebruiken.

likdoorn | 25-12-20 | 13:06

Als wij in Lech op wintersport waren zongen wij richting het dal altijd uit volle borst: God save the Queen, and het Fascist Regime! Sex Pistols.

Piet Karbiet | 25-12-20 | 13:14

Hij heeft een wal boven zijn rechteroog, tering he!

tabakagrarier | 25-12-20 | 13:03 | 4

@Frau Merkel | 25-12-20 | 13:03:
Spaanse Furie 2.0 ja.

Graaisnaaiert | 25-12-20 | 13:25

@Frau Merkel | 25-12-20 | 13:03: Volgens mij kan die Maxima inderdaad flink uitdelen als het nodig is...

Aristotalloss | 25-12-20 | 13:28
▼ 1 antwoord verborgen

Drie fokken seconden. En die spijttoespraak ook.
Tis teveel allemaal, de walging. Bah.

hotnot | 25-12-20 | 13:02 | 1

Deze keer mee eens. Beter dat hij volgend jaar helemaal geen toespraak meer houdt.

Lupuslupus | 25-12-20 | 13:45

Geen kerstboom, doei alex.

gato | 25-12-20 | 13:01 | 2

Wel hoor... Buiten, met lichtjes

tantesidonia | 25-12-20 | 13:09

Wees blij dat Willemsen überhaupt op een stoel zit, nog een paar jaar en hij zit op zijn sokken in een moskee te kletsen.

Pedronegro | 25-12-20 | 15:05

Pfff de franchise houder van de Jumbo Haagse hout spreekt als voorzitter van de hockeyclub oranje de leden toe.

P-unit | 25-12-20 | 13:00

Willy is in ieder geval zu hause gebleven.

Toetsenbordcomplex | 25-12-20 | 13:00 | 1

Dat moeten wij geloven

laurentius | 25-12-20 | 13:10

Een traditie waar ik mij graag aan laaf: Niet kijken naar dat gelul.
Proost!

Piet Karbiet | 25-12-20 | 12:59 | 3

Proost Piet.

likdoorn | 25-12-20 | 13:08

Hang je alweer in de kerstboom?

Rest In Privacy | 25-12-20 | 13:20

Mooi moment om te gaan hardlopen. Ik lees straks wel wat we er van vonden.;-)

MickeyGouda | 25-12-20 | 12:59 | 1

Pas op de fietsers!

Frau Merkel | 25-12-20 | 13:00

Ik las te vlug lotgenoten, zou wel een beetje raar zijn voor Willy.

Reebensteeltje | 25-12-20 | 12:59

Ik heb niets met het koningshuis, net zoals met viruswappies.
Leuk dat het bestaat, maar hou het lekker voor jezelf.

Rest In Privacy | 25-12-20 | 12:58 | 2

Dat laatste heb ik dan weer met chlamydia.

Toetsenbordcomplex | 25-12-20 | 13:00

Dat hebben steeds meer mensen met het liberalisme.

Arachne | 25-12-20 | 18:05

Dit is door een VVD-er geschreven neem ik aan?

Denkhetnjet | 25-12-20 | 12:58 | 7

Bosma had het beter gedaan.

De Profundus | 25-12-20 | 20:05
▼ 4 antwoorden verborgen

Maar staat er ook een kerstboom, anders sla ik over.

RickRD | 25-12-20 | 12:58 | 2

Misschien staat Irma er wel?

Rest In Privacy | 25-12-20 | 13:05

Winterboom.

Graaisnaaiert | 25-12-20 | 13:24

Ik verwacht een positieve toespraak vol hoop en toekomstperspectief.

keestelpro | 25-12-20 | 12:56 | 1

En lief zijn voor de minder bedeelden. Lief zijn voor ons zelf dus. Hartje Hartje Samen enzo.

Lorejas | 25-12-20 | 13:13

Een trein vol met mensen die er liever ook niet willen zijn..

Doe je best Willy..:.

neonreclame | 25-12-20 | 12:56

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland